אז חוץ מים העצמאות, היום זה גם יום חמישי, ושבת מתקרבת
מה אתם מכינים הפעם לכבוד שבת? תפריט או מאכל מושקע ומיוחד
השבוע אצלי - שוקיים ממולאים בתפו"א
מכינים את השוקיים למילוי - חותכים מסביב לעצם בצד הרחב של השוק (איפה שמתחבר לירך)
תופסים את העצם ובעזרת הצד השטוח של הסכין מגרדים את העוף מהעצם. מושכים, מורידים מהעצם עם הסחוס שבקצה. חשוב מאוד להוריד עם הסחוס שבקצה כדי שיהיה מה שישמור על העור שלם. כך הצורה של השוק נשמרת.
מבשלים תפו"א. מועכים לפירה ומוסיפים פפריקה, ותבלינים נוספים שרוצים.
מכינים רוטב ברביקיו - רסק עגבניות, חרדל, יין, רוטב סויה, סילאן ותבלינים. מוסיפים מים עד לדרגת הסמיכות הרצויה.
ממלאים את השוקיים בפירה.
מסדרים בתבנית, מוקחים ברוטב, כך שיהיו מכוסים היטב ואופים בתנור
)
)

