חבר שלי אמר פעם, בדייט ראשון תצאו לסרט, ככה יש לכם נושא לשיחה. אם לא הסתדרתם- לפחות נהנת מהסרט...
סתם...
בדייט הראשון שלי ושל אשתי, הסתובבנו כמעט 3 שעות בקניון בהרצליה (שאולי יש בו רבע דבר כשר), וסתם סיפרנו קצת אחד על השניה (וכמובן גם ההפך).
באתי עם מכנסיים קצרים, חולצת סוף טירונות, כמעט עשיתי תאונה ולא קניתי לה שום דבר לאכול (היא סרבה בתוקף! לא ידעתי אז שאם אישה אומרת לא, אז בדרך כלל היא לא מתכוונת). - תבוא לבוש כמו בנאדם (לא מכנסיים קצרים וחולצת סוף טירונות..), תנהג בזהירות, ולפחות תקנה לה משהו לשתות...
מסתבר שמרוב טעויות בדייט אחד, היה לה רצון לבדוק אם אני באמת פסיכי כזה... (האמת, היא צדקה

)
אני חושב, שפשוט בגלל שבאתי בטבעיות, היא הרגישה נוח להמשיך איתי.
לגבי מה לחפש- תדברו ותדברו ותדברו ותדברו. אם השיחה קולחת, תמשיך. קשה לראות תכונות של בנאדם לפי פגישה ראשונה.
יש מקרים שרואים שמדובר במישהו ממש ממש לא כמוך, אבל כבר תרגיש את זה.
אם אתה מתלבט- תמשיך.
לא חסר על מה לדבר. תיכון, ישיבה, צבא (מעט מאד!! בעיקר אם יש לך סיפורים מצחיקים. אבל שוב, מעט מאד), משפחה, מה היית רוצה להיות שתהיה גדול, מה אתה אוהב (מה אתה לא אוהב, תשמור לפגישות הבאות), מה מעניין אותך וכו.
תשאל אותה על כל הדברים שאמרתי לך לספר על עצמך (שרות לאומי = צבא...)
תסמוך עליה, לרוב הבנות, ברגע שהן עוברות את שלב ה"איזה פאדיחות" הן לא יתנו לשיחה לגווע (אם אתה מבין למה אני מתכוון, ובלי לפגוע באף אחת).
תהיה אדיב, אל תאיר או תעיר על הבגדים (זה יגיע בדייט כלשהו), אל תחמיא (גם זה יבוא..)
בפגישה הראשונה, אתה לא יודע אם אתה אוהב אותה בגלל היופי, אתה לא עוד אוהב אותה משום סיבה שהיא. אהבה זה משהו שבא עם הזמן.
אל תחשוב כל הזמן- "אני רוצה שהיא תהיה אמא של הילדים שלי?", אני רוצה להתחתן איתה?" אלא תחשוב "נחמד לי להסתובב איתה?", "אני מרגיש בנוח?"
תשתדל בסוף הפגישה להחזיר אותה הביתה, או תחכה שאת שהאוטובוס מגיע (אם זה רלוונטי). אם לא היית לך הרגשה רעה מדי בפגישה, אז לפני שאתם נפרדים תגיד לה "נדבר", ובערך אחרי שעה-שעתיים (אם זה מאוחר בלילה אז פחות, ותשלח קודם סמס כדי לדעת אם היא ערה) תתקשר ותגיד שהיה נחמד, ואם היא רוצה להפגש שוב. כן. אתה זה שאמור להתקשר, אל תחכה שהיא תרים את הטלפון.
נראה לי שזהו סוף המדריך לדייט ראשון על רגל אחת...