לכבוד שבת אני רוצה לאפות פאי שוקולד. אבל, כדי לאזן את המתכון המאד-לא-בריא אבל מאד-טעים, חיפשתי מתכון לבצק פאי עם שמן. מצאתי מתכון ואני מעוניינת לשמוע את דעתכם, האם יש לבצק סיכוי לשרוד?
לבצק פריך:
140 גרם (1 כוס) קמח מלא
160 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח לבן
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה
110 גרם (כ 10 כפות) מי קרח
הוראות
לחמם תנור לחום בינוני גבוה – 175 מעלות.
להכנת בצק פריך: לערבב את 2 סוגי הקמח עם הסוכר, להוסיף תמצית וניל ושמן ולערבב באצבעות עד למרקם פירורי. להוסיף את המים בהדרגה, עד שמתהווה כדור בצק .לחלק את הבצק לשניים, ולרפד 2 תבניות בחצאי הבצק.
לאפות 15 דקות עד שהבצק מתקשה ומזהיב מעט בשוליים.

)
)
