ודרך אגב - את השרשור של מתכונים לכבוד שבת כל אחד מוזמן לפתוח.
התפריט שלי לשבת
מרק פטריות
דג נסיכה מוקרם
תפו"א וקולרבי בתנור
שעועית ירוקה
צלי בשר
אורז לבן (שהולך מצויין עם הרוטב של הבשר)
עוד ירק שלא החלטתי מה הוא
פשטידת אטריות
גבינת שמנת ביתית
וכמובן שבכל ארוחה יש סלטים, וגם עוגה לקינוח.
והמתכון הנבחר לשבוע זה - צלי בשר (מס' 8)
אהוב ביותר אצלנו בבית, ומאז שיש לי סיר לבישול איטי אני בלי היסוס מכינה גם לשבתות קיץ
מבשלים את הבשר 8 עם מעט מים על אש קטנטנה במשך כשעתיים. אם צריך מוסיפים עוד מים, הופכים לפחות פעם אחת במשך הבישול.
מוציאים מסיר, ושומרים את הנוזלים בצד
קוצצים בצל, מגרדים גזר גס, חותכים עגבניות לקוביות (הפעם אני הולכת לוותר על העגבניה ולשים רסק, בשל מחירן המופקע של העגבניות אצלנו עכשיו)
מטגנים את הבצל עד שיתחיל להיות שקוף, מוסיפים את הגזר והעגבניה.
מערבבים, מוסיפים תבלינים - שום, פפריקה, פלפל שחור, כמון, חרדל
מוסיפים רוטב סויה, סילאן ויין אדום, ואת המים שנשארו מהבישול. אם יש צורך מוסיפים עוד מים
פורסים את הבשר לפרוסות (זה בשר 8 אז הן לא תמיד יוצאות כ"כ יפות)
מסדרים בסיר לבישול איטי (או בסיר שהולך להיות על הפלטה) בשכבות
מפעילים את הסיר/שמים על הפלטה עד לסעודה
והשבוע ברשימת הסלטים יש לי גם מלפפונים חמוצים תוצרת בית, פשוט כי היו מלפפונים מתאימים להחמצה אצלנו במכולת, וזה לא קורה הרבה
לצורך הענין צריך מלפפונים קטנים, דקים, צנומים ומוצקים. אם הם לא קטנים ודקים, פשוט חבל על הטירחה
שוטפים היטב, מסדרים בצנצנת אטומה היטב. כדאי שהם יהיו תקועים בצנצנת
מוסיפים פרוסות שום
פלפל אנגלי שלם
פלפל שחור שלם
עלי דפנה
פלפל חריף שלם
זרעי כוסברה
שמיר טרי
שתי כפיות מלח וחצי כפית סוכר לכל ליטר צנצנת
את הפלפל החריף והשום כדאי לתקוע היטב בין המלפפונים שלא יצפו למעלה.
מוסיפים חומץ עד לשליש מגובה הצנצנצת, ומים רותחים עד למילוי.
סוגרים ומחכים בין יומיים לשבוע, תלוי במזג האויר
אחרי הפתיחה כדאי לשמור בקירור, ומחזיק ככה לא מעט זמן.
כמובן שלא חייבים להוסיף את כל התבלינים הנ"ל, אני שמה בפשטות את מה שיש בבית.