יו, בטח החשק שלך כבר חלף -עבר... 
סליחה שלא הגבתי עד עכשיו!
לשאלותייך -
לא, אינני משרה, כי בורגול מבושל אינו זקוק לכך.
כן, שמים בסיר לאחר ברירה, שטיפה וסינון ממש כמו אורז.
את הבצל אני מטגנת קודם עד הזהבה \ השחמה, מוסיפה את הבורגול, מערבבת היטב היטב ונותנת דקה טיגון.
אח"כ מוסיפים מים - לצערי אין לי יחס מדויק להגיד לך (אני יכולה לברר אצל דייקניות
)
אני פשוט מכסה במים 'לפי העין',
לדעתי זה יחס שווה פחות או יותר - כמה בורגול ככה מים (כמובן שגם רוטב או ציר עוף וכאלה הולכים מצוין).
מביאים לרתיחה, מתבלים כיד הדמיון, מערבבים, מקטינים את האש לנמוכה מאד, מכסים ומבשלים עוד כ10 דקות. הבורגול מתרכך מאד מהר - יותר מהר מאורז (ולכן יש לו גרסאות בהן אינו זקוק כלל לבישול, אלא להשריה במים בלבד).
מכבים ומשאירים מכוסה עוד 5-10 דקות, כמה שיש, עד שהנוזלים נספגים לגמרי
והבורגול מוכן לאכילה!
