אני לא מבין, אם התנועה רוצהyehciel666
פורום נפרד, אז אפשר לפתוח פורום חדש במקום אחר, ללא קשר לINN ולא נצטרך להיות תלויים באף אחד, נקבע לעצמנו כללים, נפרסם בעצמנו את הפורום.. נעבוד לפי דעתנו שלנו (ולא של משה) ולפי הוראת התנועה ורבניה. מה דעתכם? נ.ב אם יחליטו שכן אשמח לנסות לעזור בזה.
וזה לא כזה מסובךyehciel666
כמו שזה אולי נראה...
רק קחו בחשבון שאחזקה של פורום עולה הרבה כסףמשה
איך הפורומים פה ובעזרא שורדים ? זה בגלל תכנון מאוד מדוייק ונכון, וגם אז האחזקה שלהם לא זולה בכלל...
ההנהלה הארצית משלמת על הפורום של עזרא?shir
משה, קודם כל, אני לוידע אם זה נשמעyehciel666
ככה, אבל ההצעה הזו, שהיא בינתיים רק בגדר דיבורים, ממש לא אישית נגדך וזה לא דוקא או משו כזה. תבין שיש לתנועה דרך שלא בהכרח לפי דעותיך.. וצריך למצוא פיתרון שהכי יתאים לכולם, ובעיקר לעקרונות התנועה. (שאני גם לא תמיד מסכים איתם, אבל אי אפשר שכל אחד יהיה המזכ"ל.) אז אם אתם לא תוכלו להתפשר לטובתנו, (במידה וכך יוחלט) אז נצטרך למצוא פתרון. אגב, אלו שעובדים על אתר לתנועה עובדים גם על פורום..? ומשה, אתה מדבר על עלות של אחסון?
לא נראה לי שמדובר בעלות אכסוןצחקן

ב"ה

אבל בגלל הנוחות לא נראה לי שהוא יפתח 2 פורומים. מה שכן תמורת כסף הוא יסכים לבנות לכם אתר חדש עם פורום נפרד.

אני לא מתיימר להזדהות עם אריאלמשה
(למרות שכמו שראית מן הסתם - אני משתדל לא להפלות לרעה תנועות בגלל יחס אישי שלי)

אני בסך הכל כתבתי את ההחלטה שלי כמנהל מערכת הפורומים, בלי להיכנס לויכוח הפנימי של התנוע.

לגבי עלויות - אני מדבר בין השאר על אחסון, תעבורה, מסד נתונים וכו'.

קצת קשה לי להאמין שההנא"ר תרצה להפוך את המקום הזה כמקום רשמי לפורומי התנועה, אך אולי אני טועה.

(בנ"ע כן מכירה בפורום של כיפה, כפורום רשמי של התנועה).

בצ"ל אריאל!

רק אחרי שהפורום פה נפתחyehciel666
שמתי לב כמה זה יכול להועיל בהמון לתנועה...
תועלת לתנועה.123

אני כבר דיברתי לפני המון זמן עם התנועה לפתיחת פורום, ואנשים לא הבינו מה אני רוצה.

אמרתי להם וגם ניסיתי להסביר להם שזה יוסיף המון לתנועה, אך אנשים חשבו שמדובר על איזה צ'אט וכדו'...

בצ"ל אריאל!

דיברתי הערב עם כמה אנשים הקשורים לתנועה שלכםמשה
הבנתי שבעוד חודש יש לכם מליאה. תעבירו את הנושא לגורם הרשמי של התנועה שלכם (מליאה או הנא"ר/מזכל), ובמידה ויוחלט להפוך את הפורום כאן לרשמי, ובמידה שתהיה החלטה שתחייב פתיחת פורום נוסף, לא תהיה בעיה לעשות את זה.

שבוע טוב
משה, מול מעשיהו
מליאה.123

המליאה ע"פ הלוח אמורה להיות בעוד 25 יום ב-ה' באב. לא נראה שיהיה שייך לדון במליאה הזאת לגבי הפורומים פה, משום שאני מאמין שהתנועה קודם תעדיף לראות את האתר שאמור לצאת בעתיד הקרוב לתנועה.

וגם לא נראה ששייך לדון בזה בהווה, כי הרבה מחברי התנועה לא יודעים בכלל על מה מדובר, וגם כדאי שקודם חברי התנועה ידונו בנושא ברצינות(מי שבלי אינטרנט, אז שלפחות יזכה לראות דיונים ב"טל שמים").

בצ"ל אריאל!

למליאה באים כל הדוסים של התנועה, הםyehciel666
בכלל לא יודעים מזה פורום.. אולי חלק, ולא גדול.
דוסים.123

אנחנו לא תנועה של דוסים?

אבל למליאות באמת מגיעים הדוסים הכבדים(כן? בעצם אני לא כ"כ בטוח. הדוסים הכבדים נשארים בבית-המדרש ללמוד.

בצ"ל אריאל!

לא נכון...יוכי
עובדה שאני באתי למליאה..
סליחה, לא כולם. אבל הרוב..yehciel666
אני איתך יחיאל!!!יוכי
אם משה יבנה אתר לבנות בנפרד ולבנים בנפרד פה....אסתריקה

איך הוא יעשה בדיוק שהבנים לא יכנסו לבנות והבנות לא לבנים?!

זה עדיין לא מובן לי!

מה זה אכפת לך??שורש וגרביים
הרי את לא תכנסי אם זה יהיה נפרד?! 
אבל אני חושבצחקן

ב"ה

שגם אם יהיה פורום "נפרד"  אני יכול לפתוח משמש חדש בשם "רננה" (לדוג')ולגלוש חופשי בפורום של הבנות... וכן בת תוכל לעשות וההפרדה לא מועילה...

תחשבו על זה!.וחצמזה - מי אמר שהיא  לא תכנס?

מי באמת אמר שאני לא יכנס???אסתריקה

וחוץ מזה- אפילו יהיה אפשר להיכנס בשם של בן לפורום של בנות....

כאילו- יהיה קשה לעשות שזה לא יהיה ככה....

זה לא כזה בעיהצחקן

ב"ה

מערכת אישור משתמשים (לפי השם)

המשתמש יוכל לשלוח הודעה למערכת (הוא לא יהיה חייב, הוא עושה את זה בשביל לכתוב מיהו, שלא ישפטו לפי השם כי יש גם שמות שהם  גם של זכר וגם של נקבה..). ואזס יאשרו האותו ויאפשרו לו מלגלוש בפורום של הבנות/בנים

וחוצמזה... אכל אחד יוכל להגיש עצמו כבת/בן...

זה  לא יהטיה בעיה לפרוץ את זה.. ולגלוש בשם משתמש של אחותי לדוג'.

אוי, נו במ'ת...miri

הרעיון להקים פורומים ניפרדים, לא נועד לאלה שרוצים את ההפך.

הרעיון, שיהיה פורום בו חברות וחברי תנועת אריאל המעוניינים להתבטא, לשאול, להתיעץ וכד' רק בפורום המורכב מבני מינם יוכלו לעשות זאת.

תמיד אפשר לסבן ולבלף דברים. זה כמו שתגידו למה לעשות חסימת מורשת אם אפשר בכל מקרה לפרוץ את זה...סורגים נועדו להודיע בפני אנשים ישרים וכשרים הרי גנב הכי פשוט עם המכשיר הכי מעפן יכול לפרוץ סורגים...

--- --- --- --צחקן

ב"ה

אל תשכחי שלא כל החנכים מזדהים עם ההפרדה - כאילו לאאכפת להם אבל אם יהיה פרוץ (הרשמה בשם של בת) הם יעשו את זה.

לא כל חניך מזדהה עם ההפרדה, וביחוד בתיפ שהם יותר פתוחים (עם אינטרנט) הילד שגולש בפורום מעורב במקום אחר ירצה לעשות את זה גם בפורמים של התנועה.

תמידmiri

תמיד אמרו לי שאנחנו סניף ממש צדיק ולא כולם כמונו למרות שזה אריאל וזה עדין לא כלום ככה.

מוזר לי שלא כל החניכים מזדהים עם ההפרדה, וזו בעיה חמורה ועמוקה מאד שיש לפותרה מהר ככל האפשר, הרי איך יתכן שחניך החבר בתנועה לא יזדה עם אחד מעקרונות התנועה המיחדים אותה מאד.

יש לפתור את הבעיה האמיתית, את זה שלא כולם מזדהים עם ההפרדה, ולא להתעלם מזה ולמצוא פתרון בניים ופשרה שנוגדת את עקרונות התנועה באיזשהו מקום.

את הפיסקה השניה לא הבנתי,אם חניך רוצה לגלוש בפורום מעורב הוא יעשה את זה בכל מקרה, אבל אני לא חושבת שהתנועה צריכה להתיר לו את זה. ושוב יש לטפל בבעיה האמיתית בזה שהילד לא מזדהה עם ההפרדה, אולי גם בזה שהבית שלו פתוח עם האינטרנט, בזה שהילד גולש בפורום מעורב....הבעיה, מה שבטוח, היא לא אם לפתוח פורום ניפרד לתנועה. 

מוזר לך?123

'צחקן' הוא לא איזה אריאלניק, הוא מכיר קצת את עזרא, אז אין לך להתייחס לדבריו, כאל דבריו של אריאלניק.

ב"ה התנועה שלנו גודלת, ויש כאלה שמחפשים לחיות חיים של לכתחילה ומחפשים לחיות עם חבר'ה ברמה גבוהה, אך לאו דווקא סוברים שהפרדה מוחלטית זו דרכה הנכונה של התורה.

אין עיקרון בתנועה שנקרא 'הפרדה', אלא העיקרון הוא קיום תורה בלי פשרות, ומזה נובע הצניעות שיש בתנועה, אך זה לא אומר שע"פ התורה צריך ניתוק מוחלט.

בצ"ל אריאל!

עכשיו כבר לא (...)miri

קודם כל אני מסכימה, ואולי דבריי קודם לא נוסחו כראוי.

לגבי זה שעל פי התורה צריך ניתוק מוחלט והפרדה מוחלטת או לא, זו שאלה של גישה, יש פוסקים כאלה וכאלה.

כולנו (כל מי שגולש באינטרנט, חבר בפורומים למיניהם ) יודעים שדברים וירטואלים מתגלגלים יותר מהר מבמציאות וגולשים ומתפתחים...פורום מעורב עלול להביא לחוסר צניעות מסוים ו לא ראוי לתנועה שלנו.

ונראה לי שהכי נכון יהיה לחכות בסבלנות למליאה. 

חוסר צניעותצחקן

ב"ה

אני עדיין לא מבין, מה יהיה גרוע אם אני אכתוב למישהי  "היום יש יום כתום, מחלקים 3,550 סרטים כתומים" ?

אשמח לתשובה

קשרים ווירטואלים.123

הייתי בחתונה של חבר'ה שהכירו מפורום, ואני הייתי בחתונה רק בגלל שהכרתי את הזוג מהפורום(בפעם הראשונה שראיתי אותם, זה היה בחתונה שלהם). ומאותו פורום שהזוג הכיר, יצאו עוד כמה זוגות(וזה לא פורום שידוכים וכדו').

משה מסתמא יוכל לספר לך על מיליוני מפגשי הפורום שהוא היה בהם, ואיך נוצרים קשרים בזכות העולם הווירטואלי.

בצ"ל אריאל!

הפורום שלנו.123

מי שמסתובב בפורום שלנו, גם אם הוא חבר בתנועה, מסתמא הוא מסתובב עוד ברשת ועושה בה כל מיני שימושים שעלולים להזיק הרבה יותר מאשר 'פורום משותף של חברי תנועת הנוער הישראלית אריאל'.

אם התנועה מבינה שזה בסדר והלכתי להשתמש בכלי שנקרא אינטרנט ולעשות אתר לתנועה, אז זה טיפשי לבוא ולהפריד את הפורום בטענה שזה מזיק שהוא יהיה משותף(זה מה שנקרא "חזיר שחוט". דרך אגב: האמת שיש לדון לגבי "חזיר שחוט", ויש לומר שהוא פחות חמור מחזיר לא שחוט. אך עדיין כולנו מבינים את ההשוואה ואת הבדיחה שבדבר).

מליאה - כבר דיברנו על זה. אם היית במליאות, אז את יכולה לדעת שהמליאות משמשות להחלטת החלטות, אך לא לעשיית דיונים. המליאה היא אינה המקום האידיאלי לבירור עניינים ולעשיית דיונים. הזמן שם קצר והמלאכה מרובה, ואין שם זמן ראוי לדון בדברים. והמליאה הקרובה, היא קרובה מדי. יש צורך לתת לחברי התנועה זמן לברר עניינים. אנשים עדיין לא יודעים בכלל מה זה פורום.

בצ"ל אריאל!

ומה עד למליאה?צחקן

ב"ה

האם הפורום ישאר או יסגר?

אם ידברו במליאה- גם אם הפורום הזה יוחרם שם - זה יעשה פרסום ואנשים יבאו לפה.

הפורום.123

ההשלכות של החלטות המליאה הן יותר לגבי הפורום שיהיה באתר של התנועה בע"ה.

אם יוחלט שהפורום הזה פסול, גם אם הוא יהיה מפורסם, הפורום לא יחיה ע"י אריאלניקים.

בצ"ל אריאל!

בסדר...צחקן

ב"ה

מן הסתם יהיו כאלה חסויים כמוו _________ שיגלשו פה.

חסוי.123

לא שייך שתהיה כמות גדולה של חבר'ה שמכירים ברצינות את תנועת אריאל, ושהם לא מהתנועה.

אז כל מי שיראה יותר מדי ידע על תנועת אריאל, אז מן הסתם הוא שייך לתנועה.

ואם לא יסתובבו בפורום הזה אנשים שמכירים את תנועת אריאל, אז הפורום הזה לא ימלא את יעודו.

בצ"ל אריאל!

לא כולם מזדהים עם הפרדה - 2צחקן

ב"ה

זה קיים, תשאלו  את הילדים בכתה שלי ולמעלה ולמטה.

הם לא ממש מזדהים עם אריאל (פרט אולי לכמה קריאות בוז לעזרא " עזרא רע, ע"ז לכל חניך לכל מדריך יש חברה(ע?)" אבל אני יכול להגיד עליהם קשוט עצמך תחילה (רמז-  מובן) ומה אתה רוצה ? שילד בכתה ג' יזדהה עם התנועה ?יש לו שכל בכלל להבין (עם כל הכבוד) הפרדה כן/לא ? מה מותר (נגיעה  בבנות, איך איפה כמה ולמה? מה עם נגיעה בקופאית? איך להקפיעד על זה? ) ומה אסור (__________________, אין לי כוח לפרט...)  אני לא חושב שהוא יכול. ילד בכתה ג' היום לא יקרא שו"ע, ולא כל פוסק אחר בן דורנו דורש בהלכות האלו, ואם יקרא - רק אם הוא גאון גדול הוא יבין בכלל.

אני חושב שחניכים בוחרים תנועה בכתה ג' לפי החבר'ה.  אני לא מכיר אף אחד שבוחר לי משו אחר (יש לי את צבי, ואני בטוח ב 100% שאם רוב הכתה שלו היתה בעזרא גם הוא).

בסופו של דבר, עד כתה ז' - ח' כמעט אף אחד לא מבין ת'קטע של התנועה ועושה רק משטיפת מוח (אני התבגרתי מוקדם בנושא הזה לא מעט בגלל משה, וגם לימוד עצמי).

אז שורה תחתונה, ילד בכתה ד' ה' ואפילו למעלה מזה ( ו', ז', ויש משפחות שנותנות לילדים בגיל הזה אינטרנט חופשי או פיקוח מורשתת שיאשר את הפורום) שעדיין לא ברר את ההלכות דיו, יגלוש פה. אחרים שהגיעו לתנועה רג בגלל החברה ולא מסכימים עם ההפרדה (ויש כאלה) יגלשו פה, תחת כינוי מסווה (123, 456, 789, 101 או כל משו אחר, מבחנתי גם מישו, מישי, מישהי, והדימיון עוד רחב).

הסוואה?!123

הפורום לעניות דעתי כדאי שיותר יהיה שייך לחב"ב, ולא שכל המשתמשים פה יהיו מחב"א. לכן אם אנו מדברים על הפורום, אז מי שצריך להבין את חשיבות ההפרדה, אלה חב"ב ולא חב"א(בנושא שלנו).

אני ממש לא הגעתי לאריאל בגלל החבר'ה. הפוך! כולם אצלנו בבנ"ע, וכל המשפחה שלי(גם ההורים והסבים)היו בבנ"ע, וגם אני הייתי בבנ"ע. אך הבנתי שיש צורך בהפרדה בין המינים, ושאני חפץ להיות עם חבר'ה דתיים, אז עברתי לאריאל.

אני מאוד מסכים עם ההפרדה, ומי שמכיר אותי יודע עד כמה אני פאנט לגבי הפרדה. אני מסתובב כאן בהסוואה, לא בגלל שאני מתבייש בדעותי, ממש לא. אני מסתובב פה בהסוואה בגלל סיבות השמורות עימדי.

בצ"ל אריאל!

אתה אישית לא.צחקן

ב"ה

אבל הרבה מאוד כן!

אפשר לעשות את זה...אנונימי (פותח)
חחחח טוווב...בהצלחה לכם....עידית
בה"צלחה לכם. אנחנו העזראיםצחקןאחרונה

ב"ה

נהיה פה כי מעניין הדיונים פה

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך