שלום לכולם,
כתבתי ומחקתי, ושוב כתבתי ושוב מחקתי. השרשור הזה עבר על כל כך הרבה נושאים שאי אפשר במספר מילים סביר להגיב על הכל.
לכן, כמו שאהרל'ה אמר – חגי, בשביל שלא תצא מכאן בלי תשובה, יש לי כמה דברים לכתוב. בכל מקרה, הדיון הזה מצטרף לדיון ארוך – ארוך אחר, שאולי צריך לארגן איזה מפגש רציני ולדון, פחות בשביל הגיע להסכמה – יותר בשביל לראות שיש כל כך הרבה דעות שונות ומשונות, וזה לא שאנשים אידיוטים – לכל אחד באמת יש תורה שלמה על הדרך שלו.
ולענייננו:
ענית בעצם על השאלה בפתיחת הדיון. לא צריך למצוא תשובות מפוצצות ומוכחות מגדולי הפוסקים, התשובות פשוטות:
1. להפריד פורום זה הגזמה – פורום תורת חיים בעוז, אחד הפורומים ברמה היותר גבוהה שהכרנו, ממלא את ייעודו בכבוד – עזרה, מידע, גאווה תנועתית, גיבוש וכו'.
2. הפרדת הפורום תהרוס אותו – הפורום היום כל כך מועיל לחברי התנועה, שחוץ מזה שפורומים נפרדים באמת יצמצמו את מגוון הדעות, הם גם יפחיתו את מספר הגולשים בכל פורום, דבר שיפגע בפעילות הפורומים (במיוחד אצל הבנים) ויהפוך את הפורומים לשוממים, ויחזיר את התנועה כמה שנים אחורה.
בעצם, השאלה צריכה להיות הפוכה. תחשוב על זה חגי - זה לא שהתנועה הקימה פורומים נפרדים, ובאו כמה "מתנגדים" והקימו פורום מעורב בשביל למחות ולהרגיז. הפורום הזה פועל שנים, בהצלחה מרובה, והוא תמיד פעיל ונחמד. לדעתי, חברי הפורום החדש (מישהו העיד כאן על 3) צריכים להסביר למה לדעתם צריך פורום נפרד ולנסות לשכנע אותנו. השאלה לא צריכה להיות מופנה אלינו. כי כשהיא מופנית אלינו - התשובות נשמעות נדושות - אולי במקום פשוט תסביר את הבעייה.
אני למשל לא מצליח להבין את הצורך בפורום נפרד. באמת לא מצליח. אתה מוכן להסביר?
זה שמהפורום יצאו דברים רעים זה הכללה מצחיקה שבאמת אין לי מה לומר לך עליה חוץ מזה שאין לי מושג על מה אתה מדבר, וגם אם זה נכון – העולם לא סטרילי. (האמת זה נשמע יותר דומה לכותרת שנתנו בטל שמים למודעה על הפרדת ההנהלה - "עקב המצב הקשה"...)
כמו שכתבה לך אפוש יפה – העניין כאן זה החינוך שלנו, בזה אנחנו נמדדים. יש אפשרות של הודעות אישיות, אבל אנחנו לא נתכתב סתם לכיף. אי אפשר לסגור הכל ולומר "לא". לפחות לא בציבור שלנו.
בנוסף, מה שכתבת שאם יש אפשרות אחרת אז למה לא – לדעתי החסרונות שבמעבר לפורום נפרד גדולים על הייתרונות. וזו הסיבה שזה לא אפשרות.
בנוסף, רציתי לציין משהו חשוב. תנועת אריאל חרטה על דגלה את דגל הצניעות כל כך חזק, שאנחנו לא מצליחים לדבר על עוד דברים חוץ מזה. בתנועה יש הפרדה בכל דבר, ולא צריך לפרט כאן כי כבר התווכחנו על זה, וצריך להפסיק להתעסק כל היום בצניעות - צניעות - צניעות, כי ככל שאתה מתעסק בזה יותר אתה פותח את זה יותר.
בפשטות:
התנועה שלנו קדושה, הולכת בדרכי התורה, והפורום הזה מוצלח.
אפשר כבר לעבור לנושא הבא?
ובכל זאת יצא ארוך.
אשמח לשמוע תגובות.
ט.ל.ח
יומוצלח לכולם,
וחופש נעים!