ממש לא ברור לי... אפשר הסבר???חג'ג
עבר עריכה על ידי !~אהרלה~!נתניה בתאריך ט"ז סיון תשס"ח 19:04

לפני כשבועיים (בערך...) נפתחו הפורומים לבנים ובנות באתר הרישמי של התנועה...

פורומים נפרדים "למהדרין"!!!

שכלי הקט (לצערי) עדיין לא הצליח לקלוט למה אנשים לא מעדיפים להיות שם בפורומים נפרדים, ומעדיפים להיות בפורום לבנים ובנות ביחד (להזכירכם: פורום של אריאל")

שמעתי כבר הרבה תשובות:

א. זה יותר מדי, ממש לא צריך להפריד פורום, זה בסדר ככה...

ב. ***

ג. הפורומים באתר של אריאל "מכוערים"

ד. יש כאן אחלה פורום למה להרוס???

וכו

היה לי ויכוח (ללא הכרעה) עם אהרל'ה (ה-מנהל) ולא קיבלתי תשובה... מישו יכול לעזור לי???

בצלב"א    ובציפיה שזה יהיה הדיון האחרון בפורום הנ"ל

(כל מסר אישי יתקבל בברכה ע"י שליחת "מסר אישי" תודה...)

חגי, צדיק, לא קיבלת רשות לפרסם את תוכן הוויכוח..!~אהרלה~!נתניה
אני מצטער, הייתי חייב למחוק...
מה שאני אומר לך באופן אישי, לא תמיד מתאים לפרסום בפורום..

ואייי... אתה מהיר...חג'ג
סורי זה לא היה מכוון (חשבתי שאין לך בעיה עם זה...)
וגם היה נראה לי שסתם ככה לא תיהיה לך בעיה שאני אומר שאתה בעד הפורום הזה
וחוץ מזה: מי אמר שכל מה שצויין שם אלו דעותיך...? (זה לא רק ממך תרגיש בנוח)
ודבר אחרון זה כבר פעם שניה אם אני לא טועה שאתה מצנזר לי דברים (שזה לגיטימי... או שלא...)
אבל יותר חשוב!!! יותר חשוב!!! שהתגובות תהיינה ענייניות בלבד!
לא אין לי בעיה שתגיד שאני נגד...!~אהרלה~!נתניה
זה ידוע, אבל יש דברים שאני מעדיף שישארו בייננו או שויזנר יצעק פה..
מה הקשר אלי עכשיו?ישי ויזנר
חח... סתם.. לא משו חשוב..חחח..!~אהרלה~!נתניה
אפשר להפיק מפורום הרבה טובחג'ג
אבל אם הוא יהיה נפרד, זה יהיה עוד יותר טוב... שנאמר: "פורום נפרד יותר מיוחד!!!"
ואם אתה חושב שזה ביזבוז זמן (שזה בד"כ נכון) אז יאללה, בוא נקבע חברותא...
(המשך סיכומים בפלאפון...)
נ.ב. לא הגבתי בהודעה שלך כי משהוא "נדפק שמה" ניתן למנהל לסדר את זה... (מתים עליך מנהלנו!)
שאלה קטנה..חרות:)
למה כל ההודעות בפורום הזה עברו עריכה של אהרלה?!

תנו לנו להתבטא.!! =)
לא כל ההודעות! למה את מלכלכת??!~אהרלה~!נתניה
אני לא עורך הודעות של אנשים שאני חושב שהם לא יאהבו את אחר כך,
וברב הפעמים(מדובר סך הכל ב5!) שאלתי רשות!
חוץ מזה ערכתי לך פעם משו שאת צועקת "תנו לנו להתבטא"??
אנא, רילקס...
יומטוב..
צטערת.. לא התכוונתי לפגוע חלילה בכבוד המנהל!!חרות:)
לא שערכת לי פעם הודעה, אבל זה סתם מעצבן שכמעט כל הודעה שאני פותחת כתוב למעלה: "עבר עריכה ע"י אהרלה"..
לומשנה.. הסתבכתי..
זה רק אני או ש..אפוש
בס"ד
מדד החנופה אל המנהל מתחיל לעלות??
חגי אם טוב לך הפורום ההוא אז סבבות,
אנחנו חושבים אחרת ממך (כן יש גם צדדים אחרים ...
- שזה כבר מוגזם שבנים /בנות זה לא יצורים עם קרניים ולכן אני חושבת שכל עוד הפורום נראה טוב,אין הגזמות,וכו אפשר להשאיר אותו במתכונתו הרגילה.
דרך אגב-
פעם התלוננו פה שצריך להפריד והכל ושזה רוב התנועה,אני לא רואה פה שום רוב של תנועה שכותב בפורום באתר של התנועה,נו איפה אתם הרוב ההוא??
טוב אז ככה...חג'ג
א. אין לי מושג מי אמר שרוב האנשים/נשים/טף/זקנים (וכל מה שעוד יש...)
נמצא בפורום שבאתר של התנועה... זה ממש לא ככה, לפחות לא אצל הבנים (קבלי תיקון..)

ב. "חגי אם טוב לך הפורום ההוא אז סבבות,
אנחנו חושבים אחרת ממך (כן יש גם צדדים אחרים ..."
השאלה שלי היא למה הפורום הזה טוב כ"כ???

אם התשובה היחידה שלך היא: כי בנים ובנות הם לא יצורים עם קרניים ואין בעיה שיהיה פורום של בנים ובנות... אז ככה...
"תורת חיים בעז" - לפחות איך שאני מבין את זה - קיום תרי"ג מצוות בשלמות האפשרית מבלי להתפשר ולוותר לעצמנו...
מה שאומר שאם יש פורום נפרד, (=יש דרך אחרת לדבר בפורום) אז למה לא לנצל את זה?
אם בנים ובנות הם לא יצורים עם קרניים, למה הסניפים ג"כ לא מעורבים???
-ברור זה שונה, אבל לא בהרבה!!!!!!!
קרו גם כמה מקרים (לצערנו) שהפורום הזה נוצל ל"רעה"!!!
אז אם יש אפשרות אחרת למה לוותר לעצמנו?????????????
אני לא חושב שזה מצב אידאלי שהפורום "מעורב" ולכן זה לא הגזמה לבקש / לדרוש להפריד אותו!!!
(יש לי מסר אישי שמאוד מציק לי - אז אם יש עוד משו, שתאלי, אני אענה אח"כ... בצלב"א...)
-תגובה-אפוש
בס"ד
א.לפי מה שאני יודעת הפורום הזה טוב לאנשים מסיימים ולא מזיק לאנשים אחרים,אני לא רואה שום רע שיצא מהפורום.
ואם יצא משהו רע הפורום כמו שאתה אומר זה מראה שאנחנו כשלנו בחינוך שלנו!,העניין הוא להעביר לחניכים שלנו את הכלים להתמודדות בחיים,זה שתפריד להם את הפורום אז יופי אולי הוא יהיה נפרד אבל יום אחד הם יצטרכו לצאת לעולם ואז יהיה המבחן האמיתי שלנו (של התנועה והמדריכים)אם ולא נטפטף להם טיפה מהעולם זה יבוא להם בהפתעה,ותאמינו לי אני מכירה לא מעט אנשים שפתאום מקצת דיבור עם מישהו הם כבר הדרדרו לדברים רעים מאוד!,אתם מבינים מה אני אומרת? אני מכירה גם את הצדד השני-אנשים שיצאו כל כך סגורים שהם התייחסו בזלזול אל אנשים מהמין השני (בן לבת/בת לבן) ואפילו כשזה הגיע לחיי המשפחה שלהם.
לכן אנחנו צריכים ללכת בדרך התורה שאומרת באמת לחיות בצניעות ,אבל אם לא נדע לשים גבול זה נראלי כבר יותר מידי.אם מישהו ממכן מפחד שהחניך שלו ידבר עם מישהי בפורום ויתחרפן מזה -זה אומר שהחינוך של אותו מדריך כשל! הוא לא נתן לחניך שלו את הכלים להתמודדות עם העולם,והרי החניך יגיע לשלב בחיים שבו אין מנוס מ"עירוב" (בעבודה,בלימודים וכו..).אני חושבת שאם אני אלך ברחוב ובן שאני מכירה לא יגיד לי שלום (וזה לא יהיה בגלל שהוא לא ראה אותי) זה יעליב אותי,כן אני בנאדם בדיוק כמוהו!.
ב.אני מאמינה לגמרי באידיאל ההפרדה ולכן אני גם נשארת בתנועה הזאת ואני בעז"ה אדריך פה,אבל אם כל הכבוד הפרדה בסניף זה כל כך שונה מהפורום!
*העיניים יכולות לגרום לדברים הכי מסוכנים ,יש איזה פתגם "העיניים רואות והלב עושה "(משהו כזה.)
אני רואה את החברות שלי בתנועות אחרות וזה מציק לי איך שהן עומדות שעתיים שלמות לפני מפקד מול המראה בשביל להתיפיף כי "הבנים נמצאים בסניף",כל ההתנהלות הזאת שהתנועה הופכת מגוף מחנך ל"פגישה חברתית" זאת התופעה שצריך למגר בהמהירות! ולא להפריד את הפורום.

ואו באמת מגילה-סורי זה פשוט ישב עליי הרבה זמן.
אני מסכימה עם אפוש!! תכלס היא צודקת..פגזניקית גאה!
אהה..ושכחתי לומר-אפוש
בס"ד
אני אשמח לשמוע תגובות...-אולי תצליחו לשנות את דעתי ;)
טוב...חג'ג
א. יצאו מהפורום הזה דברים לא טובים!!! (ואני לא אפרט...)
ב. ברור שסניף מעורב ופורום מעורב זה לא דומה (אבל העיקרון דומה...)
דרך הפורום אפשר חדבר עם בנים ובנות שאתה חפות או יותר מכיר (ויש גם כאלה שלא) ולכן זה חשוב שהוא יהיה נפרד...
גם ברחוב יש בנים ובנות, אז לא נראה לי שצריך את הפורום כדי להתנסות ב"לדבר עם בנות" דווקא בפורום... אני מאמין שבן שנמצא באריאל (בלי בנות בסניף) ולא נמצא בפורום (לא מתכתב עם בנות) כשיגיע לפירקו תיהיה לו בעיה... אדרבה, דווקא בבנ"ע שהם תנועה מעורבת יותר הבנים צריכים לדעת להסתדר עם בנות טוב יותר וזה לא נכון... {עיינו בספרו של הרב שלמה אבינר" (יש לו ספר על תנועת בנ"ע... לא זוכר איך קוראים לו...)
; נ.ב. אם בת שמכירה אותי ואני מכיר אותה לא תגיד לי שלום ברחוב אני ממש אבין אותה,זה לפעמים לא נעים, ולפעמים בנות מעדיפות שלא לדבר עם בנים ואני מבין את זה לגמרי...
כי אתה בן!אפוש
בס"ד
א.אני בתור בת אפגע אם בן שאני מכירה לא יגיד לי שלום!
ב. סניף ופורום-גם העיקרון לא דומה!
ג.אני חושבת שגם אני קראתי ספר שלו אבל הוא דיבר יותר על הקטע שהם צריכים להפריד,אנחנו כבר נפרדים,ואני לא אמרתי שצריך ל"ערב" את התנועה!,ההפך אני אמרתי שזה הכי נכון!,אבל לסגור גם את הפורום זה כבר ממש הגזמה.
בפורום לא רואים אלא רק מדברים- אם יוצאים מ'פה זוגות ומתחתנים זה טוב! אם יוצאים פה זוגות סתם אז באמת צריך להפריד! אני אשמח לשמוע על המקרים הרעים האלה שאתה מדבר עליהם כי אני עוד לא שמעתי עליהם...
שוב אני אומרת שאם יצאו מפה מקרים רעים זה כשל בחנוך שלנו! אנחנו צריכים ללמד אותם איך להתמודד עם דברים כאלה,ואם לחניכים יש בעיות של בנים בנות - אני יעדיף שהן תתכתבנה עם בנים דרך הפורום הזה ולא דרך האיי סיי קיו או הלאפון (בגלל שהאוכלוסיה פה טובה יותר). מבין? ב"ה שלא הגענו למצב שבו יש כאן שיחות של בנים ובנות בצרה כזאת..
זה מה שאנחנו מנסים לברר...חג'ג
אם תקרא מההתחלה ... מן הסתם תבין... אם לא, אני אסביר לך!!!
את בתור בת אולי תיעלבי, אבל את צריכה להבין...חג'ג
*גם את הצד השני... יש בנים שלא נוהגים לדבר עם בנות... ולכן תכבדי...
אין למה להעלב <זה לא אישי>
*מה ההבדל בין הפורום לסניף?מדובר בדבר שמקשר בין בנים ובנות...
* אני אישית מכיר מקרה שבעזרת מסרים אישיים הפורום הזה נוצל למשל זמן לא מועט לא טוב בכלל...
(וברגע שבנים ובנות מתכתבים בפורום זה יכול לעבור גם למסרים אישיים...
בהתחלה זה יתחיל ב"ההודעה הקודמת שלך היית ממש נכונה ויפה..." וזה ילך וידרדר... לא שבסוף הם יתחתנו או משו כזה... אבל זה עדיין לא בריא לנפש...
אם אתה כל כך נחוש בדעתך חגי-אפוש
בס"ד
אז אולי הדיע הזמן להפסיק להתחבר לפורום המקולקל?
ארהל'ה העם (טוב לפחות אני ) איתך בדעה שלא צריך להפריד אותו ...
אני מצטרפת לאפוש ולעם!!פגזניקית גאה!
אה, ולגבי מהנל הפורום...חג'ג
תכירי, הוא הקומונר של נתניה...
הוא אחלה בנאדם
הוא נשמה ......(כל מה שבלך)..............

אז למה לא לפרגן........ לפרגן, כדי שירגיש טוב, גם אם זה קצת יותר מדי (קצת הרבה יותר מדי)

אזהרה: אהרל'ה -בשום פנים ואופן אל תמחק, תצנזר ושאר מרעין בישין... שום חלק מההודעה הנ"ל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
חגי חגי... אין כמוך בעולם...!~אהרלה~!נתניה
תודה כפרה...חג'ג
אני מכירה אני מכירה...אפוש
זה טוב, יש בפורום הרבה יותר מדי לשון הרעחג'ג
אבל, נא להתיחס לתוכן השאלה!!!!
תודה!
תכל'ס הפורומים שם כ"כ מעפנים...תפוזה 1
זה הכל תלוי בהסתכלות...חג'ג
א. לוקח זמן להתרגל, בהתחלה כשנכנסתי לפורום הזה גם לי זה נראה קצת מעפאן, (ועד היום זה עושה לי בעיות...)

ב. אם מבינים שזה חשוב, אז גם אם הפורום שם פחות טוב, מעניין, וכו - זה שווה את זה...
וכמו שאמרתי אחרי קצת זמן מתרגלים!!!
"האריאלניק הנאמן"חג'ג
א. אבל לא הבנתי מה בת'אכלס יוצא ממה שאמרת: אתה חשוב שעדיף פורום נפרד או מעורב???
ב. בקשר לביזבוז זמן- חבל שמשקיעים כ"כ הרבה זמן בפורום (לצערי גם אני משקיע פה יותר זמן ממה שלפי דעתי צריך...) אבל אפשר במקום זה לנסות לארגן שיעורי תורה...!
סומך עליך!
חגייtomerittal
בס"ד

אנחנו בפורום באתר של אריאל רק 3
הנה הזמן להרחיב אותו!!!חג'ג
קדימה למלאכה...
בתכלס צריך שלא יהיה פורום בכלל לא נפרד ולא מעורבהאריאלניקהנאמן
זו לא בעיה כ"כ גדולה לבטל את קיום הפורומים...
אני אסבירהאריאלניקהנאמן
פורומים לאריאל, כל סוג של פורומים זה דבר רע! דבר שלא מתאים ברוחו לדרכה של התנועה, לא הפורומים פה ולא הפורומים באתר "של התנועה"(אני לא יודע מה איתכם, אבל האתר של מוישי הרבה יותר מועיל)
הבעייה שמה שמעסיק את התנועה זה העולם הווירטואלי הזה במקום שיעסיקו אותנו דברים קצת יותר חשובים אנו מתעסקים בזוטות!
דניאל, צודק..!~אהרלה~!נתניה
לשם שינוי חרגתי מממנהגי:*מוריה 2*
לא נכנסתי לפה הרבה זמן :
א. כמו שמרו קודמיי זה ביזבוז זמן משווע! כלום לא יצא ולא ייצא מפה.
ב. אם יצאו דברים אז לא יצאו מפה דברים טובים, ובהזדמנות הזאת: ארהל'ה הפורום הזה ירד ברמה! זה ממש מקום למשועממים! תסתכלו על ההודעות אחרונות כל הזמן זה הולך סביב כמה בנ"ע דפוקים (ותכל'ס הם עושים יותר מאיתנו) ומקום לפרוק רגשות לא חיוביים. אם כבר פורום אז כדי לקדם דברים. אבל כמו שאמרו כאן כל התנועה זה קשקשת אחת גדולה. במשך שנותי כאריאלניקית ,(היום אני כבר לא!) לא ראיתי מליאה אחת שיצאה ממנה משהו יצא לי להיות בכמה. לכן אני לא רואה שום ערך בפורום לתנועה.
ג. תמסרו ליוסי ורדי היקר שבמקום לדבר בתאוריה שיתחיל במעשים. פורום נועד לקדם דברים, לתת רעיונות,לעזור אז למה להשקיע בפורום אם גם ככה אין פעילות בהיקף ארצי???
ובמחילה ממך מיכל- שבת חב"ב בעכו זו לא פעילות קבועה!
אני יגיב אחרי המשחק..!~אהרלה~!נתניה
לדעתי המעשה החכם יהיההאריאלניקהנאמן
לסגור את הפורומים של אריאל בכל מקום שהם אם מישהו רוצה פעולה יש הרבה אתרים שאפשר לקחת מהם.

ואם כדי להתווכח על האידיאלים של התנועה, אולי אפ'חד כבר לא שם לב אבל כבר לא מתווכחים, כי אין צורך להתווכח, אנשים מאמינים באידיאלים של התנועה ויודעים מה האמת(האידיאלים של בנ"ע=שקר) אז אין שום הצדקה להמשיך ולהפעיל פורומים כאלו, לדעתי עצם קיומם של הפורומים הללו(הפורום הזה והאחרים באתר של התנועה) רק מורידים את הרמה שבתנועה.

הריני קורא לסגירת הפורומים של תנועת אריאל! מי לה' ולסניף ראשל"צ אלי!
לא אני..תפוזה 1
גמני לא...*$*עמנואל*$*
ואחרי שחרגנו מהנושא. מישו יכול כבר לתת לי תשובה???חג'ג
יש שיטענו שפורומים זה ביזבוז זמן, יפה, יש בזה הרבה מן האמת...
יש שיטענו שיוסי ורדי רק מדבר, מה הקשר? הוא חבר בפורום? לא הבנתי מה הקשר?

והכי חשוב: השאלה שלי... מה לדעתכם חשוב שיהיה- פורום נפרד או לא??

למה חברי הפורום כל הזמן מחליפים נושאים??? תתמקדו בשאלה??? למה זה כ"כ קשה??? בשביל דיונים אחרים- תפתחו נושאים אחרים...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ת-ו-ד-ה-!
טוב קודם מוריה...!~אהרלה~!נתניה
חגי, אף אחד לא חרג מהנושא פשוט אתה עוסק בטפלהאריאלניקהנאמן
הבעייה לא זה שהפורום מעורב, הבעיה היא - 'הפורום' נקודה! לתנועת אריאל לא צריך שיהיה פורום לא נפרד ולא מעורב. מקור הרצון בקיום הפורום תלוי ברצון ובחשיבה מעוותת שיש לאנשים בתנועה, שאנחנו צריכים לחקות את בנ"ע בכל מה שהם עושים-"לבנ"ע יש פורום אז גם אנחנו צריכים" לבנ"ע יש חב"ב אז גם אנחנו צריכים" האנשים הללו צריכים להבין שהכל הבלים! אנחנו לא צריכים פורום ואנחנו לא צריכים חב"ב. מהסיבה הפשוטה שאנחנו הרבה יותר טובים מבנ"ע אנחנו לא צריכים לחקות אותם בכלום! אם כבר הם צריכים לחקות אותנו, המיזרוחניקים האלה.
אה?? אנחנו לא צריכים חב"ב??פגזניקית גאה!
מה עובר עליך??
יש דברים שזה טוב שהעתקנו מבני"ע.
חב"ב זה מסוג הדברים האלה.
אדרי? אתה רכז חב"ב!!!!~אהרלה~!נתניה
הכוונה בזה שאמרתי שלא צריך חב"בהאריאלניקהנאמן
היא שלא צריך להעתיק מבנ"ע את הנושא של חב"ב כי עצם זה שאנחנו מעתיקים משהו מבנ"ע אומר שאנחנו לא מספיק מאמינים בדרכנו שלנו עד שאנחנו צריכים להעתיק מאחרים, צריל שיהיה חב"ב אבל אסור שהחב"ב יהיה העיקר העיקר זה ההדרכה שמדריכים את החב"א.

והגיע הזמן שנפסיק לחשוב שבנ"ע עושים הרבה יותר מאשר אנחנו כי זה פשוט לא נכון, אנחנו עושים הרבה יותר מבנ"ע. ב"אי-העשייה" שלנו אנחנו עושים יותר מהם.
הפעילות שלישי-שבת בסניפים יותר חשובה ויותר משפיעה על עמ"י מאשר כל פעילויות חב"ב של בנ"ע(את יסוד הדברים האלה אמר ראש ישיבת מרכז הרב, הרב יעקב שפירא שליט"א)
מה היסוד?!~אהרלה~!נתניה
זאת אומרת, מה הוא אמר בדיוק?
הוא דיבר על אריאל?
היסוד-הרב יעקב שפירא שליט"אהאריאלניקהנאמן
דבר על החשיבות של פעילות קטנה אך תמידית לעומת פעילות גדולה אך חד פעמית שהפעילות הקטנה(שלישי-שבת בסניף אריאל) יותר חשובה מפעילות חב"ב גדולה(מסע מושבות ושאר פעילויות של בנ"ע) בעקרון הוא לא אמר את זה על אריאל, אך בוגר של הסניף שלנו שלומד במרכז שאל את הרב על מה לדבר בשיחה למדריכים והוא אמר לו לדבר על זה(אחרי שהבוגר של הסניף הסביר לרב יעקב שפירא על המצב של הסניפים ומה צריך להיות העיקר) אז כן אפשר לומר שהרב דבר על אריאל.

נ.ב הפעילות שהרב יעקב שפירא דבר עליה כ'פחות חשובה'(פעילויות חב"ב של בנע)כמובן הוא דבר על פעילות ע"פ ההלכה שיש(או אין?)בבנ"ע אך פעילויות מעורבות הן אסורות ואין להן שום הצדקה וודאי שפעילויות כאלו פסולות ואין להן חשיבות(לעומת הפעילות של אריאל)כלל!
אדרי אני מתפלא עליךבסטר
היית ידוע בדעות קיצוניות, אבל מה הולך איתך?
פעם מישהו אמר אצלנו בישיבהבסטר
בשיחה לשיעור שלו לפני שהוא התגייס, שזה נכון שאנחנו (ההסדר) הולכים רק לשנה וארבע, ומשרתים פחות זמן, אבל תמיד עלינו לזכור ש"אנחנו חיילים יותר טובים". אנחנו חיילים יותר טובים.

מה קורה כאן?
אף אחד לא מנסה לחקות את בנ"ע. זה כמו שתגיד שגם גנבנו מבני עקיבא את הלוחות בסמל...

1. צריך פורום בתנועה. אין ספק. הדבר קידם את התנועה מאוד.
2. לא יזיק לנו לצאת קצת מהבועה, להבין שבנ"ע זה לא החבורת פסיכים שאצלנו בשכונה, להכיר את התנועה באמת ולא מסטיגמות.

זה נשמע, כאילו בראש של בנ"ע עומד איזה חניך בכיתה ט שלא יודע מה הוא עושה? קצת ענווה - מעל הכל - לא תזיק לנו. בראשות בנ"ע עומדים רבנים חשובים, ויש לנו ב"ה הרבה מה ללמוד מבנ"ע.

הפרדה זה לא הכל בחיים! במחילה.
אף אחד לא מנסה לחקות את בנ"ע?!האריאלניקהנאמן
במהלך פעילותי בחב"ב זה היה אולי הרעיון המנחה ל"הביס" את בנ"ע במגרש שלהם, שאנחנו נעשה יותר פעילות חב"ב מאשר בנ"ע. וזה היה הרעיון הרבה לפני שאני הגעתי. למה נראה לך שאנשים כל הזמן חושבים שבנ"ע עושים הרבה יותר, למה ההערכה העצמית שלנו כ"כ נמוכה, עד שאסור לבקר את בנ"ע, כי אחרי הכל "הם פועלים הרבה יותר מאיתנו" מי קבע שהפעילות של בנ"ע יותר חשובה מהפעילות של אריאל. יש מן אקסיומה שבנ"ע עושים הרבה יותר, ואנחנו רק איזה 'שטיבל' לדוסים. לפי הרבנים שלנו הדבר הזה ממש לא נכון! הרב יעקב שפירא אמר במפורש, הדברים נכתבו לעיל. לא אמרתי שהפעילות שלהם לא חשובה, היא חשובה, אך שלנו יותר בהרבה יותר! וזה מה שאמר הקב"ה לאהרון הכהן שחלשה דעתו בקרבנות הנשיאים "שלך גדול משלהם!" הפעילות הקטנה אך היומיומית, גדולה מפעילות גדולה וחד פעמים או חד שנתית.
עלינו לשבור את האקסיומה הזאת וכל עוד לא נשתחרר מהחשיבה המעוותת הזאת- שחשיבות מעשינו נקבעים לפי גודל הפרסום, לא נצליח לגדל דור של תלמידי חכמים גדולי תורה ענקים רוחניים שיובילו את האומה לחזון אחרית הימים אריאל אריאל קדימה ליותר!

ובסמל אין לוחות זה ס"ת ספרדי פתוח. אם היו לוחות אז היה קו מפריד בין שתי הלוחות כמו בסמל של בנ"ע. אצלנו זה ס"ת ספרדי פתוח.

לא צריך פורום בתנועה אני חושב שהיינו מסתדרים טוב מאד ללא פורום. אני לא חושב שקידום התנועה תלוי בפורום שבאמת כל עניינו זה ביטול זמן, ובמילא אף אחד לא נכנס הפורום שומם! פעם היה את שמעון הירש(צבא) את עוזיה לוי(נשוי) את אלעזר פולק(נשוי)את קובי אייזן(נשוי) את אליעד שארף(נשוי) היום אין כאן אף אחד אין כאן דיונים סוערים על מהותה של התנועה וכד' הפורום הפך להיות פורום של סניף אריאל פג"ז בנות. יכול להיות שפעם הפורום קידם את התנועה-אך עכשיו זה סתם נטל על השרת ולמען האמת זה נטל גם עלינו. לא צריך את זה הפורום מיצה את עצמו.

לא דברתי סטיגמות בנ"ע זו תנועה מיזרוחניקית זה עובדה. הם רוצים לא להיות מיזרוחניקים שיקבלו את האידיאלים של אריאל, ושימחקו את האות ע' מהסמל שלהם ואז אפשר לחשוב להפסיק לקרוא להם מיזרוחניקים בינתיים הם(כולל הסניפים ה'נפרדים' שלהם ברובם) מיזרוחניקים.

תן לי רב חשוב אחד שעומד בראש בנ"ע ומסכים עם האידיאלים שלהם ואני אתן לך 20 ש"ח, הרבנים שעומדים בראש בנ"ע לא מסכימים עם האדיאלים שלהם בגרוש, אפילו המזכ"ל לא מסכים, קראתי ראיון שהיה איתו, זה היה כאילו שמו לו מחסום על הפה ואמרו לו שידבר רק מה שלא נוגד את האידיאלים שלהם, זה היה כ"כ ברור שעם הרבה דברים הוא לא מסכים אך מפאת תוקף תפקידו ותקפם של המיזרוחניקים הוא לא יכול לומר את אשר על ליבו.

אגב וגם אם תמצא רב כזה-אני אביא לך רשימה של 10 רבנים יותר חשובים וכולם או רבני סניפים באריאל או גדולי הדור או ראש ישיבת מרכז הרב. וכמו שאמר לי פעם אליעד שארף "כל גדולי הדור נמצאים אצלנו!"

אמרתי שהפרדה זה הכל בחיים? האיפכא הפרדה זה רק ההתחלה-ועובדה שיש סניפים 'נפרדים' של בנ"ע שהם לא פחות מיזרוחניקים מהסניפים המעורבים(להוציא את סניף נוף איילון) מהסיבה הפשוטה שהם לקחו את ה''לבוש'' של אריאל, את ההפרדה אך הם לא לקחו את ה''פנימיות'' את האידיאלים
אפחד פה לא אמר שבני"ע יותר טובים!!פגזניקית גאה!
יש כמה דברים בהודעה שלך שלא הבנתי.. נגיד- מזה אומר הס"ת ספרדי פתוח??
וחוצמיזה-פגזניקית גאה!
אני בזמן האחרון לבד פה מהסניף שלי- פג"ז בנות.
אז איך זה יכול להיות שזה הפך לפורום רק שלנו?? שים לב למה שאתה אומר..
מיסטר אדריבסטר
קודם כל, היציאה עם הספר תורה הספרדי ענקית... אשריך. אבל חוץ מזה, אני חולק על כל מה שאמרת. אולי הזלזול שלנו בכולם הוא אשר יגרום לנו ש"לא נצליח לגדל דור של תלמידי חכמים גדולי תורה ענקים רוחניים שיובילו את האומה לחזון אחרית הימים" כמו שכתבת.

בני עקיבא פועלים ועושים דברים חשובים, כמו שגם באריאל יש דברים חשובים. במחילה ממך, אבל הסיבה שהוקם צוות התקשורת של התנועה, ואלו דברים שאמר לי במפורש חבר הנהלה ארצית - שזה כדי ליצור תחושה של עשייה, בשביל להרים את התנועה מההרגשה שאין!!!

בבנ"ע הם באמת עושים, ובאמת רואים אותם בהרבה מקומות, וכל הכבוד להם. גם באריאל עושים, ואנחנו לא עושים השוואות, כי בכל מקום פועלים כמה שאפשר.

תבין, כמו שהרבה חבר'ה לא מתאימים לבני עקיבא, יש מלא חבר'ה שלא יתאימו גם לאריאל.

כל ההכללה הזאת שבנ"ע מזרוחניקים ואנחנו צדיקי הדור, וברור שאנחנו פועלים הרבה יותר כי הם סתם פסיכים, וכל הרבנים איתנו והם כלום ממש מפריעה לי, וזו בעיה שאנחנו מתבטאים כך.
שווב פותחים אתזה?? |נאנח| איך הגענו לזה??פגזניקית גאה!
את מה?בסטר
עם בסטר באש ובמים!!~אהרלה~!נתניה
זו לא יציאה שלי זה של אליעד שארף שליט"אהאריאלניקהנאמן
לא אמרתי שהם לא עושים, אמרתי שהפעילות שלנו יותר חשובה ויותר משפיעה, אלו לא דברי אלא דברי הרב יעקב שפירא אתה לא מסכים בעייה שלך.

וכנראה שהסכמת עם עוד כמה דברים בהודעה שכתבתי שכן לא התייחסת לרוב הדברים
מי אמר בכלל שצריך 'הרגשה' של עשייההאריאלניקהנאמן
באמת נראה לך שצוות תקשורת יפתור את הבעיות הרבות בתנועה? בזה לדעתך ההנא"ר צריכה להתעסק, בצוות תקשורת ובעוד פעילויות שהמטרה שלהן היא-כלום! מאשר להתעסק בעזרה לסניפים בעיקר לסניפי הבנים המטים לנפול. ההנא"ר צריכה לעזור לסניפים ולא בכל מיני פעילויות חסרות תוכן ומשמעות, פעילויות שנותנות הרגשה שהכל בסדר כשבעצם הרבה דברים מתנהלים בצורה לא טובה.

האם הפעילויות הריקות הללו יותר חשובות מלדאוג לסניף בנים נתניה למבנה?!
אנחנו כרגע לא צריכים פעילויות, אנחנו צריכים הנא"ר שקשובה לבעיות בסניפי הבנים וכרגע ההנא"ר מתעסקת במליון דברים וירטואלים במקום בעזרה לסניפי הבנים העומדים על סף סגירה.

לא צריך פעילות ולא צריך חב"ב ולא צריך הנא"ר שמתעסקת רק בזה.
אף אחד לא אמר אבל הרבה חושבים כךהאריאלניקהנאמן

ה'לוחות' בסמל אינם לוחות אלא ס"ת ספרדי פתוח
אם כבר מדברים על הנהלה תיכוניסטיתאפוש
בס"ד
זה ממש נשמע לי מוכר...;)
/הנהלה בגרוש.../
אז מה אתה עושה בפורום???חג'ג
מנצל את הזמן במקומות לא יותר גרועים???
חחח... סתם "הבלים!"
חגי מספיק איך אתה אוהב להתווכח...מיסטר דום
וכןמיסטר דום
אני מסכים עם אפרת תפסיק להתחנף זה מגעיל ושקוף!!!

אתה מת על ויכוחים וחנפן וזה כבר מגעיל...

<אפרת הכול בגללך!!> בצחוק רק אל תהרגי אותי...!!
איך זה שתמיד יש לך משו נגדי...חג'ג
וחוץ מזה במפורש ביקשתי, אם יש לך משו אישי פשוט תכתוב "מסר אישי" ובלנ"ד אני אתייחס... למה להשמיץ ככה סתם... תודה ולילה טוב...
(נ.ב. "מיסטר דום" אני מכיר אותך מאיפשהוא? אתה במקרה רחובותי? אתה במקרה מדריך בצוות שלי? ואווי, נכון שכחתי... סליחה...)
ס-ת-ם חולה עליך יוסקוש...
אני נגד לעזוב.. באמת- מי שלא טוב לו-פגזניקית גאה!
אפחד לא מחייב אותו להישאר..

ועוד משו?? למה האתר של "התנועה" מחולק לפורום חב"א וחב"ב??
כבר אסור לי להתכתב עם בנות גדולות??
יש דברים כ"כ מיותרים בעולם..
|תומך בפג"זניקית גאה|חרות:)
יאוו, זה פעם ראשונה שאני מסכימה עם פג"זניקית!!
סתם, פג"ז- אוהבים אותכם! (או שלא..)
האפשרות השניה...תפוזה 1
בס"ד

טוב פגזניקית, תראי.. אם זה יהיה משותף לחב"ב וחב"א הרמה שם תרד.. |נהנה לעצבן|
(מרוב שעכשיו היא כל כך גבוהה.. .. )
סתם... מה אכפת לך.. גם ככה אף אחד לא בודק איזה שבט את..
......תפוזה 1
בס"ד

(וזה היה בשביל להוריד את השירשור המוקפץ של של אהרל'ה..)
אני לא צריך הסכמה של אף אחד די לעזוב... העניין הואחג'ג
שאני רוצה שעוד אנשים יעזבו...
חצצצווווף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!מיסטר דום
ולא בא לי במסר"ש ואחרי מה שעשית לי....

מעניין איך אפי לא קפצה ואמרה היי למה אתם רבים בפורום?!?!?!
תודה!חג'ג
אהמ אהמ...!~אהרלה~!נתניה
רצית לומר משוו?? |מציע כוס מים|פגזניקית גאה!
טוב תקשיב חמוד נמאס לי!!!מלמעלה אלוקים
אין על הפורום הזה אומנם לאחרונה הרמה שלו מעט ירדה (הארל'ה מ-ש-י-מ-ה!!!)
אבל הוא הפורום הכי טוב שיש כאן במערכת ערוץ 7!!!!
אז במקום לסגור אותו, תפתח בקבוק בירה, תביא כמה כוסות, ותמחה לאנשי הפורום כפיים...
Iתשואות קהלI
"אם רק תדע לשים את המשקפיים הנכונים אז תגלה המון שימחה ואהבה" (אודי דוידי)
אין בעיה בירה - עלי...חג'ג
אבל חבל שאנשים לא קולטים שפורום מעורב זה בעייתי!!!!!!!!!!!!!!

ודבר אחרון לחברה שישארו...
פורום מעורב זה בעיה, התכתבות עם בנות ב"מסר אישי" זה יותר בעייתי...
(כן כתבתי כמה מסרים אישיים לבנות) וכלן אם אתם כותבים מסרים אישיים: לכתוב רק כדי לענותעל שאלות שנכתבו לך, או כדי להעיר הערה שלא יכולה להיכתב לפני כולם והכי חשוב: לא לשמור על קביעות בשליחת מסרים אישיים...
ולכן אם קיבלת מסר אישי אידיוטי למדי, לא לפחד לא להגיב...
<נכתב בלשון זכר, אבל מכוון גם לבנים וגם לבנות>
כמה שפחות תכתבו מסרים אישיים לבנות - ככה יהיה יותר טוב!!!
בזה אני מסכימה איתך..תפוזה 1
חחח...עוד פראנויה אריאלניקית טיפוסית....אפוש
אוי חגי חגי...!~אהרלה~!נתניה
אני לא רוצה שתלך מפה בלי תשובה שתספק אותך..
נראה אם יהיה לי כח, אני יכתוב פה כמה דברים..
למה לא... רק שלא יהיה על חשבון...חג'ג
זמן בים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תיהנה כפרה...
<אני פונה בזאת למנהל למחוק קטעים לא קשורים לפורום, כמו סקרים על ים וכו...>
ישש.. מתנחלת מסכימה איתה!! איזה כיף!! <צ>פגזניקית גאה!
חח.. שמחה שהצלחתי לגרום לך אושר..חרות:)
אין, את לא מבינה! עשית לי ת'יום!! ת'שבוע!! |נסחף|פגזניקית גאה!
אוף חגי, נשמה,אני ממש לא רוצה שתצא מפה בלי תשובה..!~אהרלה~!נתניה
מצד שני אני כבר עיף מלכתוב..
יש לי פווווול מה להגיד לך...
אני ידבר עם בסטר שיכנס לכתוב לך....
הוא אחלה בנאדם..
פורומים נפרדים - דעהבסטר
שלום לכולם,

כתבתי ומחקתי, ושוב כתבתי ושוב מחקתי. השרשור הזה עבר על כל כך הרבה נושאים שאי אפשר במספר מילים סביר להגיב על הכל.

לכן, כמו שאהרל'ה אמר – חגי, בשביל שלא תצא מכאן בלי תשובה, יש לי כמה דברים לכתוב. בכל מקרה, הדיון הזה מצטרף לדיון ארוך – ארוך אחר, שאולי צריך לארגן איזה מפגש רציני ולדון, פחות בשביל הגיע להסכמה – יותר בשביל לראות שיש כל כך הרבה דעות שונות ומשונות, וזה לא שאנשים אידיוטים – לכל אחד באמת יש תורה שלמה על הדרך שלו.

ולענייננו:

ענית בעצם על השאלה בפתיחת הדיון. לא צריך למצוא תשובות מפוצצות ומוכחות מגדולי הפוסקים, התשובות פשוטות:

1. להפריד פורום זה הגזמה – פורום תורת חיים בעוז, אחד הפורומים ברמה היותר גבוהה שהכרנו, ממלא את ייעודו בכבוד – עזרה, מידע, גאווה תנועתית, גיבוש וכו'.

2. הפרדת הפורום תהרוס אותו – הפורום היום כל כך מועיל לחברי התנועה, שחוץ מזה שפורומים נפרדים באמת יצמצמו את מגוון הדעות, הם גם יפחיתו את מספר הגולשים בכל פורום, דבר שיפגע בפעילות הפורומים (במיוחד אצל הבנים) ויהפוך את הפורומים לשוממים, ויחזיר את התנועה כמה שנים אחורה.

בעצם, השאלה צריכה להיות הפוכה. תחשוב על זה חגי - זה לא שהתנועה הקימה פורומים נפרדים, ובאו כמה "מתנגדים" והקימו פורום מעורב בשביל למחות ולהרגיז. הפורום הזה פועל שנים, בהצלחה מרובה, והוא תמיד פעיל ונחמד. לדעתי, חברי הפורום החדש (מישהו העיד כאן על 3) צריכים להסביר למה לדעתם צריך פורום נפרד ולנסות לשכנע אותנו. השאלה לא צריכה להיות מופנה אלינו. כי כשהיא מופנית אלינו - התשובות נשמעות נדושות - אולי במקום פשוט תסביר את הבעייה.

אני למשל לא מצליח להבין את הצורך בפורום נפרד. באמת לא מצליח. אתה מוכן להסביר?

זה שמהפורום יצאו דברים רעים זה הכללה מצחיקה שבאמת אין לי מה לומר לך עליה חוץ מזה שאין לי מושג על מה אתה מדבר, וגם אם זה נכון – העולם לא סטרילי. (האמת זה נשמע יותר דומה לכותרת שנתנו בטל שמים למודעה על הפרדת ההנהלה - "עקב המצב הקשה"...)

כמו שכתבה לך אפוש יפה – העניין כאן זה החינוך שלנו, בזה אנחנו נמדדים. יש אפשרות של הודעות אישיות, אבל אנחנו לא נתכתב סתם לכיף. אי אפשר לסגור הכל ולומר "לא". לפחות לא בציבור שלנו.

בנוסף, מה שכתבת שאם יש אפשרות אחרת אז למה לא – לדעתי החסרונות שבמעבר לפורום נפרד גדולים על הייתרונות. וזו הסיבה שזה לא אפשרות.

בנוסף, רציתי לציין משהו חשוב. תנועת אריאל חרטה על דגלה את דגל הצניעות כל כך חזק, שאנחנו לא מצליחים לדבר על עוד דברים חוץ מזה. בתנועה יש הפרדה בכל דבר, ולא צריך לפרט כאן כי כבר התווכחנו על זה, וצריך להפסיק להתעסק כל היום בצניעות - צניעות - צניעות, כי ככל שאתה מתעסק בזה יותר אתה פותח את זה יותר.

בפשטות:
התנועה שלנו קדושה, הולכת בדרכי התורה, והפורום הזה מוצלח.
אפשר כבר לעבור לנושא הבא?

ובכל זאת יצא ארוך.
אשמח לשמוע תגובות.
ט.ל.ח

יומוצלח לכולם,
וחופש נעים!
אין על מויישי בעולם! כרגיל...!~אהרלה~!נתניה
חגי, הנה מה שהסברתי לך במסר"ש, אבל יותר ברור, נקי, בהיר, ומסודר.

אשרייך מויישי!

נ.ב
ההודעה הבאה של אפוש תהיה:

כותרת: *אפרת!

שכוייח!תפוזה 1
מסכימה עם כל הדברים שנאמרו פה..פגזניקית גאה!
|מחכה לשמוע את התשובה של חגי|
כמה דבריםקינמון
 קודם כל, אחד הדברים הכי חכמים ששמעתי- תנועת אריאל צריכה לחנך לצניעות. לא להפרדה. נקודה למחשבה...
חוצמזה, כל התומכים להפרדת הפורום- למה אתם לא הולכים יותר רחוק? באו נפריד לאריאל ואריאלה! עם דיל מיוחד שלא מאפשר לגרופ של הבנים להתקשר לגרופ של הבנות...
וברצינות- הנושא הזה של בנים-בנות הוא נושא רגיש, אז אתה יכול ללכת לקיצוניות אחת ולומר- בואו נפריד לחלוטין! ואז נוצרת מציאות לא בריאה. (אלא אם כן אתה מתכוון להיות כל חייך בישיבה....) אז יש כאלו, שבעקבות המציאות הזו הלכו לקיצוניות השנייה, ועירבבו יותר מדי, שגם זה לא בריא.
אנחנו צריכים לשאוף למצב האידאלי. אני לא אאריך פה, אבל האידאה ע"פ הרמב"ם הוא מצב של דעת. כלומר, האדם לא מתנהג ע"פ דחפים אלא ע"פ השכל. ולמעשה- כפי שאמרתי קודם, שמים את הדגש על צניעות, לא על הפרדה.

נ.ב. לא הכי קשור אבל חשוב- צניעות זו מידה שקיימת בכל תחומי החיים! במקום להתווכח כל היום על מידת ההפרדה, פשוט נפעל לצניעות בכל תחומי הסניף!

בצלב"א
אשמח לקבל תגובות
וואלה, קינמון, מסכימה איתך!!פגזניקית גאה!
את עושה השנה בגרות במחשבתבסטר
או שאת סתם בקיאה ברמב"ם הזה? ...
בגרות?! באיזה שפה זה?! Iחש גדולIקינמון
את הבגרות במחשבת עשיתי בשנת תרפפ"ו...
אני סתם עובדת על מידותי ע"פ הרמב"ם.. מומלץ!!
יפה כתבת!אפוש
בס"ד
המביא דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם..;)
יפה דיברת- מעריץ!מלמעלה אלוקים
פורומים נפרדים - דעה הפוכה...חג'ג
OK
א. משה, קבל שפו... לקח לי זמן לקרוא את כל ההודעה שלך...

ב. "לדעתי, חברי הפורום החדש (מישהו העיד כאן על 3) צריכים להסביר למה לדעתם צריך פורום נפרד ולנסות לשכנע אותנו. השאלה לא צריכה להיות מופנה אלינו. כי כשהיא מופנית אלינו - התשובות נשמעות נדושות - אולי במקום פשוט תסביר את הבעייה." (נכתב ע"י משה פרץ)
ביקשת, קבל כמה סיבות:
(רוב דברי כאן מופנים כלפי בנים, לא כי אני חושב שהם יותר טובים... אלא פשוט כי אני בן ומבין את הבנים יותר טוב מבנות...)
*בפורום מעורב, הרבה פעמים ישנם ויכוחים בין בנים לבנות, אבל ג"כ הרבה פעמים רואים שבנות מפרגנות לבנים וההפך... ולא יודע, זה נראה לי ממש ממש ממש מיותר... ובקטע הזה זה עוד בסדר, אבל בפורום הזה יש גם אפשרות ל"מסר אישי" שזה לדעת כולם הרבה יותר בעייתי, ולכן אם מתכתבים בפורום זה גם יכול להגיע למסר אישי... וזה ממש "לא בריא"
*אני חושב שזה לא משנה אם הפורום הזה היה לפני הפורום הנפרד האתר של אריאל או הפוך, אם אנשים יהיו מעוניינים לכתוב בפורום אז גם הפורומים הנפרדים יצליחו יפה מאוד (כן, גם הפורום של הבנים...) ואם אנשים לא ירצו לכתוב (ולהגשים את משאלת ליבו של אדרי והאנשים שתומכים בדעתו) אז גם הפורום הזה לא יצליח... ולכן אני חושב שלפני שהיה פורום נפרד, הפורום הזה היה הכי טוב שאפשר לבקש (בנסיבות הקיימות...) ועכשיו יש פורום יותר טוב... ולכן דעתי נוטה לעבור לשם... פשוט מאוד...
*אמרת שזה הגזמה לבקש להפריד גם את הפורום, כבר אמרתי שזה שונה פורום מעורב מסניף מעורב אבל ה-ע-י-ק-ר-ו-ן דומה!!!
אני מסתמך על משנה במסכת אבות שאומרת "אל תרבה שיחה עם האשה, באשת עצמו קל וחומר באשת חבירו" (וגם עם אשה שעדיין אינה נשואה...)
ולכן ג"כ (וזה כתשובה לטענה של "אפוש" מלפני 3 ימים בערך) אם אני אראה בחורה / בת / נערה ברחוב <גם אם אני מכיר אותה> זה מקסימום יסתיים ב"שלום" ואם היא לא תתיחס אלי, אני לא אפגע כי אני מבין שזה תפיסת העולם שלה... <וזה טוב...>
ברגע שבנים מדברים/ מתכתבים/ וכו (מחק את המיותר...) זה לא עושה הרבה טוב... אני לא יודע מה זה עושה לבנות כי אני בן, אבל זה לא תורם הרבה (בשפה עדינה...) ולכן אם יש אלטרנטיבה אחרת למה לא לנצל אותה?!?!?!?!
מה שאמרו פה לגבי העניין שלא צריך להפריד כל דבר, ואם יש בעיות זה בעיות בחינוך... זה הסבר לא חכם כ"כ, כי אותו דבר אפשר להגיד לגבי סניפים מעורבים: הבנים בכלל לא יתקרבו לבנות/ ידברו איתן... (זה ממש פשוט- החינוך שניתן להם חייב לגבור על הטבע שלהם!!!)
אני לא יודע איך אתם מדריכים (למי שעדיין לא מדריך - אז מצפה ללהדריך) אבל לי כמדריך ברור כשמש שלא כל מה שאני מנסה להנחיל לחניכים שלי מיד הופך למציאות קיימת ולעובדה בשטח, רוב הדברים שאנחנו מחנכים יהפכו למציאות קיימת אצל החניכים רק בעוד שנים רבות, כאשר פתאום הם יזכרו במדריך ה"תותח" שלהם, ואווי הוא אמר ככה וככה לפני 50 שנה...!
ולכן אם אתם חושבים שהפורום חייב להיות הכי טוב שיש גם כשהוא מעורב רק בגלל שאנחנו מחנכים את החניכים = זה ל-א נ-כ-ו-ן!!!!!!!!
חשוב לחנך אבל ג"כ חשוב להציב סייגים... אם חז"ל היו סומכים עינו ולא קובעים סייגים לתורה <בהלכות שבת לדוגמא> כמה חילול שבת ח"ו היה נגרם???
מצד שני "לא מתקנים תקנה שאין הציבור מסוגל לעמוד בה" וברוך השם כל הציבור הקדוש בפורום יצליח לעמוד <ולא סתם, אלא לעמוד איתן> גם בפורומים הנפרדים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בצלב"א חג'ג
~אני לא בטוח שעניתי על כל השאלות, אז אם פיספסתי משו, תכתבו- גם על זה אי"ה אני אענה!
נ.ב.חג'ג
על השאלות הבאות אם בכלל... אני אענה מחר בערב (כי יש לי מלא ללמוד לבגרות בהיסטוריה)
{אל תתאמצו לכתוב בהצלחה:
*כי זה לא יקרה
*כי לא יהיה לי זמן להגיב, וגם לא רצון...!
חגי, לפי דעתי שיחה אישיתtomerittal
בס"ד

זה לא קשור לפורום. אם באמת מישהו מחפש את זה אז גם הוא ימצא "שיחה אישית" לא בפורום.
צודק לגמרי! אבל...חג'ג
אם אפשר להרחק מזה למה לא???
ברור לי שיש לי שירצה הרבה מקומות להיכנס אליהם, אבל אם הוא נכנס לפורום של אריאל המטרה שלי היא: שהוא יתכתב עם בנות כמה שפחות (אם אפשר שבכלל לא - יותר טוב!!!)
אוי-אפוש
בס"ד
שוב פעם אתה מדבר על סניפים!
סניף מעורב זה שונה לגמרי מפורום נפרד!!!
מה לא ברור?
העניין בפורום זה שאם אנחנו מספיק חזקים אנחנו נוכל לנצלו לטובה,והרי מאיתנו מחזיקים כתנועה חזקה אידיאליסטית וכו..אז אם אנחנו כל כך חזקים אנחנו יכולים לעמוד בזה-כך שמצד אחד הפורום הוא דבר טוב (ואל תגיד לי שלא יצא ממנו יותר טוב מאשר רע!) ומצד שני -הוא ימראה אם אנחנו מספיק מאמינים במה שאנחנו אומרים...אם אנחנו מסוגלים לשמור על עצמנו...אתה חגי לא מאמין שהערכים שעליה חונכת ואתה מחנך לא מספיק חזקים??
אני בכל אופן חושבת ששלי כן! ומאיזה דיבור מסכן בפורום או במסר אישי אני לא יתחרפן-כי בס"ה אידיאל ההפרדה חשוב לי מאוד! פורום זה דבר שאתה לא רואה ולא שומע-רק קורא/כותב-אם יש לך אידיאלים חזקים אתה לא תהפוך את הפורום לכלי לעשיית רע! אלא לכלי לעשיית טוב.אתה תשמוע על עצמך כדי לא להדרדר לפסים אחרים...זה עבודה שלך על המידות ותוך כדי שעובדים על המידות שלנו,אפשר גם להוציא טוב מהפורום!
בדיוק חברה שלי סיפרה לי על הסניף שלה הוא מעורב לגמרי אחוז שומרי הנגיעה שואף כמעט לאפס,יש שם אלימות וכו...אתה לא יכול בכלל להשוות סניף מעורב ואידיאלים תנועתיים -לפורום!!!!
אני מסכימה לגמרי שהגיע הזמן להעיף את ההודעות על "ימי ההולדת " וכאלה-זה באמת מוריד מהערך...פשוט להעיף כל דבר שהוא סתמי-זה לגמרי נכון! (עיין ערך אנשים מסויימים פה..)

אפרת-
רחובות בנות כבודדד
מה שכתבת, סליחה על הבוטות זה...חג'ג
(אני אוותר על המילה שרציתי לכתוב ואני רק אומר שזה ממש ממש...) ל-א- נ-כ-ו-ן!!!!!!!!!!!!!!!
שאלה לי אליך: "זה עבודה שלך על המידות " על איזה מידה אני עובד כשאני נכנס לפורום מעורב ומתכתב עם בנות???
כבר הסברתי 900 פעמים שפורום מעורב וסניף מעורב זה בכלל לא דומה אבל ה-ע-י-ק-ר-ו-ן דומה מאוד...
בכל מצב שאני מתכתב עם בנות זה ממש לא בריא / מוסיף / מועיל!
(רק שלא יהרגו אותי- הסבר: ברור שמותר לדבר עם בנות, לדג: לא צריך למצוא דרך לחסום שיחות לגרופ של קומונריות, ואפשר לדבר עם קומונריות כשזה במקרה הצורך... אבל בפורום הזה ההתכתבות המיותרת הזאת בין בנים לבנות וההפך היא מיותרת... אם יש דיון ממש חשוב שמחייב התייחסות מצדם של הבנים והבנות גם יחד אז אפשר לעשות את זה מעורב אבל סתם ככה - אין שום עניין וזה רק מזיק להתכתב עם בנות...
~את יכולה לטעון שאני לא מחנך טוב את החניכים שלי ואני בעצמי קיבלתי חינוך לא טוב בזה שאני שואף להפריד עוד יותר, כי אני לא סומך על עצמי... לגיטימי!
אני לעומת זאת לא חולק עליך... אני מסכים כמעט לגמרי, אני חושב שעל עצמי אני לא סומך ולכן אני מציב לעצמי גבולות! אפ אני אהיה בטוח שברגע שאני מדבר עם בנות זה לא עושה / יעשה לי כלום- באותו רגע אני אעזוב את אריאל ואעבור לתנועה עם בנות, כי עבורי זה לא נחוץ ההפרדה הזאת! הבעיה היא שאני לא סומך על עצמי, ולכן אני שם גבולות כמה שיותר ברורים עם כמה שפחות אפשרויות לחריגה מהם... יש שיטענו שזה פחדנות או חוסר חינוך... ואני טוען שזה מתוך דאגה לעצמי!!!
קבל שכוייח על הכנות...אפוש
בס"ד
נראלי שהוויכוח הזה במילא לא ישנה לא את דעתנו ולא את פורומינו...
אז ...
הגיע הזמן להפסיק להתווכח בלי הפסקה כי זה במילא חסר תועלת אנחנו סתם "טוחנים מים"...
שיהיה המשך חופש (חופש??!) מהנה..
בהצלחה לכולם!...
אפרת
דעתי...אנונימי (פותח)
תראה, יש הבדל עצום בין סניף מעורב לפורום מעורב,
בין קשר וירטואלי- לקשר רגיל, ממשי.
כשאתה נמצא בחברה מעורבת יש המון איסורים שאתה יכול לעבור עליהם, כמו שמירת נגיעה, דיבור של קלות ראש עם אישה, יצירת קשר אישי ועוד...
בפורום, לעומת זאת אין חשש מפני שום דבר פיזי, או שמירת נגיעה.
הדיבור בפורום הוא ענייני לרוב, או ויכוחים על דעות,
וקשר אישי יכול להיווצר רק בכוונה תחילה- אם אני אחליט שבא לי להתכתב עם מישהו בקשר אישי.
הפורום עצמו- לא מהווה בעיה.
המסר אישי אולי, אבל זה לא דבר שאדם שגולש בפורום יכנס אליו בטעות, ומי שמחפש/ת לדבר עם המין השני בפרטיות, ימצא דרך ממילא, כך שאין טעם לחסום את כל האפשרויות.
זה טוב להקפיד על "תורת חיים בעוז" אבל במקרים כאלה, אולי זו כבר גלישה והחמרה יתירה?...

לכל משמיצי תנועת בנ"עאין כמו במבה
בנ"ע זה לא שקר, זה לא כפירה, זה השקפת עולם שמי שנמצא באריאל לא מסכים איתה. לא כל דבר שאנחנו לא מסכימים איתו פתאום הופך ל"נתעב", "נורא", או דברים כאלה. מי שרוצה להגיב שיקרא קודם את השירשור שנפתח פה לפני כמה זמן שמדבר על ההתייחסות שלנו לבנ"ע:
Forum/Forum.aspx/t42427#1
תקשיב יש מציאותהאריאלניקהנאמן
המציאות היא שבנ"ע טועים(ומטעים) ואנחנו צודקים, אתה לא מסכים? אין בעיה, זכותך, אך עם המציאות אי אפשר להתווכח
תראה דניאל..tomerittal
בס"ד

לפי דעתי בנ"ע טועים רק במשהו אחד עיקרי - בזה שהם מעורבים. בגלל זה אני לא שם.
אני לא בטוח שהם טועים בכל החינוך שלהם, כי תכלס כי להם יש מטרות כמו שלנו.
העניין של המעורב נפרד הוא פועל יוצא של עצם היותינוהאריאלניקהנאמן
דוסים.

אמור מעתה-לא בגלל שאנחנו נפרדים אנחנו דוסים, אלא משום שאנחנודוסים אנחנו נפרדים!.
ועיננו הרואות שיש סניפים נפרדים של בנ"ע שהם מיזרוחניקים, אם העיקר היה ההפרדה כמו שאתה אומר מצב כזה לא היה אמור לקרות. הסניפים הנפרדים לקחו את את החיצוניות של אריאל אך לא את הפנימיות ולכן המצב שלהם כ"כ דואלי, דבר שלא פועל לטובתם.

באופ ברור אנחנו מחנכים לתורת חיים בעוז! ובנ"ע לא מחנכים לתורת חיים בעוז, ומשום שהחינוך היחיד לדעתי שצריך לחנך זה חניוך ל'תורת חיים בעז' אזי בנ"ע טועים טעות חמורה בדרכם החינוכים, פאשטעייסט?
אחלה..  מזה 'פאשטעייסט'?;)tomerittal
'הבנת' באידיש'האריאלניקהנאמן
זה נכון , יש הבדלים...חג'ג
אני חוזר על זה שוב ושוב ושוב ושוב...
ברור שזה שונה...
אבל אם יש אפשרות אחרת אז למה לא???
כרב הסברתי את זה לתומר, ואני אחזור ואסביר... ברור לי שמי שמחפש דברים לא טובים באינטרנט ומנסה להתכתב עם בנות לא אני זה שאצליח ורוצה לעצור אותו <שיערב לו ושה' יחזיר אותו בתשובה... אומרים אמן!>
אבל ברגע שבן ובת מתכתבים אחד עם השני ולאט לאט הם כבר מתרגלים להתכתב בפורום, מספיק שהם יפתחו דיון במסר אישי וזה יכול <רוב רובם של הסיכויים שזה לא יקרה אבל במקרה כזה למה לקחת סיכונים???> שזה ידרדר... אני אתן דוגמא, פעם היה לי דיון "במסר אישי" עם בת (זה ממש לא לכתחילה אבל זה היה נחוץ...) וזה היה בערך 7 הודעות של כל אחד שניסה להסביר את דעתו וכו... סתם שתדע/י זה ממש לא קשה תוך כדי ויכוח להכניס דברים נוספים להודעה... מרוב שאתה מצפה לענות לשני אתה לא חושב (לפעמים) על דברים אחרים... ולכן את הדיון הפסקתי באמצע והסברתי לה שהיה דיון סך הכל טוב אבל זה לא בריא, סימן קריאה!
בע"ה מחר אתן את דעתי..מימי=]
לילה טוב..!
אתה לא יכול להוריד פורום בגלל ספק קלושאין כמו במבה
אתה אומר שיש סיכוי מאוד קטן, אבל עדיין סיכוי, שיצאו דברים לא טובים מהפורום. אני יכול להגיד לך את ההפך. יש סיכוי (אפילו אם תגיד שהוא מאוד קטן) שיצאו דברים טובים מהפורום! אז למה אתה בוחר להתנתק? יש את אותם סיכויים שיצאו דברים טובים בדיוק כמו שיצאו דברים רעים.
דעתיאvעד
אם כל אחד ישתמש בפורום לצרכים טובים לא תהיה שום בעיה בפורום הזה ומי שינצל את הפורום להתכתבות אם בנות וכו' בעיה שלו. (וזו לא סיבה לפתוח עוד 4 פורומים:חב"א בנים, חב"א בנות וכו')
חשבתם פעם על אפשרות...חג'ג
תיקח דוגמא כזאת...
בן נכנס לפורום בשביל לכתוב ולהשתמש בו רק בצורה טובה...
אחרי כמה זמן שהוא מתכתב עם בנות הוא כבר "מכיר" חלק מהן דרך ההתכתבות, יכול להיות שהוא ג"כ מכיר חלק מהן בגלל שהן גרןת באותה עיר רק שהן בסניף הבנות...
אחרי זמן רב שהוא מתכתב עם בת אחת (או כמה...)
היא שולחת לו מסר אישי עםשאלה שעליה הם דנים במשך זמן רב...
הוא לא רוצה להיכנס לפרטים אישיים אבל יכול להיות שהיא תרצה להיכנס לפרטים אישיים..!
ולכן כל מי שאומר "מי שרוצה לחפש דברים לא טובים ימצא ומי שבא רק בשביל להתכתב אין לו בעיה..."
גם לאותו בחור יש עכשיו בעיה, מן הסתם זה יגמר רק בהתכתבות, אבל עצם ההתכתבות כשהיא כבר יורדת לפסים פחות רציניים זה כבר לא טוב!!!
<כמובן שהמקרה המדובר עוסק בבן, אבל זה גם יכול להיות הפוך...)
לכן למה לא יותר פשוט לוותר על הפורום הזה??????????????????
הא??? למה???????????
חבל על הסיכון...
חג'ג,אני חושבת שאתה מגזים...אנונימי (פותח)
נראה לי שהגענו למסקנה שעם דיונים עניניים בפורום אין בעיה, נכון?
אז הבעיה קיימת רק כשבנים מתכתבים עם בנות במסר אישי וגולשים לעניינים אישיים.
את רוצה לוותר על פורום שלם, פורה, שהשילוב של בנים ובנות מועיל לעומק הדיונים שבו רק בשביל האפשרות הקלושה שבן יתווכח עם בת בפורום, ימשיך בזה במסר אישי ואז גם יגרר לדיבורים אישיים?
תעשה לי טובה, אנחנו קצת מעל זה.
רוב האנשים, אם הם לא רוצים להגרר לשיחות אישיות- לא נגררים.
עד כדי כך אתה לא מאמין בעצמך? ובאחרים? שתפרוש לפורום נפרד בשביל להפטר מהסכנה הקלושה הזאת?

מה?!?!?!?!?!?!חג'ג
"שהשילוב של בנים ובנות מועיל לעומק הדיונים שבו" - מה??? זה מה שנקרא בלשון העם "לטהר את השרץ"... מועיל לדיונים? למה את לא יכולה לדון בלי בנים???
"תעשה לי טובה, אנחנו קצת מעל זה." - זה נקרא גאווה שהרי "אין אפוטרופוס לעריות" ושלמה המלך אמר אותו הדבר אני מספיק טוב ואני קצת מעל כולם... אני יכול לקחת הרבה נשים ולא יטו את לבבי, אני יכול לקחת הרבה סוסים ולא אחזיר את העם מצרימה... ובשניהם הוא נכשל!!!
אז למה את כ"כ בטוחה בעצמך???

~שאלה לי אליך: אין לי מושג אם את גרה בבנין אבל אני גר בקומה שלישית, אם המעקה בחלון שלך בבית היה ט-י-פ-ה רופף, ממש ממש טיפה, זה משאיר סיכוי קלוש שהוא יפול, האם היית נשענת עליו בחופשיות ובטוחה ששום דבר לא יקרה לך??? האם ההורים שלך לא היו מביאים מישהוא לתקן את זה???
נקודה למחשבה...!
אני הייתי דואג מאודחג'ג
ואני בטוח שההורים שלי היו מזמינים מיש'ו לתקן את זה ממש מהר!!!
בבקשה,אנונימי (פותח)
תסתכל כל ההודעה הראשונה שלי.
אני לא רואה שום בעיה בדיבור ענייני עם בנים בפורום!
כמו שאתה כנראה לא רואה שום בעיה בלהגיב לי, אבל אם היינו נפגשים ברחובות לא היית מחליף איתי מילה. זה שונה,
לכן, אני לא חושבת שיש פה עניין של "לטהר את השרץ",
ועוד, איך אתה יכול להשוות בין לקיחת יותר מדי נשים לבין דיבור בפורום?
אתה חייב להודות שאילו דברים מאוד שונים...
אמרת- "אין אפוטרופוס לעריות"- ולכן יש לנו המון סייגים טובים ומועילים. אני לא רואה צורך להוסיף עליהם ולהחמיר במה שמותר...
ו-"למה את כל כך בטוחה בעצמך?"
אני לא בטוחה בעצמי בכלל. לכן אני נמצאת באריאל, תנועה נפרדת, לכן אני לא מדברת במסר אישי בבנים.
אבל זו לא סיבה להפסיק לכתוב בפורום שיש בו בנים.
כי דיון כזה, בין השאר, אני לא חושבת שהייתי יכולה לנהל עם בת.

בקשר לשאלה האחרונה... זה לא משל מדויק...
נניח שאני גרה בבנין ויש לי 2 מעקים לחלון. אחד שבור, ואחד לא.
אני לא ארגיש צורך דחוף לתקן את המעקה השני!

זה שאני מדברת עם בנים בפורום לא אומר שאני יכולה עוד שניה ליפול לדברים אסורים... זה שאני מדברת עם בנים בפורום יכול להוביל אותי לדיבורים במסר אישי שיכולים להוביל אותי לאיסורים אולי.
את צודקת זה בהחלט לא טוב שהויכוח הזה כ"כ ארוךחג'ג
אני חשבתי שיהיה לי הרבה יותר קל לשכנע פה ת'אנשים!!!
לא הבנת את ההקשר של שלמה למה שאמרתי... לא אמרתי שפורום זה לא טוב כמו לקחת הרבה נשים <נ.ב. אין בעיה מהתורה שלאיש אחד תהיינה כמה נשים זו גזרה מאוחרת...> מה שאמרתי זה: הוא ג"כ חשב שהוא חכם יותר מכולם ולכן לא התייחס ברצינות "סכנה" ואמר שהסיכוי שזה יקרה הוא קטן...

אני עדיין לא מבין למה יהיה לך כ"כ קשה לדון בפורום רק של בנות???

לגבי משל המעקה: נראה לי שדווקא המשל שלי משקף את המציאות, הרי את בעצמך אמרת שהסיכוי שמישהוא יפול הוא ממש קטן אבל יש... זה בדיוק אותו הדבר!!! ואני הייתי מחליף מעקה! (וגם פורום)...

לכן אני פונה בזאת לכל הבנים החמודים שכותבים בפורום הזה... תעשו לעצמכם טובה... תסנו לפחות לבדוק איך הפורום השני... מה אכפת לכם אם הוא לא כ"כ משהוא תחזרו <תשתדלו שלא...>
תראו אולי בכל זאת גם פורום בלי בנות יכול להיות "מעניין" ומועיל...
אני אשמח אם כל בן שמתכנן להתחיל שירשור בפורום הזה יעשה את זה בפורום הנפרד באתר של התנועה ותראו אם לא יהיה לנו אחלה פורום (אומנם בהתחלה הוא לא יהיה גדול כי לא יהיו בו בנות (שזה אומר שלמעלה מ50 אחוז ממי שכותב בפורום הזה לא יהיה שם, ויהיו עוד אנשים שבטח לא יעברו... אז בהתחלה הפורום שם יהיה קטן, אבל לאט לאט הוא יהיה כ"כ גדול שכבר לא תרגישו <אי"ה> בהבדל!!!
אני אמשיך, למרות שזה לא משכנע אותך...אנונימי (פותח)
הבנתי למה התכוונת בקשר לשלמה...
רק רציתי להבהיר שהסיכון ששלמה לקח- לשאת הרבה נשים-
הוא סיכון הרבה יותר גדול מהסיכון הקלוש של לכתוב בפורום הזה.
אני לא חושבת שאני יותר חכמה מכולם (למרות שאני בטוחה שלא רמזת לזה...),ואני מתייחסת ברצינות לסכנה, אני פשוט מציבה את הגבולות שלי במקום שונה משאתה מציב את שלך.
דעתך היא, שכדאי לא להגרר לדיבורים לא נכונים עם בנות במסר אישי צריך ללכת לפורום נפרד- ככה שלא תהיה קיימת בכלל סכנה שתגרר,
ודעתי היא, שצריך פשוט לא לדבר עם בנים במסר אישי!
כאן אני מציבה את הגבול שלי.
אני לא אוסרת על עצמי דברים שמותרים, כמו לדבר בפורום, אלא פשוט לא נותנת לעצמי להגרר לשיחות אישיות.
זה לא שיהיה לי קשה לדבר בפורום רק של בנות,
אלא שאני לא רואה טעם.
ואני לא יודעת מה איתך, כשאני גולשת בפורום אני מחפשת דעות אחרות, שיעשירו אותי, וחלק מזה זה גם דעות של בנים, שבאות לפעמים ממקומות שאני לא מכירה בכלל.

ובעניין המשל אני לא מסכימה איתך...
הסיכוי שמישהו יפול יהיה קיים גם אם תחליף מעקה! הוא תמיד יהיה קיים- קלוש אבל קיים.
אתה לא תשגע את עצמך ותבנה אלף גדרות כדי שהוא לא יהיה קיים, נכון?
אבל זה מה שאתה עושה בחיים שלך!
(ההקצנה הקלה היא בשביל להדגיש את המסר, אל תיבהל...)

מצטערת על האורך...
תיקון קטן...אנונימי (פותח)
אתה לא תשגע את עצמך ותבנה אלף גדרות כדי שהוא יהיה עוד יותר קטן
לא כמו שכתבתי- כדי שהוא לא יהיה קיים- כי הוא תמיד יהיה קיים.

יש בזה משהוא נכון אבל לא לגמרי...חג'ג
א. כפי שהסברתי הבעיה העיקרית בפורום היא "מסר אישי" וטוב שאת מתרחקת מזה... כפי ששמתי לב בד"כ ישנם דיונים שיש 2 אנשים שממש מלבים את הדיון השאר מדי פעם כותבים משו... במקרה ושני האנשים הללו <כמו בחלק הזה של השירשור> הם בן ובת... זה כמעט כמו להתכתב במסר אישי שאין סיכוי שנרד לפרטים <כי כולם רואים> אבל עצם זה שיש דיון ארוך של שאלה ותשובה של "בן נגד בת וההפך" זה בעייתי, הסבר בשורה הבאה:
אני לא יודע איך עובד ראש של בנות <ואני אף פעם לא אדע> אבל ראש של בנים עובד אחרת לגמרי... קצת קשה לפרט כי את אף פעם לא תביני את הכוונה, אבל בגדול: אם תתני לאח שלך לדוגמא להתכתב עם בת את תיראי שבשלב מסויים <גם אם זה בפורום> הוא יצפה לתשובה, כי ככה הוא בנוי <הוא לא יצפה לתשובה כי יכול להיות שהוא ישתכנע, אלא כי מי שכותבת זו בת!!! ולכן זה לא בריא לנפש <בעיקר של בנים> ולכן כבר בשאלה הראשונה בהצבתי בדיון קיוויתי שזה יהיה הדיון האחרון <לפחות שלי> הפורום הזה... עכשיו פתחתי סקר כדי לבדוק כמה אנשים מוכנים לעבור לפורום הנפרד, אם יהיו הרבה חבר'ה אז אני פשוט אעבור לשם, ואם לא אז פשוט אני אעזוב את שניהם...
יומקסים! בצלב"א (-:
קיבלתי.אנונימי (פותח)
אני לא יכולה להגיד שאני מסכימה, אבל אני מבינה אותך...
יש כמה דברים שהפריעו לי במה שאמרת,
אבל נראה לי שהגיע הזמן לסיים את הדיון הזה, לפי מה שכתבת
בהצלחה בפורום החדש ;)
כבר אמרתי שאני לא אגיב יותר?אפוש
/מבוכה/
אפרת לא מתאים לך...מיסטר דום
לא להגיב...
אתה היה ברור שתגיבאvעד
לשון הרע...חג'ג
חחח....ואתה צפוי שתגיד משומיסטר דום
אתה לא יכול שלא להגיב לדברים שלי אביעד הפורום הזה בד"כ נכנסים אליו מדריכים....וחב"ב ...אני רומז לך למשו...
חגי, אם שאלתך אם יש בעיה בפורומים מעורביםהאריאלניקהנאמן
תשובתי לדבר הספציפי הזה(במחינת הלכה יבשה) היא שאין בעיה בפורומים מעורבים.

ולזה כמה סיבות- אין כמעט בנים הנכנסים לפורום כדי שחששך יהיה מוצדק. זהו חששא רחיקא, שאין סיבה לחשוש.

הבנים שכן נכנסים לפורום, לענ"ד לא נחשדו בנים באריאל, על התכתבויות במסר"ש שגולשות למחוזות שאינם טובים, ולא נחשדו בנות באריאל שיסכימו להתכתב עם בנים בצורה שאינה מתאימה, קצת תסמוך על החבר'ה שלנו לא סתם אנחנו 'דוסים'. על כן לא צריך להחמיר בדבר, במקרה כזה נשתמש בכוחא דהיתרא.

אליבא דידכם המצריכים פורום לתנועה, אין תועלת בפורום נפרד שאף אחד לא נכנס ומתווכח בו
זאת ועוד, שרבני התנועה בחנו את הנושא וראו שאין בעיה.

המורם מכל האמור- שמבחינת ההלכה אין בעיה בפורום בצורתו הנוכחית.

ומכאן נבוא לדון בבעיה שכן יש בפורום-

א. קיום הפורום לא בא לענות על צורך שהתעורר בתנועה. אף אחד לא רצה פורום אף אחד לא ביקש פורום, הפורום נוצר כדי להעתיק מבנ"ע, ועל הבעיה הזאת כבר עמדתי לעיל.

פעם הפורום עזר לתנועה היו פה דיונים רציניים על מהותה של התנועה אך כמו שכבר כתבתי כיום כבר אין כדברים הללו שיצדיקו את קיום הפורום, אי לכך משום שהפורום איבד מחזקו ותקפו יש לסגרו.

עוד בעיה בפורום-הבעייה הזאת קשורה בעקיפין למצב הפורום (מעורב) אע"פ שכבר הוכחנו שאין בעיה במצב הנוכחי, יש ויש בעיה ברוח של הדבר, זה גורם לאוירה קצת 'זולה' לאוירה וירטואלית ולא אמיתית לתנועה.(גם לפורומים נפרדים יש את הבעיה הזאת)

עוד בעיה שקשורה דווקא לפורומים הנפרדים-האם בזה יש להתעסק? האם בדבר הזה מתקיימים או לא מתקיימים האידיאלים של התנועה? בזה ההנא"ר ואנחנו צריכים להתעסק בעולם וירטואלי חסר חשיבות! במקום להתעסק בעזרה אמיתית לסניפים המטים לנפול!

כפי שאמרתי בעיה הלכתית אין בדבר, אך בעיה ברוח בדרך בהשקפה יש ויש ללא קשר למצב הפורומים אם הם מעורבים או נפרדים, אין הצדקה לפורומים באריאל כל הפורומים צריכים להיסגר.
מר אדרי תיהיה בריא...חג'ג
אתה רוצה לשאול את רב התנועה על מה הוא ממליץ? על פורום מעורב או נפרד??? יש לך בכלל ספק מה תיהיה התשובה שלו???? לי אין!!! חד משמעית! אני דווקא ראיתי פה מספיק בנים בפורום... אז למה אתה אומר שאין בנים??? אתה מדבר איתי על זה שלא נחשדו בנים ובנות אריאל על התכתבות במסר אישי... חבל, כי אני שמעתי סיפור שקרה (מפי 'המתכתב') שכן, כן התכתבו בן ובת במסר אישי בפורום הזה ממש... וזה היה ארוך מ-א-ו-ד וירד לעומק הפרטים האישיים... טאני אגיד לך עוד משהוא, הבן לא התחיל עם זה אלא הבת (לא שזה משנה) (אח של הבת המדוברת הוא חבר של הבן המדובר) התחיל ככה: "מה שלום אחי..." ולאט לאט ירד ל"בריא עמיקתא"... אז קרו מקרים...! ולכן אני חושב שהחבר'ה פה הם אחלה אנשים אבל "אין אפוטרופוס לעריות" ולכן צריך לשמור מרחק בטוח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בצלב"א
חגי אתה צריך להסתכל על התמונה הכוללתהאריאלניקהנאמן
(נשלח לי באמצע)האריאלניקהנאמן
אתה לא יכול לקבוע מה רב התנועה יגיד, משום שמצד אחד אתה רוצה פורום רציני שמתווכחים בו על דברים רציניים, ומצד שני אתה רוצה שהפורום שבו מתווכחים על דברים רציניים יהיה נפרד. אליבא דשיטתך שיש איסור בפורום מעורב עדיין לא קיימת את הדבר השני שאתה רוצה (שיהיה פורום רציני) וכרגע כמה בנים יש בפורום? אני, וישי ויזנר, ותומר היחידים שנכנסים לפה באופן קבוע, שלושה! אתה לא כתבת פה הודעה מזה יותר מחודש (מאז היומולדת של הסניף שלכם) ואהרלע גם כמעט ולא נכנס לפה(חוץ מהשמצות מזדמנות נגד בנ"ע) לעומת זאת יש פה הרבה יותר בנות מאשר בנים על כן בפורום הנפרד שלך יהיו שני בנים,שלושה, וזהו, רוב הבנים באריאל בכלל לא מתעניינים בעולם הוירטואלי הזה,(שזה דבר מצוין). אין מספיק בנים פה כדי שתהיה סיבה רצינית לחשוש לחשש שלך.
ורבני התנועה התירו כשהיו פה הרבה יותר בנים עאכו"כ כעת שאין כמעט בנים בפורום.

מספיק בנים? איפה? תמצא לי אותם.

והמעשה שכתבת מוכיח לשיטתי ולא לשיטתך, שכן מכל האנשים שיש(או אין?) בפורום יש רק מעשה אחד שקרה ומישהו שנכשל בדבר.
כמו שאתה הבאת סיפור לשיטתך ככה אני יכול לספר סיפור לשיטתי. אני מכיר מישהו בפורום שכל פעם שֶבָּת שלחה אליו מסר"ש הוא הגיב לה בז"ל:'אני לא מתכתב עם בנות" וזה היה כ"כ ידוע שככה הוא עושה עד שבנות שהיו צריכות לומר לו משהו טכני התחילו את ההודעה שלהן בז"ל:'אני יודעת שאתה לא מתכתב עם בנות, אך זה משהו טכני בקשר לט"ש\לחב"ב\להפגנה של נוער למען א"י" זה תלוי בבן אדם כמה הוא שומר על עצמו וכמה הוא מציב לעצמו גבולות. הסיפור שכתבת גם אם הוא אמיתי זהו בדיוק המקרה של חששא רחיקא, היינ, שהחשש קיים ויכול להיות שיש סיבה לחשוש אך מכיוון שלא נחשדו בנים באריאל על זה, ואין תנועה גורפת של התכתבויות שאינן במקום, עם בנות, אזי איננו חוששים אפילו תביא עוד 5 סיפורים כאלה עדיין הם יהיו בגדר של חששא רחיקא.

נכון שאין אפוטרופוס לעריות אך מכיוון שפורום מעורב זה לא עריות, אז הכלל הזה לא חל כלל על נ"ד. וא"ת א"כ נוכל להתיר סניף מעורב לפי דברי?! ח"ו!!!! לא לזה הכוונה, משום שהפרדה בסניף היא אינה 'חומרא' אלא זהו עיקר הדין(מכאן שבנ"ע לא עוברים על חומרא אלא על עיקר הדין מהתורה!) סניף, אסור שיהיה מעורב(ועאכו"כ שגדולי ישראל קראו לסניפים מעורבים של תנועות נוער מעורבות בז"ל:"אביזרייהו דגילוי עריות" שזה גם ביהרג ואל יעבור)

משום שכבר הוכחתי שאין בזה איסור מבחינת ההלכה היבשה, ובמיוחד במצב של הפורום כיום שכמעט ואין בנים בפורום והפורום כמעט 'מת' לדעתי אין בזה איסור.

אך אחזור ואומר שלמרות שאין בזה איסור, ודאי שעצם קיומם של הפורומים(בין מעורב ובין נפרד) לא מתאימים כלל לרוחה של התנועה ואת שני סוגי הפורומים 'המעורב' וה'נפרד' את שניהם צריך לבטל ללא שום דיחוי.

ולענ"ד גם לדידך חכם חגי, עדיף ללמוד תורה במקום להיות עסוק בפורומים ע"כ ודאי שלשיטתך עדיך שלא יהיו פורומים כלל והבנים שנמצאים כאן ילכו ללמוד תורה.(או לחלופין שילכו להכין פעולה)

ועוד הוכחה, אחר שכבר ראינו רבים וטובים מבוגרי התנועה שכתבו הודעות בפורומים ללא חשש(ומהם רבינו שברחובות- יאיר שווארצבאום.רבינו שבבית אל- שמעון הירש.רבינו מהישיבה של שרלו- עוזיהו הלוי.והאדמו"ר מבת ים- אליעד שארף. ואותם אין ח"ו להאשים בחשיבה מיזרוחניקית, ובכ"ז הם היו פה בפורומים, ע"כ ברור שאין איסור בדבר, וידוע שהם שאלו את רבני התנועה.)

וכמו שכבר כתבתי הבעייה בפורומים אינה הלכתית אלא השקפתית החשיבה שאנו צריכים להעתיק מבנ"ע כל דבר שהם עושים, החשיבה שע"י התעסקות חסרת תועלת בעולם וירטואלי נוכל באמת לקדם ולשנות את התנועה זו חשיבה מיזרוחניקית- זו חשיבה מעוותת. וחוץ מהאוירה ה'זולה' שמקנים הפורומים לתנועה.

ואנוכי הדל על משמרתי אעמודה, ככוחי אז כן כוחי עתה, ואני בדידי שיש לסגור את כל הפורומים, מעורבים ונפרדים, של אריאל לאלתר.

ה-ר-ב שרלו... חכם דניאל... "ה-ר-ב שרלו"חג'ג
מה זה שישיבה של "שרלו" מה הוא חבר שלי? אני יודע את דעתך לבי הרב <אני מדגיש - הרב> שרלו והרב אבינר... אני חושב שאתה טועה ומבזה תלמידי חכמים <בקשר לפסק ההלכה של גדולי ישראל שאין לקרוא לרב שרלו ורב אבינר בתואר רב, שאלתי על כך מישהוא והוא הסביר לי אחרת...> יומקסים!
בנוגע לרב שרלו -קיבלתי-צודקהאריאלניקהנאמן
בנוגע לשני לא קיבלתי ואתה לא צודק
נראלי שחגי צודק לגבי שני הרבנים..tomerittal

בס"ד

כן, גם לגבי הרב שלמה אבינר שליט"א.

זה באמת היה מוזר שזה כל כך קצר...חחחאפוש
זה באמת מוזר.. זהו נגמר פה?tomerittal
כי אותם דברים טובים יצאו גם בפורום נפרד!!!חג'ג
לחג'גחברון בנשמה
צודק אבל גם בצד השני צודקים... קיצר שניכם צודקים! קשה להחליט!
תודה...חג'ג
כדאי לך להחליט... אבל אם לא תחליט, כמו שכבר הבנת הפורום הזה ב"ה יותר טוב <נראה'לי> מפורומים אחרים... והחבר'ה פה <אני מקווה> יותר טובים מפורומים אחרים... ככה שגם מי שבסוף ישאר פה <ה' יחמול עליו... עונים אמן!> ~~~"""סך הכל ישאר לבסוף בסדר..."""~~~
דברים טובים יצאו ממעורב שלא יכולים לצאת מנפרדאין כמו במבה
למה זה דבר רע שבן מתכתב עם בת במסר"ש? בנות זה לא משהו שצריך לברוח ממנו... הבעייה היא כשהבן נפגש עם הבת ועושה איתה שטויות! אבל הבן יכול להיפגש עם הבת ולעשות איתה דברים טובים. והבן יכול גם לא להיפגש עם הבת בכלל ולא לעשות איתה כלום. הפורום מוביל לדברים טובים שלא היית מגיע אליהם בפורום נפרד. אם אתה לא תכיר את החצי השני של העולם (הבנות) ותנסה להתנתק מהם לגמרי - אתה לא תוכל להתמודד כשכן תיפגש עם זה. אתה לא הולך אפילו לפי האידיאלים של אריאל - אנחנו לא מאמינים שצריך לברוח מכל קשר שיכול להיווצר. אנחנו מאמינים שסניף מעורב מוביל לבעיות, ואנחנו מאמינים שצריך לראות את הבנות במקומות הנכונים, לא שלא צריך לראות אותם בכלל!
אין אין אין כמו במבה... (שיר ידוע)חג'ג
"למה זה דבר רע שבן מתכתב עם בת במסר"ש?" אם זה לא ממש תכליתי (דיון מסוים וספציפי שזה יכול להתקיים בפורום) זה מאוד בעייתי!!!!!!!

"בנות זה לא משהו שצריך לברוח ממנו... " חס וחלילה, לולי בנות וכן בנים לא היה נבנה העולם... יש מצוה <על הבן> להתחתן ושיהיו להם ילדים!!!

"אם אתה לא תכיר את החצי השני של העולם (הבנות) ותנסה להתנתק מהם לגמרי - אתה לא תוכל להתמודד כשכן תיפגש עם זה." זה אחד התירוצים הכי טיפשיים ששמעתי... כבר נתתי למישו תשובה על השאלה הזאת ממש ואני אחזור שוב, גם אם אני לא אדבר עם שום בת <חוץ מאמא שלי ואחיותי> מגיל 0 ועד גיל 18 <כל אחד בעיתו ובזמנו> אני אצליח להסתדר יפה מאוד עם בנות... אןלי יקח קצת זמן להתרגל אליהן אבל לאט לאט קולטים את הראש... נראה לך שאם אתה תתכתב עם בנות זה יעזור לך למצוא את אישתך ךעתיד??? אז אתה חי באשליות! אם אתה חושב שאתה מכיר את הראש של הבנות בגלל שאתה מתכתב איתן אתה ממש טועה! וסתם לידע כללי אתה בחיים לא תבין את הראש של בנות בדיוק כמו שהן בחיים לא יבינו את הראש שלך... גם אחרי שתצא עם מספיק בנות תראה שאתה אולי לאט מתחיל להבין את הכיוון אבל בחיים לא תבין אותן כי אתה בן! אל בת! <וכן להפך...> ולכן זה סתם תירוץ טיפשי!

"ואנחנו מאמינים שצריך לראות את הבנות במקומות הנכונים, לא שלא צריך לראות אותם בכלל!" - מהם המקומות הנכונים??? בסניף אסור שתהיינה בנות אבל מחוץ לסניף צריך להיפגש איתן, לדבר איתן כאילו הן אחיות שלך??? זה נשמע לך קצת צבוע???
אי"ה כשאני ואתה נגדל, ניפגש עם בנות <ולא בשביל לדון איתן על נושאים בפורום...> ואז זה יהיה בסדר להיפגש איתן ולדבר... אבל למה אתה צריך הכנה??? אולי נגיד שגם שרצוי שבניםם ובנות יעשו הכל ביחד?? (ילמדו בביה"ס מעורב, ילכו לבריכה/ים מעורב, יהיו חברים של הבנות) ממש כמו החילונים... זה בסדר לא? אחרת איך אני אבין בנות כשאני ארצה להתחתן???
למה זה בעייתי?אין כמו במבה
אני לא אומר שעכשיו אני אתחיל להתכתב ולצאת עם בנות כדי שעוד כמה שנים אני אהיה מוכן.. מה שאני מנסה לומר זה שלא צריך לברוח! יש דברים (שחלק מהם ציינת בעצמך) שממש אסור לעשות עם בנות, למשל: ים, פאבים פרוצים, וכדו'. אבל אם בכל מקום שאתה נפגש עם האפשרות של ללכת נפרד אתה אומר "למה להסתכן?", זה נשמע לי קצת כמו התיאוריה של הבת יענה...

ולא! זה לא נראה לי צבוע! יש מקומות שאסור מעורב, ויש מקומות שמותר. אם בסניף אני לא מבלה עם בנות ומחוץ לסניף אני מתכתב עם בנות בפורום, זה אומר שאני חושב על הערכים שלי לפני שאני מבצע אותם, ואני יודע מתי גם להתיר. זה לא חוכמה להחמיר כל הזמן. צריך לדעת את ההלכה, לא לומר "אסור" ברגע שיש ספק.

דבר אחרון, קצת גלשת, אני אומר לך שלדעתי אין בעיה לכתוב לבת במסר"ש, ואתה אומר לי שנלך לביה"ס מעורב, וכו' וכו'.
אבל זה עקרונית דומה...חג'ג
מה הבעיה באיסור ייחוד???
יש חשש שמיכוון שאף אחד לא נמצא שם חוץ משניהם או שהוא יתפתה או שהיא תתפתה או ששניהם... ואז יש חשש שיחטאו!!!
עוד פעם ברור לי לגמרי שמסר אישי זה לא דומה לאיסור ייחוד, אבל העיקרון דומה ברגע שרק הם מתכתבים ואף אחד לא יודע את תוכן ההתכתבות זה יכול לגלוש למחוזות לא רצויים בעליל... לכן ברור בעליל שמסר אישי זה בעייתי ביותר!!!
לבגי הפורום, שוב יש פה דעות חלוקות... אני חושב שצריך להפריד אותו... לא כי אני מפחד שאם אני אסתכל על בנות אני אכווה, אלא כי יש דבר שנקרא הירהור עבירה... שזה דבר שדורש שמירה על העיניים, כמו כן אני יודע שכשאני <לפחות אני, אין לי מושג יכול להיות שהראש שלי עובד אחרת משלכם, למרות שלא נראה לי...> שגם שכשאני מדבר / מתכתב עם בנות זה יכול להוביל לידי הרהור עבירה! אז אם יש מקום אחר, למה לא???
ברור לי שהתכתבות עם בנות זה לא ממש נורא, אם זה ויכוח ממש רציני אז זה קצת פחות בעייתי... אבל בכל זאת אני מעדיף לא להתכתב עם בנות גם לא בפורום אם אפשר!
בקיצור... חבל שלא שיכנעתי את כולם!!!חג'ג
סך - הכל מי שישאר <בטח אף - אחד> הוא זה יפסיד...
בכל מקרה חבר'ה שיהיה לכולם לילה מקסים...
כל הצדיקים שרוצים להיכנס לפורום הנפרד <ה' עימכם גיבורי החיל...>
גם אם אתם רואים שאין בו הרבה שירשורים - אל תפחדו, תתחילו שירשור ולאט לאט תראו כמה אנשים יגיבו... "לילע תוב והטכטבות אריבה לקולם..."
סיכום!!!אפוש
בס"ד
אז בעצם שניכם הסכמתם על כך שהבעיה היא לא על כך שיש מסר אישי-אלא לאיפה אדם לוקח את זה,אם הוא יכול לשמור על עצמו או לא,ואם תנועת אריאל יכולה לקחת על גבה פורום מעורב-ותדע לשאת בתוצאות?!?.
את התשובה כל אחד יעשה לעצמו ויראה-אם הוא חושב שהוא מסגול -סבבה שישאר אבל אם הוא לא רוצה לקחת ת'סיכון ולעשות הפרדה מלאה ומחמירה יעבור לפורום של התנועה,או שישאר בשניהם..

זה הסיכום של כל 145 ההודעות שנרשמו פה בעמל רב ע"י בערך 5 אנשים...
שתהיה שבת שלום (כן כבר יופ חמישי-איך הזמן טסס)..
בצפיה לבניין אריאל-
ולנעילת השירשור החרפן הזה -שלא שינה לאנשים במהומה (אולי קצת שאני לא ראיתי)..
אפרת
סיכום ממש לא אובייקטיבי...!חג'ג
והשתמשתי במילים עדינות...
איפה כתבתי שמה שרע במסר אישי זה לאן שלוקחים אותו אבל סתם ככה זה טוב???
במפורש כתבתי שזה עם עיקרון של איסור ייחוד שזה אסור גם אם זה לא יתפתח לשומקום...
בנוסף כתבתי שגם בפורום יש קצת בעיה של הרהור עבירה... כל אחד יעשה את החשבון שלו<למרות שמי שצריך לעשות את החשבון הם הבנים כי אצלם יש יותר את העניין של הרהור עבירה>
יש כאלו שחולקים עלי... בסדר, מותר ישהיו מחלוקות... לשם שמים כמובן...
~נ.ב. אפרת סליחה על הבוטות פשוט זה היה סיכום רק של צד אחד בויכוח פחות או יותר...
מה מתוסבכך?ואפרת-לא כתבת את בדברים בעד פורום מעורב420mal
וגם את הדברים נגד לא הבאת בצורה הנכונה...
הייתי מציע לך לנסות שנית.
אוףף..רק רציתי לעזור.... =(אפוש
בס"ד
העיקר שאתם נהנים מהוויכוח חסר התועלת הזה...
טחינת מים-בעיקר....
שתהיה שבת שלום....=)
אפרת
למה נהנים??? מנסים לנגיע למצב יותר טוב...מיסטר דום
נ.ב. סתם שתדעי שרוב הויכוחים בפורום הם חסרי תועלת ובזה אני מסכים עם דניאל אדרי וכו
אז אין פה עניין של טחינת מים! רצית לסכם - טוב מאוד... פשוט הערנו לך שהסיכום הנ"ל לא מדוייק! זה הכל... אין פה קטע של להעליב...
טוב אז הנה זה, זה הגיע,!~אהרלה~!נתניה
די חגי, נמאס לי.
אתה נכנס לפה בשם האמת והצדק, וכל הזמן מדבר על לעבור לנפרד, באופן מוחלט!
ז"א לא להיות גם וגם, אלא לעבור לגמרי לשם.
ואני ממש לא מצליח להבין אותך, אם כ"כ חשוב לך לעבור, וכבר כתבו לך את זה,
מליון פעמים, אז פשוט ת-ע-ב-ו-ר! זה כ"כ פשוט לעשות את זה...
חגי, די לחיות כפול, אם אסור להיות פה, אז בלי פשרות, אל תהיה פה!
די, מספיק לצעוק פה שצריך לעבור לפורום הנפרד, העניין הובן, לובן, וזהו.
כל אחד/ת קיבל/ה החלטה, ולכן אין לך יותר מה לעשות פה.
באמת חגי, ואני אומר לך את זה מחבר אל חבר, די, פשוט די.

באהבה
אהרל'ה - קומונר - נתניה.
ניההאאהאאה צחוק מרושע.....מלמעלה אלוקים
חחחחחח... אהרלה הגזמת קצת למרות שאני מסכים...!
אךך*^שלמה-בת-ים^*
איזה צוות קומונרים... דוקא בסוף השנה לריב?!

בסל"ק הבא(יום חמישי- לא לשכוח!!!) נעשה ויכוח על פורומים וניישב דעות..

שבת שלום!!
קומונרים יקרים...!~אהרלה~!נתניה
שלמה, אפחד לא רב.. זה הכל לשם שמיים...
ולא, אני מש לא מתכוון להעלות את הנושא הזה או לדון בו בסל"ק הקרוב..
היי לא התכוונתי ברצינות*^שלמה-בת-ים^*
אני צריך להגיע מתיישהו הביתה ביום שני(יש 7 ברכות לאחותי..)
יש מספיק על מה לדון בסל"ק.

שבוע טוב!!!
מזל טוב!!!!!~אהרלה~!נתניה
תודה תודה |מאושר|*^שלמה-בת-ים^*אחרונה
הלווו מישו פרץ לי למשתמש?!מיסטר דום
אני לא רשמתי את ההודעה הזאתי שלמעלה יוואוו אני בהלם!!
אולי אחים / הורים כתבו מהמשתמש שהיה מחובר?420mal
כן, כנראה... כמו אצל פרומן...!~אהרלה~!נתניה
ילד בכיתה ט' שכותב בפורום הורות ובפורום נישואים וזוגיות..
חחחמיסטר דום
לא ממשםרצו לי וכתבו לי הודעה כי אני לא משאיר את המשתמש שלי מחובר...

מה העושים פגזניק גאה חושב שאני חגי גרינבלט...
פחח...420mal
לך תדע מה הוא זומם,אולי זה באמת הוא...=]]
זה ההודעה שהייתה ממוענת אליי??אפוש
בס"ד
דווקא דברי חוכמה כתבת (סופסוף ;) אל תהרוס...
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך