האם זה טוב לשיר ביחד עם גויים?אנונימי (פותח)
אני רוצה לשמוע תגובות
לפי דעתי לא.מאחורי הקו
יש בזה משום בל תשקצו
סתם...
אם לשיר מוסיקה של גויים עושה רע לנשמה, אז לשיר עם הגוי עצמו פי כמה וכמה.
מי אמר שלשיר מוזיקה של גויים עושה רע לנשמה?אין כמו במבה
ברור שמותר!
אומרים... בטח סתם איזה משהו שהתפתח עם הזמןאין כמו במבה
לא נכון!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
הוכח מדעית!!!

כשמלחין מלחין שיר אז יש לו את ההשראה לשיר נכון? יש לו את המחשבות שוא חושב כשהוא מלחין, לדוגמא , השירים האפריקנים, למה הם כאלה חזקים עם תופים וכו'? בגלל שהייתה למלחין השראה.. בג'ונגל וכו' וכו' וההיפך מזה, כשיש שיר שצדיק מלחיןן אז כל המחשבות שלו - זוהי ההשראה שלו ולפי מחקרים אדם שמע שירים אפריקנים, טם טם, וכו' אז אוטומטית נכנסו לו המחשבות שהיו במלחין כשהוא הלחין את השיר והאדם נהיה גס. ולעומת זאת כשאדם שר ניגון של צדיק , המחשבות הטהורות של הצדיק נכנסות זאת וזה מביא אותו לעבודת ה' טובה יותר, לאהבת ה' וכו' כל מה שהצדיק חשב. כנ"ל כל השירים של יום על אהבות וכו'?.? כל אחד יעשה את חשבון נפשו מה הוא מתחיל לחשוב כשהוא שומע את השיר ולפי זה אולי תנסו לשער מה המלחין בעצמו חשב כשהלחין.

מה שנכנס - לא יוצא. אם אדם שמע שיר לועזי , אפילו שהוא לא מבין את המילים, הרי מחשבות המלחין נכנסו בו. ואח"כ האדם לא מבין, למה אין לו חשק בקיום תומ"צ, ללמוד, ולעשות את מה שקב"ה דורש מאיתנו... כי נכנס לו הטומאה והמחשבות של המלחין, וכשנכנסים דברים לא טובים,אז כבר אין מקום לדברים הטובים...

סתם נקודה למחשבה..

ובפעם הבאה כשתשמעו שיר, שימו לב שניה לאילו מחשבות זה מביא אותכם ותסיקו מסקנותיכם...

בהצלחה לכולנו!
זה לא משו פשוטסמדר
שאומרים מותר או אסור..לפי דעתי יש בזה קילקול..זה לא משהו מוחשי שרואים...אלא משהו מעבר להבנה שלנו,שזה מה שנאמר לנו מרבותינו,אז מי אנו שנחלוק?אנחנו מאמינים שמה שנאמר לנו הוא נכון,ולהיות עם גויים זה מטמא...
ובסנוף שירה זה משהו מאוד רוחני,שירה זה חלק מהתורה כולה,יש לה מעלות מאוד גבוהות.אז קודם מעניין מה שרים עם גויים,כי הרי רמתנו צריכה להיות גבוה,ואח"כ נראה לי שלא שייך כי זאת רמה אחרת של שירה.
זה גם יכול להוציא עליך שם רע ושבגלל שאתה שר עם גויאלעד=)
פחות אנשים יקנו את הדיסקים שלך...
נראה לי שאין ענין מיוחד לשיר עם גוייאיר ויזנר
אבל גם לא נראה לי שצריך לאסור את זה. בייחוד אם הוא רוצה לשיר שירים יהודיים.
אולי יש בנו קדושה מיוחדת שאין בגוייםאין כמו במבה
אבל זה לא אומר שיש בגויים משהו טמא. זה כמו שכוהנים יותר קדושים משאר עם ישראל, אבל זה לא "מקלקל להם את הנפש" אם הם מסתובבים עם יהודים רגילים, שברמת קדושה פחותה מהם.
יש הבדל.מאחורי הקו
אין לי כח לחפור על זה אבל. אם אזכור... פעם אחרת...
מה??? כבר פרשת מהאגודה לחפרנות?יאיר ויזנר
|בשוק|
נכון שזה לא מטמאיאיר ויזנר
אף אחד אם הוא שר עם גוי, אבל עדיין, מתי שמישהו שר, הוא מוציא את התוכן הרוחני שיש (או שאין) לו ומי ששר איתו יספוג את מה שאותו אדם משדר תו"כ השירה בין אם הוא רוצה את זה ובין אם לא.
אסור לועזי עפ"י ליקוטי מוהר"ן.פגזניקית גאה!
אבל גויים לא משדרים תוכן טמאאין כמו במבה
הם פשוט לא משדרים תוכן קדוש ברמה שיהודי יכול. אבל גם בגויים יש איזשהו משהו אלוקי. הרי הם חיים! הקב"ה נותן בהם רוח. ואפילו אם תגיד לי שאין לגויים בכלל תוכן רוחני קדוש (למרות שאני לא מסכים), אתה עדיין לא יכול לומר שזה מזיק. אולי גם לא מרומם, אבל ודאי לא מזיק. גויים הם לא טמאים.
גויים לא טמאים, אבלvig
שירה היא דבר שמאד משפיע על הבנאדם, ולכן אני מעדיף לשמוע אותה רק מאנשים יראיי שמיים, וגם שירה בפרט ומוזיקה בכלל לא משפיעה רק בצורה חיצונית (קללות וכדו'), אלא היא נכנסת לנפש בפנים, ומתבטאת בחוץ (לפעמים) ברגשות וכו'.
אבל זה לא משחית.אין כמו במבה
"והבור ריק אין בו מים", רש"י מפרשיאיר ויזנר
'נחשים ועקרבים יש בו'. כלומר, אם אין במישהו/משהו תוכן כלשהו אז יש בו את ההיפך. ואז יוצא שאם אין בגויים משהו קדוש אז יש בהם את ההיפך.
אל תהיו בטוחים שגויים אינם טמאים!מאחורי הקו
א. ערבים? אם אפשר לקרוא להם גויים ולא מפלצות, הרי שהם טמאים בכל הרמ"ח. |מערב דעות פוליטיות|
ב. אם כיום כולנו (היהודים) טמאים, איך ייתכן שגויים לא טמאים???
כמה תגובותאין כמו במבה
א. "והבור ריק אין בו מים". הסיבה שרש"י אומר שיש בו נחשים ועקרבים זה כי יש ייתור בפסוק (גם שהוא ריק וגם שאין בו מים). זה מראה את ההפך! התורה הייתה צריכה להדגיש לנו שהבור ריק פעמיים כדי שנבין שיש בו משהו אחר, אבל סתם ככה לא לומדים את זה.

ב. למה הערבים טמאים? כי הם טימאו את עצמם במעשים שלהם! אי אפשר להכליל בגלל זה את כל הגויים. מה עם כל הגויים שהצילו יהודים בשואה? גם הם טמאים? וחוץ מזה, הטומאה שלנו היא אחרת, אי אפשר להשוות. אנחנו טמאים, אבל אנחנו עדיין קדושים. זה לא אותו סוג טומאה של טומאה וטהרה. זה קדושה לעומת "טומאה" שהיא ההפך מקדושה, לא טהרה.
מזאת אומרת- טוב?החיפושית
נראה לי שאם כבר. אז תהיה בעיה הלכתית....
איזה בעייה הלכתית?אין כמו במבה
איזה ספר הלכה כותב שאסור לשיר עם גויים או לשמוע את המוזיקה שלהם?
איזה ספר אומר שמותר לשמוע את המוזיקה שלהם?אנונימי (פותח)
זה הלכה שאסור לשמוע את המוזיקה שלהם (זה כתוב במלא ספרים!!)...זה שאנחנו מצאנו לנו דרכים איך לשמוע זה לא אומר שאין איסור....ובקשר לשיר עם גויים לא חושבת שזה כתוב אבל דעה אישית שלי....זה מקלקל לך את הנפש יותר מלשמוע שירים....!!!
איזה ספרים?אין כמו במבה
אין לכם מושג כמה חיפשתי! זה לא בשולחן ערוך, זה לא במשנה ברורה, זה לא בערוך השולחן, זה לא בשום מקום! הרמב"ם פוסק שאסור לשמוע מוזיקה בכלל, אף פעם, ושום אמן, לא משנה אם הוא יהודי או גוי. אבל זה בגלל אבלות על המקדש, וממילא, אנחנו גם לא פוסקים כמו הרמב"ם.
דיברתי שוב עם הרב שלי והוא אמר ככה: יש ביהודי רמה מסויימת של קדושה שאין בגויים (גם בגויים יש קדושה, אבל ביהודים יש יותר), ולכן כשיהודי שר, כמות ה"אלוקות" שזורמת אליך גדולה יותר ממה שגוי היה יכול. יש יהודים שמקלקלים, ולוקחים את המוזיקה שלהם לכיוונים לא טובים, והם בהחלט מקלקלים! יש באותה מידה גם גויים שהם חסידי אומות העולם, שזה לא כ"כ נדיר - הרבה גויים שומרים 7 מצוות בני נח, וגויים כאלה ששרים מעבירים אליך איזשהו משהו אלוקי (למרות שאם הם היו יהודים - היה עובר אליך אפילו יותר). יוצא שנראה לי שהחילוק הוא לא בין גויים ליהודים, אלא בין אנשים טובים לאנשים רעים.
בקשר למה שהגבת למה שכתבת לייאיר ויזנר
את צודקת שיש ייתור בפסוק אבל יש לי שאלה. רש"י כתב שהוא מפרש ככה? בכ"מ, בתשובה שענית לי התעלמת מהעיקרון שאומר שאיפה שאין קדושה - יהיה את ההיפך.
תקראו.. יש כאן גם בקשר ללועזי..טודרוס!

כשמלחין מלחין שיר אז יש לו את ההשראה לשיר נכון? יש לו את המחשבות שוא חושב כשהוא מלחין, לדוגמא , השירים האפריקנים, למה הם כאלה חזקים עם תופים וכו'? בגלל שהייתה למלחין השראה.. בג'ונגל וכו' וכו' וההיפך מזה, כשיש שיר שצדיק מלחיןן אז כל המחשבות שלו - זוהי ההשראה שלו ולפי מחקרים אדם שמע שירים אפריקנים, טם טם, וכו' אז אוטומטית נכנסו לו המחשבות שהיו במלחין כשהוא הלחין את השיר והאדם נהיה גס. ולעומת זאת כשאדם שר ניגון של צדיק , המחשבות הטהורות של הצדיק נכנסות זאת וזה מביא אותו לעבודת ה' טובה יותר, לאהבת ה' וכו' כל מה שהצדיק חשב. כנ"ל כל השירים של יום על אהבות וכו'?.? כל אחד יעשה את חשבון נפשו מה הוא מתחיל לחשוב כשהוא שומע את השיר ולפי זה אולי תנסו לשער מה המלחין בעצמו חשב כשהלחין.

מה שנכנס - לא יוצא. אם אדם שמע שיר לועזי , אפילו שהוא לא מבין את המילים, הרי מחשבות המלחין נכנסו בו. ואח"כ האדם לא מבין, למה אין לו חשק בקיום תומ"צ, ללמוד, ולעשות את מה שקב"ה דורש מאיתנו... כי נכנס לו הטומאה והמחשבות של המלחין, וכשנכנסים דברים לא טובים,אז כבר אין מקום לדברים הטובים...

סתם נקודה למחשבה..

ובפעם הבאה כשתשמעו שיר, שימו לב שניה לאילו מחשבות זה מביא אותכם ותסיקו מסקנותיכם...

בהצלחה לכולנו!
זה מחזק את מה שאמרתיאין כמו במבה
שזה תלוי בבן-אדם, ולא אם הוא גוי או יהודי.

לויזנר - ככה אני מבין את רש"י: יש ייתור בפסוק. למה יש ייתור בפסוק? כי התורה רוצה לומר לנו משהו שלא היינו מבינים לבד. ורש"י אומר שהדבר הזה הוא שלא רק שהבור ריק מדברים טובים, הוא גם מלא בדברים לא טובים. אבל התורה הייתה צריכה לייתר בשביל שנבין את זה. זה מראה שזה מקרה מיוחד שבו יש דברים רעים כשאין טובים, אבל ברוב המקרים - זה שאין טוב לא אומר שיש רע... אני מקווה שהבנת, לא הרגשתי שאני מביע את עצמי טוב...
לאין על במבה....שרה ג
לפי דעתי הבעיה שלך ושל עוד כמה אנשים פה שאתם לא מבינים שגויים הם טמאים
א. ליהודים יש נשמה שזה חלק מאלוקים לגויים יש רק נפש בהמית וביגללה יש להם תאוות (טוב אני מאמינה שזה לא ישכנע אותך אתה תגיד שליהודים יש קדושה אבל לגויים אין טומאה)
ב. מה עושים עם יין שגוי ראה או נגע בו ?...
למה אסור לשתות עם גוי יין ?
מה זה המושג יין נסך?
שאלת פעם את עצמך את כל השאלות האלה?
טוב אני מקווה שהבנת אותי
שרה
איך הבנת שרש"י הבין את זה מהייתור בפסוק?יאיר ויזנר
אבל זה בדיוק מה שרש"י ניסה לומר: שאיפה שאין קדושה יש את ההפך - טומאה.
זה כדי להראות את גודל החטא של האחיםאין כמו במבה
שלא רק שהם זרקו אותו לבור בלי מים, היו בו אפילו מזיקים! אבל לא התייחסת למה שאמרתי שהיינו צריכים במיוחד לומר את זה כאן וזה לא נוגע לעניינים אחרים.
לשרה - יין נסך ממש לא קשור. זה בגלל שחוששים שהוא עירב בו יין אחר שלא כשר. זה לא קשור לקדושה וטהרה. מוזיקה זה דבר שמגיע מהקב"ה. ידוע לנו מהגמרא ומעוד מקורות שיש גויים צדיקים (הסיפור של דמא בן נתינא לדוגמא), לא הבנתי למה את אומרת שיש בגויים טומאה? על מה את מתבססת?
זה לא קשור למה שאמרתיאיר ויזנר
אלא אם אתה יכול להוכיח שרש"י כן כתב את זה בשביל להראות את רשעת האחים
טוב, אולי זה לא כדי להראות את גודל החטאאין כמו במבה
אבל אפשר לראות בבירור שרש"י הבין את זה מהייתור בפסוק! אני אצטט: "ממשמע שנאמר והבור ריק איני יודע שאין בו מים? מה תלמוד לומר אין בו מים, מים אין בו אבל נחשים ועקרבים יש בו."
מה הפריע לרש"י? הוא אומר: לא מספיק לכתוב שהוא ריק, ואז ממילא הייתי יודע שאין בו מים? אז עכשיו חוזרים למה שאמרתי בהתחלה, שהתורה הייתה צריכה לייתר במיוחד למקרה הזה, וזה לא מלמד לגבי שאר המקרים.
אבל מה אתה לומד מהעיקרון שרש"י הביא בפירוש?יאיר ויזנר
אני יכול ללמוד הרבה דבריםאין כמו במבה
אולי את השגחתו של הקב"ה שהוא לא נותן לצדיקים להינזק, או להראות שבאמת האחים רצו להרוג אותו, והזריקה לבור היה רק כדי לרצות את ראובן, או כל מיני דרשות אחרות שחז"ל דרשו, יש הרבה וורטים על הקטע הזה...
אני לומדיאיר ויזנר
שאיפה שאין תוכן טוב יש את ההיפך.
אתה לא יכול!אין כמו במבה
זה לא משהו מבוסס שאתה יכול להסתמך עליו כדי לאסור משהו. אם אתה רוצה לומר שאסור - תוכיח! אל תביא רעיון שאפשר ללמוד בדרך מסויימת, אבל אפשר גם בדרכים אחרות.
אני לא בא לאסור כלום על אף אחדיאיר ויזנר
אבל אני אומר את זה שיש תוכן רע איפה שאין תוכן טוב לפי זה שרש"י אומר (ציטוט ממה שהבאת): "מה תלמוד לומר אין בו מים, מים אין בו אבל נחשים ועקרבים יש בו".
כלומר, איפה שאין מים (תוכן טוב. להזכירך - התורה נמשלה למים.), יש נחשים ועקרבים (לא קשה להבין למה זה התוכן הרע - או חוסר התוכן.).
ובלי הסוגריים: איפה שאין תוכן טוב יש תוכן רע.
אתה כן בא לאסור!אין כמו במבה
כי אתה רוצה לומר לאנשים לא לשמוע מוזיקה מסויימת בגלל זה.
אני לא אומר שום דבר כזהיאיר ויזנר
אני אומר את מה שאני חושב וכל אחד יכול לעשות עם זה מה שהוא רוצה,
ולא משנה אם זה להסכים/לא להסכים, להמשיך להתנהג כמו שהם התנהגו עד עכשיו או לקבל את מה שאני אומר וכיו"ב.
זה שאתה לא ענית לשאר התגובה אומר שאתה בסוף כן מסכים איתי?
אני לא מסכים איתךאין כמו במבה
אם מה שגורם לבן-אדם לא לשמוע מוזיקה של גויים זה שהוא חושב שיש בזה טומאה, אז זה לא טוב! גם אם אתה לא בא לומר לכולם: "אסור", עדיין אתה משתמש בזה כדי למנוע מאנשים (או מעצמך) דברים שלא צריך למנוע.

על איזה שאר התגובה אתה מדבר שלא עניתי עליו?
למה?יאיר ויזנר
מה רע בזה שמישהו מפסיק לשמוע מוזיקה בגלל שהוא חושב שיש בזה טומאה?
אם הוא חושב שיש בזה טומאה אז דווקא יש עניין שהוא לא ישמע מוזיקה של גויים בגלל שזה מזיק.
החלק של איך שאני מקבל את הפירוש של רש"י.
כי אין בזה טומאה...אין כמו במבהאחרונה
זה רק וורט, לא לומדים מדברים כאלו הלכה למעשה... אתה לא לומד מהפסוק שיש טומאה בגויים, אתה רק דורש וורט. ראית שיש דרכים אחרים ללמוד את הפסוק, אז אתה לא "יודע" שיש טומאה בגויים, אתה רק מעלה רעיון, אפשרות. ולקחת את זה ולומר שאני לא הולך להקשיב למוזיקה מסויימת, זה ממש הגזמה לדעתי.
ואיך שאתה מקבל את פירוש רש"י זה באמת לגיטימי, אבל זה לא הכרח. אתה יכול ללמוד כמו שאתה למדת, ואתה יכול ללמוד בדרכים אחרות. אלו ואלו דברי אלוקים חיים, אבל בגלל שיש יותר מאופציה אחת, אז אי אפשר לקחת הלכה למעשה את אחד האופציות.
אופס.. סליחה, נשלח לי בטעות,סלים וארזה
למה, את רוצה לשיר עם גויים?
הפליטים מדארפור אולי?מאחורי הקו
מישהו שמע על הפרוייקט המעצבן הזה?
מי מכיר את הקלידים של KORG?נ א

דגם Pa700 ORIENTAL

מי כאן מנגן על קלידים (אורגנית)?נ א

אתם גם אוהבים את הכלי הזה?

אני מנגן על קלידים...

....צאצא

אני מנגן, וגם די עושה אירועים בקטנה, אבל האמת שלא אוהב את הכלי הזה

יש כלי אחר שאתה אוהב?נ א
יש כאן עוד מי שמנגן על זה?נ אאחרונה
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
תווים לחלילית לשיר מי אוהב את השבתאהבנו
היי זקוקה בבקשה לתווים מלאים לשיר מי אוהב את השבת. תודה ענקית!
הינה:מטרינולוגאחרונה

C  C  D  E  G   G  F  E  D  C

מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
ולא לפסנתר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי

היי לכולם,

אשמח לעזרתכם.

מנגנת בפסנתר קלאסי.

רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.

מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.

מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד

אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?

תודה!

אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16

קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)

ושל 3\4 לעשות 3 פעמים

כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר

פירוק אקורדיםחובביםאחרונה

אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.

מקווה שסייעתי לך.

משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
איך אפשר להרגע מהנגינה?אנונימי (פותח)

יש לכם רעיונות איך אפשר להשתמש בנגינה לריפוי, להרגע?

זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות

מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.

שאלתי את הAI:

נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:

1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.

2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.

3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.

4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.

לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו

מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.

אולי יעניין אותך