יש לי מתכון של מאפינס קוטג' וזיתים (מתכון של תנובה...) ורציתי לשאול אם אפשר לשים במקום זיתים בטטות ואם כן מה התנאים ולמה צריך לשים לב. תודה רבה!
הנה המתכון של המאפינס:
המרכיבים ל-8 מאפינס:
210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח תופח
1/2 כפית מלח
2 ביצים
1 גביע קוטג' תנובה 5% (250 גרם)
1/2 שקית פתיתי עמק (100 גרם)
1/2 כוס חלב 3% (120 מ"ל)
1/2 חבילה חמאה מומסת (50 גרם)
1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים, חצויים ומסוננים
לשימון התבנית:
חמאה מומסת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים מאפינס.
מערבבים קמח ומלח בקערה. טורפים ביצים בקערה נפרדת. מוסיפים גבינות ,חלב וחמאה מומסת ומערבבים.
יוצקים את התערובת לקערת הקמח. מוסיפים זיתים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית שקעים ואופים 25 דקות עד הזהבה. שומרים מחוץ למקרר עד יומיים. לפני ההגשה מומלץ לחמם כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.
)
)

