אצלנו בבית אוהבים לאכול חמאת בוטנים, בפרט את הטבעית של B&D
אלא שהמחיר שלה עלה מאוד בזמן האחרון, והפך אותה לתענוג יקר למידי
החלטתי לנסות להכין בבית
מה צריך?
בוטנים
מעט שמן (לא בטוח שחייב, נראה לי תלוי באיכות של המעבד מזון)
קולים את הבוטנים בחום נמוך (או קונים אותם קלויים, אבל קשה להשיג בוטנים קלויים בלי מלח)
מורידים את הקליפות החומות הדקות (זה החלק של העבודה בענין)
טוחנים במעבד מזון, עד לקבלת המרקם הרצוי. אם זה לא נהיה לחמאה, מוסיפים מעט שמן.
למי שאוהב - כדאי לעצור את הטחינה כשעוד נשארות חתיכות בוטנים
![]()

)
)
