חומרים:
750 גרם גבינה
1 שמנת חמוצה 9%
1 אינסטנט פודינג וניל
5 כפות קורנפלור
1.25 כוסות סוכר
6 ביצים
ציפוי:
1 שמנת מתוקה
2-3 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. שמים בקערה את הגבינה, השמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, קורנפלור, 3/4 כוס סוכר, 6 חלמונים ומערבבים היטב לבלילה חלקה.
3. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר הנותר לקצף יציב
4. שופכים את תערובת הגבינה לקצף ומערבבים בתנועות עטיפה בלבד לתערובות אחידה.
5. שופכים לתבנית מרובעת בגודל של תבנית חד"פ רגילה. (אל תנסו בתבנית עגולה - העוגה תגלוש)
6. אופים במשך שעה, מכבים את התנור ופותחים את הדלת ונותנים לעוגה להתייצב כ-20 דקות ורק אז מוציאים החוצה ומצננים.
7. מקציפים את השמנת המתוקה עם כפות הסוכר לקצת יציבה ומורחים על העוגה
8. מכסים בניילון נצמד (חשוב, אחרת הקצפת תקבל טעם לוואי), ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.
זאת העוגה שהולכת אצלנו הכי טוב, יוצאת מעולה!
בתיאבוון..
חג שבועות שמח לכל בית ישראל!