במשפחה שלנו אחת הגיסות לא עושה חשבון . שמה עליה סינר הנקה ומניקה גם כשסביבה גיסים או אחיינים גדולים .
לבעלי למשל זה מאוד מפריע, אבל אין אפשרות להעיר לה. כשאני הנקתי תמיד נכנסתי לחדר כדי לא להביך אפחד.
ובכ"ז דעתי בקצרה-
אני מניקה כל מקום.
אם אני נמצאת במקום שיש מצב שאביך מישהו מהנוכחים (למרות שאני לא מבינה מה מביך בזה)
ויש לי מקום אחר נוח, קרוב וזמין להניק בו- אעשה זאת.
אם לא- לא!
התינוק שלי וצרכיו הבסיסיים קודמים לכל.
אני מניקה בכל מקום עם שמיכה על הקטנה..
במשפחה של בעלי אני מניקה בחדר וזה משגע אותי...באמצע שבת\ארוחה להכנס לחדר של אחד הילדים זה מבאס אותי כל פעם מחדש... אני משתוקקת לקנות סינר הנקה, אבל אני עדיין לא יודעת אם אניק בפומבי איתו.
אישתו לא מניקה או תניק כשתצטרך?
כבר חשבתי מהכותרת שגיסתך מניקה בלי שום כיסוי ובחשיפה רבתי... אבל מכוסה? עם סינר?
צריך קצת לשנות גישה ולסלק את חשיבה של התרבות המערבית שהופכת דברים פשוטים וטבעיים למיניים ומגעילים.
שמפריע לבעלך!!
גם לבעלי זה מאוד מפריע וזה באמת מצטייר לי משו לא כ"כ צנוע..
מה לעשות? בנים הם לא כמו בנות וכשהם יודעם שהתינוק מכוסה ואוכל.. זה ממש מפריע..
אולי זה לגטימי וזה אוכל אבל זה עדיין לא לכולם צנוע..
זה גם לגיטימי לעשות בשירותים, אז אולי לא תסגרו את הדלת ותכסו בחצאית??
יש לי סינר הנקה..ואני כבר יודעת להניק בלי שאף אחד יראה,
לא נראה לי הגיוני שכל היום לפחות בהתחלה אני אשב לבד בחדר להניק,בשביל זה יש סינר הנקה,
נסי להסביר לבעלך את המציאות הזאת,אח"כ נשים לא נהנות מההנקה וחבל.
אם היא שמה סינר הנקה אז לא אמורים לראות כלום.
מילא אם היית אומרת שהיא שולפת בלי להתכסות בכלל...
בדיוק אתמול היה לי דיון על זה עם בעלי.
יש אנשים שהנקה זה מביך אותם! גם לי לא תמיד יהיה נעים לשבת ולדבר עם מישהי כשהיא מניקה מולי..
ויש קולות מהתינוק, שאפשר להגיד שזה טבעי, אבל לא תמיד זה מעלה אסיסואציות נחמדות..
ואני יכולה להבין שגברים מובכים מזה.
זה גם אוכל של התינוק,
מצד שני אלו איברים של האישה..
אז נכון שהם לא נחשפים לטובת הכלל, וניתן לכסות,
אבל יש הבדל בין להניק למשל ליד השולחן שכל המשפחה נמצאת, לבין לשבת על הספה בצד ולהניק.
(אני לא חושבת שחייבים ללכת לחדר בצד בשביל זה..), אבל תלוי מי הנוכחים..
זה עניין של הרגשה אישית ורגישות לסביבה.
אותי כאשה, מביך מאוד כשיש בסביבה אשה שמניקה ליד גברים.
זה לא משנה אם רואים משהו, או כמה היא מכוסה.
זה עדין אקט של חשיפה.
יודעים מה היא עושה, ויודעים מה התינוק עושה.
לא משנה שזה טבעי, שזה המזון שלו ושזה תפקידה של האמא.
ראוי לעשות את זה בחדר אחר בצנעה.
זה לא עניין של "תרבות מערב" ו"מחשבות מיניות", ככה העולם. וחבל להביך את בחורי וגברי ישראל.
לי ברור שבעז"ה בעיתו ובזמנו- אניק בחדר אחר, וכרגע לא עולה על דעתי לעשות זאת ליד גברים זרים, לא משנה כמה מכוסה אהיה.
"לא משנה שזה טבעי, שזה המזון שלו ושזה תפקידה של האמא" - כלומר הצד השני והמחירים שהוא משלם, זה בכלל לא משנה.
לא משנה אם תינוק צעיר יונק המון לאורך שעות היום, והאמא בקושי תוכל להיות שותפה לליל הסדר (נגיד) כי כל הזמן יצפו ממנה להיות בחדר נפרד. זה פשוט לא משנה! מה זה אכפת? למי אכפת מצרכים של אמא ותינוק קטן? כאילו קיים רק הצד השני. כאילו המבוכה של הנוכחים היא הנתון היחיד שראוי להתייחס אליו.
(תודי שבתור במרפאה זה לא כ"כ אפשרי... או באוטובוס - אבל כשאפשר).
ועדיין נראה לי לא לעניין לבטל ככה את הסיבות שגורמות לנשים לא פחות טובות להניק מכוסות בסלון, להתעלם מהמחירים של ההנקה הנפרדת, למחוק את הצרכים של האימהות והתינוקות האלה כאילו סתם בשביל הכיף הן מניקות בציבור.
היא לא הורגת אף אחד היתרון הגדול של הנקה הוא קשר עם האם ונוגדנים ממקרים חריגים לא יהיה פחות קשר או נוגדנים.
נחשב בהלכה לספק פיקוח נפש, כך לפי דעת רוב הפוסקים, אם לא כולם.
על כן למשל, מי שאינה יכולה להניק אלא צריכה לשאוב ולתת בקבוק (כמו אצל פגים למשל), מותר לה לשאוב בשבת ולתת את החלב לתינוק, כדי שלא יצטרך לקבל תמ"ל. ופוסקים רבים מתירים שאיבה אפילו במשאבה חשמלית, במקרה הצורך.
ולכן אישה שמניקה הנקה מלאה, מותר לה לשתות ביום כיפור אם היא צריכה לכך בשביל שלא יגמר לה החלב.
(כמבון שבדוגמאות הנ"ל אישה לא יכולה לפסוק לעצמה, אלא צריכה לשאול רב)
וברגע זה הדגמת את הבעיה שנסיון לקבוע שהנקה לגיטמית אך ורק בחדר סגור, שמכך מגיעים מהר מאוד לפתרונות כגון בקבוקים ותמ", שהם דרך לא רעה בכלל להרוס הנקה טובה. או שסתם נשים מתייאשות מהמשימה שכופה עליהן בידוד באירועים משפחתיים וכו'.
אז גם כשיושבים להניק אפשר לעשות את זה בצנעה, זה לא חייב להיות בריש גליי ובין "הנקה פומבית" להנקה "בחדר סגור בלבד" יש מרחק גדול מאוד, והמון אפשרויות ביניים. משום שגם שיושבים להניק בסלון עם המשפחה, אפשר לעשות את זה בצורה שכולם ישימו לב להנקה, ואפשר לעשות את זה בצורה שלא.
אז צריך להתחשב בסביבה, אבל זה נכון לא רק לגבי הנשים המניקות, אלא גם לגבי הגברים שלא יזיק שיבררו את ההלכות לפני שהם קובלים על נשים שמניקות בצנעה.
ומצטערת, הדוגמא שהבאת בהודעה שלך בהמשך השרשור על הנערים החילונים שהיו מציצים על הנשים בגן שעשועים, אז מצטערת זה ממש לא ראיה, מאחר שמי שמציץ בעיה שלו! בדיוק כפי שלא תגידי שאסור לרקוד בחתונה כי אולי יש מי שמציץ מאחורי המחיצה (והרי המחיצה בחתונה לרוב רחוקה מלהיות אטומה הרמטית, ומי שרוצה יכול להציץ) כך לא ניתן לטעון שאסור להניק מכוסה כי אולי יהיה מי שיציץ.
אני רואה את העובדות בשטח!!!
עוד לא שמעתי על תינוק אחד שמת בגלל ש-10% ואפילו 100% מהפעמים הוא קיבל מטרנה (ברמדיה היתה טעות אנוש הבעיתיות לא היתה במטרנה הלא פגומה ).
אני מניקה שנה חודשיים והגעתי לזה בעקר בגלל שבשלב מסוים שהוא היה מאד קטן נתתי לעצמי בלי נקיפות מצפון לתת לו מטרנה, אבל זה נושא אחר.
בטח שזה לא פיקוח נפש להביא מידי פעם חלב שאוב.
תינוק שלא רוצה משהו אחר ונתקעים למשל באוטובוס (קרה לי) אז צריכים להסתיר לא רק את האזור אלא לפי דעתי את כל האישה (הגוף) ולהחזיק כפרגוד ולא לשים על האישה, אם נתקעים זה משהו אחר.
דבר נוסף בקשר להנקה עם גברים נוספים בסביבה. זה המזכיר לי שהמדריכת כלות אמרה לי לפני החתונה: "הרב מסתכל על זה אחרת" היה לי מאד קשה להבין את זה רגשית באותו רגע, אחרי החתונה הבנתי. אני בטוחה שרב הרבנים שהיו בני 16 לא הסתכלו על זה כמו שמסתכלים על זה היום זה עניין של לימוד תורה, בגרות וכל שאר הדברים שמכינים אדם להיות רב... טבע העולם...
כך גם בהנקה איך שאת מסתכלת על זה, זה לא כמו נער בן 16. את רואה בזה קשר לתינוק הוא רואה את החלק הגופני.
מאד התחברתי לדוג' של השירותים.
בקשר למה שכתבתי אז לא הסברתי את עצמי נכון , סליחה...
מדובר ב-2 דברים שונים:
1) גן שעשועים הוא לא מפלס אחד
2) בלי קשר לקודם, השיחה של הנערים הם לא דברו על מציצנות אלא לעצם הסיטואציה שרובם נראה לי לא רגילים אליה כי אני לא יודעת כמה תינוקות יש בסביבתם. שהם רואים דבר כזה מנשים דתיות זה לא קידוש ה' גדול.
"אני רואה את העובדות בשטח!!!
עוד לא שמעתי על תינוק אחד שמת בגלל ש-10% ואפילו 100% מהפעמים הוא קיבל מטרנה"
1) אז את אשת הלכה או לא? כי לפי ההלכה "תינוק מסוכן אצל חלב אמו".
2) אבל גם אם תתעלמי מההלכה ותתרכזי בעובדות בשטח - על-פי נתוני ארגון הבריאות העולמי ויוניצ"ף מדובר על בין מיליון לשני מיליון תינוקות בשנה שחייהם היו ניצלים אם היו יונקים.
שכל אחת תלך לפי הרב שלה והשנייה תקבל שיש מחלוקות ופסיקות שונות לגבי העניין, ובעיקר הרבה תחושות ורגשות שונים ומעורבים![]()
לא כל מקרה הוא פיקוח נפש וזה ממש בעייתי בשבת לשאוב לבקבוק אם אין צורך. בכל מקרה לכל מקרה יש רב ולא כל מקרה הוא פיקוח נפש.
בקשר לנתונים של ארגון בריאות העולמי הם נתונים עולמיים ולא המצב של ישראל כיום.
חלק גדול מהתינוקות בעולם חיםם במדינות העולם השלישי, לא מחוסנים וחשופים להמון חיידקים, במצב כזה כל נוגדן שמקבלים מהאם הוא חשוב. דבר שני לילדים אלת התחליף חלב הוא לא מטרנה אלא הרבה פעמים חלב ישירות מהפרה/ עז וגם אם לא זה לא תחליף באיכות של מטרנה וכד'...
אני רואה בשטח שתינהוקות שלא יונקים מקסימום מצוננים יותר או יותר חשופים לוירוסים אבל זה לא גורם למוות.
כל זה נכון למי שלא מניקה בכלל אבל משהי שמידי פעם נותנת תמ"ל בגלל שהיא רוצה להשאר חלק מסעודת שבת כשיש אורחים(מובן מאד) לא פוגעת בתינוק שלה.
לעומת זאת 'שמירת שבת כהלכתה' אומר "מינקת שתינוקה אינו יכול, משום מה, לינוק משדי אמו... וחלב זה הוא המזון העיקרי של התינוק, תוציא את החלב משדיה לתוך כלי גם בשבת, כי הרי התינוק עלול להסתכן אם ישקוהו חלב אחר"
את רואה? יש הבדל בין איך שאת מציגה את ההלכה כביכול לבין מה שספרי ההלכה אומרים. הגיוני יותר לעדכן את עמדתך ולא את ספרי ההלכה, נכון?
ובקשר לנתוני ארגון הבריאות העולמי, את צודקת, מדינות העולם השלישי מטות את הכף. בעולם המערבי יש ב"ה פחות טרגדיות עקב חוסר הנקה. אין לי נתונים על מדינת ישראל, אבל בארה"ב מדובר על כ28,000 תינוקות בשנה.
אני גם השתמשתי בהיתר זה שבני היה בן כמה ימים.
זה לא אומר שלתת לתינוק מטרנה פעם ב..... זה פיקוח נפש.
בסופו של דבר העניין פה זה לא פיקוח נפש כי אם נוחות של האשה. (באמת זה לא נחמד לשבת חלק גדול מארוחת שבת עם אורחים בחדר, אבל זה לא פיקוח נפש).
לדבריו כל תינוק בגיל שחלב אמו הוא מזונו העיקרי עלול להסתכן אם ישקוהו חלב אחר, ולכן תמיד בגיל הזה מותר לשאוב בשבת כשלא מתאפשרת הנקה ישירה, וזה לא "ממש בעייתי" כפי שכתבת למעלה.
המדע רק מתחיל להגיע לדברים שההלכה יודעת כבר מזמן 
תְכלתהאם לצאת עם הילדים לגינה זה משהו חריג?
בגלל שאני מניקה אני לא אצא לגינה עם שאר הילדים? או בגלל זה אני אתן מטרנה או אשאב? נו באמת ![]()
מה לעשות, אי אפשר לתזמן את ההנקות. התינוק מחליט מתי הוא רוצה.
ובשביל זה יש ת"ח והם אמרו שזה מותר. שאלתי שוב את בעלי והוא חזר ואמר שגם הרב ליאור וגם הרב אבינר התירו להניק עם כיסוי גדול.
ציבורי עם שירותים ואם זה לא מסתדר מטרנה פעם ב... (גם 5 פעמים בשבוע) לא הורגת.
בכל מקרה אני לא חושבת שזו סיבה טובה לגרום להצגת התורה וערכיה בצורה לא נכונה כלפי אנשים שרחוקים מתורה ומצוות או להכשלת נערים גם דתיים. (כתבתי בפירוט למטה).
עם הגב לנשים (מה שעושות הרבה נשים) וסוגרים את הדלת.
בשירותים יש רק נשים כך שלפי דעתי אין בעיה לשבת ולהניק עם כיסוי.
לתניוק זה לא משנה, אני לא אוכל בשירותים בגלל רתיעה פסיכולוגית כי אני מבינה מה זה שירותים. מבחינת התינוק אין הבדל כל עוד אין ריח מסריח וכד'...(הוא עושה בחיתול גם בברית
).
גם איפה שהכיורים. בשביל מה להכניס לשם תינוק קטן? סתם זיהומים.
ברור שצריך לחשוב על זה ולעשות הכל כדי שאף גבר לא יצטרך להלחם במחשבותיו...
אם אישה היתה יודעת מה ההתמודדות של הגבר בנוגע לאותו היצר ומה חומרת הדבר היתה מוכנה לעשות הכל כדי שלא יפול ח"ו..
אגב..
לא צריך לקחת אישית את זה שאת צריכה להתרחק כי את מניקה...להיפך..את צריכה לשמוח שאת כזאת יפה...אבל רק לבעלך..!
בשורות טובות!![]()
אם גם כשאני מכוסה זה לא בסדר וגורם להרהורים, אז גם זה שאני הולכת לחדר אחר היה עלול לגרום להרהורים (באמת! אני זוכרת על עצמי בתור נערה שהובכתי כשאישה הלכה להניק) וכן הלאה.
ההשתדלות לא לגרום להרהורים היא עד גבול מסוים, היא לא אמורה להגיע לקיצוניות, כמו נשות השאלים.
להניק מכוסה זו דרך האמצע.
בעז"ה שתהיי אמא תראי שזה לא כזה ברור...
אבל מרשה לעצמי להגיב
:
אני מאוד מבינה את דעתך. מאוד. והרבה זמן גם הרגשתי כמוך.
אבל רק עצה קטנה: לעולם אל תצאי בהצהרות: "לי ברור ש... אניק בחדר אחר".
אנחנו בני אדם, אנחנו משתנים, הדעה שלנו משתנה הרבה פעמים, ולעולם לא נדע מה נחשוב כשנהיה במקום אחר. לפעמים כשהמציאות משתנה פתאום דברים נראים אחרת.
אשרייך אם תצליחי לעמוד בזה. באמת. מידת הצניעות יקרה וחשובה מאוד. ואפילו שיש ת"ח גדולים שאמרו שאין בעיה בזה - אשרייך אם תחמירי. אבל תנסי להבין גם את אלה שלא עומדות בזה. לפעמים כשצריך להשגיח על עוד כמה קטנים, קשה לעזוב אותם וללכת, ויש עוד פעמים שזה ממש לא נוח כמו בליל הסדר או בהזדמנויות אחרות.
תמיד צרם, אבל מאז ששמעתי שהרב ליאור והרב אבינר אמרו שאין בעיה אם האישה מכוסה בכיסוי גדול (כמו שמיכה קטנה או סינר) - אז הקלתי לעצמי. עושה את הכול יותר פשוט.
מי שמניקה בחוץ, כשיש לה אפשרות להכנס לבית. שוב, אם יש אפשרות.
אני מקווה שלא סילפתי את דבריו וזה בהחלט לא ציטוט מדויק אלא כללי.
לדעתי לרוב מוחלט של הגברים אין שום בעיה לראות אשה מניקה עם כיסוי.
הראש שלנו לא כ"כ עקום וסוטה כפי שחלק מהנשים כאן נוטות לחשוב, ודאי לא כאשר מדובר באבות לילדים, שיודעים בדיוק מה יש שם מאחורי ה"פרגוד" וזה כבר מזמן לא מרגש אותם עד כדי חוסר נוחות בשלחן שבת.
ברצוני לציין שיש עדות וקהילות מסויימות בהן אין זה נחשב למגונה להניק בריש גלי גם בלי כיסוי, עד כדי פסיקה הלכתית שאין זה נחשב כ"ערווה" לעניין הסתכלות הגבר בזמן היות אשתו נידה. אבל כאן לא המקום להרחיב בכך.
היו שלום.
זר!
אם ככ מפריע לו -שיצא מהחדר ,
אני בפורופ של סעודת שבת למשל הולכת הצידה,
אבל אם סתם יושבים יחד,- בחירה שלו איך הוא מרגיש עם זה.
אבל אני לא חושבת שיש בזה פסול ולכן אין טעם להעיר אלא פשוט לזוז.
כל דבר לגופו תלוי איפה ומתי.
להגיב לדעה של מישהו במילים "שטויות במיץ עגבניות".
אם אפשר לשמור על צניעות אז למה לא?
אם יש אפשרות להצניע למה לא?
אם אין שום מקום אפשרי אחר ניתן להבין אבל אם יש למה לא?
ולדעתי מבלי לשפוט אחרות, יש דברים טבעיים בעולם וגם אותם מצניעים למרות שהם טבעיים ומובנים לכל...![]()
אני בדרך כלל מניקה בשכיבה ואף פעם לא מצליחה להנק תחת כיסוי בלי לראות את הילד שלי..
אם הנקה הייתה בתדירותמועטה ובמשך זמן קצר כמו של הליכה לשירותים אז אפשר לדרוש ללכת לחדר אחר.
א"א לדרוש מאישה לבלות כמה שנים טובות בחדר כדי להניק. בודאי שצריך להתכסות
נותנים לכל אחד לחיות את חייו בצורה שהוא בוחר.
(ואוסיף- יצא לי כמה פעמים שאנשים טרחו להעיר לי על זה שאני מניקה.
כל עוד זה לא היה מישהו שאני חושבת שיש לו זכות לבקש ממני לעבור מקום התעלמתי.
אני מניקה בצניעות וזהו.)
שום דבר.
משנים גישה ומפסיקים לחשוב ולחפור בזה.
מה הבעיה להניק בתפילה או בשיעור? אני מניחה שזה נעשה בעזרת נשים ולא גברים לא?
אני מניקה עם כיסוי טוב בכל מקום.
יש בזה המון מ"תרבות המערב" והצורך שלנו להרחיק כל דבר שקשור לזה.
הנקה היא טבעית לאמא, לתינוק ולמשפחה כולה. כך התינוק גדל ומתפתח וכך כל המשפחה כולה.
צריך להתחבר לנקודה הטבעית הזו, הפשוטה הזו ולהפוך אותה לדרך חיים.
לעיתים האמא יכולה להיות מנותקת מהרבה דברים בגלל צורך בהנקה- לדוגמא- לקום משולחן שבת, אפילו במשפחה הגרעינית, אם כבר יש ילדים גדולים, לחזור כשכולם סיימו והיא עוד לא אכלה....
למה אמא צריכה ל"הסתגר" בחדר, לעיתים לפרק זמן ארוך, כשכולם נמצאים במקום אחר? למה היא המנודה כשהיא נוהגת בצניעות גמורה?
ממקרים שאני נתקלתי בהם, היה בהרבה יותר בולט כשהאמא קמה עם תינוקה לחדר וכולם ידעו לאיזו מטרה (רחמנא לצלן!) מאשר אמא ששמה על עצמה כיסוי ואף אחד בכלל לא ידע שהיא מניקה.
היו לי לא מעט מקרים כשהוצאתי את ילדי שסיים לינוק, ואמרו לי שבכלל לא שמו לב שיש שם ילד... והנקתי למעלה משנה וחצי...
אם במקרה שיש ילד אחד זה צנוע ללכת לחדר אחר, למה במקרה שיש כמה ילדים קטנטנים ואי אפשר לעזוב אותם זה בסדר להניק ככה? הרי אנחנו לא רוצות לרדת ממדרגתינו הצנועה.....
ומה יש לעשות בנידון? - עבודת המידות! לנשים הצדקניות האלו יש רבנים גדולים שמורים ומעודדים אותן לנהוג כך. אז מי אנחנו שנדבר? אנחנו יכולים לחנך רק את עצמינו ולהסיק מסקנות לדרך חיים שלנו!
אנחנו צריכות להבין שמה שטבעי עבורנו לא בהכרח טבעי עבור אחרים. וכאן נוצרת הבעייה.
הדבר שעומד בבסיס נושא הצניעות (בלי קשר להנקה) הוא השתלבות עם הסביבה.
אני אתן דוגמה - רכיבה על אופניים לנשים - יש שיראו בכך חוסר צניעות מוחלט ויש שיראו בכך דבר נורמלי לחלוטין.
אך החכמים ביותר יתייחסו לכך בהתאם לסביבה. אם האישה רוכבת על אופניים במקום בו היא היחידה שנוהגת כך, אכן מדובר בחוסר צניעות, שהרי היא מושכת את העין של הסובבים אותה.
אם אותה אישה תרכב באופניים במקום בו נשים רבות נוהגות כך אז היא תחשב לעוד אחת שנוסעת באפניים ולא תעורר שום תשומת לב מהסובבים אותה. ובמקרה זה אין כאן חוסר צניעות.
כנ"ל לגבי הנקה.צריך להבין שלא כולם רואים בזה דבר טבעי, במיוחד גברים ואפילו נשים. היום אנחנו בדור שלא כולן מניקות וזה לא אקט טבעי שרואים אותו סתם כך ביומיום. לכן גם כאן אנו צריכות לחוש את הסביבה ולפיה לנהוג. אם בקרב המשפחה זה נהוג וזה חלק מההתנהלות בסעודה אז אכן זה לא מושך את העין. ולמשוך את העין זה אומר שבראשם של הסובבים עולה התמונה של האישה חשופה, זה לא משהו שאפשר למנוע.
אך אם מגיע אליכן אדם זר, או חברים שהזמנתן לסעודת שבת, תסכימו איתי שלהניק בפניו גם אם אתן מכוסות זה מעורר תשומת לב, זה מביך את הסובבים, ומעלה תמונות לא צנועות לראש. גם אם זה הדבר הכי טבעי בעולם!!
אז לצאת עם כלל שהנקה זה דבר טבעי ולכן אני מניקה היכן שבא לי זו דרך שנועדה לשרת את הקו מחשבה שלכן בלבד. להבדיל יש נשים לא דתיות שרואות בגופן דבר טבעי/ אנושי שאין צורך לכסותו ולמי שיש לו בעיה עם צורת הלבוש שלהן זו בעיה שלו. יש צדק במה שהן אומרות הן הרי לא בעונש. אך אנחנו כנשים דתיות מבינות שעלינו להתחשב בסביבה ולהשתלב עימה.
אין כאן שום ביקורת על אף אחת אלא מתן נקודה נוספת למחשבה.
אכן, העולם לא שחורק ולבן, ואנחנו צריכות להשתלב בו בחוכמה.
חוכמת נשים בנתה ביתה. הצניעות היא אומנות, צריך לדעת איך לשלב אותה באומנות בחיי היום יום.
אני מניקה כבר שנה וחודשיים, יודעת עד כמה העניין לא פשוט.
הנקה בפומבי זה חוסר צניעות ומזעזע אותי בכל פעם מחדש.
אם נערה בת 16 היה יושבת בפומבי ומתעסקת באזור כמו אישה מניקה עם שמיכה עליה חוץ מזה שהיתה נחשבת ללא נורמלית (זה לא כך לגבי מניקה) אז זה היה חוסר צניעות מוחלט!!!!
גם לי בתור אישה שאני רואה מניקה עובר לי בראש מהי עושה שם אך הסתכלות שלי על הנקה היא אחרת משל נער בן 16 או על גבר אחר בעיקר מי שעדיין אין לו אישה מניקה/ הניקה בעבר.
אני עברתי לגור במקום שבו ההנקה מקובלת מאד בגן שעשועים (מדובר על קהילה ממש דוסית- מה שזעזע אותי יותר), את בעלי זה ממש הביך (סה"כ בא עם הילד לגן שעשועים).
יום אחד שמעתי שיחה של נערים מתיכון חילוני קרוב- הנשים האלו היו אטרקציה מבחינתם גם אם היו מכוסות במליון סינרי הנקה ושמיכות (הן לא חשבו על זה שהגן לא מפלס אחד...)
שההלכה היא כזאת: מי שמכוסה ונוח לה להניק בציבור. יכולה לעשות את זה.
ושכל אחת תעשה מה שהיא חושבת.
ותוספת מדעתי- ומי שלא נוח לו/לה עם זה שיסיח מדעתו ולא יחשוב על זה. נערים מתיכון חילוני הם לא דוגמא לשום דבר. ואם הנקה מעוררת אצלם דיבורים כאלו זאת לא בעיה בנשים שמניקות. זה הרבה יותר עמוק מזה.
[נ.ב. ואני מניקה בחוץ עם שכמיית הנקה שמכסה הכל מכל הכיוונים]
בין נערה שתחשוף את גופה לאישה שמניקה. זה בדיוק ההבדל - עיסוק בחזה ללא צורך זה מן הסתם משהו מיני והנקה זה לא מיני!!!!!!!!! גם לבעל כשאשתו נידה מותר לראות אותה מניקה, והוא הראשון הרי שיהיו לו אסוציציות. אז ב"ה, התורה מבינה שכמה שמנסים בעולם להראות שכולם סוטים ומלאים במחשבות, הנקה זה משהו בריא וטבעי וקשור לאם ולתינוק.
בעיני זה גם תחושה של האישה. אם אני חושפת את גופי בסיטואציה מסויימת בלי קשר להנקה- אז יש פה התעוררות מינית גם שלי וגם של מי שמולי, ואם אני מניקה, אז לי אישית אין שום התעוררות ואני מניחה שגם למי שמולי.
נערים בתיכון חילוני- שיהיה להם בהצלחה. את יודעת שיש פדופילים שלראות ילדה בשירותים זה הדבר שהכי עושה להם את זה? אז מה? זה סטייה מהנורמה.
כשהייתי אולפניסטית תמימה, קרה לי פעם למרבה הצער שהגיעו לאוזניי חילופי מילים בין שני חיילים שליוו טיול שנתי שלנו. הם החליפו ביניהם הערות בוטות על הלבוש הצנוע שלנו, שלא ציפו לו. השרוולים הארוכים, החצאיות. עצם העובדה שהיינו מכוסות כל-כך - עוררה אצלם מחשבות זימה!
למרבה הצער, כשנער גדל במציאות של הפקרות וחשוף יומם ולילה לתכני זימה, הדבר היחיד שיכול כנראה לגרום שלא נגיע חלילה להרהוריו הוא שפשוט לא נהיה קיימות עבורו. נסתגר בביתנו וזהו. ניעלם. ואת זה - אני בטוחה שההלכה לא דורשת מאתנו.
באמת אני לא חושבת שעבור נער כזה יש הבדל גדול אם אנחנו מיניקות מכוסות או פורשות לחדר אחר כדי להניק. כששטופים בהרהורים - שני הדברים האלה מביאים להרהורים.

בפועל זה לא כך במיוחד שמדובר בציבור חילוני שגם לא חשוף להנקה.
לצערינו הרב בציבור החילוני למעט אצל נשים מניקות/ הניקו ובעליהן (וגם לא תמיד) ההנקה נתפסת כהתעסקות עם איבר שהוא גם איבר מיני. לפי דעתי זה נכון גם לנערים דתיים שלא חיים את עניין ההנקה. לפי דעתי זה חלק מעניין של בגרות כמו למשל הסתכלות של נערות בנות 13 על סימני הבגרות בגופן (כולל מחזור) לעומת הסתכלות של אישה נשואה. אישה שתקופות בחייה סובבות סביב ההנקה יש לה הסתכלות אחרת.
בקשר לבעל, יצא לי לדבר על זה עם בעלי והוא אמר לי שבזמן ההנקה (במיוחד שהיתה לי בעיה עם זה בהתחלה ולקחתי יועצת הנקה) ההסתכלות שלו בתור בעל היא כעל קשר עם התינוק והמוקד הוא ההנקה עצמה, אם הילד מצליח לינוק כמו שצריך וכו'.... וזה בגלל שהוא חי את ההנקה כאוכל וקשר לתינוק.
לעומת זאת, אצל מי שלא חי את זה , זה לא כך.
שהייתי עם יועצת הנקה בחדר סגור ישב ליד בעלי עוד מישהו שאשתו היתה עם יועצת ההנקה בחדר.
מדובר על אדם שאשתו מניקה. בעלי ממש הובך מהשיחה עימו ובעיקר ממהסתכלות שלו על הנקה וכן נכנסו לשיחה מילים שהעידו גם על הסתכלות מינית. אני עד היום זוכרת איך שכן שלנו שהייתי בכיתה ה' טרח להודיע לאמא שלי (שכל הרחוב שמע) שאשתו מניקה את הבת שלהם (זה היה מביך).
אין מה לעשות זאת החברה שאנחנו חיים בה. אני ממש לא מדברת רק אל חברה חילונית אלא גם על נערים דתיים שעדיין לא למדו מהי ההסתכלות הנכונה.
אנחנו גם בתור נשים שאם נרצה או לא מייצגות את התורה וערכיה צריכים להתחשב "באיך הסביבה רואה אותנו" כדי שלא נראה מסרים שכביכול סותרים.
אני מעולם לא ראיתי חילונית מניקה (וראיתי בגן שעשועים לא מעט) שמניקה בפרהסיה. להיפך, שמעתי על הרבה מתנגדים מהצד החילוני.
שהיתי בשרות לאומי (במקום חילוני) שמתי לב שהרבה פעמים לבוש חשוף לא נתפש כאקט מיני אבל "התעסקות"- ברמות שונות כן כי זה מסב את תשומת הלב.
אנחנו צריכות להזהר לא להכשיל......
א. תפסיקי להשליך מההסתכלות המסובכת שלך על "ערכי התורה" וכל מני דברים כאלה.
את אישית, יש לך בעיה עם כל הקטע הזה ואת הופכת את זה לאיזה אידאולוגיה ודאגה לנפש של האחרים ואיך הם יסתכלו על התורה וכו'.
הייתי יותר דואגת שאנשים יחשבו שלתורה יש בעיה עם דבר בסיסי כ"כ.
ב. כל הסיפורים שלך מהחיים לא משקפים ולא מוכיחים כלום. בכל מקום יש אנשים עם יחס משונה. וחלק גדול זה גם הפירוש שלך לדברים.
ג. לא ראית חילונית מניקה בגן שעשועים? נו באמת אולי לא הסתובבת במקומות הנכונים.
ד. אם שכן שמספר לאמך שאשתו מניקה גרם לך לכזאת מובכות... את לא שמה לב שמשהו אצלך קצת קיצוני?
ונגיד שזה גרם לך למובכות אז מה זה בדיוק מוכיח?
אני מקווה שבע"ה הילדים שלי יהיה להם יחס סביר לדבר בסיסי כ"כ ולא יעשו מזה כזה סיפור.
כרגע אין לי תינוקות ועדיין הם יודעים יפה מאד שהם ינקו ושזה מה שאמהות עושות עם תינוקות. לא נראה לי שזה גורם להם למבוכה.
א. אני כתבתי על דברים שאמרו נערים- זו ההסתכלות שלהם. לפי דעתי אנחנו צריכים להיות מודעים לסביבה שאנחנו חיים בה וצריך להיות חשוב לנו איך מעשינו משפיעים עליה.
ב. אני לא ראיתי חילונית מניקה בגן שעשועים זה לא אומר שאין כאלה בכלל אבל זה ממש לא מקובל להניק בגן שעשועים - אני מדברת על המון גנים שהייתי בהם בערים שונות עם % גבוהה של חילוניים.
ג. העניין זה איך השכן אמר ובאילו מילים הוא השתמש ואילו ביטויים..... לא עצם האמירה.
דרך אגב, אני מניקה והבן שלי בן שנה וחודשיים.
ואת גם לא אמורה.
את תרגישי בנח, ומי שלא בנח שילך.
אחוזי ההנקה אצל דתיות גבוהים מאחוזי ההנקה אצל חילוניות. חילוניות מיניקות פחות. להתרשמותי אצל החילוניות שכן מיניקות - מקובל מאוד הנקה במקומות כמו גני שעשועים, לא בהכרח עם כיסוי. העניין הוא שאין המון כאלה. לא כי מקובל אצל חילונים להניק בצנעה - אלא כי לא כל כך מקובל אצל חילונים להניק.
אצל חילוניות מקובל להניק בדיוק כמו אצל דתיות ואולי אפילו יותר, וגם חילוניות יעדיפו להניק בצנעה (מכוסות, לא מסוגרות באיזה חדר) ושלא כל העולם יראה את השד שלהן.
מי שיש לו מחשבות והרהורים מלראות אשה מניקה זו סטיה. כל ההתעסקות המוגזמת עם צניעות היא סטיה.
ואגב, את סינרי ההנקה ואת שכמיות ההנקה פיתחו נשים חילוניות. סתם לידע כללי...
בציבור החילוני לא אומרים שהתינוק רוצה לינוק אלא איזה איבר הוא רוצה וזה לא אומר שזה מיני פשוט ככה הם אומרים.
יש לי חברה חילוניה שהיא מניקה בפומבי ובאמת) והיא אמרה לי שהיא שמה סינר כי היא שמה לב שזה מביך גברים דתיים דווקא אז א"א ללמוד משום סיפור שום דבר.
בעיני אם התורה קבעה שהנקה זה לא מעורר מחשבות מיניות ואני אישית לא מרגישה שום תחושה מינית בהנקה זה מספיק.
של מתבגרת??
אמא למה עשיתם שתי מיטות ולא מיטה אחת גדולה גדולה?
אמא עוד מעט יהיה לך תינוק בבטן ותיוולד?
אמא נכון תינוק אוכל מה'פה' שלך (מצביעה לי על החזה)
יפה שליייייייייי
ששששששש😂😂😂😂😂😂😂😂
לכי תשחקי במגנטים או משו
בנקודות:
1. המליצו לנו על אבחון קלת, שם בתוצאות היו כמה קשיים והמליצו על טיפול אצל קלת ופנייה לועדת אפיון
2. התחלנו אצל קלת מהממת, עשינו 5 מפגשים. אמרה לי שוב ושוב שהילד באמת צריך גן שפה והיא תגיש מול הגן
3. לפני שבועיים הקלינאית ילדה מאוד מוקדם, ככה שעברנו לקלינאית אחרת
4. הקלינאית החדשה טוענת בתוקף שאין לילד שום קשיים והיא לא מבינה בכלל למה חושבים על גן שפה
היא מסכימה עם זה שהוא מתקשה בקטנה עם חלק מהאותיות (כמו ו' ג' נ'). מחליף בין הברות, בולי הבאה ראשונה אבל לדעתה ממש בקטנה ולא מבינה על מה הדרמה. יש גם קשיי הבעה וגם בזה לדעתה המצב סביר.
למה קלינאית אחת אמרה וחזרה שוב ושוב שהילד צריך גן שפה במקביל לטיפול ארוך
והשנייה לא מבינה על מה היא מדברת
אוף. שיגעו אותי.
יש לילד קושי, איך הקלינאית לא רואה את זה?
סוף פריקה
וכמה שנים כל אחת מהן עובדת?
"תקשיבו" לקלינאית שמומחית דווקא בהיגוי ושוותיקה ומנוסה יותר בתחום... אבל גם תקשיבו ללב שלכם ולמה שאתם מרגישים, כי זה המדד הכי טוב לדעתי❤️
ממליצה להקשיב לקלינאית שטוענת שהוא צריך גן שפתי.
בלי קשר, גן שפתי זה מתנה לכל ילד, בפרט למי שצריך. ואם המליצו לך את הזכות הזו, קחי אותה באהבה...
ובאמת מוזר שקלינאית שניה אומרת שאיןלו כלום, קטעים.
מקסימום במקרה הכי גרוע, תתיעצו עם קלינאית שלישית שתכריע 
בגן שפה ליד גן שלנו חצי ילדים לא מדברים . רואים שיש עוד קשיים . למרות שהם רק שבעה והמון אנשי צוות , אווירה שם הרבה פחות רגועה מגן רגיל עם שלושים ילדים.
אז למקום כזה הייתה שמה רק במקרה של אין ברירה...
אבל לא כל גן שפה הוא כזה
אבל לא חושבת שיעזור לה לבדוק איך גן השפה השנה, כי כל שנה זה משתנה בהתאם לילדים...
אם זו בת אגב, פחות הייתי מהמרת על גן שפתי...
לבן זה הימור בטוח יותר, כי רוב ילדי הגנים האלו אצלנו וגם בעיר לידנו יש לרוב בנים (ברמה של בת אחת בגן, או שתיים...)
המוחלט של גני השפה הם גני "בוטיק" מתוקים במיוחד.
צוות מסור שקובע מטרות בשיתוף ההורים וחותר ללא הפסקה ע"מ להגיע לשם.
ילדים מתוקים וחכמים שסובלים מקשיי שפה כאלו ואחרים, אבל בריאים בנפשם ובגופם, רק מקבלים כח ודיוקים כל אחד בתחום שצריך.
הלוואי שילד "רגיל" שלא קיבל התוויה יוכל ללמוד בגן כזה
הם מתפתחים שם בצורה מדהימה, בכל תחום אפשרי.
יש שם אווירה נעימה, מכילה ומעודדת למידה.
היגוי/אוצר מילים/עיבוד שמיעתי וכד'
ילד "רגיל" רק ירוויח מגן שכזה!!!
יש ילדים שדווקא טוב להם להיות בקבוצה גדולה של ילדים ובהתנהלות רגילה של גן, לא עם הרבה שעות טיפול.
אבל מסכימה איתך שאם יש קצת הווא אמינא שילד צריך גן כזה - אז כדאי לעשות מאמץ שזה יקרה, כי הוא ייתרם מזה מאוד, גם אם לכאורה היה יכול להסתדר בגן רגיל.
לק"י
לא רק קשיי שפה.
ועל זה כנראה היא מדברת.
(מקווה שאני לא טועה. או ששינו את השם ויש גני שפה שמיועדים לקשיי שפה, וגנים לקשיים נוספים שיש להם שם אחר).
רוב הגנים הם גני עיכוב התפתחותי עם מגוון קשיים.
ממש לא רק קושי בהיגוי
גם הורידו את המכסה דל הילדים מ 11-12 ל 8-9
מקווה מאוד שהבן שלי יצליח להכנס לשם, עם כל המורכבויות שלו אני חוששת
לק"י
או שבאמת מחלקים לגנים עם יותר מורכבויות ופחות.
שזה יותר הגיוני האמת.
בכל מה שתבחרו בסוף
תזכרי- יש 1 למעלה בשמיים שהוא מכוון הכל והוא יודע מה הכי טוב ונכון לילד גם אם לכם זה לא נראה כרגע.
לנו הבן הגדול למד בכיתה קטנה בא +ב ובכיתה ג העברנו לכיתה רגילה בבי"ס אחר בגלל שהרב היה שם מצוין והכרנו אותו אישית, ה' רצה ששבוע לפני תחילת השנה הוא עבר תאונת דרכים והוא לא חזר ללמד מאז בכלל, נכנס רב מבוגר שלא בא לנו בטוב בהתחלה חששתי מאוד מאוד אפילו חשבנו להחזיר לכיתה הקטנה, אבל הרב הזה לקח את הבן שלי תחת חסותו ופשוט הרים אותו. הבחורציק היום בישיבה קטנה הכל אבל כל ההצלחות שלו במשך השנים זה בזכות אותו רב מבוגר, כעסנו ואמרנו בורא עולם אתה יןדע ומכיר את הילד למה עשית ככה? מצד שני התפללנו שזה יהיה הכי טוב בשבילו ובאמת זה ה-כי טוב שיכול להיות
אז מחזקת אותך שתמשיכי לבדוק שוב אצל קלינאית נוספת אבל לצד זה תתפללי לה שיכוון אותכם וישים אותו במקום הכי טוב בשביל הבן שלך
(ובהצלחה!!)יעל מהדרוםזו הקלינאית החדשה שטוענצ שאין בעיות.
הקלינאית הקודמת ילדה בשבוע 28, הדבר האחרון שאני חושבת לעשות עכשיו זה לבקש ממנה דוח.
מעצבן אותי, כי לילד יש קושי!
והיא נורא מחליקה את זה
אומרת שזה ממש בקטנה
אוף, אין לי כח.
לגבי הגן שפה, מקסימום נמיר לסל שילוב.
אם יש עוד זמן, יהיה שייך עוד כמה שבועות לדבר עם הקלינית הקודמת?
אולי שהיא תדבר עם הקלינית הנוכחית?
להתייעצות /אבחון / דו"ח. לא מתמצאת אז לא יודעת איך קוראים לזה אבל מניחה שאפשר להשיג.
גם בתור חוות דעת נוספת, שתדעו מה עדיף לילד, לנסות למצוא לו גן שפה או להשאיר בגן רגיל.
וגם אולי לבקש ממנה דו"ח או להתייעץ איתה מה לעשות, איך להשיג דו"ח שיאפשר גן שפה. אני יודעת שזה לא השיקול העיקרי שלכם מן הסתם, אבל גן שפתי טוב 'חוסך' הרבה כסף בטיפולים ו תיזוזים והפסד שעות עבודה. אז זה שווה גם השקעה כספית
לצורך וועדת זכאות.
אולי באמת שווה לשקול בדיקה אצל קלינאית שלישית, שמעתי על זה שיש כאלה שעושות אבחון מקוצר בעלות לא גבוהה.
כמובן שאחרי הכל אנחנו תלויים בועדה, אבל אם שתיים המליצו על גן שפה מוזר לי שדווקא השלישית לא. השלישית היא זאת שתפיק את הדוח ולכן חשוב לי שתכתוב דברים נכונים שיהיו גם לטובתו.
כלומר, יש כבר בכתב משהו שהיא כתבה לפני שיצאה לחופשת לידה?
יכול לסייע.
ובכללי, אם יש ממונה על הקלינאית תקשורת- תפנו אליה ותסבירו את המצב
אם זה הכל פרטי וביחידות, אולי פשוט אחת שלישית?
אבל ממליצה להביא את המסמכים שהראשונה כתבה על ההתרשמות שלה. למרות שהם לא כחלק מהטופס הרשמי. בשביל שהקלינאית שכן תמלא את הטופס, תקרא קודם את חוות דעתה של הראשונה
רק עם בעיית שפה לגן שפתי. בגלל שיש מצוקה. אצלינו הפכו את הגנים השפתיים לגנים התפתחותיים ורק ילד עם יותר מקושי 1 יוכל להכנס לגנים האלה. רק שתדעי שיש מצב שאומרים לך תמישכו בגן רגיל ותקבלו סל אישי.
אולי אני טועה אבל זה מה שאמרו לנו. גם הבן שלי (בן 3) עתיד להכנס לגן שפתי אבל אצלו יש מורכבות בכל התחומים ובינהם שפה
אלא אם כן יש ממש קושי שפתי קשה אז כן, תלוי בניקוד מסויים. ככה אמרו לי אולי זה תלוי אזור
אם היה רק קושי שפתי..
אני יודעת שיש ציונים, ולכן אם המצב כל-כך טוב איך הקלינאית הראשונה וגם באבחון שתיהן היו כל-כך בטוחות בזה
שונאת להתקע במחשבות.
ומצב עכשיו שונה ממה שהיה לפני כמה חודשים?
רק רופא התפתחותי יכול לאשר ועדה.
בלי קשר אם את מרגישה שהיא לא רואה נכון את הילד אפשר לבקש לעבור למישהי אחרת
הרי הקלינאית השנייה גם אומרת שיש קושי, פשוט לא קושי ש"יתרץ" כניסה לגן שפה.
גן רגיל זה לכאורה קבוצת השווים של הילד, בגן שפה יהיו לפעמים גם ילדים עם התמודדויות נוספות (שיכול להיות גם יהיו לא מאובחנות עדיין) ואז יהיו כאלה שיחשבו שעדיף לילד להיות עם ילדים "רגילים" כדי אולי לא לצבור פערים ואחר כך יחווה קשיים במעבר למסגרת עם מספר ילדים גדול וצוות מצומצם יותר.
מצד שני גן שפתי נותן מענה מאוד עוטף ותומך. גן יותר קטן, צוות מקצועי שיראה את הילד ואת הקשיים שלו וייתן להם מענה מותאם.
הרבה פעמים מגיעים ילדים צעירים שרק התחילו טיפול ובהתפתחות הילד ישר מציעים גני חנ''מ. בוועדות לא מאשרים לילד שרק עכשיו התחיל פעם ראשונה טיפול זכאות לגן חנ''מ רוצים לראות אם יש או אין התקדמות בקהילה.
ובעיקר אם הקושי של הילד הוא היגוי אז רוב הסיכויים שלא יקבל זכאות
ממליצות לקנות עכשיו? או לחכות לאחרי הלידה? (שבוע 31)
ואם מישהי מכירה קורס הכנה להנקה מוצלח, אז ממש אשמח לשמוע 👂
טובה ומאוד מאוד חשוב לי להניק, אז כן רוצה להשקיע בזה.
תודה בכל זאת❤️
ולא הרגשתי צורך בזה
כנראה משתנה בין אחת לאחת
אני גם לא כל כך מבינה איך אפשר להתכונן בסוף זה משתנה בין תינוקות
ואת עוד לא מכירה את התינוק שלך...
לא עשיתי הכנה והלך לי מעולה, ברמה שבלידה ראשונה הסתובבה יועצת הנקה במחלקה וביקשתי שתיכנס אלי לעזור לי. היא הגיעה בדיוק כשהנקתי וראתה אותי מניקה אז היא אומרת לי- זו לא פעם ראשונה שלך נכון?😅
אבל באמת טפו טפו הלך אצלי חלק עם ההנקות בלי דרמות מיוחדות (חוץ מכאבים בפטמה בהתחלה... כוכבים, אבל זה חולף) כך שבאמת זו לא חכמה😉.
מחזקת אותי שזה כן צעד חשוב
תודה❤️
ללמוד קצת קודם באינטרנט בעצמך כדי להבין את הרעיון של מערכת ייצור החלב.
ולברר על מדריכת הנקה מומלצת באזורך. אפילו לעשות איתה שיחהלוודא שמתאימה לך בגישה.
ואז- חכי לאחרי הלידה.
ילך טוב- חסכת כמה מאות
לא ילך- צטפלי בזה במיידי בלי לסחוב ובלי להגדיל בעיות
כי זה באמת מסוג הדברים שכמה יותר מהר יותר קל לטפל.
קוראים לה קרן וייס והיא עושה הכנה להנקה.
משאבה מתלבשת בעיקרון לא מומלצת..במיוחד ביאמבה לא מומלצת.
השאלה מה יהיה הצורך. אם זה לחזרה לעבודה זה סבבה אבל אם זה ליותר שאיבות לא כדאי.
כדאח לחכות אחרי הלידה ולראות מה יהיה הצורך. אני בהתחלה שכרתי משאבה כמו של הבית חולים
למה היא לא מומלצת?
כן, אני רוצה לשמר את ההנקה לאורך זמן ולא תהיה לי ברירה אלא לחזור..
לכאלה שרק שואבות אומרים שזה לא מספיק חזק
לי יש ארדו מליה שאמור להיות יותר חזק מהביאמבה
הפעם אני באמת שואבת יותר כי זה הרבהההה יותר נח
בדיוק עכשיו שאבתי וזה לא שאב ככ הרבה
לא יודעת אם משהו לא ישב טוב אבל באסה
והתינוק מייד רצה לינוק אחר כך וממש שמעתי אותו לוגם
ולאחרונה לא
וזה יחסית חדש
אפשר לעשות בזול במפגש אחד במועדון יולדות בבית חולים.
אני הלכתי לאחד לפני הלידה בבית חולים שילדתי בו אחר כך, והקורס היה מעולה וממש ממש עזר לי. בהבנה של חשיבות ההנקה, למה חשוב לשים לב, ממה בעיקר לא להילחץ
גודל הקיבה של התינוק, מה קורה לחלב שלנו ומתי הוא משתנה ובהתאם למה... איך שומרים על חלב ששואבים וכו'. יש גם כאלה שאם את יולדת אצלם אחר כך מחזירים לך את הכסף ששילמת על הקורס.
לגבי משאבות, ממליצה גם לחכות לאחרי הלידה... משאבות לא לבישות נחשבות עם מנוע יותר חזק למקרים של צורך בהגברת חלב או שאיבה בלעדית למשל, ומשאבות לבישות נוחות יותר אבל חלשות יותר (כשהמומלצות מביניהן של חברת ארדו או זומי). יש אגב גם אופציה של מנוע נפרד עם כוסות לבישות, ככה שאת מקבלת גם מנוע חזק וגם נוחות. זה מה שאני עשיתי והיה לי אחלה ממש.
סליחה על הנושא.
הבת שלי בכיתה ב', ומתלוננת ממש על גזים רבים. גם בבית יש לה כל הזמן
היא מספרת לי בתמימות שבנות לא יושבות לידה ואומרות שהיא מסריחה, ואז היא מזכירה לי בחיוך: "אמא אמרתי לך שיש לי כל הזמן גזים"
מה אני עושה עם זה? איך אפשר לעזור לה?
אוכלים אצלנו רק קטניות מושרות במים(אפונה, עדשים...ולא כל יום)
ניסינו להוריד פירות מתסיסים בבקרים שהיא אוהבת לאכול.
אוכלת מתוק בצורה מבוקרת וסבירה
יש מאכלים שידועים ככוגרמים לגזים?
משהו שיכול להקל?
ומתרוקנת בתדירות מספקת?
כדאי גם להרגיל להתאפק מעט ו"לשחרר" גזים בשירותים ולא בכיתה ליד החברות שלה.
היא מספיק גדולה כדי להצביע לבקש להתפנות ולצאת עבור זה בדיוק כמו שהיא יוצאת עבור קטנים או גדולים.
בהצלחה
אבל הייתי מנסה להפסיק לה לגמרי את הקטניות.
כולל ממרח חומוס אם היא אוכלת
אצלי למשל גם קטניות מונבטות גרמו לגזים ... למרות שזה בריא
זה בהחלט מבאס אז הייתי מנסה להוריד וגם לעשות איזה בירור אולי משהו טבעי יעזור ...
אפילו שעוברות השריה ארוכה. עדיין זה קטניות…
גם כרוב, כרובית, ברוקולי ידועים כמחוללי גזים בעיכול.
ויכולה להיות גם רגישות לחלב, בגלל חוסר באנזים הלאקטוז.
מומלץ להתחיל עם רופאת הילדים שלכם. היא תפנה לתזונאית, כנראה גם לבדיקות גסטרו.
ללעוס היטב לפני שבולעים, לאכול בישיבה, לא לנשנש בין הארוחות חוץ מארוחת ביינים.
ואני חושבת שפירות הדר במיוחד יכולים לגרום לזה.
פירות הדר (תפוזים, קלמנטינות, אשכוליות וכו') נחשבים לרוב לפירות "בטוחים" יחסית מבחינת גזים.
לאנשים עם אי-סבילות לפרוקטוז, סוכר פירות (אפילו קלה), הסוכר לא נספג טוב במעי הדק, עובר למעי הגס, ושם חיידקים מתסיסים אותו ויוצרים גזים.
לכן ממש חשוב ללכת לבירור רפואי ולא לנסות סתם ככה מעצות לא מבוססות.
אני לא תזונאית ולא מומחית.
אבל כן מאוד קרובה ומתמצאת מנסיבות החיים, לצערי.
עקב מחלת קרוהן אצל בני המשפחה.
אי סבילות. לאנשים שונים יש תגובות שונות במערכת העיכול.
כן יש אנשים בריאים לחלוטין שפירות הדר עושים להם תסיסה בעיכול.
לדעתי גזים לא מצב שדורש בירור רפואי, אלא שימת לב להרגלים ומשחקים של ניסוי ותעיה.
אם הפותחת הייתה מתארת עוד בעיות שקשורות למערכת העיכול זה כבר היה משהו אחר.
התופעה המתוארת בפוסט הפותח נראית שווה התייעצות מקצועית.
הילדה סובלת וגם נתונה לדחייה חברתית.
האם הבטן שלה נפוחה? האם סובלת מעצירות?
שמעתי פעם מרופאה שאומרת שגם סדר האכילה משפיע על העיכול
כדאי לאכול קודם פירות ואז ירקות (וגם בתוך הפירות והירקות יש סדר, לדוגמא, פירות הדר לפני תפוח. עגבניה לפני מלפפון)
אחרי הירקות פחמימות ורק אח''כ חלבונים
העיקרון הוא לפי מהירות העיכול
זה לא משהו שאמור לקרות,וכדאי לבדוק לפחות ברמה בסיסית, לפני שעושים ניסוי ותעיה ומטילים על ילדה קטנה מגבלות באוכל. או לפחות לעשות את הבירור במקביל לניסויים.
נכון שיש מאכלים יותר ידועים שמגבירי גזים,
ונכון שהרבה פעמים רכישות במערכת העיכול היא לא משהו שהרופאה הקונבנציונלית מכירה / פותרת,
אבל ייתכן שזה כן משהו ששייך לרופא, וחבל שלא לבדוק.
מכירה מישהו שזה גורם לו לגזים.
מה שכדאי להוריד קודם קניות שידועות כגורמות לגזים ולראות אם עוזר..
מקווה שתמצאי כמה שיותר מהר איך לעזור לה...
לפעמים יש משהו מסויים שגורם לזה-
כמו שכתבו קטניות
ממרח חומוס (קטניות...)
שתיה מוגזת
מאכל כלשהו שרגישים אליו
אפשר למפות מה אוכלים ולבדוק אם הגזים מופיעים אחרי אכילה של משהוא מסויים ,
להוריד אותו מהתפריט ולבדוק אם באמת מפסיקים הגזים.
(לפעמיםהגזים מופיעים ביום אחרי שאוכלים, זה ממש ניסוי ותהיה)
הילדה שלי פתאום התחילה לגמגם כזה
אם אני מנסה לראות מתי זה התחיל אז קצת אחרי הלידה.. בא נגיד כמעט חצי שנה
אנחנו כמובן בנחת איתה לא משלימים משפטים לא לוחצים ולא כלום
אבל זה לא משתפר ולפעמים אפילו נשמע יותר חמור
הבנתי שזו תופעה הגיונית שחולפת, בנתיים אנחנו בתופעה, מתי השלב שהיא חולפת? 😅
אני לא יודעת מה להגיד לך, לא מבינה בזה בכלל
המון כוחות!!!
בעניי זה רק הולך ומחמיר, הקלנאית בכלל לא מתרגשת מזה. אמרה שזה לגמרי תואם גיל
אצלי הוא אצל קלינאית בגלל עיכוב בדיבור
ברגע שהשטף יגיע זה אמור לעבור
אם את לא רגועה תתייעצי
זה נראה מלחיץ ומפחיד אבל לגמרי תואם גיל
הילדים שלנו באותו גיל...
עם גלים של שיפור ואז שוב חזרה לגמגום.
התחיל לגמגם בגיל שנתיים ומשהו, והפסיק סופית כעבור כשנה, לא זוכרת בדיוק.
אבל בגדול אם היא מגמגמת כבר כמה חודשים כן הייתי ממליצה לפנות לקלינאית, כי יש דברים שאפשר לעשות כדי לעזור לה (נראה לי פחות טיפול ישיר בגיל הזה, אבל את יכולה לתת לה דגם של דיבור שהיא תחקה וזה יעזור לה). אני באופן אישי התייעצתי עם חברה שטיפלה בגמגום וכיוונה אותי מה אני יכולה לעשות כאמא כדי לעזור לו. (אחר כך היה לי עוד בן שגמגם, ואצלו זה עבר מהר יותר. לא זוכרת בדיוק זמנים. אבל אולי זה קשור לזה שאצלו כבר הייתי מנוסה והתחלתי יותר מוקדם לעשות את מה שעשיתי עם אח שלו...).
תחושה של מה את עושה איתו בכלל? כלום ושום דבר
או שהיא לא מקצועית בכלל.
שורפת כמה שעות כל שבוע ונררה לי שהיא לא עובדת איתו, גם בעלי אמר את זה כשהלך איתו לטיפול פעם 1
קצת מוזר לי. להחליף מטפלת לא ניתן לצערי כי אחרת אחכה עוד שנה...
קלינאית תקשורת קידמה את הבן שלי ממצב שלא דיבר, אולי שתי מילים, למצב שהיה לו אוצר מילים מספיק להגיד כל מה שרצה כולל צירופים ימשפטים קצרים
בה המשיך להתקדם גם אחרי סדרת הטיפולים הראשונה
יש מטפלות טובות יותר ופחות
ויש עניין של התאמה בין מטפל למטופל(ואצל ילדים בין מטפל למטופל להורים)
ואם את מרגישה ככה ממש לא הייתי ממשיכה להילחם על הטיפול הזה, אלא סוגרת יפה ומחפשת מטפלת אחרת שתתאים לכם יותר. אולי שווה בפרטי(אנחנו הולכים למרב"ע פרטית מדהימההה. זה לא זול אבל שווה כל שקל, אחרי שהיינו בציבורי אצל מרפאה בעיסוק גרועה.. זה לא אומר שכל המרפאות בעיסוק גרועות, זה אומר שזו שהיינו אצלה ספציפית הייתה גרועה, ועכשיו אנחנו אצל אחת מדהימההה)
כשאת משקיעה כל שבוע במיוחד לקחת אותו אליה...
ניסית לדבר איתה? לשאול על מה היא עובדת איתו? אם היא רואה שהוא מתקדם (כי את לא ספיר מרגישה שיפור)? ואיך אפשר להמשיך לעבוד איתו גם בבית?
קלינאיות הרבה פעמים עובדות דרך משחקים, ולפעמים למי שלא מבין זה נראה שסתם מעבירים את הזמן ולא עובדים על כלום. אבל אולי אם היא תסביר לכם תוכלו להבין יותר ואז גם להמשיך את העבודה איתו בבית.
מבאס ממש שחיכיתם לזה כל כך הרבה ובסוף את מרגישה שזה לא אפקטיבי...
אם הילד מודע לגמגום שלו וזה מתסכל אותו - לא להתייחס לזה יכול לגרום לזה להיות 'הפיל בחדר' וזה לא בהכרח נכון.
כשאני ראיתי עם הילדים שלי שזה מפריע להם, אמרתי משהו כמו 'לפעמים הדיבור קצת נתקע לך בפה, וזה מעצבן ומתסכל, זה בסדר וזה קורה לפעמים לילדים, אנחנו מקשיבים לך בסבלנות עד שתגיד כל מה שאתה רוצה להגיד'. לא צריך לחזור על זה יותר מידי. אבל כן נכון להתייחס למצוקה של הילד ולא להתעלם.
אם נראה שזה לא מטריד יותר מידי את הילד אז לא צריך בהכרח להתייחס.
וכמובן לא להחליץ, לא להשלים מילים, ולהיות עם הרבה סבלנות.
ממליצה לקרוא באתר של אמב"י, יש פה עוד הרבה מידע שיכול לעזור:
מידע להורים לילדים שמגמגמים - אמב"י עמותת המגמגמים בישראל. גמגום ילדים בני נוער ומבוגרים.
אצלנו עבר אחרי כמה חודשים.
זה היה נורא.
ברמה שהילד היה מנסה לדבר ומסתתר מאחורי החצאית שלי ממש בקושי רב לחלץ מילים
מדובר בילדים שהיו מדברים שוטף לגמרי לפני.
Tween Girl שמלת שמלה ארוכה ורוד עם כף שקופה, שמלת ילדת פרחים לחתונה, מסיבת יום הולדת
!בוא לבדוק אותם SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב
Tween Girl שמלת שמלה ארוכה ורוד עם כף שקופה, שמלת ילדת פרחים לחתונה, מסיבת יום הולדת
אבל היא בלי שרוולים
האיכות ממש ממש טובה
לק"י
אם את לא מחפשת משהו ממש נפוח, אז בתמנון יש לפעמים שמלות עם שכבת טול בחצאית.
עולות במבצעים 30 שקלים.
ומתחת הלבשת חולצת בסיס?
נראית ממש יפה! תודה!
וכן, מתחת חולצת בסיס
היא עלתה לי 68
שהמומחיות שלו באוזניים דווקא, ושהוא מומחה בניתוחים מורכבים.
ושיהיו לו תורים זמינים, לא כמה חודשים קדימה...
עדיף בירושלים.
תודה!
אני עשיתי ניתוח אצל דר' חנן שאול, שמעתי עליו ממש המלצות
יש לי את המספר שלו
(אבל זה היה כשהייתי גדולה(
הוא המליץ לי על המנתח השני.
מנתח פרטי בתל אביב רמת החייל
יש השתתפות של הקופה כללית
מנתח במדיקל סנטר ומקבל פרטי בקרית אונו
לא מה שביקשת אבל בכל זאת
יש לו גישה מדהימה לילדים!!
מעולה מעולה
הבן של חברה טובה שלי עבר 2 ניתוחי כפתורים איתה.
היתה מאוד מרוצה. לא יודעת אם זה היה נחשב מורכב או לא...
אמנם לא לניתוחים, אבל יצא לי ללכת לדר' חנן שאול עם אחד הילדים וגם לעצמי, נראה ממש מקצועי וטוב עם ילדים. גם לדר' נזריאן. התיר לנו לשון קשורה. וחלק מהמשפחה המורחבת שלי כשצריך הולכים דווקא רק אליו
חלק רשמו ששמות אזניות ומקשיבות למשהו.
אשמח לרעיונות לפודקסטים, שיעורים קלילים או כל דבר אחר חוץ ממוסיקה שאת זה אני עושה
תודה על התגובה והקפצה!
"מחוסר ברירה " חוזרת להידברות. זוגיות במבחן. אפרת ברזל. נשים עם סיפור השראה.
מאוד אוהבת, רק שקצת נמאס..
מעניין אותי להרחיב את הידע הכללי שמאוד קטן🙈
חזרה על הנ"ך שפאדיחה שלא זוכרת סיפורים
הורות
סדר ותיחזוק בית
באמת כל דבר מעניין 😉
שיעורים של הרב מרדכי פרנקו מישיבת הגולן על נ"ך
ספר יהושע | הרב מרדכי פרנקו - YouTube
פודקאסטים - "התשובה" של דורון פישלר, ידע כללי בצורה הומוריסטית קצת
"חרדית מדוברת", פודקאסט של אקטיביסטית חרדית, שכל פעם מראיינת מישהו אחר. ממש מעניין ונותן הרבה נקודות למחשבה
לאחרונה התחלתי לשמוע גם את הרבנית דינה ראפ על כל מיני חינוך ילדים ובכלל..
פרשת שבוע על הסדר, בינתיים לא פספסתי מבראשית ב"ה.
אבל באופן כללי אוהבת שיש שיעורים יומיים ואז זה חלק מהלוז ולא צריכה לחפש כל פעם מחדש מה לשמוע
שכתבנו שתינו את הרב פרנקו.
אז בנוסף לנ"ך היומי (שאם אני לא טועה זה קצר יחסית, נכון?) יש לו גם ממש שיעורים מלאים על נ"ך, לא יודעת אם על הכל. אבל לפחות על יהושע, שופטים, שמואל, מלכים.
ומצטרפת לזה שאם יש משהו קבוע, יותר קל וכיף 
צירפתי קישור.
זה יהושע, בחיפוש ביוטיוב תמצאי עוד
(בעיקר הורות ותזונה, חלק גדול מהרשימה חרדי)
הבית האופטימי
רותי דניאל
אוכל נפש שירי כהן
שיפי פרידמן נכנסות לפוקוס
עינת נתן, מיכל ינאי
הורים ילדים ומה שביניהם דואט
חני מוסקוביץ
טובה קצנלבויגן
לב של אמא אהובה רענן
שלום ודבורה הרצל
אבישג זנזורי
פתוח אפרת ברזל
הורות מגדלת ומובילה אפרת וקסלר
בלב ההורות
הדסה שני והילה דותן
נותן מוטיבציה לקום ולהתחיל לסדר
חחח
איפה מוצאים את כל הפודקסטים האלה? יו טיוב?
אהבתי את הרעיון של להכניס ללוז דברים קבועים
תכלס, אין יום שאני לא עושה כלום בבית..
התלבטות טובהעם ידידיה וסיון. שומעת תמיד בדילי של שבוע
הם מקסימים ומעניינים ממש
שיעורים בתנ"ך של הרב עוזי ביננפלד.
בגזרת פרשת שבוע - סיון רהב מאיר, הרב שניאור אשכנזי, הרב אייל ורד (יש לו שיעורים גם בנושאים אחרים), הרבנית רחל בזק, הרב ינון קלזן.
לפעמים אני מנסה גם רבנים אחרים. מעדיפה לחפש סדרות, כדי שיהיה לי מרתק להמשיך.
לעולם הפודקסטים נחשפתי רק לאחרונה.
יש פודקסט מרגש בשם "מתמודדות נפש" ששמעתי כמה פרקים בו, ולאחרונה התמכרתי לפוטרקאסט🤭
מדי פעם שומעת פרקים פה ושם מתוך פודקסטים אחרים, לפי הנושא שמעניין אותי.
ואוהבת גם לשמוע ספרי שמע... בעברית כמעט אין, אז שומעת באנגלית של ספרים שאני אוהבת (הארי פוטר, שר הטבעות, אן שרלי, אלה המכושפת... לפעמים מחפשת עוד, אבל אני די בררנית בזה - הקריין צריך להיות מוצלח לאוזניי...)
אקטואליה -
על המשמעות של תמיר דורטל
אחד ביום של ערוץ 12 (פודקאסט די פוליטי לכיוון שמאל אבל מעניין)
נשיות וזוגיות -
שעשני אישה, ומטהרת לעצמי
גם חרדית מדוברת שכתבו פה אני שומעת ומעניין אותי... לא יודעת באיזה קטגוריה זה.
היסטוריה - היסטוריה לילדים (מחכימה לא רק ילדים)