- א ש כ ו ל    ה ה ת ב ו ד ד ו ת   &nbsצביקוש
טוב, תוכן אשכול זה לא עוסק במעלות ההתבודדות וחשיבותה, לכך יהיו אשכולות אחרים אם מישהו ירצה, אלא במקומות להתבודדות.
שכל אחד יציין איזה מקומות שווים הוא מכיר להתבודדות, אפשר לדרג, לתאר, לציין איך מגיעים - וכמובן בכל מקום בארץ - וגם בתפוצות אם מישהו רוצה, אז תתחילו...
מערת המכפלה................אנונימי (פותח)
זה ממש "שדה"צביקוש
"שדה המכפלה"...
המיטה שלי......... סתם הפטרול של מעלה לבונה...חילא דמשכנא
לא בדיוק כשיש שם ...אנונימי (פותח)
מגבניקים ואין כ"כ צמחיה.. אבל אני מסכימה לך להרגיש שזה שדה...
באתר בניה שמתחת לישיבה שלי...אנונימי (פותח)
הוא היה עזוב כבר כמה שנים אבל שבוע הבא ממשיכים לעבוד בו...
איזה בעסה...
זה יפהצביקוש
זה יפה לראות שיהודים מנצלים כל מקום כדי להתבודד, ככה צריך. המיטה אגב זה באמת מקום מעולה ואפשר אפילו להתבודד בבית מדרש מלא אנשים וכו', אבל אולי יש לכם מקומות ככה קצת יותר מיוחדים?
בפלאפון!!!אנונימי (פותח)
הוראות למתבודד בדור הסלולרי:
1. כבה את הפלאפון
2. "התקשר" לאבא והצמד את הפלאפון הכבויי לאוזן
3. תתחיל לדבר חופשי! חינם לללא עלות זמן אוויר!
בדוק ומנוסה!!! ללא חשש פדיחות וכו'...
מה?! כבר אסור לספר הכל לאבא?
גם ככה אתה מדבר על הכל בפלאפון שלך...
אז לא יזיק להרים טלפון לאבא..... (=
אפשר להשאיר דלוק ולהתקשר למס' שייחדו אותו להשי"תחילא דמשכנא
056-613-49-49 הפירוש הוא-0 כדי לזכור שאני 0 5 ואח"כ6 זה כדי לזכור ללכת לפי 5 חומשי תורה ו6 סדרי משנה 613-תרי"ג מצוות... 49-49 זה כדי לעבור מ0מ"ט שערי טומאה ל-מ"ט שערי טהרה. נכון נחמד?
חביב ביותר...אנונימי (פותח)
רק שלא נראה לי שיענו לך אם תחייגי..
גדול!!!!!!!!!!יהודי_פשוטאחרונה
אני חושב שלא צריך ללכת רחוק מדי... אבלאנונימי (פותח)
אני לא חושב שצריך ללכת רחוק מדי. אני חושב שאפשר להתבודד גם עם 100 אנשים סביבך... רק שאז יקראו לך תמהוני וזה לא נעים(מניסיון)
אבל- עוד לפני שחזרתי בתשובה הייתי אוהב ללכת לאיזה מקום שנמצא בין אלעד לשוהם- מין יער כזה שבקצה שלו יש תהום. מי שנוסע על הכביש זה קצת לפני שוהם אם אתם באים מכיוון ראש העין, אלעד. יש המון חורבות בדרך לצד הכביש. וזה קצת אחרי זה. אי אפשר לפספס את זה, גם אם לא תחפשו.

ומה שהכי חשוב זה שרגל אדם לא מגיעה לשם. אני זוכר שאפילו חיפשתי עקבות של בני אדם ולא מצאתי אפילו אחת.
רק תיזהרו, כי אם חלילה תיפלו שם יקחו 100 שנה עד שמישהו ימצא אתכם. זה אשכרה מבודד.

דבר שני - אבן העזר בראש העין. ביער אבן העזר. אין שם אף אחד כמעט אף פעם. אבא שלי ואני היינו הולכים לשם כשהייתי קטן די הרבה. אחלה מקום למי שרוצה להיות לבד- אבל יש יותר טובים

כמו כן- יש המון הרים מאחורי ראש העין, אם אתם עוברים את מגדל צדק יש שם המון המון איפה להתבודד. אני אישית נמצא שם המון, יש שם מלא מערות ומלא נקיקים (וגם מלא תנים, שועלים ונחשים אז תיזהרו)
ובכלל- כל האיזור שבין ראש העין לאלקנה מלא מלא הרים בודדים וחורבות של מבצרים ישנים ומערות וחוץ מאיזה בדאווי פה ושם וכמה כבשים צווחניות ריק שם לחלוטין.

הרי מדבר יהודה... והכינרת...מילקי
וגם מעיין אחד שאני לא הולכת להגיד את שמו כי זה כבר לא יוכל להיות מקום להתבודדות...
בעולם...נ נח זה הכל
רבינו אומר אפשר לפתוח ספר ולעשות כאילו אתה קורא בו אבל בעצם אתה מתבודד באותו זמן זה כשאתה בבית מדרש ליד מלא אנשים אתה יכול לעשות ורבינו גם אומר שמתחת לטלית זה כאילו חדר בפני עצמו ואתה יכול לעשות זאת לא לשכול לצעוק אויייייייייייייייייייייייייי וטאטעעעעעעעעעעעעעעעעע!!!!!!!
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך