מאמינה שמסתובבים כאן לא רק ברסלברים לחלוטין..
לטוס לאומן - כן / לא למה?
אשמח לתשובות של יותר ממילה אחת גם מאלה שהיו וגם מאלה שלא ממליצים לצאת מהארץ..
מאמינה שמסתובבים כאן לא רק ברסלברים לחלוטין..
לטוס לאומן - כן / לא למה?
אשמח לתשובות של יותר ממילה אחת גם מאלה שהיו וגם מאלה שלא ממליצים לצאת מהארץ..
בס"ד בר"ה
אם אתה אומר שזה סימן תקס"ח, אז אתה בטח יודע, אבל פעם הראו לי איזה משהו, בסימן תקע"א (שזו השנה שרבינו נפטר בה) ומדובר שם על התבודוות אני חושב...אני חייב לבדוק ת'ענין הזה...
בדקתי עכשיו במשנה ברורה, ולא ראיתי כלום...אם אני יזכור, אני ישאל איזה חבר או משהו..זה משהו חזק דווקא 
שדות האמונהבס"ד בר"ה
אז ככה...
למה כן?
א. כי רבינו הבטיח שמי שיבוא על קברו, יאמר תיקון הכללי, יתן פרוטה לצדקה, הוא ישתטח לאורך ולרוחב ע"מ להושיעו ולתקנו (הבנתי שהוא התכוון, גם לעולם הזה וגם לעולם הבא)
ב. כי זה באמת משהו מיוחד במינו....
ג. כי הרבה מספרים על ישועות שראו, אורות שקיבלו, ונשמה חדשה (שכוללת דרך חיים חדשה ונעימה
)
למה לא?
ת'כלס, אני לא רואה סיבה, למה ל-א לטוס...
אבל דבר אחד חשוב שתדעי..אף פעם לא הייתי במשך השנה (הייתי רק בראש השנה) ומספרים שראש השנה זה אחרת לגמרי, האוירה המטורפת שמספרים עליה, נמצאת שם בעיקר בראש השנה...
שמעתי על אנשים\נשים שטסו במשך השנה, וחזרו מבואסים, משום שהם ציפו לאורות מטורפים, והרגשה מיוחדת, שבת'כלס, קורית בראש השנה....
אז הכי חשוב, לא לטוס עם ציפיות מיוחדות....פשוט לטוס, ורבינו כבר יפעל את מה שהוא יפכל (רבינו אמר: "סמכו על כוחי"!
)
אומן זה לא מקום ללמוד בו תורה...אומן זה מקום לתדלק, ולחזור מתודלקים לארץ,...בארץ נפעיל ת'דלק שקיבלנו באומן!!!
תחנת דלק זה לא מקום לנסוע בו, כביש זה מקום לנסוע בו!!!! (השורות האחרונות, זה מהרב סבג)\
בכל מקרה, הייתי ממליץ לשמוע כמה דיסקים על אומן, לפני שטסים....אם תצטרכי המלצות לשיעורים, בכיף!! 
בקיצור, ל-מה את מחכה?? ברור שלטוס!! וכמה שיותר מהר... 
ה' עמך צדיקה מצודקת!!! 
אבל מחוברת מאד לרבינו..ובלי נדר בעזרת ה' מתכננת לטוס אם ה' ירצה!!!
בס"ד בר"ה
אני טסתי לפני כמעט שנה..
תאמת, לא בגלל כל הדיבורים שעוברים שם מסע מטורף, פתיחת לבבות, אורות וכו..
פשוט רציתי כפשוטו, להיכנס לשק של רבינו ולזכות להבטחה שאף אחד לא הבטיח!!-
רבינו ידאג לי בעולם הזה שאעשה את תיקוני, ובעולם הבא הוא ימשוך אותי חזק חזק מהגהנום וידאג לי!!
איך אפשר לשמוע הבטחה כזאת ולא לתפוס תמטוס הראשון??
ותכלס, אחרי שטסתי אני יכולה להגיד לך שזה עוזר כ"כ הרבה. יש שם ניתוק. שקט פנימי בתוך כל הרעש שם.. ובהירות מטורפת שאי אפשר בכלל להסביר. דברים שכ"כ הסתבכתי איתם בחיים נראו לי שם פתאום כ"כ פשוטים, כ"כ טובים, כ"כ מדויקים.
יש שם אור עצום עצום, באמת שאי אפשר להסביר!!!!
ולמה לא לטוס?? לי אישית זה לקח שנתיים לטוס מאז הרצון.. בגלל א"י.
הלכתית מותר. נפשית זה הורג---הורג--הורג. תבררי.
ואל תשכחי- שבשביל להגיע לצדיק צריך לעבור מניעות עצומות!! רק תחזיקי ברצון!!
רבנו אומר שמהרגע שבו רק מתחילים לרצות ליסוע,הוא איתנו שומר, עוזר, מגן. אנחנו כבר לאט לאט נכנסים לשק..
יאאאא!! קפיצה טובה יאחותי!! ![]()
ומחילה על האורך.. שמעתי אומן ונדלקתי..![]()
אותי לשם שוב!!!!!!!!!!

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!