הילד על מטרנה, בן 3 שבועות. מותר לי כבר לתת לו טיפות נגד גזים.
ואם כן מה עובד? בנות תעזרו כי אנחנו כבר לא ישנים יומיים.....
הילד על מטרנה, בן 3 שבועות. מותר לי כבר לתת לו טיפות נגד גזים.
ואם כן מה עובד? בנות תעזרו כי אנחנו כבר לא ישנים יומיים.....
מה שעוזר נגד גזים זה עיסוי, מנשא, השיטה של יוקטנה, ולהקפיד להאכיל בצורה נכונה (כשהתינוק זקוף והבקבוק מאונך לרצפה, כך שיאכל לאט, ולהפסיק כל כמה זמן, ולהמשיך רק אם רואים שהוא מחפש).
בשעה טובה ותרגישו טוב.
הכוונה הייתה מקביל לרצפה. בטח שברת את הראש איך זה אפשרי 
אוף כי בגלל הגב אני לא יכולה
אולי בעלך יעשה אתו טיול פעם ביום... זה מאוד מרגיע.
כמעט הלכתי לסופר לקנות. עצרת אותי בזמן מקווה שהשיטה של יוקטינה תעזור לי. הבעיה שהילד מתעורר בבכי כי או שהוא ישן או מתעןרר בבכי מגזים או רעב. טוב נראה מה נעשה כבר.
כשהוא בוכה אל תשתמשי בשיטה של יוקטנה, רק כשהוא במצב רוח טוב (אפילו אם זה לא יוצא כשהוא קם).
אמהלה אני לא אסתדר בלי הטיפות.
הן מצילות את חיי!!
ואני גידלתי 3 ילדים על גרפווטר
במיוחד את הגדול. זה כל כך הרגיע אותו 
גם הגדול שלי גדל על גרפווטר.
וזה יותר משפיע פסיכולוגית מאשר פיזית,לבת שלי זה עזר ונתתי לה כל פעם במנה קטנה לא צריך להגזים כלום
(אם יש אצלך בקבוק אולי תסתכלי ותכתבי לי מה הם), אבל מובן שזה לא רק מים. רק ממה שכתוב באתר שלהם אני יודעת שבין השאר הטיפות מכילות שומר, אניס, מנטה וגליצרין. הייתה התייחסות לחומרים האלה בחוזר שהבאתי.
אם זה היה רק מים הייתי חוששת מהרעלת מים (אצל תינוקות קטנים הרעלת מים עלולה לקרות מכמויות קטנות מאוד, לכן אסור לתת להם מים בכלל).
והיינו נותנים לה טיפה בפקק(עכשו כבר לא כי לא צריך)אני לא דואגת כי אני יודעת שכל הדברים האלה זה רמאות אחת גדולה שמציגים בתור משהו טיבעי אפילו הילדה היתה יורקת את הרוב ומה שהרגיע אותה יותר זה לראות את הפקק ביד שלנו כך מה שלמעשה מרגיע את הילדים הוא ביכלל לא התרופה עצמה אלא העובדה שמטפלים בהם,מצידם שיתנו להם סתם מים ומבחינתם זה בידיוק אותו דבר.
שתלקק פקק ריק, ותהיה מרוצה, הנסיכה 
לוקחים בקבוק כותבים עליו כמה רכיבים שניראים נורא טיבעי וקדימה למכור את זה
ולא רוצים לתת לילדים לסבול אז יותר טוב מכלום
פצקרשתהרי כימעט בכל דבר שאנחנו צורכים יש כל מיני חומרים משמרים,זו המציאות וצריך להסתדר איתה אז ניקנה את המי ענבים אבל נפעיל חוש פרופורציה ולא ניתן 10 טיפות,אני אישית מאמינה שהרבה מכל הדברים הטיבעים האלה זה סתם חרטא אבל זו רק דעתי.
תינוק בן שבועיים - חודש צורך את חלב אימו ללא שום חומר משמר.
ותכניסי לך חזק לראש זה לא מי ענבים
השם גרפ שאמור להזכיר "גרעפס" מטעה אותך אין שם מים ולא ענבים
רק כל מיני חומרים כמו אניס גליצרין וכו' שלפי משרד הבריאות הם מזיקים לקטנים הללו.
מתעלה אליובעצמך אמרת לא מים ולא ענבים אז את באמת מאמינה לכל השאר כשאת יודעת מראש שזה לא אמין,את זה אנחנו כבר יודעים ומסכימים אז בבקשה תכווני את הציבור לאלטרנטיבות אמינות לתועלת הכלל,את מוזמנת.![]()
ומפרסמים רשימת רכיבים שקרית?
לא כדאי להם. על עבירה קטנה מזה בהרבה בחוק להגנת הצרכן נביעות יצאו בשן ועין ובסכום שש-ספרתי (וזה רק כי הצליחו להגיע לפשרה!)
http://www.consumers.org.il/files/files/pzak-din/ME-09-1424-87.pdf
בפרסומות מטעים כל הזמן, זה ברור. אבל ברשימת הרכיבים חברות פוחדות לזייף כי זה יעלה להן הרבה.
ומביאים רשימה שרק תפחיד הורים בלי להציע אלטרנטיבות
בבקשה נישמח לשמוע על אלטרנטיבות בטיחותיות והיכו אפשר להשיגן.
"במקום להכניס עדיף להוציא" 
את כל האלטרנטיבות שיש לי להציע נתתי בראש השרשור הזה.
הצעת צורת האכלה מסוימת ומינשא בסדר,אז כותבים את זה שוב ושוב(כן שוב ושוב ושוב)כדי שיוכלו לראות באופן ברור כי לא כולם יקראו מה שכתבת למטה אז טוב שיהיה מפוזר לכל אורך השירשור-ירידה לצורך עליה ושוב כל הצעה שיש לך ולאחרים אנחנו נישמח לקרוא וללמוד.
אז פצקרשת עשתה חצי עבודה??
לא.
היא מבחינתה עשתה עבודה שלמה והתריעה מפני הטיפות כי היא שמעה שהם לא בריאות מי יודע מה.
אין אלטרנטיבה מלהיבה ופלאית בלי להזיק לתינוק ?? עצוב, מרגיז, מתיש מתסכל...
יש הרבה דברים בחיים שאין להם פתרונות קסם מלהיבים...
שקצת קשה לי עם הגישה הזאת...
אני לא בעד שכל היום ניקח תרופות, כואב הראש כדור, כואבת הבטן כדור.
אבל, יש מצבים שכן כדאי לתת. אני חושבת שהגזים לילדים זה תקופה ממש ממש נוראית אומנם היא מגיעה בלי חום שאז אנחנו לא רצים לתת אקמול. אבל הילד בתכלס סובל!!
אני זוכרת שחברה שלי שלא יכלה להניק, הבן שלה היה בוכה ימים שלמים מהבוקר עד הערב והיא לא היתה מוכנה לתת לו טיפות.
די לא הבנתי אותה בכלל, לך כואב בלידה את לוקחת אפידורל למרות שזה סכנה עצומה אז כמה טיפות ביום זה יהרוס את הכבד של הילד שלך?
חברות תרופות מנסות לכסות את עצמן מכל הכיוונים ולכן הם מתריעים בפני סכנה לכבד, בפועל אני בטוחה שלא ילד אחד איבד את הכבד שלו בגלל חודש של טיפות הרגעה שברובם הן כן מחומרים טבעיים...
אני נתתי לה בכל פעם שראיתי שהגזים חזקים נורא חצי מהכמות המומלצת...
רוב הפעמים חיכיתי חצי שעה עשיתי לה עיסויים בגב וברגליים לפעמים אפילו מקלחת ב2 בלילה אבל אם זה היה ממש קיצוני הייתי מביאה טיפות...
אם תעקבי אחרי תגלי שאני מאד קונבנציונלית.
השאלה למתעלה עליו הייתה ברמת העיקרון בלבד.
אני בפירוש נתתי אקמול בכמות קטנה לילדה שסבלה מגזים ברמה מטורפת בהוראת רופא הילדים שלי ולא רק טיפות...
רק ביקשתי הצגה מאוזנת של הדברים.
אין אלטרנטיבות בטוחות.
רק דברים ממש לא יעילים כמו ידיים ומנשא--
גזים בתינוקות בעיה כואבת מאד.
גם לא כל התינוקות "מסתממים" מהטיפות
אכן.
למה שיסתממו אם נותנים מינון נכון
אם הייתואז בכלל לגמרי חבל לתת לו את זה--
יש בהם משהו מסמם כזה. לדעתי התינוקות נרגעים מהמתיקות ולא מהחומרים כי אחרת למה הם נרגעים בשניה ?? זה עוד לא הספיק לפעול.
וענבים זה ממש לא טוב לתינוקות.
ה"גרפ" נראה לי דווקא קשור איכשהו ל"גרעפס" שאנו רגילים לומר...
בכל מקרה גם אני פתחתי את האתר שלהם להיות בטוחה לא ראיתי שומר אבל כן ראיתי אניס מנטה וגליצרין...
ו-10 טיפות לפני כל ארוחה לבטן כ"כ קטנה זה המון!!!!
היינו נותנים לה בקושי טיפונת,לא צריך לדחוף.
תוכלי להסתכל מה הרכיבים?
(מעניין אותי באילו ממתיקים הם משתמשים).
תודה!
הגרפ ווטר עם האניס שומר וגליצרין
וגרפ מיקסטורה עם שומר,קימל,גליצרין,מים
הילדה פולטת את שניהם![]()
שמים טיפונת בפקק או בטפטפת ומה שניכנס ניכנס והאמת שיותר נישאר מרוח על הסנטר שלה.
ולא כתובים עוד רכיבים?
וזה בסדר, כבר הבנתי שהיא בעיקר לא אוכלת את זה, וזה מצוין 
מתחלבים
פוטסיום טורבט
חומצה ציטרית
זה תרופה אז צריכים לתת את זה כמו תרופה ולא כמו אוכל
או שאת צוחקת??
מישהו נותן את כל הדברים האלו לתינוק בן שבועיים?!?!
יותר מזעזע אותי הקמומיל שהיינו נותנים לה לפני זה,מלא סוכר פירות
מה עדיף שהוא ישתגע מהגזים?
והייתי יודעת מה זה חומצה ציטרית ופוטסיום טורבט הייתי יכולה להשוות בין נזקי החומרים הללו לנזקי סוכר פירות.
בינתיים סוכר פירות נשמע לי אפילו יותר טוב מכל החומרים המשמרים הללו.
כל עוד היה מדובר בשומר אניס וגליצרין שלא היה ידוע שהם גורמים נזק היה נראה לי בטוח להשתמש בזה. אבל עכשיו שמשרד הבריאות טוען שיש בהם נזק אז אני כבר מהוססת
אבל בחומרים המשמרים?? לא הייתי נוגעת!!
מה את אומרת עדיף?? אולי לתת אקמול על בסיס יומי כדי שלא יכאב מגזים??
הרי אפילו למבוגרים טוענים שזה לא טוב ככה הרבה
אולי בטיפות
אפילו קצת.
זו היתה הקבלה לשאלה שלך "מה עדיף שהוא ישתגע מהגזים?"
מה לעשות כמו שלא תרגיעי אותו עם אקמול או עם יין (עוזר פלאים והורס את הכבד הקטנצ'יק)
ככה לא מרגיעים עם טיפות שמשרד הבריאות קבע שהם מזיקות.
אני לא נגד הקביעה של מישרד הבריאות כי אני פתוחה ללמוד ולהחכים למען בריאות הילדה שלי אבל אני מקווה שניחנתי בקצת יכולת של שיקול דעת וכושר שיפוט לבחון כל דבר לגופו,לבדוק את אמינות הדברים ולהציע פיתרונות,פצקרשת אכן הציעה פיתרונות ואני מודה לה על כך
מה שישתגע מגזים??
אקמול הוא גם לא רעל.
מותר לתת אקמולי בגיל הזה...
תשאלי רופא![]()
כי הטענה של "כואב לו אז אני אתן לו טיפות גם אם יגידו לי שיש שם רכיבים שיפגעו בו בעתיד כי מה עדיף שישתגע מגזים" היא קצת מוזרה.
פשוט צריך לשאול רופא גם לפני שלוקחים כאלו טיפות כמו לפני אקמול!!
אני לא נציגה שלו.
גם לקטנה שלנו המטרנה ערכה חגיגות בבטן ושהחלפנו פשוט קיבלנו תינוקת חדשה
רק באזור ירושליים. ואני בנתיים תקועה, וגם התינוק, מסכן ![]()
חלב נוכרי...
יש רבנים בשביל כאלו משפטים. לא אנחנו.
במיוחד כשלא ממש מדובר בבריאות, כמו תינוק שלא עולה במשקל או מקיא כל הזמן.
יש תינוקות שהמטרנה והסימיליאק זה ממש עינוי בשבילם וחשוב לי שאנשים ידעו שיש אלטרנטיבה,מה זה לא בריאות,הילדה שלי עלתה במישקל ולא הקיאה אבל היו לה פיצוצים איומים בבטן והיא לא תיפקדה וזה ממש הציל אותה עד כדי כך שהרב אישר לנו להשתמש בזה בפסח למרות שזה חמץ ושכן שהתארחנו אצלו קיבל את זה ולא היתה לו שום בעיה שנכניס את זה אליו הביתה אז ברגע שילד סובל וזה לא חייב להיות קיצוני הוא סובל וזה מה שקובע.
תנסי ברמי לוי.
אבל השכבה על הבטן תחת שמירה אחרי האוכל הייתה עוזרת מאד.
הבעיה- ברגע שהם טעמו את טעם השכיבה על הבטן היה קשה עד בלתי אפשרי להרדים אותם הפוך.
סימילאק ביש...
ואופטימול בלי חלב נוכרי?
ולגבי החלב נוכרי, אני מעדיפה לתת לתינוק שלי הצדיק כמה שיותר דברים שהם כשרים, הרי אחרי הכל זה משפיע על הלב. עניין של העדפה ודרך מחשבה.
אבל הוא קיבל את זה שרק אופטימיל טוב לה,מה עדיף לך תינוק סובל והורים שסובלים יחד איתו?
תאמיני לי שיש מספיק אמצעים אחרים לבנות לב כשר
שאין ברירה אין ברירה, ואני חושבת ותמיד טוענת שאין שום דבר שהוא מוחלט בחיים, מה שאפשר לפי הלכה אז אפשר, מה שננסה לגדור לכמה שיותר כשר ומהדרין, זה הכל לפי היכולת, אם אין אפשרות אז אין אפשרות.
השאלה כמובן אם מותר לתת לתינוק חלב נוכרי ממש או שזה אבקת חלב נוכרי, שזה מותר עפ"י הלכה, כי באמת לא ממש בדקתי אם זה אבקת חלב נוכרי או ממש חלב נוכרי.
ושוב, אם עפ"י הלכה יש מקום לתת לתינוק גם חלב נוכרי ממש אז קטונתי, אבל אם לא אז אני לא יודעת איך הייתי עומדת במקום הזה.
45 דק' כאבים מגזים זה בסדר?
אחותי קצת הלחצה אותי עכשיו. יש מקום ללכת לרופא ולבדוק אם הוא רגיש ללקטוז (כי אני כן). אני לא רוצה להעביר אותו לצימחית הבנתי זה ממש לא טוב.
הרגעות לכאן בבקשה.....
מן הסתם הוא ירגיע אותך.
אבל אם באמת יש רגישות ללקטוז חשוב לגלות אותה.
אנחנו החלפנו את האוכל בעיקבות המלצה של טיפת חלב
זה חייב להיות אבקת חלב, לא? הרי כל התמ"לים האלה נמכרים רק באבקה! אז איך זה יכול להיות חלב נוכרי?
והסימילאק שכתבת שמצאת - הוא מהדרין? אם כן אז נפתרה הבעיה בעצם, ואת ממשיכה רק לצורך הדיון? (אני רק מנסה להבין אם יש עוד צורך להציע פתרונות).
וניסינו למשל גם לתת לה סימיליאק וזה עשה לה ממש רע,נישארנו עם האופטימיל,כניראה שבזה אין את המרכיב שגורם את הגזים
בימנו אף אחד לא מתיר חלב נוכרי..
אלא רק אבקת חלב נוכרי. הרב פיינשטין היה בין היחידים שהתירו...
בכל מקרה שתדעו שאני הנקתי ונגמלתי מכל אוכל בעייתי שהוא ועדיין היה לה ערבי גזים...
(ונתתי טיפות...שלא יסקלו אותי...)
שלא יכול לצרוך את האבקות של חלב ישראל.
יש גם מבוגרים שאוכלים אבקת חלב נוכרי.
אם כי הרוב מקפידים שלא.
לתינוק שחייב וזה פיקוח נפש נותנים גם חלב לא כשר - שתדעי.
אבל בשביל זה יש רבנים ולא אותנו.
בבתי חולים שאסור לתת אבקות אלא רק בקבוקים מוכנים הילדים מקבלים אבקת חלב נוכרי. בטח לא שמת לב תותי. בבית חולים מעייני הישועה יש שלט שמביא היתרים מרבנים לתת לתינוקות בבית חולים באופן גורף בגלל שהם פחות מגיל חודש אבל מיידעים את האמהות שמי שלא רוצה תקום להניק בלילה או תשיג אישור רופא למטרנה צמחית.
בדקנו, ושמנו לב.
ולצערי בכלל שאני צריכה להשתמש....![]()
כולנו נתנו טיפות..
עוד לא החלטתי מה אני אעשה פעם הבאה 
רק חשוב לדעת שזה לא משהו ככה חלק בלי בעיות.
גם על כשרות רגילה יצוין לאוכלי חלב נוכרי..
רוב העם נזהרים ובצדק.
חז"ל גזרו על חלב נכרי, מחשש שהנכרי עירב עם חלב של בהמות טמאות.
יש דעות הלכתיות שלפיהן היום אפשר להתיר, כי בטל טעם הגזירה (יש פיקוח הדוק על החלב, לא מטעמי כשרות, ואין סיכוי שתהיה רמאות כזאת).
יש דעות הלכתיות שגזירת חז"ל עומדת גם כשבטל טעמה, אבל אבקת חלב אפשר להתיר כי לא היה בגזירה.
ויש דעות להחמיר גם על אבקת חלב.
ר' משה פיינשטיין מתיר גם חלב נוכרי בגלל הפיקוח הממשלתי ויש כשרויות בארה"ב שאם לא מצוין על החלב - חלב ישראל אז הוא חלב נוכרי.
בארץ הרבנות לא מתירה חלב נוכרי ממש בגלל שיש שפע של חלב ישראל ורק אבקת חלב נוכרי שזה יותר קל ובציון העובדה שזה אבקת חלב נוכרי.
יש המון שמקפידים על חלב ישראל בדווקא. גם אני לא הייתי נותנת לילד אבקת חלב נוכרי בלי שיהיה צורך רפואי מוכח.
נסי את הכול עד שתגיעי למה שעוזר לו (אם בכלל...)
אני אישית מעדיפה טיפות הומאופתיות.
נסי גם לשנות חברת תחליף חלב - לפעמים זה עוזר.
לינוי הכינה תכשירים מיוחדים להריון לידה והנקה.
יש טיפות ליקציק,להפחתת גזים שנשים מספרות שעוזרות מאד.
יש גם קל-מילק להגברת החלב!
אפשר למצוא באתר שלה את מס הטלפון של המפיצות באזורים שונים.
בהצלחה
מתעלה אליותוכלי לפרט סוגים של טיפות?
רק שתשימו לב--
אני שואלת ברצינות...כי בטח יש שמה ריכוז מזערי של זה.
היום המדע ממליץ כמות מסוימת של אלכוהול לכל אדם אפילו לאישה הרה...
ארגוני הבריאות (כגון ארגון הבריאות העולמי וכו') בפירוש ממליצים לנשים הרות לא לטעום אפילו טיפונת אלכוהול.
ואני בטוחה שאין אף גוף בריאות שממליץ לתינוקות על אלכוהול - מה פתאום?
המרצה שלי סיפרה שבחו"ל ממש ממליצים על זה לכל אדם ואפילו לנשים הרות.
יש כמויות זעירות אבל בעיקרון זה מנקה את הגוף...
כי למשל משרד הבריאות האמריקני ממליץ להימנע
(אפשר לקרוא על זה כאן:
)
חלק מהעניין עם צריכת אלכוהול בהריון, זה שהעובר מקבל את זה במינון גבוה בהרבה משנמצא בדם של האם.
תחשבי את גודל הכבד שלך מול גודל הכבד של התינוק
ואז תשווי טיפה אחת באופן יחסי- תקבלי המון אלכוהול...
חד וחלק דבש ואלכוהול אסורים לתינוקות (נראה לי עד גיל שנה לא זוכרת...)
ב"ה 3 חודשים אחרי לידה
הנקה מלאה
טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.
אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).
אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.
היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?
אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?
בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...
גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.
נבדקת אחרי הלידה?
מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.
מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%
גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם
וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.
גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.
שאריות שליה.
חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה
איך היה בהנקות הקודמות?
בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...
תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם
הם טובים ומקצועיים.
דבר שני
יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה
צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור
אפשר לשים תחתונית שחורה
ולא להסתכל בניגוב
ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו
דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן
והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.
זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..
יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים
סה"כ 7 נשים
מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית
כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?
בעייני כלום.
או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.
או כלום.
הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...
אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד.
אני כבר מאבדת את הראש
האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.
גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.
כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.
טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.
מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה
וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..
גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.
ולא עולה שקל
לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים
ולא מהבינה......
זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.
לא עוד כוס או קרם לחות לארון....
בחנוכה זה חג החינוך
זה אותם מילים
אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה
והם מתרגשות מאוד משוקולד
או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה
ממש סמלי
ופתק
זה מהמם
(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה
בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..
ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?
פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅
מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷
זה קרה אתמול בערב מתישהו
לא להאמין כמה אני מכורה😂
רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט
עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם
אז החנוכה שלנו הוא די רגיל..
היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל..
באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר.
ואני עם הילדים לבד.
אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח.
* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי..
באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר..
לק"י
הם נהנים מדברים קטנים.
בני כמה הם?
לק"י
אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.
לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.
לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.
לשיר ולרקוד.
ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.
הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)
ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)
זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..
מדליקים נרות
שרים מעוז צור
מביאים סביבון הפתעות
ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון
זה עדיין החג הכי כייפי שיש!
אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש
אז חמי וחמותי גרים רחוק מאיתנו ואנחנו לא נפגשים הרבה, משי פעם מגיעים לשבתות ויוצאים עם צידניות מלאות כל טוב, ממש השקעה גדולה של זמן, כסף וטירחה. אנחנו לא משפחה קטנה בכלל והם נותנים המון ואני מרגישה שאין לנו הזדמנות להחזיר להם. חמי לא ממש בקו הבריאות אז יוצא שהרוב המוחלט נופל על חמותי.
לא נעים לי להגיד שאולי בשנה הראשונה קניתי לה מתנה ומאז לא הבאתי כלום, המעט שקניתי לא ממש קלע לטעמה, חוץ מראנר שאפשר להניח עליו סירים חמים.
אז מחפשת מתנה גדולה ללא הגבלת תקציב, לא משהן אישי כי לא אקלע, לא ניידים אז מלון או ספא גם ירד מהפרק, לא מזכרת מהנכדים כי זה היא כן מקבלת מדי פעם.
אולי תתייעצו עם חמיך?
עלה לי שואב שוטף ידני או רובוטי..
השאלה אם תשתמש בו..
בטח אם הכל עליה
ואם זה משהו שאין לה אז בכלל כדאי
אנחנו קנינו בכל מיני הזדמנויות להורים: שואב שוטף, מטחנת בשר, מדיח כלים (לא היה להם אבל כן הייתה הכנה במטבח), מקרר - כשהמקרר שלהם גסס וידענו שקשה להם לקנות.
השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -
התאוורורות,
מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,
נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,
מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂
אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.
איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.
מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!
הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.
מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️
ל3 שעות וחצי!
זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.
הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.
מבחינתי זה היה מושלם!!
אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀
כל רופא נשים יכול לעשות או שקריטי להגיע למרכז בריאות האישה?
היום בשבוע 40+2, פעם קודמת שהייתי אצל הרופא נשים הקבוע שלי הוא אמר שאפשר לבוא אליו למעקב הריון עודף, אבל היום התקשרתי לקבוע תור וגיליתי שהוא לא עובד השבוע בגלל חנוכה...
רואה שיש רופאים אחרים במרפאות באיזור שיש להם תור השבוע, השאלה אם הם בטוח עושים מעקב או שרק במרכז בריאות האישה?
פשוט רחוק לי להגיע לשם והנסיעות קשות בשלב הזה😓
זה הריון ראשון ואני קצת בלחץ
הייתי בטוחה שעד כה אני כבר אלד מזמןן
לק"י
עושים מוניטור, שתן ולח"ד אצל האחיות.
ואז עוברים לרופא, הוא עובר על המוניטור ועושה אול'. יש רופאים שמציעים לבדוק פתיחה/ אורך צוואר הרחם. אני אישית מסרבת כשאין סיבה אמיתית.
איך זה יכול לעזור לי?
בנושא דיכאון/ דכדוך שלא עובר כמה חודשים אחרי לידה.
ואיך אני אמורה למצוא מטפלת כזאת? מאיפה משלמים?
אוף.
יש דרך הקופה
אפשר לקבוע פגישה עם העוס, זה ללא עלות בכלל. פשוט לצלצל לשאול מתי היא נמצאת, אמורה לעבור בין מרפאות.
והיא עוזרת למצוא ולהפנות הלאה.
אם הטיפול הוא דרך הקופה זה ממש בחינם, רק לפעמים יש המתנה.
העוס יכולה לסיע בקיצור ההמתנה אם תחשוב שזה דחוף...
יש גם טיפול תרופתי שמאד עוזר. אני הרגשתי שצריכה את העזרה התרופתית כי אחרת לא אתמיד בטיפול, כי לא היה לי באמת כח לטפל בעצמי.
מה קורה בטיפול?
בגדול, נותנים מקום להכל. הרבה פעמים דכאון נובע ממקום בתוכינו שמכל מיני סיבות אנחנו חונקים בפנים. והחנק הזה מחלחל כמו מוות של איזור מסוים בנפש. וזה מוביל לדכאון המדובר.
כשמגיעים לטיפול ויש מקום להכל, להניח כל רגש כל חויה כל תחושה, עצם האוורור הזה מאד מקל ומסיע לחזור לחיים.
יש גם כלים מעבר שעוזרים להתמודד.
ועוד 2 נקודות חשובות:
ויטמינים- למלא מאגרים של משפחת ויטמיני בי, ברזל, וויטמין די. בשלושתם מצוי מאד מחסור אצל נשים בפרט אחרי לידה והם קריטיים לבריאות הנפש.
ספורט- לא תמיג זה ישים אבל אם כן, כל פעילות גופנית, גם הליכה של 20 דקות בפרט אם נעשית בשמש- מעלה רמות של הורמונים בגוף שאחראיים על מצב רוח חיובי.
ואם יורשה לי לעודד- זה עובר. זה לגמרי יכול לעבור.
ספורט התגלה מחקרית כיעיל כמו טיפול תרופתי כשהוא נעשה במינונים מסויימים.
אם אני זוכרת נכון זה משהו כמו 20 דקות של פעילות מאומצת (נגיד הליכה שמתנשפים) 3 פעמים בשבוע, אבל לא זוכרת במדויק.
וממש התגלה שמוחית זה עוזר כמו טיפול.
וויטמינים סופר סופר חשוב.
לנסות טיפול דרך הקופה.
ומצטרפת גם לזה שדיכאון מגיע בדרך כלל מסיבה מסוימת, וכשאת מבינה מה הסיבה ומטפלת בה הרבה פעמים הוא פשוט עובר...