אשמח שתרפרפו בזה:כנרית על הגג=)

אמא,

זאת אני, הבת שלך.

כן, הבת שלך, אחת מהבנות שיש לך, והשונה מכולן.

נכון, טבעי שכשיש כמה בנות כל אחת תהיה אחרת, וגם מאוד הגיוני שיש שדומות לך יותר ויש שפחות.

צודקת, אני הטיפוס שהכי פחות דומה לך מביננו.

ואני גם מאוד מבינה שבאופן טבעי תאהבי יותר את האחת שבסגנון שלך, שהיא האידיאלית בשבילך.

אני אפילו מודה שזה לא מפריע לי, זה בסדר, זה לא שעשיתי משהו רע.

אבל אמא, בבקשה! אני מתחננת! אל תגידי את זה כל הזמן! תורידי מהלקסיקון משפטים כמו "היא יצאה הכי טובה"..

אחרי הכל, זה לא התחביב שלי להיות מוכרזת כסוג ב'.

אני יודעת, את אוהבת אותי מאוד! באמת! גאה בי ודואגת לי ברמות מטורפות! רוצה שיהיה לי הכי טוב בעולם! ואני אוהבת אותך ומודה לך כל רגע שאת אמא שלי.

אבל לפעמים אני רוצה לעמוד לבד, לא בשורה אחרי בנותייך המוצלחות, להיות אני, הבת שלך.

אמא,

את הבנאדם שהכי אוהב אותי, הכי מכיר אותי, הכי מרגיש, קורא, מחובר.

את החברה הכי טובה שלי!

אבל דבר אחד מפריע לזה להיות ככה, העובדה שאת אמא שלי.

די! בבקשה תתנתקי מזה לפעמים!

תנסי להפריד בין הרצון לחנך אותי ולהוביל אותי להיות כמו שאת רוצה, לבין הרצון להיות האוזן הקשבת שלי.

תהיי קודם כל חברה שלי, וזה מה שיעזור לך להיות אמא שלי. מבטיחה!

אמא,

כשאני משתפת אותך בתחושות שלי, בבילבולים שלי, את אומרת שזה גיל ההתבגרות.

כל הזמן את אומרת שלא צריך למהר להתחתן, כי אני צריכה עכשיו להנות מהגיל שלי, מהנערות.

שבעתיד יהיו לי את החובות האלה לבעל, לילדים. את אומרת לי לנצל את הגיל הזה שלפני, שאני עוד משוחררת מהעול הזה.

אבל אני מתחילה לחשוב שאני מעדיפה את החובות של אחר כך.

כי אחרי הכל, אני זאת שאבחר במה לעבוד, הילדים יהיו שלי! זה אחרת לגמרי..

ומה עכשיו? אני צריכה לעבוד איתכם במה שאתם בחרתם, אני שומרת, דואגת, ואפילו מגדלת, את הילדים שלך.

תני לי לחיות את הגיל הזה! להיות נוער, משוחררת מעול של עקרת בית.

ובכל זאת,

אחיות שלי.

הן נשואות, נכון? יש עליהן את העול של החובות של אחרי, יש לאחת מהן אפילו ילדה לגדל!

אז אין ספק שהן קודמות, שהצרכים שלהן קודמים לשלי, שהן זקוקות עכשיו יותר לדאגה שלך.

אבל להן יש בעל! לי יש אותך!

הן נטשו אותי, גם הן היו החברות הטובות שלי, ועזבו.

בבקשה תישארי איתי את!

אוף, מה אני מתלוננת בכלל?! ב"ה שיש לי בכלל אמא! שהיא אפילו אוהבת אותי ודואגת לי! שיש לי אחים, שאני חיה איתם..

ועם כל האחריות והעומס שהפלת עליי- את תמיד דואגת לי ומוותרת בשבילי על דברים!

אבל עדיין, זה קשה לי אמא..

כשאני רוצה לנסוע לאנשהו פחות אכפת לך איפה אני אהיה, מה אני אעשה, ואני שמחה בזה! כי זה מראה כמה שאת מאמינה בי וסומכת עליי.

אבל מפריע לי שמה שכן אכפת לך זה שאני "אבזבז זמן", שבזמן הזה אני יכולה לעבוד באולפן, לסדר את הבית, לשמור על הילדים.

וכשאני כן נוסעת- זה תמיד חייב להיות עם ייסורי מצפון שאני משאירה לך לשמור על הילדים במקומי.

סליחה אמא, שלא תמיד אני מצליחה לעשות את מה שאת מבקשת ממני בכיף, וסליחה אמא שאני מתלוננת בכלל..

אני אוהבת אותך!

מקסים! נותן הרבה חומר למחשבה. תודה ששיתפת ddba
יפה מאד..ד.

הלוואי על כולם בת כזאת...

[רק הערה קטנה לפרט אחד, מתוך הנחה שהכותבת כותבת באמת מהווי חייה: כל זמן שבקשת העזרה בבית , עזרה עם האחים וכד', איננה ממש מוגזמת - זה לא נקרא "שומרת על הילדים שלך" וכד'...  הבית זה שותפוּת. מקבלים בו - וגם שותפים לאחריות. לא טוב, לדעתי, להקצין בכיוון של "להיות נוער, משוחררת מעול..", חלק מהלהיות נוער - זה גם השותפות באחריות של הבית שבו אני גדלה. האחים שלי. יש אימהות שיש להן "יסורי מצפון" בכיוון שכתבת - מה פתאום הן מטילות משהו על בנותיהן. גם זה לא נכון. זה לא שאחרי שמתחתנים פתאום קורה "סוויצ' ", כי זה הילדים שלי..  ההתרגלות לשותפות בנשיאה-בעול, בפרט של דבר שאני מאד נהנית מהכלליות שלו ("בית"), היא חלק מהבנין של האדם. זה לא כיוון ספציפי של הורים שרוצים שהילד יהיה דווקא עו"ד... זה נורמלי לכל אדם. כמו שנורמלי להקים בית בעצמי. וזה עוזר גם לאח"כ. כמובן, לא צריך להקצין - כי בגיל הזה יש גם דברים יחודיים ששייכים לשלב הזה בחיים; אבל גם לא לכיוון השני - כאילו כל "עול" ואחריות, הוא לא-שייך לכאן...

אולי אם תסתכלי כך - זה יקל עלייך בנושא הזה.

אבל באופן כללי, כתבת מאד מרשים. ובלי לפרט - אני חושב שתוכן הדברים שלך מראה על מידות מעולות. אשרייך]

את מהממת נתת לי הרבה חומר למחשבה, מקסים.אורה.אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך