בעלי ממש אוהב את זה, אני מעדיפה להגיש בערב כדי שיהיה עם טעם חזק יותר.
בסיר קצת רחב כדי שיהיה מקום לעוף בשכבה אחת.
אני שמה את הכרעיים והשוקיים בסיר (אצלנו 6 חלקי עוף) עם בצל קצוץ (לא מטגנת, זה בדר"כ מתכון שנעשה כשאין זמן, אז כל מה שלא הכרחי לא עושים)
מוסיפה מעט שמן זית וסוגרת את המכסה. משאירה כך על אש נמוכה כחצי שעה, לפעמים יותר או פחות- אין לי כללים כ"כ.
בוררת כוס מדידה של אורז מלא, שוטפת במסננת ושופכת לסיר מסדרת את חלקי העוף מעל האורז.
מוסיפה כפית גדושה מלח. אפשר קצת פלפל שחור וכרכום- לא חובה זה טעים מאוד גם רק עם מלח ושמן זית.
אם צריך מוסיפה עוד קצת מים, בדר"כ לא צריך כי במהלך הבישול האיטי של העוף הוא מפריש המון נוזלים,
וזה טעים מאוד להשתמש בהם, צריך להקפיד על אש נמוכה אחרת הסיר מתייבש.
אני לא שמתי אף פעם כל הלילה על הפלטה, אורז זה מאכל שמתקלקל מהר , לא כדאי לקחת סיכון.
אבל אין בעיה לשים את הסיר על הפלטה שעה וחצי לפני האוכל כל אין בו נוזלים. (אמנם הוא לח מעט אבל כל הנוזלים נספגו באורז- אם לא בבישול אז במהלך הלילה במקרר.
כדאי לטעום שכמות המלח מספיקה.
לפעמים אני מוסיפה פטרוזיליה או כוסברא או רוזמרין כיד הדמיון הטובה אבל ממש לא חייבים.
באורז לבן אני לא יודעת את היחס לנוזלים, אולי כדאי לנקז את הנוזלים מהסיר ולמדוד בכוס מדידה כדי שלא תהיה בסוף עיסה דביקה מעודף מים.
יש לי גם מתכון של חמין כורדי (נראה לי) מאורז ועוף, בצילום שם זה נראה מעולה, אם תרצי אסתכל בספר במתכון שרשום.