למישו יש רעיון איך מסבירים לחניכות כמה זה חשוב שיהיה מפקד רציני ויגיעו עם כחולבן?
מפקד וכחולבןאפרת
יש לי רעיון מעולהיוכי
ו...?123
כלומר?צחקן
ו...יוכי
טיפול בשורש הבעיה.123
הרעיון שלך פותר את הבעיה רק לתקופת זמן מוגבלת(ושיש תוצאות זה לא "לשם שמים", לא בגלל הבנת החשיבות, אלא בגלל הפרס).
היא ביקשה רעיונות להסברת חשיבות העניין, רעיונות שיעסקו עם הבעיה מהשורש.
בצ"ל אריאל!
חחחח פסדר...יוכי
הא
123
מדריכה שוטפה? או מה?צחקן
כן... יעני אנחנו מדריכות ביחד את אותו שבט בסניףיוכי
מד"שיתאפרת
יש לי משהוצחקן
ב"ה
כתוב ש "תלמיד חכם שיש לו רבב בבגדו (לכלוך, קרע, משהו שדוחה אנשים) עדיף שימות בגלל כבוד התורה.
וכן ת"ח חייב להתלבש מכובד, (לדוגמא, רופא מתלבש בחלוק, חייל/שוטר במדים ועוד).
תעשי על זה פעולה...אסתריקה
ברור!123
היא רוצה לעשות פעולה על זה, אך היא ביקשה רעיונות לפעולה בנושא, שישפיעו ויסבירו את חשיבות העניין...
בצ"ל אריאל!
קשר בין הדברים.123
איך קשרת בים ת"ח לרופא/חייל?
ואיך קשרת בין ת"ח לחניכים?
(הדברים שלך קצת בכיוון, אך עדיין מבולבלים וקצת רחוקים).
בצ"ל אריאל!
כאטלו שהם לובשים לבוש מיוחד (מדים)צחקן
ב"ה
וזה נותן להם כבוד בעיני האנשים. ככה ת"ח גם ת"ח צריכים ללכת בבגדים מיוחדים
מתפללת...miri
תעשי להם מערך על מסגרת...חשיבות המסגרת והשמירה עליה: כאשר חברי קבוצה שומרים על המסגרת של הקבוצה הם בעצם מייחדים אותה, מבליטים את השוני שלה, ומצהירים בכך על השתייכותם המלאה לקבוצה. ככל שישמרו יותר על המסגרת, ההצהרה על הצטרפותם לקבוצה מסוימת תבלוט ותהיה אמינה יותר. לפתח את הרעיון לעומק.
הדגשת הרעיון שכמו שיש מפקד יש כחול לבן. זהו חוק יסוד בין שאר כללים המסגרת של התנועה. יש קומיקס מפורסם ונדוש קצת שקשור למסגרת...
יש לי רעיון נוסף שעשו לי בתור חניכה, תשקלי טוב, אם זה מתאים לחניכות שלך. המדריכות שלנו הגיעו לאחת השבתות באיחור למפקד בלי חולצת תנועה ובלי כחול לבן לא נכנסו לתפילה ולא העבירו פעולה....ההתנהגות שלהם היתה טיבעית דבר שלא עורר חשד מיצידנו שזה חלק מפעולה או משהו....הם כן עוררו אצלנו תרעומת "איזה מדריכות אלה?! בלי כחול לבן? מאחרות? העיקר צועקות עלינו, שיסתכלו על עצמם קודם"....בסוף הם התיישבו לידנו והתפתח דיון על הכללים והחוקים של התנועה...ויצר רק טוב. הדבר הזה עבד אצלנו פלאים....
שבת שלום...
יפה!!צחקן
אני בעד מערך כללי לסניף על הענייןשרי.
ואפילו בצורה קצת יותר נרחבת- מערך כללי על חולצתנועה בשבת.
איך מתחילים? לאט לאט. נכון, את מחפשת סיבות שורשיות, אבל זה מדבר אל כל אחת.
אז מתחילים בחשיבות המדים, בגאוות תנועתית, הטוהר של הלבן בשבת ומה שהוא מסמל. תבני מערך שמתאים לחניכות שלך, לאופי שלהן, לתפיסה שלהן. אני לא מאמינה בפעולות מוכנות מראש. במקביל תחייבי אותן. בשבט שהדרכתי זה היה מצויין. התחלנו במשחקים ופרסים (הן היו אז בשבט ניצנים) ולקראת שבט מעפילים הן ידעו שמי שלא מגיעה כחולבן בשבת, אין לה מה לחפש בסניף. נכון, קצת קשה ולא כל מדריך מוכן לוותר על החניכים שלו בכזאת קלות, אבל זה עובד. לא לעשות את זה בכעס, אלא פשוט לקבוע עובדה.
שבת שלום.
כחולבן.123
האמת שגם אני לא מבין למה צריך שחניכים יגיעו בכחולבן. לא זכור לי, שהפריע לי שחניכים הגיעו עם בגדים המתאימים לשבת, אך לא היו כחולבן.
אולי פעם כשרעיון החלוציות היה חזק, היה חשוב שבתנועת נוער כולם יבואו עם אותם צבעים, ועם בגדים השווים לכולם. אך בימינו יש דגשים על נושאים אחרים, ועם כולם יבואו עם כחולבן, זה לא יגרום שכולם יהו עם בגדים שווים, כי יש מליארד סוגים של בגדי שבת בצבעי כחולבן, ופערי המחירים יכולים להיות מטורפים ביותר גם בזה.
אז למה באמת דווקא כחולבן לחניכים?(לגבי מדריכים, ברור לכולנו החשיבות של חולצתנועה).
בצ"ל אריאל!
למה? כי אנחנו בני - תורה.צחקן
ב"ה
וכאנשים שלומדים תורה אנחנו חייבים להראות מכובד ולא מפוזר כמו ילדי רחוב.
|פרצוף של לא מבין|123
בשביל להראות כאלה, אין צורך שנבוא דווקא בכחול לבן. יש הרבה בגדים עם כל מיני צבעים, המכבדים את לובשיהם.
בצ"ל אריאל!
או ..צחקן
ב"ה
יש עניין לכבד את השבת (ולא ת'שבת) בבגדי כחול לבן - כולם. זה מראה על אחדות מסוימת.
כבוד השבת.123
אם יש צורך להיות בשבת עם בגדי כחולבן, אז זה לאו דווקא במסגרת הסניף, אלא כל יום השבת.
וכדאי שכשאתה פולש לעולם ההלכה, אז תביא איתך מקורות, ע"מ שאוכל להתייחס ברצינות למה שאתה אומר.
בצ"ל אריאל!
מקורות מההלכהצחקן
ב"ה
אני לא גאון גדול, אבל זה שת"ח צריך להתלבש מכובד זה נכתב כבר:
הוכחה
מגן אבות לרשב"ץ על אבות פרק ד משנה דכל תלמיד חכם שנמצא רבב בבגדו חייב מיתה, שנאמר 'כל משנאי אהבו מות' [משלי ח לו], אל תקרי משנאי אלא משניאי
(מתוך פרוקיט השו"ת)
וזה נכתב כפרוש לזה:
משנה מסכת אבות פרק ד משנה דבי לויטס איש יבנה אומר מאד מאד הוי שפל רוח שתקות אנוש רמה רבי יוחנן בן ברוקא אומר כל המחלל שם שמים בסתר נפרעין ממנו בגלוי אחד שוגג ואחד מזיד בחלול השם:
(גם מתוך פרויקט השו"ת)
כחולבן בשבת.123
התכוונתי מקורות לכך שיש צורך להיות בשבת בכחולבן.
בצ"ל אריאל!
אה.... אין לי מקורותצחקן
ב"ה
כי זה מנהג מהדורות האחרונים ו "מנהג ישראל דין הוא" .
כחולבןאפרת
כשחניך בא עם כחולבן זה אומר שהוא גאה בזה שהוא חניך בתנועת אריאל. המסגרת היא לבוא עם כחולבן ואלו ה"מדים" שלנו ולא רק בתור מדריכים אלא גם בתור חניכים.
אני רוצה לכתוב לכם פה קטע שהמד"שית שלי (יוכי) ואני חיברנו על הכחולבן- הוא מבוסס על מאמר של הרב יעקב אריאל "על סמליותם של כחולבן"- שמצאנו באחת החוברות הדרכה.. יש פה קטעים שמתאימים להווי של הסניף- אתכם הסליחה...
משה, אלי ומה שבניהם
משה הוא בנאדם עסוק עד מאוד
מבוקר עד ערב לא מפסיק לעבוד
עומד בצמתים ומסביר על גוש קטיף
ולא שוכח לדאוג לכל צורכי הסניף
לעזור לילדים מתקשים הוא מתנדב
והוא חבר פעיל בשמחת הלב
לאחרונה ארגון מיוחד הוא הקים
שנועד לעזור לאנשים נזקקים
עוזר לאיתי, לצביה ולרחל (הקומונרית)
ובמד"א מתנדב בתור מע"ר (ולא מע"רית...)
בקיצור, ביומן כבר אין לו מקום לרשום
מרוב שאין לו שניה אחת לנשום
אך מרוב שעוזר לכולם - בלי להרגיש
לה' אין לו זמן להקדיש
לתפילה מגיע לעיתים רחוקות
ולומד תורה בחודש- אולי כמה דקות
וכשחוזר הביתה בלי אויר לנשימה
נרדם לפני שמספיק להגיד קריאת שמע.
אלי הוא בנאדם צדיק עד מאוד
את ה' אף פעם לא מפסיק לעבוד
עומד בתפילה ומכוון על גוש קטיף
ומתפלל שה' ידאג לכל צורכי הסניף
ללמוד תורה הוא הראשון שמתנדב
והוא חבר פעיל בעבודת הלב
לאחרונה מנין מיוחד הוא הקים
שקמים כל בוקר לתפילת ותיקין
לומד רש"י, רמב"ן ושאר מפרשים
ומטיף תורה להמון אנשים
בקיצור, הוא אפילו לא הולך לישון
כי לומד תורה כל היום
אך מרוב שאת אישיותות כל היום מטפח
לפעול למען עמ"י הוא בד"כ שוכח
להפגנות מגיע לעיתים רחוקות
ומתנדב בחודש אולי כמה דקות
וכשחוזר הביתה ואימו צריכה עזרה
אומר שלא יכול כי הוא צריך ללמוד תורה.
אלי שלנו את הכחול מסמל- ברוחניות מבוקר עד ערב עמל
כי כחול דומה לים, וים לרקיע- ורקיע ליד כסא הכבוד מגיע
ומשה לעומתו דומה ללבן- שבעולם המעשה עסוק כל הזמן.
כי הלבן זה מתחת לכיסא הכבוד- המסמל עולם שעיקרו הוא לעבוד.
והשילוב בין השניים הוא האידיאל- גם להתפלל וגם לפעול למען הכלל
להשקיע ולהפוך את עצמינו לאנשי רוח- ולהיות אנשי מעשה בלי לנוח
כמו הפתילים בציצית המלופפים אחד על השני- כך שילוב הרוח והמעשה חיוני
וזו הסיבה שכחולבן אנו לובשים- להמחיש את מה שאנו בו מאמינים
שהמעשה והרוח יהיו יחדיו- ובכל דבר התורה תשולב
וזוהי תקוותינו והחלום עוד לא נגוז- שנחיה תמיד לפי האידיאל תורת חיים בעז!
והבסיס שעליו נכתב הקטע...
על סמליותם של כחול לבן
תכלת דומה לים , וים דומה לרקיע, ורקיע- לכסא הכבוד. תכלת השמיים בא להפנות את ראיית האדם אל על, להכיר את היושב במרומים. אולם המצווה אינה בתכלת אלא בפתיל תכלת, דהיינו, כשפתיל התכלת מתפתל סביב שבעת החוטים הלבנים, המצווה היא דווקא בשילוב המופלא הזה שבין כחול ולבן.
הנצי"ב מוולוז'ין מפרש את משמעותם של הצבעים הללו כך: עם ישראל מורכב משני אבות טיפוס - איש הרוח ואיש המעשה. התורה שוללת את הקיטוב בין שני הטיפוסים הללו. איש הרוח לא יצא ידי חובתו, אם לא יקיים מצוות מעשיות. אפילו בעת שהוא דבק בה', והגיע הלך הזקוק למים, עליו להפסיק מדבקותו בה' ולעסוק בהכנסת אורחים. גדולה הכנסת אורחים מקבלת פני השכינה. מאידך, איש המעשה -אסור לו לשקוע אך ורק בחיי המעשה. עליו להקדיש זמן לפיתוח כשרונותיו הרוחניים, לקבוע עיתים לתורה, לתפילה ולאמונה. איש ההמעשה- הלבן, חייב לפתול את עצמו בפתיל תכלת, ולשאת עיניו השמיימה. ואיש הרוח- התכלת, חייב להתפתל סביב החוטים הלבנים ו"לרדת" כביכול, ברמתו הרוחניות כדי להקדיש זמן גם לחיי המעשה.
קדם לו ספר החינוך ברעיון זה, שהלבן הוא הגוף, והתכלת הוא הרוח. אלא שלדעתו, הגוף נכנע לרוח, הלבן נמצא מתחת לתכלת. על הצורך לשלב את אנשי המעשה עם לומדי התורה, מצינו במדרש האומר שצבע דגלו של יששכר היה כחול כהה וצבע דגלו של זבולון -לבן. 'שמח זבולון בצאתך ויששכר באוהליך', שותפתם של יששכר וזבולון הפכה לדוגמא הקלאסית לקשר האישי שחייב להיות בין אנשי הרוח לאנשי המעשה. אמנם החומר, כפוף לרוח, אוםל לחומר יש תפקיד פעיל, שניהם זקוקים זה לזה: הקשר חייב להיות קשר של קיימא, קשר כפול. קשר עליון מדאורייתא. צבעו של יהודה, הנשיא שמעל ליששכר וזבולון, היה תכלת -השילוב בין הכחול והלבן.
(הרב יעקב אריאל)
יפה!!צחקן
ב"ה
וחוצממני,מי קרא את מה שהתפרסם השבוע במוסף שבת של מקור ראשון "משפט הצבעים" ?
לא קראתיאפרת
אפרתוש,יוכי
יפה לך... חוצמזה שהקטע הזה מתאים רק לנופניקים.... אבלא נורא..כחולבן באריאל.123
היכן נקבע שהמדים של החניך צריכים להיות בכחולבן?
בצ"ל אריאל!
ועידת חרותנואפרת
אני מעתיקה לך את הציטוט המדוייק מתוך החוברת של "ועידת חרותנו- החלטות הועידה הראשונה לתנועת אריאל (חוה"מ פסח תשס"ב)"
"תלבושת החניכים
א. הועידה מחייבת את חניכי התנועה להופיע בשבתות לסניף בחולצה לבנה ובמכנסיים (בני) וחצאיות (בות) בצבע כחול או שחור."
או שחור.123
אז כל המשחק היפה של "כחולבן", מעט מתערער יסודו כשיש אפשרות לשחור...
בצ"ל אריאל!
נכוןאפרת
שחור דומה לכחול כהה.צחקן
ב"ה
וכחול דומה לים וים לשמים וכו' .
וגם - אין גם ככה אחידות, הרי עומדים קבוצות קבוצות ובא נאמר ככה, ילד בכיתה ג' הוא לא ממש בגובה של כיתה ז'....
אחידות.123
ובגלל זה יש חשיבות ליצור אחידות, שהיא נעשית ע"י לבוש אחיד.
בצ"ל אריאל!
כן אבל..צחקן
ב"ה
שהיתי בעזרא- אז לא נראה כ"כ אחיד, למרות שיש כחול לבן.
בשוק יש מיליון דגמי מכנסיים כחולות שבתיות (אני מניח שאתה ואני ביחד לא מכיריםיותקר מ 0.001 % מהדגמים שיש) אז זה אל כ"כ נראה אחיד, אפילו בתור קבוצה שהם באותו גובה... )
אחידאפרת
אז אפשר גם ירוק.123
ירוק דומה לטורקיז וטורקיז דומה לתכלת ותכלת דומה לכחול וכחול דומה לים וכו'.
<ב>
בצ"ל אריאל!
חחחצחקןאחרונה
ב"ה
קרעת אותי עכשיו!!
דרוש דבק מיד!
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
למה ערוץ 7קעלעברימבאר
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
כן גם ליקעלעברימבאר
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה
😜
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל
מאוד
לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
הכנסה נוספת 4נטע ברזני
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
יש פה איראלנקים?בת סוד
בואו נעשה מאגר פעולות