חשוב לשמור על סדר ארוחות ולאכול כל 2-3 ארוחת בוקר ביניים צהריים ביניים ערב וארוחת לילה.
חובה צום של 9 שעות לפחות מארוחת לילה עד ארוחת בוקר (כדי למדוד סוכר בצום!)
מודדים סוכר לפי הוראות המרפאה שעתיים או שעה מאז תחילת ארוחה גדולה. ערך תקין אחרי שעה פחות מ130 אחרי שעתיים פחות מ-120.
קבוצת הפחמימות(=סוכר) - לחם, דגנים, קטניות, ירקות שורש(סלק,בטטה,תפו"א), פירות טריים ומיובשים, מוצרי חלב ניגר, חטיפים מתוקים ומלוחים,שתיה מתוקה,מיצים טבעיים,ממתקים, מאפים מתוקים ומלוחים, ריבה ודבש.
חשוב לצרוך ירקות חיים ומבושלים במהלך היום לאכול בכל ארוחה עיקרית ירק חי או מבושל.
מנה פרי = תפוח בינוני/אפרסק/2 שזיפים/12 ענבים/כוס מלון/כוס אבטיח/2 משמשים/חצי בננה/כוס מנגו/10 דובדבנים/6 תותים/1תפוז/ 2 קלמנטינות/1 אפרסמון/חצי אשכולית.
תפריט לדוגמא-
בוקר: 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה/4 פרוסות לחפ קל מלא/4 קרקרים לחמית מחיטה מלאה
בנוסף ניתן לשלב- גבינות 3% שומן'חומוס למריחה,טחינהףאבוקדו,ביצה,טונה,זיתים,פסטרמה,ירקות חיים.
ביניים:
2 קרקרים לחמית מקמח מלא/1פרוסה לחם מלא12 פרוסות לחם קל מלא בתוספת 2 כפות גבינה 5%/כף אבוקדו/כף טחינה/כף חומוס
או
מנת פרי
או
גביע יוגורט 1.5% שומן (150 גרם(
או
לבן
ארוחת צהריים:
מנה בשרית 250 גרם עוף/הודו/דגים/בקר (לא שניצל עם פירורי לחם)
תוספת 5 כפות שטוחות(1 כוס 200 מ"ל) פחמימה: אורז/פסטה/פתיתים/פירה/תפו"א בינוני/בטטה בינונית/חומוס מבושל/עדשים/אפונה/קינואה/כוסמת/שעועית לבנה/גרעיני תיקס/סלק בינוני
תוספת ירקות חיים ומבושלים
ביניים: כנ"ל
ערב: כמו ארוחת בוקר
לילה: כמו ארוחת ביניים