בע"ה לשבת הבעל"ט יש לי אורחים חשובים מאד, הורי שיחיו..
לכבודם אני רוצה להכין כתף כבש.
אבא שלי שיהיה בריא, מזכיר בגעגועים מנה שאכל פעם שהוכנה מהבשר הזה...
אממה? הבשר הזה מעולם מעולם לא עלה על שולחננו. בכשרות שאנו נוהגים לאכול אין כ"כ שחיטה של כבשים.
בשעה טובה קניתי.
ועכשיו מה?
איך הכי מומלץ להכין?
מה ההבדל בין אסאדו לבין אוסבוקו או כתף?
ראיתי את המתכון הזה:
מתכון קל להכנה, עשיר וטעים מאין כמוהו - מכינה בחגים
*המתכון זיכה אותי בפרס בתוכנית של גיל חובב "מצעד האוכל הישראלי"
ניתחי אוסובוקו כבש טרי ו/או צלעות טלה בפירות יבשים בשכבות..חגיגי ביותר וטעים שיגעון..10 דק’ הכנה.... גילה
כ2-11/2 ק”ג קוביות ביינוניות של אוסובוקו כבש או פרוסות צלעות טלה, [רצוי יותר, כי זה טעים והאורחים יגמרו את התבשיל מהר....]
3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
12 משמשים יבשים
12 שזיפים יבשים שחורים
12 תמרים יבשים - רכים מהזן הטוב
תבלינים: אב’ פלפל אנגלי, פפריקה,אב’ גריל עוף, אב’ מרק בצל, פלפל שחור גרוס טרי, מעט מלח...שני ראשי שום חצויים.
אפשר להוסיף גזר גמדי, ת”א קטנים, ואפשר לערבב עם נתחי אסאדו [לבחור אותם בלי הרבה שומן] קוביות ולערבב עם האוסובוקו [זה הרבה יותר זול].
להכנה עצמה....:
בתבנית הגשה גבוהה[שמתאימה גם לתנור] מניחים בתחתית מחצית כמות רצועות הבצל, מתבלים באופן חופשי מכל התבלינים היבשים, מפזרים מחצית פירות יבשים, מפזרים ראש שום, ומזליפים מעל הכל שמן זית כ-1/4 כוס, מסדרים את קוביות הבשר ומעליהם שוב שיכבת בצל, פירות יבשים שום תבלינים ושמן זית, מכסים עם נייר כסף מכניסים לתנור חם, למשך חצי שעה בחום גבוה 200מ’, ומורידים ל-160 מ’ עוד כ3-4 שעות.....ו...ללקק את האצבעות...ראו הוזהרתם...!!!
נראה לכם שכתף תתאים?
ועוד שאלה:
מה עושים כנגד לריח וטעם 'הדיר' שיש לבשר הזה? או שככה זה(בדומה לגבינת עיזים, שיש לה טעם מובהק...)?

)
)