בכמה ימים?? לעשות ב3 זה קשה מדי?
מקומות לינה , דברים שכדאי להביא , חנויות בדרך כדי לקנות אוכל מעינות בדרך..
כל מי שיש לו עצות , רעיונות וכו', תודה רבה!!
בכמה ימים?? לעשות ב3 זה קשה מדי?
מקומות לינה , דברים שכדאי להביא , חנויות בדרך כדי לקנות אוכל מעינות בדרך..
כל מי שיש לו עצות , רעיונות וכו', תודה רבה!!
דבר ראשון קוראים לזה חוף לחוף!
3 ימים זה ממש לא קשה(במחילה מהבנות אבל זה תלוי אם אתה גבר או אישה)
סדר מקומות לינה:
חוף אכזיב------(יום 1)----צוריאל(ליד מעלות)-----(יום 2)-------מירון----(יום 3)-------כנרת.
לגבי צוריאל זה יישוב קצת אחרי מעלות שהחלטנו לישון בו בגלל העלייה(בכביש) שיש בין מעלות לצוריאל פשוט רצינו לעשות את העלייה בערב ולא בבוקר(אבל לרוב נוהגים לישון במעלות)-לדעתי עדיף צוריאל זה גם יותר קרוב למסלול!
דברים שכדאי להביא:
תפילין, פק"ל, פינג'אן, סיר, ספגטי, סק"ש, פלציב, כל בוקר קונים בחנות ככר לחם עם חומוס,שוקולד,מטבוחה מה שאתם אוהבים ואוכל לארוחת צהרים למסלול! בערב כבר קונים במקום שבו ישנים.
חוץ מנחל עמוד והכנרה ועין נון(ביום השלישי) אני לא זוכר כניסה למים.
עצות ורעיונות:
- יש במירון מן אולם שמחלקים אוכל בחינם וקולה בחינם זה כעיקרון לעניים אבל שאלנו ואפשר גם- תתפנקו!!!
- לפני הכניסה לנחל מירון תקחו איתכם יותר מ-3 ליטר זה מסלול ארוך רובו בשמש אנחנו נתקענו בלי מים לקראת סוף המסלול ואז עצרנו טרמפ מים! היה חוויה אבל אל תקחו את הסיכון!
- תביאו אתכם ערסל זה אחד מפנקים!!!!
- כסף זה פרט שולי אבל גם חשוב במקצת![]()
- העיקר המצב רוח וחיוך על הפנים אז תעשו חיים ואם תצטרך עוד משו תפנה אלי באישי!
אני בת
,
ועוד משו-
צריך לישון לילה לפני בהתחלה של המסלול,ואז להתחיל את המסלול?? (נגיד שאני רוצה להתחיל בראשון, אז לישון במוצ''ש באכזיב או משו??)
תודה רבה!!
כיוון שהמסלול בכל יום ארוך יש להתחילו מוקדם (7-8) ולכן מומלץ מאוד לישון באכזיב בלילה ולהתחיל בבוקר
אם אתם מתכננות לעשות את זה בבוצה גדולה (מעל 8 חבר'ה) יהיה קצת קשה שלשה ימים ולכן הייתי ממליץ ארבעה
(כרגע סיימתי מחוף אל חוף עם קבוצה של 12 חברה וזה היה קצת קשה לנו להגיע בשלשה ימים)
לפרטים נוספים:
http://www.tiuli.com/track_info.asp?track_id=157
בכל אופן אני לא יודע איך בנות עושות את זה ואם קשה להם אבל כשאני עשיתי אז היו קבוצה של בנות שגם כן עשו חוף לחוף והחליטו לעשות 4 ימים אז לשיקולך אם את סביבתית או ילדת שמנת מפונקת...![]()
ויש מקומות זולים שיש בהם מקלחות ושירותים?
כמה אפשר לסחוב לא צריך פלציב ואם מביאים פק"ל שרק אחד יביא(לתאם) ולהביא או סיר או פינג'אן לא צריך את שתיהם והכי הגזמת ערסל! באנה תרחם על הגב שלהם פעם סחבת ערסל???
מביאים מכנסיים להחלפה 2 בוקסרים חולצה להחלפה תפילין שק"ש מים(4-4.5 ליטר עדיף לסחוב עוד טיפה ולהיות בטוחים-תמיד יש חבר ששוכח חוץ מזה שיכול להעלם בקבוק בלילה-מנסיון) כסף לאוכל ואם רוצים שמישהו יביא פק"ל
. ואוכל קונים לחם טונה וחומוס. לכל היום(ככר לאדם).
לא באמת ציפית שיהיו 4 סירים לטיול ו4 פקלים?! התכוונתי שיחלקו את זה ביניהם...
ואפשר לסחוב על הגב הרבה(אני אישית נהנה מזה יותר אתגרי...)
וכן עשיתי מסלולים עם ערסל וזה לא כזה כבד ועשה את הטיול ממש מהנה אבל איך שאתם רוצים
בגלל זה לא כתבתי את הערסל בדברים שיש להביא אלא בהמלצות...
ושכחתי להוסיף משו ממש חשוב מפת סימון שבילים אני לא זוכר איזה מספר...
עשינו ב3 ימים , וזה לא היה קריעה בכלל.. אפשרי ומומלץ ביותר.
(חשוב- לא לקחת יותר מידי דברים!זה כבד!!),
לא ישנו באכזיב ואת המסלול התחלנו ב11(הסתבכנו קצת בכניסה אליו..) והספקנו יפה מאד להגיע למעלות לפני החושך.(אפשר לישון גם באבירים.)
אוכל קונים במעלות ובמרון.(אם אתם בנים , אז יש גם את ההכנסת אורחים ברשב''י, לבנים בלבד..)
אנחנו ישנו בדירת שירות ובסניף , ככה שהיה לנו מקלחת בלילה אחד ומקום נורמלי יחסית לשינה.(בתור בנות שממש מעדיפות לא לישון בשטח..)
היה כיף(:
ביום האחרון הגענו לכנרת ובזבזנו את כל הערב והרבה מהלילה(והרבה מהמצב רוח ירד בגלל זה)
על למצוא חוף לישון בו. היינו ממש תמימים וחשבנו שהחופים לא עולים כסף ובזבזנו פוווול זמן לחפש חוף
בחינם(אנחנו לא קמצנים אנחנו חסכנים
) בסוף נסענו לטבריה וישנו בחוף מול קבר ר' מאיר בעל הנס
(אחלה קבר אההה חוף סליחה...)- קיצור לפני שאתם מגיעים לכנרת תבדקו טוב לאן אתם רוצים ללכת
ושלא יהרס לכם המצב רוח בגלל זה...
ארץ ושמיםבחופים עולה כסף רק החנייה של האוטו ואסור להם לגבות ממך כסף כהולך רגל חוץ מזה יש כמה חופים באיזור עין נון (לא מוכרזים) שאפשר לישון בהם ואף אחד לא יפריע לך
בתקופה הזאת החופים תמיד יהיו מפוצצים והפתרון הוא רק לחכות לסוף החופש
כינר- ממש לא מפוצץ..! אולי איזה אוהל שתיים... 
זה תלויבכמה את רגילה לטייל, יודעת איך לטייל... ושההורים מסכימים.
כל חוף בעיקרון שאתה לא מגיע ברכב הוא חינם.
שיקמים. שלדג. דוגית. ברניקי. כינר. לבנון. שיזף. יש גם ת'מפל הנסתר-טבחה ואת מעיין נון במגדל.
יש את חוף הוילה שהוא לא מוכרז, ואת החוף של גינוסר שהוא שווה ברמות.
תהנו.
יום א. כזיב עד בי"ס שדה הר מרון יום שני עד הכנרת!! קצת קשה וצריך משו שמכיר טוב טוב תמסלול כי ממשיכים קצת בלילה...
אם אתם הולכים לישון בצוריאל אז תדעו שהמכולת שם נסגרת בסביבות 5 אחה"צ
ונפתחת על הבוקר (בערך בשש)
זה אפשרי אבל זה הורס את הגוף בכל מובן המילה כך שגם למורעלים שבינינו לא הייתי ממליץ בכלל
וסיימו לקראת 12
וכל זה בגלל התערבות 
ברור שצריך סרגל מאמצים אבל לא צריך להגזים..
הם עשו בזמנו (היום זה לא ככה בכלל) 120 ק"מ
אבל זה לא בשטח של הרים עליות וירדות זה על דרך עפר במצב הכי גרוע זה על דרך ג'יפים
כשהולכים על דרך כזו זה הורס את הברכיים (אחי עשה ודי נדפקו לו הברכיים)
חוצמזה שגם כשהולכים על דרך רגילה ועושים מאמץ קיצוני זה הורס קצת (כמובן לא כמו שהולכים בשטח) אבל אם כבר אז עדיף לשמור את זה לצצבא

הכי זול שטסתי היה ב-150 ש"ח הלוך חזור למילאנו (כמובן רק עם תיק גב). מה שלכם?
או שלמרות החום כיף לטבול בכנרת?
תכננו טיול משפחתי וממש מתלבטים כרגע אם לחזלש הכל
רותח שם למותת
הייתי שם היום וממש סבלתי...
חושבת שזה יהיה ככה עד שבוע הבא לפחות
שלום לכולם,
האם ידוע האם מסלול הטיול יער ברעם ונחל דישון, וכן שביל הפסגה בהר מירון, אפשריים לטיול? אני שואל בעיקר לאור המלחמה והדיווחים שהיו על שריפות באיזור.
אשמח גם להמלצות נוספות באיזור (מסלולים/פעילויות למשפחה כמו רכיבה על סוסים), כולל מזרחה משם לכיוון אצבע הגליל.
פעם היו מספרי טלפון של בתי ספר שדה לבירור על מסלולים לפני טיול. יש היום משהו שמקביל לזה?
תודה
נשאר מהחופש את החודש האחרון. ואין לנו עוד שום תכנונים וזה מלחיץ!!! הילדים כבר מתחילים לחשוש שגם השנה לא נעשה שום דבר. אנחנו ממש רוצים לעשות דברים, אפילו חשבנו על חופשה ליד טבריה. אבל גילינו שאין לנו מה לעשות באיזור של הצימר. בקיצור רעיונות למשפחה עם כמה גילאים יתקבלו בברכה (תיכון ויסודי).
בעלי חושב לנסות לקחת כל ילד או ילדה לפעילות שיבחר, לדעתי עדיף משהו משפחתי.
משתדלים למצוא מקום ללא בעיות צניעות ופחות עם מים.
מכירים מקום כמו קפצובה אבל יותר מוצלח?
פארק שווה לפיקניק?
האם מעניין במוזיאון המדע בירושלים? מערת הנטיפים?
מכירים צימר (במחיר סביר) עם בריכה שיש לידו מה לעשות?
ממש אשמח לעזרה כדי שהשנה נצליח לבלות.
האפליקציה שהייתה זמינה בעבר הורדה מהחנות אפליקציות.אבל הצלחתי להתקין אותה.
ואני מחפש דרך להוריד את הסיורים,מישהו במקרה יודע איך לעשות את זה? הלינקים להורדת הסיורים כמובן לא זמינים.
ראיתי פירסום על מקום נחמד - בור מים ותצפית ברמת מיגרון
מישהו מכיר? יודע אם המקום הזה קיים עדיין? (כי רמת מיגרון..)
או תצפית אחרת ומקום נחמד (עדיף עם מקום לשבת -ספסל וכדו') האיזור מיגרון/עופרה וכדו'?
תודה רבה
קצת אחרי צומת שילה- יש בור בוסתן העמק- עם שילוט- יש שם תצפית יפה ואולי גם בור מים- לא בטוחה.
ובצד השני של צומת שילה- לכיוון גבעת הראל- יש גם תצפית מיד אחרי הכניסה לגבעת הראל.
משערת שיש גם בעפרה, פשוט צריך להיכנס בשער ולנסוע די בשוליים של הישוב
עשיתי רק עד הר בנטל. הבנתי שמדרום להר בנטל והלאה די משעמם עד הירידות בצוקים שמעל הכנרת. לא זוכר כמה הוא קשה.
תשאל אנשים.
אשמח לרעיונות למסלולים שמתאימים למשפחה (הגיל הכי צעיר 7) באיזור המרכז/שפלה