אוטובוסים נפרדיםמיסטר דום
היום ראיתי שתי כתבות שפורסמו:

"עיסוק הרבנים בצניעות -פורנוגרפיה"

'בנות, זו זכות לשבת בחלק האחורי באוטובוס'

מה יש לכם להגיד על כך??? מה דעתכם על הכתבות? ומה דעתכם על עצם הרעיון -אוטובוס חרדי?

אני ממש בעד-אפוש
בס"ד
ומי שלא בעד אוטובוס "מהדרין" צריך לכבד!!
סתם ככה..רחובות קוקוקו!
אני לא רואה בזה שום טעם!ממש דבילי..
זה לא מה שיפתור ת'בעיות..
אוך,והמשפט"בנות,זו זכות לשבת בחלק האחורי באוטובוס"-ממש מציק לי!!

אבל אם אין ברירה כן צריך לכבד..
עוד שטות מבית היוצר של כמה סוטים עם כיפה שחורהמשה
שאושרה בשיטה הידועה של פשקווילים וניקוב גלגלי הרכבים של מי שחושב אחרת.
ואאואואואואואואואואואוו!!!אפוש
בס"ד
עם כל הערכה שלי כלפייך admin זה ממש לא בסדר מצדך לרשום דברים כאלה!
אני לא מבינה איך הגענו (הציבור הדתי לאומי) לרגשי שנראה שכאלה כלפיי אחיינו החרדים-להזכירכם:הם יותר ק-ר-ו-ב-י-ם אלינו בדעות מאשר החילונים אז להרגיע ומהררר
ושלומית מאמי-אפוש
איזה שטויות את מדברת!!
אין פה שום כפיה-ואף אחד לא יאמר לך כלום אם תשבי מקדימה-פשוט לא תרגישי נעים עם המבטים והכל-מקסימום יגידו לך לעבור-אם היה מקרה של אלימות זה היה חד פעמי ממש,וכנראה שאותה אחת ממש הרגיזה את הנוסעים!
אני נוסעת ה-מ-ו-ן באוטובוסים מהסוג הזה ומעולם לא הרגשתי לא בסדר והכל...החרדים מהווים 80% ואולי יותר מהנוסעים באוטובוסים אלה (ובאיזורים אלו) לכן אם את רוצה לנסוע באיזורים אלו תצטרכי להתחשב ברוב הנוסעים!,
ובקשר לעניין הבנות מאחורה זה כדי שהבנים שיעברו לא יצטרכו לעבור על פני כל הנוסעות בכדי להגיע למקום הישיבה שלהם!!
דבר אחרון- הפכנו לכאלה יפי נפש-"אם הם כל כך מקפידים על ההלכה, ומחמירים בישיבה נפרדת, אז איפה היחס האנושי- התחשבות באישה " וכו- נשמה קודם כל זה תורה אחרי זה דרך ארץ-נראה אותך מדקדקת בתורה כמוהם!!אם אנחנו בוחרים דרך משולבת של תורה עם רגישות והכל אז איפה הרגישות שלך כלפיהם? את פעם נסעת והעירו לך?
אז דיי לשטויות-ולהאמין לשמועות מפגרות!!!
שבונץ' :אפוש
בס"ד
זה רק מראה כמה שאת'ה מאמינים לשטויות שמוכרת לכם התקשורת ולסטיגמות שמדביקים-גם אני יכולה לנפח סיפורים שקרו לי! אז דיי להאמין לשטויות האלה כי אתם יוצאים מ'זה פתטים!!!
אני עם אפוש*^שלמה-בת-ים^*
הוצאת לי את המילים מהפה, תכננתי להגיב בחריפות ועוד לא הספקתי(אני קופץ לפורום תוך כדי השבע ברכות של אחותי)
הקדמת אותי...

לילה טוב לכולם!!!!!!!!!!!!!
באיזה עולם את חיה?אנונימי (פותח)
אף אחד לא יאמר לך כלום אם תשבי מקדימה?
רק תחפשי, ותמצאי ה-מ-ו-ן סיפורים על אנשים שאמרו להם, והציקו להם עד שהם עברו.
אני לא צריכה להתחשב בחרדים, גם אם הם רוב, אם אני נוסעת באוטובוס ציבורי ואין לי חלופה אחרת.
אגד רוצה לספר לחרדים אוטובוסים נפרדים? יפה. הם רוצים להקפיד? בשמחה.
רק לא על חשבוני! שידאגו שיהיו קווים חלופיים לאנשים שלא רוצים לנסוע בצורה כזאת!
בקשר לבנות מאחורה- הבנים יכולים בכיף להכנס מהדלת האחורית, כמו שהם דורשים מהבנות לעשות.
אפרתוש, "קודם כל תורה אח"כ דרך ארץ?" חבל שחז"ל חלקו עלייך, ואמרו "דרך ארץ קדמה לתורה".
אני מדקדקת בתורה ככל יכולתי, אך לא ממציאה לעצמי חומרות, ומכריחה את כולם לעמוד בהן...
בכללי, אני מעריכה חרדים, אבל כשהם מגזימים- הם מגזימים.
לששלומיתת*^שלמה-בת-ים^*
"אך לא ממציאה לעצמי חומרות"- מצטער אבל מה זה השטיות האלו, מי את בכלל שתחלקי על רבנים גדולים שפסקו כך?! מה זה הזילזול הזה?
אולי זו חומרה(גם את זה צריך לבדוק אם זו רק "חומרה"), אבל חז"ל קבעו לנו ש"אין אפוטרופוס לעריות" וצריך כמה שיותר להתרחק מאיסורים("ועשו סייג לתורה").

לילה טוב!!!
כל התגובה שלך נראית כאילו היא נלקחה מאיזהאפוש
בס"ד
טוקבק חילוני!
א.למה שהם יתחשבו בך ? את רוצה לנסוע לערים/איזורים שמוגדרים כ"חרדים" ?? תצטרכי להתחשב (אפילו-דמוקרטית) בדעות שלהם!
אנחנו חיים במדינה דמוקרטית וזוהי זכותם המלאה! הם רוצים לשים את התורה קודם (זו הייתה כוונתי בתגובה הקודמת) לדרך הארץ? (למרות שהם גם מתנהגים בדרך ארץ למי שנוהג כלפם כך!!) זוהי זכותם !!! וחובתך להקשיב לרוב ! ולהתחשב בו!
ב. אם זו הייתה דרישה חילונית לא הייתה לך שום בעיה עם זה אבל איך ששועים בציבור שלנו את המילה "חרדים" מעקמים את האף ואני אצטט מתורתנו "וחרון אפו הרג איש" אנחנו רוצחים אוכלוסיה נכבדת בעמינו ויוצרים קרע ביננו לבינהם עם דיבורים של אנשים שחושבים כמוך!!
ג."רק תחפשי המון סיפורים?
-אפשר למצוץ ולנפח המון סיפורים! כמו שכבר אמרתי קודם אני יכול לנפח גם ולהמציא גם עוד איזה סיפור עסיסי ככה וכולם יאמינו כי "כבר שמעו סיפור כזה בעבר" -תביני כזה קורה זה חד פעמי ממש,וכנראה שזה מוצדק.
-למה לחפש מלחתחילה סיפורים? למה לא להתחש-אם דרך ארץ קדמה לתורה אז למה את לא מתחשבת בהם????
תוספת-אפוש
בס"ד
מה בא על חשבונך??? מה זה לוקח לך יותר כסף? זה כואב לך להתחשב?
עצוב שככה את חושבת....אנונימי (פותח)
אוקי, קודם כל, לשלמה- אני פשוט הולכת לפי הרבנים של המגזר שלנו, כשהם חולקים על הרבנים החרדיים, אין כאן משהו אישי וזלזול ברבנים. כך אני אמורה להתנהג, לא? "עשה לך רב"
אפרת...
א. למה שהחרדים יתחשבו בי? כי יש אוטובוסים שעוברים במקומות לא של חרדיים שמוגדרים כנפרדים. כי לפעמים אין ברירה. כי אוטובוס זה כלי רכב ציבורי, ולא אישי שלהם.
אני אחזור על עצמי כאן, ואגיד שאם היו קווים חלופיים באותה תדירות, זו הייתה זכותם, אבל אין, ולכן יש אנשים שחייבים להשתמש בקוווים שלהם. אמרת ש-
דמוקרטית אנחנו צריכים להתחשב בדעה שלהם (?!) דמוקרטיה זה הדבר האחרון שאת צריכה להזכיר כאן, כי יש כאן אפליה על רקע מין ודת, שזה דבר שמנוגד לחלוטין לעקרונות הדמוקרטיה.
ב. 1.אני מצטערת, אבל מה חילונים קשורים לזה בכלל???
2. אם תשימי לב, לא התבטאתי נגד החרדים, אלא רק נגד האוטובוסים האלה, ואמרתי שזו חומרה.
ג. אם אפשר להמציא סיפורים, זה אומר שאסור להאמין לאף אחד? להמוני המוני סיפורים? רק כי אולי זה לא נכון? אני גם לא אאמין לכתבות?
אני לא מח]פשת מלכתחילה סיפורים, פשוט ברגע שאני חוקרת קצת על אוטובוסים נפרדים אני נתקלת בהמון סיפורים, ודי, אי אפשר להתעלם כבר.
ואחרון, למה אני לא מתחשבת בם? כי זו תופעה שלמה, שנוגדת את החופש שלי. כי אני מרגישה שדורכים עלינו. כי הם לא מבקשים ממני התחשבו בכלל, הם כופים אותה.

תראי לי רב אחד שהוא נגד ההפרדה באוטובוסים!!אפוש
בס"ד
זה לא סותר את העובדה שאתה צריכה להתחשב שהם!
דמוקרטית -בגלל הרוב שהם מהווים באוטובוסים אלו!
מה נוגד לך את החופש? את בכלל לא נוסעת בהם! אולי באופן ממש אבל ממש חד פעמי!! אז מה אכפת לך להתחשב שהם באופן חד פעמי???-
סליחה ומה אנחנו עיזים?!מיסטר דום
ואם אני אוהב לשבת מאחורה בגלל שיש קבוצת אנשים פאנטים

ואידיוטים אני צריך לסבול אם הם כל כך רוצים שישעשו את זה רק ב"ב

ולא בעיר שלי מה עם הציבור השפוי והנורמלי תעשי טובה התורה אמרה

לשמור תורה וצניעות אבל קודם דרך ארץ והם לא מקיימים את זה בגרוש ובכללי

הם מתנהגים מזוויע ומזעזע !!!!

אז תעשי טובה שהם יתחשבו בי אני יתחשב בהם!!

ויחס גורר יחס זה כלל בסיסי בחיים...
שלומית אני איתך לא נגדך..מיסטר דום
אני נגד פרנס...
הבנתי את זה....אנונימי (פותח)
בתגובה כתבתי לאפרת...
אפרת***אפוש
בס"ד
אני חושבת שהדיון מיותר....
אני אראה לך כמה, ברגע שהם יענו לי בשו"ת...אנונימי (פותח)
אני לא צריכה להתחשב בהם! ואני חושבת שהסברתי את עצמי מספיק ואין טעם לדוש בנושא...
דמוקרטיה, כמו שהסברתי לך קודם, לא עובדת ככה.
יש שמירה על זכויות בסיסיות של הפרט, בכל מקרה, ולא משנה מה הרוב. זכויות טבעיות, כמו שלא יפלו אותו על רק מין ודת, כמו זכות נסיעה באוטובוס ציבורי. (ושוב, את מכריחה אותי לחזור על עצמי...)
לי אישית, לא אכפת, כי אני לא נוסעת בהם.
אבל, נושא השרושור הוא הרעיון, והתפיסה שהוא מבטא, ואני נגום, ולכן גם מתבטאת נגדו.
(חופש ביטוי... דיברנו על דמוקרטיה, לא? ;)
שלומיתת כנסי:*^שלמה-בת-ים^*
נשלח בטעות*^שלמה-בת-ים^*
אני מצוטט אותך שוב:
"אך לא ממציאה לעצמי חומרות"- זה זילזול!!!!!
תפסקי לפי הרב שלך אבל אל תפסלי דעות שונות!!
יש הבדל בין זה שאת פוסקת לפי רב אחד לבין זילזול לרב השני!!!
בתקווה שהעניין הובן!
לילה טוב!!!
אבל זה עדיין חומרה.מ.מ.י.ר
אין שום הלכה כזו. זאת חומרה! למה בעל לא יכול לשבת ליד אשתו? למה בן לא יכול לשבת ליד אמא שלו?

אין בעיה. יש רבנים גדולים שחתמו על זה, כמו הרב יצחק יוסף והרב מנדל פוקס. בסדר גמור. אבל זאת עדיין חומרה.
בדרך כלל כשאני פוסק לפי רב אחד, אני נגד הדעה של רב אחר (ככה זה הולך..). רק צריך להתבטאות נכון אבל בעיקרון לפי דעתי היא צודקת.
אוקי, קיבלתי.אנונימי (פותח)
כנראה הגזמתי קצת בניסוח,
אבל ממש לא התכוונתי לזלזל ברבנים,
התכווונתי להגיד שזה יפה מאוד להחמיר, אבל גרוע לכפות על אחרים את החומרות שלך.
הובן?
ברורררר שנגד!אנונימי (פותח)
אני לא מבינה מה קשור פה- "לכבד" את הרעיון.
הקווים הנפרדים האלה הם לא קווים לחרדים בלבד-
ברוב המקרים אין קווים אלטרנטיביים לקו הנפרד ולכן הנוסע חיייב לנסוע בו!
ואז יש פה פשוט כפייה!
חסרים מקרים שבהם חרדים העליבו, איימו או העיפו בכוח אנשים מהאוטובוסים האלה, רק בגללל שהם לא התיישבו בחצי הנכון?
או לא התלבשו כמו שהחרדים דרשו באוטובוס?
והרעיון השובניסטי הזה, גברים מקדימה ונשים מאחור? אם הם כל כך מקפידים על ההלכה, ומחמירים בישיבה נפרדת, אז איפה היחס האנושי- התחשבות באישה בהריון, למשל, שמקדימה תספוג הרבה פחות טלטלות? שיעשו ההפך!
כל העניין כל כך מעצבן!
בתשובה לשאלתךהאריאלניקהנאמן
אף פעם! אף פעם חרדים לא 'העיפו' מהאוטובוס אנשים אף פעם הם לא העליבו
אז אנא לא לספר שטויות
אני ממש נגד!!פגזניקית גאה!
זה לא רק האוטובוס שלהם!! ולמה אנחנו צריכות להיות מאחורה??
אבל אם אני אעלה לאוטובוס כזה אני אעלה מאחורה..
למרות שלדעתי זה לא שייך..

אבל אריאלניק- ממש כן!! לאו דווקא באוטובוס אבל פעמיים שפכו על חברות שלי דליים פעם עם אקונומיקה. ופעם עם מים מסריחים לאחר שטיפת הבית..
איזה גועל נפש!!
כאילו הייתה לה קפוצ'ון של סניף.. מה פתוח בזה??
וגם אם כן- מזה עיניינם?? למען ה'..
מדינה דמוקרטית, לא?
למה? אולי את גרה בתוך בועההאריאלניקהנאמן
אבל בראשון לציון אי אפשר לצאת מהבית בקיץ הרחובות מלאים בפריצות, אז לפחות איפה שאפשר לנטרל חלק מהפריצות ודאי שצריך.

אם הדברים שאת אומרת באמת קרו(ואני די בטוח שהם לא) אז באמת זה לא מצדיק את מה שהם עשו, אך לא בגלל כמה שבבניקים תאשימי את כל הציבור החרדי(אין ציבור רשע) בזה ח"ו

והסיבה שכתבת 'מדינה דמוקרטית'- אם כך לא נתנגד לחילולי שבת ולגירוש יהודים ולמצעדי תועבה-כי הרי 'מדינתינו' מדינה דמוקרטית
תראה, אני לא מכליל אותם, אבל אני אישית גם נפגשתיtomerittal
במקרים......

שוב, אסור להכליל.. אני לא מכליל אני לא יודע מה עם כל השאר.
התופעות הנלוזות שהיא תיארה היו ונבראומשה
אקונומיקה וכו' - היה, וגם מיץ מתוק ועוד חומרים לשפיכה על מי שלא בקו ה"צניעות" שלהם.

ואני לא מבין מה הקשר בין הרחובות המלאים בנשים בבגדי ים (ממש!), לבין הפרדה קיצונית מהסוג הזה.
נכון. וזה לא יוצא בכביסה!!פגזניקית גאה!
אני לא מכלילה!!
אבל יש גבול למה שציבור יכול לעשות..
ואני לא אמרתי מדינה דמוקרטית בקטע הזה..אתה לא הבנת אותיי..
מסכימה עם פג"זניקית..חרות:)
לא שאני אומרת שטוב ללכת לא צנוע, אבל גם אם היא הלכה לא צנוע- זה ממש לא סיבה לעשות את מה שהם עשו!! וזה בעיה שלה הבלעדית!!
ואריאלניק- להפך, דווקא בגלל שהמדינה היא 'דמוקרטית' אז אנחנו יכולים להביע דעה ולהתנגד..!!
אוו סופסוף מישי מבינה אותי פהה!! |נושם בהקלה|פגזניקית גאה!
מתנחלת =) מה היית עושה בלעדייך, אה?
אני מסכימה איתך שוב.
זה לא שהיא הלכה לא צנוע.
נשלחח-פגזניקית גאה!
זה לא שהיא הלכה לא צנוע- היא הלכה צנוע. אבל לא לדעת. לכי תביניי...
לאריאלניקהנאמן-רואים שאתה לא גר בבית שמש!שבונץ'
לא היה מיקרה שחרדים העיפו מהאוטובוס אנשים????? הם אף פעם לא העליבו?? באמת??
אני לא יודעת מה קורה בראשל"צ, אבל פה בבית שמש זה קרה הרבה פעמים...ושמעתי עליהם אפילו מכלי ראשון...אם אתה רוצה יש ב ynet סרט מעולה על זה...כרגע אין לי ת'קישור (אני גרועה בדברים האלה) אבל אני אשלח לך את זה כמה שיותר מהר בעזרת ה'...כדי שתבין...

אם ככה אז בואו נבטל את האוטובוסים הנפרדים במחנות!האריאלניקהנאמן
בואו נעשה מעורב!

טיפשים! אתם לא רואים שאתם בעצמכם עושים כך מבחירתכם החופשית אתם באריאל! ובאריאל האוטובוסים למפעלים התנועתיים נפרדים אפילו יותר נפרדים מהאוטובוסים של 100 שערים!
יש הבדל ע-צ-ו-ם בין הדברים.פלספנית
בס"ד
באוטובוסים של אריאל, זה חברה שמכירים אחד ת'שני, זה רק נוער, וזה נוער שבא לפה למטרה מאוד מסויימת. יכול להיות לו יותר עניין במין השני.

באוטובוס ציבורי, יש קבוצה של אנשים- ממלא מקומות שונים, בלי שום היכרות בסיסית בין האנשים, כל אחד בא למטרה אחרת, כל אחד מאמין בדעה אחרת, ודוגרי- כמה בנים יצא לך להכיר בא-ו-ט-ו-ב-ו-ס?! וכמה בנים הכרת במחנה?!
אני לא הכרתי אפילו לא בת אחת באוטובוס, והכרתי איזה 50 בנות במחנה. וכן, היו גם כאלה שהכרתי האוטובוס בדרך למחנה. אז?
אני בכלל אל מדברת על זה מה הקשר?שבונץ'
כולה אמרתי שזה קורע אותי שאמרת שהחרדים אל נוגעים במי שעולה מהדלת הקידמית וכו'... כי פה בבית שמש... זה בדיוק אבל בדיוק ההפך מימה שאתה חושבת, ואני לא מאשימה אותך שלא ידעת...כי באמת לא הרבה יודעים על מה הקורה כאן...אבל זה ממש עצוב...ותמיד אנשים עושים הפגנות נגד החרדים...וכן להפך...כי באמת לדוג'...החרדים זורקים אבנים על אנשים שיוצאים לטייל עם הכלב שלהם... וכל מיני יציאות מוזרות...אני לא שופטת...אני רק נותנת את העובדות הנתונות בשטח!!
אני עם אריאלניק*^שלמה-בת-ים^*
דיי לפריצות!!
מה הקשר פריצות??פגזניקית גאה!
לא אמרתי שאני בעד פריצות אבל עם כל הכבוד יש דרך להגיבב..
זה קווים שלהם!!*^שלמה-בת-ים^*
ואם את רוצה לעלות אליהם(!!) אז תכבדי אותם, ולפי דעתם זה פריצות.

אגב לפגזניקית: מה לפי דעתך נקרה צנוע?
זה לא רק שלהם!!פגזניקית גאה!
אני נגיד רוצה לנסוע לרכס [שכונה חרדית בי-ם] כי יש שם רחוב של מיזרוחניקים.
קו 56 הוא נפרד. ברור שאני אעלה מאחורה. אבל בכללי אני נגד הרעיון.

שלמה- צנוע לדעתי זה לפי גדרי ההלכה..
מהם גדרי ההלכה?*^שלמה-בת-ים^*
אתה לא יודע??פגזניקית גאה!
יש את ה- "אנא אל תעברי ברחובתינו בלבוש לא צנוע.
לבוש צנוע כולל-.........."
תסתכל שם. זה הכללים.
נו, וחברות שלך הלכו ככה?*^שלמה-בת-ים^*
כן!! הם הלכו צנוע!!פגזניקית גאה!
כאילו נגיד בשלט היה כתוב נגיד חצאית קצרה וגרביים. אז הם פשוט היו עם ג'ינס ארוכה עד הקרסול [חזרו מהאולפנא...] ואני אומרת לך קפוצ'ון של סניף..!! כאילו, מה לא צנוע בזה?? זה סגור, זה ארוך, זה לא צמוד..ועוד גופיית צניעות מתחת!!! אנלא מבינה!!
זה נראלי יכוליות סתם קריזה שלהם..

באמת עשו לנו עלזה שיחה שאסור להכליל והכל..
אז אנלא רוצה להכליל.
אני אגיד שיש חלק [מקווה שקטן, ושרק אותו יצא לי להכיר] מהציבור החרדי שהתנהג כך- בצורה בוטה. |משתדל לא להכליל|
טוב*^שלמה-בת-ים^*
בכל בית יש שירותים(יש כאלה אפילו עם שתים..)
נמשל: גם אצלנו יש אנשים יוצאי דופן!! דפוקים טיפשים וכו' וכו'...
אז אם אדם משוגע(נדפק לו המח או משו כזה) עושה שטיות- אפשר להביא ממנו דוגמא?!
מיוצאי דופן לא מביאים דוגמא!!

מקווה שהובן..
המשך יום טוב!!!
ווווואאאאאאייייייי... הפתעתם/ן אותי!חג'ג
אני לא מאמין שיש כ"כ הרבה דעות שאומרות שאוטובוס "נפרד" זה טוב... וגם אם זה לא טוב, הם רוב הנוסעים ולהתחשב...
אבל בין כל שלל הדעות פה לא שמעתי את הדעה הכי מרכזית <ואם כן, רק ברמז> ל-מ-ה ה-ח-ר-ד-י-ם ב-כ-ל-ל ה-מ-צ-י-א-ו א-ת ה-מ-ו-ש-ג א-ט-ו-ב-ס-י-ם נ-פ-ר-ד-י-ם?????????????
כי הם לא רצו שיהיה מצב שבו הם יושבים ליד / מאחורי / לפני / באותו מושב יחד עם בחורה / אשה / נערה וכו...
בנות- אתן לא קולטות? זה לא אמור לעצבן / להכעיס אתכן ההפרדה הזאת!!! זה לטובתכן ולטובת שאר הבנים...
פעם שמעתי סיפור: על שתי בנות שהלכו ברחוב ממש לא צנוע, והסבירו להן שזה לא בסדר כי בנים מסתכלים עליהן וזה לא טוב... אז הן אמרו: מה זה אשמתנו, שהבנים לא יסתכלו עלינו, ואנחנו לך איך שבא לנו...אותו דבר כאן: יכול להיות שיותר נוח ללכת לא צנועה יכול להיות שצניעות זה מעיק אבל כולן פה <מן הסתם> הולכות בלבוש צנוע- למה? כי ככה צריך ללכת, לא כדי שיהיה לבנות טוב או נוח כדי להיות צנועות <צנוע=לבוש שפחות מגרה את היצר>
לכן אם החרדים הגיעו למסקנה שאוטובוס חרדי זה יכול להיות ממש מועיל, זה יכול להיכנס במובן מסויים בגדרי צניעות... במובן מסויים כמו שהבנות הדתיות מבינות שללכת צנוע זה אולי לפעמים יכול להעיק אבל "בל יעבור" אפשר גם להבין את זה ככה...
לא שאני בא להגיד שאת כל האוטובוסים נפריד, אלא שאם האוטובוס נפרד אני <אם הייתי בת> לא הייתי כועס, אלא ממש מבין!
נ.ב. יוסף אני רואה שלמרות שחלקת עלי ולא האמנת שהשירשור הזה יעבוד הוא די פעיל ועם הרבה עצבים <לצערנו>
אבל אם תחשבו על זה טוב <סליחה שאני שוב מעלה את זה> זה קצת דומה לפורום...............
~והמבין יבין~
חחח, חגי יישר כח!!!*^שלמה-בת-ים^*
מה עם אהרלה? עוד לא ראינו את דעתו בעניין(בטוח שהיא קיצונית- השאלה לאיזה כיוון...)
חגי ויוסף-אפוש
בס"ד
אתם במקרה עושים התערבויות על הפורום? בכל אופן אני ממש חושבת שעצבים במובן החיובי של העניין יכול להוציא מהאדם מלאאא כוחות!! וזה מעולה!
חגי-
אני לא מבינה מי אמר פה שהבנות נפגעו??? חחח רק מישהי אחת אז אל תכליל את כל הבנות-לשם שינוי אני מסכימה עם ההפרדה הזאת וממש לא מרגישה פגועה...וגם רוב הבנות פה נכון???
פגועות?? למה שניפגע??פגזניקית גאה!
אין פה עניין של להיפגע... יש פה עניין של בעד או נגד.
אבל בכל מקרה- צריך לכבד.
אפרת את תמיד הפוכהמיסטר דום
ותשימו לב שלא הגבתי עד עכשיו..

זה סתאאם הגזמה אתם לא חייבים לשבת תעמדו מה זאת אומרת

זה ממש הפרזה הדבר הזה וזה מגעיל ומה עם דרך ארץ קדמה לתורה?

מה עם הבנות שכן נפגעות מזה מה הבנות לא נחשבים אנשים בני אדם

מה הם יצור נחות מאתנו הגברים???

הם ממש אינפנטילים ופרמטיבים ברמות והם אוהבים רק לייצר בעיות ומריבות...

ויש לי עוד הרבה להגיד להגיד על הנושא אבל אני מעדיף לשתוק...
אבל בכל זאת טענת...חג'ג
בשירשור של פורומים נפרדים/מעורבים, שאם בן שאת מכירה היה עובר לידך ברחוב ומתעלם ממך היית נעלבת... מה ההבדל?
חוץ מזה לא עשינו התערבות, פשוט אני כתבתי את השירשור הזה רק ביקשתי מיוסף לתת לי לכתוב אותו בשמו... <יצאת תותח יוסוף...>
יכול להוציא מהבנאדם הרבה כוחות?! היו פה תגובות "נזעמות" לפי דעתי זו לא שיטה, זה כולה דיון, למה לכעוס???
מה זה באמת קיים???מימי=]
יש באמת אוטואים נפדים??

בנתניה זה לא ככה.. זה מה יש, ואם לא נוח- יש הסעות פרטיות לי-ם או בני ברק [של חרדים]..

בכל אופן- אם קובעים נפרד- למה לא ללכת אחרי הזרם?? למה להרוס?? זה לא כזה נורא..!
גם אצלנו זה רק לב"ב...מיסטר דום
אבל מה זה פשוט ישן וםרמטיבי ואם זה מעליב את הבת או שבת תשב מקדימה וחרדים ירביצו לה כי היא "הסיגה" גבול על החשיבה המוגזמת שלהם בזמן האחרון הם ממש מגזימים ברמות מטורפות הם נהיים ממש אינפנטילים כאליו חזרנו לימי הבניים...ה' ישמור וזאתי לא דרך התורה!!
כי דרך ארץ קדמה לתורה אז מה שווה שכביכול שמרת :צניעות" ובדרך פגעת באנשים?!

ומלא זה היחס שלהם בכללי למה שלא חשוב כמוהם או מתנהג כמוהם פשוט מזעזע ומבחיל אותי...
אני אומר..מיסטר דום
שצריך למצוא לזה פתרון שיהיה נח לשתי הצדדים ולא רק נח לחרדים שכופים את דעתם בברוטליות ובחוסר התחשבות משווע תמיד

זה חשוב צניעות וגם חשוב דרך ארץ לפני זה אסור לפגוע בבנות אם זה לא מתאים להם כ"כ שיעשו קוים נפרדים לומרות שזה יותר מוגזם...

בקיצור זה ממש חומר למחשבה וכדאי לעשות שאלת רב שמקובל על כל
עדת ישראל כיום אולי הרב מרדכי אליהו אולי הרב עובדיה או הרב אלישיב!!
אי מיסטר דום!רחובות קוקוקו!
אתה ממש מגזים!
אתם הופכים ת'חרדים למשו מפלצתי וחסר אכפתיות!
זה לא נכון!!לא כולם!אפילו לא הרוב!אולי מיעוט גם אצלינו יש אותו!
ואם בת תשב מקדימה החרדים לא ירביצו לה!איפה אתה חי?!
ואני לא מבינה למה בת צכה להעלב אז פסדר בקטנה היא תשב מאחורה..

אני עדיין לא בעד כי אני לא רואה בזה שום ערך מיוחד..
אבל לא כזה מזיז לי לעלות על אוטובוס נפרד;)
יוסף...tomerittal
אז יש קבוצה כזאת. זה לא אומר שכל החרדים ככה. לא צריך להכליל
וחגי.. חחח אתה גדול!tomerittal
אתה מפחד שיצעקו עליך? אהבתי..
אמרתי כבר בלי הכללות??פגזניקית גאה!
אמרתי כבר שלא נכליל את כל החרדים בדיעות שלנו ונגיד שזה רק חלק קטן..
יש לי משו לומר אני לא בטוחה שזה קשור אבל: ישלי דוד שהוא ברסלבר.. שהם ממש חזק בקטע של שמירת העניים. אז הוא פשוט לא נוסע באוטובוס. ולא, זה לא שיש לו עודף כסף- ממש ממש לא!! או שהוא הולך ברגל או באופניים, או באופנוע..
אני לא אומרת שזו הדרך אבל באמת חוכמה- מי שרוצה להפריד- יכול לנסוע בנפרד.

אגב, כל תגובותיי הם במחשבה מלכתחילה מה דעתי.
עכשיו- כשזה קיים- אין ספק שצריכים לכבד.
קוקו תקשיבימיסטר דום
בתור אחד שראה מקרה כזה אז אני לא אומר סתאם..

ותעשי טובה אני יחודע מה אני מדבר....ולא הכללתי את כולם יש חרדים זהב!!

ויש לו כמו כל מסגרת וקבוצה של אנשים כמו שאצל הרוגים יש זבל ויש זהב..

זה לא קשור אבל חרדים בכללי מגזימים!!

וזה משנה אם בת נעלבת למה את מנחיתה אתכם כל כך?!

היו כל כך הרבה רבנים שנסעו באוטובוסים ובת ישבה לידם ובשביל לא להעליב את הבת הם קמו וירדו בתחנה שלא שלהם בשביל לא להעליב אני חושב שצריך לקחת דוג' אישית מפה ולא מדברים אחרים ..

תקשיבומיסטר דום
אני מכיר כל כך הרבה חרדים ויש לי חברים כאלה והם רובםםם אם לא כולם אנשים טובים ומדהימים ווקבווצצה קטנה פשוט הורסת אותם נקודה....

נכון. יש ת'קבוצה הזאת.פגזניקית גאה!
אבל לדעתי יש אותה בכל ציבור.
לדעתי- אם בת עולה באוטובוס נפרד מקדימה- צריכים לבקש ממנה יפה לעבור לאחור.
"מסטר דום"-קוקו אחותך!רחובות קוקוקו!
טוב בכולופן זה היה נשמע הכללה רצינית!!
אני לא מנחיתה אותנו בכלל זה לא קשור!
אם אני ישב מאחורה ולא מקדימה זה לא מה שינחית אותנו!!לפחות לא אותי;)
אני לא שמעתי על אף רב כזה..אבל אם אתה אומר...
ובתכל'ס אנשים לא יעשו ככה עד כמה שזה מקסים!

הכינוי שלך זה קוקוקומיסטר דום
מה את רוצה אז?! לא הכללתי בכלל מצטער אם זה משמע ככה...

ואל אמרתי שזה מה שמנחית אותכם את כתבת "ואני לא מבינה למה בת צכה להעלב אז פסדר בקטנה היא תשב מאחורה.."

את לא אמורה לשתוק על כזה דבר נקודה...
מיסטר..פגזניקית גאה!
שמע, זה לא מה שאמור להנחית אותנו.
אני מסכימה עם רחובות קוקוקו! כי תכלס, זה לא מפריע לי לשבת מאחורה.. גם ככה כשאני עולה על אוטובוס אני יותר אוהבת מקדימה.
אבל סתם זה מיותר לדעתי.
אם הם נהנים- שייתבשמו..
מלכתחילה זה מיותר- אבל אם כבר יש- צריך לכבד.
מישישמע כמה כבר אני נוסעת בו..
חח..רחובות קוקוקו!
זה היה בצחוק..
וסתם ככה הכינוי שלי זה "רחובות קוקוקו!"(ראה שרשור מורלים;))
וטוב שאתה אומרת לנו לא לשתוק על זה;)
לי ממש לא מפריע ואני חוזרת זה לא מה שמנחית אותנו..נקודה!!!
בקיצור יש הרבה על מה לדון בזה!!מיסטר דום
זה נושא סבוף וקשה....
מאיפה אתה?מימי=]
אם יש בנות שמתיישבות בכל זאת מקדימה- אני מצטערת אבל זה בעיה שלהן [כמובן שאני לא מדברת על אלה שעשו את זה בלא יודעין..!]- הן הביאו את זה על עצמן..!

וכדי שח"ו אני לא אטעה- זה נכון שבנים חרדים מרביצים לבנות- רק בגלל זה???

תראה, אם האנשים היו חושבים כמוך- לא היו מחליטים לעשות אוטובוסים נפרדים.. אני בטוחה שיש צד שני מטבע שאתה לא רואה אותו..

ואו..לקח לי הרבה זמן לקרא את כל ההודעות כאן...!~אהרלה~!נתניה
ללא ספק, הפורום הזה ברמה!

את דעתי אני ירשום בהמשך..
אני פשוט כותב את הושורות האלה מההנא"ר, ועוד מהמחשב של יוסי, בעודי יושב לו על הכיסא...
אז לא כ"כ נעים לכתוב הרבה... אני יגיע הבייתה, ואז אני יכתוב...
עד אז...

אשריכם ישראל!!!
אוטובוסים נפרדים!?!~אהרלה~!נתניה
נו באמת???!!!אנונימי (פותח)
האוטובוסים של החרדים, שבחלק הקידמי יושבים הגברים, ובחלק האחורי יושבות הנשים... <באוטובוסים ה"מתקדמים" הנשים ג"כ עולות מאחורה, אין לי מושג איך הן משלמות...>
ישלהם מין מחורר כזה כמו של הנהג-פגזניקית גאה!
שקשור מאחורה- וכל אחת מנקבת לעצמה.

מצטרפת לקריאה של שלמה..
אהרלה, תסביר את עצמך!!!*^שלמה-בת-ים^*
תפסיק לכתוב הודעות בלי תוכן!
"עיסוק הרבנים בצניעות -פורנוגרפיה"דינמית
לדעתי, עיסוק אובססיבי של רבנים בנושא הצניעות של הנשים זה בעיה.
קודם כל, יש עניין של צניעות גם אצל הבנים אבל יש יותר התעסקות על הצניעות של הנשים.
ה(ר)בנים צריכים קודם לבדוק את נושא הצניעות שלהם ואז לדבר עם הנשים שלהם שהן יתעסקו בנושא הצניעות של הבנות.
כשבת מדברת עם בת על צניעות יותר קל להקשיב ולהפנים.

בנושא האוטובוס, חוץ מהעובדה שהמושב האחורי הוא הכי "מגניב" אי אפשר לכפות עלי לשבת מאחור באוטובוס ציבורי.
לא מסכימה..מימי=]
עניין הצניעות הוא לבנים ולבנות באותה המידה..!

ואם נקבע כך שהבנות מאחור- אז יהא כך.. צריך לכבד... תאמיני לי שלא סתם קבעו את זה...
תסבירי לי מי קבע את זה?דינמית
אני בטוחה שבגלל הצניעות לא היו נשים בכנס הצניעות של הנשים...
באמת שאין לי מידע לספק לך...מימי=]
למדתי את זה מכאן... אבל זה לא סותר את זה שאני לא מסכימה..!

ולא ממש הבנתי את המשפט שלך...

אגב, את לא טובה החברה של הודיה?? [נתניה]
אם זה יעבור דרך הנשים...אנונימי (פותח)
של הרבנים זה לא יתפוס...
בד"כ נשים מקשיבות לבעלים שלהן (אין פה עניין של פמיניסטי - פשוט עובדה...) והבעלים הם אלו שאומרים לנשותיהם לשבת מאחורה... הגברים לא יקשיבו לשנים של גדולי הדור...
"גזירה" גם אם היא מופנית כלפי נשים, אם היא לא תגיע "מבית מדרשם" של גדולי ישראל אלא מנשותיהם - לא תעבור!
לפעמים-פגזניקית גאה!
אישה מעדיפה להקשיב לחברה טובה- אישה- שתסביר לה.
ולא מבעל- שפשוט יגיד לה וזהו.
ועל סמך מה כבודה אומרת כך..?מימי=]
זה נכון לגילך..
בעל לא אומר לה וזהו... אם כן הוא לא בעל...
אבל הוא דיבר על חרדי.פגזניקית גאה!
זה מה שאני חושבת.
בעל חרדי פשוט קובע עובדה.
אוך, שוב הכללות.
עזבו.
לא הכללות, זאת עובדה!אנונימי (פותח)
נשים בד"כ עושות מה שבעליהן אומרים להן לעשות!!!
ההבדל בין החרדים לדתיים <וזה פלוס ענק!> שיש להם גולי דור והם בלי ויכוחים, בלי הסתייגויות - פשוט עושים מה שהם אומרים להם, להבדיל מאיתנו שלנו יש הרבה רבנים והרבה שיטות... הם - רב אומר משו : כולם מיד עושים...
ולכן אם הרב אלישיב אמר לעשות אוטובוסים נפרדים מיד זה יתבצע בלי שאלות בכלל... ולכן כל הנשים תעשינה את זה כי זה מה שהבעלים שלהן יגידו להן לעשות!!!
פשוט מאוד.
זה לא כזה בטוח פלוס.פגזניקית גאה!
מי אמר שאם יש דרך אחת זה הדרך שאני בוחרת בה??
יש אמת אחת.
אבל יש 70 דרכים להגיע אליה.
אם ייכפו עליי דרך אחת, עד גיל 11 [כל אחד והבגרות שלו] הוא ככה יעשה- בלי להבין.
ואז- כשהוא ייגדל ויתחיל להתבגר- הוא לא יהיה מוכן להמשיך לעשות אתזה בלי להבין אתזה.
בגלל זה אני אומרת שלא צריך ללכת נטו עניים עצומות.
יש דברים שאפשר, מותר, וצריך!! לברר- וזו העבודה שלנו.
תאמיני לי שהנשים החרדיות יודעות בדיוק מה הן עושות!*$*עמנואל*$*
הן לא סתם עושות את זה כי אמרו להן!! למה נראה לך???

למה אנשים כ"כ בטוחים שיש לחרדים חיים כ"כ שונים מאיתנו???
הרב אמר- מליון אחוז הביא את הנימוקים שלו לאמירה זו- ואנשים הקשיבו, הפנימו, הסכימו- ועשו!! גם הנשים!!!

הנשים החרדיות הן לא השפחות של הבעלים שלהן!!! המדיניות הזו שלוקחים אישה רק בשביל ילדים הנאה ועבודות בית קיימת רק אצל הערבים..! וגם הם בקושי..!

זה שאנשים חושבים שהנשים עושות רק מה שהבעלים אומרים להם לעשות- חיים באשליות..! הזוגות מחליטים יחד מה עושים!

ולידיעתכם, זה מנוגד להלכה.
מרים.
בגלל זה אמרתי עזבו..פגזניקית גאה!אחרונה
כי יש כאלה שכן.
אבל שוב- אנלא רוצה להכליל.
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך