רוצים לקבל עלון של הרב קרליבך כל שבוע בעברית? שלחו לנו מייל- 7carlebach@gmail.com
מומלץ ביותר!!!
הסיפור השבוע היה-
לפני כמה שנים נזדמנתי לאנטוורפן שבבלגיה ונכנסתי לאחד מבתי המדרש החסידיים להתפלל.
עמדתי ליד ארון הספרים, ומצאתי שם ספר שלא הכרתי. הספר כולו עסק בקושיה אחת על משנה במסכת 'כלים', עליה מציע המחבר לא פחות ממאה שלושים ושבעה תירוצים...
התחלתי לעיין בספר המופלא הזה ועמדתי נדהם מול עומק למדנותו של המחבר, תלמיד חכם שאת שמו מעולם לא שמעתי.
אמרתי לעצמי: מן השמים הורידו לי לפתוח את הספר הקדוש הזה.
לא אניח אותו עד שאלמד בו מאט, ואנסה לזכור את הקושיה וכמה מן התירוצים.
תוך כדי שאני מעיין בספר ניגש אלי אחד המתפללים בבית הכנסת ואומר: 'דע לך שאני הוא אחינו של מחבר הספר שאתה מחזיק ביד. יהיה זכרו של דודי הקדוש ברוך, ה' יקום דמו. אני הוצאתי את הספר הזה לאור, בינתיים הדפסתי ממנו רק כמאה עותקים'
המשיך וסיפר אותו יהודי: 'דודי היה חסיד קוז'ניץ והתגורר בקרקוב. הוא היה אחד מגדולי העשרים בעיר, ועם זה עובד השם גדול ולמדן מופלג. כשנחתה עלינו השואה הנוראה, ואני עודני נער, נלקחתי לאושוויץ, ושם פגשתי את דודי. יחד עבדנו וסבלנו במחנה המשך קרוב לשלוש שנים.
בסוף אזלו כוחותיו של דודי והוא חלה מאוד. לילה אחד העיר אותי משנתי ואמר לי:
'יש הרגשה שמחר ייקחו אותי לתאי הגזים ורק אתה תישאר בחיים מכל המשפחה. לכן אני רוצה למסור לך את צוואתי. כידוע לך, ה' זיכה אותי להיות בקי בכל הש"ס בבלי וירושלמי על פה. ואני נשבע לך: מהרגע שהגעתי לכאן לא הפסקתי ללמוד. אני חוזר כל הזמן על הש"ס, לפי הסדר. היום התחלתי מסכת 'מועד קטן', ואני מעריך שעד מחר הגיע לדף ז'. אני מבקש ממך: אם תצא מכאן חי, בעזרת ה', אנא- סיים את המסכת בשבילי'.
נורא ונשגב....
כשאני נזכר בסיפור הזה, עובר בי רטט. עד עמקי נשמתי.
אתם מבנים ידידים?
התורה שייכת לעם ישראל בכל הדורות. היא נמסרת מדור לדור ומחברת לדור לדור.
ני יודע אולי בזכות צוואתו של הדוד, נשאר אחיין בחיים. כדי לסיים מסכת 'מועד קטן'....
תקשיבו אחים ואחיות!
ששת המיליונים מבקשים מאיתנו:
'אנא סיימו את כל הספרים הקדושים שהתחלנו ללמוד ולא הספקנו לסיים! ואת הצוואה הזת מסרו גם לילדיכם אחריכם'.