פעם הרב קרליבך אמר שכל אחד צריך 2 רביים(אדמורי"ם)
והרב חישיין שאל אותו מי הרבי שלך הוא אמר רבי נחמן, ושאל אותו מי השני שלך והוא אמר לו גם ר' נחמן
אשרכיים ישראל!!!
פעם הרב קרליבך אמר שכל אחד צריך 2 רביים(אדמורי"ם)
והרב חישיין שאל אותו מי הרבי שלך הוא אמר רבי נחמן, ושאל אותו מי השני שלך והוא אמר לו גם ר' נחמן
אשרכיים ישראל!!!
בעזרת ה' יתברך!
איש של שלום...
והנה משהו ממש מדהים שקראתי אתמול ב"ה בכתביו של הרב החלבן, שבדיוק קשור לאמת הצרופה ולשלום... לדור המדבר ודור ארץ ישראל...
"והאמת בכל תוקפה איננה יכולה להתגלות בעולם, שכן העולם איננו יכול לעמוד בתוקף האמת. ולכן אמרו חז"ל: שבבריאת העולם נאמר "ותשלך אמת ארצה". ולכן בעולם הזה מותר לשקר למען השלום. והיינו שהאמת בשלמותה יכולה לגרום בעולם הזה למלחמות ומריבות. זה סוד שהמלכות איננה יכולה לעמוד בכל תוקף התפארת, בכל תוקף האמת. ולכן השלום הוא זה שמנהיג את העולם.... זה סוד בית שמאי ובית הלל. שבית שמאי הם אנשי אמת צרופה, אלא שהעולם איננו יכול לעמוד בכך, ולכן נפסקה הלכה כבית הלל, שהם סוד השלום, שהם בחינת היסוד. מובא בספרים שלעתיד לבוא תהיה הלכה כמו בית שמאי והיינו שלעתיד לבוא תתעלה המציאות עד שתוכל להתאים את עצמה אל אור האמת העליונה, ולא יהיה צורך לצמצם את אור האמת בהתאם למציאות הנמוכה. והוא סוד האור שיתגלה לעתיד, שמשה רבנו בעצמו ינהיג את ישראל בארץ ישראל, והיינו שבחינת ארץ ישראל תתעלה ותוכל להיות מונהגת לפי האור הגדול שהאיר את דור המדבר, בחינת חמה, ולא יצטרכך להיות צמצום למנהיג מבחינת לבנה, יהושוע".
(הרב חיים כהן-החלבן, טללי חיים, פרשת חוקת, עמ' שח).
ר' שלמה הוא היה ענק שבענקים, גם בחסד, בהפצה אין ספק!!!
שנזכה להתחבר לכל הצדקים שבדור אמן!!!
(מי שרוצה לקבל את העלון אנחנו מבאים הרבה דברים חדשים להרשמה-7carlebach@gmail.com)
בס"ד בר"ה
רואים ת'פירות של רבינו...
אהבת ישראל גדולה כזו, אין ספק שהיא הגיעה מרבינו 
שנזכה לאהבה שלימה ואמיתית לכל יהודי\ה באשר הוא 
משהו קצת שונה:
שהרב קרליבך אמר שכל יהודי צריך שני רביים- אחד מהם חייב שיהיה ר' נחמן...![]()
בסוף הספר "סיפורי נשמה חלק ב'" ב"השלמות ביוגראפיות" בדמות של של ר' נחמן, מספר העורך ר' שמואל זיוון ז"ל:
"ר' שלמה היה קרוב מאוד לר' נחמן. בשנות השבעים כשב'בית האהבה והתפילה' שלו (בסן פרנסיסקו) קירב אלפי בני נוער ליהדותם, נהג ללמוד איתם 'ליקוטי מוהר"ן' ו'ליקוטי עצות'.
רק שנים אחר כך עברה הבכורה לספרי איז'בצא-ראדזין. ממשיך ר' שמואל זיוון ומספר:
פעם אמר לי ר' שלמה בשיחה אישית: "היום, בשביל להיות יהודי, צריך שלושה רביים- ר' נחמן, האיז'בצר, והרב קוק"..
שנזכה גם אנחנו להתקרב לצדיקים האמיתיים..![]()
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!