עכשיו מתחילה ההילולא של אחד מגדולי ישראל, קודש קודשים, הרב הקדוש והנורא רבינו חיים בן עטר בעל ספר ''אור החיים'' הקדוש זכותו תגן עלינו ועל כל ישראל בכל מושבותיהם אמן..מי שיכול שידליק לו נר ויבקש מה' יתברך ישועות בזכותו..
סיפור נורא על גדולתו של הצדיק רבינו חיים בן עטר המכונה אור החיים הקדוש על שם ספרו:
מנהג קדוש היה לרבינו לארגן פרה לפני כל שבת קודש ולשוחטה על ידי שוחט יירא שמיים ואת הבשר שלה לחלק לתלמידי חכמים עניים לכבוד שבת קודש..
פעם אחת קרה ולא נמצא בשר לכבוד שבת קודש..קצב העיירה ראה שיש מחסור ושמר במיוחד לרבינו בשר לכבוד שבת קודש וכן לכבוד תלמידי החכמים שלהם הוא מחלק בשר..
גביר העיירה..אדם עשיר מאוד ובעל מעמד ניסה גם הוא להשיג בשר לכבוד שבת ולא הצליח..פנה הוא לאור החיים הקדוש בבקשה לבשר..ענה לו רבינו ''מצטער אין לי מספיק בשר..יש לי כאן רשימה של תלמידי חכמים שלהם אני מחלק כל שבוע..הכמות שיש לי מספיקה בדיוק לכולם..אין זה ראוי שאתן לך על חשבון אחד מהם''.
הגביר ביקש את הרשימה ועיין בה ואמר לרבינו ''פלוני לא תלמיד חכם! לי ראוי שתתן במקומו שהרי אני אדם מכובד ואיך זה ולא אביא בשר לביתי לכבוד שבת קודשינו?''
אור החיים הקדוש נענה בשלילה לבקשה ולא השיב דבר על ביזוי תלמיד החכם ששמע כעת מהגביר..
בלילה נגלה בחלום לרבינו מלאך שאמר לו שמשמיים מקפידים עליו שלא מחה בכבוד התלמיד חכם שהגביר ביזה ושיש חטא בידו ושאם הוא רוצה לתקנו עליו לצאת לגלות של 3 שנים!..
גלות למי שלא יודע זה מצב שבו אסור לך לישון באותו מקום שתי לילות רצופים! אלא עליך כל לילה לנדוד ולחפש מקום שינה חדש..
רבינו קיבל עליו דין שמיים באהבה וארז את דבריו ויצא לגלות..
ייסורים וחרפות רעב וקשיים נוראים עברו עליו כל אותם 3 שנים..שכן היה צריך לנדוד ממקום למקום ולהזדקק לבריות כדי לישון אצלם ולקבל דבר מאכל לפיו..אך רבינו כאיש קדוש קיבל עליו הכל באהבה..
בשבת האחרונה לפני סיום הגלות הגיע רבינו לעיר אחת והוזמן להתארח אצל רב השכונה בשבת..
בשבת הלך עם הרב לבית הכנסת והתפלל עימו..בערב אחרי הסעודה דרש הרב דרשה לציבור והביא מחידושיו של רבינו חיים בן עטר לפרשת השבוע..מאחר ובאותם ימים לא היתה תקשורת כמו היום ורק שמו של רבינו נפוץ בכל קהילות ישראל אך מראה פניו לא נודע לכולם לכן לא ידע אותו רב שהאורח שלו הוא רבינו חיים בן עטר בעצמו!..
והנה החל הרב המארח בחידושיו מאת רבינו חיים בן עטר..ורבינו מאחר וכל הגלות שלו היתה על זה שלא כיבד תלמיד חכם החליט לבזות עצמו וכל פעם שהרב המארח הזכיר את שמו בתואר ''הרב הקדוש'' התפרץ הוא ואמר ''לא הרב קדוש..רק חיים בן עטר''..
הרב והציבור נדהמו על חוצפתו של האורח המוזר וגערו בו ''היזהר בדברייך! רבינו חיים בן עטר הוא גדול הדור!''..
למחרת בבוקר שוב אמר הרב המארח חידושים לאחר התפילה מאת רבינו חיים בן עטר..ושוב התפרץ רבינו ''לא הרב הקדוש..רק חיים בן עטר''..
הציבור והרב גערו בו שנית ''היזהר בלשונך! הנך מדבר על גדול הדור שלנו! התרינו בך פעמיים.עוד פעם אחת ולא תכבד אותו נעניש אותך!''..
מה שלא ידעו הציבור שאותו גדול דור יושב מולם! 
בסעודה שלישית הרב המארח שוב החל לומר חידושים מפי רבינו חיים בן עטר הקדוש ושוב רבינו התפרץ בלשון מזלזלת..
כעת הציבור והרב כבר לא יכלו למחול יותר על כבוד גדול הדור..לקחו אותו והכניסו אותו לתוך תא מוקף סורגים כשכל אחד שיעבור שם ויראה אותו יאמרו לו ''ככה ייעשה לאיש המבזה תלמידי חכמים!''.
שבת קודש יצאה והנה החלו רעמים וברקים אדירים בשמיים..כל העיירה היתה נסערת והמומה מתופעה לא צפויה זו כאשר כולם שומעים קולות של פיצוצים ודפיקות מהשמיים!..
פנו כולם לרב העיירה לפר הדבר..השיב להם הרב שיעשה שאלת חלום ויבקש מהשמיים פתרון לתעלומה..הרב נרדם ולאחר שהתעורר קם כולו בסערה!.
פנה לציבור ואמר ''הודיעו לי מהשמיים ששר הגיהנום כועס ורותח מאחר ואינו יכול לפתוח את הגהינום!(ידוע שבשבת גיהנום שובת למי ששמר את השבת אך עדיין היו לו עבירות שמצריכות ניקוי בגיהנום)''
''שאלתי למה הוא לא יכול לפתוח את הגהינום? וענו לי שבגלל שרבינו הקדוש רבי חיים בן עטר בעל אור החיים הקדוש לא עשה הבדלה!!!..שאלתי מדוע הוא לא עשה הבדלה וענו לי שהוא האורח שכלאנו בשבת!!!''
נדהמו כל הציבור ורצו מיד לשחרר את רבינו הקדוש מתאו..ביקשו ממנו אלפי סליחות ומחילות והתחננו על נפשם שיסלח להם כי לא ידעו שהוא זה רבינו חיים בן עטר!..
אמר להם רבינו את כל הסיפור וסיפר להם שהכל היה מכוון כדי לכפר על חטאו של מחה על ביזוי כבוד תלמיד חכם..וכשם שהוא לא כיבד את אותו תלמיד חכם שהגביר ביזה כך רצה הוא שיבזו גם אותו ולכן עשה מה שעשה!..
בני העיירה נדהמו לגלות איזה גדול דור בעל מידות נעלות יש להם ולמדו מוסר גדול עד כמה צריך להיזהר בכבוד תלמידי חכמים!..
זכות רבינו הקדוש רבינו חיים בן עטר בעל ספר ''אור החיים'' תגן בעדינו אמן..לא לשכוח להדליק לו נר..פלוני