הורות לצד תסמונת טורטאנונימי (פותח)

אני אמא לתינוקת בת שנה.

בגיל 8 לקיתי בתסמונת טורט, שזו תסמונת שמאופיינת בעוויתות בלתי רצוניות כגון מצמוצים, פרצופים, קולות, מחיאות כפיים לא רציוניות. (טיקים...) במקרה שלי זה גם כלל עצבנות וכעס, לקויות למידה שדורשות הרבה מאמץ ע"מ להתמודד איתן, והתנהגות לא 100% נורמלית בחברה, בעיות חברתיות לאורך כל שנות בית הספר בין השאר... צורך בטיפול תרופתי שגורם להשמנה ועייפות רבה, אך נטרל כמעט ב100% את הטיקים. כיום יש לי צורך לישון המון, 9-10 שעות בלילה על מנת לתפקד כמו שצריך. ב"ה שהבת שלי מאוד מאוד נוחה, ושיש לי הורים שעוזרים לי המון. היא התחילה לישון לילה בגיל חודשיים, ועד אז אמא שלי כל לילה קמה להאכיל אותה בלילות. אחרת לא הייתי יכולה לטפל בה כמו שצריך ביום. (ותודה לכל פותחות העיניים המניקות עד גיל שנתיים , של "למה את לא מניקה? מה הבעיה שלך להניק? זה נורא בריא!) ההורים שלי השקיעו בי המון, אבל המון, ועד היום משקיעים, טונות של אנרגיה על מנת שאצליח למרות הקשיים, שזה כלל לאורך כל הילדות והנעורים טיפולים פסיכולוגיים, ריפוי בעיסוק, טיפול בשיטה לההתמודדות עם לקויות למידה , נסיעות לניאורולוגים, ריבים עם מורים שיתנו לי את ההקלות שמגיעות לי, כל שני וחמישי אמא שלי הייתה בשיחות בבית ספר (הייתי תלמידה של מאיות, ממוצע הבגרות שלי הוא מעל 100, וזה בזכות כך שההורים שלי עשו הכל בשביל שיהיו לי התנאים הנדרשים להצליח) מורים פרטיים, ההורים היו יושבים איתי שעות על שיעורי בית, אני הייתי מכתיבה והם היו כותבים כי לא הייתה לי המסוגלות הפיזית לכתוב (הייתי ואני עדיין תולעת ספרים, בתור ילדה הייתי קוראת 5-6 ספרים בשבוע, הבעיה היא נטו בכתיבה) וזה היה מתסכל נורא. בבית ספר היו צוחקים עלי ופוגעים בי על כך שהמורה הייתה כותבת לי במחברת ועל הטיקים. ובזכות כך שאמא שלי הייתה הופכת את העולם כדי שהמורים יטפלו בהצקות יכולתי ללכת לבית ספר, גם בסבל רב. היא הייתה מסיעה אותי יום יום ברכב לתיכון, כי היו מקללים אותי באוטובוס והיא לא יכלה לראות אותי חוזרת מהתחנה הבייתה בוכה.  אמא שלי היא אשה זריזה ועשייתית בניגוד אלי, שאני לא הכי זריזה בלשון המעטה, והיא אמרה לי, שלא בטוח שאם היו לה עוד ילדים אחרי, אז היא הייתה יכולה לתת לי לממש את היכולת להצליח, לסיים תעודת בגרות בממוצע כזה ולהגיע ללימודים אקדמיים (אני סטודנטית באוניברסיטה). ההקדמה וכל הסיפור הזה היא לבכות על משהו אחד, שאני לא אוכל להיות אמא למשפחה מרובת ילדים.

עכשיו כשיש לי תינוקת אני רואה כמה כח ותעצומות נפש נדרשות על מנת לגדל היטב ילד אחד, וכמה עזרה אני צריכה.

הסיכוי להוריש את התסמונת לבן הוא אחד לשתיים, ולבת אחד לשלוש, אני לא אהיה מסוגלת לתת את כל מה שנתנו לי ל4-5 ילדים שמגלים אצלם אחד אחרי השני ואפילו במקביל תסמונת טורט, וסיכוי סביר שאם אני אהיה אמא למשפחה גדולה (6 ילדים זה גם נקרה גדולה בנסיבות הקיימות ) זה יקרה, מי שקורא את מה שכתוב פה, לא בטוח מבין את ההתמודדות העצומה של ילד עם טורט,  וכמה כח הוא צריך שיהיה להורים שלו על מנת שהוא יצליח לממש את היכולות שטמונות בו. במקרה שלי יש לי מזל, שיש לי הורים שעד היום כשאני באוניברסיטה, הם הופכים את העולם כדי שאוכל לממש את השכל והיכולות שיש לי ושהטורט לא יגביל אותי. ואני יודעת, שלי לא יהיה את הכח לתת את כל זה לשלושה-ארבעה ילדים עם טורט. וכמה שהייתי רוצה להיות כמו כל הזריזות האלה, שכל שנתיים יולדות ילדים של מקסימים ומסודרים ושתמיד הכל מתוקתק אצלן והן מסתדרות לבד ויכולות לישון 7 שעות בלילה ושאין להן לילה רצוף איזה 15 שנים ויכולות ולקפל כביסה חצי לילה ולעשות תואר שני עם חמישה ילדים. ואני יודעת שאני לא כזאת. ולא באשמתי.

אני יודעת, אם ה' נתן לי את התסמונת, אז אני לא אמורה לכעוס על עצמי שאני לא אוכל להיות אמא לילדים רבים.

אבל זה מה שתמיד חלמתי, כשעוד לא הבנתי כמה שזה מסובך לי. כשעוד לא ידעתי מה הסיכוי ללדת ילד שבגיל מסויים יהיה עם טורט. ופתאום להבין שתהיה לי משפחה קטנה זה קשה.

ולא אל תכתבו לי שתהיה לי משפחה ברוכת ילדים, ןה' נותן כוחות ותתפללי וכ'ו, אני מתפללת, וה' נותן כוחות, אבל בצורה ריאלית, שמתאימה ליכולות של אותו אדם, אם לי יש יכולת למשפחה קטנה, בחסדי ה' הוא יתן לי כוחות בשבילה שגם זו התמודדות גדולה בשבילי, וגם בשביל זה אני צריכה שייתן לי כח.

למי שרוצה כדאי לקרוא על תסמונת טורט באתר של העמותה. (לחפש בגוגל תסמונת טורט)

אני יודעת שאין לי ברירה, אבל קשה לי כ"כ להשלים עם זה...

את אישיות!ד.

כל הכבוד. באמת כל הכבוד. וגם מצורת כתיבתך על מה שעברת, רואים את תעצומות הנפש והפוטנציאל שעוד לא סיימת למצות. זה גם העזרה העצומה שקיבלת - וגם מה שבתוכך, שהעזרה עוזרת להוציא לפועל.

וגם להורייך (כמו שאומרים: שהביאוך עד הלום... מגיע להם לגמרי).

החלום שלך מובן וטוב. גם הרגשת הצער והתיסכול בנושא.

כדאי, לדעתי, שתדברי עם תלמידי חכמים מאד גדולים, גם בתורה, גם ביראת שמיים, גם בתפיסה האמונית, גם במידות - כדי שיעזרו לך לגבש גישה טובה לענין. ושתוכלי להיות שלמה ושמחה עם הדרך בה תלכי.

כמובן, לא כל "טורט" זה באותה רמה. יש כאלה שאינם צריכים את כל מה שאת קיבלת, וזה יותר עובר "על-ידם".

ומכל מקום, כדאי גם, אולי, "לרדת" כרגע מתכנון כל העתיד. להשתדל לשמוח מאד בבת שיש לך, ביחד עם בעלך. כעת יש לך אותה - תשמחי. השמחה עצמה, עם הטיפול, נותנת כח.

מתוך המציאות, לפעמים מתבררות גם הפתעות טובות.

ומי יודע, אולי תמצאנה בינתיים תרופות יעילות, אולי דרך לדעת בגיל צעיר מאד אם יש סיכון לילד הספציפי (אם לא - אז בינתיים אין בעיה..) וכד'.

ומסרי נא השתאותי והתפעמותי להורייך ממעריץ אלמוני...

אצלי זה מה שיחסית נקרא "עובר ליד"אנונימי (פותח)

תודה על תגובתך.

כלפי חוץ אין לי כמעט בכלל טיקים.

הרופא אמר אפילו שכדי למנוע סטיגמות לא אגיד "תסמונת טורט" אלא הפרעות טיקים.

אני נחשבת ברמה מאוד קלה ב"ה.

ומה שתיארתי, זו ההתמודדות של רוב האנשים ברמה קלה, שהצטרפו להם לטורט לקויות למידה...

יכול להיות שיש אחרים שמוכשרים ממני במיומנויות חברתיות ואצלי חצי מיזה זה בלי קשר לטורט.

טורט קשה או בינוני, דורש התמודדות רבה עשרות מונים משלי וכולל אישפוזים בביה"ח וכדומה...

אומרים "טורט קל"...עובר ליד... אבל זו התמודדות עצומה אצל חלק ניכר מהאנשים שיש להם את זה.

וב"ה שזכיתי להורים שלי, הם באמת ראויים להערצה.

אני באמת אשוחח אם אדם שמבין...

אכן,ד.

"לקויות למידה" מצטרפות "בשמחה" לכל בעיה...

צריך לזה הרבה סבלנות ואמון. ולא רק עם בעיה כמו שלך.

הצלחה רבה.

[ואגב, אני מאד מסכים עם מה שאמר הרופא, ולא רק כלפי אחרים. גם אם אדם יודע שיש לו "בעיה" כלשהי, על פי רוב ההתייחסות העניינית לפונקציות שהוא מרגיש ולא ל"פלומבה" היא אמיתית וחשובה ליכולת ההתמודדות. קודם כל - אדם, אישיות, עם יכולת בחירה והתמודדות שאיש אינו יודע עד-היכן; אח"כ - בעיה שצריך לעזור להתמודד איתה] 

תגובה מקסימה ומחזקת, ישר כוח לכותבת ולאם הנערצתדרומית
ווואאווו! השארת אותי פעור פה.אלזה

אם זה בתיאור העזרה האדירה שקיבלת מהורייך לאורך כל הדרך, דבר שאני מאמינה שלא כל "טורטניק" זוכה לו, ואם זה בתאור ההתמודדות שלך. 

ואני רואה את התסכולים שאת חווה, אם זה בהסתכלות על הנקה, נראה לך שמישהו יעז לומר לך מילה על הנקה? כל אדם נורמלי שעיניו בראשו יבין שכשיש בעיה ברקע אז אין בכלל על מה לדבר. ומילה של פאנטית הנקה- אהבה של אמא אפשר לקבל גם בלי חלב אם . ונראה שהיתה לך הדוגמא הטובה ביותר... 

לגבי מספר הילדים- בגלל שגדלתי במשפחה של שבעה ילדים, תמיד היה לי ברורבור ילדה וגם עד גיל די גדול, ששבעה ילדים זה מאסט! היום, כשיש לי שניים והקטן כבר בן שנתיים וחצי ואין עוד משהו באופק- מבחירה, אני כמובן כבר לא חושבת כך, וחושבת שלכל אדם יש גם בזה את הבחירה החופשית. אני אישית מרגישה וחושבת שעדיף שלאדם יהיו שני ילדים שיאמרו שיש להם את האמא הנפלאה בעולם, מאשר חמישה שיאמרו שיש להם אמא שמתקשה לתפקד איתם ברמת הביסי, אם זה מבעיה כתסמונת טורט, ואם כי גידול ילדים זה לא הצד החזק שלה (הבדל עצום, אבל בינינו, גם חוסר הסבלנות ש"בורכתי" בה לא עושה את החיים קלים ואני לא מאלו עם הגישה החינוכית...). בקיתור, תהיי גאה במי שאת וביכולות שלך ואל תרגישי צורך להיו מחוייבת לתכתיבים חברתיים כאלו ואחרים, הכי חשוב שהבת שלך תהיה גאה בך ותאהב אותך. 

אין לי מה להוסיףעל דברי ד.איזה טוב ה'!!!!

כרגיל הוא יודע לומר בשם כולנו את המילים הנכונות

אני מזמין אותך להצטרף לפורום משפחות החולים בצוותא (קישור בחתימה שלי) ולתרוום לכולנו מנסיונך.

כותבת ההודעה... לא אוהבת אנונימי....yaldaima

עקיבא יקר,

תודה על ההזמנה, ב"ה, אני לא חולה.

טורט היא אינה מחלה.

התאשפזתי פעם ראשונה כשילדתי.

פורום כזה יכול לגרום לי דיי לדיכאון.

בע"ה שלא אזדקק לעולם...

עדידי, בקשר להנקה, 99.9% מהאנשים שאני מכירה לא יודעים שיש לי טורט.

זה לא העסק של אף אחד, גם חמי וחמותי לא יודעים...

והיו פה כל מיני אמהות-מושלמות עם  4 ילדים מתוקתקים בגיל 6 ומטה שיונקים עד גיל שנתיים וחצי

שפתחו עיניים ושאלו "למה את לא רוצה להניק?".

לי ב"ה יש סבלנות לילדים, כל עוד אני ישנה.

סבלנות זו לא בעיה, יש לי ים סבלנות,

הבעיה זה האיטיות בעבודות הבית, והצורך בשינה יותר מרוב האנשים.

אני מסכימה איתך שעדיף אמא שפוייה לשניים-שלושה מאשר אמא חסרת כוחות ל7.

אבל אני באה ממשפחה קטנה, וזה נראה לי כ"כ כיף במשפחות הגדולות, שנהיה שבט כזה של נכדים ונינים

ושכולם נפגשים כשיש מאורע משמח או ח"ו עצוב. ושהגדולים יותר לומדים ערכים של עזרה בגידול האחים (אגב, אני שונאת שרוב הנטל נופל על הגדולים, לא מדברת על זה...).

אפשר לספור על יד אחת את בני הדודים שלי... וגם ככה בקושי נפגשים, אף אחד לא אכפת לו מאף אחד.

זה הפורום הכי לא דכאוני שקיים איזה טוב ה'!!!!

אבל אם את לא מרגישה שייכת אני לא כופה על אף אחד השתתפות בפורום

בהצלחה.

דווקא בגלל שבאתי מהרקע ההפוך, אני מבינה אותך...אלזה

ועם כל הקושי כלפי הסביבה השופטת, אני חושבת שאם הן לא יודעות שיש לך טורט, אז הן ימשיכו לשאול שאלות, למרת שעל בשרי למדתי שאסור לשפוט אף אחת ואני כבר מעדיפה לשתוק ולומר לעצמי שבטוח יש לאשה את הסיבה שהיא לא מניקה/לא מביאה עוד ילדים וכו'. לגבי עוד ילדים- אם באה בחשבון עזרה בתשלום, זה יכול לעזור מאוד, לא? אם זה במשק בית, או בטיפול בילידם בזמן שאת נחה, ככה גם תוכלי להיות פנוייה רגשית לילדים (בכלל אני חושבת שכל אשה היתה רוצה להשתחרר קצת מעבודות הבית וממחסור בשינה ולטפל בילדים כל היום עם חיוך ובלי כל מיני קשיים אישיים שמכבידים, הרי אצלך זה טורט ואצל אשה אחרת זו עייפות מטורפת מתינוק שנולד לא רגוע ובשילוב עבודה במשרה מלאה...). עוד רעיון הוא ללכת אחרי כל לידה לבית הבראה כזה כמו של החרדיות, זה ממש יכול לפחות בהתחלה להיות הצלה, במיוחד כשיהיו עוד הרבה ילדים ושעניין השינה יהיה קריטי. 

אגב, בעניין הסבלנות, הבאתי את זה כדוגמא למוגבלות שקיימת בי... קורץ

מאוד מבינה אותךמתעלה אליו

אני גם במקום הזה עם תינוקת בת חצי שנה ואני יכולה להגיד לך שזה ענין של המקום הרוחני והנפשי שהבן אדם נימצא בו באותו זמן וזה נתון לשינווי והשינוי בידים שלנו.

כשהייתי יותר צעירה לא רציתי ילדים ביכלל,,הגישה שלי היתה שאני לא רוצה ילדים דפוקים ואומללים,זה לא אחראי להביא ילדים עם המחלה ואיזה אימא תהיה לכהם וכו.

אחכ עברתי תהליכים והבנתי שאני יכולה להיות אימא טובה לא פחות מאחרות,זה היה תהליך של גדילה,התבגרות,התפתחות וצמיחה רוחנית אדירה בכל מובן אני עדין מתפתחת וצומחת כל הזמן ברוך השם.

היה לע היריון מאוד קשה,לא תמיד אני מבינה את הילדה שלי ולא תמיד יש לי סבלנות,אבל אני יודעת שאני אימא טובה ביגלל שאני כל הזמן בתהליכי למידה והשתפרות וזה בעצןםעיקר,כןו קשה לי אני מאוד היפרית ומאוד לא רגועה אבל אני לא מתחרטת לרגע ומוכנה לעשות את כל המאמצים כדי שתהיה לי מישפחה גדולה למרות שאני יודעת שילדים שלי לא יהיה קל עם אמא כזאת ולי יהיה לא קל שיצאו לי ילדים כמוני אבל אני אעשה את  זה לא בשביל עצמי אלא כי השם  ציוה,אני לא מתבישת במה שיש,לא רצה וצועקת בחוצות אבל מי ששואל אני עונה ומ ישיש לו בעיהעם זה בעיה שלו,זה אני וזהו זה  ולקח לי הרבה מאוד זמן עד שהתחלתי להשלים עם זה ואניי רק בהתחלה,אז עצתי לך קחי כל יום לעצמו,תחיי את הווה,תהני מכל רגע עם הילדה שלך,תעשי הרבה עבודה עצמית על אמונה,ביטחון,מידות,תקראי סיפרי חינוך,תבדקי ותבררי לעצמך למה את מתחברת,הרבה תפילה,תעשי התבודדות,דברי עם השם מלב אל לב ,בקצב שלך ואני מדברת איתך בתור אחת שהיתה ממש על הפנים עם המון יאוש וחוסר תיקוה להקים בית ויצאה מזה.

את מוזמנת למסרש

ואני מצטרפת להזמנה של עקיבאמתעלה אליו

הפורום שם ביכלל לא מדכא ועוזר לי המוןמנפנףנשיקה

וואו. יקירתי, את משהו מיוחד.ציפי כהן

מסירה בפנייך את הכובע. (טוב, מזל שזה רק במובן הוירטואלי של המילה...קורץ)

ההתמודדות שלך עם זה והדאגה של ההורים שלך לעזור לך מעוררים השתאות והערכה. היכולת של אמא שלך להשקיע בך ולתת לך כל כך הרבה בתחום ההישגים שלך, והיכולת שלך להמשיך, וללכת עוד לאוניברסיטה, ולא להתייאש, ולדחוף את עצמך קדימה, ולהתחתן וללדת ילדה על כל המשתמע מכך- זה מדהים.

לגבי הרצון שלך והחששות, הפחדים והתקוות לצד הידיעה הברורה של הקושי:

יקרה, זה קשה מאוד.

אני מכירה מקרוב קושי דומה מאוד לשלך. גדלתי במשפחה מרובת ילדים (9 ילדים בלי עין הרע) וגם אני ככל הנראה לא אוכל להקים משפחה גדולה כמו שחשבתי שתהיה לי.

זה מתסכל מאוד, זה כואב מאוד. אין יום שאני לא מרגישה את הצער הזה.

הרבה אנשים סביבי חושבים שיכול להיות שכן יהיה לי. אני לא יודעת. יכול להיות שיהיה עוד אחד. וגם זה יהיה בגדר נס גלוי. (כל ילד הוא נס, אבל נס שהוא בגדר טבע. אצלי הנס הוא בגדר נס...)

יקירתי. אני מרגישה שהעבודה שלי היא עבודה בכמה מישורים, ואני ממליצה לך גם עבודה בכיוון הזה:

מישור אחד- לשמוח במה שיש לי בחיים. לאהוב את מה שיש לי בחיים, לאהוב את מה שהצלחתי להשיג עד כה ולשמוח בזה בכל מאודי. לתת לילדים היקרים שלי את כל מה שאני יכולה לתת להם. באהבה רבה מאוד.

מישור שני- לבדוק כיוון לעתיד.

זה לא צריך להיות להיום, זה לא צריך להיות גם למחר. אבל לבדוק מה האופציות שעומדות בפניי. לברר מה אני יכולה לעשות, מה אני צריכה לעשות, מה יסכן אותי ומה אני יכולה לקבל על מנת להוריד סיכונים.

לברר מבחינה רפואית כל מה שאני יכולה בהקשר של אולי-הריון. גם אם זה יהיה בעוד 5 שנים. ידע הוא כח ויכול להיות שיש דברים שלא הייתי יודעת עליהם היום אם לא הייתי מבררת.

מישור שלישי- השלמה.

השלמה עם העובדה שאין מה לעשות, הרבה ילדים כבר לא יהיו לי. גג שלושה נניח. וגם זה יהיה נס גדול עבורי.

אני עובדת עם עצמי על השלמה עם היכולת המוגבלת שלי ללדת. אני עובדת על עצמי ומביאה את עצמי לידי הבנה ריאלית שזה מה שהקב"ה נתן לי. ועם זה אני צריכה לצמוח. ועם זה אני צריכה לגדול. עם שני הילדים שלי, שאולי יתרבו ויהיו שלושה. אולי. לא יודעת.

ההשלמה הזאת היא תהליך ארוך ולא פשוט. זה סוג של אבל. זה ממש אבל על חלום, על מציאות שלא תהיה עוד, על חוסר יכולת. זו השלמה שקשה להגיע אליה.

אפשר אולי בעזרת שיחות פסיכולוגיות. או בעזרת עבודה נפשית קשה וכואבת של יום ועוד יום.

אלה בגדול התחומים עליהם אני עובדת...

כרגע הכי חשוב לי להיות בשמחה. לשמוח במה שיש לי. ויחד עם זה יש הרבה עליות וירידות מול הנושא הזה.

לא קל.

מחבקת אותך, אישה גדולה.

אשרייך, בתגובתך לימדת אותי רבותדרומיתאחרונה
אפשר לשאול: מי מאבחן תסמונות שכאלוזיויק

ומי קובע איזה תסמונת יש לאדם?

פסיכולוג? פסיכיאטר?

קודם כל,ד.

כדאי לדעתי להיזהר מהנושא הזה של "תסמונות".

מדובר בסה"כ בתופעות, שלפעמים לצורך הנוחות מקבלות "הגדרה" מסויימת לטובת הטיפול.

זה לא פתאום "אדם מסוג אחר".. [אה, יש לו תסמונת...].

שלא לדבר על כך, שלחלקן אין הבחנה ברורה אלא השערה שזו התופעה.

בנושא המוזכר כאן, למיטב ידיעתי זה איבחון של נוירולוג.

דן, כתבת נהדר. אני מסכימה עם כל מילה.ציפי כהן
נכון, זה אבחון של נוירולוגyaldaima

תודה למגיבות ולמגיבים .

מתעלה אליו, אני מסכימה עם העצות שלך ומשתדלת לחיות את ההווה ולשמוח בבת המתוקה שלי

מצד שני, ה' ציווה את הציווי "פרו ורבו" , שיכול להסתכם גם בבן אחד ובבת אחת לפי ההלכה.

אם אישה לא מסוגלת להעניק לילדיה ולגרום להם לממש את הפוטנציאל שלהם על אף הטורט (או כל בעיה אחרת...)

ויש לה הרבה ילדים, עדיף שתלד 3 ילדים ושהם לא ירגישו שהם לא יכלו להביא את היכולות שלהם למקסימום למרות הטורט, כי לאמא לא היה זמן לעזור להם ולקחת אותם לאנשי מקצוע, עזרה לימודית, חברתית וכל מה שציינתי שההורים שלי עשו... 

יש מצב שאת מסוגלת לזה, לא אמרתי שלא ח"ו, אבל במידה ולא, אל תחשבי שה' ציווה אותך לכך ושאת חייבת לעשות ככה כי זה רצון ה'. רצון ה' זה אמא מעניקה ושפוייה, וילדים שיכולים למצות את היכולות שלהם למרות הקשיים, ומה טוב אם הם יהיו רבים, ואם לא, לא נורא, העיקר שתהיה תורה, שמחה ואור בבית ושלכולם יהיה הכי טוב שאפשר במגבלות המציאות. שוב, אני מסייגת, אני לא דיברתי עם  הקב"ה במסר אישי, ואני לא יודעת מה רצונו באמת, אבל ככה אני מרגישה עם עצמי. כל מי שרוצה מוזמן גם לפרש אחרת ממני.

מתחדשת, תודה על הפירגון, זה באמת עוזר.. כי אני לא 100% עם ביטחון בעצמי... 

תודה על העצות, אני אעבוד עליהם בע"ה.

הנקודה היא שאל תיתני למחלה לקבוע בשבילךמתעלה אליו

נכון בסופו של דבר ההחלטה על מיספר הילדים היא שלך בודאי אבל חשוב מאוד שזה יגיע ממקום יותר אוביקטיבי בלי הלחץ של המחלה,לא הטורט אמור לקבוע כמה ילדים יהיו לך אלא את ורק את בילבד,תחשבי ככה למה בעצם השם שם אותנו במקום הזה אם זה ככ מגביל וקשה ואני בעצמי נאלצת לעשות המון ויתורים,אני לא עובדת,לא נוהגת,אין לי חברים ואני לא בקשר עם ההורים שלי ,אין לי ככ אפשרויות בחירה,ועשרות פעמים שאלתי למה השם עשה לי את זה?חשבתי שזה עונש שבא לאמלל אותי ולהרוס לי את החיים,היה צריך הרבה עבודה כדי להרים את עצמי מקרשי הדיכאון והאומללות,היום עדין קשה לי כי אני לא יודעת בידיוק מה יש לי וכאמור אני מאוד לא רגועה ולא תמיד סבלנית לילדה שלי,לבעלי לא קל,אני עדין עובדת מאוד קשה לבנות קומות באישיות אבל במצב הרבה יותר טוב ממה שהיה קודם, יש לי הבנה הרבה יותר ברורה של מקומי ויעודי בעולם ושל הקשר שלי עם הקב"ה,לי מתאימים דברים מסוימים לך יתאימו אחרים,בינתים אני מציעה שבאמת אל תחשבי על זה כרגע אלא תתמקדי בלהנות מהילדה המקסימה שלך.

אני במצב די דומה לשלךפרח12

תמיד חלמתי על משפחה על 6 ילדים - בנות ובנים ושהשמחה תהיה שרויה בביתנו תמיד.

,בסוף נולדו לי ארבעה בנים , ולא כ"כ פשוט לגדל אותם . עברנו טיפולי קלינאיות תקשורת , פסיכולוגים , הנחיות הורים וריפוי בעיסוק .

לאחרונה התברר שאחד מהילדים הוא עם PDD ( על הקשת האוטיסטית) ואני חושדת שהקטן הוא עם ADHD רק שהוא עוד צעיר לאבחון...

אני כל היום מתרוצצת בין המטפלים השונים , נמצאת בבית הספר כל הזמן , נאבקת בכל המערכות וכו וכו'

בהריון האחרון חליתי במחלה די קשה והייתי מאושפזת די הרבה דמן בבית חולים ( משהו שלא קשור להריון ישירות) .

אני כל היום חושבת על החלום שיהיו לי יותר ילדים וגם בנות , אך אני רואה שכיום זה פשוט בלתי אפשרי לטפל בכל הילדים בצורה שהכי תקדם אותם אם אני אצטרך לטפל בתינוק בנוסף על כך . (יש גם את הפחד שהמחלה תחזור אם אני אהיה בהריון , והפחד שיוולד ילד נוסף עם PDD אולי בצורה יותר חמורה)

השתתפתי בקבוצת תמיכה להורים לילדים עם PDD ושם הביאו קטע שריגש אותי - אם אני לא טועה קראו לזה המסע או הטיול לפריז . תיארו שם זוג שמתכנן טיול לפריז , והא מראש מתכנן איזה אתרים יפים הוא יראה , לאיזה מסעדות הוא יכנס , איפה הוא יעשה קניות . לבסוף הם נוחתים ברומא במקום בפריז . ובהתחלה יש להם אכזבה מאד גדולה ולאחר מכן הם מתחילים לראות את הדברים היפים שיש ברומא ואת המעלות הגדולות שם .

ממש הזדהיתי עם הקטע , כי לא תמיד מה שמתכננים זה מה שה' מתכנן לנו , אך בכל מצב ניתן לראות את היתרונות במצב החדש.

חלום קטן שלי 4ילדיםמתעלה אליו

המחלה לא תקבע לי מה לחלום לא תיקבע לי איך אחיה,איפוא אגור או כמה ילדים יהיו לי,את זה קובע רק השם יתברך ואם אני לא יכולה לעבוד או לנהוג סימן שזה לא ניצרך לי ויותר ויותר אני רואה ומבינה כמה יש לי בידיוק מה שאני צריכה כדי למלא את היעוד שלי בעולם כפי שהשם יתברך החליט עבורי בחכמתו

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך