עלון קרליבך לכבוד פרשת פינחס תשע"ב!כל הזמן שמח

תורות של ר' שלמה קרליבך
כתוב בספר הקדוש 'אמרי פנחס' מרבינו ר׳ פנחס מקוריץ- שבפרשה שלנו ה' בירך את פינחס- "את בריתי שלֹם" בלי 'ו' 
היינו 'שָלם' וידוע שפנחס הוא נשמת אליהו, ואליהו לא מת והוא שָ לם לעולם ועד ,כי מיתה בא משבירת הכלים, ובחינת
שלמות זו ישנה בכל דבר בעולם -הכותל המערבי, שלמה המלך בנה אותו והוא עומד לעולם, ועל העיר לוז כתוב בזהר
שאין שם מיתה ,ובאדם ישנה עצם הנקראת לוז שלא שולט בה המוות וממנה תהיה תחיית המתים ,ובעופות יש עוף ששמו
חול שאינו מת לעולם.

אמר ר' פנחס ז״ל - 'כמדומה לי שאינו אוכל אותו העוף כ״א במוצ״ש ,ולכן אינו מת שלא נהנה מעץ הדעת טוב ורע שנאכל בערב שבת , וגם לעצם יש קיום מטעם הנ״ל שאינו נהנה רק מאכילת מוצאי שבת קודש' עכ״ל.

נמצא כי בזכות שמסר פנחס את נפשו זכה להתקיים לעולם שנהפך לנשמת אליהו הנביא. כולכם יודעים כי סעודת מלווה 
מלכה סעודת דוד, ו"דוד מלך ישראל חי וקיים", והעצם לוז של האדם שנשמרת לעולם, העצם הנ"ל ניזון רק מסעודת
מלווה מלכה , כי מוצאי שבת הוא זמן מסוגל לכל דבר שיהיה לו קיום לעולם ,כי אחרי שבת קודש שהיינו בעולם כה קדוש ,
ואנו צריכים לחזור לעולם הזה ,כולנו מתפללים שכחה של שבת יהיה לעולם ,ולכל ששת ימי המעשה, כמו ששני אנשים
ידידים קרובים זה לזה באהבה ואחווה צריכים להיפרד, כל אחד מבקש הלואי שנשאר ביחד, למה נפרד זה מזה?  כך אנו
מתפללים לה': ' בבקשה אל נא תיקח את השבת ממנו הלא היא כ״כ קדושה בעומק הלב ,כ״כ הרגשנו את טעם נועם העליון ,
איך ניפרד עכשיו להיכנס לימי החול?'.

לכן בא דוד המלך שקיים לעולם ,ונותן לנו כח שקדושת השבת תישאר אצלנו בכל ימות השבוע וכך יהיה בעת ביאת משיח צדקנו, שבמוצאי שבת אחד כולנו ביחד נאמר להשי״ת: ' אנחנו לא רוצים הבדלה, אנחנו כל כך רוצים שיהיה שבת כל השבוע' , ואז יאמר לנו השי״ת: 'בגלל רצונכם הקדוש שאתם כ״כ רוצים שבת כל ימי השבוע, אני יביא את משיח בן דוד ויהיה יום שכולו שבת'.
מה אתם חושבים שהמציאות תשתנה מתי שהמשיח יגיע?

לא, הכל ימשיך להיות רגיל, אילנות ועננים 'ועולם כמנהגו נוהג. 
אבל מה ישתנה אז ? משיח צדקנו יגלה לכל אחד את עומק הפנימיותשבלבו. בגלות אנחנו לא רואים את הפנימיות של כל דבר. 
אבל הצדיקים, שיש להם עיניים קדושות, 'עיני משיח', יכולים אפילו עכשיו בגלות לראות ש'ד׳ אחד ושמו אחד', כי הם רואים את הפנימיות של כל אחד ובכל דבר. זה תלוי בנו, אני יכול בכל משך ימות החול לעשות הכל כמו כולם בחיצוניות, אבל החידוש שלי הוא שבפנימיות שלי בעומק לבבי יש שבת קודש, השאלה היא ״כמה אתה מושך את שבת עליך? ״ ולכן החוזה מלובלין כתב לקדוש מזידיטשוב זי״ע, שלא יאמר תחנון בימי החול, כי הם בבחינת שבת. כי אצלו היה שבת כל השבוע. וכן אנו צריכים לזכור בתוך ליבנו את שבת קודש, והעיקר שבלב שלנו נרגיש את נועם קדושת השבת, ועל ידי זה נגיע גם לדבר שלא יגמר לעולם "את בריתי שלם", נזכה ל"יום שכולו שבת", עם נועם עליון, בלי שום בלבול וחושך רק אור גדול במהרה בימנו אמן!

סיפור נאה על המשכת שבת: לפני בערך מאתיים שנה, באושוויצים, לצערי, עלי לספר לכם שאושוויצים זה בעצם השם 
הפולני של העיירה אושוויץ, שאי אפשר לשכוח אותה. אבל אז היתה זו אושוויצים. והרבי הקדוש ר' הרשל מאושווינצים, 
כך הוא מספר:
כשהייתי בן שבע עשרה, התגעגעתי שיהיה לי רבי. אחד שממש נוקב ויורד אל עמקי הנשמה שלי. אחד שיכול לייעץ לי 
איך להתקרב אל הקדוש ברוך הוא.  הסתובבתי בין כל הצדיקים אבל עדין לא מצאתי את שלי, עד שפתאום שמעתי   
שר'  שלמה'לה קאשאנובר,  הוא היה ביחד עם החוזה מלובלין אצל הרבי רב שמעלקה,  קדוש ונורא שמו.  הוא יבוא 
לשבת קודש לאושווינצים.  לבי אמר לי שהוא יהיה הרבי שלי.  אבל עשיתי לעצמי סימן. כמובן באותם הימים כל יהודי באושוויצים היה שומר שבת. מי לא הניח תפילין ולא הלך ללמוד. אבל יהודי אחד כמעט שלא ידע כלום. בקושי ידע איך 
להתפלל. הוא היה סבל. שמו חצק'ל. היה לו משהו משלו. יום ראשון, נגיד חנה'לה קונה בשוק עשר קילו תפוחי אדמה. 
זה קצת כבד.  והיא אומרת,  חצק'לה,  אתה יכול להביא לי את זה לבית?                                                                                                                                              
חצק'ל הוא אדם גיבור.  גיבור שבגיבורים.  והוא בתמימותו שואל:  חנה'לה, תגידי לי, את חושבת שישארו כמה תפוחי 
אדמה לכבוד שבת קודש?

אפשר היתה זו אמת, ואולי רק כדי לפייס את ר' חצק'לה, היא אומרת: כן, כן, בטח, יש פה הרבה תפוחי אדמה לשבת 
קודש.

הוא לקח את התפוחי אדמה והעלה אותם עד השמים. הוא התחיל לשיר: לכבוד שבת. לכבוד שבת קודש.
כמובן, ביום שני הוא שר, ביום שלישי הוא שר. ביום רביעי הוא כבר לא שר כי כמובן שזה לכבוד שבת קודש. אבל יום 
שישי זה היה יום של חצקל'ה.  פניו צהלו מרוב קדושת שבת.  בשוק אפשר היה לשמוע את קולו,  מעולם ועד עולם.
לצערי, כל העיר חשבו שהוא קצת אידיוט, קצת לא נורמאלי, קצת מפגר, אבל אני ידעתי, בתוך תוך לבי, שאם יש יהודי 
אמיתי באושוויצים, זה חצק'ל. חצקל'ה לכבוד שבת, כך קראו לו מתוך צחוק, אבל אני ידעתי שזה אמיתי. אז עשיתי 
לעצמי סימן. אם ר' שלמה קשאנובר אומר לו שלום כמו שהוא אומר לכל אדם, הוא לא הרבי שלי. אין לו הרגשה. אין 
לו רוח הקודש.  אבל אם הוא צדיק אמיתי, כשהוא יושיט את ידו הקדושה לידו של חצקל'ה לכבוד שבת, והוא מדבר 
איתו, והוא מקרב אותו, והוא אומר לו חזק חזק ונתחזק, הוא הרבי שלי.
כמובן, התפילה של רבי שלמה קאשאנובר היתה עד לב השמים. אחרי התפילה כל הקהילה הקדושה ניגשו אליו לברך 
אותו ולהתברך ממנו.  רק שני יהודים עדין לא אמרו לו שבת שלום.  אני וחצ'קלה- אני חיכיתי לחצ'קלה לכבוד שבת. 
וחצ'קלה לכבוד שבת. נעבעך. כולם מבזים אותו, והוא חשב מי יודע אם הרבי יושיט לו את היד.
פתאום הרבי הקדוש הופך את פניו ואומר לשנינו: רבותי, תגידו לי שבת שלום. חצ'קלה לכבוד שבת היה הראשון. הוא 
ניגש לר' שלמה קאשאנובר ונותן לו את ידו. ר' שלמה קאשאנובר, ברגע שהוא לקח את ידו של חצ'קלה לתוך ידו, הוא 
סגר את עיניו. מרחף בשמים. והוא אומר לו: "יהודי נחמד, איך קוראים לך?" והוא אומר, "חצקל'ה" "יש לך עוד שם?"
הוא מאוד התבייש בפני הרבי, וענה -"רבי הקדוש, בצחוק קוראים לי חצקלה לכבוד שבת."הוא עוד מחזיק בידו של 
הרבי. ר' שלמה קאשאנובר, פתאום דמעות גדולות נושרות מעיניו. והוא אומר, "חצק'לה אני מקנא בך. איזה שם קדוש 
יש לך. חצק'לה לכבוד שבת. מי אתה, חצק'לה, תגיד לי."
"רבי הקדוש, אני סבל. העבודה שלי בשוק. מעולם לא הכרתי את אבא ואמא שלי. גדלתי ברחוב. אני בקושי יודע איך 
להתפלל בגלל ששום אדם לא היה לו זמן ללמד אותי.  יש לי אישה וילדים. ר'  שלמה קאשאנובר עדיין מחזיק בידו, 
ואומר לו: "חצק'לה לכבוד שבת,  רק תגיד לי דבר אחד,  על מה אתה חושב כשאתה שר לכבוד שבת?" והוא מאוד 
מתבייש, אבל הרבי שאל אותו. 

כך הוא אמר: "רבי הקדוש, כשאני שר לכבוד שבת, כך אני אומר בלבי: ריבונו של עולם, יודע אני שאתה בראת שמים 
וארץ, אני יודע את ההתחלה, אברהם אבינו, יצחק אבינו, יעקב אבינו, משה רבינו, אהרון הכהן, בית המקדש וכל משרתי 
עליון, אבל, ריבונו של עולם, אני לא יודע מה יהא בסופו של דבר, מתי נחזור לירושלים, מתי תבנה את בית המקדש, 
מתי תחזיר את עם ישראל לארצנו הקדושה?

רבנו הקדוש מקשאנובר מסתכל עליו ואמר לו: "חצק'לה לכבוד שבת, לו עם ישראל היו יודעים שכל מה שקורה להם 
הכל לכבוד שבת, לכבוד שבת הגדול, לכבוד יום שכולו שבת, אז המשיח היה בא מהר.
שבת שלום שבת שלום!
אשריך שבת שלום!מעריצה של אבאאחרונה
מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami

לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר

https://nearby.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%A7/%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%A7/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D

סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.

מתכנן ללכת?זיויק
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלג

אז  כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.

תודה רבה!abrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))

אני גם רוצה 

זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר ברא

גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.

ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.

לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.

וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.

וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..

ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.

שתזכי להזמנה אישית!

קצת כמו השיר של בינינפש חיה.אחרונה

כל צעד מקרב אותנו

לגלות שוב את פנייך

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה

אולי יעניין אותך