שאלות חשובות.פלספנית

בעזהי"ת

 

התחלנו עכשיו בבית קטע כזה של תזונה לפי הרפואה הסינית, עם מישו שמנחה אותנו בזה במפגשים שבועיים וכו' וכו', משו מסובך..

עכשיו. כשאני בבית זה אפשרי איכשהו; הבעיה היא שאני לא בבית, אני בשירות, אי לכך ובהתאם לזאת- אני נמצאת בפנימיה רוב הזמן.

אבל מה? לקראת החופש וזה וזה, יש טיולים..

השבוע, למשל, יש טיול לשלושה ימים.

עם ארוחות בוקר אין לי בעיה להסתדר.

אבל צהריים.. שזה באמצע המסלול וזה..

ואסור לחם לבן בכלל, וסוג אחר רק בבוקר.. 

ופה שאלתי: 

1. כמה זמן דגן מבושל [אורז מלא, אורז בר, אמרנט, קינואה] יכול להחזיק מעמד בלי מקרר? נגיד אם אני אבשל בבוקר לפני היציאה למסלול ואוכל בצהריים, יסתדר? ויום לפני?

2. איזה עוד דגנים בריאים אפשר 'לבשל' בתנאי שטח, למשל כמו קוסקוס מלא שאפשר לשים בכלי סגור עם מים רותחים ל-10 דק' וזה מוכן, או בורגול שמספיק להשרות במים חצי שעה ואפשר לאכול?

3. ומעבר לטיול, איזה דגן שכזה אפשר לבשל במיקרוגל [בדירת שירות]? אורז מלא וקוסקוס אני יודעת, קינואה במיקרו תלך? אמרנט? אורז בר? אורז פרא? כמה מים, כמה זמן?

 

תודה  

אז ככהיהודיה מא"י

אני לא בטוחה, אבל נראה לי שכל סוגי הדגנים שפירטת יחזיקו בהחלט עד לצהריים, אם תבשלי אותם יום לפני, שימי במקרר, ובתיק תקחי את זה עדוטף במגבת וצמוד לבקבוק של מים קרים. רק אולי עדיף לעשות בלי ירקות, הנסיון שלי מראה שאורז עם ירקות מחזיק פחות מאורז בלי ירקות (דגנים אחרים, כשיוצא לי להכין אנחנו אוכלים מיד, ובדר"כ לא נשאר)

מה שכן בחום הצפוי לנו בשבוע זה, אני לא כ"כ בטוחה שאוכל כלשהו יכול להחזיק...

מה לגבי אטריות מקמח מלא? זה גם אפשרי? אם כן, אפשר לחפש אטריות שהן ממש קטנות, ואז גם אפשר לשים בכלי סגור עם מים רותחים וזהו.

ואולי דייסת קוואקר? גם זה מתבשל רק עם מים רותחים, אם את אוהבת דייסה בלי חלב.

מה לגבי אמגזית? רלוונטי?

 

בישול במיקרו - לפי דעתי אפשר לבשל כמעט את כל סוגי הדגנים במיקרו, גם אם זה יקח פרק זמן של ניסוי וטעיה (ותהייה) עד שתמצאי את הנוסחא המתאימה לכל סוג של דגן. הכי טוב, לבשל כמות קטנה, ובהתחלה על מעט זמן, ולהוסיף עוד לפי הצורך.

הייתי נמנעת מלנסות לבשל במיקרו דגנים שמצריך בישול אורך יחסית כמו גריסים, חיטה ושאר דגנים של חמין

אמגזית לא רלוונטי.פלספנית

בעזהי"ת

 

אטריות מקמח מלא- לא. לא אוכלים חיטה בכלל לחם גם לא מלא. רק שיפון או שיבולת שועל.

דייסת קוואקר מתבשל רק עם מים רותחים כמו קוסקוס יענו? אם כן זה מעולה!

בטח בלי חלב. אסור חלב.

 

תודה!

אם לא אוכלים חיטהיהודיה מא"י

אז איך קוסקוס?

הוא הרי עשוי מחיטה...

וגם בורגול כמדומני עשוי מחיטה

קוואקר אכן מתבשל רק עם מים רותחים. לא ידעתי אם חלב כן או לא כלול בדיאטה, אבל הרי בכל מקרה לא תוכלי לבשל עם חלב בטיול, נכון?

באופן אישי אני לא סובלת דייסת קוואקר פרווה (או כל סוג אחר של דייסה פרווה למען האמת), לכן סייגתי את האפשרות להשתמש בקוואקר לכך שאת דווקא כן אוהבת דייסה בלי חלב.

גם אני יודעת שבורגול זה חיטה גרוסה בצורה מסויימתחילזון 123

כמו גם סולת.

בקשר לדייסת קווקר אם רוצים הכנה מהירה צריך לשים לב לקנות שיבולת שועל להכנה מהירה (שהיא קצת גרוסה כזאת) ולא שיבולת שועל שלמה.

 

לא 'לא אוכלים חיטה',פלספנית

בעזהי"ת

 

אבל לא אוכלים קמח חיטה מלא נגיד וזה.

וגם קוסקוס הוא ברשימת ה'פחות מומלצים', פשוט לטיול הוא הכי יעיל..

תקני קרחון להקפאה ותשימי בתיקכלנית1

אם תשימי בתיק קרחון שמיועד להקפאה, ואולי יש לך תיק ששומר על בידוד, תוכלי להחזיק את האוכל כמה שעות.

בישול מהיר: קוסקוס, בורגול דק, שיבולת שועל להכנה מהירה.

 

אורז מלא ואורז בר דורשים בישול ממושך, אז תשכחי מהם, כי החימום במיקרוגל הכרחי לפעמים, אבל בישול ממושך במיקרו דורש מידי פעם הוספת מים ובדיקת התבשיל. אפשרי אבל אל נשמע לי רעיון מוצלח במיוחד.

דווקא הכנתי היום אורז פראפלספנית

בעזהי"ת

 

[שמורכב גם מאורז מלא ועוד כמה סוגים] במיקרו ויצא אחלה, ב"ה.

 

שיבולת שועל, זה רעיון. תודה!

איך אפשר לאכול בריא מהמיקרוגל ????חרישית

סליחה על הקנטרנות, אבל זה קצת תרתי דסתרי...

 

ולגבי הטיול - נראה לי שכדאי לוותר על המבושל, ואולי להכין לחמניות מקמח שיפון ואותן לאכול (כוסמין מותר?), או אולי לנסות להכין מאפים (לחמניות / קרקרים) מקמח אורז / קמח תירס וכדו'

 

ועוד משהו לגבי המבושל - אם גם אתם מבשלים ללא מלח - אז יש לזה נטיה גדולה יותר להתקלקל, כי מלח מתפקד גם כחומר משמר, ולכן אוכל ללא מלח מתקלקל יותר מהר.

 

בכל שיטת בריאות כלשהי, צריך לדעת איפה לטיפה להתגמש. אולי טיול זה זמן מתאים להתגמש ולוותר על המבושל.

 

לגבי השירות לאומי - אולי אפשר להשיג כירה חשמלית? כי לאכול שנה שלימה ממיקרוגל זה לא ממש בריא צוחק

אכן המיקרוגל הורס את האוכלארלט
מאות מחקרים ובדיקותאלעד
לא הצליחו להוכיח שהמקרוגל מזיק לבריאות
למה? אני ראיתי דווקא מחקר שמוכיח שכן~א.ל


יש לך קישור אליו?ד"ר שוקו
כן~א.ל

זה באנגלית,

ואחרי כל פיסקה- ישנו תרגום בעברית (שהוא לא משהו)

 

כאן: 20120719104528.doc

זה לא מחקר.אלעד
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך כ"ט תמוז תשע"ב 23:17

מי חתום עליו?

 

אוי ואבוי אם על "מחקרים" כאלה את מסתמכת..

מה זה???ד"ר שוקו

"זה כבר ידוע במשך כמה שנים שהבעיה אינה נמצאת רק בקרינה , אלא איך המיקרוגל משחית את ה-DNA במזון, כך שהגוף לא יכול לזהות אותו."

למים אין DNA בכלל, אז המקרוגל לא יכול להשחית אותו.

חוץ מזה, תסתכלי כאן: http://irrelevant.org.il/2012/01/21/3846

את הד.נ.א שבמזון, לא במים~א.ל
אבל מסתבר, לפי מה שכתב ד"ר שוקויהודיה מא"י

שהמחקר הנ"ל הוא מפוברק.

כלומר, זה נכון, אם מים שחוממו במיקרוגל גורמים לצמחים למות זה מראה משהו לא טוב על המיקרוגל, אבל רק בתנאי שהם באמת גורמים להם למות...

 

מזכיר לי את הניסוי המפורסם עם הביצה, ששמו ביצה בין שני טלפונים סלולרים עובדים (בשיחה) ואחרי משהו כמו שעתיים הביצה היתה מבושלת.

אז אני ובעלי נסינו פעם (ביום שהיה איזה מבצע של שיחות חינם ברשת...) וגם אחרי 4 שעות, היצה לא היתה מבושלת, אפילו לא טיפ-טיפה.

 

אז יפה מאוד לשים תמונות של עציץ שמת ולומר שזה בגלל המים מהמיקרו, זה לא הופך את זה לנכון.

מי שרציני מוזמן לנסות את הניסוי בעצמו. רק ששני עציצים ממש לא מספיקים לניסוי, צריך שתי קבוצות של עציצים בשביל ניסוי רציני.

אני לא יודעת אם מפוברק או לא~א.ל

אינטרנט זה כלי רחב- יש שיטענו כך ויש שאחרת.

לכן גם להביא לינק מהאינטרנט לא הופך את הדברים לאמת

לי כן נראה הגיוני שקרינה שבמקרוגל תגרום לדברים הללו לקרות.

להפך, מופרך- זה לא נשמע לי בכלל..

 

 

 

אולי לך זה נראה הגיוניאלעד

אבל לאחר שמאות מכוני מחקר ואנשים וארגונים בעלי אינטרס (יצרני תנורים, ארגונים ירוקים וכד') ניסו להוכיח שמיקרוגל מזיק למזון ולבריאות ולא הצליחו להוכיח זאת מחקרית, למרות כל המחקרים וניסויי המעבדה שעלו הון תועפות--

 

לי זה אומר הכל.

כאן זה נשמע יותר אמין?~א.ל

 

http://www.weizmann.ac.il/safety/nonionrad.html

 

פיסקה 1.2.3 עוסקת בסיכונים הנובעים מקרינת המיקרוגל..

מדובר פה על תאים חייםד"ר שוקו

ועל חשיפה ארוכה לגל האלקטרו מגנטי

....~א.ל

א. אלעד טען שמיקורגל לא נמצא ככזה שמזיק (בין היתר) לבריאות- והנה ההוכחה שכן.

ב. לעניין המזון: כפי שתשים לב, מדובר כאן בסכנות הקרינה הבלתי מייננת והשפעותיה השליליות.

אז עם קרינה שכזו- כפי המופיעה במיקרוגל, כיצד ניתן לומר בקלות שאין שום השפעה על המזון?

 

האם לא היית חושש לענין המזון שאתה אוכל, כשדובר בקרינה מסוכנת?

 

וזו דעתי.

כל הרוצה ליטול- בשמחה

כל הרוצה להחליט אחרת- גם בשמחה

 

 

מה הקשר? אנחנו דיברנו על אוכל שחומם במיקרוגל!ד"ר שוקו

א. הקרינה הבילתי מייננת משפיעה על ההתפתחות של תאים חיים.

ב. תלמד למה זה משפיע על תאים חיים וממילא תבין למה זה לא משפיע על המזון.

א. אני בת. ב. לא הבנת אותי~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך ג' אב תשע"ב 15:23

ג. הסקתי דבר מתוך דבר: הנחתי שאם הקרינה כל כך מסוכנת,

אז מדוע שהאוכל לא יושפע ממנה?

 

ד. אלעד טען שמיקורגל לא מזיק בין היתר לבריאות,

האם עמידה של אדם (המורכב מתאים חיים) למול המיקורגל- זה לא מספיק הוכחה עבורך שהמיקרוגל כן מזיק לבריאות?

 

 

 

אז ככהד"ר שוקו

ההסקה שלך לא נכונה, בגלל שהיא משפיעה על תאים חיים כי היא גורמת להם לגדול בצורה שונה, אבל תאים מתים לא יכולים לגדול אחרת כי הם מתים.

זה שאדם יעמוד ליד המקרוגל וזה יזיק לבריאות שלו (שגם את זה צריך לבדוק כי המיקרוגל מסנן את הקרינה שיוצאת, והוא צריך לעמוד הרבה פעמים עד שזה ישפיע וכו') עדיין זה לא משנה לגבי החימום של האוכל במיקרוגל. באותה מידה את יכולה לטעון שגם פטיש מזיק לבריאות כי אם הוא יפול על הרגל אז היא תישבר.

חום הוא דבר מאוד מסוכןמ.א.

הרבה יותר מקרינת מיקרו - דקות בודדות של חשיפה לחום נורמלי (אפילו נמוך-בינוני) של תנור אפיה יכולות לגרום למוות. יותר מזה -  חום גם הורס DNA, מבצע דנטורציה של חלבונים ועלול לגרום לדה-אקטיבציה של אנזימים חיוניים. נשמע מפחיד, נכון? זה אומר שהאוכל שאת אופה בתנור לא בריא? 

סכין יכולה להרוג - זה אומר שאוכל שחתכת בסכין לא בריא? 

אם תכניסי אדם למים הוא ימות - את לא משתמשת באוכל שמים נגעו בו? 

 

 

קרינה נשמעת כמו משהו מאוד מפחיד, אבל למעשה גם הגוף שלנו פולט קרינה, ולא שמעתי על אנשים שחוששים לעמוד ליד אנשים אחרים... 

יש סוגים שונים של קרינה. לא כל קרינה מזיקה, וגם קרינה שמזיקה - לא הופכת כל דבר שהיא באה איתו במגע למזיק. 

 

 

בסדר.~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך ד' אב תשע"ב 16:05
"חום הוא דבר מאוד מסוכן, הרבה יותר מקרינת מיקרו"

נכון- יש דברים יותר חמורים

ויש דברים פחות

אבל זו לא הוכחה עבורי שהמיקורגל נמצא כ"חף מפשע" מלהזיק..

אולי יש יותר ממנו, אך הוא כשלעצמו גם בעייתי. וכך גם אתה טוען

 

ייתכן שקרינת המיקרוגל אינה משפיעה על טיב המזון- אני באמת לא מודעת לדברים לעומק,

אבל עובדה אחת ויחידה לא ניתן לשנות: זו קרינה שמזיקה ומסוכנת

אז אולי המזון לא הופך למזיק

אך אם היא מזיקה- בטוחני שהוא ניזוק, במידה זו או אחרת

 

זה דומה למכונות השיקוף,

אז כן- הקרינה שם מאד קטנה

אבל היא עדיין את שלה עושה.. 

כך שבוודאי ניזוקים במידה זו או אחרת ואי אפשר להתכחש לזה

 

אז אולי לראייתך, קרינה בסדר גודל שכזה- שהיא לא כך מזיקה

זה משהו שלא צריך לחשוש ממנו,

אני חושבת אחרת

 

 

וכל אחד יחליט את החלטותיו הוא

 

 

אני לא מבין את הטענות שלך...ד"ר שוקו

חום הוא מסוכן כשמשתמשים בו בצורה לא נכונה, כמו פטיש וכמו מיקרוגל. כמו שלא נפסיק להשתמש בחום, במים ובפטיש ככה אין סיבה שנפסיק להשתמש במקרוגל! (אני מדבר רק על זה שהוא מסוכן לאדם, אני לא מדבר כרגע על מה שהוא עושה/לא עושה לאוכל. מה שאני מתכוון זה שזה שהוא יכול להיות מסוכן לאדם בתנאים מסויימים זה לא סיבה להפסיק להשתמש בו כמו שלא מפסיקים להשתמש בפטיש)

"אך אם היא מזיקה- בטוחני שהוא ניזוק, במידה זו או אחרת". שוב, זה כמו הפטיש. זה שהוא יכול להזיק לא אומר שמזיק להשתמש בו.

"זה דומה למכונות השיקוף" זה לא! עד כמה שאני זוכר כל אחד מהם פועל בתדרים שונים לגמרי!

כמה תפיסות שגויות נפוצות על קרינהבת-שבע

קודם כל - על פעולתו של המיקרוגל:

http://davidson.weizmann.ac.il/online/maagarmada/physics/%D7%9B%D7%99%D7%A6%D7%93-%D7%A4%D7%95%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%9C

 

קרינה, בדומה לחומר, נשמרת.

כמו אור הנפלט ממנורה ופוגע בעצם - כסא, למשל - ברגע שהקרינה פגעה בגוף ופעלה עליו איזושהיא פעולה היא נעלמת. אי אפשר להכניס את הכסא לחדר חשוך ולצפות שהוא יפלוט את הקרינה שנבלעה בו בצורתה המקורית.

כך שלמי שלא מתכוון להכנס בעצמו למיקרוגל, והמכשיר שלו תקין - אין חשש מחשיפה לקרינה.

 

קרינה היא מזיקה.

אנשים שאינם מגיעים מתחומי המדעים שומעים על קרינה כמעט רק בהקשר שלילי. קרינה הינה מעבר של אנ' בצורת גל אלקטרומגנטי, שהאנרגיה שלו עומדת ביחס ישר לתדירותו והיא נעה על פני ספקטרום רחב מאד. חלק מתחומי הקרינה האלקטרומגנטית מוכרים יותר וחלק פחות, והיא שימושית ליישומים שונים. סוגים של קרינה אלקטרומגנטית (תדירות בסדר עולה): גלי רדיו, מיקרו, אינפרא אדום, אור נראה, אולטרא סגול, רנטגן וגמא.

אין סיבה לחשוש מקרינת מיקרו יותר מאשר מקרינת אינפרא אדום, למשל, בפרט שהאנרגיה שלה נמוכה יותר.

 

למזון שאנו אוכלים יש השפעה על בריאותנו. תהליכי עיבוד שהמזון עובר יכולים להשפיע על איכותו. ההשלכה היחידה שיש לשימוש במיקרוגל על המזון היא שינוי הטמפרטורה שלו. לכן חימום במיקרוגל יכול להרוס חלק ממרכיבי המזון - אותם מרכיבים שרגישים לחימום ואשר היו נהרסים גם בבישול, באפייה או בצליה.

בנוסף, רוב מרכיבי המזון הרגישים לחימום אינם מזיקים לגוף לאחר שנהרסו. ויטמין C, למשל, נהרס בטמפ' גבוהה ומאבד את סגולותיו. זה חבל, אך לא אומר שאסור לבשל תפוזים - אלא שעדיף לאכול אותם טריים. (קביעה זו מסוייגת כי קיימים גם מרכיבי מזון שתוצרי הפירוק שלהם רעילים - כמו אספרטם, לדוגמא - ואסור לצרוך אותם באם עברו חימום).

מומלץ להסתכלד"ר שוקו

מומלץ להסתכל על שרשור התגובה הראשונה בהסבר

ובנוסף הביאו שם את הלינק הזה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3347848,00.html

מעניין לשאול~א.ל

את הרב אשרוב האם היה מסכים אתכם והאם הוא עצמו חושב שהמיקרוגל לא מזיק

ובכלל- את כל שוחרי התזונה הנכונה..

לטעמי התשובה ברורה

 

 

ובלינק שנתת יש דברים שבעייתים מאוד, והופכים כבר את המאמר למפוקפק 

כל חימום פלסטי גורם לפליטת רעלים- אז לא נכון לומר את זה על מיקרוגל?

 

 

קודם כלד"ר שוקו

במאמר שם הם טוענים שחימום של פלסטיק לא משחרר רעלים.

דבר שני, ברור ששוחרי התזונה הנכונה לא יסכימו, אז מה? מי שלא מסכים שיביא הוכחות! ולא "אם תשים בנאדם במיקרוגל הוא ימות אז זה גם הורס את האוכל" אם כל הכבוד זה לא טענה. תביאי סיבה מדעית למה שחימום במיקרוגל יהרוס את האוכל.

נו בדיוק! נכון שהם טוענים כך במאמר~א.ל

אבל זה מגוחך!

כי כל חימום של פלסטיק משחרר רעלים

 

 

נו, נניח שכןד"ר שוקו
עבר עריכה על ידי ד"ר שוקו בתאריך ו' אב תשע"ב 18:38

אז תחממי אוכל לא בכלי פלסטיק, איך זה קשור למיקרוגל?

 

וחוץ מזה, בקשר לחימום כלי פלסטיק תסכלי כאן:

http://www.snopes.com/medical/toxins/cookplastic.asp

וכאן (בשאלה האחרונה):

http://www.plasticsinfo.org/Functional-Nav/FAQs/Plastic-in-Microwave

 

אם לא אכפת לך אני מצפה לתגובה על שני הדברים (גם על חימום במיקרוגל בכללי, וגם על כלי פלסטיק)

עיינתי.~א.ל

זה עדיין לא משכנע

ואני בע"ה לא מוסיפה עוד לדיון הזה..

נראה לי שהרעיון הובן- מכל צד..

 

אני מצפה לתגובות מכם- אלו שלא נגד המיקרוגל

כי בנתיים מה שעשיתם זה ניסיתם להפריך את מה שאני הצגתי

אך לא הצגתם מקורות אמיתיים לטענותיכם.

(לינקים מאתרים שמטרתם להפוך את החיים לטובים יותר עם פלסטיק למשל- הם מגמתיים, ולכן לא נחשבים)

לא לא לא לאד"ר שוקו

עזבי את הפלסטיק, זה לא קשור לנושא.

בואי נדבר על מיקרוגל: לא הוכח שהוא מסרטן, ואני לא רואה שום סיבה לזה שהוא יסרטן. ושוב אני שואל: למה שאוכל שחומם במיקרוגל יסרטן? למה??

 

ואגב, אי אפשר להביא הוכחה לזה שמיקרוגל לא מסרטן אבל אפשר להביא הוכחה להיפך.

יש הבדל גדול בין חימום אוכל במיקרוגלמ.א.

לעמידה ליד מיקרוגל פועל. 

 

קרינת מיקרו מסוכנת כשהיא פוגעת ישירות בגוף. אין שום קשר בין זה לבין הסכנה שבאכילת אוכל שחומם במיקרוגל. 

 

באופן דומה - חשיפה ממושכת לקרינת שמש הוכחה כמסוכנת. אני מקווה שאף אחד לא נמנע בגלל זה מלאכול ירקות ופירות ששהו חודשים רבים בשמש. 

 

(אגב, גם לעמוד ליד מיקרוגל תקין - לא בטוח שזה כל כך מסוכן, אבל בזה אכן יש סיבה לחשוש.)

האם אפשר להשוות~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך ג' אב תשע"ב 15:45

בין שמש- שיכולה להיות טובה ויכולה להיות גם לא

לבין קרינה מייננת?

האם יש בקרינה כזו מסוכנת איזשהו יתרון?

 

וב. בטח שישנה השפעה על פיות וירקות ששהו זמן ממושך בשמש- אבל זו רק הערה

 

 

השמש פולטת גם קרינה מייננת וגם קרינה בלתי מייננתד"ר שוקו

היא פולטת את כל אורך הגל האלקטרמגנטי.

דוגמא ליתרון שיש לקרינה מסוכנתבת-שבעאחרונה

היא יכולה לראות מה קורה בתוך הגוף שלך

היא יכולה לבצע ניתוחים טוב יותר...

והיא יכולה לחמם את ארוחת הצהריים שלך!

לא חסר.

וגם לו היה הDNA נהרסבת-שבע

(הגיוני שDNA יתפרק בטמפ' גבוהות - )

ממתי הגוף  שלנו מזהה DNA במזון?

מה זה משנה בכלל אם הDNA מגיע שלם או לא?

אוי ואבוי אם הגוף שלנו היה מנסה לזהות כל תא שנכנס למערכת העיכול -

מערכת החיסון היתה נכנסת לפעולה ותוקפת כל חתיכת מלפפון ופרוסת לחם תמימים.

הגוף מזהה רק גורמים שנמצאים בדם או ברקמות, והמזון שאנו אוכלים מגיע לשם רק אחרי שהוא עובר פירוק מלא ממילא, כך שלא מאד משנה אם הפירוק הזה מתרחש בקיבה או כמה דקות קודם.

אולי אפשר איטריות מקמח אחר?אילה שלוחה

בבתי טבע ניתן למצוא איטריות אורז ונראה לי שגם איטריו כוסמין\שיפון וכו'

ובכלל שווה לחפש מוצרים לחולי צליאק...

קוואקר עפ פרות יבשיםפיתה פיתה

זה ממש משדרג את זה!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייטאחרונה

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרום
באמת טעיםפרח שמחאחרונה

וזה מעולה מההקפאה

ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך