מצטער תולתול, אבל אחרי גיבוב השטויות שלו, אני לא יכול שלא להגיב ולחשוף את בורותו ברבים.
הוא גם לא משהו בהבנת הנקרא, מסתבר...
קודם כל, בשביל הפיקנטריה, אדם שכופר באבולוציה, כופר במעשה הבריאה. הכיצד? תשובה בסוף מה שאני עומד לכתוב, אבל היא מאוד פשוטה שכל בר דעת (ולכן לך, משכנות הרועים, אין שום סיכוי...) אמור לחשוב עליה לבד. רק הגיון פשוט.
לגבי ד"ר גבי אביטל - אין ספק שמדובר באדם חכם. הבנאדם הוא ד"ר ל... הנדסת אוירונאוטיקה. אם יום אחד אני ארצה לבנות מטוס, אני מבטיח לך שהוא האדם הראשון שאליו אפנה. בנושאים של ביולוגיה... קצת פחות.
הוא אדם חכם, אין ספק, אבל הוא לא מומחה בתחום.
ועדיין, אם תקרא את דבריו, תראה שהוא לא מכחיש את האבולוציה, אלא טוען שיש בה חורים. כלומר, בגירסה הקיצונית של התיאוריה, שכל היצורים החיים מקורם ביצור חד תאי ימי שהתפתח במשך מליארדי שנים.
הוא גם לא טוען שהיא לא נכונה - אלא שהיא לא מוכחת ושיש עוד תיאוריות. (דווקא על פי האמונה במעשה הבריאה, היא חייבת להיות נכונה, אבל עוד נגיע לזה...)
לתיאוריה הקיצונית שתיארתי יש חסרונות. ללא ספק. כפי שד"ר אביטל כותב, דרווין הכיר בהן בעצמו ואין סיבה להגיד לקלל אותו. הוא היה מדען ישר שפירסם את התיאריות שלו ואת הממצאים שלו. הוא היה ישר - זה יותר ממך, אדון משכנות.
ד"ר אביטל גם לא מכחיש את הממצאים שמוכיחים על התפתחות. זה כתוב במה שאתה בעצמך הבאת.
כל זאת, כאמור, לאחר שידוע שד"ר אביטל הוא מהנדס. לא מדען. בתור אדם בעל השכלה אקדמית הנדסית ומדעית, אני נמצא במקום ייחודי לגלות לך שצורת החשיבה של מדען ומהנדס הן שונות מאוד.
ועם כל זה, כפי שכתבתי, ד"ר אביטל הוא אדם חכם וגם הוא לא מכחיש את האבולוציה.
אגב, תשאל אותו לגבי גיל העולם. הוא לא יגיד לך שהעולם קיים פחות מ-6000 שנה ומה לעשות שמצאו דינוזאורים. אני באופן אישי ראיתי את אחד השלדים הגדולים ביותר בנמצאו בחפירות. וכן, הם נכחדו לפני מליוני שנים.
אגב, זה גם לא סותר את היהדות, אלא היהדות מסכימה עם זה. אתה פשוט בור ועם הארץ גם במקורות של הדת היהודית ולכן אתה פשוט לא מודע לכך.
"הקב"ה בורא עולמות ומחריבן". אנחנו לא העולם הראשון. על הכדור שלנו התקיימו עולמות לפנינו ונחרבו.
"הזאת ידעת מני עד מני שים אדם עלי ארץ"... ויומו של הקב"ה אלף שנים שנא' "כי אלף שנים בעיניך כיום אתמול", הדא היא: "הזאת ידעת מני עד", התורה יודעת מה היה קודם ברייתו של עולם, אבל אתה אין לך עסק לדרוש אלא מני שים אדם עלי ארץ"
אנחנו סופרים מבריאת האדם ולא דורשים מה היה קודם לכך. זה במקורות שלנו. זו חלק מהאמונה שלנו. אז כדור הארץ קיים מליארדי שנים גם לפי המקורות שלנו.
וקיימים עוד מקורות רבים שאותם לא הבאתי כאן ועוד המון הסברים - שכולם אומרים את אותו הדבר: אתה בור ועם הארץ לא רק במדע, אלא גם במקורות היהודיים. אלה שאתה מתיימר לייצג.
כעת לתשובה מתחילת ההודעה: למה אדם שלא מאמין באבולוציה הוא בהכרח כופר במעשה הבריאה:
הקב"ה ברא את אדם וחווה. בסה"כ שני אנשים. להם נולדו 2 בנים, קין והבל והם התחתנו עם אחיותיהם וכך החל המין האנושי. זה הפירוש המקובל לפסוק "עולם חסד ייבנה" שאני בטוח שמעולם לא שמעת עליו כי מעולם לא טרחת לפתוח ספר - אבל תחפש בגוגל ותמצא. זה לא מסובך אפילו בשבילך.
אז אם היו רק שני אנשים - האם הם היו כושים? כהי עור? שחומי עור? בהירי עור? האם קיבלת הריאות שלהם היתה כשל אדם נורמלי או של גדולה יותר?
הרי כיום, בודאי שמת לב, ככל שאנשים גרים במדינות חמות יותר, העור שלהם כהה יותר. מכושים באפריקה ועד לבנבנים חיוורים בסקנדינביה. הכל בהתאם לחשיפה לשמש.
אנשים הגרים על הרים גבוהים, נפח הריאות שלהם גדול בכרבע מנפח הריאות של אדם שחי בשפלה.
כמובן שקיימים שרירים במקומות מסוימים בגוף לאנשים מסוימים לפי מקום מגוריהם, עיניים מלוכסנות בקרב אנשים שאבות אבותיהם חיו באזורים חוליים ומדבריים וכו'.
אז אם אין אבולוציה, תענה לי בבקשה על השאלה הבאה: אדם וחוה היו כושים או לבנים? היו להם עניים עגולות או מלוכסנות? נפח הריאות שלהם היה כמו זה של אנשים שחיים בהרים או בשפלה?
עכשיו אתה מבין, למה מי שכופר באבולוציה כופר במעשה בראשית.
האם כל תורת האבולוציה נכונה? יש המון תיאוריות שונות באבולוציה. יש המון אסכולות.
האם אני חושב שכל היצורים החיים מקורם שיצור ימי חד תאי? בעיני, סביר להניח שלא.
האם לאדם ולשימפנזה יש אב קדמון משותף? ייתכן. אני לא אהיה בהלם אז יוכח שזה כך ולא אם יוכח אחרת.
אבל זה בכל מקרה לא סותר את האמונה היהודית. רק צריך ללמוד מה אומרים המקורות שלנו. זה הכל.
אבל אתה בור גמור גם במדע וגם בתורה - כי יש דברים שמבחינתך אסור ללמוד למרות שמדובר במדרשים ופרשנויות מקובלים וידועים. כי אתה מקדש את הבערות - כי זו הדרך לשלוט באנשים. אם אנשים יהיו חסרי ידע ובורים, הם יאמינו לכל מה שאומרים להם - ולא יוכלו לצאת מזה. זה בדיוק מה שעשו לך. אתה פשוט חלק מכת. שטפו לך את המח ועכשיו אתה אחד מהם.
ומדע? בודאי שאסור ללמוד. כי הרי מישהו עוד עלול לחשוב שיש משהו אמיתי במדע... ואז, הוא יגלה את כל השקרים שסופרו לו, ופשוט אסור שזה יקרה.
אז למסקנה, אתה כופר במעשה הבריאה ואתה בור במדע ובתורה.
טוב, כל אחד צריך תחביב - שלך הוא לעשות צחוק מעצמך.
כאן המקום להודות לך... אני ממש נהנה...
ברור שבכך יש איסור חמור
)