מה יש לך מצפנים תנכיים ונבואות? עזוב אותך ממיסטיקה ונבואות ועתידות.
אני חייב לספר לך מקרה שקרה לי במוצאי שבת בלילה.
הייתי אמור לנסוע לאיזה ישיבה ביום ראשון בבוקר. אבל במוצאי שבת בטעות או לא בטעות נכנסתי לאיזה אתר של קבלה. והיו שם כל מיני דברים מספר הזוהר הקדוש על השי"ת ומהו חומר וזמן וכ'ו וכ'ו. זה היה יותר מדי בשבילי. הרבה יותר ממה שהמוח שלי מסוגל לעקל כרגע. ונפלתי לדיכאון עמוק ויומיים שלמים רק רציתי למות. ביום ראשון אפילו לא הנחתי תפילין בבוקר. ביום שני הנחתי תפילין רק מהפחד, ובחוסר רצון.
ורק היום בבוקר נתתי לעצמי כאפה ואמרתי לעצמי שזה בכלל לא ענייני מהו האלהים ומה תכלית היקום. אני יודע שתורת ישראל היא אמת וזה כל מה שצריך לעניין אותי. ועכשיו אני בחזרה בדרך הישר, וזה קשה לא לשקוע, אבל למדתי לא להיכנס לבית של זרים מבלי שקיבלתי הזמנה.
העיסוק במיסטיקה לאנשים כמונו שרק עכשיו מתחילים עם הבסיס הוא הרסני. זה יכול להוביל לאבדון, ואחרי שקראתי את הקמצוץ הזה מהזוהר הבנתי בדיוק למה אנשים שנכנסו לזה מבלי ידע קודם התאבדו. ברוך השם אני בן אדם חזק וקיבלתי את הכח להתעורר ולחזור למציאות, אבל אדם יותר חלש ממני היה פשוט מתמוטט.
אז קובי- עצה טובה בשבילך - אל תהרהר יותר מדי במה שהמוח ממילא לא יכול לעקל, תעזוב אותך מנבואות זעם ומגילוי עתידות ומצפנים אלה או אחרים, ותתמקד בפשט כרגע. כי גם אם ידעת את כל האירועים שאי פעם יקרו, מה זה היה נותן לך בכלל חוץ מהרס עצמי? נבואות ניתנו לנו כדי שנדע להיזהר, לא כדי שנשב ונחכה לסוף שלנו.
באמת, אני אומר לך מכל הלב, אתה נשמה עדינה וזה לא בריא לך. אל תתעסק עם הדברים האלה.