יש לי חניך בשבט, חניך נורמאלי, חדג'ואט, ודוס. כמו כולם.
הבעייה שיש לו אח בבנ"ע, זה כשלעצמו לא בעיה, גם לי יש אחות בבנ"ע...בעיה החלה כשאחיו שידוע ששונא את אריאל בכלל ואותי בפרט, החל לשכנע את החניך שלי, אחיו, בכל דרך אפשרית שאריאל זה לא בסדר, ש'אריאל לא הולכים לפי התורה והם הולכים נגד התורה' וכדי לחזק את דבריו האח הזה הביא לחניך שלי כל מיני פסוקים מהתורה שהוא דאג לפברק, כדי שיראה שהפסוקים הללו תומכים בשיטת בנ"ע. לאחר מכן האח הזה יצר משוואה לילד מצד אחד אריאל ומהצד השני הוא, האח. והאח דאג שהחניך שלי יבין שאם הוא הולך לאריאל ולא הולך לבנ"ע הוא פוגע במשפחה, באחים(שאגב אחד מהם הדריך באריאל אצלנו).
האח הזה יצר לחניך שלי ילדשעולה לכיתה וא"ו טרור מחשבתי,הוא הכניס אותו למיצר, והכל כדי לפגוע בי, במדריך. האח האינטרסנט הזה מוכן לפגוע בנפש של אחיו(ללא כוונה אך עדיין) ובלבד שאני 'המדריך הפנאט' יפגע, וע"י זה יפגע הסניף, כל האמצעים כשרים בשבילו כדי לפגוע באריאל, גם על חשבון נפשו העדינה(היא באמת עדינה) של אחיו. כשדיברתי עם החניך הוא כמעט ובכה, כי מצד אחד הוא רוצה לבוא לסניף ומצד שני הוא לא רוצה לפגוע במשפחה(שלדעתו תפגע אם הוא ילך לסניף, דבר שאינו נכון כלל).
חשבתי על זה ועלו במוחי מחשבות(האחת-עד כמה נמוך אנשים מבנ"ע מוכנים לרדת כדי לפגוע בדברים שבקדושה)
והשניה- איך אני עוזר לילד הזה, איך אני מציל אותו, לא מבנ"ע, אלא מהשריטה העמוקה שאחיו שרט אצלו בראש ש'אם הואהולך לאריאל הוא פוגע במשפחה' האח הזה גרם לחניך, לאחיו שריטה שרק טיפולים פסיכולוגיים יצליחו לפתור אם אני, המדריך המושמץ, לא יטפל בזה כעת.
אז שאלתי בבקשתי- כיצד אני עוזר לחניך הזה לצאת מן המיצר, איך אני מציל את נפשו הרכה של הילד הזה???