מה אתם הייתם עושים?האריאלניקהנאמן

יש לי חניך בשבט, חניך נורמאלי, חדג'ואט, ודוס. כמו כולם.

הבעייה שיש לו אח בבנ"ע, זה כשלעצמו לא בעיה, גם לי יש אחות בבנ"ע...בעיה החלה כשאחיו שידוע ששונא את אריאל בכלל ואותי בפרט, החל לשכנע את החניך שלי, אחיו, בכל דרך אפשרית שאריאל זה לא בסדר, ש'אריאל לא הולכים לפי התורה והם הולכים נגד התורה' וכדי לחזק את דבריו האח הזה הביא לחניך שלי כל מיני פסוקים מהתורה שהוא דאג לפברק, כדי שיראה שהפסוקים הללו תומכים בשיטת בנ"ע. לאחר מכן האח הזה יצר משוואה לילד מצד אחד אריאל ומהצד השני הוא, האח. והאח דאג שהחניך שלי יבין שאם הוא הולך לאריאל ולא הולך לבנ"ע הוא פוגע במשפחה, באחים(שאגב אחד מהם הדריך באריאל אצלנו).

האח הזה יצר לחניך שלי ילדשעולה לכיתה וא"ו טרור מחשבתי,הוא הכניס אותו למיצר, והכל כדי לפגוע בי, במדריך. האח האינטרסנט הזה מוכן לפגוע בנפש של אחיו(ללא כוונה אך עדיין) ובלבד שאני 'המדריך הפנאט' יפגע, וע"י זה יפגע הסניף, כל האמצעים כשרים בשבילו כדי לפגוע באריאל, גם על חשבון נפשו העדינה(היא באמת עדינה) של אחיו. כשדיברתי עם החניך הוא כמעט ובכה, כי מצד אחד הוא רוצה לבוא לסניף ומצד שני הוא לא רוצה לפגוע במשפחה(שלדעתו תפגע אם הוא ילך לסניף, דבר שאינו נכון כלל).

חשבתי על זה ועלו במוחי מחשבות(האחת-עד כמה נמוך אנשים מבנ"ע מוכנים לרדת כדי לפגוע בדברים שבקדושה)

והשניה- איך אני עוזר לילד הזה, איך אני מציל אותו, לא מבנ"ע, אלא מהשריטה העמוקה שאחיו שרט אצלו בראש ש'אם  הואהולך לאריאל הוא פוגע במשפחה' האח הזה גרם לחניך, לאחיו שריטה שרק טיפולים פסיכולוגיים יצליחו לפתור אם אני, המדריך המושמץ, לא יטפל בזה כעת.

אז שאלתי בבקשתי- כיצד אני עוזר לחניך הזה לצאת מן המיצר, איך אני מציל את נפשו הרכה של הילד הזה???

אם אתה שואל אותי, - חסל אותו!!~אהרלה~!נתניה
אני צריך לחשוב קצת, ואז, בעז"ה, אני יתן לך תשובה יותר מספקת...
ביינתים זה האינסטינקנט(ככה כותבים?) שלי...בכלאופן נתנייתי...
האח הזה די אליםהאריאלניקהנאמן
אני חושב שהחניך שלי אפילו קצת מפחד ממנו(למען האמת גם אני)
דניאל?!?יותר ממך??מיסטר דום
בן כמה האח?מיסטר דום
כמה שאלות לפני שאני עונה לך כדי להבין,דינמית
בן כמה החניך שלך?
בן כמה זה שבבנ"ע?
מה הקשר שלך עם החניך?
דיברת עם האח של החניך על זה?
ההורים שלהם מודעים למה שהבן שבבנ"ע עושה?
ווואי מצב מסובךך!!tomerittal
בס"ד

הייתי מציע לך ללכת לדבר איתו עוד (כמו שעשית), ולהסביר לו. אבל אם הוא לא רוצה.. מפחד...

כמו שכתבתי החניך עולה לכיתה ו'האריאלניקהנאמן
משמע שהוא בן 11

אחיו שבבנ"ע-בן 16(עולה לי"א)

קשר טוב יש לי עם החניך(חניך שמגיע כל שבת עם חת"ת, וכיף לו בסניף) זה לא חניך שיקום בבוקר ויאמר ככה פתאום שלא בא לא לבוא לסניף, סתם.

דיברתי עם האח של החניך, וזה כמו לדבר עם בול עץ, האח הזה לא מבין מה שמדברים איתו ולא אכפת לו בכלל מכלום, מה שמניע אותו זו השנאה לדניאל אדרי מסניף ראשל"צ.

ההורים לא מודעים, אם הם היו מודעים הם היו עוצרים את זה עוד הרבה לפני.
אז תידע את ההורים ברור!רחובות קוקוקו!
אם זה מה שיכול לעזור לנפשו העדינה אז זה שווה את זה!
מצאת בעצמך את הפיתרון!דינמית
"ההורים לא מודעים, אם הם היו מודעים הם היו עוצרים את זה עוד הרבה לפני"

שיחת טלפון אחת והצלת את החניך שלך.
אולי זה נראה מוזר ומלשין להתקשר להורים ולדבר איתם אבל זה נראה לי הדבר הנכון לעשות במצב הזה.
אם תדבר עם החניך וגם אח שלו ידבר איתו, רוב הסיכויים שהוא ילך עם אחיו, אתה תאבד קשר איתו והכי גרוע- הוא יזכור את זה כי "רבו" עליו ויגרום לטו לבעיות בעתיד.
אם אח שלו שונא אותך, זה לא יכול לבא לביטוי באח הקטן! הוא ולקח לו את הזכות להנות בתנועה שהחניך בוחר, גזל זכויות זה דבר חמור!
אני תומכת ברעיון שתדבר עם ההורים בצורה אסרטיבית גם תרוויח את החניך וגם תזכה לאמון ההורים שאתה באמת המדריך של הילד ואתה דואג שיתחנך נכון.

אם זה לא נשמע לך דבר נכון לעשות (אני לא מכירה את המשפחה ואתה כן) תגיד כאן כדי שאדע לאיזה כיוון להציע
אמת דיברת, אני אלך אדבר עם ההורים תודה רבההאריאלניקהנאמן
בהצלחה ואל תשכח לספר לנו איך היהדינמית
כדי שנוכל ללמוד מהניסיון שלך
(תזכור, זה רק נסיון שה' מעביר אותך, נראה אם תצליח.)
דניאל איך היה?!מיסטר דום
וואי צודק תקשיב אני מודיע הכוול להורים מה חשוב שהם ידעו מה קורה עם הבן שלהם כל רגע נתון....
וואוו..רחובות קוקוקו!
די מוכר..אבל לא ברמות כאלה ועם עזרא;)
יש לי כמה כאלה פשוט הם מסכנות..הם מחכות שאחיות שלהם יצאו מהבית או שלא יראו אותם ואז הם באות לסניף..חח..ילדות מסכנות..

אני הייתי מנסה לדבר עם האח אולי הוא לא מודע למה שהוא מעולל!?
ולדבר עם החניך..אבל ת'אמת זה תלוי מה הקשר איתו..
ובאמת כאפות האחים האלה!!הם מעמללים ת'אחים!!!איזה גועל!!
אבל למה?dvirs
אני מבין שבאמת יכול להיות שהאח הזה יצר פגיעה אצל החניך,
אבל למה?
למה כתבת את המשפט המגעיל "עד כמה נמוך אנשים מבנ"ע מוכנים לרדת כדי לפגוע בדברים שבקדושה"? אם כבר דיברנו קודם על שנאה, למה??? במשפט הזה אתה פוגע באנשי בנ"ע ולא רק מתנגד לדרך ואתה יוצר פתח לשנאה! די להכליל! לא מקילים כל הזמן בבני עקיבא והאח הזה הוא מקרה חריג!

אני מבקש ממך בתור מדריך בתנועת נוער, אל תחנך לדברים כאלה ובמקרים כאלה לדעתי עדיף שפשוט תשמור את המחשבות שלך לעצמך!
די! אתה בדרך שלך גם מזריק כל כך הרבה ארס לאנשים שפה (אני מקווה שאתה לא עושה את אותו דבר גם לחניכים בסניף)!
זה פשוט כואב לראות את זה!
דביר(שנער?) תקשיב ותקשיב לי טובהאריאלניקהנאמן
המשפט נכתב כי זאת האמת, וכמו שנכתב פה בשרשור זו לא הפעם הראשונה שמצב כזה קורה ביחס לחניכים בתנועת אריאל, המשפט אינו מגעיל, הוא נכון! כי אחיו לא היה עושה זאת אם לא היה לו גב מהסניף שלו, את המחשבות שלי אני שומר לעצמי אבל דברים שהם אמת אפילו אם הם יכתבו בסוגריים צריך לומר, ובבקשה אתה רוה שלאף אחד אחר כאן המשפט הזה לא הפריע, אז בבקשה תחזור לסניפך ולתנועתך דבריך אינם נכונים כלל.

זה כ"כ לא נכון ודביר צודק.*מוריה 2*
אתה מכליל יש לי בני דודים\ות , חברות ואחות שהייתה קומונרית בבנ"ע והם עושיםשם עבודת קודש! הלוואי ואריאל היו עושים חצי ממה שהם עושים.
וזה בלל לא נכון שהם מוכנים לרדת נמוך . גם אם אתה מדברים על כמה מקרים שקרו זה לא נכן להכליל כי הרב בסדר גמור.
מי שלא בסדר פה זה אתה. ואני ממש מתפלאה איך אתה בכלל מעז לחנך אם אתה מדבר בכזאת שנאה כלפי יהודים מעמ"י. אז מה אם הם לא היו בסדר וירדו נמוך אז גם אתה צריך לרדת לרמה שלהם וככה ללכלך על תנוע שלמה?
אפשר לחשוב שאריאל נקיים... ממש תנועה מושלמת!
ממש לא אכפת לי, ואני לא חוזר בי איני פוליטיקאי.האריאלניקהנאמן
רק שתבינו מה כתבתי ומה אתם (כמובן כדי להגן על תנועתכם המגונה) הבנתם
כתבתי:"האחת-עד כמה נמוך אנשים מבנ"ע מוכנים לרדת כדי לפגוע בדברים שבקדושה" 'אנשים מבנ"ע' לא כל אנשי בנ"ע, אלא יש אנשים מבנ"ע שיורדים לרמה כזאת נמוכה.

ותרשי לי לומר לך, אולי בנ"ע עושים הרבה למען עמ"י, אולי אתם איכשהו חושבים שאתם מקרבים רבים לתורה, והכל טוב ויפה אני לא אפריע לכם לחשוב כך(מסכנים...) אך בשום אופן אי אפשר לקשר את המילה 'קודש' או 'קדושה' לשום פעילות של בנ"ע!! קדושה זה יסוד, זה שמירת הצניעות- זה קדושה ובבנ"ע אין אף אחד מהדברים הללו. תנועה שהולכת לא לפי פסקי גדולי הדור היא תנועה חסרת עמוד שדרה וחסרת הכוונה, התנועה היחידה שהולכת בדרכם של הרב קוק זצ"ל ובדרכם והכוונתם של גדולי הדור-כהרב עובדיה והרב אליהו והרב שפירא זצ"ל היא תנועת אריאל.

וכמו שכתבתי לא לכלכתי על תנועה שלמה פשוט כתבתי מציאות שחלק מחבריה של אותה תנועה לוקחים בה חלק, מציאות כזאת קיימת גם בעזרא, כפי שנכתב אז ודאי שאותם המדריכים לא היחידים שטומנים את ידם בצלחת באילול חייהם של חניכי אריאל.

ולעומת תנועתעם, מוריה ודביר, תנועת בנ"ע- כן, תנועת אריאל היא תנועה מושלמת! תנועה שהולכת על פי התורה בצניעות בקדושה בענווה, כל דבר וכל שאלה מובאת לפתחם של רבני התנועה ולעתים גם לפתחם של גדולי ישראל. תנועה שחרטה על דגלה אמונת חכמים ואהבת התורה, בדרכה של תורה תורת חיים בעוז! היא תנועה מושלמת, נכון יש דברים בעיקר בהתנהלותה של התנועה שאת יודעת טוב מאוד שאינני מסכים עמם, אך כשאת משווה בין תנועת בנ"ע לתנועת אריאל ודאי שמבחינת התורה וההלכה תנועת אריאל עדיפה, ולא משנה כמה בנ"ע 'תורמים' לעמ"י(כשהם בעצם מחנכים אותם להיות חסרי חוט שדרה וללא השקפה אמיתית של תורה) הסיבה היחידה שאחותי שהיא בבנ"ע אינה מזרוחניקית כמו חברותיה(שהולכות עם בנים) זה בגללי ולא בגלל אף אחת ממדריכותיה. כן מוריה אולי לא ידעת כי הסתכלת כל הזמן כמו שהרבה מסתכלים על התנועה, בצורה שלילית, שהתנועה לא עושה כלום, ובגלל זה נוצר לך דימוי שתנועת אריאל היא תנועה לא טובה לעומת ה'קדושה' שיש (מה יש?) בבנ"ע.

יש היום זן חדש של אריאלניקים, אריאלניקים שלא פוחדים להגיד לאף אחד את האמה(המרה) בפנים, אריאלניקים שמאמינים בהשקפה של התנועה בכל נימי נפשם, אריאלניקים שאין בהם את רגשי הנחיתות שאפיינו אותנו פעם(כמו רגשי הנחיתות שהיו אצלך) אנחנו שמחים ומאמינים בדרכה של תנועתינו וגם אם יש דברים שאנו לא מסכימים עליהם עם ההנא"ר, תנועת אריאל היא טובה וקדושה לעין ערוך מקבוצת המיזרוחניקים של בנ"ע.
יודע מה?dvirs
אני אתן לך להתבשל בגועל של עצמך, בלכלוך שאתה מוציא פה על אנשים בשל מקרים כ"כ ספציפיים ובודדים של אנשים שלא יכול להיות שהם עושים ככה בשם התנועה כי התנועה אינה מסכימה עם זה כלל וכלל.

אני מקווה שאחרי גיבוב הדברים הלא נכונים (במילים עדינות) שאמרת פה, הגאוותנות בתנועה (המושלמת, לכאורה) והזלזול בתנועת אחרת (וכן, לכלכת על תנועה שלמה כשאמרת שבבני עקיבא אין קדושה) ובחלק מאנשיה (כאשר אתה טורח לציין את הקשר הישיר לתנועה) שאתה מפגין בכל תגובה שלך, אנשים יבינו שהדברים שאתה אומר נוטפי ארס וחסרי משמעות בעליל. אני רואה שאין טעם להגיב לשטויות שלך מכיוון שיש בהם מקסימום קורטוב של אמת (אם בכלל) ותתפלא לדעת שרוב האריאלנקים לא איתך בדעותיך (לפחות בעניין הנושא של חוסר התרומה של בנ"ע לעם).

אם היית חוקר טיפה יותר היית רואה שהרב קוק תמך בתנועת בני עקיבא אפילו כשהייתה במצב הרבה יותר גרוע משל היום (עיין בזרעים שנה א', חוב' א' תרצ"ז הציטוט המלא מובא גם פה:Forum/Forum.aspx/t44655#1 בתגובה למטה שכותרתה "סליחה והתוכן:"), ואף קרא לחבריה "יקירי לבבי".

וד"א, לפי הכלל שאתה קבעת (שאיני מסיכים איתו כלל ועיקר), בשל הוצאת שם רע שעשית לבנ"ע במשך הודעותיך האחרונות בפורום גם בך אין קדושה כלל בזלזול בעשייה של יהודים מעם ישראל, ומה שאתה עושה פה במשך ההודעות שלך שראיתי שהתפרסמו בפורום את עושה דבר הרבה יותר גרועה מאח של חניך שלך!!!

אני רציתי לסגור את זה במסר"ש אבל אני רואה שאין הרבה אפשרויות אחרות כי כל פעם אתה מוסיף לכלוך על יהודים מעם ישראל ומנסה לבטל את כל פועלם ("אולי אתם איכשהו חושבים שאתם מקרבים רבים לתורה" וד"א, כדאי שתעיין פה http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=712189 בחשיבות של בני עקיבא לאנשים בתהליך החזרה בתשובה (למרות שאני לא מסכים עם כל מה שאמר הכותב שם)) ולכן מחובתי הייתה לענות לך.

הייתי שמח אם נסיים זאת במסר"ש במקום שימשיך פה הלכלוך...
אני עם דניאל!*^שלמה-בת-ים^*
אין לי כח לכתוב הודעה ארוכה(כממו שהוא כתב) ולכן אני מצהיר שאני בדעה שלו, אני גם חלק מהזן הזה שהוא דיבר עליו.
אני קצת חולק בקטע שאריאל הם 100% , אבל אם יש בעיה אנחנו מנסים לפתור ולא מתחילים להעביר נושא(עיין בשירשור זה).
האמת כואבת, אבל אם זו האמת- צריך לאומרה!
יש בבנ"ע אנשים טובים וצדיקים ותורמים המון, אבל בכללי- בנ"ע זו תנועה לחילונים או מתחזקים- לא לדתיים!

יומקסים!!

אגב דניאל, בקשר לשאלה שלך:
לפי דעתי אפשר לדבר עם האח השני(שהזכרת שהוא הדריך בסניף שלכם) והוא יוכל להשפיע מבפנים.

יישר כח!!
אכן, דברתי גם עם האחהאריאלניקהנאמן
לדעתי עליך לחשוב טוב,dvirs
האם אתה מסכים לדרך שבה כשמנסים לפתור בעיה ובדרך משמיצים תנועה שלמה ומכפישים אותה סתם בדברים לא נכונים?

ובכלל, אם בבני עקיבא יהיו רק מתחזקים או חילונים, האם באמת תהיה השפעה עליהם או שרק הם ישפיעו???

מישהו מהציבור הדתי (וכנראה שאלה לא תנועת הנוער אריאל) צריך לעזור גם לאנשים האלה, ואם נבודד אותם ולא ניתן להם תמיכה ומושא לדוגמא ומקום שאליו הם יכולים לפנות הם לא יפנו ויאבדו. וחוץ מזה גם יש אנשים מגיעים מבית דתי לאומי אבל בגלל שהם לא רואים בבית או בבי"ס סיבה אמיתית למה להמשיך ולשמור על הדת הם יכולים להתנתק ממנה בקלות והרבה מהילדים האלה בחיים לא היו מגיעים לאריאל.

גם לדעתי יכול להיות שהאידאל הסופי דומה לאידיאלים של אריאל אבל יש תהליך שאותו הרבה צריכים לעבור בשביל להגיע למצב זה והם יתיאשו מוקדם אם יראו מה האידאל הגדול מכיוון שיחשבו שאין סיכוי שיגיעו אליו, ולכן צריך לעזור לאנשים אחרים לעבור תהליך ע"מ שיגיעו להבנה שזה האידאל הנכון. אבל זה כבר דיון אחר.

ולכן אי אפשר לפסול את כל בני עקיבא או להגיד שהיא רק לחילונים ארו מסורתיים!!!
העמדת דברים על דיוקם...dvirs
זה שיש 5,10,20,50 מקרים כאלה בבנ"ע זה לא אומר שזה מה שיעשה כל אדם בבנ"ע ולכן המשפט הזה לא נכון, ויוצר הכללות בדיוק באותה רמה של ההכללה שכל הדתיים הם רוצחים בגלל שיגאל עמיר רצח את רבין ונתן זאדה וגולדשטיין רצחו ערבים מסכנים!!

האם מותר לעשות הכללה שכזו???
ואני בטוח שיש אנשים פה שזה הפריע להם אבל בגלל שהם הסכימו עם שאר הדברים הם התעלמו ממנו, ויש כאלה שבגלל שהם סומכים עליך בתור מדריך שתאמר להם את הדברים הנכונים ולכן הם חושבים שדבר כזה אינו בעייתי!

אתה רוצה לחנך את החניכים שלך ואת אלה שרואים אותך פה בתור דמות חינוכית, לאנשים שהיות אנשים שעושים הכללות כל הזמן ובשביל גאווה בתנועה / בדרך הם ידרסו כל אדם אחר שלא הולך בדרכם???
אנשים,תפוזה 1
בס"ד

לא עדיף להתמקד בבעיה שכתובה בהודעה הראשונה של השירשור?
להיכנס שוב לוויכוח על התנועות- בבקשה, אבל בשירשור אחר.
אני לא מדבר פה על דרך אני מדבר על התבטאות מסויימתdvirs
שאסור שתיאמר ע"י מדריך ואני בטוח שההתבטאות הזו לא קשור לדרך תנועת אריאל ולא לשל בנ"ע... פה אני לא מנסה להצדיק דרך אלא רק למנוע פגיעה באנשים שיקבלו חינוך שלילי מהדברים שנאמרו פה.
אז דבר איתו במסר"ש על ההתבטאות,תפוזה 1
בס"ד

השירשור הזה מדבר על הבעיה עם החניך.. [אח שלו יותר נכון..]
היתי רוצה לדבר איתו על זה במסר"ש אבל מכיוון שזהdvirs
כבר פורסם בפורום ואנשים ראו את זה אני רוצה שאנשים יבינו שזה לא נכון לכתוב את זה (לפחות לא בצורה הזאת).
וחבל באמת בשירשור שמדבר על החניך שלו הוא מכניס דברים כאלה מראש. אם זה היה רק על החניך שלו הוא לא היה כותב את המשפט הזה, ובעצם זה שהוא כתב את המשפט הזה סימן שיש לו עוד מטרה חוץ מלשאול על החניך.
טוב. אז הבהרת שזה לא נכון.תפוזה 1
בס"ד

יש עוד מטרה? תתעלם..
הבה נפסיק לחפור ונמשיך עניינית לתוכן השאלה.
לילה טוב לכולם!
תפוזה מסכימה עם כל מילה!די!רחובות קוקוקו!
למה כל הזמן לחזור לאותו ויכוח שלא מועיל בכלל כי תכל'ס אפאחד לא משתכנע מהשני וזה רק מעלה ת'עצבים!
יאלה יש נושא לשירשור!ויש גם המצאה גאונית הנקראת מסר"ש!
יומטוף!
דניאל, תראה אני אני הייתי עושה בכזה מצב..tomerittal
דבר ראשון, ההורים- האחרונים שהייתי מדבר איתם (אלא אם כן זה לא עוזר)
אתה יכול לקחת את האח שלו שמשפיע עליו, לקבוע איתו, ולדבר איתו שיחה רצינית(ולא שיחה של דרך אגב..)בסה"כ הוא שנתיים מתחתך. אני מקווה שאם תדבר איתו ברצינות, ובאמת תסביר לו ת'בעיה, הוא יקבל את זה..

ב"הצלחה
ההתבטאות היתה 100%, כי הוא ממש לא הכליל420mal
הוא אמר "אנשים מבנ"ע מוכנים לרדת נמוך..."
ולא משהו כמו "כמה שהתנועה הזו מחנכת לשנאה ופילוג" או "זה מה שמחנכים אותם שם המיזרוחניקים האלה"
מעבר לזה,תתווכחו במאות השירשורים האחרים הנמצאים כאן על בנ"ע ואריאל...
אוי... גם לי יש מקרים קצת דומים...~תמר~
יש לי חניכה שאחים שלה מכריחים אותה לעבור לבני עקיבא והיא ילדה כ"כ תמימה וצדיקה שאני בטוחה שירמסו אותה שם... בנתיים היא עדיין באה... אבל הם עובדים עליה ואני צופה שבשלב כלשהו היא גם תהיה מסכנה ככה...
לדעתי...ניל"ס
חוץ מלדבר עם ההורים, שזה רעיון טוב לכשלעצמו, אמרת שהאח בן 16, לא?
אז יש שתי אפשרויות- או שהוא מתבגר מ-מ-ש לאט, וזו הדרך הילדותית שלו להוכיח שהוא הכי טוב והתנועה שלו היא היחידה שטובה (וזו האפשרות הטובה יותר...), או שזה משהו שטבעו אצלו כבר לפני שנים (אני לא אומרת שזה בהכרח בא מהתנועה שלו, אבל יש מצב) ואז כבר הרבה יותר קשה לתקן את זה.
בעיות צריך לתקן מהשורש, ולכן כדאי לברר מה המטרה שלו לפגוע ככה באח שלו לפני שהולכים לדבר איתו.
גם עם החניך כדאי לדבר על זה(ועל לחץ חברתי- משפחתי).

ולגבי הנושא השני- יש לי רק שני דברים לכתוב:
*לכל כלל יש יוצא מן הכלל, כולל הכלל הזה.
*הקב"ה הוא מושלם. אנחנו רחוקים מזה, אבל שואפים לזה.
דיברתי עם האבא של הילד הוא אמר שהוא ידבר עם האחהאריאלניקהנאמן
ועם החניך, אני מקווה שהוא הבין למה התכוונתי
תגיד לו לשאול את ההורים אם הם יפגעו מזהשהוא באריאלהדרדק
"עד כמה נמוך אנשים מבנ"ע מוכנים לרדת כדי לפגוע בדברים שהקדושה"- חבל אתה לוקח מקרה אחד ויוצר סטרוטיפ, סטיגמה, על כולם וסתם.
ולא, אל תיכנס איתי לויכוח בנ"ע איראל א. כי איני פה כדי לדון על זה. ב. מפני שאני לא חושב שזה יעשה נחת רוח לקב"ה- (וזו היא הסיבה העיקרית)
ובכ"ז נעים לראותך פה שוב, יאיר.האריאלניקהנאמן
וחו"מ יאיר צודקהאריאלניקהנאמן
לא התכוונתי בכלל כשכתבתי את ההודעה להתיחל וויכויחו על בנ"ע-אריאל, לא זאת היתה מטרתי. כתבתי את זה כי באמת זו היתה מחשבה שעלתה בראשי כשדברתי עם החניך.

ושוב אינני חוזר מדברי, רק אדגיש ואומר שדברי לא הובנו נכון לא באתי לומר שכל האנשים בבנ"ע כאלו וגם זה לא מה שכתבתי! כתבתי שיש אנשים כאלו שם, ולא כתבתי שכל האנשים ששם כאלט, דברי עוותו ע"י אנשים מסוימים כדי לפתוח פה ויכוח ולהסיט את הדיון ממטרתו העיקרית והיחידה-העזרה לחניך.

לא רציתי לפתוח פה ויכוח אין לי רצון במחלוקות שמסתיימות בכלום(בעיקר כשאני צודק)
ועוד יותר חשובהאריאלניקהנאמן
אע"פ שאינני מסכים כלל עם דרכם של בנ"ע, ואני חושב שהם טועים ומטעים, הריני מגלה דעתי שאינני שונא לא אותם ולא שכמותם, הריני (משתדל) אוהב כל אחד ואחד מבנ"י. ועם השתמע שיש לי משה ופרטי ואישי נגד האנשים שבבנ"ע הריני מבטל את אותם הדברים והריהם כחרס הנשבר אך משום שאין בדברי דברים כאלו, דברי כנגד מחשבתם והשקפתם הנלוזה של תנועת בנ"ע קיימים ועומדים ואינני חוזר בהם וככוחי אז כן כוחי עתה, ואינני מסכים כלל עם דבריכם והשקפתכם, ובכלל גם הדברים החריפים שאמרתי על דרככם ומחשבתכם הריהם קיימים, אך אינני ח"ו פועל נגד האנשים בבנ"ע.
דיברתי עם הילד היוםהאריאלניקהנאמן
כנראה אבא שלו דיבר איתו על זה, אך הוא עדיין לא רוצה לבוא לסניף. בכל מקרה הוא גם אמר שהוא לא רוצה ללכת לבנ"ע. כנראה שאבא שלו איזן את הילד. בעז"ה אני אתן לחניך קצת זמן להירגע ולעכל את הדברים ובעז"ה הוא יחזור לסניף, סניף אריאל בנים ראשל"צ אימפריה!
הילד היום בבית כנסת אפילו לא הרים אתהאריאלניקהנאמן
ראשו כדי להסתכל עלי, אחיו(שהדריך באריאל) אמר שהחניך אמר לו שיש לו בעיה אישית איתי, כמה רעל הוכנס בילד המסכן הזה...
אמאלה. ומה עם האח? לא דיברת איתו??פגזניקית גאה!
טוב אז הנה כמה דרכי פעולה שלפי דעתי הם מומלצים:א"י בנשמה
* תזמין את החניך לפיצה (כשהקיבה נפתחת הלב נפתח...)
עם הזמנה מושקעת בדואר,ותדבר איתו (עדיף ע"י סיפור) על אנשים שהלכו בדרך שלהם והצליחו להפוך עולמות ולתת כבוד למשפחה.
ושהעתיד שלו הוא בידיו בלבד ולא בידי אחיו!!
( יש סיפור על אמורא שאבא שלו רצה שהוא יהיה חקלאי והוא החליט ללמוד תורה והפך להיות אמורא- הסיפור בטח יותר מוכר לך מאשר לי...)
*תנסה להפעיל עליו לחץ חברתי מחבריו שבשבט (למה אתה לא בא? וכו')
אולי זה יעזור.
*אל תתיאש! זה לא פשוט שחניך לא מתיחס אליך (מניסיון =( )
אבל זה ניסיון בשבילך ובשבילו ובעז"ה תעמדו בזה.
חלק ממה שאמרת...ניל"ס
סותר את המטרה!
אם הוא ינסה לגרום לחניך לבוא בגלל לחץ חברתי- יכולהיות שהוא כבר ילך עפ"י הלחץ המשפחתי...
באמת זה לא פשוט כשמתעלמים ממך, אבל כרגע הוא לא ממש יודע (נראה לי) איך להתייחס אליך,זה לא אישי, אל תדאג- כשהוא יפתור את הבעיה זה עובר בד"כ...
הסיפור שכתבת מסופר על ר' אונקלוס שהתגייר...
אני דווקא מסכימה עם 'א"י בנשמה'..מימי=]
זה לא לחץ חברתי אם יצטרף לחבריו...
ק"ו אם החברים צודקים...

רוב האנושות מושפעת מהחברה... זה טבעי...

לא כל המצוי- רצויניל"סאחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך