זה אני שמשונה, או שהעולם משוגע?!אנונימי (פותח)

כן, נמאס לי.

נמאס לי לשמוע שהתפקיד שלי זה ילדים- להתחתן/ להשתדך, להרות, לסחוב 9 חודשים, ללדת בסבל, לחנך, לחנך, ללדת שוב, לחנך, ללדת שוב, לחנך, ללדת שוב, לחנך, לחנך, לחנך וללדת.

ואם אני רוצה משהו אחר?!

ואם אני רואה את עצמי לא רק כאישה-מכונה-ליצור-ילדים-וגידולם, אלא כאדם חי, פועל, בעל רצונות, שאיפות והשגות.

אני רוצה דברים אחרים. ב"ה קיבלתי לא מעט כשרונות, ואני מתה לנצל אותם. אני חכמה, בסדר?! אני רוצה להיות פיזיקאית גרעין, מפתחת טכנולוגית בצבא או ברפאל, או אפילו סתם היי-טק רציני. אבל לא- ביהדות התפקיד שלי הוא ללדת, לחנך, ללדת- ואת זה אי אפשר לעשות כשאת עובדת עבודה רצינית, שדורשת ממך זמן וכוח.

ואני מכירה את הדיבורים- "זה השליחות שלך". מה זה הדבר הזה?! למה בחור יכול לבחור לעצמו שליחות (כן, ה' מחליט והוא יודע מה יקרה, אבל הבחור הזה בוחר בעצמו מה להיות).

דיברתי עם חברה, שמתה להיות רופאה. לא סתם רופאה- רופאה מוטסת, בטייסת 669 (ולתהות- יש שם בנות, זה אכן אפשרי), אלא מה- זה זמן, שמונע ממך חיי משפחה מפותחים של 12 ילדים והריון כל שנה.

ולמה אני לא יכולה לבחור לעצמי?! למה אני אהיה חייבת או ללכת למקצוע הומני ומשעמם כמו חינוך מיוחד או פיזיותרפיה, או להיות "אמא לא מוצלחת", שכולם ינסו להסביר לה שהיא עושה טעות, או יצקצקו בלשונם?! למה שבחור יתחתן איתי אם הבחורים הדוסים (כן, כמוני) בטוחים שאישה צריכה להיות עקרת בית / מורה / גננת / עובדת עם חינוך מיוחד או משהו כזה?! כשבחור כן יכול לבחור להיות פיזיקאי גרעין /רופא מוטס/ צבא קבע /...- ולבחור בין כל המקצועות שגם חשובים וגם מפתחים אותו ונותנים לו סיפוק?!

בת כמה את??אנונימי (פותח)

את צודקת שיש משהו שמונע מהנשים  הדתיות לעבוד במשרה מלאה +

כי יש לנו עוד דרישות של הבית והמשפחה.

אני חושבת שאם את עוד לא בגיל המתאים אז תחכי  לגשרואז תעברי אותו.

לא יודעת אם את קוראת את העיתון "נשים" , בכל מקרה- יש בו טור שכל שבועיים כותבת בה אישה עם קריירה מכובדת, והיא כותבת איך היא מצליחה לשלב קריירה עם משפחה.

זאת סתם הוכחה שזה באמת אפשרי, אולי לא מתאים לכל אחת אבל זה אפשרי.

זה המון תלוי בבעל, (מה העבודה שלו, כמה משרה היא) ובהורים (עד כמה הם יכולים לעזור) ובך.

יש כאלה שמתחילות עם הקריירה הרצינית כשהילדים טיפה יותר גדולים,

ועד אז הן לומדות או עובדות במשרה חלקית בעבודה שהן רוצות.

בכל מקרה- אל תתבאסי, זאת זכות גדולה ללדת ילדים ולחנך אותך וזה ממש לא מונע ממך את החיים האישיים שלך שהם מ-אד חשובים.

את לא משונה אך העולם גם לא משוגע.

הכל תלוי בהסתכלות.

..לוחמת תמורות
עבר עריכה על ידי לוחמת תמורות בתאריך ה' אב תשע"ב 21:55

^? ואנונימי השניה- אני בת 16אנונימי (פותח)
מי אמר לך שזה התפקיד שלך? אולי באמת התפקיד שלך זהקוקי...!

להיות רופאה מוטסת?

שתדעי שיש דבר כזה שנקרא - לשלב.

זה אומר לקחת שתי דבריםולעשות אותם ביחד. כמו ללדת ילדים ולהיות רופאה מוטסת.

אני לא אומרת את זה סתם, אנחנו משפחה של 10 ילדים בלי עין הרע. ונחשי מה, אמא שלי היא חוקרת ביולוגית שזה אומר שכל יום היא חוזרת הביתה ב6 בערב ויוצאת ב7 בבוקר. והיא הצליחה לגדל 10 ילדים מצויינים.

את יכולה לשלב השאלה היא אם את באמת רוצה.

אצלינו בבית הילדים הם חלק משמעותי בתפקוד של הבית מאז שאני זוכרת את עצמי אני שמרתי על אחים שלי ולפעמים הכנתי א. צהרים וערב וממש אין לי טראומת ילדות. אז אמא שלי לא הלכה לעשות פוסט דוקטורט בחו"ל, על זה היא ויתרה אבל קיבלה משפחה עם ילדים שמחזיקה לא רע בכלל.

זה עניין של מחשבה. כל אחת יכולה לעשות מה שהיא רוצה. השאלה היא לא מה המטרה שלך בקרירה שתפתחי אלא גם מה המטרה שלך מהמשפחה שלך.

וזה יכול להיות שהשאיפה שלך מהמשפחה שלך זה יהיה ללדת 2 ילדים וזה זכותך המלאה!! (ואם מעניין אותך ההלכה מספיק שיהיו לאדם בן ובת כדי שיקיים את מצוות פרו ורבו.)

מקווה שיהיו לך החלטות נכונות בעניין. בהצלחה!

את יכולה להיות גם וגם!בדמייך חיי

בס"ד

בקשר לבעל אל תתדאגי יבוא בזמנו חחחחחחחח אבל תעשי מה שנוח לך מה ש-את רוצה מה שאת אוהבת אל תשימי על אחרים-זאת השליחות שלך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

את בנויה ככה שיגיע הזמן יהיה לך הרבה יור כיף ונחמדבאש ובמים

לגדל ילדים מא שר להתמסר למשו אחר...

ואיי יש הרבה מה להגיד.סבתא רוחלה

קודם כול אישה היא לא מכונת לידה.

לא מתחתנים רק בשביל ילדים בוא נתחיל ככה.

בוא נגיד ככה שזה יכול להשתנות אצלך ויש נשים (היתה לנו שיחה עם כמה מהן) שהן עובדות בעבודות שדורשות המון (לא להיות בבית וכ"ו) והן מגדלות משפחה לתפארת עם 3 5 ילדים ואפילו יותר.

אני חושבת שכדאי לך להתייעץ עם בן אדם שאת סומכת עליו כמו (אמא,אחות,מורה,רבנית וכ"ו) על תפקיד האישה כי לפי מה שתיארת תמיד יש מה ללמוד.

תבדיקי עם עצמך אולי המקצוע שאת רוצה לא מתאים לך או מעבר לכוחותיך למרות שאנחנו מאמינים שאם רוצים אפשר להגיע רחוק.

אני חושבת שכדאי שתשני גישה בנוגע למהות של האישה ולא ברור מאליו שיש לכול אחד 12 ילדים את מבינה?.

אני לא חושבת שיש בת שלא רוצה המשך ושלא רוצה בן אדם אחד שאיתו היא חולקת את המשך חייה(כמובן כול אחת בזמן המתאים) ורוצה שיהיו לה ילדים שהיא תתן להם הכול.

אני לא חושבת שלהגיע לגיל מבוגר אזור 30 ו... אויי יש לי שערות לבנות ואין לי המשך וזה קורה להרבה לצערנו אומנם פחות בציבור שלנו אבל זה קורה.

קודם כול מקצוע חינוך הוא לא משמעם אז בבקשה לא לזלזל...

טוב לא אמשיך מקווה שלא פגעתי בך. (זה ממש לא אישי).

ב"הצלחה!!!.

מאוד לא מסכימה איתך..אנונימי (פותח)

כרגע, אין לי זמן לפרט..

אבל בקשר לצבא, אני לא חושבת שזאת הסיבה ל-למה היא לא יכולה להיות רופאה ב669..

לדעתי הסיבה היא בכלל אחרת,

צבא זה לא מקום לבנות, ובטח שלא דתיות..!!

תחשבי לך שניה בקרב, יש מחלמה, ופתאום יש לך מחזור, מה את עושה?!

מחזור זה כאבים, זה דם.. וזה לא מתאים!

או אפילו תחשבי על הקטע הזה של השינה, איך את יכולה לישון עם בנים?!

ואני גם לא חושבת שבת בנויה פיזית, למה שבנים בנויים לעשות..

זה רק כמה דוגמאות, ויש עוד מלא..

אין מה לעשות, צבא זה לא מקום בשבילנו!

נו באמת.הרהור

מחזור זה דבר שלומדים לחיות איתו ולהתמודד איתו, בכל מקום. אז אם זה צבא זה פתאום משנה? 

נשים וגברים לא ישנים ביחד בצבא. 

ובעניין הפיזי. 

דבר ראשון, לא בהכרח מדובר על שירות קרבי, ואם מדובר- אז זה לא טיעון. יש את הכושר שזקוקים לו לקרבי- שצריך להיות זהה בין גברים ונשים ועם הכנסות נשים הרף לא יורד. אז אם נשים עומדים בכושר שדורשים מגברים- אז אין טיעון פיזי.

יש סיבה יותר גדולה ופשוטה...אוסנת

צבא הוא לא מקום לבנות,

משום שהעירוב בין בנים לבנות יוצר הרבה מתח מיני מיותר, ופוזות, שמפריעות לריכוז של החיילים ומונעות מהם למצות את המקסימום.

במקום זה הם מתעסקים במש"קית ת"ש שלהם.

את יכולה לראות בעצמך איך בנים עובדים נהדר, בשיתוף פעולה, במרץ, כשהם לבד.

ואיך הדברים מתנהלים כשבנות לידם (ואפילו כשזאת הקומונרית שלהם).

כשיש מלחמה והאדרנלין עולה... זה אפילו יותר מסובך,

כי יש יותר דחף (בעיקר אצל בנים) ליצור קשר מיני עם אישה,

ובכל מקרה במציאות של מלחמה, צריך כוחות נפש גדולים כדי לא לפרוץ גבולות 'קלים' הרבה יותר מעריות.

(לא סתם השמאלנים אומרים ש"הכיבוש משחית". מוסר מלחמה זה דבר שמאוד מאוד קשה לבנות ולשמור...)

כולם יודעים את זה. 

אומרים שבגלל זה בצבא ארה"ב אין בנות בשטח.

ואומרים שהאיחוד האירופי מממן את תנועות השיוויון הישראליות כדי שילחמו על "שיוויון בנטל" גם לנשים, וכך יחלישו את הצבא שלנו.

אני יכולה גם לומר, שיש חטיבה אחת שהיא מעורבת לבנים ולבנות, קוראים לה 'קרקל',

מציבים אותה בגבול הכי שקט בארץ (ברגע שיש חשש קטן מעיפים אותם משם),

ואם תתקלו בהם פעם, לא תצטרכו את כל הדיבורים כדי לראות כמה העירוב הזה לא מקצועי ולא שייך.

כמה דברים-אנונימי (פותח)

(היי, אני החברה של אנונימי הראשונה ונכנסתי דרכה)

מתגייסים לשם רופאים (עתודאים) נבחרים. זאת יחידת חילוץ פצועים (קשה) במלחמה, והתפקיד של הרופא הוא לטפל- עד העליה המהירה למטוס ובטיסה עצמה, עד בי"הח. זה עבודה קשה בטירןף, אבל רופאות הן הנשים היחידות שנכנסות ל669 (שאר החבר'ה הם מחלצים).

השינה בכל מקום כזה היא נפרדת, כמובן.

בזמן חילוץ פצוע או במתח שלפני קריאות אף אחד לא חושב להתחיל קשר מיני עם רופאה, אז אין מה לדאוג,  מה גם שהיא בד"כ גדולה מהם ב3,4  שנים בערך, ורק הטייס+נווט גדולים ממנה. בנוסף, אם היא חזקה וגם נשואה...

וההבדל הוא כמובן גדול (בין השאר כי היא גדולה מהם, כי היא רופאה והם חיות שטח וכו').

מחזור זאת הבעיה הקטנה ביותר- אם יש מתיחות וחשש מלחמה, את פשוט לוקחת כדור לדחייה...

אני חושבת שחטיבת קרקל היא מגוחכת, ואני הראשונה שתגיד את זה- זה אך וק פוגע בחיילים ובחיילות, ובקרב זה לא מתאים. אבל רופאה מוטסת זה תפקיד אחר, ואין מספיק חבר'ה כאלו, ובנוסף היא בקושי בשטח בצורך פיזי...( ז"א, היא בשטח- אבל באוויר...)

מי שאמרה שיהיה לי כיף יותר ילדים ממקצוע כזה- כנראה טעתה... ברור לי שאני ארצה ילדים, ולא אתחתן בגיל 30 (אני יותר בכיוון של 20, 21), וברור שאני ארצה כמה ילדים. הבעיה שלי היא שמכל הצדדים אני שומעת שהתפקיד של האישה הוא הילדים- הלידה והחינוך בעיקר, ואני לא מסכימה- אולי יש לי תפקיד אחר, להיות רופאה? או מהנדסת?

אני לא יודעת אם התפקיד מעבר לכוחותי- את זה הצבא יכול להחליט... אבל עפ"י הקריטריונים אני אמורה להתאים, ומה שלא מתאים- הוא בשליטתי (ז"א, צריך רמת כושר די גבוהה, אבל אם רוצים זה בהחלט לא בעיה- כושר זה פונקציה של אימון ופיתוח, מה גם שאני די חזקה וגמישה) נגיד רמת IQ ורכישת ידע, עמידה בלחצים, יכולת להתמודד עם פציעות- אלו דברים שנבחנתי בהם כבר כמה פעמים, ואני מתאימה לזה.

סליחה אם נשמעתי כמזלזלת בחינוך- טעות ניסוח שלי. אני מעריצה אנשי חינוך, אבל בשבילי זה יהיה מקצוע מאד  לא מתאים, ומשעמם... ומקווה שהבנת...

והקטע שאני צריכה את זה- תפקיד משמעותי, תפקיד תורם, אינטנסיבי ופעיל, מלא עשיה- זה מה שאני צריכה, אחרת אני חסרת סיפוק וחסרת מנוח, כמו שאני בתיכון עכשיו- ילדה קטנה ומשועממת שקוראת ספרי הסטוריה צבאיים מלפני 50 שנה, ישנה, ומוציאה ציונים בלי ללמוד...

בכ"א תודה בשם שתינו למי שהגיבה- מי שניחמה וגם מי שלא...

מי חייב אתכן ללדת 12 ילדים?! מי אמר שאת לא יכולהאנונימי (פותח)

להיות רופאה מוטסת?! מי אמר שלא תוכלי להיות מגענית?! ולמה את חושבת שאישה זו מכונה לייצור ילדים!?

זו תפיסה מעוותת!

מותר לך להגשים את החלומות שלך (וגם ללהיות בצבע יש פתרונות הלכתיים ודרכי התמודדות)

רצון טבעי של האישה הוא לפחות ילד אחד (גם אצל חילוניות, זה רצון טבעי), 12 ילדים זה ממש לא מה שכל אישה תרצה גם אם תוכל!

ברור שאני לא אומרת שלא כדאי ללדת הרבה ילדים (לדעתי זה אפילו ממש נחמד) אבל זה לא חובה ולא כפיה על אף אחד!

למה שלא יהיו לך כמה ילדים ובנוס תהיי בעלת קריירה??

ועם כל הכבוד מן הסתם לילדים שלך גם יהיה אבא, הוא לא יוכל גם להיות איתם?! לא רק את צריכה להיות איתם כל היום!

אצלנו עד לפני כמה שנים אבא שלי תמיד היה בבית (הוא עבד במשהו שהוא יכל להיות כמעט תמיד בבית ופנוי..) ואמא שלי היתה מורה והיתה מגיעה רק לקראת הערב....

תתלאו- אבל גם לאבא יש כוחות גיול מופלאים

ותזכרו שאין דבר העומד בפני הרצון- בהצלחה!!!

*מגענית= מדעניתאנונימי (פותח)אחרונה
בוודאי שמתחתנים בשביל קשר עמוק יותר.אנונימי (פותח)

קשר של קדושה, בין בני זוג, בין הורים לילדים, קשר טהור ועמוק. אני יודעת שחיי נישואין זה מאד עמוק... וברור שאני רוצה להתחתן, ולא בגיל 30, ושאני רוצה ילדים...

אבל אני רוצה גם עוד.

יש פה פורום נשים?שושיאדית

מי המנהלות?

את מתכוונת לפורומים סגורים?ילדה של אבא

יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה

יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות

שניהם לא פעילים הרבה.

ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד

אני אשמחשושיאדית

לפנות למנהלות

של איזה פורום?ילדה של אבא
נשואות בלבדשושיאדית

וגם לכלות

לכלות- יעל מהדרום, היא תדע להפנות אותךילדה של אבאאחרונה
הי מרכיבה על סוסים באופן קבועאנונימי (פותח)

יכולה להיגרם בעיה גופנית לנשים?

אם הולכים לחוג רכיבה מסודר ומקצועי, אין מה לחשושאנונימי (3)

מכירה שבאיזור שלי סביב נתניה, יש לא מעט חוגי רכיבת סוסים לנשים. במושבים והקיבוצים באזור.  

ראיתי שיש בצהלה חוג רכיבה טיפולי לנשים לאחר לידה, לחיזוק רצפת האגן 

|הפותחת|אנונימי (פותח)

אני הולכת לחוג מסודר, אבל למה זה אומר שאין ממה לחשוש?

(ואני לא ממש בגיל של אחרי לידה )

תודה

ממה את חוששת בעצם?אנונימי (3)

רכיבה על סוסים נחשבת ספורט פופולרי לגברים ולנשים, תורמת לכושר הגופני, יש גם רכיבה טיפולית לטיפול בבעיות שונות. (למשל נשים אחרי לידה. זה היה בתור דוגמה). 

פעם הייתה מחשבה כזואנונימי (4)

היום זה הוכח כלא נכון...

מוזמנת לגלל קצת

אם זו היתה הסיבה לשאלה, ברור שאין מה לחשושאנונימי (3)

וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה  

רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה

אמנם פוסע מאוד ישן אבל איכשהו הגעתי לפהאנונימי (5)אחרונה

עקרונית אין הנחיות לנשים להמנע מרכיבה על סוסים.

אבל זה כן עלול לגרום לפגיעה בעצב הפודנדלי/ להחמיר תסמינים של זה. אז אם יש כאב בפות באגן או במפשעה אחרי רכיבה על סוסים כדאי להמנע ולהבדק אצל רופאה

פריקהאנונימי (פותח)

אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.

אני הכי שמחה בשבילן 

ואני הכי עצובה בשבילי

זהו

לא קל.. ואת לא לבד.עשב לימוןאחרונה

יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,

שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,

שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן

❣️❣️

מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים

עד רדת הערב, גשם

הקשב לנשים בחלון

עד רדת החושך, גשם הקשב

לנשים הצופות בוילון

גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה

גם בנו יש אימה וזעקה

למשהו פורח

וכן הלאה

עד סוף השבוע

גשם, הקשב לנשים בחלון

עד קץ השבועיים

גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות

גם לנו בחצר

חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא

גם אנו מצפות עד אין בינה

למשהו ברוך כמו הגשם

גם בתוכנו מחכה שותקת

חלקת ארץ קטנה חרבה

והגשם שלנו איחר לרדת

הגשם שלנו

טרם בא

אך הגשם שלנו יבוא

עננים כבר זעים במרחב

הגשם שלנו קרב, קרב

בצעדי ענק

הקשב לנשים בחלון

גשם אדיר ונוהר.

הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-

הוא חוזר

הוא חוזר

הוא חוזר

נ.ב

יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו

חיבוק וחיזוק 🫂

היי, אם מישי פה... שאלה מוזרה...תמימלה..?

)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)

השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?

עד כמה שאני יודעת במקרה כזהתמיד בבטחה

ההלכה מתירה להפיל.

וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר

אז מה ילד שנולד מזוג לא נשוי נחשב?תמימלה..?
לא משנה אם זה ברצון או לא ברצון...
לא נראה לי שיש לזה הגדרה.תמיד בבטחה

ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה

טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד

אוקיי, תודה רבה!תמימלה..?
ממזר הוא לא, הוא כן שתוקי (דהולכים בתר רובא)באנגי
הי. איך הגעת לכאן?עשב לימון
הפורום כבר לא פרטי..אנונימי (2)אחרונה
ריח מהפותאנונימי (פותח)

אהלן, לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם תחתוניות ולא רוצה לשים אותן, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם הריח ועם זה שאני מפחדת שכולם יריחו אותי. אני מתאמנת ומזיעה הרבה וזה יכול לגרום לריח להתעצם ואני חוששת 

בקיצור עצות? 

שני דברים בקיצורעשב לימון

א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.

ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.

נכוןאמרלד

נסי בלי תחתונית 

ותחתונים מכותנה, גם לאימון.

( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה ) 

@עשב לימון מבד מכבסים? 

כןעשב לימוןאחרונה
ניסיתיאנונימי (פותח)

אני פשוט חוששת שמריחים אותי 

איך יודעים שזה תקין? ומה עושים כדי שיהיה פחות ריח?

למי הפורום מיועד??יותר טוב

בנות?

נשים נשואות?

אני לא נשואה ופה אז כנראה שגם ללא נשואות...😉תמימלה..?
שלום עשב לימוןאחרונה

הפורום מיועד לבנות מגיל 15 ומעלה - אין הגבלה למעלה

ממי מבקשים להצטרף לפורום בנות בוגרות?אנונימי (פותח)
המנהלות הן-אמרלדאחרונה
שיטת אביבה - מישהי מכירה וממליצה?אנונימי (פותח)

אשמח גם להמלצות למקומות ללמוד את השיטה.

תודה!!

יש את @אפונה שהיא מדריכה לשיטהאנונימי (3)
[@96032|אפונה] היא ניקית פעילה בפורום הריון ולידה.

שרשור לדוגמא בה היא עונה:

שיטת אביבה - הריון ולידה

יש אתר לשיטה הזו, אם יש לך גישה לאינטרנטעשב לימוןאחרונה

באתר יש רשימה של כל המדריכות.

אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא

אני מכירה, ניסיתי.

זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.

אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,

וכשלא- לא.

אולי יעניין אותך