אישה שמתחילה צירים ומזמינה אמבולנס
האם היא יכולה לבקש שיקחו אותה לבי"ח אחר?
כלומר אם היא גרה בצפון ורוצה ללדת במרכז למשל.
או שיביאו אותה לבי"ח הכי קרוב?
אישה שמתחילה צירים ומזמינה אמבולנס
האם היא יכולה לבקש שיקחו אותה לבי"ח אחר?
כלומר אם היא גרה בצפון ורוצה ללדת במרכז למשל.
או שיביאו אותה לבי"ח הכי קרוב?
בד"כ יביאו אותה לבית החולים הקרוב ביותר.
חוצמזה, למה להסתכן בכך שהיא תלד באמבולנס באמצע הדרך? זה לא סטרילי ולא בטיחותי לתינוק וליולדת...
כי היא רוצה להגיע לבי"ח הספציפי הזה ולא למה שקרוב.
והיא בטוח לא תלד כי איך שמתחיל הצירים (לידה שניה) היא ישר מזמינה אמבולנס.
יעשו את זה או לא?
זו בעיה ולרוב מד"א לא מוכנים לעבור בין גזרות שונות (אזורי חלוקה בארץ לפי מרחבים...)
אלא אם זה באמת נחוץ (למשל כי אין טיפול מסויים מתאים בגזרה ספציפית), מהמון סיבות שונות...
ואם ממש רוצים אז צריך לבקש מהמוקד אישור מיוחד וגם אם המוקד יסכים, זה בד"כ בתוספת תשלום (אני לא בטוחה מה קורה עם יולדות, כי בד"כ יולדת לא משלמת אם היא ילדה תוך X זמן מהפינוי).
אני חושבת שאם היולדת ממש רוצה ללדת באזור אחר בארץ, כדאי לה לדאוג מראש להגיע לאזור הזה ולא להסתבך בשאלה אם כן יסכימו או לא...
ואפילו אם המקרה יאושר - העסק הזה עולה אלפי(!) שקלים. למי יש משכורת מיותרת???
לפעמים מדובר בעיר פריפריה שלוקחים לה את הנט"ן היחיד שיש בכל האזור שלא הגיוני שהוא יהיה תפוס שלוש וחצי שעות עד שהוא חוזר לתחנה...
במקרה שהחולה / נפגע / יולדת מתעקשים להתפנות לבי"ח מרוחק, אין לסרב לדרישה זו, יש לנסות ולשכנע להתפנות לביה"ח הקרוב / הייעודי, להסביר שיחול תעריף שונה (וגבוה) על הנסיעה, בכל מקרה אין לסרב לפנות על פי דרישת הפציינט. באם יש צורך תתבצע חבירה אם כי השאיפה היא למעט בהעברות בין צוותים ושאותו צוות יפנה עד לבי"ח היעד.
בס"ד
אני מחפש קובץ או קבצים של נהלי מד"א - אשמח אם מישהו שיש לו יעלה...
או לחילופין יסביר איפה אפשר להשיג....
תודה!
דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש
השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?
לכאורה הוא בעצם רק התעלף
גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.
אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.
ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.
(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)
שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!
כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית
אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.
למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל 
הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?
תודה