איך מתמודדים אם חוצפה של ילדה בת 4n.b

הילדה שלי מקסימה.

ממש זכיתי להיות אמא שלה.

אך בזמן האחרון נורא קשה לי אם החוצפה שלה!

"אני לא רוצה להקשיב לך"

"לכי ממני"

"לא רוצ לדבר איתך"

"מעצבן"

וזה רק דוגמאות קטנות.

אני מבינה שזה חלק מהגדילה וההתבגרות אבל איך להגיב כדי שתבין שאני לא רוצה לרעתה ושאני יכולה לבקש או להגיד שצריך לעשות משהו בלי לדאוג מה תהיה התגובה?!?!?!

גם אצלי סיטואציות דומות...אנונימי (פותח)

השאלה היא אם הדיבורים האלה שלה אכן נובעות מחוצפה.

לי נראה שבגיל זה בו היא מנסה לפתח עצמאות וזהות, היא כבר לא עושה מה שאומרים לה אלא מנסה לחקור ולעשות לפי הזהות שלה, מה שמתחשק לה, לבדוק גבולות וכו'.

אך ברור שאי אפשר לתת לה להתנהל כך.

כל פעם כשכעסתי על התגובות שלה, זה נגרר לסתם בכי וריבים והחמיר את המצב.

עד שהבנתי שהיא לא מתכוונת להתחצף ופשוט צריך לתת לה אלטרנטיבות אחרות...

לכן אני בכל פעם שהיא מדברת כך אני עונה לה (בצורה נעימה אך שאי אפשר להתבלבל שאני מתכוונת למה שאמרתי): "ככה לא עונים לאמא!", "אני יודעת שלא התכוונת, אך זאת נקראת חוצפה...", "זה ממש לא כיבוד הורים" או כל ניסוח שמתאים לך. ואז נותנת לה אלטרנטיבה אחרת איך לנסח את דבריה בצורה מכובדת (התכוונת להגיד ש.... או משהו בניסוח דומה).

בהתחלה היא היתה קצת בהלם (ילדה חכמה מאד, ניסתה להבין מה עומד מאחורי דברי...)-

אך אחרי 5-6 פעמים כאלה, ה"חוצפות" שלה נעלמו כלא היו...

ואם חוזר מידי פעם- רק תזכורת קטנה  מספיקה...

לאנונימיn.b

כשאני עונה לה ככה היא צועקת עלי "זה לא חוצפה!!!"

אהבתי מאוד את שיטתך!!אישה קטנה
נוסף למה שאנונימית אמרהיוקטנה

את יכולה לשתף אותה ברגשותייך. 

היא צעירה, אז זה צריך להיות מסר קצר: "זה לא נעים" ולעשות פרצוף עצוב

מצטרףender13

אצלינו זה עובד.

לעצור הכל, לשתף בהרגשה שלך עם הבעת פנים מתאימה בצורה שתבין.

תודה לכולכן.n.b
sasad52

אהבתי.. (יוקטנה)

אני לא אותו אנינומיאנונימי (פותח)

אבל הילדה מרגשיה שחסר לה יחס שלא הואבים אותה שיא לא שווה וזה גורם לה לצער וכאב עמוק שלא יכפת לה לעשות כל מה שבא לה כך גם אני מרגיש כלפי ההורים שלי צריך להבין את הילדה לעניק לה האבה ולהראות לה את הדרך הנכונה בלי שתיפגע בדרכי נעם לעט לעט היא תבין שיש לה תועלת ותירצה מעצמה להתידד איתך אבל שתיכסעי עליה היא תומר מי היא שתיצעק עלי והאגו מתחיל לעלות והיא כל כך רוצה לחזור בה אבל קשה לה לבקש סליחה לכן היא מעבדת עשתונות שצועקים עליה תדברי אתיה בדרכי נעם והיא תבין שהואבים אותה ומימילה שתומרו לה משהו היא תבין שזה לטובתה וכך היא תקשיב לך ולעט לעט היא תגיעה למסקנה הזאת והכל יחזור למקומו בעזרת ה" ועדיין לעניק לה יחס טוב גם אחרי שהכל חזר לקדמותו ועוד טיף קטן ברור בהיא מתחצפת עליך זה עורס אותך אחרי שגידלת אותה וכ"ו ואת רוצהה לעתעצבן ואז תומרי לעצמך במחשבה אייך את היית מגיבה במיקרה שאת ילדה וההורים שלך צועקים עליך ומה היית עושה במקום הוריך בהצלחה בעזרת ה" יתברך בהמשך הדרך והמון לילה טוב

ניצלו"ש: ואיך מתמודדים עם חוצפה של בן 8?אנונימי (פותח)

הבן שלי לא שומע בקולי. החופש שיבש אותו לחלוטין. כשאני שולחת אותו לישון, הוא מתעלם וקורא. בבוקר הוא לא יוצא מהחדר ולא מתלבש ואם אין ברירה ואני נותנת לו מכה, הוא מחזיר לי מכה/בעיטה. הוא כבר כבד מכדי להרים ולגרור לאן שאני רוצה.

אני מיואשת!!!!!!

השיטה היא בעיקר לא להתרגשאנונימי (פותח)

ילדים עוברים בחייהם כל מיני תקופות של התבגרות, בדיקת השפעתם על הסביבה,

בדיקת גבולות ועוד.

הדבר הראשון שאנחנו כהורים צריכים זה לקחת נשימה ארוכה ולחשוב בקור רוח.

כאשר אנו מגיבים בכעס הילד מצדו השיג את המבוקש. אנחנו לא מלאכים יש לנו הרבה מעידות.

אבל אם נסתכל על הכל בפרספקטיבה הנכונה נראה שזוהי תקופה בחייו של הילד, היא תעבור, ותפקידנו

הוא להעביר אותה בצורה בה הילד ילמד דברים חדשים על עצמו, עלינו, על מנהגי העולם וכו'.

ברגע שנפנים את זה באותו רגע של כעס על הילד נוכל להגיב בצורה הנכונה.

לכל הורה יש את הנכון בשבילו, אפשר לדבר בצורה חד משמעית שאצלינו לא מדברים כך, אפשר לשלוח לחדר

כדי לחשוב על איך מדברים, אפשר להראות שנעלבת או לצאת מהחדר בהפגנתיות ועוד...

מה שחשוב הוא שתהיי שלמה עם עצמך, תנסי לחשוב על זה בזמן שאת לא כועסת, מה אעשה אם זה יקרה שוב?

בקשר לבן ה8-

גם לי יש ילד שברגע שיוצאים מהמסגרת הרגילה הוא שובר את כל הכללים, אז אנחנו חושבים מה הכי חשוב לנו

ורק על זה אנחנו מתעקשים. בשעת השינה למשל אנחנו מכבים כמעט את כל האורות בבית ואומרים שמי שרוצה להשאר ער יכול לקרוא במיטה ואנחנו יוצאים מהזירה. לאט לאט כולם הולכים למיטה ואז אחד מאיתנו הולך להגיד להם לילה טוב ולדבר לפני השינה, ואח"כ הבן יכול לקרוא במיטה עד שנרדם. בבוקר אני נותנת לו להתמרח כמה שרוצה ואז כשרוצה ללכת לחברים הוא פתאום מתארגן במהירות ואפילו מתפלל...

וגם ממליצה מאוד לדבר איתו על הכל בזמן ששניכם רגועים, לפתוח רגשות של שני הצדדים ולהגיע ביחד לפתרונות.

אף אחד מאיתנו לא הורה מושלם אבל אנחנו תמיד צריכים להשתדל להשתפר.נשיקה

ממליצה מאוד על השיעורים בחינוך של דר' אבולפיה באתר של מכון מאיר.

ראשית,ד.

אין דבר כזה "הוא מחזיר לי מכה/בעיטה"... הוא לא ילד בן שנתיים..

על דבר כזה, מיד מגיבים: "לאמא לא מרביצים". 

לעצם הענין - כדאי לזמן שיחה, לא מאוחר בערב, ולהגדיר לו בנחת ובנעימות, כמי שמודיעה לו משהו חשוב. לא כמי שחוששת אם יואיל לקבל... : בגלל שחשוב בחופש לא להתרגל לגמרי שאין סדרים - אז מהיום, קוראים עד שעה..  בבוקר קמים עד שעה תשע (תדאגי שיהיו מספיק שעות שינה), אח"כ מתפללים, ארוחת בוקר..  את יכולה גם לקבוע תפקיד יומי קטן בבית (נניח, מוריד את הפח).

ואת יכולה גם לומר לו, כשהוא עוד יהיה "בהלם" מהחוצפה לסדר לו סדרים חדשים.. שבגלל שאת מבינה שזה קצת מאמץ להתרגל מחדש לסדר - אז את מוכנה שתקבעו, בשביל לעודד את הדבר החשוב הזה, שכאשר הוא יעמוד בסדרים הללו בלי שתצטרכי להגיד הרבה פעמים לישון ולקום (כלומר, זה לא לשיקולו, אלא פשוט כמות הטירחה..), הוא יקבל - למשל - פרס חצי שקל ליום (לא יותר).

מכירה את המצב..נתנאל ואודיה

בהתחלה כעסתי מאד, הרמתי את הקול ואפילו ניסיתי פעם אחת מכה חלשה על כף היד..

עונשים לא עזרו, והכל חזר כבומרנג!

היא התחילה להרים עלי את הקול, להרביץ כשהיא כועסת, ולהגיד לי שאם לא אבוא איתה לגן השעשועים אני אקבל עונש...

אז הלכתי הפוך על הפוך!

ילדה כזאת צדיקה כועסת?? איך שאני אוהבת אותך! אולי את רוצה לספר לי מה קרה? התבלבלת- אנחנו מבקשים, לא כועסים..

וכמובן שחיזוקים כשהיא כן מתנהגת יפה..

איזה אחות טובה!  זכית במצווה גדולה! איך משמח אותי ששמעת בקול אבא! וכו'..

לא אומרת שזה פתר הכל הכל, אבל הרבה דברים נעלמו לגמרי!

וכמובן שיותר כיף להתנהג יפה.. מקבלים חיזוקים חיוביים ולא שליליים...

בהצלחה!

עוד משו- כשילד בגן של אמא שלי מרביץ- היא קודם כל נותנת לו חיבוק, ואח"כ מבררת מה קרה..

בגןארלט

הגננת מחבקת את המרביץ או את זה שהרביצו לו??

התחברתי לרוח הדברים, קשה לי כאן משפט אחד..בשמחה

קשה לי כאן המשפט- "ילדה כזאת צדיקה כועסת??" זה עלול להעביר מסר מבלבל וליצור קונפליקט מיותר..

א- אני צדיקה, וככזו אני אמורה לא לכעוס.

ב- אני מרגישה כועסת, אז מה זה אומר עליי??

אפשר לומר, בואי צדיקה שלי, תספרי לאמא למה את כועסת. לא להציב את שתי האופציות כסותרות זו את זו. אני קוראת לך צדיקה כי כך אני רואה אותך, ורואה שאת כועסת, ומבקשת שתבטאי את זה בדרך יותר בריאה, מכבדת.

גם לצדיקים מותר לכעוסכמו בן ראמיםאחרונה

השאלה מה היא עושה עם זה.

חוצמזה, שאני לא חושבת שזה נכון לקרוא לילד צדיק. צדיק זו מעלה שצריך להגיע אליה. אם ילד עשה מעשה טוב/מצווה אז אפשר להגיד לו "כל הכבוד צדיק" וכו', אבל סתם ככה "בוא צדיק לאכול ארוחת ערב/להתקלח/להחליף טיטול" זה מוריד מהמילה צדיק את כל העבודה...

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך