שלום לכולם!!אנונימי (פותח)

אני דיי צופה פה מהצד. חדשה בכל העניין.

הייתי ממש שמחה לקבל המצלות ל"ירוקה" שכמותי על ספרים מתורת רבי נחמן

(קראתי ספר של הרב ארז משה דורון,(כנפיים נראה לי) פירוש על סיפורים של רבי נחמן ומאוד אהבתי..דברים בסגנון יהיו נחמדים..)

אתם יודעים,משהו קליל להתחלה ממש..

תודה ענקית!!

{אני יודעת שאתם שונאים שכותבים פה באנונימי,אבל יש לי סיבה אמיתית!! לא מתביישת או משהו,אז מקווה שתמחלו לי על החוצפה הפעם..}

שתהיה לכולנו שבת שמחה!!

בשמחה!!השתפכות הנפש

אשריך!!!!!!!!!!! זכית!!!!!

דבר ראשון-התבודדות כל יום,ולא לשכוח להגיד תודה לאבא שזכית!-תקראים בשביל זה את "בשדי יער"של הרב שלום ארוש שליט"א

"בגן האמונה","שעריו בתודה"-גם של הרב ארוש שליט"א,לא בדיוק על רבי נחמן,אבל דבר ראשון בברסלב זה להיות יהודי טוב!!ספרים מדהימים!

"אומץ"-הרב ישראל יצחק בזאנסון

"משיבת נפש" "השתפכות הנפש" של רבינו,תגמרי איתם ונביא עוד ש"ב...

אני זוכרת שזה הספרים שגמאני קראתי בהתחלת הדרך,והפכו אותי לבת אמיתית של הקב"ה!

אני אשמח אם צריך גם לדבר איתך בטלפון,אם תבקשי אני ארשום לך את המספר שלי..

יש משהו מאוד יפה שיחותשי"מ

של רבי לוי יצחק בנדר זה 5 כרכים נקרא דיבורי אמונה ממש יפה ויש שם גם הרבה סיפורים על גדולי ברסלב.   

מחילה מכבודךנתל'ה

לפי עניות דעתי ה"דיבורי אמונה" כבד מידי להתחלה, 

אם אהבת את הספר "כנפייים" (שגם אני מאוד אהבתי, הספר שינה לי המון בצורת חשיבה)

אז אני ממליץ על ספרים נוספים של הרב ארז כמו- "אור פנימי", ו"גבול הקדושה".

יש ספרים של הרב ארוש- "בגן האמונה", "בגן החכמה", ""בשדה יער"

יש ספרים של מוהרא"ש- "שו"ת 'אשר בנחל', ספר "נהרי אפרסמון" פירוש לסיפורי מעשיות, ספר "מקור השמחה", ו"ספר אריכת אפיים". 

ושיחות של רבינו ב"שיחות הר"ן" ו"חיי הר"ן".

ונקודה למחשבה- חשוב שיהיה לך מורה דרך (רב\רבנית, חברה, חברותא, שיחת חברים וכו'.. אפשר גם פה בפורום) לשאול ולהתייעץ על דבר שלא נראה לך ברור או שנשמע קיצוני מידי (בכתבי ברסלב ישנם דיבורים שבפעם הראשונה נדמים כקיצוניים מידי.. ולא צריך להיבהל מזה..)  ר' אברהם בר נחמן  כתב "לעניין מה שאמר רבינו "אני נהר המטהר מכל הכתמים" זה על ידי עיסוק בספריו הקדושים. שנזכה! אשרייך! שבת שלוםדוס   

בניגודשי"מ

לנהרי הפרסמון למשל אין בו קבלה בכלל וזה שיחות נורא פשטות. שרבי לוי יצחק אמר לכולם לוזרים בתשובה מתחילים מתקדמים מה שתרצה. או מבאר בצורה פשוטה את דעת רבינו. 

נכוןנתל'ה

אבל התוכן והדרישות שכתובות שם ממש "אור גבוה".. קראתי את כל הספרים ואני חושב שמי שלא בנוי לזה, יכול להשבר, כגון שמירת הזמן או סיפורים על עבודות של אנ"ש בתפילה והתבודדות, שברור שהם תכנים נכונים ואמיתיים, אבל זה לדרגות מסויימות.

ומקורב חדש יכול לחשוב שרק זה ברסלב וזה מה שהוא מחוייב לעשות כדי להמנות מאנשי רבינו וכו', וזה כמובן טעות, כי רבינו מלמד אותנו "שכל אחד יקשר עצמו לנקודה השייכת לו בעת ההיא"(עיין ליקוטי מוהר"ן תורה לד'). 

עכשיו לגבי נהרי אפרסמון- מוהרא"ש אלוף בלהלביש שפה גבוה בקבלה ורוחניות למילים פשוטות וקלות לתפיסה לעובדה ולמעשה בעבודת ה'. (פעם אמר שיש במתחתו פירוש על הזוהר שגם ילד בגיל 3 יוכל להבין את הפירוש) 

ספרים של מוהרא"ש...שדות האמונה

בס"ד בר"ה

"נהרי אפרסמון"- מהקצת שראיתי, קשה להבנה..

"מקור השמחה" "ארך אפיים" וכו'- אלו קונטרסים שהוא כתב..מחזקים מאוד, אבל לא בדיוק "ספרי רבינו"

קראת בהם?נתל'ה

כי אני כן קראתי, וסליחה מכבודך מה שאתה אומר פשוט לא נכון, 

הרוב זה ליקוטים מספרי רבינו ומוהרנ"ת וסיפורים מאנשי שלומינו, וגם מה שהוא כתב מלשונו זה "סולת ברורה ומתומצת מספרי רבינו" (כלשונו הקדוש)

למה לא נכון?שדות האמונה

בס"ד בר"ה

רוב הקונטרס, מורכב מדיבורים של מוהרא"ש....

הוא מביא גם ציטוטים מרבינו, אבל רובו המוחלט של הקונטרסים שלו, זה לשונו האישית...

ברורנתל'ה

שזה כתוב בלשונו, כמו שהספרים של הרב ארז והרב ארוש והשיחות של ר' לוי יצחק בנדר כתובים בלשונם...

אלא מה?? המכנה המשותף של כולם- שהתוכן הוא "דעת רבינו" נטו....!!! וכל אחד כותב את ספריו בסגנון כתיבה אחר וכו' וכו'.. 

אהה אוקיי, אשריך! שדות האמונהאחרונה
אחחח "אשרינו שזכינו להתקרב לרבינו" שדות האמונה

בס"ד בר"ה

"השתפכות הנפש" כתבה יפה מאוד!!!

קודם כל להיות יהודי טוב!! שנזכה

ואם את רוצה להתקרב לברסלב, ולדעת ממעלת רבינו, הייתי ממליץ על חיי מוהר"ן, להבין מי זה רבינו!!

ועל הספר "האור הגנוב" סיפורים של אנשים, איך התקרבו לרבינו, ספר מטורף!!!

נתחיל בזה..אח"כ נראה איך ממשיכים

בהצלחה ענקית, ואינסוף ישועות

וואי. זריזים ממש!אנונימי (פותח)

תודה.

איפה אני יכולה למצוא את הספרים שהזכרתם?

כמעט בכל חנות ספרי קודש...שדות האמונה

בס"ד בר"ה

במירון ובירושלים בטוח תמצאי

חנות משך הנחלנתל'ה

ירושלים, מאה שערים, מתחת לבית הכנסת הגדול של "ברסלב" (מול "תולדות האהרון") 

שיהיה בהצלחהדוס

יש גם בבני ברק חנות של ברסלב.שי"מ
ליד צומת קוקה קולה יש חנות ניקוי 10שי"מ

אז שם מאחורה יש חנות.

זה חנות ״היכל הקודש״ניתאי הארבלי
זה נמצא ממש ליד תחנת הדלק של ״הלו תימן״ בהזדמנות אני אעלה לכאן את הטלפון שלהם..
יש גםנתל'ה

חוברת בשם "החוברת שתשנה לך את החיים", לא כתוב שם מי המחבר, 

פשוט  חבלז!!!!! כל היסודות של תורת ברסלב עם הרחבות ומראי מקומות מספרי צדיקים אחרים( להוכיח שרבינו לא המציא שום דבר חדש..צוחק ) 

החוברת עולה 10 שקלים מומלץ לכוווווולם..!!!!

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך