בחיים שלי לא חוויתי כזה צער של תשעה באב!הלב נשבראנונימי (פותח)

בחיים שלי לא חיוותי כזה תשעה באב, בחיים שלי!!

השנה הזו כ"כ זכיתי להתחזק בצפייה ולגאולה, ובפעילות לקירוב הגאולה.

וכ"כ לא רציתי לקבל את היום הזה.......

בתשעת הימים הייתי במקום של צפייה ובקשה לגאולה, ולא הייתי מסוגלת לחוש את העצבות של חוסר הגאולה שהשלמה...

כבר בשבת לא היה לי קל, ואז הגיע הערב, והלכתי לבית כנסת, ולאורך כל מגילת איכה עמדתי לבכות, לא הייתי מסוגלת לשמוע את כל ביטויי הסבל והאבל, עצרתי את עצמי, וכשהמגילה נגמרה, רציתי פשוט לברוח מבית הכנסת, ממש לא הייתי מסוגלת לחוות את הצער הזה, וואי......ואז פשוט הלכתי מהר לבית ובכיתי וייבבתי כל הדרך, והגעתי לבית ועליתי לחדר, והמשכתי לבכות והתפללי ערבית בבכי...וואי..

די ה' יתברך, עד מתי??? תראה כמה עם ישראל רוצים גאולה!!! תראה כמה הם מתאמצים!! תשמע אותנו, תרגיש אותנו!!!

תתגלה כבר על כל העולם בגאולה השלמה!! בבקשה טאטא, בבקשה!!! אי אפשר יותר!!! י-ה שמע אביונך המחלים פניך אבינו לבניך אל תעלם אוזניך!! תביא לנו כבר את משיח צידקנו!!!

צדיקה..עלמא1234
וואי איזה צדיקה.. באמת במגילה יש תיאורים נואים.. אנחנו באמת צריכים להתפלל כל הזמן, ובעזרת ה' יתברך מחר מחר מחר נעלה לירושלים לבית המקדש.. צריך להרבות זכות עלינו, ראית הטוב ואהבה.. אז ניפגש בע"הית מחר בירושלים?
התיאורים הנוראים כל כך לא רלבנטיים...מוטיז

איך אפשר להתרגש מהם כל כך? מה העניין להתרגש מהם??

מגילת איכה, והתנ"ך בכלל רלוונטי מאד!! תמיד!!אנונימי (פותח)

התורה מעבר לזמן מסויים!! היא חוצה עידנים! וכל עוד אין לנו גאולה שלמה כולל משיח, בית מקדש ונוכחות שם ה' בעולם בגלוי, זה רלוונטי מאד!

דור שלא נבנה בית המקדש בימיו כאילו חרב בימיו!! זה מאד לא כיף להרגיש את הצער, אבל אין ברירה...אי אפשר להתעלם ולהעביר את היום הזה, כל עוד הוא קיים צריך להיות בו....שה' כבר יביא את הגאולה האמיתית והשלמה ולא נצטרך לחוות צער.....

התכוונתימוטיז

שהיום אף אחד לא יכול לטעון שאנו חווים סבל כמו שמתואר באיכה...

במובן הזה זה לא רלוונטי...

התיאורים ברובם הם לא על בית המקדש דוקא, ולא על העדר גילוי ה' בעולם,

אלא על הסבל וההשפלה של העם, היום זה רחוק מזה,

רוב מגילת איכה רלוונטית מאד למצבינו..אוהב יהודים

המצב היום גרוע , אומנם לא יצא לי לשמוע על מישהי שבישלה את הילדים שלה..

אבל בנותינו הולכות בשבי לערבים ולגויים, שועלים מהלכים ומבזים את בית ה', כל מזרח ירושלים בשליטה של גויים!!

ועוד חלקים אדירים מהארץ.. וכו'

וכן גם על גלות השכינה, וגילוי ה' בעולם אנחנו בוכים, נכון שלא הכל זה על בית המקדש עצמו, אבל על המצב הרוחני של עם ישראל שבעוונותינו ועוונות אבותינו נחרב הבית, כן על זה בוכים!!

אנחנו עדיין בגלות, אמנם הרבה נאיתנו בארץ, ויש התקדמות כלשהיא,אבל אנחנו רחוקים מאד מלהגיד שאין על מה לבכות....

ממתי בוכים במגמת שיפור?מוטיז

לא! אני רציני , תחשוב על זה, דברים משתפרים, אפילו השמאל במדינה נחלש והולך,

אז נכון  שלפעמים יש את הזמנים שבהם כואב לי שהשקר שולט, אבל המגמה היא טובה, לא?

ולכן קשה לי, 

למרות שברור לי שהסיבה האמיתית על כך שאני לא בוכה, היא משום שאני במצב ירוד,

התקלת אותי...אוהב יהודים

כשחס ושלום, מת מישו קרוב, אתה בוכה? כשקורה משו נורא אתה בוכה?

ככה אנחנו חסר לנו את העיקר, את התכלית, את בית ה', את השכינה, את הגאולה!

אז אנחנו בוכים...

אתה לא מרגיש שהנפש שלך חסרה? שאנחנו נמצאים ברכבת שדוהרת לתהום? שכל ההנהגה פה כופרת בה'?

וכמובן שמתוך הבכי צריך להגיע לציפיה וכיסופים ותפילה ועשיה...

ונ.ב. שערי דמעות לא ננעלו...

אתה מסתכל שלוש מאות שנים אחורה,צחקן
אנחנו מסתכלים 1944 שנים.
אדרבהמוטיז

אני מסתכל מ 1944, מה השתנה מאז?

חבר! אנחנו בארץ! אז נכון שיש המון אסונות, ונכון שהממשלה לא משהו (בלה"מ) אבל לי קשה להתחבר לטקסטים, כי על מה שבוכים באיכה, כמעט ולא קיים היום, ולא, "אוהב יהודים", לא קניתי את "בנותינו הולכות בשבי לערבים..." כי הן הולכות מרצונן החופשי, גם אם אח"כ הן סובלות...

באמת, א"א להשוות, ואשריכם! שאתם מרגישים את חסרון האמת כל כך חזק, אני- בבעיה.

אוהב יהודים, עיקר הטקסטים באיכה הם לא על חסרון האמת... אלא על הסבל וההשפלה של העם... לא?

ולזה קשה לי להתחבר...

העניין הוא שעיקר הסיבה לצרות האלויהודיזההכי אחי

שבאו עלינו בזמן החורבן ומאז ועד היום - היא חסרונו של בית המקדש. כשהיה המקדש קיים - הוא כיפר כמעט על כל חטאינו. משחרב המקדש - באו הייסורים והאסונות לכפר עלינו במקום המקדש.

זאת הסיבה שמזכירים כ"כ הרבה את הצרות, למרות שהעיקר זה בית המקדש.

זאת הסיבה לכך שט' באב הוא היום בו מזכירים גם את הצרות שקרו בגלות, בזמן מסעי הצלב, בימי האינקוויזיציה, בפוגרומים של הקוזאקים וגם ממש לא מזמן - בשואה.

אז מה, המצב השתפר? לצערי לא ממש. גם לפני השואה חשבו שמראות של יהודים נטבחים באכזריות נוראה על אדמת אירופה הארורה הם נחלת ההיסטוריה, שהרי היום האנושות נאורה ותרבותית.

היום אנחנו יודעים שאלו היו אשליות. על אותו משקל אומר לך שגם התנאים הטובים של היום אלו אשליות. כל עוד לא נבנה בית המקדש - אף אחד לא מבטיח לנו שהדברים לא יחזרו על עצמם!!!

א. אתה מוזמן לצאת מהטקסטיםאוהב יהודיםאחרונה

וללכת להתפלל (בנוסף על התפילות הכתובות) לפי הנוסח שלך, לפי המילים שיוצאות לך מהלב...

לא קנית את בנותינו הולכות לשבי, כי כנראה אתה לא מודע לגודל התופעה, זה באלפים!!! ובכל המיגזרים!

ומזה מרצונם? הם שבויות בתוך רצון שהוא לא אמיתי בכלל...

לגבי השיפלות של עם ישראל, אני מזמין אותך לקחת רכב, ולהסתובב קצת במזרח העיר, תיסע שם בנחת, ואחרי שתגמור את הסיבוב, תגיד לי אם הרגשת שפלות או לא...

וכן עם ישראל עדיין עובר סבל והשפלה בעולם, בהרבה מקומות!

וגם בימינו שוחטים תינוקות במיטתם, ביחד הוריהם, ואין מי שיחזיר את הכבוד הלאומי....

עיקר הצער הוא על חורבן בית המקדשיהודיזההכי אחי

זה כמו שמישהו איבד את כל משפחתו בשריפה שפרצה בביתו. כל המשפחה: אשתו, הילדים, הוריו ששהו בביתו, וגם - להבדיל - את כל רכושו, בשווי מליוני שקלים. למרבה מזלו, היה לו ביטוח לדירה, לרכב ולמרבית רכושו היקר, ותוך שנה-שנתיים הוא סיים לבנות את ביתו מחדש. באמת - למה שיבכה ביום השנה?

למה שיבכה?

למה שיבכה?!

כי הוא איבד את כל משפחתו!!!

למרבה מזלנו, חס עלינו רבונו של עולם, שמר לנו את בריתו, והבטיח לנו שנזכה לבנות את בית המקדש מחדש. בית המקדש - רק להזכיר - מהווה את הקשר הבלתי אמצעי של עם ישראל עם אביו שבשמים. כשליש מהמצוות שבתורה הן סביב המקדש, ובו יושבת הסנהדרין שממנה יוצאת תורה המחייבת את כל ישראל (אין יותא ספרדים-אשכנזים-טוניסאים-תימנים-מרוקאים-כו'... יש רק עם ישראל אחד).

בית המקדש,

בית חיינו! -

חרב, ואנחנו מסתפקים בסוכריות?!

איך אפשר?שדות האמונה

בס"ד בר"ה

איך אי אפשר??

זה לא אגדה מה שכתוב באיכה! זה קרה! ולא סתם קרה! זה קרה ל-נ-ו!! לאבותינו ולאמותינו!!!

רק התיאור של: "ידי נשים רחמניות בישלו ילדיהן" פירק אותי לחתיכות

אוי עצוב שעדיין אין בית מקדשלפרוש כנפיים

כמה עצוב שאנחנו עדיין לא זכינו ל"ובא לציון גואל" בוכה

אני מצרף קישור לשיעור של הרב אלון על בכיה של חינם (זה עוסק בחורבן)

הנה הקישור:

20120728224658.pdf

בשורות טובות לכולנו ושנזכה בקרוב ממש לגאולה שלמה, אמן!

אה, לא רק אני מתעבת את הפסוק ההוא???מאמע צאדיקה

כל שנה אני מרימה את העיניים מהדף, סוגרת את האוזניים,

מנסה לא לשמוע

הפסוקים באיכה שמעלים לי דמעות- הם אחרים

הם הפסוקים שמתארים את מה שעדיין חסר לנו בעולמנו

וגם אם נראה מבחוץ שיש לנו המון (ויש לנו לא מעט)

עדיין- חסר העיקר

העיקר זה גלות שכינה

זה שבית המקדש- כבניין וכמצב רוחני וכסמל -חרוב

הפסוק אומר ,שועלים הלכו בו, אבל על הר הבית בימינו- לא הולכים שועלים!!!! הולכים גרוע גרוע מזה- והזר הקרב יומת, ואסור שיהיו שם לא עצים גודלים, ולא קברים של מרצחים, ולא מסגדים לאלו שמשתחווים ואחוריהם אל מקום המקדש, ולא רשויות חסרי אחריות שכל עניינם לעקור שם ישראל ולא אכפת להם להרוס את המבנה הפיזי של ההר (קירות התמך וכולי)

זה שמדינת ישראל לא מספיק קרובה להתקיים לפי התורה

זה שאנשי התורה הם כולם מפולגים ועסוקים מידי בלריב ולהשמיץ מגזר את השני (הו! אנחנו! אנחנו לא כאלו... רק אצלנו בפורום יש מגוון.. וכולם בשלום -עד לפיצוץ הבא....)

זה שהיהודים בארץ הזו כולם מפולגים... שבאמת לא אכפת ממגזרים אחרים... (אנחנו? לא אכפת?! אנחנו הכי אכפתיים בעולם!! הנה... והנה ... כל זה התנדבנו ועשינו! -כן? ומה איתם? ואיתם? ואת אלו שהם הלא בדיוק הכוס תה שלכם אז יצאתם נגדם למלחמת דעות עד חורמה?)

כל הדיון שיש בזמן האחרון על בני ישיבות ויציאה לצבא- עצם הדיון הזה- לא משנה מה הדבר הנכון לעשות- זה כל כך רחוק מדרכו השלמה של דוד המלך שהיה גם יוצא בראש הצבא וגם ראש סנהדרין ולא היה לו שום סתירה ביניהם! ואנחנו- איפה???

זה שיש מחיצה של ברזל בינינו לשמיים- וכל התפילות שלנו..... לא אותו דבר

זה שיש אפשרות בעולם בכלל לכפור- שלא רואים בחוש ממש כמה השם מנהיג את העולם

זה שיש בגלות יהודים שלא כולם חושבים לעולת

זה שיש יהודים שמתבוללים- גם בארץ, ובחו"ל זה מימדים של אסון

שנמשיך?

מַלְכָּהּ וְשָׂרֶיהָ בַגּוֹיִם, אֵין תּוֹרָה--גַּם-נְבִיאֶיהָ, לֹא-מָצְאוּ חָזוֹן מֵיְהוָה.

...

זְכֹר יְהוָה מֶה-הָיָה לָנוּ, הביט (הַבִּיטָה) וּרְאֵה אֶת-חֶרְפָּתֵנוּ...

עַל-זֶה, הָיָה דָוֶה לִבֵּנוּ--עַל-אֵלֶּה, חָשְׁכוּ עֵינֵינוּ.

עַל הַר-צִיּוֹן שֶׁשָּׁמֵם, שׁוּעָלִים הִלְּכוּ-בוֹ. {פ}
 אַתָּה יְהוָה לְעוֹלָם תֵּשֵׁב, כִּסְאֲךָ לְדוֹר וָדוֹר.  לָמָּה לָנֶצַח תִּשְׁכָּחֵנוּ, תַּעַזְבֵנוּ לְאֹרֶךְ יָמִים...

נַחְפְּשָׂה דְרָכֵינוּ וְנַחְקֹרָה, וְנָשׁוּבָה עַד-יְהוָה. מא נִשָּׂא לְבָבֵנוּ אֶל-כַּפָּיִם, אֶל-אֵל בַּשָּׁמָיִם. מב נַחְנוּ פָשַׁעְנוּ וּמָרִינוּ, אַתָּה לֹא סָלָחְתָּ. {ס} מג סַכּוֹתָה בָאַף וַתִּרְדְּפֵנוּ, הָרַגְתָּ לֹא חָמָלְתָּ. מד סַכּוֹתָה בֶעָנָן לָךְ, מֵעֲבוֹר תְּפִלָּה. 

‏(‏אפשר ללמד זכות לרגע‏?‏‏)‏ט'
כל מה שכתבת נכון לצערינו, אבל עם כל התיאור שלך לפילוג בעם ישראל לי דוקא עלה הדבר המדהים שקיים רק אצלנו בעם ובארץ, לי זה הזכיר איך לפני שבועיים, תוך שש שעות הזויות וקשות התארגנו פה חבורת אנשים שלכאורה לא קשורים אחד לשני (מנהל בי‏"ח, מד‏"א, זק‏"א‏=חרדים, צה‏"ל ועוד‏)‏ והרימו מבצע בזק להצלת אנשים שהם בחיים לא פגשו או ידעו על קיומם.

*זה* לא קיים אצל אף אומה אחרת.
ואני בטוחה שהחבורה הזו לא בדיוק חשבה באותם רגעים מי עשה צבא ומי לא התפלל באותו בוקר.

ר' לוי יצחק היה עושה מזה מטעמים...

זה באמת זמן לסנגר על עם ישראל !אנונימי (פותח)
ולבקש מה' שיראה את המאמץ והרצון של ו ויעשה מהם משהו גדול!! שישלים את ההשתדלות שלנו ויביא גאולה!
הצער לא צריך להוביל לקטרוג חס ושלום, אלא ההפך לבקשת רחמים על עם ישראל. ה' תראה גם את הריחוק ממך, את ההסתר, את זה שמלכותך לא גלויה, ותרחם על עם ישראל ותגאלם!! תעורר את לבבנו אליך באמת!! לשוב לארץ ישראל, לשוב לתורת ישראל ! תסייע לנו באיתארותא דלתתא, וממנה תמשיך לנו איתארותא דלעילא!!
ט' מה הייתי עושה בלעדייך??מאמע צאדיקה
האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלתאחרונה

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

לדעתי מדינה זה דבר אחרזיויק
אבל השמאל והמסרים בתקשורת הפכו את הגישה למדינה כסוג של חברת ביטוח
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה

אולי יעניין אותך