בע"ה ית'..
קראתי את זה אפושהו לא זוכר...
אוי לה לאותה בושה...
יום אחד הגיע שמחה רז לביקור אצל הרבי בניורק,כול פגישה אצל הרבי הייתה 10 דקות.
שמחה רז ניכנס ואומר לרבי ת'שם שלו אומר לו הרבי לאחרונה קראתי כמה סיפורים על רבי אריה לוין זצ"ל והיה כתוב ששמחה רז כתב סיפורים אלו אתה זה אותו שימחה רז-אמר לו שכן ואז ביקש ממנו שיספר לו עוד סיפורים.. מספר ומספר אחרי שעה ניכנס המזכיר של הרבי ומסמן שניגמר,אבל הרבי ושמחה ממשיכים... ואז הרבי שואל את שמחה האם רבי אריה השאיר אחריו דיברי תורה? ענה לו שלא, אבל כול כולו היה תורה מאלכת וסיפר זאת-: 'יום אחד ניגש לרבי אריה זצ"ל יהודי ממורמר ואמר לו רבי כול חיי אני מזיז שולחנות מרים ספסלים ועושה תעבודות הכי בזויות מה יהה עלי?, ענה לו רבי אריה,כשיהושוע מונה למחליף משה אמרו זיקני העדה "..אוי לנו לאותה בושה...." השאלה היא האם הם זילזלו ביהושוע ח"ו?!! אז למה היתכוונו??! אמר רבי אריה הם אמרו זאת אוי לה לאותה בושה שלא הסכמנו להשפיל עצמנו והיתביישנו לשמש את משה ולסדר את הבית מדרש-כי אם היינו משפילים את עצמנו אולי היינו היום איפה שיהושוע נימצא..
עכשיו תחשבו, אוטוטו משיח בא, אחרי שיבו נשפשף ידיים ונבכה על אותה בושה שלא היה נאה לנו ללכלך בגדנו בעבודת א"י,ולא היה נאה בשבילנו לישון אם שק"ש באיזה גבעה או רכס.. ושלא הייתה לנו מספיק מסירות נפש בזה..ושלא היה נאה לנו לקום חצות ושלא היה נאה לנו לקום למניין ושלא היה נאה לנו ללמוד עמוד גמרא ביום שלא היה נאה לי לצאת להיתבודד.. וכו' וכו'..... תיתחזקו!!!!!!
****הסיפור לא זכור לי כ"כ אם מישהו קרא\ראה יודע מאיפה הוא אשמח שיידע אותי.. אני אישית אהבתי.. סליחה על הטעויות.. העיקר הכוונה..
בנתיים אפחד לא מבין-כול פעם שאני ממלמל "אוי לה לאותה בושה,אוי לה לאותה בושה.." אנשים לא מבינים....
הייי אוי לה לאותה בושה....