יום הולדתחילא דמשכנא
מישהו יודע אולי על מנהגים מיוחדים ליומולדת (תענית דיבור וכדו') תודה.
עת תשובה בשמחהדוד נחמן
כי לעולם באנו כדי לתקן.
ומה לתקן?
את כל מציאויות הכפירה שדבקו בנו.
את קלקולי האמונה שקלקלנו.
את הדרכים שהיו לנו כדי להתקרב לשם יתברך, ואנו מבלי מודע ובטעויות של רגע שברנו וחסמנו.
כן זו העת הכי טובה לזכור בשביל מה נולדנו ולבחון האם הצלחנו לקיים מטרת לידתינו או שאנו עדיין מתבוססים בבוץ.
אך יום זה של חשבון נפש הוא יום של שמחה גדולה מאוד.
ולמה שמחה?
כי נתן לנו הקב"ה אפשרות לבוא לזה העולם של התיקון ולתקן מעשינו ודרכינו, וחס ושלום לא כך היה היינו מתים לנצח.
ואילו כעת יש לנו הזדמנות לזכות להיות חיים לנצח.
אם כך מה המנהגים?
בתחילה חשבון נפש, אפשר בהתבודדות אפשר בכתיבת סיכום של כל מה שעבר מן הלידה ועד היום או מהיומולדת שעבר ועד היומולדת הזה. ולעת התמונה מבוארת ומבוררת יש לעשות תשובה וקבלה לעתיד, כידוע.
ואז לעת מנחה לעלות שמחה גדולה ולשתות לחיים ולהיות אך שמח שאנו זוכים לעוד שנה לעוד הזדמנות לתקן להאיר בעולם את השמחה והקדושה והטוב של הקב"ה ובכך גם להאיר (ולהעיר) עצמנו וגם טוב ושמחה בעולם ולזולתנו.
והמתנות של היומולדת - זה היכולת לגעת בפנימיותינו, לעשות חשבון נפש לפני השם אלוקינו, והעיקר להיות אמיצים ולקחת אחריות על הקשר וכל המתבקש מהקשר הזה לשם אלוקינו.
יומולדת שמח.
הרב הגאון הרב שלמה אבינר שליט"א אמר..tomerittal
בס"ד

יומולדת זה יום של חשבון נפש! אין איזה משהו של שמחה שצריך לעשות לפי ההלכה ביומולדת.
לא מעני'ין אותנו מה אבינר אומר....!!! והוא לא רב!!אוריין
אה..עד פה..את יכולה לא להסכים איתו..אנונימי (פותח)
אבל לזלזל בו לא נראה לי שמותר לך..גם אם הוא היה בנא' פשוט...
"אפילו.. איך אפשר שלא עשה מעט טובבחור זהב
בימיו, וצריך לדון כל אדם לכף זכות וע"י זה מעלה אותו למדרגת צדיק גמור (רפב' עיקר לב תורתו של רבינו ז"ל)
גדולי הדור פסקו שהוא לא רב!!!!!אוריין
בס"ד
והרב פישר אמר שהוא רשע!
כנסו לאתר הזה:
http://aviner.net/
הוא רשע ומחטיא הרבים!
אהמממ..סמיילי דוס
עם כל הכבוד..
אוריין נמאס כבר מהוויכוחים האלה- (ע"ע האולפנא)חילא דמשכנא
נמאס או לא- את האמת חייבים לברר!!!אנונימי (פותח)
וק"ו שלא לצטט אותו בפורום של "עולם היהדות".
נכון נמאס, אז תפסיקו לקרוא לו רב ותקבלו את מהאוריין
בס"ד
שגדולי הדור פסקו!!!
ואבינר נט צודק/ת!
זה ויכוח שיש בו דעות לשני הצדדים ולכן אין ענייןחילא דמשכנא
להתווכח כל אחד ילך לפי מה שהרב שלו אומר.
גדולי הדור נגדו...אוריין
בס"ד
וכמעט רוב הרבנים באתר שבעדו זה פסקים ישנים חסרי משמעות! רוב הרבנים נגדו! ואלו שלא נגדו זה בגלל שהוא מושך את הנוער... אז הם פוחדים להגיד שהוא לא רב...
חוץ מיזה הוא מחטיא הרבים מחטיא נשות ישראל, מטריד נשים, מנבל את פיו, חונק נערים, ופסקו עליו להפסיק להורות והוא לא הפסיק! והוא לא הגיע לבית הדין כנראה יש לו מה להסתיר..... שר"י!!!
נכון מאוד!!!תיקון הכללי
אסור לו להורות בשום אופן, ושמעתי רבנים גדולים ומפורסמים שהתלוצצצו עליו!
כמה אנשים הוא החטיא בכרת של ממש?
אני מניח שממש ממש הרבה!!! ה"י!
לא עדיף לחזור לנושא השירשור?תפוזה 1
בס"ד

זה יכול רק להועיל.
משמיצי הרבנים- תנוחו. שמענו אותכם הרבה מדי פעמים.
כן, אבל כמו שאבינר נט אמר שלא לצטט אותו ב"עולםאוריין
בס"ד
הי'הדות"....
ולא השמצנו אף רב!....(חוץ מאיזה סולימאן אבו נור....)
שמעו ותשכילו! עד שתבינו.....
חוץ מיזה מי שיש לו משהו שהוא צריך לומר והוא לא אומר אז זה לשון הרע! וצריך להזהיר מפניו! ואני לא רוצה לחטוא בלשון הרע! ובגלל זה אני מזהירה ואומרת....
פשש אני מתפעל. הזהו פורום ברסלב??מ.מ.י.ר
מעניין מה היה רבי נחמן אומר על זה אם היה רואה את זה.

אם כבר נכנסתם לתוך המחלוקת שממש לא שייכת אליכם, אז תיכנסו גם לפה -
http://aviner.org/
לכבודה של תורה.מ.מ.י.ר
נמאס כבר לחזור על זה תמיד.
אבל כיוון שהשרשור הזה עבר כל גבול בקדושתו הנוראה, אז גם נפרסם את זה:

בס"ד, אלול, ערה"ש תשס"ו

למען האחדות במחננו
ולכבודה של תורה

הננו רוצים להביע בזה את תמיכתנו בכבוד הרה"ג שלמה אבינר שליט"א ולחזק את ידיו.
אנו מוקירים ומעריכים את הרב על מנהיגותו בתורה, הן בהלכה, הן בענייני אמונה והן בהדרכתו בהנהגת הציבור. אלפים בציבור הרחב הם מתלמידיו וכן רבנים ות"ח רבים נסמכים על עצותיו ופסיקותיו.
גם אם יש מפסקיו שיש לגביהם מחלוקת*, ברור לנו שכל דבריו נובעים מתוך נאמנות גמורה להלכה ויראת שמים שלמה ומלאה. כמו כן ברור כי יקר בעיניו ובעינינו כבודם של כל תלמידי החכמים שבדורנו.
לכן, באנו להזכיר את החשוב ביותר בימים קשים אלו, להרבות אהבה ואחדות בינינו ולהתרחק מכל אש של קנאות ומחלוקת. וכן היא דרכו של הרב אבינר, בבחינת "דרכי הוא מעולם להיות מתרחק מתגרת מלחמה, וכמה דברים אני מוותר עליהם מפני אהבת השלום" (אגרות ראיה א שסג).
אנו מחזקים את ידיו של הרב שימשיך ויסייע בעזרת ד' לבירור דרכי אמונת עתנו במהלך המאבק הקשה והמתמשך על ארץ ישראל (גם אם יש דעות שונות בעניין זה כדרכו של בית המדרש), ויתמיד בפעולתו והשפעתו התורנית בכל תוקף לכבוד ד' יתברך, עמו ותורתו ונזכה כולנו לראות בישועת ד' את עמו ובנין ביתו במהרה.

נאום הרבנים הגאונים שליט"א

הרב יהושע צוקרמן הרב יעקב פילבר הרב צפניה דרורי
הרב עודד וולנסקי הרב מרדכי שטרנברג הרב יעקב ורהפטיג
הרב מנחם בן יעקב הרב דב ביגון הרב מרדכי אלון

הרב אביכזר דורון
הרב אביחיל אלישיב
הרב אגלטל אהרן
הרב אדלר אלי
הרב אדרי אריאל
הרב אטינגר מוטי
הרב אלרן יונתן
הרב אנגלמן ליאור
הרב בזק אלי
הרב ביגון רענן
הרב בילט הרשל
הרב בן ישי יהודה
הרב בן מאיר דוד
הרב ג'יאמי דוד
הרב גרינוולד יחזקאל
הרב דורון ישעיהו
הרב הגר משה
הרב הלוי מיכה
הרב הראל נתנאל
הרב וייל אליעזר
הרב ורד אייל
הרב חייקין יוסף
הרב חסיד יובל
הרב טוויל ציון
הרב יהוד שחר
הרב כהן איתמר
הרב כהן יוסי
הרב כהן יצחק
הרב לאו בני
הרב לוי שלום
הרב לוינשטיין יגאל
הרב מורבסקי אילן

הרב מילר דני
הרב מרכוס יעקב

הרב נאה אלעזר
הרב נחמני מוטי
הרב ניסמי רחמים
הרב נמבורג עמיאל
הרב נתנאל ראובן
הרב סדן אלי
הרב פורת חנן
הרב פירון שי
הרב פייגנבוים יעקב
הרב פיינסילבר אלי
הרב פרג'ון חיים
הרב פרץ רפי
הרב צוקר איתן
הרב צרויה אבישי
הרב קדוש גבי
הרב קופלד יחזקאל
הרב קופלד בנצי
הרב קטן חננאל
הרב קלנר יוסף
הרב קרים אייל
הרב רודריגז יוסי
הרב סטיסקין דני
הרב רויטל בעז
הרב רונסקי אבי
הרב רמי ברכיהו
הרב רקנטי
הרב שמחון דוד
הרב שפירא שמואל
הרב שרון זאב
הרב תאנה ברוך
הרב תירוש אהד
הרב תמיר ערן
ועוד -מ.מ.י.ר
הגרז"נ גולדברג שליט"א, כותב בסיום מכתבו לרב אבינר:
"ואקווה שבזה יחזור השלום למחננו ויחזרו כולם לכבד תלמידי חכמים ואת הרה"ג אבינר שליט"א רב של בית אל וראש ישיבת עטרת כהנים שזכה לזכות הרבים ולפסוק לרבים הלכות בכל חלקי התורה ויאריך ימים על ממלכתו אמן

ובאתי על החתום, כ"ג תמוז תשס"ו
זלמן נחמיה גולדברג

http://aviner.org/Src_Garzen.html

ומכתב נוסף, של מרנן הרב צבי ישראל טאו שליט"א, והגר"ע שטרנברג שליט"א:

לכבודה של תורה

ב"ה
ירושלים עיה"ק תובב"א, אלול תשס"ה.

מוחים אנו על דברי ביזוי, השפלה ועלילות שווא שיצאו נגד האי גברא רבא, הרב שלמה אבינר שליט"א, שזה עשרות שנים נושא בעול הוראה לרבים, ורבים נהנים מפירות תורתו, ודולה ומשקה מתורת רבותיו לאחרים.

איך לא נחוס על כבוד תלמידי–חכמים, שהוא כבודה של תורה, וביזויים של תלמידי–חכמים קבעו חז"ל שהוא ביזוייה של תורה, "'אם בחוקותי תמאסו' מלמדי חוקותי תמאסו", והמבזה ת"ח הוא בכלל "כי דבר ד' בזה" (רמב"ם הל' ת"ת פ"ו הל' כ"א).
ואם כאלו מתיימרים לעשות סייג לחומת הדת, איך לא ישיתו ליבם שמביאים חלילה על–ידי זה את ההרס היותר גדול שמהרס את כל בניינה של תורה שבא ע"י ביזוי ת"ח ח"ו. לא חרבה ירושלים עד שביזו בה ת"ח (שבת קי"ט). ועל זה אבדה הארץ, על שנאת חינם שנפלה בנו ואכלה בנו עד להשחית, ומאכל הארץ ויבולה.

ואם בימי יסוד המעלה, בימי בית–שני, קרא זכריה הנביא לבית יהודה ובית
ישראל "דברו אמת איש את רעהו", "ואיש את רעת רעהו אל תחשבו בלבבכם", "והאמת והשלום אהבו" (זכריה ח') הלא עתה ברצות ד' ארצו בשובו שבות יעקב אל נשוב לכסלה. "חסד ואמת נפגשו צדק ושלום נשקו. אמת מארץ תצמח וצדק משמים נשקף. גם ד' יתן הטוב וארצנו תתן יבולה" (תהילים פ"ה).

בימי רחמים ועת רצון אלו, ערה"ש תשס"ו, חוזרים אנו על קריאתנו הקודמת במשנה תוקף מתוך נשיאת עינינו ליושב במרום שיחוס על עמו ועל נחלתו, יעננו ובשמו נקרא, יאר פניו ונוושעה.

עמיאל שטרנברג
צבי ישראל טאו
.................אוריין
בס"ד
מתוך אבינר נט(http://aviner.net/avinerorg.php ):
"אקדים שאני בעלה של אחת מהנשים שהתלוננו על אבינר לפני כחמש שנים. והגשתי נגד אבינר תביעות שנוהלו בששה בתי דינים שונים (בגלל התחמקויות של אבינר) שחלק מהחלטותיהם מובאים באתר.

לאחרונה הקים אבינר אתר חדש (AVINER.ORG) בו הוא מנסה להשיב על המובא באתר זה. למרות שלא מוזכר באתר שהוא הכותב הדבר מובן מאליו משום שכל המכתבים שמובאים שם זה הם מכתבים שנשלחו אליו אישית, וכל ההסברים לעובדות הם דברים שלא הובאה עליהם כל עדות אחרת מלבד ההסבר שלו.

כבר כתבתי באחת התגובות שיותר ממה שיש ללמוד ממה שכתוב שם יש ללמוד ממה שלא כתב, כי זה ברור שעל הדברים שאינו כותב אין לו אפילו הוא אמינא של תשובה.

1. לכן הוא אינו מתיחס כלל לקלטת המובאת באתר שבה הוא מתיר צפיה בתמונות תועבה – אין לו מה לענות.

2. לכן הוא לא מתיחס כלל לעדות שאמר לאשה בהריון על דם הפרדות שליה שראתה, הצבע לא מטמא וגם מה שתמשיכי לראות לא יטמא (הרי הוא לא יודע מה היא תמשיך לראות) – אין לו מה לענות.

3. לכן הוא לא מתיחס כלל לעדות שאמר לאשה מינקת על דם שהיא רואה שהיא טהורה כי לאשה מינקת אין דם וסת –אין לו מה לענות.

4. לכן הוא לא מתיחס כלל לעדות שאמר לאשה שרתה דם אחרי הפלה שהיא טהורה כי זה רק "קצת" דם – אין לו מה לענות.

5. לכן הוא לא מתיחס כלל לעדות שאמר לזוג צעיר על דם בתולים שהוא אינו מטמא כי זה פצע – אין לו מה לענות.

6. לכן הוא לא מתיחס כלל לפסק דין של בית דין ירושלים הקובע שהוא סרבן ושאסור לשאול אותו ולתת במה לדיעותיו – אין לו מה לענות.

7. לכן הוא לא מתיחס כלל לפסק הרבנים הקובע שהוא מכשיל בזדון ושאסור לקרוא בספריו (באתר פורסם שחתמו על זה הרב יעקב יוסף הרב ליאור וכן תומך בזה הרב קרליץ. אך לאחרונה בציבור פורסם הפסק שעליו חתומים גם אב בי"ד האיזורי ירושלים הרב אברהם כלאב (שהוא המנסח את המכתב) והרב אליקים לבנון. וכן חתם על מכתב זה הרב שמואל טל והרב של מושב נחלים ועוד רבנים –אין לו מה לענות (אף שיש להניח שבעצם בגלל מכתב זה הוקם האתר החדש של תומכיו).

גם אם כל מה שכתב אבינר באתר החדש שלו היה נכון מאה אחוז, בדברים האלו שאינו עונה עליהם כלל היה בעצם די בכדי שכל בר דעת יבין שעל כל אחד לפרוש ממנו ולהוציא את ספריו ומאמריו מביתו ולא להעיז לפנות אליו בכל שאלה. גם אם יש למישהו רב שמורה לו אחרת אסור לו לשמוע בקולו כפי שביארנו במאמרינו המוצג באתר על אמונת חכמים בענין רב שאומר על ימין שהוא שמאל.

מכל מקום כיון שאבינר כתוב שם דברים נוספים שיכולים אולי לבלבל אנשים וחלק מהדברים נוגעים אלי אישית חשבתי לנכון להסביר כמה דברים אף על פי שאני מנוע מלהסביר הכל מהטעמים שאבאר לקמן.

א. בענין איסור לשון הרע אבינר מביא את הפסק של בי"ד האיזורי בחשון תשס"ו האוסר הפצת חוברת בשם 'בירורי דברים' המכילה גם דברים שנידונו בבית הדין האיזורי בתביעה שלי ומציין שחל על זה צו איסור פירסום, ובפרט שהדבר נידון בערעור. אבינר מציין שהרב אליהו הצטרף לפסק זה. אך האמת היא שאין לפסק זה כל משמעות כפי שהורה לנו הרב יעקב יוסף לא להתחשב בפסק זה כלל מהטעמים הבאים:

1. למרות שאבינר טוען בעצמו שהוא יודע מי כתב את החוברת, בית הדין האיזורי לא זימן לדיון בענין זה אף אחד. אפשר לראות זאת בהחלטה עצמה שבה כתוב רק שם המבקש (בא כוחו מיטלמן) ואין צד שני. על כן לפי ההלכה אין תוקף לא להחלטת בית דין ולא להחלטה של הרב אליהו (אם בכלל הרב אליהו הצטרף לזה, ראה בענין זה לקמן).

2. אף על פי שהאמת היא שלא הוצא בתיק של התביעה שלי צו איסור פירסום החתום על ידי שלשה דיינים, בכל זאת נזהרתי לא לפרסם דבר עד שראיתי בעיני שאבינר בעצמו מפרסם את פסק בית הדין. כמובן שאי אפשר לחייב צד אחד לשתוק כאשר הצד השני עושה ככל העולה על רוחו.

3. מפליא שאבינר מעיז להשתמש בהחלטה זו כאשר באותו אתר הוא מפרסם את פסק בית הדין עם חלק מנימוקיו ולמעשה הוא 'מצפצף' על החלטה זו בתוך כדי דיבור.

4. כמובן שבית הדין האיזורי אינו רשאי לאסור על פרסום החלטה שעליה חתמו דיינים אחרים כשהם עצמם רוצים בפירסומה. במקרה זה אנו פועלים על פי הנחית הדיינים שישבו בהרכב שמונה ע"י הרב אליהו, הרב ליאור והרב יוסף שהורו לפרסם את ההחלטה ואת העדויות שהיו בפני הועדה בכל דרך אפשרית. גם הרב אליהו והרב שפירא הורו לפרסם את החלטתם.

ב. בענין התביעה שלי על כך שאבינר פורץ גדרי צניעות (מה שמכונה אצל אבינר 'עלילת הנשים'), אני מנוע כרגע מלחשוף כאן את הכל כיון שהענין עומד כבר כשלוש שנים (מסיון תשס"ה) בפני בית דין הגדול בערעור, ואמור להיות דיון בענין בכ"ח אדר א' תשס"ח. אציין רק את העובדה שבאורח פלא אבינר אינו מזכיר כלל שעל החלטה זו הוגש ערעור לפני שלוש שנים ולמרות שאבינר מיוצג על ידי עשרה (כן כן זו לא טעות -- עשרה !!!) באי כח משלשה משרדים של עורכי דין ובאי כח בכירים ובעלי שם ואגרופים, ואני איני מיוצג כלל, בית דין הגדול לא דחה את הערעור.

ג. בענין הציטוט מפרופסור לאור שפורסם במעריב והחלטת הפרקליטות שאין במעשי אבינר עבירה פלילית אציין שכל אחד מבין שכאן מה שקובע הוא מה אומרת ההלכה, מעולם לא הסכמנו שאנשים אלו יבדקו או יביעו עמדה בענין, ולא הגשנו כל תלונה לפרקליטות. עיתון מעריב רק שימש לנו כשופר להתרות ולהזהיר את הציבור מאדם מסוכן, וכפי שהתברר גם אחר כך צדקנו מאוד בכך שהיה צורך להזהיר ממנו (גם הרה"ג שלמה פישר אמר לנו שהיינו חייבים להתריע ולפרסם זאת). מה שחשוב באמת הוא שגם הם למעשה מאשרים את העובדות המובאות בכתבה במעריב, דהיינו שאבינר אמר לאשה נשואה "נשיקה על מצחך" וביטויים דומים, וניסה לשדל אשה לבא עמו למקום חשוך ואפל מתחת לאדמה ולא הדליק את האור "כי האור היה מקולקל". אם הם חושבים שזה דברים שמותר לעשות שיבושם להם, לנו יש את השולחן ערוך שמגדיר מעשה כזה באבן העזר סימן יא כשידול למעשה כיעור החמור בהרבה יותר מסתם יחוד עם אשה. וודאי שזה פריצת גדרי צניעות. על העובדות האלו יש לנו הקלטות שבהם אבינר מודה בזה. אבינר עצמו לא הכחיש את העובדות, לא בתגובתו למעריב שפורסמה יחד עם הטענות של אשתי, ולא בבית הדין האיזורי.

ד. בענין דעת הרב מרדכי אליהו כבר נכתב באתר שמה שקובע הוא מה שיש לנו חתום על ידו, כאשר על זה אנחנו יודעים שהוא חתם בודאות. ומה שיש זה ההחלטה שלו אחרי שאבינר קיבל את סמכותו שאסור לאבינר להורות בהלכות אישות. אני רוצה לציין כאן את מה שידוע לי אישית כאשר הייתי אצל הרב אליהו בר"ח אייר תשס"ז בנוכחות שנים מאנשי לשכתו ועם שני עדים (מיכאל פולק ויוסי צור). באתי אליו עם אשתי לאחר שהרה"ג יעקב יוסף ניסה להעלות את ענין הטענות על הוראות אבינר בהלכות נידה בפני בית דין הגדול במסגרת הערעור שלנו, ובית דין הגדול סירב לדון בענין בטענה שהרב אליהו הוא שצריך לעסוק בזה. הרב אליהו קבל אותנו בחמימות רבה למרות שהיה עסוק מאוד ולא הודענו מראש ולא תיאמנו פגישה עמו אך אמר שעלינו להגיש תלונה לרבנות הראשית (וזה מה שעשיתי אחר כך). ניסינו לשאול את הרב אליהו על מה שמפרסם אבינר בשמו שאסור להפיץ עליו את החוברת, אך הוא מיד הסיט את הנושא לענין אחר, והיה ניכר שהענין מביך מאוד אותו ואת אנשי לשכתו. ברור שאם הוא היה סבור שאיני נוהג כשורה בהפצת הדברים זו היתה ההזדמנות בשבילו לומר לי מה דעתו, אך הוא לא עשה זאת.

באותה הזדמנות אשתי שאלה אותו האם הרב אמר עלינו שאנחנו "בני בליעל" כפי שפורסם בשמו בעיתונות לאחר הכתבה במעריב לפני חמש שנים. הרב אליהו הגיב: "מה!? אם הייתי אומר דבר כזה הייתי צריך ללכת לכל המקוואות שבעולם כדי לתקן". (אציין שכחצי שנה אחרי פרסום הכתבה נתן לי הרב אליהו (יחד עם הרב ליאור והרב גולדברג) הסכמה עם שבחים מופלגים לספרי 'מצה עשירה').

ה. אכן יתכן שהרב גולדברג והרב אליהו אינם אומרים לכל אדם דברים חד משמעיים, אך מכל מקום ברור שאף אחד מהם לא חזר בו מהחלטתו לאסור על אבינר להורות בכל הלכות אישות. הדברים שאבינר כותב כאילו הרב גולדברג לא ישב ושמע את העדויות עם הרב ליאור והרב יוסף מגוחכים. כל אחד יכול לשאול אותו ואת הרבנים האחרים בענין ולהווכח שהוא ישב עמם בדין.

ו. בענין הדברים שהצינעא יפה להם (כפי שהגדיר זאת אבינר) המופיעים באתר זה תחת אזהרה חמורה, אבינר סותר את עצמו בתגובתו. מצד אחד הוא אומר שהצינעה יפה להם ומצד שני כל מה שיש לו לענות הוא שהדברים מפורסמים גם בספריו. נעזוב את השאלה של ספרים (שעליה כבר קבל מכתב מחאה מתלמיד חכם המובא בספרו עצם מעצמי ח"ב). אנחנו מדברים על הרצאה שהוא מסר לנשים תמימות שבאו לשמוע דברי תורה ומצאו את עצמן עומדות בפני אדם שמדבר על אברי גופן בלשון הכי בוטה שאפשר. האם שמעתם על רב כלשהוא שמדבר בצורה כזו עם נשים. לפי עדות של הרבנית מלמד אפילו הרב טאו נזף באבינר על זה ולכן אבינר הפסיק את השיעורים האלו.

ז. גם בענין בד"ץ העדה החרדית אבינר מסלף ומשקר. אכן הרב יעקב יוסף הגיש עמי תביעה לבד"ץ העדה החרדית, ואבינר כתב להם שלי אין זכות לתבוע כי אני מנודה והוא מסכים לדון עם הרב יוסף רק אצל אביו הרב יוסף, אך כמובן שהבד"ץ לא קיבל את טענותיו המגוחכות. הרי ברור שגם אם הייתי מנודה אין זה שולל ממני את זכות התביעה, וגם ברור שאין מקום לחייב בן לדון אצל אביו כשהוא דיין יחידי ופסול לדון (אפילו מי שמקבל עליו לדון בצורה כזו יכול לחזור בו כמבואר ברמ"א חו"מ סימן כב), מה גם שהרב עובדיה אינו משמש דיין בשום דין למעלה מעשרים שנה, וכבר הביע עמדתו בענין לפני כן שאסור על אבינר להורות. מה שקרה הוא שלאחר שהבד"ץ קיבל את מכתבו הנ"ל של אבינר אמרנו לבד"ץ את התשובה הנ"ל, והבד"ץ החליט להתעלם ממכתבו ובקש כבר בדיון הראשון להתחיל לשמוע עדים. מאחר שבאנו לחתום שטר בוררות בלבד לא היה עמנו עדים ועל כן נקבע דיון לשבוע הבא, ובינתיים קבע הבד"ץ שאסור לו להורות עד שיתבררו הדברים. בינתיים קרה ככל הנראה משהו מאחרי הקלעים שבעקבותיו הבד"ץ החליט למשוך ידו מהענין ולא נתן לכך שום נימוק. לכן הגשנו לאחר מכן תביעה לבד"ץ של הרה"ג לוין (הפועל מטעם הרב אלישיב, ובענין זה בהתיעצות ישירה עמו) והוא פסק את הפסק המובא באתר זה. כמובן שגם רבנים חרדים מחוייבים להביע עמדתם כאשר יש מאן דהוא הפורץ את חומת הדת ומכשיל בזדון אנשים תמימים רבים. מה גם שיש אנשים רבים שאורח חייהם חרדי שמכבדים אותו ושומעים את שיעוריו ועל כן בד"ץ ירושלים של הרה"ג לוין הפנה את פסקו במיוחד למכון פועה הפועל בשיתוף עם חרדים ולרדיו קול חי.

ח. בענין החלטת בי"ד של הרב גדעון פרל שאבינר חייב להחזיר את התמונות שגנב מהרב זאב נוימן, אבינר טוען שהדיון שם היה על פיטורי הרב זאב נוימן. כמובן שהוא לא מציג את ההחלטה המובאת באתר שבה נכתב מפורש שהמדובר בטענה שאבינר מסרב להחזיר לרב נוימן את התמונות של הרב צבי יהודה זצ"ל שהיו בבעלותו שזה ממש איסור גזל. אפשר גם להתקשר לרב זאב נוימן ולוודא את הדברים (הוא גר בקרית משה בירושלים).

ט. בענין חוות הדעת של הרב אלרן אציין שאני תבעתי אותו ואת הרב טאו והרב שטרנברג לבי"ד של המועצה דתית בירושלים על הטעית הציבור, שהרי ברור לכל מי שיש מוח בקדקדו שהתלונות נגד אבינר אינם על צבע 'בורדו' כלשהוא אלא העדויות המצמררות המובאות באתר. הם סירבו לבא וביקשו בית דין איזורי, וגם שם ניסו עד עתה להתחמק מדיון ושילמו הון עתק לשני באי כח כדי להתחמק מהדיון. מחר (טו באדר א') בעז"ה צריך להיות דיון בענין.

י. אגב, בכל החוברת של הרב אלרן לא מוזכר כלל פוסק כלשהוא שמתיר גוון בורדו למרות שהוא עצמו טוען שעל זה האשימו את אבינר. כמו כן הוא כותב שכל פוסק ששאלו אותו אמר להם מה הם מקורותיו אך למרות שכל החוברת נכתבה כדי להגן על אבינר משום מה לא מצויין מה אמר להם אבינר, מה הם מקורות פסיקתו. אציין שבפני וועדת הרבנים הרב גולדברג הרב ליאור והרב יוסף הושמעה עדות של הרב בורשטיין על כך שאבינר אמר לו שמקורותיו הם מהרב אוירבעך מטבריה. הועדה שאלה את הרב אוירבעך על כך וקבלה ממנו תשובה שאבינר מעולם לא שאל אותו ולא שימש אותו בענינים אלו.

יא. לסיום אציין שלדעתי הענין יכול להיות מוכרע רק על ידי הרבנות הראשית, והם מושפעים מאוד מהלך הרוחות בציבור. הגשתי לרבנות הראשית תלונה בענין, ולאחר לחצים שונים ופניה אישית של הרב ליאור לרב מצגר הם קבלו החלטה להקים ועדה שתבדוק את הענין, אך לא קבעו מי ידון ומתי. הענין תלוי בלחץ ציבורי מי שיכול לעזור בענין אם זה עורך דין, או בעל ממון או בעל השפעה או יוזמה (אפשר לארגן הפגנה קטנה בענין) מתבקש להתקשר אלי 054-3106102. בינתים אני קורא לכל מי שמשתכנע והענין קרוב לליבו להעביר את המסר הלאה לפרסם ולדבר ולהזהיר ואני תפילה שנזכה בקרוב לראות בהצלת עם ישראל מציפורניו של הרשע הזה, ונחזור כולנו בתשובה שלמה."

הרבה מהרבנים שחותמים בעדו זה בגלל שהוא סוחף את הנוער והם פוחדים שהנוער יתקלקל...
ואדם שעושה את כל העבירות האלו הוא לא רב! ואני בהחלט לא מבינה את הרבנים שבעדו....
ורוב הרבנים שחתומים באתר בעד אבינר זה פסקים ישנים שעבר זמנם.....
החפץ חי'ים: "עשה החוטא במזיד או שעבר במזיד כמה פעמים עברה אחת המפרסמת לכל שהיא עברה - אם כן מוכח מניה שלא מחמת שגבר יצרו עליו עבר על דברי ה', כי אם בשרירות לבו הוא הולך, ואין פחד אלקים לנגד עיניו. לכן מותר להכלימו ולספר בגנותו בין בפניו ובין שלא בפניו. ואם הוא יעשה מעשה או ידבר דבר, ויש לשפטו לצד הזכות ולצד החוב - צריך לשפטו לצד החוב, אחרי שנתחזק לרשע גמור בשאר ענייניו... ואשר לא שת לבו לדבר ה', מותר להכלימו במעלליו ולהודיע תועבותיו ולשפוך בוז עליו. ועוד אמרו: מפרסמין את החנפים מפני חילול ה', וכל שכן אם הוכיח אותו בזה ולא חזר, דמותר לפרסמו ולגלות על חטאיו בשער בת רבים".

"כל תלמיד חכם שאין תוכו כברו אינו תלמיד חכם"

מ.מ.י.ר
שמעתה את העדויות של הנשים שהוא הטריד? שמעתה את השיעור שלו בו הוא מנבל את פיו? שמעתה עדויות של אנשים שהוא חנק אותם? שמעתה עדות של מישהי(שאני מכירה!!!) שהוא משך אותה מהג'יפ? שמעתה שהוא מתיר לצפות בתועבה? שמעתה את פסק גדולי הדור?

רשע כזה אסור להקשיב לו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מחטיא במזיד!!!!!!!!!!!!
הוא משוגע.......
צריך להזהיר מפניו שאף אחד(או אחת) לא יקישבו לרשע הזה!!!!!!!

ד.א
גם אם נגיד לא הי'ה פסק נגדו.... אדם כזה נראה לך רב??? אדם כזה נראה לך מקי'ים את התורה?? נראה לך שצריך להקשיב לו??
לא!.
וקל וחומר שיש נגדו פסק של רבנים(גדולי הדור.....)............

אוריין-זה הדבר האחרון שיהיה קשור לפורום הזה...קראתיך
יאללה באמת..נמאס שתוקעים את זה כל פעם במקום אחר....וחוזרים על אותם הדברים כל פעם...
מצידי אפילו תפתחו פורום שיהיה על זה...אבל רק לא לתקוע בכל חור אפשרי...
זה יהיה נחמד ביותר...
זה לא רק לאוריין...זה גם לכל השאר..קראתיך
כן אבל שיפסיקו לקשקש שטויות...אוריין
בס"ד
"הגאון(פפחחחחחח כן בטח....) הרב(הוא לא!) שלמה(סולימאן) אבינר(אבו-נור) שליט"א(וחזרה בתשובה מהירה.....)"
כמו שאחי'ה אמר שמי שיש לו משהו שהוא צריך להגיד ולא אומר אותו אז זה לשון הרע.....
אז צריך לזהיר כי אם לא אז זה לשון הרע......
אבל את באמת לא צריכה להתעצבן מכל מילה שלהם..קראתיך
יש אנשים בעולם שלא חושבים כמוך..ואת מיצידך עשית והסברת וניסית לשכנע...אז כניראה שזה לא עוזר כל הדיבורים שלך....שישארו בדעה שלהם...הם מפסידים מיזה..
וחוצמיזה שאת הוצאת את זה כבר מליון פעמים...וזה כבר לא לשון הרע....
ואם מתחשק לך להוצים את זה החוצה עם כל כלחצים שלך את מוזמנת לעשות את זה במקום המתאים והראוי...ולא במקום האחרון שיתאים לזה...
אוריין נשמה!אני לא מתעצבנת עלייך...אם זה נשמע לך כך...אבל באמת חפרתם כבר ת'צורה!
בדיוק! לא צריך לצטט את הדעות שלו ב"עולם הי'הדות"!אוריין
בס"ד
כי זה לא מתאים!
עוד מעט יצטטו פה את היטלר....
ואיפה זה ה"מקום המתאים"? נראה לי בכל מקום שמכנים אותו "הרב" "הגאון" וכו' וכו'.....
ומ.מ.י.ר
אני צריכה ללכת עכשיו בעז"ה אני יענה לך יותר מאוחר או מחר...... בעזרת השם יתברך!

זאת הוצאת שם רע לגמרי.מ.מ.י.ר
קודם כל, את כתבת עד דברים שיפה להם השתיקה והצניעות, וזה לא מתאים לכאן.

א'. ראי פה -
http://aviner.org/ex_Woman.html
פסק בית הדין שהרב אבינר זכאי לגמרי מכל עלילת הנשים, וכן פסק של בית המשפט האזרחי.

ב'. הרב אבינר לא הקים את האתר שיצא לכבודה של תורה, אלא תלמידיו.

ג'. הרב אבינר לא מתיר לצפות בתמונות תועבה, ואדרבא - את יכולה להסתכל בהרבה פסקים בהרבה ספרים שלו (ובייחוד הספר שלו על צניעות) כמה הוא כותב שחשובה הצניעות, ואסור להסצכל בנשים ומדגיש את זה שוב ושוב.
זו עלילה שפילה, ואני לא שמעתי (וגם לא מתכוון) - אבל אם יש דבר כזה, אז זה בסך הכל עיוות קולי שאפשר לעשות בקלות בעזרת הטכנולוגיה של היום.
והוא גם לא מנבל את פיו. את בכלל מכירה אותו?? או שאת מאמינה לכל מיני שקרים שאנשים מוציאים עליו?
אז אני אומר לך, מתוך י-ד-י-ע-ה: הוא לא מנבל את הפה, והוא כל כך חסיד ועניו ובוודאי שלא הוציא מפיו שמותר לצפות בתמונות תועבה, אלא אדרבה תמיד מחזק את העניין של שמירת הצניעות.

ד'. את לא קראת את מה שכתוב באתר שהוקם לזכותו, נכון?

ה'. הוא צדיק. מזכה הרבים, ו -
"ואקווה שבזה יחזור השלום למחננו ויחזרו כולם לכבד תלמידי חכמים ואת הרה"ג אבינר שליט"א רב של בית אל וראש ישיבת עטרת כהנים שזכה לזכות הרבים ולפסוק לרבים הלכות בכל חלקי התורה ויאריך ימים על ממלכתו אמן" (לשון הגרז"נ גולדברג שליט"א).

ו'. את כתבת - "גם אם נגיד לא הי'ה פסק נגדו.... אדם כזה נראה לך רב??? אדם כזה נראה לך מקי'ים את התורה?? נראה לך שצריך להקשיב לו??
לא!."

זה לא נכון לגמרי! זה הוצאת שם רע חמור ביותר.
הוא מקיים לגמרי את התורה, והוא תלמיד חכם. למה את רוצה להגיד שלא?
אין שום סיבה להגיד שלא, וזה לגמרי הוצאת שם רע.

ז'. כבר הראיתי לך מה כתבו גדולי תורה עצומים אחרים, ולכן אמרתי -
אל תיכנסי לתוך מחלקות שאינה שייכת לך.
את לא רוצה? אל תקראי את הספרים שלו, אבל תדעי לשמור על עצמך, כי זה דבר חמור לבזות תלמידי חכמים, ויש הרבה גדולי תורה שאומרים (ובצדק) שהוא תלמיד חכם לכל דבר -
"כל המבזה תלמיד חכם אין לו חלק לעולם הבא", ואין רפואה למכתו, והוא מבזה את דברי ה'.

קחי לתשומת ליבך.

והוא באמת תלמיד חכם גדול.מ.מ.י.ר
גדול ממש, וראוי לתואר "הגאון" (ולכן יש הרבה הקוראים אותו, גם רבנים חרדים, בתואר הזה).
את באמת לא מכירה אותו, וניזונה מכל מיני שקרים.
וחלק מהדברים שכתבת ממש לא ראויים לפורוםקראתיך
מטעמי צניעות...עברה גוררת עברה....זה לא רק שיר...
.....................אוריין
בס"ד
צודק... הי'יתי צריכה לצנזר קצת.....
א. אם הוא זכאי למה הוא לא הלך להוכיח את חפותו בבית הדין שהרב אלי'הו מינה ?: http://aviner.net/psak_yeru_2.php
אני לא בדיוק סומכת על מעריב..... ואתה יודע כמה צדק ותורה יש בבית המשפט של מדינת ישראל....איזה בית דין הוכיח את חפותו בדיוק??? ואיזה רב חתום??? לומבינים כלום ממה שכתוב שם.... זה נראה מזוי'יף!
ב. מזה משנה? זה אנשים שבעדו.... אז הם לא בודקים כ"כ.....
ג. יש שיחה מוקלטת שבו אבינר מתיר לצפות בתמונות תועבה...: http://aviner.net/tzniut.php
אם זה עיוות שיצא להוכיח חפותו! הוא שותק כי אין לו מה להגיד!!!
ופה שומעים שיעור(ויש עשויות של נשים שהיו בשיעור..): http://aviner.net/rudeness.php - ואני מזהירה זה שיעור מגעיל ועדיף לא לשמוע אותו רק מי שלא ישתכנע שישמע....
ד. קראתי וכמעט הכל ישן או מזוי'יף.....
ה. אתה מביא דברים שעבר זמנם....
ו. אדם שעשה את כל החטאים האלו הוא לא רב! אם או בלי פסק..... אבל בטח ובטח אם יש פסק.....
ז. ואני הסברתי לך למה חלקם אמרו את זה כי הוא סוחף את הנוער.... וחלק זה ממזמן וכבר לא תקפים.....

ואני יודעת שאמרתי את זה כבר אבל בכל זאת... :
החפץ חי'ים: "עשה החוטא במזיד או שעבר במזיד כמה פעמים עברה אחת המפרסמת לכל שהיא עברה - אם כן מוכח מניה שלא מחמת שגבר יצרו עליו עבר על דברי ה', כי אם בשרירות לבו הוא הולך, ואין פחד אלקים לנגד עיניו. לכן מותר להכלימו ולספר בגנותו בין בפניו ובין שלא בפניו. ואם הוא יעשה מעשה או ידבר דבר, ויש לשפטו לצד הזכות ולצד החוב - צריך לשפטו לצד החוב, אחרי שנתחזק לרשע גמור בשאר ענייניו... ואשר לא שת לבו לדבר ה', מותר להכלימו במעלליו ולהודיע תועבותיו ולשפוך בוז עליו. ועוד אמרו: מפרסמין את החנפים מפני חילול ה', וכל שכן אם הוכיח אותו בזה ולא חזר, דמותר לפרסמו ולגלות על חטאיו בשער בת רבים".

"כל תלמיד חכם שאין תוכו כברו אינו תלמיד חכם"

עכשיו בא נגיע לשורש הבעי'ה:
אתה לא מאמין שהרבנים אמרו שהוא לא רב או שאתה לא מוכן להקשיב לרבנים?

ממתי אנו הולכים לפי בית משפט אזרחי בסוגיה הלכתית?הכהניסט הנודד
עם כל הכבוד לרשימה הארוכה והמפוארתשב ממצולות
לא אחד מהם ולא כולם ביחד עומדים על משקל של אפילו אחד מהרבנים שישבו בבית דין שפסק את זה
ובאמת זאת גם חוכמה גדולה להביא תלמידים וחברים שלו לעניין
על אותו יש משקל אני יכול להביא אינספור של פסקי בד"צים למיניהם של הציבור החרדי עליו ועל השאר
ת'כלס מי שרוצה יאמין מי שלא רוצה לא יאמין
כמו ילדים קטנים,רבנים אומרים משהו וקמה לה חבורה של בעלי זקנים שאומרים משהו אחר
כל אחד ילך לפי הרבנים שלו ויפסיקו לבלבל ת'מוח למרות ששווה לבדוק את העניין בין מי שרוצה להוציא חפותו ובין מי שרוצה להוציא גנותו
ואם אפשר להימנע מלהעלות את זה כל הזמן בריש גלי וליצור ויכוח מחדש זה יהיה מצוין

חייביםילדה רגילה
כבר ר' עקיבא (נדמה לי שזה הוא) אמר שגדולה שנאה ששונאים את התלמידי חכמים משנאה ששונאים את עמי הארץ (בערך)
ועוד שרב שבדרגה גבוהה מאמינים בו שהוא יוביל אותנו בדרך הנכונה זה התפקיד שלו וכרבנים עושים טעות אפילו הכי קטנה הם אשנים בזה שעמ"י חוטא ולאנשים כאלא שחוטאים אסור בשום פנים ואופן להנהיג את עם ישראל ואפילו חובה עלינו להוריד אותם ממקומם (אני לא מדברת דווקא בסוגייה של הרב שלמה אבינר- כי אני באמת מודה שאני לא יודעת כלום בעיניין שלו, אבל באמת צריך לעשות בברור ולבדוק האם זה נכון ואם כן אסור לקרוא לו רב!- סליחה אורייןו)
בעזרת ה' יתקיים "השיבנו שופטינו כבראשונה ויועצינו כבתחילה...", יבנה המקדש!
לאוריין -מ.מ.י.ר
א'. תסתכלי באתר של "לכבודה של תורה", יש שם פסק גם של בית המשפט וגם של בית הדין. זה הכל שקר אחד גדול.

ב'. לא מובן? מה לא מובן? אני דווקא קראתי והבנתי את הכתב.

ג. הרב אבינר אוסר על צפייה בתמונות תועבה, וכך כתב בפירוש, והדגיש את חומר העניין, בספר "תיקון הברית" (לבנים כמובן), עמ' 105-112 בנושא שמירת העיניים.
מי שאומר שהרב פסק אחרת, גם אם הוא מביא לזה עיוות של הקול - זה שקר גמור.

ד'. מה שמובא באתר הוא ישן, מסיבה פשוטה - כל הדברים הללו הם עוד מלפני שנתיים. גם המכתבים שיש באתר שנגדו, הם ישנים.

ה'. אלא שהוא לא עשה את כל החטאים הללו, לכן הוא רב, ולא סתם - אלא רב גדול. ואני אחזור על זה שוב -
"ואקווה שבזה יחזור השלום למחננו ויחזרו כולם לכבד תלמידי חכמים ואת הרה"ג אבינר שליט"א רב של בית אל וראש ישיבת עטרת כהנים שזכה לזכות הרבים ולפסוק לרבים הלכות בכל חלקי התורה ויאריך ימים על ממלכתו אמן" (לשון הגרז"נ גולדברג שליט"א).

ו'. מה שהבאת מהחפץ חיים לא שייך ברב אבינר, ואדרבא - החפץ חיים כותב על זה בתחילת כלל ח' שזה עוון גדול וחמור, וראוי לנדות עליו.

ז'. ואת לא מאמינה לכל הרבנים שאמרו שהוא תלמיד חכם גדול, וחסוחלילה מלבזות אותו??
ל"שב ממצולות" - דווקא כן. הגר"צ דרורי שליט"א, אב בית הדין של קרית שמונה, הגר"מ שטרנברג שליט"א והגר"ע שטרנברג שליט"א, הגרצ"י טאו שליט"א, הגרז"נ גולדברג שליט"א ועוד הרבה ר"מים וראשי ישיבות.
אתה לא חושש להם?

ח'. אני רק הוסיף, שמרן הרב צבי יהודה זצ"ל כתב מכתב לרב אבינר (מופיע בפתיחת ספרי שיחות הרב צבי יהודה) -
"כל תודותי וברכות לבבי ונפשי מעיקו"ת לכבוד ידידי חמודי, הרב הגאון הנעלה ומפואר ומזכה הרבים מורנו הרב שלמה חיים הכהן אבינר שליט"א".

שאלה פשוטה - למה לך להיכנס לדבר כזה, שכל המבזה ת"ח אין לו חלק לעולם הבא? שאין רפואה למכתו?
לא חבל?
לפחות תחששי למי שכותב שהוא תלמיד חכם גדול, ופשוט לא כדאי להתערב בזה וזהו. זה לא מוסיף הרבה קדושה.

כל טוב.
-מתנחל גאה.
בע"ה..

א. לחבר שלי הוא שלח שמותר,וראיתי תאסמס ממנו בעיניים שלי!

ב. הרבנים ששוכרין את הרבנות לשם גאוה ראוי לבזותן ולהקל בכבודן ואין קורין אותו 'רבי' והטלית שעליו כמרדעת של חמור!!
אני מצטער.מ.מ.י.ר
אתה תסלח לי, זה לא אישי - אבל כיוון שאני לא יודע מי אתה, אני לא אהיה מוכן להאמין.
בוודאי שלא כאשר אני שמעתי באוזניי תשובה אחרת של הרב אבינר, וכך הוא גם כתב בספרו "תיקון הברית", כמו שהבאתי (ומודגש בעוד הרבה ספרים שלו).
מ.מ.י.ראוריין
בס"ד
א. הסתכלתי והאתר הזה מעורר גיחוך.... ובאיזה בית דין קבעו שהוא זכאי ואיזה רב חתום?! וחוץ מיזה האתר הזה מזוי'יף לחלוטין הם מנסים להגן עליו בשקרים!
ב. אני לא ולא מבינים בכלל איזה רב/נים חתומים....
ג. כן אבינר סובל מפיצול אישיות קשה ביותר.... זה לא עיוות של הקול..... תתקשר לרב דב ליאור או לרב יעקב יוסף ותגיד להם שאתה קצת חכם יותר מהם ושהם לא בדקו נכון את העני'ין לפני שהם פסקו שהוא לא רב....
כל שקר שאין משהו מהאמת לא תופס. כך הוא שובה את הציבור והם נגררים.
ד. זה הי'ה עוד לפני שנתי'ים לפני בערך 4-5 שנים ואז לפני איזה שנתי'ים יצא פסק של הרב יעקב יוסף והרב דב ליאור והרב קרליץ...
http://aviner.net/psak_niduy.php
ה. תתקשר לרב דב ליאור או לרב יעקב יוסף ותגיד להם שלמרות הפסיקה שלהם, הוא רב! כי אתה קבעתה! שהוא לא עשה את החטאים(למרות שהם בדקו ואתה לא בדקתה... אלא סתם הולך עיוור....) תתקשר ותגיד להם שאתה יודע יותר טוב מהם ותחזור לספר לנו מה הם אמרו...!
ו. למה לא?! זה בדיוק אבינר!!
ז. הרבנים האלה הם חברים שלו ותלמידים שלו וחלק אמרו את זה רק בשביל הנוער שהוא סוחף(ואני מרגישה כמו תוכי לחזור על זה אלף פעם.....) שלא יתקלקל....אני מאמינה לגדולי הדור שהם יודעים מה הם אומרים וחוץ מיזה הוא דחף את חברה שלי בגוש קטיף מהג'יפ!!!!!!!!
ח. כן.... אבינר השתגע לפני איזה 4-5 שנים...... לפני זה הוא הי'ה צדיק עכשיו כבר לא.... עכשיו הוא עטור בטלית שכולה שעטנז.....

כי הוא לא ת"ח! וגדולי הדור פסקו! והוא עושה חילול השם ומחטיא הרבים ויש חובה להזהיר מפניו!
נ.ב
רוצה את המספר של הרב דב ליאור שליט"א או הרב יעקב יוסף שליט"א ??

כל טוב.
מה רבי נחמן היה אומר?מתנחל גאה.
לעניות דעתי-

"והרבנים השוכרים את הרבנות לשם גאוה וראוי לבזותם ולהקל בכבודם-ואין קוראים אותן רבי והטלית שעליו כמרדעת של- חמור!"

עיין ספר המידות..
יודעים מה? - נמאסתם!!!אח..
{סליחה על התקיפות אבל הייתי חייב!}

אתם נומראלים?!? מי אתם?!? מי?!? ילדים בגיל ההתבגרות שעוד לא יצאו מהלול יפתחו את הפה שלהם על רב?!? יאלה , תסתמו כבר , לא מבינים שנמאסתם?!? אין פה לשון הרע? ה' נראה לך יושב ומחיך שאתה אומר את זה?!? המעליב תלמידי חכמים , מאכילין אותם... , בלי קשר לכלום עכשיו , למה לכם אחים שלי , להכניס את עצמכם לזה?!? למה?!? ביקשו ממכם?!? {ואל תגידו לי שכן , וכו , כי יש מחלוקת בדבר ,אז עדיף שתהיו בשקט...} אם אתם טועים , אתם יודעים מה מחכה לכם?!? למה אתם ככה?!? מי אתם?!? {צוציקים , זה מה שאתם} - חלק מרבנים {ומספיק שחלק} לא רוצים להכניס את עצמם לזה , אז אתם ככה נכנסים ולא מפחדים?!? וואוווו...

דיי , נמאס לשמוע על זה!!!!!!! מה הקשר לפורום "חסידות ברסלב"????

מקווה שהבנתם וזו תהיה התגובה האחרונה!!
תודה!!
אין מצב שזו התגובה האחרונה.תפוזה 1
בס"ד

הויכוח הזה ככה כבר שנים...
כנראה שלא נמאס לאנשים לטחון..
מי פה המנהל?מ.מ.י.ר
שינעל או עדיף אולי שימחק את השרשור הזה.
איזו שייכות יש בינו לבין פורום ברסלב??

אני דווקא חושב שרבי נחמן היה אומר ש"כל המזה תלמיד חכם אין רפואה למכתו".

אבל אין שום סיבה להתווכח על זה, כי זה לא ממשיך לשום מקום ולא מוסיף יותר מדי.
חח מה קרה? כבר אין לך תשובות?אוריין
ובאמת אין קשר בין אבינר לברסלב ובכלל לי'הדות...אוריין
בס"ד
אז די לצטט אותו! זה לא מעני'ין אותנו וזה אסור!
חח...מי מדברת...קראתיך
יפה שקיבלת תבונה...
טוב, אני נאלץ בשביל כבוד התורה.מ.מ.י.ר
אני באמת רציתי להפסיק את הויכוח שלא מוסיף כלום.
אבל אם זה מה שיצא, חילול השם, אז אני אמשיך. (אגב, הגר"א כותב בספר אבן שלמה, שיש כמה סוגי ערב רב, ובעל מחלוקת [שלא לשם שמיים] הוא גרוע מכולם והוא הנקרא 'עמלקי'; רק לתשומת ליבנו. לא רמזתי לכלום, רק שכל אחד יבדוק בעצמו למה הוא מתווכח).

אז הנה, תשובות למה שכתבת -

א'. האתר כלל אינו מזוייף. אילו דברים מזוייפים יש בו?? יש בו תשובות לטענות של מי שיצא נגד הרב אבינר, ומכתבים בכתב יד של גדולי תורה.
ב'. על איזה מכתב ספיציפי את מדברת? אולי אני אוכל לעזור.
ג'. תתקשרי לגרצ"י טאו שליט"א, לגר"מ שטרנברג שליט"א, לגר"ע שטרנברג שליט"א, לגר"צ דרורי שליט"א, לגרז"נ גולדברג שליט"א ותשאלי אותם אם את מבינה יותר מהם.
אגב, להגיד שיש לרב אבינר פיצול אישיות - זו הוצאת שם רע.
ד'. המכתבים באתר הם לפני שנתיים.
ה'. כנ"ל באות ג'. אני יודע שמורנו ורבנו, הרב צבי ישראל טאו שליט"א אומר שהוא תלמיד חכם גדול. זה מספיק לי.
ו'. לא. הרב אבינר הוא תלמיד חכם גדול, לכל דבר, ולכן אסור לבזות אותו כלל חס ושלום.
ז'. לא נכון! הרב צבי יהודה זצ"ל מאוד העריך את הרב אבינר, והוא היחיד מתלמידיו שערך את רוב שיחותיו וקיבל על זה אישור מהרב צבי יהודה.
את כותבת על דברים שאת בכלל לא יודעת.
ח'. הרב אבינר היה צדיק, הוא צדיק, ובעז"ה הוא ימשיך להיות צדיק. זה שוב הוצאת שם רע. וכדאי לך לקרוא את הקונטרס שכתב הרב אלי סדן שליט"א על הרב אבינר.
ט'.אולי תלכי לרב דרורי שליט"א, לרב טאו שליט"א, לרב שטרנברג שליט"א, ותשאלי אותם?

ואולי, יש לי הצעה - אולי פשוט לא עוזר להתווכח על זה? אין בעיה לענות על השאלות שלך, כי זו האמת. כמו שכתבת על שהרב אבינר התיר לראות בנות לא צנועות, כאשר בכל ספריו הוא כותב ההפך, ועד כמה שהעניין של צניעות חמור, ואני גם שמעתי אותו באוזניי.

אין צורך בכל הויכוח הזה.

אתה מוכן לא להתחיל את זה כל פעם מחדש??קראתיך
יאללה באמת חפרת כבר...הבנו ת'עניין ותפסיק להעלות את הנושא הזה כל הזמן!זה לא מעניין אותנו וזה לא בסדר שאתה כותב את זה פה...זה לא המקום המתאים!!
אני מוכן להפסיק בשמחה.מ.מ.י.ר
אם יפסיקו להשמיץ את הרב אבינר, אני אפסיק לענות על ההשמצות המכוערות כנגד הרב אבינר.

אם ימשיכו להשמיץ את הרב אבינר - אני אצטרך לענות על ההשמצות האלו, כי זהו כבוד התורה.
אני מבטיח לך שכבר אין לי כח להתווכח.
בנתיים אנחנו אלה שהפסקנו..ואתה זה שהתחלת מחדש!קראתיך
אז אם הכל יתחיל שוב זה יהיה באשמתך ותאשים אותך..לא אותנו...
....................אוריין
בס"ד
בפסק הזה של הבית דין- איזה בית דין זה ואיזה רבנים חתומים??
תביא לי טלפונים ואני ידבר איתם.... ואני לא מבינה יותר מהם פשוט הרב יעקב יוסף הוא גדול דור ואני סומכת עליו ואני ידבר איתם ואשאל אותם למה הם מגנים על הרשע!
"מותר להכלימו במעלליו ולהודיע תועבותיו ולשפוך בוז עליו"
מה הקשר? זה לא השתנה ואתה מוזמן לשאול.... אבינר עדי'ין לא חזר בתשובה....
תשאל את הרב שלך למה הוא אומר את זה.... כי הרב פישר אמר שהוא רשע! ושאר הרבנים פסקו שהוא לא רב!
הוא לא תלמיד חכם:"כל תלמיד חכם שאין תוכו כברו אינו תלמיד חכם"!
פעם אבינר הי'ה נורמלי! היום לא! אז עד שיחזור לשפיות....

רב אחד אסף תמונות נדירות של הרצי"ה זצ"ל ותכנן להוציא מהם אלבום ואז אבינר לקח בהשאלה את התמונות ופרסם אותן כאלבום על שמו! הרב ששיכות לו התמונות פנה אליו בתדהמה איך הוציא את האלבום והרוויח בעצמו את הכסף אבל אבינר התחמק ולא הסכים להחזיר את התמונות! אז בעל התמונות תבע אותו לדין תורה בפני בית דין של הרב גדעון פרל מגוש עציון ובית הדין פסק לטובתו של בעל התמונות אבינר חויב לשלם קנס, להחזיר את התמונות ולערוך שינוי'ים במהדורות הבאות של האלבום שהוציא כתוצאה מכך פיטר אבינר את עורכו המסור והשאיר אותו ללא עבודה....

http://aviner.net/choveret.php#4

אני בדקתי!
ואבינר הי'ה צדיק ועכשיו הוא לא צדיק ואמן שי'הי'ה צדיק(שיחזור בתשובה ויפסיק להחטיא...)...

יופי שהוא כותב ההפך הוא התיר.
ותקרא באתר אבינר נט ותראה מה הוא כתב לנשים ואמר ונגע בהן! ואני מכירה אחת מהן!

שבת-שלום!
תגובה -מ.מ.י.ר
אין לי טלפונים של הרבנים הגדולים הללו, אבל אם תחפשי בספר טלפונים תמצאי.

הם לא מגנים על הרשע, אדרבא - הם מגינים על הצדיק.
"מוחים אנו על דברי ביזוי, השפלה ועלילות שווא שיצאו נגד האי גברא רבא, הרב שלמה אבינר שליט"א, שזה עשרות שנים נושא בעול הוראה לרבים, ורבים נהנים מפירות תורתו, ודולה ומשקה מתורת רבותיו לאחרים." (לשון המכתב).

כלומר, במילים פשוטות - הרב אבינר הוא תלמיד חכם גדול.
אני הראיתי לך עשרות רבנים שכתבו שהוא רב גדול, ביניהם גדולי תורה לא פחות ממי שיצא נגדו.

את מוציאה עליו שם רע. לא חבל? תראי מה הרמב"ם כותב (הלכות דעות, פרק ז', הלכה ב') על הוצאת שם רע, כמה זה חמור.
איזה ספר זה בדיוק?
זה שקר גמור.
את מתכוונת לאלבום "רבנו", ואת זה ערך הרב אבינר בעידוד הרב שפירא זצ"ל, וכל התמונות - הוא כתב למי הם שייכות, ושהם הרשו לו להשתמש בהם. את יכולה גם לפנות לאנשים.
בקיצור, את כותבת על דברים שאת רק שמעת עליהם, בלי שביררת אותם - וחבל.

הרב גדעון פרל שליט"א כתב שזה הוצאת שם רע, כלומר - שקר, ראי מכתבו באתר 'לכבודה של תורה''.

על איזה מכתב כתבת שאת לא מבינה את הכתב? יש שם כמה. איזה מהם?
בקשר למכתב הבית דין.מ.מ.י.ר
אני מבין שהתכוונת בקשר לעלילת הנשים -
מי שחתום על הפסק של הבית דין שכל העלילה היא הוצאת שם רע, הוא הגר"צ שיינפלד שליט"א.
הרב השני החתום - אני לא מזהה את החתימה.
הרב השני -מ.מ.י.ר
הרה"ג אברהם יפרח שליט"א.
בקיצור:מ.מ.י.ר
אב בית הדין - הגרא"צ שיינפלד שליט"א.
דיין - הגר"א יפרח שליט"א (גם הוא אב בית דין, אבל בדיון הזה הרב יפרח היה דיין).
דיין - הרה"ג ח.י. רבינוביץ שליט"א
מי אלה הרבנים האלה?.... ולמה בפסק לא מבינים כלוםאוריין
בס"ד
מהחתימה שלהם?
וחוץ מיזה הרב יעקב יוסף פסק ההפך והוא גדול הדור! ויותר גדול מהרבנים שהבאתה!...
תגובה:אוריין
בס"ד
תשאל אותם אז למה הרב יעקב יוסף והרב ליאור פסקו שהוא לא רב ואם הם יותר גדולים מגדולי הדור!....
באיזה ספר טלפונים לחפש? איפה הם גרים??
סלח לי, הרב יעקב יוסף גדול יותר מכל הרבנים שהבאתה...
תבדוק בקישור: http://aviner.net/choveret.php#4 בגזל ומרמה ויש שם צילום של הפסק של בית הדין!
לוידעת... המכתב שהבאתה באתר המגוחך ההוא....
ומה אתה אומר על זה שהוא דחף את חברה שלי מהג'יפ בגוש קטיף??...
תגובתי -מ.מ.י.ר
מניין לך מי יותר גדול?
מניין לך שהגר"י יוסף שליט"א יותר גדול מהגר"מ שטרנברג שליט"א, ראש ישיבת הר המור?
מניין לך שהגר"ד ליאור שליט"א יותר גדול מהגר"צ דרורי שליט"א? (אב בית הדין של קרית שמונה).

לי אין "מד-גדול-מטר". אני לא יודע להגיד מי יותר גדול ממי.

הרבנים שחתומים בפסק של בית הדין הם תלמידי חכמים גדולים, גם אם את לא מכירה אותם.

ב144 את תמצאי.
הרב טאו שליט"א - קריית משה בירושלים.
הרב עמיאל והרב מרדכי שטרנברג - בירושלים.
הרב דרורי - בקרית שמונה.
הרב גולדברג - ירושלים.

אין לי מושג מי זאת חברה שלך, ואין לי שום סיבה להאמין שהוא דחף אותה מהג'יפ בגוש קטיף, שכאני לא ראיתי ואני גם לא יודע (אם זה קרה) מה הן הנסיבות.
אני אספר לך סיפור אמיתי שקרה לפני כמה שנים -
היה רב עיר אחד, שבאו אליו אמא ובת חילונים וביקשו ממנו לחתן אותם. הוא הסביר להם קצת את דיני טהרת המשפחה וכו', ונרתם לעזור להם - ואז לפני החתונה התברר לו שהכלה המיועדת - לא טבלה עדיין! אז הוא מהר לפני החתונה הסיע את האם והבת למקווה, חיכה שיסיימו והחזיר אותם לחתונה - הכל בלי שום כסף, רק בשביל שהחתונה תתקיים כדת ולא יהיו ח"ו בעיות הלכתיות חמורות כאלו.

למחרת - פירסמו עליו שהוא נכנס עם אותה הכלה למקווה, והבאישו את ריחו וזה התפרסם בעיתונות. ועד שהתברר שזה היה שקר - כבר נשפך דמו.

לכן, אני לא יודע מה קרה ומהן הנסיבות, ואני לא יודע אם זה קרה בכלל, ושוב - אני הולך אחר רבותיי ויודע שהרב אבינר שליט"א הוא תלמיד חכם עצום.
תגובהאוריין
בס"ד
גם לי אין מד מטר, אבל אם "רב" עושה את העבירות האלה הוא לא רב ואי- אפשר להגן עליו כי הוא הכשיל בכריתות!. אולי אם הוא חוזר בתשובה....
איזה סיבות יכולות להיות לו לדחוף בת? ולשתף פעולה בגירוש י'הודים? וכל העבירות שלו?(תראה בהודעות קודמות אין לי כח לכתוב אותם מאה פעמים...)
ואני צריכה לתת לאחותי את המחשב ובלי נדר מוצאי שבת אני ימשיך את התגובה...
דרך אגב -מ.מ.י.ר
הסיבה שהחתימות לא מובנות, היא לא מפני שהן מזוייפות.
הרבה פעמים חתימות הן לא מובנות, ככה זה חתימות.
הפסק דין הוא בדפוס, והוא מובן לגמרי שכל העלילה הזו היא הוצאת שם רע.

אגב, החתימה של הרב שיינפלד והרב יפרח - מובנות. את החתימה של הרב רבינוביץ, מי שלא מכיר צריך קצת להתאמץ.
תגובה למה שכתבת -מ.מ.י.ר
אבל יש פסק של בית דין שהכל זה עלילה!!
מה לא מובן?
הוא תלמיד חכם עצום, ומה שאמרו עליו זה שקר.

אם את חושבת שאסור להגן עליו, אז כבר אמרתי לך - תתקשרי לרב טאו, לרב דרורי, לרב שטרנברג ורב גולדברג - ותגידי להם. הם כנראה לא מסכימים איתך.

אולי היא הייתה יכולה להידרס או משהו דומה?? אין לי מושג למה (וגם אני לא מאמין שזה קרה. לא משהו אישי, פשוט אני לא יודע מי יושב בצד השני של המחשב, במיוחד לא כשזו לא את, אלא רק שמעת מחברה), אבל ברור לי שהרב אבינר, שהוא ת"ח גדול, לא עשה מעשה נבזה ח"ו.

הרב אבינר שיתף פעולה בגירוש יהודים?? ח"ו! זה שקר וכזב. שקר וכזב.

אין שום עבירות. כתבת שהוא פסק שמותר לראות תמונות תועבה - והראיתי לך שזה שקר, ואדרבא הוא הדגיש על האיסור החמור של זה (בספר תיקון הברית, עמ' 105-112), וכתב הרבה פעמים בכל ספריו שצריך לחזק מאוד את הצניעות.

כתבת שהוא גזל את האלבום תמונות של הרב צבי יהודה, וכתב את זה על שמו - הראיתי לך שזה לא נכון.
את כותבת דברים בלי לברר אותם, וחבל.
לכל הטענות על הפסיקה בקשר לנידה, וכל שאר הטענות - להכל יש תשובות באתר http://aviner.org/.

שבת שלום!
כנראה שאת באמת לא יודעת כלום..tomerittal
"ולשתף פעולה בגירוש י'הודים" הרב אבינר שיתף פעולה בגירוש יהודים?!?!?! את ביררת לפני שפלטת את השטות הזאת מהפה?! או שציטטת כמו תוכי מאיזה אתר שיקרי לחלוטין(!!!) של לשון הרע?!

הרב שלמה אבינר שליט"א, תלמיד של הרב קוק, התנגד להתנתקות, והיה שם במאבק על הגוש!!!

הרב שלמה אבינר מתנגד לחברה מעורבת של בני נוער(בני עקיבא וכ'ו). למה נראה לך שהוא ח"ו הסכים לראות תמונות לא צנועות?!?! הוא אמר שאסור לראות חלק כטן מהמרפק... אז למה נראה לך שהוא יתיר לראות תמונות כאלה? מספיק להאמין לשטיות בלי לברר כלום!!! את כנראה לא יודעת את הפסקים שלו אם את מדברת ככה על הרב.

אני מאחל לך שהרב אבינר יסלח לך על הביזוי הנורא שעשית לכבודה של תורה, ולכבודו של יהודי.

בצפייה לבניין אריאל!
ת-ו-מ-ראוריין
בס"ד
תראה כתבתי למ.מ.י.ר על המשת"פ בגירוש...
הי'ה שם למנוע מאבק על הגוש!
מסתבר שכן.... הוא התיר.
אני מקוה שהוא יחזור בתשובה!
שבוע טוב וחודש טוב =]
המשך התגובהאוריין
בס"ד
המשך לתגובה הקודמת שלך:
אני יספר לך סיפור:
הי'ה רב אחד מבית א-ל ויום אחד הוא עשה כל מיני עבירות והחטיא רבים ואז הרבנים יצאו לבדוק את הסיפור והזמינו אותו לבית דין אבל הוא גם לא הגיע והם בדקו והחליטו שהוא לא רב! אבל חבריו ותלמידיו התקשו לקבל זאת והחליטו לא לשמוע לגדולי הדור ולהחחליט בעצמם שהוא רב י'הי'ה מה שי'הי'ה ולא משנה מה הוא עושה כי זה לא יכול להיות הוא רב! והם הקימו להם אתר והגנו עליו בכל מיני דרכים(מסתבר שלא הלך להם כ"כ...).............
והסיפור הוא אמיתי לחלוטין! תנחש על מי מסופר...
ועכשיו תגובה לתגובה השני'ה שלך:
יש פסק של בית דין של הרב יעקב יוסף שהוא לא רב! ואתה מוזמן לשאול אותו...
הרב יעקב יוסף לא משקר.... הוא בדק והוא לא יגיד סתם... נכון?..
טוב, תביא לי מספרי טלפונים ואני יתקשר לדבר איתם..
עוד פעם להגן עליו בשטויות? היא לא הי'יתה עלולה להדרס!
ברור לך?.. אז אתה בבעי'ה תברר כי דברים כאלה לא ברורים אלא צריך לברר....
לא שותף לגירוש?
http://video.google.com/videoplay?docid=-5590102746285413294 תראה קצת את הסרט יש חלק בסרט מצולם מה הוא אומר!....ותראה שהוא שותף...
http://he.manhigut.org/content/view/2771/ -תקרא...
ויש גם את התמונה שמישהו שם בחתימה שלו וכולם התעצבנו עליו...
זה שהוא פסק אחרת זה לא סותר שהוא התיר והרבנים בדקו!
יש תשובות מטומטמות... הרבנים בדקו!
שבוע טוב, חודש טוב =]
תגובה -מ.מ.י.ר
סליחה??!!
כתבת -
"אבל חבריו ותלמידיו התקשו לקבל זאת והחליטו לא לשמוע לגדולי הדור ולהחליט בעצמם"..

מה את חשובת, שאלו אברכים משיעור ה'??
אני דמבר איתך על גדולי תורה עצומים!!

הגרצ"י טאו שליט"א, הגר"מ שטרנברג שליט"א, הגר"ע שטרנברג שליט"א - ראשי ישיבת הר המור. הם תלמידי חכמים עצומים!!

הגרז"נ גולדברג שליט"א, תלמיד חכם עצום!!
הגר"צ דרורי שליט"א - אב בית הדין של קרית שמונה כבר 8 שנים, תלמיד חכם עצום!!

זה לא "חברים ותלמידים", מדובר פה על גדולי תורה!!

בקשר לטענה שהרב אבינר לא הגיע לבית הדין - אני מניח שאת מתכוונת שהוא לא הגיע לוועדה של הרב אליהו שליט"א - ראי פה,
http://aviner.org/ex_nida.html

הרב אבינר הוא לא מחטיא הרבים. את כותבת דברים, שוב, בלי לברר אותם ומרשה לעצמך להגיד דברים חמורים על תלמיד חכם. חבל.

לכתוב שוב מה הגרז"נ גולדברג שליט"א כותב על הרב אבינר?
טוב, אני אכתוב שוב -
"ואקווה שבזה יחזור השלום למחננו ויחזרו כולם לכבד תלמידי חכמים ואת הרה"ג אבינר שליט"א רב של בית אל וראש ישיבת עטרת כהנים שזכה לזכות הרבים ולפסוק לרבים הלכות בכל חלקי התורה ויאריך ימים על ממלכתו אמן".

את יכולה לחפש בספר טלפונים ולהתקשר אליהם. אין לי את המספר של גדולי הדור...

אני לא נכנס בכלל לאתר המגעיל הזה. גם לא בשביל לראות שם שום סרט. אם את רוצה, ויש לך איזה מאמר שהרב אבינר כתב נגד ההתיישבות בארץ ישראל - תעתיקי אותו לפה, ונראה (אלא שהוא לא כתב את זה מעולם, וכל שנותיו הוא רק מעודד כמה שיותר את ההתיישבות בכל חלקי ארץ ישראל, וכמו שהוא כותב בכל מאמריו הרבים וספריו [וראי את החתימה שלי]).

בקשר למה שהבאת לקרוא - אני אקרא, ואכתוב מה אני חושב על זה בעז"ה.

הרבנים בדקו?!?!
כתבו שהרב פרל הרשיע אותו - זה שקר, הרב פרל כתב בפסק דין שזה הוצאת שם רע.
הרב אבינר לא התיר לראות תמונות תועבה. אם יש דבר כזה - זה שקר מרושע שכל מיני "קנאים" עשו (ובגלל הקנאות הזו נחרב בית המקדש; הקב"ה לא אוהב קנאים כאלו).

שבוע טוב.
*חושבת, **מדברמ.מ.י.ר
לאיזה מאמר התכוונת?מ.מ.י.ר
הקישור שנתת לי -
http://he.manhigut.org/content/view/2771/

זה חוברת של 'מנהיגות יהודית'. יש שם מאמר של הרב אבינר בפנים? אם כן אז באיזה עמוד?

זה לא מאמר של אבינר...אוריין
בס"ד
זה משהו שכתב משה פי'יגלין וכתוב שם גם על אבינר....
"...החוברת לא התבססה על תורת ישראל, אלא על 'דרך ארץ' שקדמה לתורה – כלומר על המוסר הטבעי ותרבות עמי החירות.
ראשי הליכוד ניסו לנצל את פרסום החוברת, ותבעו בבית הדין של התנועה לסלק מהליכוד את משה פייגלין, מיכאל פואה ומוטי קרפל – ראשי מנהיגות יהודית. סכנה זו נלקחה בחשבון, אבל אנחנו הצבנו לעצמנו קו ברור למעורבותנו במאבק: מאבק פיזי ומעבר על החוק – יישקל בהתאם לנסיבות, אבל הבעת דעה ומתן כיוון ולגיטימציה למאבק – זהו סיכון שכמנהיגים איננו יכולים שלא לקחתו. בסופו של דבר, האיום לא צלח, ובית הדין דחה את העתירה. כאמור, עוררה החוברת חשש גדול בקרב אדריכלי הגירוש, אך להפתעתנו התברר שחוברת זו אינה מספיקה, ועלינו להוציא חוברת מיוחדת – לבחורי ישיבות...
מדוע זה נכשל?
חיילים שאינם שומרי מצוות, אשר קיבלו לידיהם את החוברת 'לברור חובת אי הציות' וגם קראו אותה – השתכנעו!
אך שכנוע רציונאלי חד פעמי אינו מספיק. צה"ל הפעיל (ועודנו מפעיל) מערכת משומנת של שטיפת מוח. מול מערכת כזאת, ומול אווירה תקשורתית כללית הרואה בגירוש עניין מקודש, שכנוע רציונאלי אינו מספיק. לביצוע צעד קיצוני כזה, החייל צריך לגיטימציה ציבורית חזקה – כפי שידע השמאל לתת לסרבנים שלו . אילו החיילים שאינם חובשי כיפה היו רואים שבקרב החיילים הדתיים סירוב לפקודת הגירוש הוא עניין מקובל ופשוט – היה בכך מענה מסוים לצורך הזה. אך בפועל נדהמנו כאשר התברר לנו שדווקא אצל החיילים הדתיים, חוברת המסתמכת על 'דרך ארץ' אינה עובדת – כי לרוב החיילים הדתיים, יש רב המחליף אותה...
בצר לנו, נאלצנו לפרסם חוברת נוספת בשם 'כפתור הפלא'. הפעם היתה זו חוברת תורנית הלכתית מובהקת, המכוונת כולה אל החיילים בוגרי המכינות ובוגרי ישיבות ההסדר. חוברת זו, שנכתבה על ידי הרב שאול בר-אילן, ראש הכולל בכפר דרום, קיבלה את הסכמתם של הרב אברהם שפירא, הרב נחום רבינוביץ', הרב נבנצל, והרב זלמן גולדברג.
לעיון בחוברת ראה בכתובת:
http://he.manhigut.org/component/option,com_docman/task,view_category/Itemid,105/order,dmdate_published/ascdesc,DESC/subcat,0/catid,23/limit,5/limitstart,10/
אך לחיילים הדתיים היו רבנים אחרים. ראשי המכינות ורוב ראשי ישיבות ההסדר מצאו שלל סיבות פתלתלות, כדי לאשר לבוגריהם השתתפות כזו או אחרת במעגלי הגירוש. רבנים פופולאריים, כגון הרב אלון, הרב אבינר, הרב שרלו ואחרים – תמכו אף הם בגישה זו. חמישה עשר איסורי לאו ועוד שש מצוות עשה המפורטות בחוברת 'כפתור הפלא' – נדחו כלאחר יד.
בתוך האידיאולוגיה הציונית-דתית המפוארת, התפתחה בשנים שלפני הגירוש, מוטאציה בעלת גוון פשיסטי, המעמידה את המדינה מעל הכל – גם מעל לתורה. המוטאציה הזאת השתלטה על רוב מניינם ובניינם של מוסדות הציבור הציוני דתי. חורבן קטיף הוא אחת מן התוצאות הישירות של עבודת אלילים מודרנית זו.
כשנה לאחר החורבן, הסביר הרב אלי סדן, ראש המכינה בעלי, שתלמידיו לא היו במעגל הראשון, ושהוא דאג באופן אישי לסדר שחרור מביצוע הגירוש בפועל, לכל מי שפנה אליו. אנחנו עומדים פעורי פה מול טיעונים כאלה. במקום עמידה איתנה מול הפשע הנורא, טיפחו הרב סדן וחבריו 'הקטנת ראש', ולמעשה אמרו לצה"ל: אנחנו חלק מהרשת הנפרשת על גוש קטיף, אך אנא תנו לנו להיות – החורים...
3. כפר מימון
כפר מימון היה כולו מבצע שנוהל על ידי מועצת יש"ע, ומטרתו המוצהרת – פריצת רבבות לגוש קטיף וסיכול האפשרות לביצוע הגירוש. מנהיגות יהודית לא נטלה שום חלק בארגון ובהנהגת המבצע, מן הטעם הפשוט שזה היה הדבר האחרון שמועצת יש"ע היתה מעוניינת בו. למועצת יש"ע, כגוף המאגד את כל המועצות המקומיות, יש יכולת ארגון וגיוס גדולה מאוד. כל המועצות המקומיות והאזוריות הקצו את משאביהן למבצע, וקראו לתושבים לצעוד ולהגיע לכפר מימון, שמשם נמשיך כאיש אחד אל תוככי גוש קטיף. כל הפרטים הוסברו באספות תושבים מקדימות, למעט פרט אחד קטן שנשאר ללא מענה: מה עושים כשנתקלים מול הכוחות הגדולים החוסמים את דרכנו? כזכור – אסור ל'ממלכתי' לנצח את צה"ל...
היענות הציבור ומסירות הנפש שלו היו מדהימים לפי כל קנה מידה. בדרך לא דרך הצליחו אלפי משפחות, על נשיהם וטפם, להגיע עד כפר מימון. במשך שלושה ימים, הטיל צה"ל מצור על הכפר ועל רבבות הכתומים שהתרכזו בו. אמנון אברמוביץ' קרא לצה"ל לפרוץ לכפר ולבצע לינץ' (בסגנון עמונה) בציבור העצום שהתקבץ בו. "אם כך הם פני הדברים – זהו סופה של ההתנתקות", נחרד אברמוביץ'. אך לכוחות הגירוש לא היו די שוטרים לביצוע לינץ' כזה, וחיילי צה"ל לא היו מסוגלים לכך. ביום השלישי התארגנו הרבבות בסדר מופתי, בטור אין סופי העשוי שורות שורות של כעשרה צועדים בכל שורה, והחלו לצעוד בפאתי כפר מימון לעבר השער הפונה לגוש קטיף. העוצמה הרוחנית והפיזית שהקרינו רבבות הצועדים היתה בלתי רגילה. נדמה היה שגם לירח יכול הטור הזה להגיע – אם רק ירצה...
מדוע זה נכשל?
לפתע עצר הטור. למעט בשורות הראשונות, איש לא יכול היה להבחין בנעשה בתחילת הטור. הציבור העריך שמתנהלת התכתשות בין ראשוני הצועדים לבין החוסמים את דרכם, וכל אחד מהצועדים הכין את עצמו נפשית להמשיך ולצעוד. מי שייעצר ינסה להיאבק מעט ולהמשיך, ובכל מקרה מי שלא יגיעו אליו כוחות הגירוש באותו רגע – ימשיך ויצעד עד לגוש קטיף. סדרי הכוחות היו כאלה שלא ניתן היה שלא לנצח. יתר על כן – בדיעבד הודו מפקדים רבים כי הם רק ציפו שהטור יתחיל לנוע, וכפי שנהגו ברבים מן המחסומים, גם במקרה זה הטבעת הדלילה למדי היתה נפרצת מרצונה.
אך לא היתקלות עם הצבא עצרה את הטור הצועד. עצרה אותו היתקלות עם הרב אבינר. הרב העמיד את תלמידיו בשער, ובדברי כיבושין עצר את ראשוני הצועדים. החרו החזיקו אחריו ראשי מועצת יש"ע ומנהיגי הפעולה. תלמידו של הרב אבינר, חבר הכנסת אפי איתם, נעמד על גג של רכב, ואת כל האנרגיה האדירה שהצטברה במקום החל להפנות לסיבובים עקרים של טור הצועדים, בצמוד לחלקה הפנימית של גדר הכפר.
תחילה עוד השלו עצמם הצועדים שמדובר בתרגיל מתוחכם שנועד לאפשר פריצה בהפתעה מאחד השערים ואולי מכמה בבת אחת. אך עד מהרה התברר שוב שהאידיאולוגיה ה'ממלכתית' חוששת מניצחון 'על המדינה' יותר משהיא חוששת מחורבן ההתיישבות.
4. המאבק בתוככי הגוש
"בדקנו את עצמנו" – אמר עמרי שרון במהלך אחד המפגשים הפנים ליכודיים – "אנחנו מכירים את הציבור בגוש קטיף, לא יהיה שם מאבק".
אין ספק שהאידיאולוגיה הציונית דתית, ואולי אף ביתר שאת האידיאולוגיה ה'ממלכתית', פיתחו בתושבי גוש קטיף אמונה תמימה ומסירות נפש עילאית. אנשים ויתרו על כל רכושם וסיכנו את חייהם באופן יום יומי בכדי להיצמד לרגבי אדמת ארץ ישראל. חשבון פשוט הראה, ואף הרמטכ"ל הודה בכך במפורש, שאם ימצאו חיילי צה"ל ביום הגירוש 100,000 איש בגוש, הגירוש יהפוך לבלתי אפשרי. האמת היא שניתן היה למנוע את הגרוש גם במספרים נמוכים יותר, אך לתדהמת כל מי שניסה לייצר מצב שכזה, תושבי הגוש לא מיהרו לפתוח את יישוביהם ובתיהם למבקשים להצטרף. בגוש היו שתי גישות. הראשית – של המנהיגות הרשמית, שאמרה "היו לא תהיה" ולא נערכה לשום מאבק אמיתי. גישה זו ניסתה בכל מחיר לשמור על שגרת החיים, ולא רצתה לראות אף אחד שכוונתו להגן על הגוש – בתוך הגוש. במקביל, דתיה ואריה יצחקי מן היישוב כפר ים, יחד עם נדיה מטר ותנועת נשים בירוק – נערכו לאכלוס המוני של הגוש והתחילו באכלוס מלון חוף דקלים ובבניית תשתית לקליטת הבאים ליישוב שירת הים. בתחילת דרכם הם נתקלו בעוינות וניסיונות שונים לחסום את דרכם על ידי ההנהגה הרשמית. מיכאל פואה – מראשי מנהיגות יהודית הגיע למלון עם משפחתו בלילה שלפני הגרוש, ולאחר שגורשה המשפחה מן המלון התיישבה משפחת פואה בישוב קטיף בבית משפ' יחאלי. בכך פרצה משפ' יחאלי את הפרצה הראשונה באיסור הגורף של ההנהגה הרשמית לארח משפחות בתוך הישובים.
בשלבים הראשונים, העדיפו רוב היישובים לשמור על הומוגניות רעיונית ('ממלכתית כמובן') ודחו בנימוס את המתדפקים על דלתם. ניצחון במאבק לא עניין אותם, נהפוך הוא – הם פחדו ממנו. הם ציפו שהיצמדות עיקשת לאידיאולוגיה שלהם, תפעל באופן מיסטי את פעולתה. אנשים הוסיפו לבנות את ביתם כשיישוב סמוך כבר היה חרב. היתה שם אמונה ומסירות מדהימים, אך היא לוותה באידיאולוגיה שניתקה אותה מן המציאות.
ובכל זאת, החלו בשלב מסוים, חלק מאנשי הגוש, לפתוח אט אט את בתיהם וחצרותיהם. דחיפה משמעותית לכך נתנו מכתבים כגון אלה – שחולקו בין כל תושבי הגוש על ידי חברי מנהיגות יהודית.
ב"ה כ"ח בסיון תשס"ה
לגיבורי גוש קטיף,
כל כך רצינו שאתם לא תהיו חלק מן המאבק. המאבק שלכם צריך היה להתמקד אך ורק בהמשך החיים התקין. אמרנו לכם שרק תחזיקו מעמד ואנחנו כבר נילחם בשבילכם. אמרנו והתכוונו. תאמינו לי שהתכוונו. כל אחד מאתנו עשה את כל מה שהרגיש שנכון וצריך לעשות. מי בכיתות רגליים ושכנוע מבית לבית, ומי בחסימות כבישים. מי בתרומות למאמין וזורע, ומי בשביתות רעב. עשינו ועוד נוסיף ונעשה. אבל עכשיו מתקרב רגע ההכרעה, ובלי שרצינו ובלי שהתכוונו, אנו צריכים את עזרתכם גם במאבק עצמו.
הנערים שקרעו להם את הפרצוף השיגו משהו. לא סתם משהו – משהו חשוב מאין כמותו. השער לגוש פתוח. הרשעים יודעים שאם ייסגר, גם המדינה תיסגר.
אז הוא פתוח.
עכשיו הם מתכננים לרדת עליכם פתע. לסגור ברגע האחרון ולגרש אתכם – מהר ואלגנטי.
אבל אפילו הרמטכ"ל שמינה עמרי, הסביר, שאם ימצאו שם מאה אלף, לא ניתן יהיה לבצע. אז השאלה עכשיו היא איך מניעים אליכם 100,000 איש. ובינינו – הרבה פחות.
בלעדיכם זה לא ילך.
אתם צריכים בקיץ הזה להקים אוהלים בחצר ולהזמין משפחות לצימרים שלכם. תבאנה משפחות מכל הארץ. זה יהיה נופש פעיל. הנוער יעבוד בחממות או יצא לחלק סרטים כתומים, או ילמד תורה, או ילך לים – גם זה חשוב. אנחנו נכיר אחד את השני, בערב נשב ביחד על הדשא, נעשה על האש נלמד תורה, נדבר על המצב – נהיה אחים.
הכל חוקי. הכל בכיף. איש לרעהו יאמר חזק – והתנתקות לא תהיה.
פתאום הבנתי שסגירת הגוש היא הרצון של הרשעים לעשות התנתקות בינינו!
וכאן כוחנו!
כי בלי התנתקות בינינו אין התנתקות בכלל!
כי ברגע שאנחנו מחוברים זה לזה, ברגע שאנחנו אחים – אז יש לנו שם למעלה אבא.
אז ההתנתקות פשוט לא תהיה אפשרית. לא אפשרית רוחנית ולא אפשרית פיסית.
אז שוב סליחה.
לא התכוונו.
אבל זה שוב נופל עליכם.
אנחנו נבוא לצימר שלכם.
תהיה תפוסה מלאה – תאמינו לי שתהיה.
(ואם יסגרו את השער אז עוד יותר טוב, כי יתחיל יום פקודה וכל המדינה תיחסם על ידי רבבות שתקועים בדרך אליכם. מחלום הבלהות הזה הם מפחדים יותר מכל דבר אחר, וזה הוכח ביום חמישי האחרון)
אז סליחה שזה שוב נופל עליכם.
עכשיו אנחנו צריכים לבוא.
אבל בשביל זה – אתם צריכים להזמין...
באהבה ובהערצה,
משה פייגלין
פייגלין לא הסתפק במשלוח מכתבים, והיה הראשון שהקים את אוהלו בגוש קטיף. רבים הציעו לו את בתיהם, או בתים פנויים בסביבתם הקרובה, אך פייגלין שרצה לסלול דרך מעשית להגעת המונים, העדיף לגור באוהל. המאהלים של משפ' יצחקי התמלאו עד אפס מקום, וקמו עוד רבים אחרים.
* * *
על אף הקשיים והמחלוקות – עשרים אלף בני נוער ומבוגרים, שהיו נכונים לעשות כל שיידרש להגנת הגוש, שהו בסופו של דבר בתוככי גוש קטיף בזמן הגירוש.
את יישובי גוש קטיף חיבר כביש ראשי אחד שמצידיו חולות – בדרך כלל בלתי עבירים לרכב גלגלי.
ראשי מנהיגות יהודית שכבר התגוררו במקום זמן רב, ניסו להסביר לתושבים כי עליהם, להפיל את גדרות היישובים, ולצאת בהמוניהם לכביש הראשי. אך רוחם של התושבים היתה תלויה בשלב זה ברבניהם בלבד – ואילו הנוער – הוא היה שבוי ב'טישים' של הרב מוטי אלון וחבריו.
אין ספק שאילו היו רבבות הנערים, יוצאים לכביש, חלקם מתיישבים עליו, חלקם נעמדים מול הטורים האין סופיים, הנועזים יותר רצים בינות לחיילים ומפנצ'רים כל גלגל צה"לי הנקרא בדרכם (כפי שרבים אכן עשו אך מעט מדי ומאוחר מדי) – אזי הגרוש, לא היה נמשך שלושה ימים חלקים – אלא שבועות ארוכים ומתישים. שמעו של המאבק העיקש בגוש היה מפיח מחדש רוח קרב בקרב התומכים במרכז הארץ. אלה היו יוצאים שוב לכבישים ולצמתים והמדינה כולה היתה כמרקחה. אין ספק שמאבק אמיתי בתוככי הגוש, היה אפשרי, והיה לו פוטנציאל גדול להצלחה.
מדוע זה נכשל?
נווה דקלים היה היישוב הראשון שצה"ל בחר להחריב. בשערי היישוב התקבץ קהל גדול של מפגינים. אחד הנערים עמד לפני ג'יפ צה"לי וחסם אותו בגופו. דמות מוכרת מאוד התנפלה על הנער ג. א., ומול פניהם המשתאות של כל הנוכחים במקום, החלה לחנוק אותו. שוב היה זה מיודענו מכפר מימון ומנקודות הכרעה אחרות בהן ניתן היה להילחם בגירוש . היה זה הרב שלמה אבינר. תלמידי הרב קיבלו משימה קדושה – הם שמרו בעצמם על הצמיגים הצה"ליים הקדושים, מפני פינצ'ור בידי החוליגנים עם הכיפות הגדולות והפיאות הארוכות שהסתובבו בשטח.ראשי מועצת יש"ע ושלל רבנים ממלכתיים קיבלו מצה"ל אפודים מיוחדים, שעליהם נכתב 'רב' או 'סדרן'. והם הקפידו להכניס את הנוער אל בתי הכנסת לאמירת תהילים בזמן שצה"ל החריב את כל שסביבם.
"לשרון יש נשק סודי" – אמר לי שכן ממורמר, בעל משפחה, שחזר לביתו לאחר שבועות קשים של מאבק בגוש – "יש לו את הרבנים שלנו...". "
תגובהאוריין
בס"ד
כן.. חברים שלו.... הרב יעקב יוסף הוא גם גדול הדור ואני לא מכירה את הרבנים שהבאתה.... כדאי להם לבדוק טוב יותר את העני'ין...... זה לא אשמתם בטח אבינר עבד אלי'הם... ואני סומכת על הרב יעקב יוסף שליט"א שהוא בדק את העני'ין ולא החליט סתם........
שקר! הוא לא הולך לפי פסיקותיו של הרב פישר! הרב פישר גם אמר שאבינר רשע!
אם הוא חף מפשע הוא הי'ה הולך לבית דין ומוכיח את חפותו! די איזה אתר מטומטם! מלא בהגנות מזוי'יפות עליו...
והרב מוצפי שליט"א אמר להוציא את ספריו מבית הכנסת כי יש פסק נגדו!
לא הוא לא תלמיד חכם!. ואתה מגן על רשע! וזאת סתם אהבת חינם וחבל!.
לוידעת לא חיפשתי מאמרים שלו... אבל בסרטון הזה הוא מצולם איך הוא משת"פ!
ואני יכולה לצטט את רבין אומר משהו על ארץ ישראל, זה לא אומר שהוא צדיק!
בית המקדש לא נחרב בגלל הקנאים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הקב"ה אוהב את אלו שמפיצים את האמת! "ובערת הרע מקרבך"!

את ממש ממש טועה!!!!tomerittal
בס"ד

דבר ראשון, את אמרת שהרב יעקב יוסף אמר שהוא לא רב.. את יודעת כמה רבנים טועים ממש הפוך?!?! את יודעת?! כנראה שלא!!
הראש ישיבה שלי אמר שהוא רב!!! הוא כל הזמן מלמד פסקים שלו וכ'ו..

אני לא יודע אם יצא לך לראות... אבל אני יודע שבהרבה ישיבות הסדר לומדים פסקים של הרב אבינר, לומדים מהספרים שלו.

ולגבי ההתנתקות.. את קראת את מה שהרב כתב ב"באהבה ובאמונה" השבת?!
את קראת מה הרב כתב ב"מעייני הישועה" השבת?!

*טועניםמ.מ.י.ר
תומר, התכוונת לרב ראובן פרינס שליט"א? [כלומר - אתה לומד בישיבת הדרום?]

אכן, אם מסתכלים על המכתב "לכבודה של תורה" - רואים חתימות של הרבה ר"מים וראשי ישיבות, שכתבו שח"ו לבזות את הרב אבינר והוא תלמיד חכם לכל דבר.
כן! איך אתה יודע?tomerittal
הרב יעקב יוסף, הרב דב ליאור שליט"א פסקו ואני סומכתאוריין
בס"ד
עלי'הם שהם בדקו!.
הרב מוצפי אמר להוציא את הספרים שלו מבתי הכנסת!
אתמול ביום ה' לסדר "אם יבא עשיו אל המחנה" שאלתי את הגאון הקדוש מרן רבי בן ציון מוצפי שליט"א אם יש חיוב להוציא את ספרי שלמה אבינר מביהכנ"ס ,ואם אין בדבר משום חשש גזל [היינו גם בספרי הלכה שלו שאין בהם אפיקורסות כספרי "השקפותיו "]

וענה לי "בודאי, מה השאלה, הרי כבר יצאו נגדו, הוא גם לא יודע כלל לפסוק ,הוא פוסק מה שבא לו מה שעולה על המזלג, בלי לעיין בראשונים ואחרונים"

וגם באתר של הרב מוצפי תחפשו אבינר ותמצאו תשובה...!.

אז הוא כתב אז יש לו פיצול אישיות מה לעשות.....
תראה את הסרטון הוא רק עושה פוזות שאכפת לו....
.......אוריין
בס"ד
ואני צריכה להתנתק ויש לנו סמינריון מקדש אז אני חוזרת יום שני הביתה....
שבוע טוב =] !
תגובה -מ.מ.י.ר
אני סומך על הגרצ"י טאו שליט"א, כל הגר"מ שטרנברג, הגר"ע שטרנברג שליט"א, הגר"צ דרורי שליט"א והגרז"נ גולדברג שליט"א.
מספיק גדולים, לא?

אני לא יודע מה שאלו את הגרב"צ מוצפי שליט"א, ומה הוא ענה. בכל אופן - אני לא הולך אחרי הרב מוצפי שליט"א.

אני לא חושב שהרב מוצפי אמר שהוא לא יודע לפסוק ולא מעיין בראשונים ובאחרונים, כי זה לא נכון - ראי בספרים שלו איזו גאונות, איזו בקיאות בכל חדרי התורה.

יש את הספרים של הרב אבינר בהרבה ישיבות, כולל הר המור.

להגיד שיש לרב אבינר פיצול אישיות - זה הוצאת שם רע גמור. וגם אם אומרים על מישהו שהוא רשע, אין שום הצדקה להמשיך ולהגיד עליו דברים אחרים שאינם נכונים רק בשביל להשמיץ אותו יותר.
ומה עוד שכאן, הרב אבינר הוא תלמיד חכם גדול וכבודו הוא כבוד התורה.
ה' ישמור עלינו ויגאלנו במהרה בימינו, אמן.
תגובה:אוריין
בס"ד
אז אל תסמוך אלא תברר! תברר עם הרבנים נגדו אם הם בדקו טוב ומאיפה להם שהם לא הוטעו!! תשאל אותם ותראה!
שום גאונות ושום כלום הוא רשע! מכשיל במזיד! תחפש באתר של הרב מוצפי: "אבינר" ותראה שהוא אמר להוציא את הספרים שלו!
אז תוציאו את הספרים שלו!
אם הוא מתיר לאחד ולשני אוסר מה זה אומר??....
פיצול אישיות!
ניבנה המקדש!
תגובתי -מ.מ.י.ר
אני לא אתקשר לרב ליאור ולרב יעקב יוסף מסיבה פשוטה -
זה לא ענייני. דיני נידה הם לא הדינים שאני לומד עכשיו, וזה לא שייך שנער יברר דברים כאלו.

אם רבנים גדולים כמו הרב טאו, הרב דרורי ועוד - כתבו שאסור לבזות את הרב אבינר וכו', אז בוודאי הם יודעים למה הם כותבים ואני סומך עליהם.

הרב טאו לא אמר להוציא את הספרים שלו.

אם הוא אומר תמיד שאסור לראות תמונות תועבה ח"ו, ותמיד מנסה לחזק את הצניעות - זה אומר שמה שעשו זה פשוט שקר ועיוות כדי לנסות להראות שהוא ח"ו רשע ומורה נגד התורה, וחבל. (ושוב, בדורות שלנו לא קשה לעשות דברים כאלו של זיופי קול בכלל. מספיק להקליט אותו קצת באחד השיעורים שלו - ואז אפשר לשנות את זה לכל מילה שהם יחפצו בה).

בקיצור - אין לי יותר כוח להתווכח, באמת. זה גם לא עוזר לאף אחד, וגם לא מתאים לפורום.

כל טוב!
מה הקשר?אוריין
בס"ד
אם אתה לא רוצה לברר אם הוא עשה עבירה או לא אז לפחות אל תגן עליו!
כי הוא רשע...
הם לא בדקו! הם אומרים שזה לשון הרע וזהו. הם לא בדקו!
לוידעת מי זה הרב טאו אבל כדאי לו לבדוק לפני שהוא אומר שאבינר "רב" ולא להוציא את הספרים שלו.... כי אבינר שר"י מחטיא הרבים!
והאיש ההוא שלח sms וקיבל תשובה מאבינר שמותר!ואז הוא החליט להתקשר ולהקליט! ומה עם האנשים שראו אותו חונק נערים???
ובקיצור אבינר שר"י רשע ואין לשמוע לו והוא מחטיא הרבים והוא לא רב.
כל טוב... =]
מה את מצפה..?tomerittal
בס"ד

חבל את לא יודעת מיזה הרב טאו! כי אם היית יודעת, לא היית מדברת ככה על הרב אבינר!

ו.. את רוצה להמשיך לטחון את זה? רוצה לסיים את הסיפור הזה היום??
היום(חמישי) בעז"ה יש שיעור של הרב אבינר ברדיו ברשת מורשת ב10:30 עד 12:00 בערב, זה תוכנית של שו"תים, תעלי ותשאלי אם הרב התיר לראות תמונות לא צנועות.. סבבה?
כשהוא יגיד שבחייו הוא לא התיר את זה, את תביני כמה שקרים לא נכונים, ועלילות שווא, כלל האתר שעשו נגדו.
אגב.. הרב אבינר התייחס לעוד עלילה עליו בבפר 'שאילת שלמה' חלק א' אאל"ט.
כתבו שהרב התיר ללכת לבריכה מעורבת, הוא כתב"מעולם לא יצא הדבר מפי"(לא בטוח שבידיוק במילים האלה), והוא לא הזכיר את העבירה החמורה שהיהודים האלה עשו, הוא כתב שהוא מצטער על חילול ה' הנוראי שזה עשה.
לכזה יהודי לקרות רשע?!
אני מקווה שתעלי לתכנית ותשאלי אותו, וזה כבר יפסק!!

בצלב"א!!
תומר, אשריך! אין לי מה להוסיף.מ.מ.י.ר
תומראוריין
בס"ד
אם הי'יתה יודע מי זה אבינר לא הי'יתה קורא לו רב....
למה שהוא יגיד כן?? הוא יכחיש! וזה לא אומר שהוא לא התיר!
ואני לא מתכוונת לדבר עם רשע!
הוא שקרן! הוא גם אמר שהרבנים לא יצאו נגדו....
ובקיצור תקשרו לרב דב ליאור שליט"א ותשאלו אותו!
נבנה המקדש!
אתם תוחנים מים!!תקלטו את זה כבר!!מיצינו ת'עניין...קראתיך
את מיצית יש אנשים שעדי'ין לא....אוריין
תאמיני לי שכולם מיצו...וזה שאנשים נשארו בדעה שלהםקראתיך
זה לא אומר שלא מיצינו....וכניראה אם עד עכשיו זה לא השתנה אז זה גם לא ישתנה...
הרב דב ליאור שליט"א לא הרב שלי,tomerittal
ולכן אני לא אשאל אותו.. וכן! אני שאלתי את הראש ישיבה שלי, ואת הר"מ שלי, ואמרו לי שזה שקרים ושטיות, לשון הרע חמור!!!!(אדב, הראש ישיבה שלי בוגר מרכז.. כמו הרב אבינר) ושאלתי עוד רבנים גדולים(!!!) מהציונות הדתית, וכמובן, אמרו שזה שקרים..
שלא נדבר על ההגיון. תפעילי קצת אבל ממש קצת את ההיגיון שלך. את יכולה לראות בספרים של הרב אבינר שליט"א, את החמרתו בצניעות.
אז אולי תברר במקום לשאול רבנים שלא ביררו...?אוריין
בס"ד
הרבנים פשוט אומרים שזה לשון הרע ולא מבררים.... אז תברר אתה!
וזה לא משנה מי הרב שלך כי אבינר עשה את זה אז הוא לא רב!.
כן זה מראה על פיצול אישיות קשה....
הוא אמר גם שאין פסק של הרבנים נגדו....
הרב אליעזר ברלנד אמר עליו:אנונימי (פותח)
"חמור נושא ספרים" (חבר שלי שאל אותו)
ואם אתם באמת רוצים לברוח מהמחלוקת אז אל תלמדו את הספרים שלו ואל תדברו עליו בכלל.
מה לא מובן?!tomerittal
אני לא מבין!!!!!!

רבני הציונות הדתית(רבני ישיבות ההסדר ועוד) לומדים מהפסקים של הרב אבינר!!! נקודה!!! זהו.. אי על מה להתווכח!

ואוו איזה סטייה מנושא השירשור..חילא דמשכנא
חחחחחחח כנסו כנסונ נח זה הכל
נראה לי זה השירשור היחיד שהתחיל בתור שאלה תמימה ונהפך לשירשור על נושא אחר לגמרי אין מה לדבר באמת אחד ההישגים בכל תולדות הפורומים בעולם

בא לי גם להיות חלק בשירשור הזה אז לפי דעתי שכל אחד ישאל הוא בעצמו את הרב שלו ויפסוק לפיו ולא יסתמך על משהו שחבר ששמע מהרב

ובשביל לצאת לכולי עלמא בשירשור הזה אני יכתוב גם ששמעתי מנהג ביומולדת שלך טוב לקרוא את הפרק תהילים שלך כגון: אם אתה בן 1 לקרוא א' בן 120 לקרוא קכ' בן 18 שזה הכי מצוי פה נראה לי לקרוא יח' וכן הלאה

רבינו לא השאיר אף יהודי בלי אשרינו כך סבא ישראל אמר לי נראה שהוא התכוון שכל יהודי הוא גדול מאוד אשריו אשריו אשריו יענו שרבינו חיזק כל יהודי ונתן כח לכל יהודי שאשריו ושימשיך בעבודתו אז אשריכם חחחחחחחחחחח תנו חיוך
אתה רואה? אתה לא בודק!אוריין
בס"ד
הרבנים סתם אומרים שזה לשון הרע ולא בודקים... אז תבדוק אתה! תבדוק ואחרי שתגלה מה הוא עשה אתה לא תקרא לו רב....
ואם אתה לא בודק לפחות אל תכשיל אנשים!!
זה לתומר....אוריין
מה שכתוב לאורך כל הפורוםחגי עקיבא
זה פורום של ברסלב לכן לכל הפוסקים לפי הרב ליאור וכו' (ואני בינהם) "אפילו מי שהוא רשע גמור (לא שאני חושב שהוא עד כדי כך) צריך לחפש ולמצוא בו איזה דבר טוב ולדון אותו לכף זכות" וגם במקרה שלנו מן הסתם ציצית הוא אי פעם לבש ועוד כמה מעשים קטנים, רבנו אומר להסתכל רק על זה ולא על הרע וכך אפשר להחזיר את כל העולם בתשובה לכן אם רוצים באמת שהוא יחזור בתשובה צריך להפסיק להסתכל על הרע

שנזכה כולנו לתשובה שלמה אמן
..................................................אוריין
בס"ד
"והרבנים השוכרים את הרבנות לשם גאוה וראוי לבזותם ולהקל בכבודם-ואין קוראים אותן רבי והטלית שעליו כמרדעת של חמור" !!!!!!!!!!!!!!1
אסור לדון רשעים לכף זכות!
והרב יעקב יוסף והרב דב ליאור יודעים היטב את ההלכה! ואסור להכשיל אנשיםםםםםםםםם! צריך להזהיר!!!!!!!!!!!!!!!!
שוב..tomerittal
אני לא יודע מה הרב דב ליאור והרב יעקב יוסף אמרו, וזה גם לא ממש משנה לי. מה שאני יודע, אאל"ט, שהרב יעקב יוסף הוא לא ממש רב ציוני(במילים עדינות).
אני לא יודע אם אני צריך ללכת לפי רב שלא הולך כמוני, ואני חושב שאני צריך ללכת לפי רבנים ציונים דתיים(כמו שאני), ולכן אני לא אלך אחרי הפסק של הרב יעקב יוסף.(אני לא יודע לגבי הרב דב ליאור)
זה כמו שאני אלך לרב חרדי ואשאל אותו "צריך להאבק על א"י?" וודאי שהוא יגיד לי שלא, ושמי שאמר את זה לא צודק. אני לא מזלזל ברב יעקב יוסף ח"ו! אני פשוט אונמר, בגלל שהוא לא ציוני דתי, אני לא הולך לפיו.
אני יודע בבירור שכן רבנים מהציבור שלי, ראשי ישיבות הסדר וישיבות גבוהות, תלמידים של הרב צבי יהודה זצ"ל, רבנים ציונים, כן מחזיקים מהרב, ומכניסים את הספרים לישיבות שלהם.
שוב...אוריין
בס"ד
זה לא קשור אם הם ציונים או לא, הם בדקו אם הוא עשה את העבירות גילו שכן והחליטו שהוא מחטיא במזיד אז הוא לא רב!. מזה משנה ציונים או לא??
אדם משוגע כמו אבינר לא רב.
כי הרבנים שלך לא בדקו, אלא אמרו שזה לשון הרע. הם לא בדקו!!! וחלק פוחדים שהנוער שהוא סוחף יתקלקלו... בקיצור הם לא בודקים אז תבדוק אתה!.
אי קשראנונימי (פותח)
בין רב ציוני ללא, אבל בשבילך- הרב זלמן מלמד, הרב אליקים לבנון, הרב אברהם אלקנא שפירא, הרב מרדכי אליהו, הרב איסר קלונסקי, הרב אברם יצחק כלאב, הרב דוד דודקביץ', הרב יהושע שמידט, ועוד רבים, ציונים ובכ"ז יוצאים נגדו
הרב שפירא לא יצא נגדו!!!tomerittal
דיי!!! תפסיקו להמציא דברים!! הרב אבינר אמר הלכה שונה מהרב שפירא זצ"ל, והרב לא פסל אותו בחיים! הוא אמר שבעניין של גירוש צריך לסרב פקודה!!!(לא שהרב אבינר אמר משהו רחוק מיזה.. הוא אמר שצריך לסרב בעקיפין..) הרב אברום לא פסל את הרב אבינר!!!!!
וזה כן קשור ציונים או לא.. ועוד איך.. לפי רב לא ציונים, הציבור הציוני, והרבנים שלהם טועים.
ואני לא מבין דבר אחד שאמרת.. את אמרת שהם בדקו נכון? אז למה את לא עולה לתוכנית של הרב ביום חמישי ושואלת אותו אם מה שהם "בדקו" זה נכון??? הרב לא יגיד לך שהוא התיר דברים כאלה שפרסמו עליו! בחיים..
ואני ב"ה זכיתי ללכת לפי פסקיו של הרב אבינר, וב"ה אני רק מתחזק מיזה!
רב אברום כן פסל אותוקשקשן
הרב אברהם יצחק כלאב (אב"ד בירושלים) שאל את רב אברום בעקבות המכתב על פסילתו בעניני נידה בזה הלשון "למה הרב פסל אותו רק בעניני נידה, הוא אדם רשע ואסור לו לפסוק בשום עניין" וענה לו רב אברום "בטח, לזה התכוונתי"
ואם אתה לא מאמין אתה וזמן לשאול אותו הוא חי. כתובת: חרל"פ 41 ,ירושלים
טלפון: 02-5638972

ושוב אין קשר בין ציוני ללא, שזה שהם חושבים שהציונים טעים זה לא אומר שהם פוסלים אותם מפסיקה (כמו שלא פסלו את הרב טאו והרב מלמד וכו')
א'. מצטער על ההקפצה.tomerittal
לכל החכמים !!
רציתי לשתף אותכם מה באמת הרב אבינר שליט"א חושב על הגירוש, על שלמות א"י, על המאבק של גוש קטיף:

העם עם גוש קטיף

הרב שלמה אבינר | יד אייר תשס"ח

כן! העם עם גוש קטיף ועם צפון השומרון. כיוון שלא שאלתם אותנו, כיוון שלא הקשבתם לנו, אנו מוחים, אנו צועדים עד קטיף כדי להצטרף לאחינו הנצורים, עד אשר תשאלו את פינו.

כן! העם עם גוש קטיף ועם צפון השומרון. כיוון שלא שאלתם אותנו, כיוון שלא הקשבתם לנו, אנו מוחים, אנו צועדים עד קטיף כדי להצטרף לאחינו הנצורים, עד אשר תשאלו את פינו.
שאכן, כבוד ראש ממשלתנו מעולם לא קיבל מעמנו מנדט לאומי-חברתי-מוסרי לעקור חבל ארץ, וזאת, בגלל שתי סיבות, שכל אחת מהן מספיקה.

א. #מסירת חבל ארץ לעם זר מרצון וגירוש תושביה היא דבר שלא היה ולא נברא בהיסטוריה הישראלית ואף לא בהיסטוריה העולמית, והיא מעבר לסמכות המוסרית של הממשלה והכנסת. ##
על כגון זה אמר הפילוסוף המדיני האנגלי ג'ון לוק: "האזרחים מוותרים על מצבם הטבעי של חופש כדי לקבל על עצמם חוקים קבועים, אבל לא כדי להישאר שלווים(??) בתוך בלוע הארי, ולא יסכימו לאובדן חירותם. כשראש השלטון משתמש לרעה בכוחו ואינו מכבד את זכויות העם, פוקעת סמכותו. לכן, כאשר פורץ סכסוך בין השליט לבין חלק מהעם בעניין שהחוקה אינה אומרת עליו דבר או ניתן להתפרש בכמה פנים, והעניין הוא בעל חשיבות רבה, השופט הוא כלל העם. העם שיוותר על סמכותו יכול לקחתה בחזרה, כי יש גבול להנהגה נפסדת". ועל דבריו הגיב הפילוסוף המדיני הצרפתי רוסו: "מר לוק אמר דבר מאד חכם".
אנא ילמד ראש ממשלתנו היהודי אף הוא מהפילוסוף האנגלי.

ב. את קולותיו קיבל כבוד ראש ממשלתנו כדי להחזיק את יש"ע. כולם מודים שאם היה מגלה מראש את תוכניתו העכשווית, לא היה נבחר לעמוד בראש האומה. אם כן, יש כאן גניבת קולות הבוחרים. כאשר נשיא צרפת, הגנרל דה-גול, שקיבל קולותיו כדי להחזיק את אלג'יריה שינה כיוון, הוא מסר את ההכרעה לאומה ומנע קרע. וכן נהגו בקנדה ביחס למחוז קוויבק. וכן במדינות אירופה ביחס להצטרפות לאיחוד האירופאי.
אנא ילמד הגנרל שלנו היהודי מהגנרל שלהם, הגוי.

#לכן, אני אצעד לשם עם כל אחינו בני ישראל, עם רבבות ומאות אלפים. ##אם המשטרה תעצור את האוטובוסים, אנו נמשיך ברגל. אם יהיו שוטרים או חיילים בדרך, לא נתעמת חלילה, כי אחינו בשרנו הם. הכל, בלי אלימות, בלי עלבונות, בלי שנאה חלילה. גם לא נברח, אלא נחבק אותם, נשיר איתם, נרקוד איתם. הרי ידוע לכל שאנו ציבור שומר חוק במדינה, ואפילו מחמירים מאד, וזו תפארתנו. הלוואי שהיה כל העם ככה. אנו ציבור ממושמע. אנו מקווים ומשערים ומאמינים שלא יכו אותנו. אך אם חלילה זה יקרה, גם זאת נקבל באהבה. הלא כך למדנו, שיש לאדם להוכיח את חברו, גם אם בתגובה חברו מכה אותו (שו"ע או"ח תרח ב הגה). אבל אין שום סיבה שיכו אותנו. הרי שכן זו צעדה תמימה, מחאה עממית האומרת: תנו לעם להחליט.
הרי זאת אנו מבקשים: הכרעת העם. הממשלה בשביל העם ולא העם בשביל הממשלה. אנא שאלו אותנו.

#כולנו נבוא, בזקנינו ובנערינו. הרי אנו מלמדים את בנינו אהבת העם ואהבת הארץ. חינוך הוא לא רק דיבורים, אלא מתבטא במעשים.## נבוא בבנינו ובבנותינו – כמובן, הכל בצניעות. ואני הדל, אם יתנו לי, אשמח לצעוד בשורה ראשונה.
כמו כן, אין סיבה שמישהו ייעצר. הרי הכל עדין ובלתי אלים. אך אם בטעות ייכלא מישהו, אנו אומרים לו: "אשריך שנתפסת על דברי תורה". לפעמים יש טעויות, ונקווה שלא אך אין סיבה שתהיינה אי נעימויות מעין אלו.
כמובן, לא סגרנו את ערוץ ההידברות ולא התייאשנו מעמנו. אדרבה, אנו נותנים אמון בעמנו וממשיכים במבצע פנים אל פנים, ומיום ליום מצטרפים אוהדים. אפילו גם מחברי הכנסת שלנו לא התייאשנו. אנו יודעים שזה חוקי לקנות חברי כנסת תמורת משרות או הזרמת כסף למפלגות, אך זה מעשה נבלה ברשות החוק. אנו נמשיך לדבר אל לבם שאין זה ישר ומוסרי להכריע הכרעה היסטורית כבדה כל כך על חודו של קול ועל חודה של מניפולציה.

אנו צועדים לא כפראי אדם ולא ככבשים שחורות, לא כמצורעים ולא כנושאי כינים, לא כבריונים ולא כאלימים גם לא כסכינאים ולא כסייפנים בעלי סייף, רק צועדים אל אחינו! אין לנו מטרה לשדוד או להתנפל, להפוך מכוניות או להשתולל, לעשוק או למעול. אין לנו שום מטרה פסולה ובלתי כשרה.# אנו באים רק להתחבר עם אחינו הנצורים.## אנו לא צועקים כמו אינדיאנים, אנו מתנהגים באיפוק ובכבוד. אנו לא מכוונים אקדחים, אנו הולכים בזרועות פתוחות. אנו לא באים להטיף מוסר ולא לשטוף מוחות ולא לשדוד נשמות. אנו באים כידידים לבקר חברים.
חברים נפלאים, גיבורים ומאוחדים, אשר כרתו אמנה. כולם יחד, דתיים וחילוניים: איש מאתנו אינו מקבל פיצויים, כולנו דבקים בארצנו!

חברות אנשים מופלאים שעליהם נאמר: מאמינים בחי עולמים וזורעים (ירושלמי מבוא בתוס' שבת לא א).
(מתוך האתר 'שאילת שלמה' http://havabooks.co.il/article_ID.asp?id=71 )

סרוב לא! מוטיבציה גם לא!

הרב שלמה אבינר | יד אייר תשס"ח

שאלה: אני חייל, שיחידתי עומדת להשתתף באופן פעיל בפינוי. ראיתי דעות רבות בנושא, וכן את דעת הרב בפרסומים שונים ואני מבולבל, האם בסופו של דבר עלי לפנות או לא?

#שאלה: אני חייל, שיחידתי עומדת להשתתף באופן פעיל בפינוי. ראיתי דעות רבות בנושא, וכן את דעת הרב בפרסומים שונים ואני מבולבל, האם בסופו של דבר עלי לפנות או לא?##

תשובה:
כמובן, הנושא שלפנינו הינו נושא מורכב ומסובך ואינו "שחור/לבן". כמו שאני מתנגד לסירוב פקודה, כך אני מתנגד לפינוי. הסברתי זאת באריכות לאחרונה במאמרים שפורסמו באתר ספריית חוה, ובעלונים "מעייני הישועה" ו"באהבה ואמונה" ואחזור על הדברים בקיצור.

א. לא יתכן לסרב פקודה. הריבונות על הארץ היא מצווה המוטלת על הכלל. לא על האדם הפרטי בתור אדם פרטי אלא כחלק מן הכלל. רבנו הרב צבי יהודה שעמד על משמרת שלמות הארץ, כתב עשרות כרוזים נגד מסירת חלקי ארצנו חלילה לאוייב. בימיו פונו התנחלויות וכן התקבלה ההחלטה על עקירת חבל ימית, אך מעולם לא העלה את הפתרון הלכאורה פשוט של סרוב פקודה. הוא כתב שכל אזרח וכל איש צבא חייב להפעיל כל השפעתו כדי למנוע נסיגה, אך הוא מעולם לא השתמש במונח של סרוב פקודה והוא היה אחראי מאוד ודקדק על כל מילה שאמר וכל שכן כתב.

ב. נכון, שבכך שהממשלה הכניסה את כוחות הבטחון לפינוי חבל ארץ חלילה, היא עשתה דבר נורא, הגורם הרס לצבא, הרס למדינה והרס לאומה, אך לא בגלל זה אנחנו נכניס מרד בצבא ונוסיף הרס לצבא, למדינה ולעם.

ג. יחד עם זה, איני רואה איך תהיה לחיילים יכולת לעולל זאת. כיצד לא יתנו ליהודים לגור בכל מקום בארץ ישראל, הרי זו גניבת דעת מכיון שהצבא נועד להציל ולשמור ולא כדי להפקיר ולמסור.
נכון, שרגילים לומר בצבא: "אין 'לא יכול', יש 'לא רוצה'", אך היו מקרים רבים בהסטוריה שחיילים באמת לא יכלו. איך יוכלו חיילים לגרש אנשים, נשים וטף?! איך ילכו נגד טבעם העמוק המושרש באומה אלפי שנים של רחמנים, ביישנים וגומלי חסדים?! וודאי יכנסו לבית, ויתחילו לבכות. הן דתיים, הן חילוניים, הן שמאלניים, הן ימניים – כפי שקרה פעמים רבות בעבר. הרי יש להם לב טוב.

ד. #בסיכום, סירוב לא! אך גם מוטיביציה לא! יש דברים שבלי מוטיבציה הינם בלתי אפשריים, כגון: נישואים, לימוד תורה, ישוב הארץ וגם צבא. מול משימה שכזאת, החייל מרגיש שבורח לו כל החמצן, והחמצן הוא הציונות, חזרת העם לארצו.##

חזק ונתחזק בתורה ובעם, בצבא ובארץ.
בברכה נאמנה,
שלמה אבינר.
(http://havabooks.co.il/article_ID.asp?id=65)
מה אתה רוצה להגיד בזה בדיוק??!!??אוריין
בס"ד
????
אבינר רשע מרושע!!
וזה רק מראה את זה יותר!1
מה אני רוצה להראות פה?????tomerittal
שמה שכתבו פה זה שטיות!! פשוט שטיות. הרב אבינר לא היה בעד ההתנתקות. הוא לא אמר לתלמידיו לגרש יהודים. הרב אבינר הודיע שצריך להילחם על ארץ ישראל השלמה!!
לא כמו השטיות, ההוצאת שם רע שכתבתם.
חחחח הצחקתה אותיאוריין
בס"ד
אם זה מה שרציתה להראות כנראה לא הלך לך כ"כ.... הוכחתה ההפך!
הוא רשע מרושע ובגללו ובגלל שכמותו הי'ה גירוש גוש קטיף!
וזה שהוא מכחיש את העבירות שלו, לא הופך אותו לצדיק....!
ואמן שיחזור בתשובה!.
=]
זה לא קשוראנונימי (פותח)
צריך להרחיק אנשים ממנו, ולפרסף מעשיו ברבים, אפשר לתקן אותו אבל זה לא קשור
מבצע יום הולדתחגי עקיבא
רבי מנחם מנדל מליובוויץ' הורה לעשות כמה מבצעים בינהם מבצע יום הולדת שהוא לעשות ביום-הולדת כמה דברים (אני לא יודע את כולם לכן אני יכתוב כמה ואת השאר כדאי להיתעדכן אצל חסיד חב"ד) היתועדות (אפילו משהו קטן לחברה' עם קצת אוכל ובעיקר דברי-תורה) לילמוד את הפרק תהילים של השנה הבאה (הבעש"ט תיקן לומר כל יום אחרי שחרית את הפרק של השנת חיים בה את\ה נימצא\ת יעני אם את\ה בגיל 16 את פרק יז' כי זה השנה ה17 של החיים)
יש פרצוף של כ"ק אד"ש להנהגות יום ההולדת.חסיד שוטה
בס"ד
זה מה שאני זוכר- מקווה שדייקתי.

כתר- עצם העלאת המזל של יום ההולדת וכו'.
חכמה- הוספה בלימוד תורה.
בינה- חשבון נפש והתבודדות. (משהו כזה).
דעת- חזרת מאמר דא"ח ברבים.
חסד-
גבורה- הוספת הידור בעניני תומ"צ.
תפארת-
נצח- אמירת תהילים לפי מספר שנותיו.
הוד-
יסוד- הוספה בנתינת צדקה.
מלכות- תפילה באריכות ואמירת כל ספר תהילים.
למבקשי האמת!!!!אנונימי (פותח)
בטח, יש מנהג מאד חשובהאטורי האנזו

והוא להכין עוגה, לקנות קצת שתיה וחטיפים ולהיות בשמחה.

מה תענית, איפה תלך?!

כן, נהגו אנ"ש 6 שעות היתבודדות..'ערבות הדדית'
שאלההאטורי האנזו

היכן המקור ל 6 שעות התבודדות? מסקרן.

תשובההאטורי האנזואחרונה

מצאתי.

אין שום מנהג אנ"ש לעשות 6 שעות התבודדות ובטח לא ביום ההולדת, ששם, מקסימום חשבון נפש ועוגה יספיקו.

אין צורך לומר שאם יש לך כח להתבודד, כדאי שתעשה את זה כמה שיותר, כל הזמן, כמו שאמרו חז"ל- הלוואי יתפלל אדם כל היום כולו.

הרב ברלנד דרש על פסוק - משה בושש לבוא- כדרך תיקון- בוא 6

ואמר שמי שיעשה 6 שעות התבודדות בודאי יזכה להגיע לאומן. העניין היה להגיע לאומן כשאין לך אמצעים, עם הזמן אנשים שעשו 6 שעות התבודדות על דברים אחרים סיפרו שנושעו גם כן.

עדיף חמש דקות בכל יום מאשר 6 שעות שמעל ליכולתך ואחכ לא תחזור לשדה.

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך