השאלה היא אם הממחיר היה שווה
לכל מי שלא יודע השבויים חזרו הביתה בארונותאליהו בס
לא!!!*מוריה 2*
אם לא "שמחה וששון" כל יומיים יחטפו מישהו וידרשו המון רוצחים. שלא יהיו לך אשליות, הרוצחים האלה ימ"ש יחזרו לתכנן פיגועים. לשחרר אותם = עוד יהודים נרצחים סתם!!!
הכי טוב זה לכסח להם את הצורה שלא יעיזו להוציא את האף שלהם החוצה.
"כן יאבדו כל אוייביך ה'!"
ברור שהמחיר לא היה שווה.תפוזה 1
למה נראה לך שזה שוה? תמורת גופה(!) הם קיבלו 5 חייםצחקן
ועוד 190 (!) גופות. תחשבי שהחמישה החיים האלה ירצחו הלאה.
179 אנשים, נשים טף וילדים רכים נרצחו (!) ע"י מחבלים משוחררים!!! את קולטת???
תמורת 1 חי - ישנם 179 מתים!
למה להחזיר בכל מחיר?צחקן
אם היו לך שלושה אחים. אחד הי'ה שבוי ל"ע ח"ו, והיתה לך בחירה - או את השבוי הזה ושני האחים שלך מתים - או את האחד שבוי ואת האחרים חי'ים.
אם את לא מסכימה אחרי זה-
לענ"ד, את שטופת מוח.
כן אבל חיים!!!!!! עכשיו הערבים לא "ישתדלו" להשאירחברוני!
זה יעודד אותם לחטוף עוד ולעשות פיגועים.....
שכחת כמה מאות...הסנה-בוער
עשינו שטות איומה, ועם כל הכאב,מימי=]
מה היה צריך לקרות, ולא היה קורה, זה הפצצת כל הימח שמם, והכרזת מלחמה עליהם..! כמו שפנים היו בורחים..!
ואז המשיח היה מגיע.
אבל לא מגיע לנו עדיין...
מצד שני, אני יודעת על הרבה שלמדו מהטעויות שלנו. עצם ההסתכלות בטלוויזיה בתמונות המזעזעות, מזיזה משהו בלב היהודי.
ואומרים שגם האמריאים יום אחד יעלו עלינו.. זה לא נגמר...
אנחנו ננצח. עוד תראו.
ההלכה לא אומרת את זה בפירוש...ישי ויזנר
באמת?*מוריה 2*
חוץ מזה תחשוב בהגיון אם זה שווה.
דבר שלישי, היה סיפור על זה שרב אחד חשוב שנאסר ואנשי הקהילה רצו לשחרר אותו והשלטונות ביקשו תמורת סכום אסטרונומי והרב לא הסכים! הוא אמר שאם זה יתחיל ככה זה לא יגמר.
החמאסאמר היום שישראל ירדה על הברכים שלה. וזו דרך מצויינת לשחרר מחבלים. אנחנו מתאבדים!!!
אנימאד מזהה עם הכאב של משפחות גולדווסר ורגב אבל צריך להבין שהמחיר לא שווה את זה. עכשיו יהיו עוד פיגועים עוד חטיפות= עוד יהודים מתים. לא כ"כ קשה לעשות את החישוב הזה.
ואיפה כל זה אומר שמותר להחזיר רק אחד תמורת אחד?ישי ויזנר
מתעקש על מקור?*מוריה 2*
אנ יאבדוק את זה.
אני יכול להביא לך את המקור:ישי ויזנר
הבעיה היא אחרת- מאיפה הבאת את זה שזה אחד על אחד?
אולי (לא אולי, בטוח) יהודי שווה יותר מגוי?
אולי תסביר אתה את השאלה י"הודי שווה יותר מגוי"?*מוריה 2*
לכן האמירה "יהודי שווה יותר מגוי" מתייחסת לעובדה שחיים שלנו מאד יקרים בעיננו. אנחנו לא מסוגלים להפקיר, לכן עושים הרבה מאמצים לשחרר חטופים. אבל צריך לזכור שלא בכל מחיר. לכן, לשחרר אסיר אחד ערבי תמורת חטוף אחד זה מחיר הגיוני. ולא 5 רוצחים ועוד 199 גופות מחבלים תמורת שני חיילים מתים. השיקול הזה הוא קר ואני מבינה את הכאב של המשפחות שמוכנות לתת הכול תמורת החיים של הבנים שלהם. מי אני שאשפוט את הכאב?
אבל מצד שני, חייבים לזכור שיש עוד יהודים שחיים בארץ הזאת ואסור לסכן אותם, כדי שלא נעבור את הסיוט הזה שוב.
לא הבנת.ישי ויזנר
אבל זה לא קשור.
לעניינינו-
אני יכול להסכים איתך (ואני באמת מסכים), אבל זה לא קשור.
הרעיון הוא שצריך להבין שיש גם צד של אמת בגישה השנייה שאומרת שאם אתה יודע שיחזירו אותך בכל מחיר זה יעלה את המורל והמוטיבציה שלך להילחם.
את לא חייבת להסכים, אבל את חייבת לקבל.
עיצבנו אותי הסוגריים שלך..!!פגזניקית גאה!
עזבי, אל תתעצבני משטויות..תפוזה 1
ישי,*מוריה 2*
מעניין. כי השנה אני למדתי הפוך! אישה שנשבית פודים אותה קודם כדי שלא תיטמע בין הגויים (מחובות הבעל לאשתו) אני חושבת שזה תקף לכל אישה יהודיה נשואה או שלא נשואה. מפאת צניעותה חייבים לפדותה קודם. אז מה אם אישה מקיימת פחות מצוות? אישה היא מגדלת ומחנכת את הילדים! זה יעודה! היא בניין העם היהודי!!!
ולגבי החטופים, יופי שזה מעלה מורל ומטיבציה ולפי דעתי זה דווקא מוריד . היום אני ראיתי ערבים שמחים ורוקדים ברמלה ומן הסתם זה גם בלבנון. בעוד אנחנו בוכים. כולם מבינים שהמחיר ששולם הוא כבד מדי ואי אפשר לשלם אותו הרבה פעמים.
אתה יודע מזה לתפוס מחבלים? להכנס לתוך הכפרים שלהם? אתה יודע כמה חילים מסתכנים? אתה חושב שזה כ"כ פשוט?
בשלב כזה או אחר הממשלה תהיה חייבת או להלחם בהם או פשוט לא לשחרר מחבלים בכלל. כי זה כבר מסכן ציבור שלם. או שהיא תבחר להכנע עוד פעם ועוד פעם "ולררדת על הברכיים" כמו שטרח לציין חמאסניק מתועב!!!
אכן - להצלה -גבר קודם לאישה.צחקן
פדיון שבויים - אישה קומת לגבר, שלא יתעללו ה רשעי אומות העולם. וד"ל איזה סוג התעללות.
יחי ההבדל...*מוריה 2*
(אני מסתמכת על השו"ע אה"ע סימן עח א')
לגבי פדיון שבויים היא קודמת. להצלה לא.צחקן
יש גם סיפור על אחד מגדולי הדורות, שנסע באוני'ה עם בנו וביתו. בהתחלה הוא סחב את שניהם, ואז הוא נאלץ לעזוב את הבת- כי יש לה פחות מצוות. אז היא תפסה בו ואמרה -אבא, אתה אבא שלי -אין לי אחר! והוא אמר אותו דבר לרבש"ע ונושע.
מקורות? אני צריך לחפש.
אני רוצה להבין משהו....*מוריה 2*
ערך מצוות גידול ילדים כנראה משתווה למצות הנחת תפילין, 3 תפילות ביום וכו'' אחרת ה' לא היה מצווה עליה לגדל ילדים.
זה קצת מופרך מה שאתה אומר.
ממתי מודדים ערך חיי אדם?
חז"ל טענו בהגיון רב, שאת האישה פודים\ משחררים משבי בגלל צניעותה. לך תקרא מה הערבים עשו לנשים בפרעות תרפ"ט, איך חיללו את כבודן.
למה לדעתך לנשים אסור להלחם בצבא? (חוץ מכל הטיענים הרגילים).
נשים ובנות מסרו את נפשם על צניעות לאורך כל הדורות (סוליקה הקדוש, בית יעקב בשואה לא חסר...)
בכל אופן קשה לי מאד עם הטיעון שלך ואני אשמח אם תביא מקור שמוכיח את דבריך.
אני אמרתי מה יותר גדול?צחקן
לא. רק שזה שהן שולחות את בניהן ללמוד תורה - זו מעלתן הגדולה! ולכן יש להם שותפות אדירה בכל זה.
אאל"ט היתה פעם סערה אודות מה שכתב רב (?) אחד מבית א-ל בעני'ין, את מי להציל ראשון.... אם אני אמצא מאמרי תגובה של רבנים (!) אחרים, אני בטח אהי'ה נגיש יותר למקורות בעני'ין.
השאלה שלי אם זה נפסק להלכה?*מוריה 2*
אבל כל עוד... תרשה לי לחלוק עלייך.
אדון חכמולוג, אני רוצה הוכחה לכךמימי=]
הוכחה:*^שלמה-בת-ים^*
אדם שנודר שמקדיש את עצמו למקדש(ערך שלו) אז צריך להביא כך:
זכר: מגיל 20 עד 60 הוא שווה 50(שקלים של אז), מגיל 5 עד 20 הוא שווה 20, מגיל חודש עד 5 הוא שווה 5, מגיל 60 ומעלה הוא שווה 15.
נקבה: מגיל 20 עד 60 היא שווה 30(שקלים של אז), מגיל 5 עד 20 היא שווה 10, מגיל חודש עד 5 היא שווה 3, מגיל 60 ומעלה היא שווה 10.
הערך של האישה הוא פחות, אבל זה לא אומר שהאישה היא לא חשובה!! בלעדיה אין עולם, אין חיים, אין חינוך, אין כלום! אז לא להעלב בבקשה, אנחנו(הבנים) לא מזלזלים בכם אבל לכל אחד יש את התפקיד בעולם שאותו הוא צריך למלאות בשלמות.
ולעיניינו:
זה טעות גדולה!!!!!!!!!!!
לבן אדם יש ערך מסוים שא"א לפדות יותר מזה, אבל פה לא מדובר על הערך שהזכרתי לעיל, יש פה מחבלים, אתם קולטים מה זה?! אסור לשחרר אף אדם(כ"ש שלא גופה) בשביל לשחרר מחבל שידוע בבירור שהוא ירצח עוד יהודים.
שבת שלום!!
תן לי לבדוק את זה...*מוריה 2*
תשובה מהראש אולפנא שלי:*מוריה 2*אחרונה
להצלה- הראשון שאפשר להציל (ראה המציל את הבן לפני הבת , בן קודם וכנ"ל הפוך) הטעם: "אין דוחים נפש תחת נפש"
הרב אמר שעוד יבדוק את זה כדי לאמת את דבריו בוודאות.
למרות שאני לא חושבת ש-שבונץ'
יהודי אחד לא שווה לשום ערבי שבעולם...כך שאין בכלל מה להשוות!
מסכימה עם כל הבנות שמעליי! |פמיניסט|פגזניקית גאה!
מישהו יודע מי זה אליהו בס ??????????????.יוסי בסון
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
למה ערוץ 7קעלעברימבאר
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
כן גם ליקעלעברימבאר
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה
😜
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל
מאוד
לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
הכנסה נוספת 4נטע ברזני
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
יש פה איראלנקים?בת סוד
בואו נעשה מאגר פעולות