אני עצבני עד כדי אדישות! מישהו ראה את-ניתאי הארבלי
התחקיר על אלפי האנוסים החרדים?
אייי איי אי החרדים האלה... שהשם יגן עלינו מהם
לפחות תדאגו לפופקורן אם לא להסבר על מה הויכוחאייכה!
חחח צודקת!ניתאי הארבלי
שודר אתמול תחקיר של אמנון לוי שמתאר שישנם אלפי חרדים שחיים בחברה החרדית ונשואים לבן זוג חרדי אך לא מאמינים בטלוקים לא שומרים שבת אוכלים חזיר וכו׳
הם מחליפים בגדים וחיים חיים כפולים!
ללא ספק יש כאלו אנשים שהקב״ה ישיב אותם אליו..
אך רוח התחקיר היא שזה פלג בציבור החרדי...
אוי גוועלד משלאפט! אויעב רחמנות אויף ידישע קינדער!
עד מתי ינאצון את עמנו???
שקר!!!מוטיז

והבודדים שישנם, הם תוצאה של השפעת החילוניות הארורה

מצד אחד זו מן הסתם תופעה שולית מאוווד... ולא משקפתthinker

מצד שני, עדיין אומר דרשני..

הקומץ הזה מעיד על כמה דברים:

על זה שמי שיש לו שאלות באמונה לא מקבל שום מענה הגון, ולפעמים אף מושתק..

ועל "הפסדים נלוים" שקיימים לכל מי שרוצה לחרוג ולו במעט מהמסגרת.

וחבל!

נראה לך שזה תוצאה של שאלות לא פתורות?ניתאי הארבלי
זה מומרים לתיאבון ועם ישראל גדל על אלה...
דתן ואבירם, המתאוננים, וכו כו׳...
שום דורשני שום כלום! ביהדות יש זכות בחירה, יש חלשי אופי שלא מעזים לבחור ורחמנא לישזבן ואת כל עמו בית ישראל...
לא "נראה לי", אני די בטוח..thinker

אף אחד מהרבנים שלהם מעולם לא הפנה אותם לא לכוזרי ולא למורה נבוכים, ולא למהר"ל ולא לאף אחד שכתב משהו על אמונה..

"מומר לתאבון"- זה מישהו שעל אף אמונתו, לא מחזיק מעמד..

האנשים האלו פשוט לא נכנסים תחת ההגדרה.. הם באמת חושבים שאין אלוקים..

קומץ לא מעיד על כלום, זוהי פאשלה.מוטיז
שמחפשים כאלו סיפורים מוצאיםמושיקו

בפועל זה פחות ממיעוט שולי.

בהנחה שמדובר בבעלי מנת משכל מינמלית

למה כ"כ קשה לחרדים לקבלהאדם היושב

שאנשים שגדלו בחברה שלהם - פשוט החליטו שזה לא מתאים להם? שזה לא נכון? שהם חושבים אחרת? 

מי אמר שהם בעלי מנת משכל מינימלית? אתה? 

אז יש אנשים שגדלו בחברה חרדית והתפקרו - ונתקעו אחרי שהם התחתנו בלי יכולת לעזוב. 

נשמע לי הגיוני שיהיו כאלה וזה לא מעיד על מנת משכל נמוכה ולא שום דבר אחר. 

קורה. 

כ"כ אופייני לתפיסה החרדית - מישהו חושב אחרת, כנראה משהו לא בסדר איתו... הוא משוגע או מטומטם. 

תסמונת בת היענה. לטמון את הראש בחול ולהגיד שזה לא קיים. באמת שיטה נהדרת... 

זה מעגל קסמים...thinker

די בכך שמישהו יחשוב שלגיטימי לחשוב אחרת.

ונדפקו לו החיים... (חיים = שידוך + פרנסה)

אז בטח שהוא לא יחשוב כך..

הוא לא בת יענה בגלל שיש לו איזה תסמונת, הוא אנוס להיות בת יענה..

מי שחכםמושיקו

מבין בשלב כשלהו שהחברה זה לא הכול, ויש מספיק חלקים בחברה החרדית שמבינים אנשים כמוהו

להוריד הכול ,וכתירוץ להאשים את החברה שמסביבו ,זו נבזות

אולי יש חלקים בחברה החרדית שמבינים אנשים כמוהוהאדם היושב

אבל יש חלקים שלא. 

חלקים שמספיק שהבחור אפילו לא יתפקר - רק יהפוך להיות ציוני או דתי לאומי - וכבר כל המשפחה שלו הופכת להיות סוג ב' בשידוכים ובכל דבר אחר. 

וכשלאנשים אין לאן לפנות, או שהם פשוט החליטו שהם חושבים אחרת בצורה מושכלת, וזו זכותם - אז זה מה שקורה. 

ואני לא חושב שהם מאשימים אף אחד - הם פשוט לא מסכימים עם האמונה של החברה הזאת אבל מצד שני, אין להם מה לעשות בקשר לזה. הם לכודים. 

יש הבדל בין להיות דת‏"ל ובין להתפקרמושיקו
וגם כשמישהו מבני המשפחה הופך לדת"להאדם היושב

זה עשוי להפוך את כל משפחתו לסוג ב'. 

אז על אחת כמה וכמה שמישהו מתפקר. 

הייתי שמח שתפרט מי הם ה"חלקים שמבינים אנשים כמוהו"thinker

נניח, אברך חרדי קם בבוקר ושואל: "אולי אין אלוקים?"

מה אמור להיות התסריט של אדם כזה, בהנחה שהוא לא נבזי...

אדם שמעלה בדעתו, וחושב על אפשרות שאין אלוקיםמוטיז

הוא בפירוש בעייתי, הוא בפירוש מעוות, כן!  זו האמת!

וגם אם לאברך לא נעים לשאול את הראש כויללמוטיז

אם יש אלוהים או לא, הוא יודע בדיוק לאילו ספרים לגשת, המון חרדים לומדים במורה נבוכים, כוזרי וכאלה,

חוצמיזה, דת"ל נשוי עם ילדים, שקם בבוקר וחושב "אין אלוהים",

ברור שמייד הוא יספר לאשתו בהתרגשות על התובנה...

מה אתה רוצה?? באמת...

התכוונתי לאדם שלא מאמין, "שמעלה בדעתו"-טעותמוטיז
ואני יכול למצוא מישהו שיגידהאדם היושב

שאם שמאמין שיש בורא לעולם - הוא מפגר שמאמין באמונות תפלות. והוא יטען שזו האמת באותה החלטיות. 

לאנשים מותר לחשוב אחרת ממך. מותר להם. זכותם המלאה - וזה לא הופך אותם למעוותים או בעייתיים - אלא רק לאנשים שלא מסכימים איתך. 

יש אנשים מאוד חכמים ומאוד מוכשרים ששינו את העולם, הצילו מליוני אנשים ועדיין הם חושבים אחרת ממך. 

יופי!!! מצאת? מה זה קשור?מוטיז

מה אכפת לי אילו דעות אתה יכול למצוא בעולם?

(הזויות יותר ופחות)

פרקטית אתה צודק, בשביל לשמור על חיים שקטים מוטב להכיר בדעות אחרות, אבל האמת? אין מקום לסובלנות,

אגב, מה עמדת התורה לגבי היחס לכופר? 

אז למה אתה מחכה? קח עוזי ותתחיל לרסס...האדם היושב

אבל מישהו אחר, שבטוח בצדקתו מהצד השני, ייקח גם עוזי ויתחיל לרסס... ככה מתחילה מלחמת דת. ג'יהאד. ממש כמו אצל המוסלמים. 

אני לא רוצה לקחת בזה חלק. אתה רוצה? תהנה. 

אגב, אין מקום לסבלנות בתורה? אני לא יודע איפה אתה למדת, אבל נראה לי שפיספסת שיעור מאוד מאוד חשוב. 

"דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום" - נשמע מוכר? 

לא אמרתי לצאת לרססמוטיז

ואם תשאל "למה לא?" אני אענה שהשאלה תקיפה גם לגביך,

בסה"כ אמרתי שבעיקרון התורה לא נותנת מקום לדיעות אחרות,

פסוקים כל אחד יכול לצטט, בכל עניין ולכל צד בויכוח,

מה דעתך בעניין הומוסקסואליים? זה בסדר מבחינתך? זכותם, לא?

ועם הגישה שאין מקום לדעות אחרותהאדם היושב

יהיה מאוד נחמד לחיות בעולם. 

אני יכול לחשוב שמשהו פסול ועדיין לקבל את העובדה שיש אנשים שעושים אותו ולי אין שום זכות לבוא ולהגיד להם מה לעשות - בדיוק כפי שלהם אין שום זכות ולא הייתי רוצה שהם יבואו אליי ויגידו לי איך לחיות את חיי. 

גם אם בטוחים לחלוטין בדרך שלהם. 

אגבמוטיז

אם הצדדים יתחילו לרסס- אתה צודק, אבל אם הם בסה"כ יאמרו שהאחרים טפשים... זה הרבה פחות גרוע, והרי זה מה שניתאי אמר

האמת - גם "טיפשים" זה לא מוכרח,אלעזר300

"טועים" זה כן מוכרח.

צריך להיות מאוד מאוד חד ונטול דיעות קדומות משפיעות כדי להגיע לאמונה מכוח השכל לבד - לא כל אחד הוא אברהם אבינו.

גם בעיני הם טועים. לא אמרתי אחרתהאדם היושב

אבל מכאן ועד להחליט שהם טפשים או בעלי דעות לא לגיטימיות - זו דרך ארוכה. 

מטבע הדברים, אדם חי בתפיסה שהוא צודק. 

לכן, בהכרח, כל מי שחושב אחרת ממנו - טועה. 

ובעיני, אין שום אפשרות להגיע באמת לאמונה באף צורה אחרת - רק בכח השכל. 

להגיע לאמונה אפשר גם על ידי התגלות קיש חצילים

השכל יותר יעיל בהסרת סיגים של תפיסה מעוותת של מושג האלוקות.

לא ברור לי למה אתה מתכוון ב"שכל"מוטיז

אבל לדעתי, לפי ההגדרה שלי ל"שכל", זה ממש לא נכון.

שבסיס האמונה הוא השכלהאדם היושב
עבר עריכה על ידי האדם היושב בתאריך י"ג אב תשע"ב 22:11

בעל ה"דרכי דוד" כתב: "הרבה פעמים רואים 'תלמידי חכמים' שאין להם שכל ... זה שלומד תורה בלי שכל אין לו את הדעת תורה וגם אין לו את חכמת החיים ... דעת תורה היא תולדה של דעת עם תורה ואם אחד מהם חסר לא ייתכן בשום פנים ואופן שיהיה דעת תורה. לא שערות לבנות ולא  זקן ארוך ולא כסא על המזרח  נותנים או מעידים על דעת תורה..."

ר"ש שקופ בספרו "שערי יושר" (שער ה' פרק ב'): "...ואף דבהשקפה ראשונה הוא דבר תמוה איזה הכרח וחיוב יהיה על האדם לעשות דבר בלי ציווי ואזהרת התורה, אבל כשנעמיק בעניין היטב יש להבין עניין זה, דהרי גם החיוב וההכרח לעבודת השם ולמלאות רצונו יתברך, הוא גם כן עניין חיוב והכרח על פי משפטי השכל וההכרה..." 

ותודה רבה לנדב שנרב... 

ובכן:מוטיז

מה זה שכל? 1+1? אם כן האיש החכם ביותר, או ליתר דיוק האיש עם "הכי הרבה שכל" ודאי צודק, לא?

אני לא חושב שאמונה היא שכלית, לא, לפחות לא שלי, אם כי שוב, זוהי סוג של תובנה... אז אולי זה כן בקטגוריה של שכל,

1+1?   לא!. (דעתי...)

ובעניין הראיות שלך, ממש לא הבנתי מה הראשונה קשורה לאמונה, ברור שכדי להיות רב צריך להיות חכם ובעל שכל, אבל מה זה קשור? זלזלתי בשכל? רק אמרתי שהאמונה היא לא שכלית.

והשנייה... איכשהו זה לא יותר מידי מטריד אותי, כי ההגדרה של שכל לא ברורה, ואחרי הכל זה לא הנושא שעליו מדבר הרב שקופ,

וגם אם כן, לא יהיה קשה למצוא אחרים שאומרים דברים אחרים.

חוצמיזה, אתה לא כתבת בעבר באחד השרשורים שאם האמונה היא על סמך ראיה היא לא אמונה? אולי התבלבלתי והחלפתי אותך ב"סינקר"? אולי. (אגב אני לא מסכים, גם עם זה...)

לילה טוב  

ודאי שהאמונה היא שכליתהאדם היושב

השכל הוא זה שמאפשר לך להחליט במה אתה מאמין וממילא הוא אחראי לאמונה שלך. 

האפשרות השניה היא מצוות אנשים מלומדה. 

אם זו צורת האמונה שלך - שפשוט ככה אמרו לך ואתה פשוט קיבלת את זה, אז אני חושב שמדובר ברובד מאוד נמוך של אמונה. 

שכל זה שכל. חכמה. הקשות לוגיות. הסקת מסקנות. חשיבה עצמאית ובירור. 

שכל זה לא לדעת ש 2=1+1, את זה אפשר ללמד קוף. אלא, שאחרי שאתה יודע את זה, תדע לבד ש: 1=2-1 

ולא תמיד האדם הכי חכם הוא גם זה שצודק - אבל בד"כ, גם אם הוא טועה, כדאי להקשיב לו . בטח שלא לשלול את הלגיטימיות של מה שהוא אומר. 

אני כתבתי שאי אפשר להוכיח שקיים בורא לעולם ושכל מי שטוען שהוא מסוגל - הוא שקרן. 

באותה מידה, אדם שטוען שהוא יכול להוכיח שאין בורא לעולם - הוא שקרן בדיוק באותה מידה. 

לכן, זה נקרא אמונה. 

לאמונה מגיעים באמצעות השכל - למעט חלק נכבד מהחרדים, שאצלם זה בבחינת "מצוות אנשים מלומדה" - שזו רמה נמוכה יותר של אמונה. 

ההמ,מוטיז

יש עוד משהו חוץ משכל ו"מצוות אנשים מלומדה"

נאמר... לב (?)

קשה קצת להגדיר, אבל לא, שכל לא,

והאמת היא שלא ענית לשאלה שלי,

לשיטתך יש לנו את כל הסיבות שלא לסמוך על עצמנו, וללכת אחר האדם שהוכיח שהוא החכם מכולם, למשל... במבחני  IQ ? או בכל פרמטר אחר שתבחר,

אדם שאתה מחזיק ממנו חכם ממך, למה לומר שלא תמיד הוא צודק? הרי רוב הסיכויים שהוא צודק, יותר ממך, כי הוא חכם ממך, אז לך אחריו...

קשקוש! האמונה ברמה הגבוהה היא לא שכלית, (למיטב ידיעתי, ניסיוני והבנתי)

יתכן שאפשר להגיע לאמונה גם ע"י שכל... אולי... לא יודע,

אבל זו אינה הרמה הגבוהה באמונה.

אפשרכבשת החורף

להגיע לאמונה גם לא ע"י השכל, אבל אז יותר סביר שיעלו ספקות, בעיקר בתקופות קשות. 
אם מיישבים את העניין ע"פ השכל וההגיון, זה כנראה לא יקרה.

לא. אין.האדם היושב

הרגשת הלב נובעת מהחינוך וממה שהטביעו בבן אדם - זה "מצוות אנשים מלומדה". 

קודם כל, נכון. לרוב אדם חכם יהיה צודק יותר מאדם פחות חכם - עם זאת, הוא עדיין עשוי לטעות. 

אבל, בכל מקרה, שווה לשמוע את מה שיש לו להגיד, כי גם אם הוא טועה, כנראה שיש טעם בדבריו. 

האמונה ברמה הגבוהה ביותר היא דווקא שכלית. 

"להבין ולהשכיל, לשמוע, ללמוד וללמד, לשמור, לעשות ולקיים"

האמונה בנויה על הבנה, השכלה ולימוד. יותר קשה להגיע לאמונה ככה, אבל כל כל הדברים שמצריכים מאמץ - הם הרבה יותר משתלמים. 

כבודו לא זכה... לא כולם זוכים...מוטיז

לב זה לא "מצוות אנשים מלומדה", שטויות!

אולי אתה זה שלא מכיר מספיק? אולי לא חווית את זה?

אני לא סובל את ציטוטי הפסוקים האלה, בלי קשר...

ב"ה... בדבר כזה, אני ממש לא רוצה לזכות...האדם היושב

לב זה בדיוק מצוות אנשים מלומדה. 

והציטוט מאוד מאוד קשור. יש מדרגות באמונה. ההתחלה שלהן היא בלהבין ולהשכיל. בלי זה, אין כלום ואי אפשר להתקדם. 

ברור שאתה לא רוצה, לא זכית לחוות את זה...מוטיז

בעז"ה תזכה, אם תשמור על לב פתוח ומרגיש, הלואי...

מאיך שאתה נשמע, לא נראה לי שגם אתה זכיתי לחוותהאדם היושב

חוויה ייחודית כ"כ... 

אני לא רוצה להאמין בצורה כזאת - ומכיוון שהאמונה שלי מתבססת על השכל, אני לא רואה מצב שבו אני אתפתה לרדת לרמה של "מצוות אנשים מלומדה". 

הסיכוי היחיד שאני "אחווה" משהו כזה הוא שאני אוכל בטעות פטריה בעלת השפעות מרחיקות לכת... 

(פיהוק)מוטיז
נגמר לך? ב"ה...האדם היושב
הכוח... כן, אתה מתעקש לא להבין.מוטיז
אני הייתי תחת הרושם ההפוך...האדם היושב

אני דיברתי על חוסר הלגיטימיותהאדם היושב

לא על טפשות.

טוב לראות שיש אנשים שלומדים מהשמאל הקיצוני ומנסים ליצור דה-לגיטימציה לכל מי שמעז לחשוב אחרת מהם...

אז אתה אומר עליהם שהם טפשים, הוא חושבים שאתה מטומטם. אבל להם יש זכות להיות טפשים בעיניך בדיוק כמו שלך יש זכות להיות מטומטם בעיניהם. 

ושניכם צריכים להבין את זה. 

אני מבין את זה,מוטיז

אבל זה לא מטריד אותי, מה הוא חושב? הוא טועה! כי אני הגעתי למסקנא שאני צודק, וממילא הוא טועה,

ספציפית בויכוח כאן, אני חושב שרוב החבר'ה האלה (הבודדים) שעליהם דיבר התחקיר, הם חבר'ה ברמה לא גבוהה, ואני לא אומר את זה כי הם חושבים אחרת, כי הרי יש כאלה שחושבים אחרת ונחשבים בעיני חכמים,

וגם ניתאי, הוא לא חושב שכל כופר או חילוני הוא טיפש,

אבל החבר'ה האלה כן!

אני מכיר את הציבור  ואני מכיר את הפליטים שלו ... לרוב מדובר במסכנים שסובלים מרגשי נחיתות כלפי החרדים כי מאז ומעולם הם היו נחשלים, והם פשוט מבקשים יחס אצל אחינו הטועים,

לרוב מדובר במסכנים וטפשים,

כמובן שברגע שמגיע פליט חרדי, התקשורת החילונית הופכת אותו ל"מבין", (כמו בסרטונים של החבר'ה שלועגים לאמנון יצחק, ברגע שאחד, ויהיה זה אנאלפבית גמור, מתווכח עם אמנון יצחק- הוא הופך להיות חכם גדול, משכיל ונאור) 

אני חושב שאתה טועההאדם היושב

וגם האדם שאתה בטוח שהוא טועה - גם הוא בטוח שאתה טועה. דעתך לא טובה יותר מדעתו. 

וזה מאוד נח להגיד שה"פליטים" מהחברה החרדית הם מסכנים שסובלים מרגשי נחיתות. הכי פשוט להגיד את זה. 

מתעלמים, טומנים את הראש בחול, קוראים לכל מי שמעז לומר אחרת בשמות גנאי כאלו ואחרים - ואז הבעיה נעלמת... 

וליד אמנון יצחק, גם אנאלפבית גמור הוא בהחלט חכם גדול, משכיל ונאור... 

אתה לא רואה סיבה לא לקשקש בלי חשבון, הא?מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטי ז בתאריך י"ד אב תשע"ב 07:13

אחזור שוב:

מה מעניין אותי מה הוא חושב? הרי הוא טועה! זה רק לדעתי? דעתי היא הכל בשבילי,

(אני יכול להוסיף לה ולתקן אותה בעזרת אחרים... אבל כל עוד היא דעתי- היא כל מה שיש לי)

מה אכפת לי מה הוא חושב?        תשובה, אם אפשר.

מאד נח לומר "מאד נח" אבל אני אומר לך שאנשים כאלה ספציפית, הם לרוב מסכנים ו... כן בדר"כ טיפשים,

אנשים שהשאלות החכמות שלהם הן לא שאלות - הם תירוצים לעזיבת הדת שלהם,

אדם שיכול לחיות ברמת צביעות כזאת -הוא אדם קטן מאד ונמוך מאד,

אדם שה"שכל" שלו כ"כ מנותק ממעשיו בפועל - הוא בעצם חסר שכל.

אם יש בעיה כמו זו שאתה מעלה בציבור החרדי? אולי, במידה מסויימת, יכול להיות גם במידה רבה,

אבל האנשים האלה הם לרוב לא קורבנות של הבעיה הזו, הם סתם קטנים.

החבר'ה ששואלים את אמנון יצחק שאלות הם פחות חכמים ממנו,

"התמזל מזלם" להיות בצד השואל, הלא מחוייב לכלום,

לשאול- קל מאד, לענות - מסובך בהרבה, תמיד.

ראיתי כמה סרטונים (אתה העלת?) מדובר בשוטים, ברמה נמוכה, הרבה יותר נמוכה מאמנון יצחק, אם לזה אתה לא מסכים- אני חושש שאתה משקר לעצמך, לנוחותך.

אתה--- נחיתי, ברמה מסויימת. 

שלא יעניין אותךהאדם היושב
עבר עריכה על ידי האדם היושב בתאריך י"ד אב תשע"ב 11:35
עבר עריכה על ידי האדם היושב בתאריך י"ד אב תשע"ב 11:23

גם דעתך לא מעניינת אותו - ולך אין שום זכות לכפות עליו שום דבר - בדיוק כמו שלו אין שום זכות לכפות עליך. רק שהוא לא מנסה ואתה כן. זה הופך אותו לטוב יותר ממך. 

ואני יכול להוכיח לך שדעתך היא לא הכל בשבילך. אם הרב שלך יגיד לך שאתה טועה - אז גם לא אתה תגיד ש"דעתי היא הכל בשבילי"? 

ובלי קשר, אם אתה יכול לכתוב משהו כמו: "דעתי היא הכל בשבילי" - אז אתה בבעיה. אם כולם יגידו כמוך, דם יזרום ברחובות כמו הביוב בערים עם תשתיות רעועות ביום גשום... 
אם אתה מראש מגיע מגישה שמה שלא יקרה, אתה לעולם לא תשנה את דעתך מרגע שהיא קובעה בנוגע לשום דבר, אתה פשוט תדרוך במקום כל החיים. 

אגב, סתם מתוך סקרנות - העלית פעם בדעתך שיש סיכוי שאתה טועה בקשר למשהו? 
מותר לך להרהר ולפקפק במה שלימדו אותך? שאולי לא למדת הכל? אולי יש דיעות אחרות בפסיקה ובהלכה ובמקורות היהודים מלבד אלו שלימדו אותך? 

ועדיין, מאוד נח להגדיר את כל מי שמעז לחשוב אחרת כ"דפוק". 

ונניח, רק נניח, שהשאלות שלהם הם רק תירוץ - למה הם צריכים תירוץ? למה הם רוצים לעזוב באמת? 

אדם שחיתנו אותו בגיל 18 אחרי 3 פגישות ועכשיו לא רוצה לאבד קשר עם ילדיו, יחיה בצביעות כזאת. זו האמת. 

כשהוא צעיר יזרקו אותו מהבית וברגע שהוא בן 18 מחתנים אותו - ואין לו אפשרות לעשות שום דבר. מה גם כשהוא יודע שאם הוא יעשה משהו כזה - אז כל המשפחה שלו תסבול מזה. (שידוכים וכו'...)

אני לא מכיר את כל האנשים שעזבו את החברה החרדית או שחיים חיים כפולים. אולי אתה מכיר, אבל אני מטיל בכך ספק. (אמרת שאתה לא מכיר אפילו אחד). 

מאוד מאוד קשה להגיד משהו פחות חכם ממה שאמנון יצחק אומר. 

מאוד קשה להיות פחות חכם מאמנון יצחק. לרוב, גם השאלות האידיוטיות והמטומטמות ביותר, הן חכמות הרבה יותר מהתשובות שהוא מספק. 

מאוד קשה לענות כשמבלבלים את המח בהבלים ומנסים לעוות את המציאות.

מאוד קל לענות כיודעים על מה מדברים.

אותם "שוטים", כפי שאתה מכנה אותם, לא רואים אותו ממטר.   

ההא, לא מעניין אותי,מוטיז

נכון להיום, לא ניסיתי לכפות שום דבר על אף אחד,

אם התורה שאני מאמין בה מורה לי לכפות- אני מחוייב לכפות, בינתיים - לא נראה לי שכפיתי,

על הפסקה השנייה: כבר אמרתי שאפשר ללמוד ולשנות דיעה, אבל כל עוד זו הדיעה שלי- היא תנחה אותי, ואחרות לא מעניינות אותי, (חוץ ממתי שאני ניגש לברר דברים...)

שיניתי המון בחיים שלי ובתפיסה שלי, בהסתברות- הרבה יותר ממך.

לא מחתנים בגיל 18, אתה לא מעודכן, ליטאים מתחתנים היום בגילאים 21-24, אחוזי הגירושין נמוכים מאד בציבור החרדי, ומהכירות שלי - האושר של בני הזוג גדול יותר, והאהבה חזקה יותר, גם אם זה לא התחיל ב"אהבה ממבט ראשון, ואלי דוקא בגלל זה...

בקשר לאמנון יצחק, אני אישית לא חושב שמדובר באדם ברמה גבוהה במיוחד, אבל "שומעי לקחו" הם אנשים ברמתו או פחות מכך.

כמעט את כל הדברים האלה יכולת להבין מהודעותי הקודמות, לו קראת בעיון או לו ניסית להבין.

שאלות:האדם היושב

אם לא מעניין אותך - אז למה אתה ממשיך להתווכח איתי? 

עכשיו, אם דעתך היא הדבר היחיד שחשוב לך - אז למה אתה שומע דעות אחרות? 

אם אתה לא שומע דעות אחרות - איך יכול להיות ששינית את דעתך מבלי להחשף לדעות שונות? 

אם אתה לא חושב שאתה צריך לכפות על אדם אחר לעשות כרצונך - איך אתה מגדיר את המושג - חוסר לגיטימציה? 

אז מתחנים בגיל 21. עד הגיל הזה לא יוצאים לעצמאות. הבחור תלוי בהוריו. 

ואין לך שום הכירות - אף זוג נשוי לא יחשוף את הבעיות שלו בפניך. גם לא בפני. אין לך שום אפשרות למדוד את האושר בין בני זוג או את מידת האהבה. (ומה קשור כאן "אהבה ממבט ראשון"???) 

לגבי אמנון יצחק, ההגדרה שלך היא לשון ההמעטה הרדיקלית ביותר שנתקלתי בה. "לא ברמה גבוהה במיוחד..." 

בעיני, אלה שמאזינים לו הם אנשים ברמה גבוהה יותר ממנו. עליהם עובד אמנון יצחק.- אבל מי עובד עליו? 

תשובותמוטיז

אני חוזר שוב, (בפעם השלישית)

אני אמור להמשיך וללמוד כל הזמן, בויכוח אפשר ללמוד דברים, ברור שיש לי הרבה מה להחכים, ואני בהחלט שומע דיעות אחרות, דעתי אכן עלולה להשתנות, אבל אני הולך אחרי מה שהיא עכשיו,

אגב, אני מרגיש לא בנוח לא לענות לשאלות שמישהו שואל אותי, וגם אם כבר עניתי עליהן, ולכן אני ממשיך בויכוח,

מה הקשר בין חוסר לגיטימציה (שקשה לי להגדיר אותה בדיוק...) לבין כפייה?

תסביר אתה, במה אני כופה?

אתה רואה אנשים נשואים שהקשר ביניהם חזק מאד, יציב מאד,

למרות שאני אישית לא אוהב את שיטת ה"שידוכים" החרדית,

אבל מצבם לא רע מהבחינה הזאת.

אבל...האדם היושב

אם הדבר היחיד שחשוב לך הוא דעתך - אז למה בכלל לשמוע דעות אחרות? אני עדיין לא מבין. הן בכלל לא חשובות - מה הטעם בלשמוע אותן? 

או, שאתה חוזר בך ממה שאמרת ולמעשה דעות אחרות כן חשובות... 

מחוסר לגיטימציה נובע שאם היתה לך אפשרות מעשית לכפות על מישהו לפעול אחרת - היית עושה זאת והסיבה היחידה לכך שאתה לא עושה זאת, היא מפני שפיסית אתה לא יכול. 

ושוב - יכול להיות. אבל אני מודע לזה שזוגות נשואים לרוב לא משתפים אנשים בצרות שלהם ובבעיות שלהם, ולכן מדובר בניחושים בלבד. 

בגללמוטיז

שדעתי חשובה לי אני רוצה לפתח אותה ולהחכים...

למה? מה הקשר? מה הם מעניינים אותי? למה שארצה לכפות עליהם משהו גם לו יכולתי?

אגב , בלי קשר, יש'ך מושג מיזה הרב שמואלי?

אתה סותר את עצמך על ימין ועל שמאלהאדם היושב

קודם אתה אומר שרק דעתך חשובה לך. מצד שני, אתה מקשיב לדעות של אחרים כדי להחכים ולהתפתח ומייחס להן משקל. 

אתה כותב שיש אנשים שהדעות שלהם לא לגיטימיות - אבל אומר שלא היית כופה עליהם גם אילו יכולת. 

רב מקובל - אני לא ממש מכיר. 

מה הבעיה?מוטיז

אני חושב שהומולסביות זה רע ומעוות, ולכן אני מדבר נגד, אפילו שונא ונלחם,

יבוא מישהו להסביר? אני אקשיב, במישור המעשי אלך לפי דעתי, כל עוד היא דעתי, ולא משנה שמישהו אחר חושב אחרת.

כשאני אומר לך בשרשור שהחילונים המסווים הם טיפשים, אני כופה עליהם משהו? אבל אני לא נותן לגיטימציה, מה הבעיה?

מה זה אומר בעיניך "להילחם"?האדם היושב

היית מונע מהם בכח לו היית יכול? 

מה זה אומר ב"מישור המעשי"?

אתה יכול להגיד על מישהו שהוא טיפש - בין אם זה נכון ובין אם לא. אבל בין זה לבין חוסר לגיטימציה המרחק רב. 

נלחם במישור ההסברתי, לזה התכוונתי,מוטיז

תראה מלכתחילה דיברו פה על כך שהם טיפשים,

אתה הגדרת את זה כחוסר לגיטימציה,

במישור המעשי= אני אעשה, נניח אקיים את מצוות התורה, כי אני מאמין בה, זו דעתי, ולא מפריע לי שיש דעות אחרות, למעשה- אעשה כמו שאני מבין ויודע, מתוך הנחה (יותר מכך) שזו האמת,

ועדיין אשמח לשמוע, 

אני זוכר אמירות שונותהאדם היושב

אני לא הולך לנבור בכל השרשור כדי למצוא את המילים המדויקות - אבל השתמע מה שהשתמע עד שגרם לי לחשוב שלו היה זה באפשרותך, היה לוקח רובה ומרסס... (או משהו בסגנון). 

לגבי זה שמגדירים אנשים שמעזים לחשוב אחרת כטיפשים - רק בגלל שהם חושבים אחרת ובלי לנמק למה - לא גורמת דווקא למי שחושב כך להישמע חכם במיוחד וזה פיתרון קל כדי לבטל דעה של מישהו מבלי להתמודד איתה.

נסכים? על כך שנגמר הויכוח?מוטיז

או לפחות שהוא מיצה את עצמו?

נו, טוב...האדם היושבאחרונה
הפחד שלך מג'יהאד הוא, כמו שאמרת, הסכמי בלבד.אלעזר300

כלומר עניין לא אמיתי, שבני אדם החליטו לקבל על עצמם משיקולים תועלתניים סטטיסטיים.

המוסלמים ראויים להערצה על דבקותם בדת שלהם - לצערי, יש מהם שראויים לירייה בראש על המעשים שהם עושים, שהם רעים מצד האמת. כלומר, נעניש אותם לא כי הם פעלו בדרך לא לגיטימית עבור המטרה, אלא כי הם בחרו במטרה הלא נכונה. לנאציזם - אותה מידה.

כשנצטווינו "לא תחיה כל נשמה" כמעט ויש כאן ג'יהאד, וכשנצטווינו "ואיבדתם את שמם מן המקום ההוא" יש בכך עמדה חזקה ובלתי מעורערת כלפי הע"ז (והדיעות האחרות, כל אחת לפי כמה שהיא שגויה).

וכמובן שהכל ע"פ ההלכה, ולא אבוא להרוג בלי סנהדרין (וגם כך התנאים להריגה הם כל כך נוקשים שרק טיפש יכול למצוא את עצמו מומת). וכמובן שבתוך התורה נצרכת הסובלנות בבירור הדין. אבל לדיעות שגויות? לא.

כמה דברים..thinker

השאלה "מה יחס התורה לכופר" היא שאלה תורנית,

השאלה "האם כופר הוא מעוות" היא שאלה אנושית, את הפתרון שלה לא נוכל למצוא בתוך התורה, (זה כמו שיתפתח דיון האם היה אברהם אבינו או לא ואז מישהו יענה- "אבל כתוב בתורה שיש"..)

יחס התורה לעובדי עבודה זרה, נובע מכך שבהתאם למטרות התורה אנשים כאלו יוצרים המון נזק, ולכן הדבר המוסרי ביותר יהיה להרוג אותם, טובת הכלל עדיפה. אך זה לא אומר על כולם שהם מעוותים.. האם תינוק מדייני בן שנה הוא מעוות?? ממש לא, אבל הוא נזק עתידי, ולכן משה ציווה להרוג אותו.

כמו כן, לענ"ד אין התיחסות בתורה למי שבעזרת שכלו התכחש למושג האלוקות, התורה כביכול לא מעלה על דעתה מישהו שחושב שאין אלוקים ואין תורה ומצוות, וזה הגיוני משום שבתקופות "בריאות" זה באמת היה בלתי אפשרי, מי שהיה קרוב לדור המדבר ולדור הכניסה לארץ, ומאוחר יותר גם בתקופות שהדת הייתה שלטת בעולם, לא יכול להעלות על דעתו מושג כזה. על זה לא דיברה התורה, התורה דיברה במושגים של "מרידה" מי שמעדיף אל אחר על פני הקב"ה או שמעדיף ללכת אחרי יצריו למרות מצוות ה'.

אותם אנשים שבשכלם הגיעו למסקנות של כפירה הוגדרו ע"י חכמינו הראשונים כ"אנוסים בדעות" (ישנה תשובה של הרדב"ז [ח"ד, קפז] בדבר דרשן שהיה מכניס בדבריו דברי מינות, שם הוא כותב "כיון שאין כפירתו אלא מפני שחושב שמה שעלה בעיונו אמת, ואם כן אנוס הוא ופטור")

למסקנה, בימינו שאנו חיים בתקופה "חולה" שיש הסתר פנים גדול ולא קל בכלל לגלות את מציאות ה', ובנוסף לכך הדת כבר אינה נמצאת בשלטון, אין לנו שום אפשרות לפתוח בהתקפה כנגד הכופרים, סובלנות והפריה הדדית הם הכיוון הנכון..

עם זה אני מסכים. כמעט כל מילה.אלעזר300

אבל לא עם לגיטימציה של הכפירה.

בדיוק!מוטיז

למעשה הרי אף אחד מאיתנו לא יצא לרסס, הנושא הוא לגיטימציה, והתורה לא נותנת לגיטימציה.

חכמים, נכון.אלעזר300

צודקים, או לגיטימיים, לא.

"חכם" היא התכונה האנושית. "בעייתי" או "לא בעייתי" היא התכונה האנושית. אדם יכול להיות חכם ולטעות, כמו שאדם יעכול למשל להיות חכם ולכפור. זה לא הופך אותם לצודקים אפילו באופן פוטנציאלי.

השאלה היחידה שיש לך לשאול, היא - איך אני בטוח שאני יודע מה נכון, שאני אומר שהם טועים. אבל זאת שאלה שקל מאוד להתגבר עליה - אפילו אמונה חזקה במסורת, אפילו בלי ביסוס לוגי חזק, כבר מספיקה בשביל זה, והאדם ינהג לפיה בביטחון.

שאלה אחרת היא - איך משכנעים מישהו אחר שאני יודע את האמת והוא טועה. וזה קשה, וזאת חכמה. ובשביל זה מתווכחים.

אתה מודע לעובדה שהאחר בטוח בצדקתוהאדם היושב
עבר עריכה על ידי האדם היושב בתאריך י"ג אב תשע"ב 10:42

בדיוק כשם שאתה בטוח בצדקתך? 

הייתי רוצה שהוא יגדיר אותך כ'לא לגיטימי'? 

היתה קבוצה, דתית מאוד דווקא, ששללה את הלגיטימיות של כל מי שחשב אחרת. אולי שמעת עליהם: 

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%99%D7%96%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%94_%D7%94%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%AA

לא בגלל שאני מפחד שהוא יגדיר אותי כלא לגיטימי,אלעזר300
עבר עריכה על ידי אלעזר300 בתאריך י"ג אב תשע"ב 13:20

אני אגדיר אותו כלגיטימי.

כל עוד אני לא בטוח בצדקתי, אם יש מחלוקת בדין וכו', סבבה.

אם אני בטוח, בהלכה פסוקה, או בעיקרי ויסודות תורת משה, מי שחושב אחרת - כך על פי, ולפי זה אני אנהג - טועה. איך מגיבים לטועים? כל טעות והתגובה המתאימה לה.

כבר אמרתי בהודעה למעלה, השוואות לכל מיני כתות ודתות אחרות שהיו בהיסטוריה לא מעוררת לי את המצפון. הם נהגו בדבקות ראויה להערצה - על מטרה שגויה ונוראית.

לא כולן ראויות להערצה...מוטיז

אני לא בטוח שהקנאות הנוצרית תמיד היתה רק דביקות ראוייה להערצה....

הדבקות עצמה? ראויה להערצה. המעשים? נוראיים,אלעזר300

ראויים לירייה בראש. כבר כתבתי את זה למעלה.

כמובן, אני יוצא מנקודת הנחה לאו דווקא נכונהאלעזר300

שהדת שלהם דורשת את המעשים הנוראיים שהם עשו. אני לא מבין בדת שלהם אז אני לא יודע. אם אמנם הם היו קנאים יותר מדי אין מה ללמוד מהם את ה"דבקות יותר מדי". אבל הרעיון אותו רעיון.

הדת שלהם דורשת שיושיטו את הלחי השניה...האדם היושב

אז רק אמרתימוטיז

שגם הדביקות לא תמיד ראוייה להערצה, כי לא תמיד היא היתה באמת דביקות דתית, לפעמים היא היתה ... ההה... נניח סתם אכזריות

אה. הבנתי אותך.אלעזר300
יש הבדל בין להגיד שהם טועיםהאדם היושב

לבין להגיד שהם טפשים או לא לגיטמיים. 

אני לא חושב שאותן כתות ראויות להערצה. דבקות כמו שלהם, לא צריכה להיות בקרב אף אדם שפוי. 

לגבי ה"טיפשים", אני מסכים איתך (כמו שכבר כתבתי).אלעזר300

לגיטימיים - נראה לי שיש הפרש בין הפירושים של שנינו ל"לגיטימי". איך היית מגדיר שמשהו "לגיטימי"? איך היית מגדיר את ההבדל (אם קיים לשיטתך) בין "אסור" ל"לא לגיטימי"? מה היית מגדיר כלא לגיטימי?

"דבקות כמו שלהם, לא צריכה להיות בקרב אף אדם שפוי" - בגלל מה? בגלל איזה גורם? אני מנסה להבין אותך.

איך אתה היית מגדיר את ההבדל?האדם היושב

לא לגיטימי - זה פגיעה באדם אחר. "מה ששנוא עליך, אל תעשה לחבריך". 

אדם שרוצה לכפור - שיילך על זה. זכותו המלאה. הקב"ה נתן לנו את הבחירה החופשית. הוא כנראה סבר שזה כן לגיטימי. שזכותו לנהוג כך. 

כמובן שגם הקב"ה אמר לנו שזה לא טוב ושיש שכר ועונש וכו' אבל הוא נתן לנו את הבחירה החופשית. 

ודבקות כמו שלהם, שמביאה אותם לכדי מעשים כ"כ מזעזעים - לא צריכה להיות בקרב אף אדם שפוי. 

לא לגיטימי - זה פגיעה באדם אחר?אלעזר300

על ההגדרה הזאת לא שמעתי.

אפשרי לומר שלפגוע באדם אחר זה לא לגיטימי (אמירה די טובה ונכונה במרבית המקרים). אבל האם אתה מגדיר לגיטימי ע"פ מה שלא פוגע בבן אדם אחר?!

אני מגדיר "לגיטימי" באותה דרך שבה אני מגדיר "מותר", ו"לא לגיטימי" באותה דרך שבה אני מגדיר "אסור".

הקב"ה נתן לך גם בחירה חופשית שמאפשרת לרצוח. זה לגיטימי לשיטתך?

את מחיית עמלק כבר הקשו לך ודאי. אני מסתפק בקושיה ממצוות איבוד מקומות ע"ז.

כן. זו ההגדרה ללגיטמיהאדם היושב

רצח דווקא כן פוגע באדם אחר. 

עמלק זה נושא ייחודי שאי אפשר להקיש ממנו לאף מקרה אחר. אין עוד שום ציווי שדומה לו בתורה - וגם זה בא בגלל מה שהם עשו. "זכור את אשר עשה לך עמלק". הם הביאו זאת על עצמם. 

וב"ה, היום בא"י, אין יותר מדי יהודים שעובדים ע"ז. כפירה זו אינה ע"ז. 

אם החרדים נוקטים בשיטת בת היענה או לא?מוטיז

מה שתרצה.

כאן זו ממש לא ראיה, חחחח, פשוט עושים צחוק.

מה מסבירים דת"לים?מוטיז

מה ההסבר לכך שהוא לא מאמין?

מה, אצלם זה בטח לגיטימי, הא?

זה בסדר, ליברליות... פלורליזם... <צ> "... זה בסדר מבחינתנו... אדם לא מאמין... זכותו... והומו... גם טוב... אנחנו צריכים לכבד אנשים בעלי העדפות אחרות... סובלנות..." ושאר זיבולים.

ככה אתה רואה את זה? 

זכותו של כל אחד להחליט לעצמוהאדם היושב

אני יכול שלא להסכים או שלא לאהוב את ההחלטה - אבל בסופו של דבר, לכל אחד יש את הזכות להחליט בעצמו. 

בדיוק כמו שאתה מחליט לעצמך. 

כי כמו שאתה בטוח באמונה שלך וחושב שהוא טועה - הוא בטוח באמונה שלו וחושב שאתה טועה. 
אז אתה יכול להגיד: "כן, אבל אני באמת צודק והוא באמת טועה" - אז הוא יגיד את אותו הדבר. 

אז כן, צריך למצוא דרך לחיות באותה מדינה אחד עם השני גם עם אנשים שחושבים אחרת. אפילו "כופרים". 

חוץ מזה, אם אדם לא מאמין, מה זה אומר שזה "לא לגיטימי"? שההורים יתכחשו לו? שיישבו עליו שבעה? 

הבנאדם החליט וזכותו להחליט. תכוון לו אקדח לראש ותצווה עליו להאמין? תרביץ לו? מה אתה יכול לעשות? 

אז אין הסברים ומקבלים את הבנאדם כמו שהוא. הוא לא יגיד לי איך לחיות ויכריח אותי לחלל שבת - ואני לא אכריח אותו לשמור שבת. אתה רואה אפשרות אחרת? 

וממתי משו בתקשורת נחשב אצלך כאת מספקת לעצבן???מאמע צאדיקה
א. יש כאלה שמתחפשים לא רק בפוריםיוסלה קמצן (קדוש?)

ב. מי שמתחפש לא בפורים ולא עובד בזה זאת בעיה נפשית בלי קשר לדת

ג. זה אחוז קטנטן מאוד בחברה החרדית רק בגלל שכל סיפור כזה הוא מתפרסם נורא מהר ובאינספור ווראציות חושבים שיש הרבה כאלו

ד. אמנון לוי בחייאת דינק הוא יכול לומר משהו אובייקטיבי על חרדים ?!

אני נסעתי בטרמפ עם מישהו דתי ששמע ברדיו דברי כפירהמתחזקתת

זה היה ממש מזעזע יש לי טראומה מזה

מה שהכופרת (מקווה שלא סיימה את הלילה)

עשה לי בחילה וכאבי ראש

יש לי טראומה מזההההההמת

הוא שמע מוסיקה לועזית???האדם היושב

צוחק

הקטע שלפעמים הם לא יודעים שזה דברי כפירהמושיקו
הם לא מודעים ולכן לא תמיד מושפעים
חצופים ! הדתיים הרבה יותר גרועיםאנונימי (פותח)
נכון.הרש

איזה אמירה חכמה עם המון תוכן, מזמן לא התמודדתי עם כאלה...

כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

תודה רבהנחלת

זה לשון הרע לתועלת, נכון?

דווקא המוקדנית שפנתה אלי היתה נחמדה. אמרתי לה שאני אחשוב על זה ואענה לה והיא לא פנתה יותר (עדיין. עבר די זמן)

אמנם רימון השתפרו מבחינת זמני ההמתנה, אבל עדיין קורה לא  פעם שאני מספר 35 או משהו כזה, וקרה שהספקתי לחלום כמה חלומות

מאוד נחמדים תוך כדי ההמתנה וממש התעוררתי בחלחלה כשהם ענו....   צריך כנראה להתקשר מוקדם בבוקר.

אבל הם בסדר. תמיד אדיבים תמיד סבלניים  והאמן לי שעם חוסר הכשרון הטכני שלי - הם מלאכים!

הבעיה היא שלמרות החסימה הגבוהה, לפעמים נפתחים דברים בעייתים ולעומת זאת, נחסמים דברים לגמרי כשרים, כמו למשל: כיצד להחמיץ מלפפונים מלוחים.

כך שמעדיפה חסימה הרמטית יותר. נטפרי למשל. רק חוששת שאם ארצה להקשיב למוסיקה אחרת, הם יוקיעו אותי בשער העיר....

אני קצת מרחמת על הוט ומקווה שבכל זאת יצליחו.  

תודה לך.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

תודה!נחלת
מהנחלתאחרונה

עם חוגי אמנות למשל: ציור, קרמיקה, שזירת פרחים וכו' וכו'.

או טיול פעם לחודש, או לנסוע לעיר חדשה שאף פעם לא היית בה,

או להתנדב במשהו שמעניין אותך ואת יודעת לעשות זאת טוב וללמד אחרים?

(עד כמה שזה נשמע משעמם ומעצבן, שמתי לה שללמד או לעשות משהו

חינם לזולת, נותן סיפוק; מרגישים שעושים משהו משמעותי בחיים..

או לקרוא, או לרקום לך תמונה, או לסרוג לך משהו נחמד, בשתי מסרגות

או אחת - באינטרנט אפשר ללמוד הכל - יש המון דברים...

לא שאני טובה בזה, אבל חייבים למצוא משהו שמעניין, שמעסיק

שמעשיר את החיים...

אני אומרת לפעמים לבת שלי: אסור להגיד : משעמם. אסור שיהיה משעמם בחיים. הזמניים והיקרים האלה. אסור!

(גם לעצמי אני אומרת את זה. נכון שהכי קל זה ללכת לבית קפה עם חברה, לאכול עוגה, להזמין גלידה, לראות

סרט...זה נחמד אחת ל.....אבל באמת, זה לא שנותן באמת שמחה)

לחיות כל יום בפני עצמו ולהשתדל למלא אותו בטוב, בעניין, בשמחה, בחסד כל שהוא..

לא שאני טובה בזה. לצערי. אבל יודעת שזה כך.

יש ס פר "אל דאגה" ויש לו עצה טובה שהוא קורא לה: רק היום. ומביא רשימה של דברים. מאוד יפה.

התחביבים שלי הם קריאת ספרים (אבל אין הרבה ספרים איכותיים), לאכול (אללי!), בעלי חיים, טיולים בטבע (שאני כמעט אף פעם לא עושה)

וללמוד איזו שפה. סתם כך. זה נחמד.

אבל באמת אני חושבת שצריך וכדאי לעשות מעשה חסד אחד ליום, קטן ככל שיהיה.

טוב. זו לא הטפת מוסר. זו הצעה. והיות ואני כבר סבתא (ראי הבורות שלי במחשבים...) אז אני פשוט משתפת אותך במה שאני חושבת שכדאי. בראש ובראשוה - לי. לאדם שאני.

ואז - גם לך.

אגב, אפשר ללכת לגן חיות אחת ל....הפינגווינים מקסימים ושמעתי שיש להם פנדה אדומה!

למדור של הזוחלים את לא חייבת להיכנס. אלא אם את אוהבת..

הא, יש את האתר "התבוננות פנימית" - מכירה? אם את חבדניקית אז בטח כן. ואם את לא מכירה. כדאי מאוד. נפלא. זה של ד"ר יחיאל הררי, שכתב את "סודו של

הרבי" והוא מדבר שם על כל הדברים שבעולם: שמעסיקים אותנו, שמדאיגים  אותנו, שמעציבים אותנו....הכל. הוא חבדניק חבדניק!

שבוע טוב!!

יפה מאודשלג דאשתקד

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

זה תלוי אזוררקאני

לי יש קליטה מעולה בהוט

אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע

רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם

וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת

אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקד
יותר מדבר על הקטע שאי אפשר להשתחרר מהם...
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
אין בעיות קליטה באופן כללי. אולי היה לך נקודתי בבית שלך. בכל זאת מדובר בכ-1/3 ממנויי הסלולר בישראל. 
יש לי מחשב. לא פלאפון חכם. תודה רבה!נחלת
ישכויח!נחלת
זהו. התכוונתי לאינטרנט במחשב נייד.נחלת

בני הבית אומרים שלא כדאי וגם רוב התגובות כאן לא המליצו בחום...

תודה!

האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

זה ככהפצל"פ

יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק

ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד

אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון

ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם

מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה

אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן

יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת

אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון

אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות

אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון

בס"דנחלתאחרונה

תודה רבה.

תקלות?!   אף פעם אף פעם......אוף! שובפם הלך לי החומר......

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

בס"דנחלת

בס"ד

נשמע מעניין.

שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

אולי יעניין אותך