"בכל השנה כולה אם אדם מגיע לנקודת חצות בלילה, יקרא תיקון חצות. וכתוב שיש ללבוש שק ולשבת ליד הפתח ע"ג הרצפה, אבל מ"מ יכול לאומרו גם כשיושב על מיטתו, והעיקר שיאמר.
לתיקון חצות יש שני חלקים: "תיקון רחל" ו"תיקון לאה". בדרך כלל אומרים את שניהם, ויש ימים שאומרים רק "תיקון לאה" ולא "תיקון רחל" ולהיפך.
בימים אלו אומרים "תיקון חצות" לאחר חצות היום (עד השקיעה) ואומרים "תיקון רחל" בלבד (עיין כה"ח תקנ"א ס"ק רכא, רכב). ובלילה אומרים גם "תיקון לאה" וגם "תיקון רחל". ויכול לאומרו כשהוא יושב על כסא, ואם יכול לשבת על בגד המונח על הקרקע, מה טוב.
יש שלובשים שק או בגד העשוי משיער עיזים בעת אמירת התיקון, אך אין זה מעכב, והעיקר שהאדם יצטער בצער השכינה הנמצאת בגלות.
וגם בימים אלו ישתדל לומר תיקון חצות בלילה וגם ביום, ואם לא יכול לקום בלילה יאמר ביום.
כשאנחנו זוכרים את חורבנה של ירושלים זו מעלה חשובה מאד, ולעתיד לבא כתוב (ישעיה סו, י) "שישו איתה משוש כל המתאבלים עליה".
קול צופיך סיכום שיעורי הגר"מ אליהו
גליון 321
במצב ממש טוב ב"ה!!
