אני ילדתי בעין כרם אז אני יכולה לתאר לך מה היה אצלי, אני לא יודעת מה קורה בד"כ..
ללידה:
מיילדת יהודיה- כל המיילדות היו יהודיות (גם אצלי וגם אצל אחותי ב3 לידות של כמה משמרות)
רופא- ילדתי בוואקום אז היה הרבה צוות ביניהם גם רופאים (עדינים ומאוד מקצועיים, למרות שלא הייתי מוכנה לזה לא נגרמה לי אי נוחות)
ליווי- לא הייתי עם דולה אז לא יודעת.
מה שכן- לאורך כל הלידה הייתי עם אמא שלי ובעלי, מיילדת (כנראה מתלמדת כי היא הייתה איתי כל הזמן) ומיילדת מקצועית ממש שבאה מדי פעם.
קשובים- כל הצוות היה מעולה!! המיילדת הרגיעה אותי ודאגה לי כאילו אני הבת שלה, שיתפו פעולה עם מצבי הרוח שלי, שמחו איתי עם כל התקדמות בפתיחה וכו'. המרדים התנצל שהוא הולך להכאיב לי, שמר על הומור גבוה.
הרופא שעשה את הוואקום ממש ממש התנצל על זה שהוא הולך לעשות את זה ושאל אם זה בסדר מבחינתי.. כבר הרגשתי צורך להרגיע אותו שאני לא כועסת עליו או משהו..
מקלחת נגישה וזמינה- יש בחדר לידה, לא יודעת מה המדיניות אחרי ששמים אפידורל.
פרטיות בחדר לידה- לא זוכרת בעיה עם זה. תמיד דאגו לכסות אותי אחרי כל בדיקה,
לאחר הלידה:
שמאפשרים ביות מלא, ללא כל הבאה לתינוקיה, כולל לאחר הלידה- יש מחלקה לביות מלא
שמאפשרים ליווי של אישה (אמא שלי או חברה) למשך האשפוז ביום ובלילה ללא הגבלה על השעות, שתשב לידי ותעזור לי בשעת הצורך- בבייות מלא מחייבים ליווי במשך הלילה.
שבת- אני ילדתי ביום חמישי והייתי מאושפזת בשבת- לדעתי ניתן למנוע יותר חילול שבת, לא התייעצנו לפני כן עם רב, דברים שנתקלתי בהם וכדאי לברר לפני כן (גם הלכתית וגם מבחינת מדיניות בית החולים)- בדיקת חום- בדקו אותי במודד דיגיטלי- אולי יש אפשרות למדחום כספית?
רישום אוכל וטיטול של התינוק- האחות שאלה אותי מתי האכלתי את התינוק וכמה טיטולים רטובים עשה, לא ידעתי אם לענות לה או לא, כי אם אני עונה לה היא תרשום ואז אני יותר אקטיבית בחילול השבת שלה..
איתי הצוות היה מאוד עקבי עם הרישומים כי התינוק היה קצת קטן, אולי עם אחרים יוכלו למשוך את התיעוד עד מוצ"ש..
אווירה בשבת- היה ממש ממש מעולה! הרגשתי בנופש.. לא יודעת מה קורה בד"כ, בשבת שאני הייתי היינו כמה זוגות דתיים שהסכימו לנו לאכול סעודות שבת בחדר האוכל ביחד.
את רוב האוכל אנחנו הבאנו, אחרי שהיולדות סיימו לאכול הסכימו לבעלים לאכול חופשי ממה שנשאר (והיה הרבה..) מבחינת השעות יצא שהתחלנו את הסעודות אחרי שרוב היולדות סיימו כבר ולא דחקו בנו לסיים..
המלצה כללית למי שיולדת בעין כרם:
לא מרשים להוציא כלים מחדר האוכל לחדרי האשפוז ולכן כדאי להצטייד מראש בכמות חד"פ מספקת למצב שיש קושי להגיע לחדר האוכל (אחרי תפרים..) אני פיספסתי ארוחה בגלל שלא היה לי וחבל..
גם עם חד"פ לא אוהבים את זה אבל לא עושים בעיות..