מתלבטת בין עין כרם לשערי צדקטוב בבית

ב"ה זכיתי שוב להיות בהריון, כבר באמצע ב"ה. 

מתלבטת איפה ללדת, בין עין כרם לשערי צדק, אשמח לשמוע מה ההבדל ביניהם. 

חשוב לי:

ללידה:

שתהיה מיילדת יהודיה, מבלי שאני אצטרך לחשוש ולבדוק

שיהיה סיכוי גבוה לרופאה (שלא אצטרך..) ולא רופא

שמשתפים פעולה עם ליווי של דולה

שקשובים ליולדת

שמאפשרים ליווי של שניים בו זמנית, גם בעלי וגם דולה

שתהיה מקלחת נגישה וזמינה

פרטיות בחדר לידה - שמאפשרים לסגור את הוילון עד הסוף

לאחר הלידה:

שמאפשרים ביות מלא, ללא כל הבאה לתינוקיה, כולל לאחר הלידה

שמאפשרים ליווי של אישה (אמא שלי או חברה) למשך האשפוז ביום ובלילה ללא הגבלה על השעות, שתשב לידי ותעזור לי בשעת הצורך. 

דברים שקשורים לשבת, 

במידה והלידה בשבת:

שלא אצטרך לחלל שבת, לא בכתיבה, לא בחתימה, כלום כלום

שהמעבר בין חדרי הלידה למחלקת יולדות אינו כולל חילול שבת (דלת חשמלית/מעלית מקומה לקומה וכו')

אשפוז בשבת:

מה עושים עם בדיקות? מקובל לסרב או שזה משהו לא רגיל?

עוד דברים שלא חשבתי עליהם??

תודה מראש!!

לא חשבת על תנוחות בלדיה.יפעת1

ללידה2 בתי החולים מעולים ומאפשרים,לגבי תנוחות עין כרם יותר פתוח.

לאחר הלידה בעין כרם יש ביות מלא,בשערי צדק אין לפעמים יש אם הנשים בחדר גם מסכימות,ובין 7-10 התינוק בתינוקיה.

לגבי שבת בשערי צדק יהיה פחות חילול שבת.

אישית-ממליצה בחום על עין כרם.

יכולה לשתף ממה שחוויתי בעין כרםאמאשוני

אני ילדתי בעין כרם אז אני יכולה לתאר לך מה היה אצלי, אני לא יודעת מה קורה בד"כ..

ללידה:

מיילדת יהודיה- כל המיילדות היו יהודיות (גם אצלי וגם אצל אחותי ב3 לידות של כמה משמרות)

רופא- ילדתי בוואקום אז היה הרבה צוות ביניהם גם רופאים (עדינים ומאוד מקצועיים, למרות שלא הייתי מוכנה לזה לא נגרמה לי אי נוחות)

ליווי- לא הייתי עם דולה אז לא יודעת.

מה שכן- לאורך כל הלידה הייתי עם אמא שלי ובעלי, מיילדת (כנראה מתלמדת כי היא הייתה איתי כל הזמן) ומיילדת מקצועית ממש שבאה מדי פעם.

קשובים- כל הצוות היה מעולה!! המיילדת הרגיעה אותי ודאגה לי כאילו אני הבת שלה, שיתפו פעולה עם מצבי הרוח שלי, שמחו איתי עם כל התקדמות בפתיחה וכו'. המרדים התנצל שהוא הולך להכאיב לי, שמר על הומור גבוה.

הרופא שעשה את הוואקום ממש ממש התנצל על זה שהוא הולך לעשות את זה ושאל אם זה בסדר מבחינתי.. כבר הרגשתי צורך להרגיע אותו שאני לא כועסת עליו או משהו..

מקלחת נגישה וזמינה- יש בחדר לידה, לא יודעת מה המדיניות אחרי ששמים אפידורל.

פרטיות בחדר לידה- לא זוכרת בעיה עם זה. תמיד דאגו לכסות אותי אחרי כל בדיקה,

לאחר הלידה:

שמאפשרים ביות מלא, ללא כל הבאה לתינוקיה, כולל לאחר הלידה- יש מחלקה לביות מלא

שמאפשרים ליווי של אישה (אמא שלי או חברה) למשך האשפוז ביום ובלילה ללא הגבלה על השעות, שתשב לידי ותעזור לי בשעת הצורך- בבייות מלא מחייבים ליווי במשך הלילה.

שבת- אני ילדתי ביום חמישי והייתי מאושפזת בשבת- לדעתי ניתן למנוע יותר חילול שבת, לא התייעצנו לפני כן עם רב, דברים שנתקלתי בהם וכדאי לברר לפני כן (גם הלכתית וגם מבחינת מדיניות בית החולים)- בדיקת חום- בדקו אותי במודד דיגיטלי- אולי יש אפשרות למדחום כספית?

רישום אוכל וטיטול של התינוק- האחות שאלה אותי מתי האכלתי את התינוק וכמה טיטולים רטובים עשה, לא ידעתי אם לענות לה או לא, כי אם אני עונה לה היא תרשום ואז אני יותר אקטיבית בחילול השבת שלה..

איתי הצוות היה מאוד עקבי עם הרישומים כי התינוק היה קצת קטן, אולי עם אחרים יוכלו למשוך את התיעוד עד מוצ"ש..

אווירה בשבת- היה ממש ממש מעולה! הרגשתי בנופש.. לא יודעת מה קורה בד"כ, בשבת שאני הייתי היינו כמה זוגות דתיים שהסכימו לנו לאכול סעודות שבת בחדר האוכל ביחד.

את רוב האוכל אנחנו הבאנו, אחרי שהיולדות סיימו לאכול הסכימו לבעלים לאכול חופשי ממה שנשאר (והיה הרבה..) מבחינת השעות יצא שהתחלנו את הסעודות אחרי שרוב היולדות סיימו כבר ולא דחקו בנו לסיים..

המלצה כללית למי שיולדת בעין כרם:

לא מרשים להוציא כלים מחדר האוכל לחדרי האשפוז ולכן כדאי להצטייד מראש בכמות חד"פ מספקת למצב שיש קושי להגיע לחדר האוכל (אחרי תפרים..) אני פיספסתי ארוחה בגלל שלא היה לי וחבל..

גם עם חד"פ לא אוהבים את זה אבל לא עושים בעיות..

חוויות מעין כרםמשרת אם

בלידה הראשונה ילדתי בשע"צ. מבחינת שבת זה היה יותר טוב מעין כרם, אבל בכל השאר עין כרם היו יותר טובים. ואני אפרט:

בלידה בדר"כ היו רופאות, אבל היו גם רופאים כולם יהודים. גם המיילדות היו כולן יהודיות.

מאוד התחשבו בכאב שלי במהלך הלידה. 

בעלי ואמא שלי נכנסו איתי ללידה בלי שום בעיה.

בתוך חדר הלידה יש מקלחת וגם יש פרטיות לא רואים אותך ואת לא רואה אף אחת...

וגם אח"כ מאוד נוחים עם התינוק - רוב הזמן הוא היה איתי אפילו שלא ביקשתי ביות מלא, וכשבקשתי שישמרו עליו כי אני רוצה לנוח או משהו כזה אז שיתפו איתי פעולה.

ובנוסף, בעלי יכל לבקר אותי באיזו שעה שרצה ולא אמרו לו כלום ואפילו כשהיתה אפשרות הוא נשאר לישון לידי. 

בהצלחה!!!

לידה קלה עם שליחים טובים ובבריאות. נשיקה

לא ילדתי בעין כרם אבלרעבצן

כשהייתי בסיור בחדרי לידה  והסבירו על האופציה של ביות מלא היא אמרה שבעלים נשארים לישון עם נשותייהם מה שאומר שיכול להיות שבלילה יתכן ויהיה איתך גבר בחדר....

שערי צדקאיזה יום שמח

תבררי אם לא עמוס שם מיוחד כי אחרת זה לא נעים..

ילדתי שם פעמיים וממש נהנתי!

היתי בלידה עם 3 אנשים והיה בסדר אף אחד לא ראה אותי, 

מילדות מקסימות!!

אוירה נחמדה מאד, היתי עם הבת שלי רב היום פרט לזמנים שהם מקלחים ומחתלים ושמחתי על כך

מה שכן התינוקיה שם צרחנית 

בעלי הגיע מתי שרצינו ואחרי הלידה הוא ישן לידי עד מתי שרצה..

שיהיה בשעה טובה ובקלות

אני חוששת שאף אחד משניהם לא יגשים את כל הבקשות שלךפצקרשת

אני מצטרפת לכל אלה שהיו מרוצות מעין כרם עד הגג, מהמקצועיות ומהיחס והכול (וזה אחרי שילדתי גם בשערי צדק ובהר הצופים), וגם כבוד לפרטיות שלי היה יותר מבכל בי"ח אחר, אבל לשאלתך - כן, יש שם מיילדת ערבייה (טיפלה בי חלק מהזמן). מצד שני - עין כרם הוא היחיד בירושלים (ובין היחידים במדינה) שערוך לביות מלא ממש 24 שעות ביממה למעוניינות, כולל בדיקות לידך והכול.

אצלי ואצל שותפתי לחדר, היינו בלי מלווה רוב השעות. אני כותבת את זה גם כי כתבו לך באחת ההודעות שחייבים מלווה בלילה - אז זה לא נכון מניסיוני, וגם כי שבת שלי שם הייתה די מבאסת. עשיתי טעות, לא הייתי ערוכה מראש. נדהמתי לגלות שאין שום התחשבות בצרכים של שומרות שבת. באחת הארוחות לא היה אפילו לחם - כמובן שאין מה לדבר על לחמניות ללחם-משנה או מיץ ענבים... וכיוון שהייתי בביות מלא, ולא מוציאים תינוק מהמחלקה, ולא היה אתי מלווה - לא הייתה לי דרך להשיג סעודת שבת אמיתית (אפילו רק לחמניות ומיץ ענבים) מארגוני חסד שפועלים בבית החולים. התחננתי שירשו לי לקחת ארוחה לחדר, כדי שאם בהמשך היום יגיעו אנשי החסד הנ"ל למחלקה אוכל לעשות לי סעודה בחדר אחרי קידוש. במאמצים גדולים הסכימו, זה לא היה פשוט. מבחינתי הסיפור הנ"ל לא היה מונע ממני ללדת שם שוב (כי מכל בחינה אחרת היה מצוין), אלא רק הייתי לוקחת בחשבון בפעם הבאה לבוא מצוידת בכל מה שאני צריכה.

באמת קשה להגשים את ה"משאלות" שלך מתוקה.ענת=)

מעולם לא ילדתי העין כרם.
אך מסיפורים של חברות, אצלם יש מענה גדול לדברים שחשובים לך כמו:ביות, יחס יותר אישי

מחלקות גישות בלידה וליווי בחדר לילה של 2 אנשים אפשר גם בשערי צדק וגם בעין כרם..

לגבי שבת.
אני ילדתי פעם אחת ובשע"צוהתאשפזתי שם בשבת כך שאני יכולה לספר שמאוד דואגים שם: להדלקת נרות, ציוד לקידוש והמוציא בחדר אוכל. ארוחות יותר שבתיות.
וגם כשלקחו ממני דם (בשבת) זה היה רופא ערבי.

לגבי לידה בשבת הבנתי שתמיד טוב לבוא עם פרטים אישיים(ת.ז, שם וכאלה) כתובים על פתק בכמה עותקים כדי למנוע חילול. וגם פתקים של חתימות שלך. ומצרפים את זה לתיק..

אז עדכוני שבת-אנונימי (פותח)

אני ילדתי ממש שם בשבת. (שערי צדק)

הם נתנו לבעלי להיות שם, וגם לדולה, הם  נתנו לבעלי להביא זוג נרונים כדי שאני אברך עליהם אחרי שהוא הדליק אותם, כאילו אני הדלקתי (כשאסור בעיקרון להדליק נרות שם..!)

לא הייתי צריכה לחתום על אפידורל, אלא רק שמעו הסכמה בע"פ וחתמה במקומי הערביה העוזרת שלהם שם.

היא בעיקרון (הערביה) מגיעה כל פעם כשקוראים לה לעשות את מה שצריך, אפילו אם זה להרים או להוריד את הכסא...

תכלס - אם את יולדת מותר לך לעשות הכל לבד. לאחרים אסור - לך מותר. באיזשהו שלה כבר לא קראתי לה, עשיתי לבד. כי אי אפשר אחרת.

אצלי היו תמיד רופאות שעשו את הבדיקות הפנימיות, ום היה צריך אז רופא היה שם ליד ואמר להם מה לעשות ושאל אותן. אבל השתדלו שתמיש תהיה שם מישהי ולא מישהו.

אני אישית הייתי בחדר של הניתוחים, אז את כל הסעודות וכל הדברים הביאו לי לשם, הבדלה יש בפרוזדור, מי שיכולה - מגיעה לשם.

אישית לא אהבתי את שעצהביצה שהתחפשה
בסד

המיילדות היו מקסימות אבל הרופא שעשה לי את הןואקום היה מגעיל ואכזר!!! עשה לי טראומה.

את התינוקיה והמחלקה ממש לא אהבתי בכלל. והכל שם ככ תעשייתי...
לגבי ארוחות בעין כרםמשרת אם

בשבת צריך לבקש מראש מארוגני החסד שיביאו את מה שאת צריכה.

כשאני הייתי שם בעלי דאג לכך רק צריך להיות מודעים לאפשרות ...

גם ביום חול  אפשר להיעזר בהם במידת הצורך.

ליולדות בשע"צ תבקשוdvorayo

להיכנס ליולדולת ג'.

היה תענוג שם הפעם (לידה חמישית)

רגוע שקט קטן וללא ערבים.

מומלץ!!

...פצקרשת

אני מניחה שזה שלא ראית ערבים זה מקרי. לא נראה לי שיש להם מחלקה שבה באופן כללי אין כניסה לערבים.

ביולדות ג שמו אותי עם ערביה בחדר, בערב יו"ט...יודו ל-ה' חסדו

אם הייתי שומעת אותה מדברת כשנכנסנו הייתי אומרת משהו, אך שמעתי את קולה רק לאחר כחצי שעה. ברגע שירדתי מהמיטה שניה לפני הדלקת נרות עברתי חדר. כשקלטתי שהאשה שם לא דתיה חזרתי לבקש לעבור שוב חדר ואז היה מצוין, אז ערביות יש תמיד!

תשובות מעין כרםפונצ'י

שקשובים ליולדת---100 אחוז! מדהים איך קיבלו טבעית את הדרישות שלי (לא לחתוך חבל טבור, אכפת לך לצאת? תוכלי להשתמש בשמן הזה לעיסוי? תכבי את האור בבקשה....., אני יולדת טבעי...)

שמאפשרים ליווי של שניים בו זמנית, גם בעלי וגם דולה----מאפשרים (אצלי- בעלי ואמא)

שתהיה מקלחת נגישה וזמינה- יש. ובאחד החדרים יש אמבטיה

פרטיות בחדר לידה - שמאפשרים לסגור את הוילון עד הסוף--- כשביקשתי-

לאחר הלידה:

שמאפשרים ביות מלא, ללא כל הבאה לתינוקיה, כולל לאחר הלידה---- מאפשרים, יש ביות מלא ממש שווה!!! באגף של הביות המלא בכלל אין תינוקיה....

שמאפשרים ליווי של אישה (אמא שלי או חברה) למשך האשפוז ביום ובלילה ללא הגבלה על השעות, שתשב לידי ותעזור לי בשעת הצורך. - אני זוכרת שיש איזו אופציה כזו, אבל היא מסובכת.

השאר- לא יודעת..

יש לך ניק יפה "טוב בבית"בתיה צ

גם לי היו חשובים כל הדברים שכתבת ועוד כהנה וכהנה... ועל כן כלל לא התלבטתי וילדתי את כל ילדי בבית.

גם אם יש לך סיבה מיוחדת ללדת דוקא בבית חולים כדאי להצטייד במלווה מתאים ובאסרטיביות בשרוול כדי שהלידה שלך תהיה שלך ורק שלך... ואפשר להגיע ללדת ולחזור הביתה. מדוע להתאשפז?? לא עדיף לנוח בבית?

בעז"ה שתהיה לך לידה טובה וברוכה!

מנצלש"ת - בתיה צ, אינך מפחדת לקחת אחריות כזאת?יודו ל-ה' חסדו

ואיני שואלת כבר על לידה בבית, היו הרבה שרשורים בדיון הנ"ל. אני שואלת על התינוק. שאלתי באחת הלידות את רופאת הנשים שערכה סיורי מחלקה מדוע לא להשתחרר, אני פשוט מתעבת את האשפוז ביולדות, נעים ככל שיהיה. תשובתה היתה שאם יש בעיות משמעותיות לתינוק, הן בדר"כ עולות ביממה השניה לחייו וזו הסיבה להשגחה הנוספת עליו.מאז אני מכניסה לעצמי לראש שזה חלק מעסקת החבילה ולא כדאי לחשוב על שחרור מידי מוקדם, אם כי כל לידה אני משתוקקת לחזור הביתה מהשניה שאני  יורדת מהמיטה שעה אחרי הלידה... 

האם שאלת את הרופאה (רופאת נשים?.. לא ילדים?)בתיה צ

על איזה בעיות אפשריות היא מדברת? ומה אחוז הסיכון לסיבוכים שכאלה? האם הינו מצדיק אשפוז גורף לכל היילודים. והאם אין סימנים מחשידים או מקדימים שבמקרה הצורך יגרמו לנו לפנות לבדיקה או טיפול?

למיטב הבנתי התשובות לשאלות אלה הן שיילוד בריא לאחר לידה בריאה, קטנים הסיכונים שייכנס בפתאומיות למצב חירום קטסטרופלי שמחייב אשפוז מוקדם... בד"כ ב"ה אין כל סיבוכים ובכל מקרה אני מאמינה שניתן לזהות התפתחות של בעיה בזמן.

העניין הוא שלדעתי מקום של אדם בריא ובעיקר של תינוק בריא איננו בבית חולים. ובריאים אינם זקוקים להשגחה רפואית. זה רק עלול לגרום נזק מיותר (להדבק באיזה זיהום ביתחולימי אלים למשל, או ליפול קרבן לאיזו false positive של בדיקה מיותרת)

תודה. נתת לי שיעורי בית עד הלידה בע"היודו ל-ה' חסדו

אחשוב ואברר עם רופא הילדים שלנו מה הוא אומר ואולי הפעם אעיז להשתחרר מהר יותר(כל לידה אני חולמת על זה). לא חקרתי את הרופאה אז, אך לא מדובר בדברים שמצריכים דוקא עוד אשפוז אך בהחלט מעקבים עתידיים שונים  ואני מסכימה איתך שבי"ח הוא לא מקום לבריאים. 

תודה לכולם, שאלות חדשות:טוב בבית1

אני כל הזמן קוראת ולומדת מהתגובות, פשוט נמצאת רוב הזמן ממחשב אחר, ואני לא מצליחה לשחזר את הסיסמא שלי. אז פתחתי ניק נוסף.

קודם כל, חבל ששערי צדק ו/או ביקור חולים לא נותנים מענה לביות מלא. כן קיים בית חולים אחר שהתשובות חיוביות לרוב הבקשות שלי - לניאדו. כחיפאית לשעבר, הרווחתי בנסיעה ללניאדו גם שקט נפשי במיילדות יהודיות, גם לידה ואשפוז שמאפשר לשמור שבת, וגם ביות (פחות טוב מעין כרם, אבל בכל זאת ביות כמעט מלא). 

ההתלבטות כיום בין עין כרם לשערי צדק, קשורה מבחינתי ללידה ואשפוז בשבת.

לכן יש לי כמה שאלות -

1. מישהי יודעת מה הזכויות שלי, כמה הכי מוקדם מותר לי מבחינה חוקית לצאת מבית החולים (למקרה שאני יולדת בעין כרם ביום שישי, או בשערי צדק בשבת - בשני המקרים, אם בעזרת ה' שהכל ילך חלק, אעדיף לצאת כמה שיותר מוקדם אחרי הלידה, כמה שעות אחריה).

2. מבחינת שבת בעין כרם - הטיפים שאספתי מהתגובות שלכם - להביא פתקים עם חתימה (זה באמת קביל??), מיץ ענבים, כלים חד פעמיים, נרונים. לחמניות. טלפון של ארגון החסד (למישהי יש?).  אשמח לטיפים נוספים ללידה בשבת / אשפוז בשבת.

3. מה הזכויות שלי לסרב לטיפול - בקשר ללידה - לסרב למוניטור 20 דקות, שזה יכול מאוד להוריד את הכוחות שלי. בקשר לשבת - לסרב לחתום, לסרב לעשות בדיקות בשבת. לסרב להישאר מאושפזת. - מישהי יודעת מה נהוג, ומה הזכויות שלי מבחינה חוקית?

תודה רבה!!

לגבי חתימה בשבת:אפצ'י

לגבי לידה בשבת ואשפוז בבית חולים - כדאי לבקש מראש את הטלפון של הרב בביה"ח ולהתיעץ איתו, הרבנים מכירים את רוב הבעיות.

צריך לדעת - תשאלו אתהרב שלכם - שיולדת מותר לה להתקלח במים חמים בשבת אחרי הלידה, ובכלל להכיר אתהלכות היולדת בשבת - יש הרבה דברים שמותרים לה, אנחנו שוכחות אבל גם בימינו זה עדיין מצב של פקוח נפש.

לגבי סרוב לבדיקה, סרוב לבדיקות - מאד קשה לי לייעץ לך, כי הרבה מהבדיקות הם חלק מנוהל קבוע, וחלקם הם בבחינת פקוח נפש. גם הנהלים נקבעו לא לחינם, אלא כי הם הכרח, אך יש מילדות שמיישמות אותם יותר מדי ברוחב לב. אם 20 דק במוניטור מעייפות אותך כל כך, חשוב לשתף בכך את המיילדת ותקבלו החלטה משותפת.

שחרור מאשפוז - בדר"כ משחררים 48 שעות לאחר הלידה, אם אין סיבוכים, דימום מוגבר, חום אחרי לידה ובעיות אחרות. גם כאן כדאי להקשיב להמלצות הצוות המקצועי - לי נתנו להשתחרר משערי צדק יממה וקצת אחרי הלידה (כי היה להם עומס...) ולא היו לי סיבוכים, אך אם ממליצים לך להשאר 3 ימים לקבלת אנטיביוטיקה בווריד במצב של חום שלאחר לידה - לא כדאי לזלזל בזה, ההשלכות יכולות להיות מזעריות עד קטסטרופליות, תלוי במצב.

לגבי חתימה בשבת,

בתי החולים לא אוהבים את זה, אבל לפי חוק זכויות החולה יש אפשרות:

14. אופן מתן הסכמה מדעת

(א) הסכמה מדעת יכול שתהיה בכתב, בעל פה או בדרך של התנהגות.

(ב) הסכמה מדעת לטיפול רפואי המנוי בתוספת תינתן במסמך בכתב, שיכלול את תמצית ההסבר שניתן למטופל.

(ג) נזקק מטופל לטיפול רפואי המנוי בתוספת ונמנע ממנו לתת את הסכמתו מדעת בכתב, תינתן ההסכמה בפני שני עדים, ובלבד שדבר ההסכמה והעדות יתועדו בכתב סמוך ככל האפשר לאחר מכן.

(ד) במצב חירום רפואי, הסכמה מדעת לטיפול רפואי המנוי בתוספת יכול שתינתן בעל פה ובלבד שדבר ההסכמה יתועד בכתב סמוך ככל האפשר לאחר מכן.

אני ממליצה להדפיס מראש את חוק זכויות החולה ולמרקר את הסעיפים 14ג, 14ד, כדי להראות במידתהצורך לרופאים/למיילדות. (אפידורל, למשל, נחשב לטיפול המנוי בתוספת. הלידה עצמה אינה טיפול מנוי בתוספת ולכן לא צריך לחתום עליה).

מה שנכון הוא שאף אחד לא אוהב כשמנפנפים מולו באמצע לידה במסמכי חוק ונהלים, זה עשוי לעורר אנטגוניזם, ולכן קיבלתי כאן רעיון - להכין מראש מדבקות לבנות עם שם, חתימה ומס' ת.ז, ולנסות קודם לתת להם מדבקה חתומה מראש בחתימתך. רק אם זה לא יעזור ניתן להזכיר את החוק, ואם תדעי לומר שזה מופיע בסעיף 14, הסכמה מדעת, סעיף קטן ג  - יניחו שאת עורכת דין ויכבדו אותך יותר...צוחק

רק אם גם אז לא יסכימו לתת טיפול ללא חתימה לעיניהם ממש, הייתי מוציאה את ההדפסה של החוק.

אני הייתי בעין כרם בשבת.הקולה טובה

ביות מלא.

מה שהציק לי, בבוקר היתה אחות, דתיה, שבלי לחשוב פעמיים- הדליקה את האור, שיחקה עם המזגן, וניסיתי לבקש ממנה לא לעשות את זה- אבל היא אמרה שמי שאיתי בחדר לא אשמה שאני דתיה. 

וכשביקשתי לעשות לתינוק בדיקה מסויימת במוצ"ש- היא אמרה שא"א כי ישחררו אותי מהר ולא יספיקו (לא נכון, לקח לנו זמן עד ששיחררו אותנו והם היו מספיקים..)

בצהריים היתה אחות, שהסכימה שאני אזכור מתי הוא אכל\עשה בטיטול וכו' והיא תרשום במוצ"ש.

וכהשכנה לחדר כיבתה את האור בשירותים בטעות- היא קראה למנקה הערביה שתדליק.

כלך שזה מאד תלוי על מי את נופלת..

לגבי ארוחות- בעלי היה איתי, אז הוא הלך להביא לנו אוכל מארגון החסד, ועשה קידוש וכו'.

זה  גם מאד עזר- כי אין דרך לרא לאחות בלי ללחוץ על הכפתור החשמלי, אז במקום שאני אלך עם התפרים- הוא הל כשהייתי צריכה משהו.

אז באמת שבת בעין כרם זו לא חוויה מרנינה.

אבל הלידה עצמה, והאשפוז בביות מלא- היו מעולים. מיילדת מדהימה, המרדים היה מעולה (אני מאד פחדתי מהאפידורל, והוא היה ממש עדין ובקושי הרגשתי..) בעלי והדולה (המדהימה נשיקה) היו איתי כל הזמן, והמיילדות היו בתיאום מלא עם הדולה ונתנו לה לעזור.

ולגבי הביות המלא- אצלי הם בהחלה ביקשו שאני אביא אשה ללילה, ולא את בעלי.

באמצע הלילה הגיעה אשה אחרי לידה- עם בעלה. 

ואח"כ גיליתי שאם היינו מתעקשים- בעלי היה יכול להשאר. (בביות המלא, כי הייתי עם תפרים וצניחה של ברזל והייתי צריכה עזרה)

על פי חוק זכותך לסרבבתיה צ
את יכולה לסרב לכל בדיקה טיפול והתערבות שאינך מעוניינת.
משמעות הדבר הוא כי את מסירה אחריות מהצוות הרפואי ולוקחת את האחריות על עצמך (כדי שלא תוכלי לתבוע אותם על רשלנות וכיו"ב).
כמו כן זכותך המלאה לעזוב את בית החולים מתי שתרצי, לאחר שתחתמי להם על עזיבה מרצון. מספר ברות שלי נוהגות ללדת בבי"ח ולחזור הביתה מיד לאחר הלידה.
בקשר לעין כרם בשבתאנונימי (פותח)

הייתי מאושפזת שם בשבת (רצינו להשתחרר מוקדם אבל בסוף רצו שהתינוק ישאר תחת השגחה).

1. אפשר לבקש להשתחרר מוקדם, לפעמים הם מסכימים (תלוי במצב התינוק)

2. לנו היו נרות בדלפק אחיות ובעלי הביא מיץ ענבים+ארוחות שבת (כולל חד"פ) מאירגון החסד ששם, בנוסף הסתובב בחור שעשה קידוש והבדלה בכל מחלקה לנשים. אם יש איתך מלווה בשבת הוא יכול להביא את האוכל מארגון החסד (בעלי הביא לעוד נשים שהיו בלי מלווה). 

בקשר למלאכות בשבת, תשאלו את הרב שלכם. לנו הרב אמר שמותר לעשות בשביל יולדת מה שהיא צריכה בשביל להרגיש טוב אבל עדיף שינוי (לכבות אורות, להתקלח במים חמים). אנחנו עשינו שקילה בשבת לתינוק כי הוא לא עלה במשקל (אבל בדיקת שמיעה למשל דחינו, כי זה לא נצרך בשבת דווקא). בכל מקרה אצלנו הרופא ילדים היה גוי (ערבי) אבל האחיות היו יהודיות.

לגבי מוניטור -אנונימי (פותח)

בעינכרם יש מוניטור אלחוטי, ואצלי זה שינה לגמרי את חוויית המוניטור  מלידות קודמות. עם אלחוטי אפשר לקום, להסתובב, להתכופף, לעשות הכול! אז אולי לא שווה לריב על זה...

אשמח לשמוע מנסיונכם על מוניטור אלחוטיטוב בבית1אחרונה

קודם כל - מה זה אומר? איפה מחברים אותו?

האם בשערי צדק יש אותו?

בלניאדו יש אותו ? (שוקלת לנסוע לקראת לידה לשבתות לחמותי שגרה בנתניה)

תודה!

בדיקת פאפ תמיד נעשית עם ספקולום? 🫩באתי מפעם..
לא זוכרתכבת שבעים

רק יודעת להגיד שלי כאב מאוד שהספקולום מפלסטיק, ממש בלתי אפשרי.

אז הרופאה לקחה ספקולום ממתכת והיה הרבה פחות כואב. 

בפעם האחרונה קבעתי צילום רחם ופאפ יחד כיבאתי מפעם..
אני מטופלת פוריות ומבחינתי ספקולום זה כמו החזרה

הרופא אמר לי שהוא לא עושה עם ספקולום... והבנתי שהרוב כן

אםשר פשוט לבקש?

לי עשו בלי..אנונימית בהו"ל
לא זוכרת. אבל בוודאות כל רופא עושה את זה אחרת לגמריראת גאולה
כתבו פה לא מזמן שאפשר לדגום את עצמךמרגול
כשלי הרופאה עשתה זה היה עם ספקולום

אבל כתבו פה נשים שיש בחלק מהמקומות ערכה לבדיקה עצמית, כלומר שאת עושה את הפעולה הפיזית לבד. אז מן הסתם זו אופציה ללא ספקולום….

נכון. אני עשיתי לעצמי עם הערכה והיה ממש פשוט ועדיןכבתחילה
התקשרתי לכל בריאות האישה בכללית באיזורבאתי מפעם..
ואמרו לי שאין דבר כזה
אולי שם אין...במכבי ישיעל מהדרום
אני בכלליתרק רגע קט

והרופא  נצנה לי ערכה לעשות בעצמי.

היא גם הסבירה לי שלא צריך דווקא את צוואר הרחם, אלא מכל איזור הנרתיק.

לי עשו בליחנוקה

וגם ראיתי שכבר יש ערכות שעושים לבד

(צריך להגיע לצוואר אז אם הוא אחורי יתכן וזה יותר קל לרופא עם ספקולום. אם עושים לבד בעמידה זה יותר בקלות)

אני עשיתי בערכה ביתית- היה מצויןממשיכה

תנסי לבקש, אין דבר כזה שבכללית אין. כולם מחזיקים את זה למיטב ידיעתי.

הרופאה בעצמה אמרה לי שכדאי לי לעשות את הביתי כי היא הרבה פחות פולשנית מהבדיקה שהרופאים עושים.

בהצלחה!

אז מה הקטע שאצל רופא זה יותר פולשני?!יעל מהדרום
אמרה לי שהבדיקה שהם עושים היא שונהממשיכה

והם מגיעים ממש עד לרחם. לא יודעת למה באמת הם עושים את המעמיק אם אפשר אחרת

הבדיקה הביתית היא פשוט להכניס ולסובב, מאד עדין.

באמת מעניין מה הסיפוריעל מהדרוםאחרונה
כמה תמל נותנים בגיל 3-4 ימיםחנוקה

בביח הם אומרים 15 מל זה מנה

וכשמגיעים הביתה?

זכור ליהשם שלי

שביום הראשון זה 10, ביום השני 20,

וככה עולים כל יום עד שמגיעים ל 60 ועם זה נשארים יותר זמן.

תראי גם לפי הצורך של התינוק.

יאאאאאא מזל טוב??????אוהבת את השבת
מזל טוב!!השקט הזה

יש איזו נוסחה לא?

בחודש הראשוןoo

הם עולים בהדרגה

בגלל שקשה להכין במדויק כמויות קטנות

הכנתי בהתחלה 30

והוא אכל כמה שהוא רצה

כשהתחיל לגמור את ה30 עברתי להכין 60 וכך הלאה

חשוב להאכיל בבקבוק עם פטמה מותאמת ולהחזיק את הבקבוק במאוזן

כדי שלא תהיה זרימה חזקה ואכילת יתר

מזל טוב!! הרבה נחת ושמחה!מתואמת
(לא יודעת לענות על השאלה... את כבר בבית או עדיין בבית החולים? אם עדיין שם - אז תשאלי את האחיות...)
בגדול כל יום זה קופץמחכה להריון

אם נותנים בבית חולים 15

לפי מה שזכור לי שהגענו הביתה כבר אכלו 30 סיסי אפילו 40 סיסי  בכייף

נתקעו על 60 סיסי בחודש הראשון..

^^כורסא ירוקהאחרונה

כשחוזרים הביתה זה כבר 40 מל, ואחכ עולים ל60.

תאכילי לאט בנחת, והוא אמור להפסיק מעצמו כששבע. לי אמרו שאינדיקציה טובה לכמה הוא צריך זה שישאר 10-20 מל בבקבוק

כעסתי עכשיו על בעליאובדת חצות

לא אכפת לו שהילדים מגיעים כל לילה לישון אצלנו

ולי נשבר!

אני לבד בזה.

הוא מדהים איתם אבל בלילה אין לו כוח להחזיר אותם ובתת מודע זה לא מפריע לו שהם באים אבל אם לא נהיה צוות בזה ונעמוד על זה אז עד שלילה אחד ישנו במזרן הם שוב באו אלינו אני מרגישה שעושים צעד אחד ואז ארבעה אחורה. אני קולטת שאנחנו צריכים עזרה אז איימתי שאני לוקחת יעוץ שינה לילדים במלא כסף או שהוא מתחיל להיות נחוש בנושא. שנינו עייפים ומותשים ואני מרגישה חצי בנאדם. גם מבאס אותי שהוא חננה מולם וחסר עמוד שדרה בנושא. זהו! 

את יכולהoo

להפריד את המיטות

ולהעביר למזרון רק מי שבא אליך למיטה

מהצד של האישה שלא אכפת לה...לפניו ברננה!

ולבעלי מאוד מציק

מבינה אותך ומבינה גם אותו.

מתסכל ממש!

חיבוק ❤️❤️

מקווה שתצליחו למצוא פתרון בקלות.

ייעוץ שינה לא צריך להיות איום.שיפור

נראה לי צריך לדבר ביניכם בזמן רגוע מה היחס של כל אחד מכם לנושא. מה חשוב לכל אחד מכם. ואיך מתקדמים ביחד. וייעוץ שינה זאת אופציה לגמרי הגיונית ולגיטימית. זה מפריע לך כבר המון זמן ומשפיע על איכות החיים שלך. שווה להשקיע בזה גם סכום משמעותי של כסף. מה שכן, אם הנושא לא מפריע לו צריך לדבר מראש- כמה הוא מוכן להשקיע ולהיות שותף בתהליך הזה בשבילך או שאת תעשי את עיקר התהליך אם זה לגיטימי בעינייך.

(נגיד אצלינו בעלי ישן ממש חזק בלילה ויצא שעשיתי את רוב תהליכי הרגלי השינה בעיקר לבד)

גם לבעלי פחות מפריע שהילדים באים לישון איתומתואמת

אז אם הם באים, אני מוודאת שהם ישנים רק איתו/עליו ומרחיקה אותם ממני.

אבל האמת שעם השנים גם הוא למד שזה פחות נוח לישון עם ילד במיטה, אז עכשיו הוא פחות מאפשר את זה, ומקסימום מרשה לישון בשמיכה על הרצפה לידינו... (הוא פשוט יותר מדי עייף בשביל לקום להחזיר אותם...)

בכל אופן, זה עניין שצריך לדבר עליו בצורה נעימה ולא מתחמקת בזמנים רגועים, לא באמצע הלילה כשזה קורה, וגם לא בבוקר הלחוץ... מקווה שתמצאו את הזמן, ותגיעו להחלטות משותפות שיהיו טובות לשניכם❤️

מבאסשומשומאחרונה

אבל אני עם בעלך

מעדיפה לישון רציף עם ילדים במיטה במקום לקום בלילה..

אם זה לא מפריע לו- שישן איתם.

הם לא ישארו שם עד הבר מצווה הכל בסדר 

עזרה עם ילד בן 3 שמתפתל מכאביםרוני_רון

הוא כבר שבועיים בערך מתלונן ששורף לו בישבן

הוא גמול..

לא רואים שם אדום בכלל בכלל. בכל אופן מרחנו משחה להרגעה די הרבה פעמים.

ניסינו כמה וכמה פעמים לבדוק תולעים, ולא ראינו.

בכל מקרה בשבת התחיל להתלונן יותר ויותר פעמים ששורף לו בישבן.

אמר שצריך לשירותים מספר 2, כל 5 דקות בערך הלכנו איתו, ישבנו שם, הוא קפץ ממש מכאבים ואז התייאש ואמר שלא צריך. לא יצא לו כלום...

והוא ממש בוכה מכאבים ששורף לו בישבן. לפעמים גם מתלונן על כאבי בטן.

לא נראה לי שזה עצירות. הוא עשה בשבועיים האלו המון פעמים רגיל. וגם אתמול בערב עשה רגיל. הוא כן בוכה שהוא לא מצליח לעשות מספר 2.

ניסינו לתת פתילה של נורופן, אחרי שממש ממש בכה, חשבתי אולי זה יעזור לו לשחרר אם יש עצירות. אבל לא יצא לו כלום אחכ.

הוא ממש ממש בוכה מכאבים. כל הזמן.

הערב הלכנו איתו לרופא מוקד של הקופה. הוא אמר שבגלל שזה כאב של שבועיים שרק התחזק זה לא נשמע לו משהו קריטי, והוא לא רופא ילדים ושנלך לרופא ילדים מחר.

למישהי יש רעיון לכיוון?

או תולעים או עצירות עם גזיםצוףלבוב
לבת שלי בתחילת שנה היו כאבי בטן מוזרים דווקא לקראת ערב במשך שבוע וחצי. בסוף עשינו צילום , אכן הייתה עצירות וגזים . קיבלה תרופה , אחרי יומיים הכל עבר.
אמרו לי שתולעים כואבים בלילהרוני_רון

דווקא בלילה ישן ממש טוב

וכל היום בכה מכאבים.

היתה לו יציאה די רכה בליל שבת, לכן עצירות לא נשמע לי...

קיבלתם הפניה לצילום מרופא ילדים?

ממש תודה!

יציאה רכה עדיין יכולהצוףלבוב

להיות ביחד עם עצירות .

כן , קיבלנו הפניה מרופא ילדים כי באנו אליו פעם שניה אחרי כמה ימים של כאבי בטן. הוא גם נתן בדיקת דם . בצילום ממש ראו גזים.

עם ילדה אחרת לפני כמה שנים בהתחלה גם חשב וירוס ולא עבר , רק החמיר . עשינו בדיקת דם , התברר שהייתה דלקת רצינית. 

כואב גם ביום. מנסיון מר של ילדה רגישה לתולעיםאמהלה

בכ"א כדאי ללכת לרופא לשלול משהו אחר.

למה לא לנסות ורמוקס?shiran30005

לנו אןמנם זה היה בלילה אבל לא ראיתי תולעים והיה מלא בכי וצרחות בלילה, החלטנו בהמלצת רופאה כן לנסות ורמוקס ובאמת באותו לילה היא נרגעה פלאים.

זה מקרה שונה אבל הייתי מנסה

גם הבן שלי באותו תקופה היה לא רגוע בכלל במהלך היום גם לו נתתי ורמוקס יחד עם הילדה וגם הוא ממש נרגע, אז כנראה שכן היה להם

שירגיש טוב! 

מסכןהריון ולידה

אצלנו זה ממש תולעים

חבל, הייתי מביאה ורמוקס כבר לפני שבועיים.

סליחה שמאנונימי, בטעותהריון ולידה
מזכיר מאד בתיאור משהו שהיה לנוהתחברתי במיוחדאחרונה

אצלנו זה בסוף התברר כן כעצירות. וזה החמיר ככ שהלכנו באמצע הלילה לטרם שהפנו למיון ובטשוטוש הוציאו לילד אבני צואה.

הוא גם אומר לכם שקשה לו לעשות קקי.

אני הייתי מנסה לתת נורמלקס. זה יחסית טבעי ואפשר בלי מרשם

מתי צריך ללכת שוב לרופאת נשים?כבת שבעים

אני בשבוע 14, הייתי לפני יותר מחודש ומאז עשיתי רק בדיקות דם (לא עשיתי שקיפות עורפית)

שכחתי לשאול את הרופאה מתי לחזור... 

מתישהו לפני שבוע 20כורסא ירוקה
אני אוהבת ללכת אחרי שיש לי תוצאה של שקיפות, סקירה מוקדמת ואולי גם חלבון עוברי. אבל אם את לא עושה אז פשוט מתישהו..
אצלנו היא אומרת בשלב הזהקטנה67
לבוא כל חודש וחצי
גם כשזה לא הריון ראשון?כבת שבעים
גם כשזה לא הראשון. הרופאה עוקבת אחרי כל הבדיקותיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ט בטבת תשפ"ו 9:09

לק"י

ונותנת הפניות חדשות.

אם אין תורים, בעיני גם לא נורא להגיע פעם בחודשיים.

כןקטנה67אחרונה
תינוקות חמודה מחפשת שםאנונימית בהו"ל

תינוקת חמודה בת חמישה ימים מחפשת שם

דרוש 

שם עם משמעות חיובית (לא רק צליל יפה)

קלאסי (לא שם שהתחיל ללכת אתמול ומחר יפסיק ללכת)

עדיפות לשם תנכי אבל לא חייב.

לא מדי קצר

היא הולכת ומזדקנת

הסביבה לוחצת

ולא מוצאים שם ששתינו מתחברים

הדד ליין היה שבת אבל לא הצלחנו להיסגר על עצמינו ועכשיו אני מסננת פה את כל המשפחה שרוצה עדכון ואין לי!

אביגיל , אביטל , אבישג , נועה, אלישבעצוףלבוב
אוריהאונמר
נועה תמר יעל אבישגהבוקר יעלה
נטע מיכל מעין רוני שחרבוקר אור
יש משמעויות ספציפיות שאתם מחפשים?מרגול

מנסה לחשוב על שמות נחמדים לא יחודיים מדי

שירי, רוני, גילי, רננה, הלל, הללי, ציון, מוריה, הודיה

זה שמות עם משמעות ברורה

בהיבט היותר ייחודי אפשר ללכת על שמות שקשורים לטבע (עצים, פרחים, הרים בארץ, נחלים בארץ וכו):

ירדן, איילה, כרמל, שקד, גליל, יסמין, מורן, מרווה, צוף וכו'

ויש גם יישובים עם שמות מעלפים;)

שרה, רבקה, רחל, לאה, מריםמתואמת

חנה, דבורה, אביגיל, אסתר, רות, הדסה, יסכה, איילה, נועה, מילכה, תרצה.

יש הרבה שמות יפים בתנ"ך ויש ספרים שמרכזים שמות מהתנ"ך, אפשר להסתכל בהם כדי לקבל השראה...

רק רוצה לעודד אותך לא להילחץכורסא ירוקה

אני מבינה שהסביבה חסרת סבלנות, אז שידמיינו שהיא נולדה עוד חודש.

אנחנו קראנו שם בלחץ ואחכ עם כל ההורמונים של אחרי הלידה, למרות שאני בחרתי את השם היה לי ממש קשה עם השם ועם הילדה ולקח לי המון זמן להתחבר בחזרה. לא יקרה שום דבר אם היא תהיה בת חודש בלי שם.

תזכקי תמיד שבתקופת הגאונים היה את רב האי גאון - פשוט קראו לו "זה" אז זו גם אופציה 😉

נעמה, טל, טליה, הדסה, הדסחשבתי שאני חזקה
אני אוהבתדיאט ספרייט

ארבל

גפן

יסכה 

אחינעם, אביגיל, מיכל, רעותליני(:
אסנת אפרת יעל מוריה אדלSeven
ואני מבינה את הקושי סביר להניח שכשיהיה לי עוד בת גם אני אסתבך🙈

שתקבלו טת הנבואה מהרהה

יש המוןיערת דבש

נועה אביגיל נעמה נגה אורי

טליה אביטל רני אמונה יעל חגית רננה רעיה

תהילה שירה ליבי אוריה איילת השחר

ועוד..

תפארת, תהילה, יסכה, אורהרק טוב!

נוגה, רעות, שלומית, אפרת, טוהר, אוריה, מבשרת, הילה, יסכה, איילת השחר, צופיה, הלל

מנסה לעזורדיאן ד.אחרונה

אודיה, תהילה, נעמה, נעמי, עדי, שירה, אביטל, אביה, 

התייעצות: מיעוט תנועות. לא יודעת אם אכן מדאיגאחת כמוני

שבוע טוב

ב"ה בשבוע 28

אתמול במהלך היום פחות תנועות. בלילה פתאום התחזקו.

היום שוב, יש תנועות מידי פעם אבל יחסית חלשות ולא הרבה.

אכלתי מתוק, שכבתי על צד שמאל, וממשיך אותו הדבר.

תוהה אם זה מדאיג ומצריך בדיקה. כי ברור לי שאם אתקשר למוקד אחיות יגידו לי ללכת להיבדק.

מה אומרות? יש עוד דרך לשכנע את העובר לזוז יותר?

מה זה פחות תנועות? פחות ממתי?יעל מהדרום
לק"י

לא מתחילים לעקוב רק מהשבוע הזה?

פחות מבדרך כללאחת כמוני
אם אני זוכרת נכון, הרופא שלי אומר לעקוב משבוע 26
עקרונית אמורים להרגיש פעמיים או שלוש ביוםיעל מהדרום
לק"י

3 תנועות בחצי שעה.

אני חושבת שזה שלב שהם עוד קטנים, ואולי הוא שינה מיקום ולכן את לא מרגישה. דוקא נראה לי שבמוקד אחיות ידעו לכוון אותך, ולא לשלוח בוודאות להבדק.

הייתי באותה סיטואציה (גם שבוע 28)סטודנטית אלופה

עם עובר סופר פעיל שכנראה החליט לנמנם🤪

ודווקא במוקד האחות אמרה לי לעקוב במשך חצי שעה ואם אני מרגישה 4 תנועות אין צורך לדאוג. 

תנסי לשתות קולהרקאני

אצלי זה גרם לריקודים ששום מתוק אחר לא עשה

תודה לכולןאחת כמוני

אנסה

ואעדכן בעז"ה 

המנח משתנה בשלב הזהגיברת

שימי לב לכמות של התנועות ולא לעוצמה.

3 פעמים ביום 4 תנועות בחצי שעה

תודה לכולןאחת כמוניאחרונה

היו בהחלט מספר תנועות מכובדות בשעות האחרונות.

אז נרגעתי

מקווה שימשיך כך.

מברשת צביעת שיערלא סתם פה

איזה תחליף יכול להוות למברשת צבע לשיער

מתקעתי בלי

האם מריחת הצבע רק עם כפפות יועיל?

אני תמיד עושה עם כפפות וזה עובדחנוקה

לא כיסוי מושלם אבל נחמד, מסק אותי בהחלט

(כללית צביעה עצמית זה חובבני)

תודה לתגובהלא סתם פה

בכל מקאה, יש כיסוי ראש.

מקווה שהחובבני יספק אותי