אהלן חבר'הה.יש כאן חברה שטסים לאומן השנה...??matu99
כן אני, שבוע הבא קונה תכרטיס בע"ה ית'..!אנונימי (פותח)
כרטיס לאומןנ נח זה הכל
כמה עולה לך הכרטיס? ומאיזה חברה? לאיזה תאריך?
כרטיס לאומןנ נח זה הכל
כמה עולה לך הכרטיס? ומאיזה חברה? לאיזה תאריך?
אני יכול ליהות קונה כרטיס טיסהmatu99
מקרוצ'י...זה איזה יהודי מבית"ר עלית..
הוא מארגן ת'דברים האלו..
למה מותר לנסוע לאומן?סמיילי דוס
בררת את זה ?
לא רוצה לברר...איך את מסבירה לי את זה ש...matu99
רוב רובם של הטסים לחול הם חרדים או דתל"א..
אז מה פיתאום לאומן אסור לטוס..?
פתאום אומרים שאסור לטוס..
כל השנה כולל חגים כולם טסים לחו"ל,,,
לכייף לבקר את המשפחה ופיתאום כולם משחקים אותם כאלה צדיקים ..פתאום אסור לטוס..
עד עכשיו היה מותר ופיתאום אסור למה כי זה לרבי נחמן ..,,,
זה שאת לא רוצה לברר זה ממש בריחה והתחמקותחילא דמשכנא
את כנראה מפחדת לגלות שאסור או משהו כזה וחוצמזה זה שדתל"א וחרדים טסים לחו"ל לא נותן אסמכתא לאף אחד לטוס לחו"ל!!!
קודם כל מי אמר שזה אסור?שב ממצולות
נתחיל בזה שהרב מרדכי אליהו ועוד כמה מגדולי הדור אמרו שאם אתה מתחבר אז מותר ליסוע
2.ע"פ השדי חמד ועוד כמה פוסקים התירו לצאת מהארץ ע"מ להתפלל אצל קברות צדיקים ומה גם שעוד ועוד מהפוסקים האחרונים מתחילים להתיר יציאה מהארץ שאין זה כמו פעם שאדם שנוסע יש חשש שלא יחזור וכ'ו
3.הפוסקים מתירים לצאת מהארץ לרפואה של האדם/פיקוח נפש ומי שמכיר ולו במעט מענייני רבינו ויודע מה הייתה גדולה של רבינו("הכוח שהיה לדוד המלך שאמר אבשלום בני בני....")שהוא גם בעל השדה וכו' יודע כמה הטענה של א"י וכו' אסור לצאת מהארץ שטותית כי קודם כל צריך ליסוע לתקן את הנשמה
ומי שלא רוצה להאמין בתיקון הנשמה וסתם רוצה ליסוע או משהו
אז אני מאמין שלכל אחד כזה התפילות בציון וההתרוממות רוח בחג יתנו לו רפואה ומנוחה עד כאן יכול להיות שהשמטתי משהו למי שיש להוסיף בכבוד
אני לא יודע מה איתכם
אבל שרב יבוא ויגיד לי ארץ ישראל אל תסע אני אבקש ממנו שיבטיח לי בכתב שהוא ידאג לתיקון הנשמה שלי וידאג לי בעולם הבא וכו' אם הוא לא יכול או לא מוכן אז שיפסיק לבלבל אותי בעבודת ה' ושיתן לי להשיג תיקון לעצמי מהרה
"איש בל יעדר" עלו והצליחו!
מוכן לתת לך "שב ממצולות" כזה כתב התחייבותדוד נחמן
ואקיים כל מה שהתחייבתי בו, אך זהו חוזה ולכן גם אתה תצטרך לקיים את המבוקש ממך לפי החוזה, והוא יחתם בפני בית דין של מעלה.
ואתה תזכה לארץ ישראל בארץ ישראל ממש גופא מה שכעת רוב הנוסעים לאומן לא מצליחים לזכות שם, וגם רוב הנמצאים פה בארץ לא מצליחים לזכות פה.
ואלו הדברים אמת ויציב וקיים ונאמרו ביראה וחיל ורעדה לפני כל ישראל.
ואתן הכתב התחייבות לכל מי שרוצה לעבוד את הקב"ה באמת ותמים, וגם רוצה לקיים זאת לפי הנהגות תורות הנחיות הדרכות דעת רבי נחמן בן שמחה ופייגא מברסלב.
למי אתה יותר מתחבר? לרבי נחמן או לקב"ה?המחיצה
בס"ד

{{תגובה למשפט הראשון}}

רבי נחמן בא לקשר אותך לקב"ה,
וא"י זה המקום הכי קרוב לקב"ה!
{חוץ מזה שכשצדיקים נפטרים, הנשמה שלהם עוברת דרך א"י, בכל מקום שהם נמצאים}.
ב"ה אחרי כ"כ הרבה שנים הגענו לא"י, המקום הכי קדוש,
אבל אנחנו יוצאים ממנה כדי "להתחבר". מוזר. ובעיקר עצוב.
כתבת יפה. שמעתי פעם סיפור (אמיתי) על הנושא:אמא אדמה
אני לא זוכרת ממי שמעתי את הסיפור הזה אבל אכתוב אותו בכל זאת:
הי'ה פעם ברסלבר שהחליט לראשונה בחייו לנסוע לאומן לראש השנה.
מרוב אהבתו לארץ ישראל, שילם החסיד לחברת התעופה מחיר כפול על מנת לקבל את כרטיס הטיסה היוצא הכי מאוחר וחוזר הכי מוקדם שניתן. כל זאת בכדי שישהה כמה שיותר זמן בארץ ישראל, אותה כל כך אהב.
בערב ראש השנה, ביקר החסיד בהר הבית. מי שסיפר לי את הסיפור פגש בו ושאל אותו למה הוא לא באומן (כיפת ה-"נ נח" של החסיד הסגירה אותו...).
הברסלבר השיב כי הוא קנה את הכרטיס המאוחר ביותר ויש לו זמן. לאחר מכן הוסיף שכעת, משהו עומד בבית ה', הוא מתחיל להתחרט על עניין הנסיעה לאומן והיציאה מהארץ באומרו: "הייתכן שאעזוב את ציונו של ה' בכדי לבקר בציונו של רבי נחמן?!". ואכן, החסיד וויתר על יציאתו מהארץ ושהה בראש השנה בעיר הקודש, ירושלים.

יש מן הסתם הרבה אי דיוקים בסיפור, אם מישהו פה שמע עליו אשמח להיזכר מה מקורו.

אני לא רוצה שישתמע מדברי שאני נגד הנסיעה לאומן. לענ"ד, על כל אחד לעשות את מה שיעלה ויקדם אותו יותר מבחינה רוחנית.
כתבת יפה. שמעתי פעם סיפור (אמיתי) על הנושא:אמא אדמה
אני לא זוכרת ממי שמעתי את הסיפור הזה אבל אכתוב אותו בכל זאת:
הי'ה פעם ברסלבר שהחליט לראשונה בחייו לנסוע לאומן לראש השנה.
מרוב אהבתו לארץ ישראל, שילם החסיד לחברת התעופה מחיר כפול על מנת לקבל את כרטיס הטיסה היוצא הכי מאוחר וחוזר הכי מוקדם שניתן. כל זאת בכדי שישהה כמה שיותר זמן בארץ ישראל, אותה כל כך אהב.
בערב ראש השנה, ביקר החסיד בהר הבית. מי שסיפר לי את הסיפור פגש בו ושאל אותו למה הוא לא באומן (כיפת ה-"נ נח" של החסיד הסגירה אותו...).
הברסלבר השיב כי הוא קנה את הכרטיס המאוחר ביותר ויש לו זמן. לאחר מכן הוסיף שכעת, משהו עומד בבית ה', הוא מתחיל להתחרט על עניין הנסיעה לאומן והיציאה מהארץ באומרו: "הייתכן שאעזוב את ציונו של ה' בכדי לבקר בציונו של רבי נחמן?!". ואכן, החסיד וויתר על יציאתו מהארץ ושהה בראש השנה בעיר הקודש, ירושלים.

יש מן הסתם הרבה אי דיוקים בסיפור, אם מישהו פה שמע עליו אשמח להיזכר מה מקורו.

אני לא רוצה שישתמע מדברי שאני נגד הנסיעה לאומן. לענ"ד, על כל אחד לעשות את מה שיעלה ויקדם אותו יותר מבחינה רוחנית.
מזכיר לי סיפור...אמא אדמה
באתי לאחותי, לאוניברסיטה העברית, לביקור. היא הציעה לקחת אותי (לראשונה בחיי...) לבית קפה. הגענו לבית קפה אחד ואחותי אמרה לי ששם כל הדתיים תמיד אוכלים. בעוד שאחותי סקרה את התפריט, סרקתי אני את קירות המסעדה. לא הי'ה זכר לתעודת כשרות ואכן, לאחר שאלון קצר התברר שהמקום אמנם "כשר" אבל בלי תעודה...

רק דוגמא קטנה לסיבה בגללה אסור ללכת אחרי זרם ההמונים.
מסקנה: במקום שיש ספק הלכתי - יש חובה לשאול רב! (וגם לפעול לפי הפסק שלו כמובן...)

ב"הצלחה רבה לכל הנוסעים ולכל אלו שלא נוסעים לאומן..!
העניין הוא שחלק מהעדר שנוסע זה רבניםשב ממצולות
ולאו דווקא מהרבנים שבדיוק סיימו יורה יורה
אנשים מתווכחים וכו' אבל עובדה וקודם כל לפני שמתחבטים בשאלה,
הרב ברלנד לא נוסע?! מי שפה רוצה לחלוק על הרב ברלנד זה לא יהיה חכם אבל שיהיה לו לבריאות זה לא ילך
וכמו שצינתי בתגובה הנ"ל הרב מרדכי אליהו התיר למי שמתחבר וגם הרבה רבנים התירו למי שמתחבר במיוחד מי שמחשיב את עצמו לאחד מאנ"ש
אז יודע כמה חשוב ראש השנה לרבינו וכמה הוא רצה שנבוא אליו כדי שישאר בינינו
ובכל זאת כל הכבוד שדואגים לברר את זה הלכתית חשוב מאוד באמת ישר כוח!
שב ממצולות כנס שניה דחוף אחיי..matu99
שב ממצולת כנס לפהה דחוףףף...matu99
מחילה ,,עכשיו זה האורגינל שב ממצולות כנס לפה!!matu99
אחי אין לך מושג איך שימחת אותי שהבאתה לפה את הדעה של הרב מרדכי אליהו בקשר לנסיעה..
רק לא הבנתי דבר אחד..
מה זתומרת רק מי שמחובר..
אני אישית לא ברסלב וגם לא רוצה ליהות ברסלב..
אני רוצה ליהות אורח שלהם אני רוצה לטעום רק ממתיקות השכינה שלהם אז מה אני לא אחד מאנשי שלום???
לי אסור לטוס..
זה לא רק הרב מרדכי אליהו זה עוד הרבהשב ממצולות
אבל אם הבנתי נכון מהרב עצמו זה אם אתה מתחבר לזה נוסע בשביל לקבל רוחניות זה עושה לך טוב זה יחזק אותך בעבודת ה' אז אדרבה ואדרבה
מה שכן שתמיד אפשר לשאול אותו שוב והוא יענה אומנןם את אותה תשובה
אבל תמיד טוב לשאול
ד"א הרב ליאור תמיד אומר שלברסלברים יש אור מיוחד בפנים!
שב ממצולותmatu99
היום שאין לנו את הרב אליהו אז מה אני יכול לעשות על מנת לקבל תשובה..
ולדעת שהמקורות שלך אמת..אני מאמין לך אבל אתה יודע
תפנה לרבנים שלךשב ממצולות
או לחילופין אם אין לך רבנים לשאול אותם ישירות
יש אתרים שעוסקים בשו"ת בנושאים שונים ביהדות לא יודע אם מותר לפרסם פה לפי חוקי הפורום או משהו
אבל בלי עין הרע לא חסר ותוכל לשאול
ואולי עוד מבלי לשאול אני אשלח לך קישור לכמה מהם בפרטי
שב ממצולות לצערי  matu99
אין לי רב של ממש ,,יש לי רב שאני פונה אליו פעם ב...בשביל לשאול אותו שאלות וחוצמיזה פעם אחרונה שדיברתי איתו על אומן הוא ממש התנגד והוא בכלל נגד ברסלב..
ואין לי רב כי אני בעל תשובה טרי..
אל תתבאס אחינושב ממצולות
גם זה יגיע ותנסה למצוא לעצמך באמת רב שידריך אותך על הדרך שבא אתה שואף וב"ה לא חסרים ת"ח ורבנים באנ"ש
אחי רבינו הקדוש זיע"א היה סולל בונה
הוא סלל לנו את כל הדרך בעבודת ה' וצפה עוד מאז על כולנו וידע בדיוק מה אנחנו צריכים,הוא אמר שאפילו את האיש הפשוט שבאנשינו הוא מוליך בדרך של צדיקים גדולים מאוד!
ולגבי אומן אם עוד לא הבנת שזה פיקוח נפש חח ולא שייך עכשיו א"י בעניין אבל בכל זאת אם תרצה עדיף שתשאל באמת רב גדול בנושא למרות שהתשובות ידועות,אולי אפילו עדיף רבנים מאנ"ש אין מה לעשות שאתה הולך לקנות נעליים אתה לא הולך לקנות אותה בחנות למוצרי חשמל אתה הולך לחנות שמתמחה בנעליים.
בהצלחה!
ב"ה ית'  כולנו באומן ראש השנהמכאל 2 3
אומן אומן ראש השנהנ נח זה הכל
בעזרת ה' יתברך כולנו ראש השנה באומן איש בל יעדר לא לשכוח את כל האמרות של רבינו על ראש השנה כמו: "ראש השנה שלי עולה על הכל"
"ה' נתן לי את ראש השנה במתנה"
תקראו ספרים על מסירות נפש של רבנים ואנ"ש להגיע לציון הקדוש של רבינו ואז תבינו כמה היום כל אחד חייב לנסוע מחוסר המניעות שיש היום אפשר לקרוא" אומן-כך נפרצה הדרך" או "אומן- געגועים שהפילו חומות"
זה לא כ"כ פשוט שמותר אבל גם לא כ"כ פשוט שאסורחילא דמשכנא
ולכן כל אחד ילך לפי רבותיו.
זה פשוט מאודשב ממצולות
יש רבנים שמתירים-מהרבה סיבות
יש רבנים שאוסרים-א"י
יש רבנים שהם באמצע איכשהו-שכעיקרון עדיף שלא ליסוע אבל במקרה פרטי ומסויים(התקשרות לצדיק ועוד כל מיני סיבות) הם יתירו
שב ממצולות איפה ת'ג'ר..?matu99
בת-ים תובבנ"אשב ממצולות
תגידmatu99
הרב ברלנד טס בראש השנה.??
שב ממצולות אתה נשמע ברסלב אמיתי אה.matu99
רק אני לא מבין את המשפט שאתה כותב בסוף הכתיבה שלך...
הרב ברלנד טס ולא רק בראש השנה ולגבי שאר התגובותשב ממצולותאחרונה
מי שהתחייב לי על ארץ ישראל וכל מיני דברים
אני לא בא להתחנן לאנשים שיטוסו מי שבקיא בכתבי רבינו ומבין עניין יסיק מסקנות לעצמו ויחוס על נפשו מי שלא שיהיה לו לבריאות
אם יש לו רב לסמוך עליו אז שיהיה רגוע אני לא מבין מה הקטע לנסות לבוא ולצאת נגד זה בפורום של חסידי ברסלב
להבדיל זה כמו להיכנס לפורום של עבודות ותעסוקה ולצעוק עליהם שהם מבטלים תורה,אין קשר תעשו טובה
וחוץ מזה כולם שואפים פתאום לפרש את רבינו איך שבא להם ופתאום כולם מבינים בדיוק למה רבינו התכוון ומה הוא רצה והגיע הזמן לשים לזה סוף
רבינו היה בארץ ישראל ויכול היה להיפטר פה אם רצה והיה לו סיבה מספיק טובה להיטמן באומן למי שיודע,ופתאום כולם החליטו שהם מבינים את רבינו ורבינו לא רצה שנטוס אליו לחו"ל או שכשהוא אמר איש בל יעדר הוא התכוון לאנ"ש שבאותה תקופה וכל מיני דברים כאלה אז די עם השטויות!!!!!!!!!!!!!!
יש לנו את הרבנים של החסידות שבראשם הרב ברלנד ומי שמתיימר להבין דברים או לפרש את רבינו שיעבור דרך הרב ברלנד ויפסיק לדבר שטויות
כל עוד הרב ברלנד טס לאומן ואני מאמין שהרב ברלנד למד מעט בחיים שלו תורה ואפילו למד קצת מכתבי רבינו ואולי אפילו הבין למה רבינו התכוון ומה רצה
אז למה אנשים חושבים שהם יודעים יותר טוב ממנו מה נסגר איתכם?
סליחה שהדברים נכתבו בציניות אבל באמת שזה נמאס
עם כל הכבוד שאדם הולך לקנות נעליים הוא לא הולך לחנות למוצרי חשמל נכון?
שאתם רוצים לדבר על ברסלב ולהגיד מה רבינו רצה והתכוון תלכו לרבני ברסלב ותשאלו אותם ושלא כל אחד יביא פרשנות לעצמו וחדשים מקרוב באו
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך