בס"ד בר"ה
שמישהו יקח יוזמה, ויכין רשימה של צבעים שהולכים ביחד 
המשפטים של רבינו בהסתכלות ראשונה, הם הכי סיסמתיים שיכולים להיות..אבל, וזה אבל גדול, שרבינו כשהוא אמר את המשפטים האלה, הוא לא בא לגלות איזה דרך חדשה, או גילויים למיניהם, הוא בא נטו לחזק ולקרב יהודי לאביו שבשמיים!!
ולכן, אם מסתכלים על המשפטים שלו בתור סיסמא, זה לא יעבוד ולא ישנה, יחזק, ירים וכו'..
אבל אם מסתכלים באמת על המשפט, ונכנסים אליו, מתעמקים בו, בוחנים אותו, מכניסים אותו לחיי היום יום, פשוט לחיות את המשפט..הכל נראה אחרת!! 
הדוגמא שהבאת, שזה כמו להגיד למישו לחוץ "תירגע! אל תהיה לחוץ!..היא לא כ"כ דומגא נכונה, כי רבינו כשאמר את הדיבורים האלו, זה היה מכל הלב נטו!! כשיהודי היה בצער, רבינו היה איתו בצער בדיוק כמוהו...לא חוכמה להגיד למישו לחוץ, "תירגע! אל תהיה לחוץ!" כל עוד אני רגוע...נראה את האדם אומר למישו או לעצמו להיות רגוע, שהוא עצמו לחוץ!!
לכן המשפטים של רבינו הם משו אחר לגמרי..רבינו עבר יסורים כאלה נוראיים בעולם הזה, ואחרי כל לומר משפטים שכאלו, זה באמת גדול!! 
וזו גם המטרה שלי בהבאת המשפטים הנה...לתת אור בימים שכאלה!!
על כל אחד ואחת פה, עוברים כל מיני דברים כל יום! ומשפטים מופלאים שכאלה, יכולים מאוד לעזור, ואם הצלחתי להעלות חיוך של אמונה, שמחה, אהבה למישהו/י פה...שווה הכל!!!! 

ובקשר למשפט עצמו אנסה לענות על מה ששאלת, לפי דעתי הדלה...
כשרינו אומר פה "להשלים עם הדברים" לא נראה לי שהכוונה, פשוט להשלים ולעמוד במקום, ולא לנסות לשנות!
אלא ש-"השלמה" פה, הכוונה, קבלת הדבר באהבה, כשנופל על האדם איזה ניסיון ל"ע, אז רבינו אומר, יש 2 אופציות..לאכול סרטים, להילחץ, להיטרף, להתעצבן וכו' או פשוט לומר לה' תודה ולנסות לעבור את הניסיון בהצלחה..ואם יש משו לשנות (באותו ענין) גם את זה תעשה..אבל עד שתצליח לשנות, בינתיים תשלים עם המציאות ותאמר תודה לה'!!!
ההשלמה עם המציאות, לא סותרת את הניסיון לשנות!!
לא השלמה שאנחנו מכירים 
ההסבר שלי למילה "השלמה" הוא תשובה גם לקושיא השניה שלך 
מקווה שהובנתי 
וסתם לידע כללי, רבינו לפעמים אומר מילים, שכיום המשמעות שלהם היא אחרת, אבל זה לא מה שרבינו התכוין, אם תהיה לי איזה דוגמא אני אעלה אותה לפה בע"ה...
אשרייך לגמרי כל הישועות