אז מה אתם מכינים השבוע לכבוד שבת קודש?
מתכונים מיוחדים יתקבלו בברכה
והשבת מאחר שבנתיים לא ברור אם בכלל נהיה בבית בשבת, אני משתפת במתכון של מטבוחה טובה לשבת
חותכים פלפל אדום קטן
שמים בסיר שמן (עדיף שמן זית) את הפלפל הקצוץ, וכן פלפל חריף יבש, מפורר (אפשר לשים יותר מאחד, למי שרוצה מטבוחה חריפה יותר, אפשר להשתמש בפלפל חריף טרי ולא ביבש.)
מדליקים את האש ונותנים לפלפל להתחיל להטגן
חותכים 4-6 שיני שום לפרוסות (או יותר, או פחות, לפי הטעם), מוסיפים לסיר
חותכים 5-6 עגבניות בשלות היטב לקוביות גדולות, ומוסיפים לסיר
מתבלים בפלפל שחור, פפריקה, מלח, מיץ לימון ומעט סוכר
מבשלים על אש קטנה בסיר פתוח במשך כשעה וחצי שעתיים
מערבבים מידי פעם, מועכים בעזרת הכף את העגבניות כנגד דופן הסיר.
המטבוחה מוכנה כשנשאר קצת פחות מחצי מהכמות המקורית
)
)

