יהודים מי שיודע כל כרטיס לאומן לשני כיווניםmatu99
מחילה..מי ששומע או שמע..על מכירת כרטיס טיסהmatu99
2000 שקל על מה?משה
על מה? על יציאה לחו"ל.מ.מ.י.ר
למרות שהם יכולים בחמישים שקל ליסוע לצפת, לקבר של רשב"י, עם מסילת ישרים, מקווה האר"י, ולקבל הרבה יותר קדושה.
במקום זה ליסוע לארץ טומאת העמים, ועוד לבזבז על זה 2000 שקל?
תתנו את הכסף לעניים ומובטח לכם קדושה בחופניים.
מי מבטיח? אתה?קוקו
הקב"ה.מ.מ.י.ר
לעומת זאת - לא זכיתי למצוא בתורה איזו מצווה של יציאה מתוך ארץ הקודש לארץ טומאת העמים (ועוד אחת כזאת שהייתה כל כך אכזרית ליהודים).
תגובה למ,מ,י,ר..matu99
כל השנה אנחנו מטיילים בקברי הצדקים בארץ..ואנחנו רוצים גם לבקר בקברהם של אנשי הגולה..ותפסיקו כבר לדבר שטויות ...מותר וזהו מי שאומר אסור שיקפוץ לי..
בלי חוצפה.מ.מ.י.ר
בכל אופן, זה לגמרי לא ה'לכתחילה' ללכת לחו"ל על מנת להשתטח על קברות צדיקים.
אגב, שאלה - מי אמר שבאומן אתה מקבל קדושה?? מה זה "קדושה"? אולי קדושה זה דבר אחר לגמרי?
ואם אתה מקבל באומן קדושה - אז ברור שבארץ ישראל, שאפילו רגבי האדמה שלה קדושים (כתובות קי"ב), ומצוות ישיבתה שקולה כנגד כל המצוות (הרמב"ן שמביא את הספרי) - יש קדושה, ואם לא מרגישים אז זה אומר שלא כל כך יודעים מה זה קדושה.
תגובה לmatu99tomerittal
וגם.. מזה החוצפה הזאת "שיקפוץ לי"?
בכלאופן.. לפי דעתי עדיף ללכת למערת המכפלה בחרון לקברי אבות.
וכך כתב מרן הרב קוק..מ.מ.י.ר
מכל מקום אין הדבר ברור כלל לעניות דעתי לומר שלא תספיק אהבת אבות העולם ישני חברון, עד שנצטרך לצאת על זה מא"י לחו"ל. "
שמעתי..ה' הוא המלך!!!
שרבנו הוא שורש ארץ ישראל והוא יסוד העולם כמו שנאמר ,"צדיק יסוד עולם!"
תגידו לי, לא הייתם רוצים להתפלל על קברו של יסוד העולם?, לא הייתם רוצים לחוש מהו שורש ארץ ישראל?
ולת-ו-מ-ר, לא הולכים בשביל לטייל בארץ הזו, או ח"ו לקנות שם דברים יותר בזול, אסור לצאת מהציון של רבנו הקדוש!
אך ורק לשהות בציון.
תרגעו עם התגובות, אל תלחצו, אם הייתם מבינים מה זה רבנו... הייתם אצלו כבר מזמן...שה' יתברך יזכה את כולנו!
כנראה אינך שומע את מה שאתה אומרדוד נחמן
מה קרה למוח ולשכל וללב ולרגש ....
עם ישראל עם חכם....אז ....
מה ואיפה חכמתו.
ונראה לי שפשוט כולם בקטע ובטרנד ובכייף של לטוס ודיוטי פרי וטיול לאירופה וככה אם כבר... שיהיה ברוח הזמן ונבקר באומן.
אין דבר משיח בא ואתם יודעים מה יקרה...
השקר יפול יתנפץ ולא יקום עוד לעולם.
ברוך השם. רק תעשה שההתפכחות תיהיה קלה.
חח...למה את מספיק מבינה מי הוא?קראתיך
שנזכה....
תגובר ל -----ת-----ו-------מ-------ר..matu99
וגם גרמניה זה ארץ של נאצים נו אז זה אומר שאסור ליהודים ללכת לשם?!
זה שאלפי יהודים באים לגרמניה ביום השואה על מנת לעשות צעדה זה גם אסור בגלל שזה ארץ של נאצים?!
לפי דעתי דווקא בגלל שרוסיה וגרמניה ובכל המקומות שנרצחו היהודים ע"י הנאצים דוקא לשם אנחנו חייבים לטוס,,בגלל
שאנחנו צריכים ללכת ולהראות לכל הנאצים שלמרות כל השינא שלהם,,למרות כל המעשים הנוראים שלהם אנחנו עם ישראל חיי וקיים...
למרות הנאציות שלהם אנחנו הם ישראל שמח ויש לנו מדינה ויש לנו המשך..
לא להתנצח !אנונימי (פותח)
אני אישית מרגיל שבאומן אני מקבל רוחניות ולעומת זאתmatu99
באומן אני מקבל שמחה שבישראל זה חסר המון,,,
באומן אני מקבל תקווה..
באומן אני עובד את השם בשימחה באמונה ובאהבה שבישראל זה קשה לי ..
בקיצור מה לעשות..
לפעמים אדם צריך ללכת רחוק מידי על מנת לקבל את מה שהוא זקוק,,ורואים תוצאות..,
אומן מכיוון אחר...אוסנת
הנסיעה לאומן בראש השנה פסולה בעיני, מכיון שחג ושבת צריך לעשות בבית, עם האישה והילדים.
אני לא מומחית בזוגיות (בגלל שמעולם לא למדתי, וזה לא בשבילי), אני מדברת מבחינת הרגש שלי - בחג הייתי רוצה שבעלי ישאר בבית.
אומנם זאת התעלות רוחנית בשבילו, אבל אולי במקום לחפש התעלויות הרחק מהעין, שינסה לעשות את זה בבית כנסת ליד הבית?
ועם זאת, שיעזור עם הילדים, ויתן גם לאישה להתפלל בנחת?
בכלל, ההורים שלי מעולם (חוץ ממקרים יוצאי דופן בצורה נדירה) לא היו בנפרד בשבת. לא יודעת, אולי יש בזה רעיון יותר גדול (שלום בית, הדלקת נרות...).
מרוב שהדבר הזה מקובל, שוכחים לשאול את הנשים אם הסידור נוח להם.
ומלבד ההוצאה הכספית הגדולה, שבאה על חשבון דברים אחרים.
קדוש כן אך כבר הפכוהו למושא עבודה בפני עצמה!!!!!!!דוד נחמן
רבי נחמן אינו אינסופי רק הקב"ה הוא אינסופי, רבי נחמן יבוא בקרוב ויזעזע את אמות הסיפים מה עשו ממנו ומתורתו וכיצד ציונו באומן הפך לכמעט בית מקדש במקום שבית המקדש יהיה במקומו כפי שקבע הקב"ה - בירושלים.
ולגבי ראש השנה:
כן קיבוץ קדוש, כן של חסידי רבי נחמן יש להם תפקיד ורבי נחמן לא סיפר זאת בפירוש.
אך חסידי ברסלב התלמידים האמיתיים של רבי נחמן הם המגן החי והנושם של כל עם ישראל בפני אותה תאווה ידועה, ואלמלא הם אוי מה היה קורה לעם ישראל.
ולמה להתכנס ולהתאחד בראש השנה כי אז זמן דין והמגן מתאחד ללמד זכות גדולה על עם ישראל, לפני הקב"ה.
אז נכון שקשה לנשים ולילדים, אך זה כמו גיוס כללי צו 8 מה לעשות את עם ישראל מעלים כל שנה לכף זכות שלימה.
תשמחו שאתן לוקחות חלק בזכות האדירה והקדושה הזו שרבי נחמן סידר לחסידיו להיות המליצי יושר של עם ישראל.
אני לא יודע איזה מגדולי הדורות הוא שורש א"י.מ.מ.י.ר
ואם כבר - מה זה שורש ארץ ישראל?
ומה זה יסוד העולם?
יסוד העולם - הכוונה שעליו עומד העולם? אם כן - הרי אנחנו יודעים שעל ל"ו צדיקים שבכל דור עומד העולם. והגמרא אומרת שעל הבל פיהם של תינוקות של בית רבן מתקיים העולם. והגר"ח מוולואז'ין (תלמיד הגר"א) כותב שעל לימוד התורה העולם מתקיים ואם יפסיקו עמ"י ללמוד תורה אפילו רגע אחד, יחזור לתוהו ובוהו. (ולכן כתב בילקוט יוסף שעדיף ללמוד תורה מאשר ללכת לקברות צדיקים).
ואם לא - אז מה זה יסוד העולם?
אבל אני יודע שהמדרש אומר -
"אמר רבי לוי: כל הברכות והנחמות והטובות שהקב"ה מביא על ישראל, כולם מציון. תורה מציון, שנאמר: "כי מציון תצא תורה". ברכה מציון, שנאמר: "יברכך ה' מציון". הופעה מציון, שנאמר: "מציון מכלל יופי אלקים הופיע" .סעידה מציון, שנאמר: "ומציון יסעדך". חיים מציון, שנאמר: "כי שם צוה ה' את הברכה חיים עד העולם". גדולה מציון, שנאמר: "ה' בציון גדול". ישועה מציון, שנאמר: " מי יתן מציון ישועת ישראל". (שוחר טוב מזמור יד').
אם כן - ארץ ישראל הוא שורש הקדושה.
אתה מחפש ישועות? תהיה בארץ ישראל, שהרי - ישועה מציון, שנאמר "מי יתן מציון ישועת ישראל".
אתה מחפש ברכות? תהיה בארץ ישראל, שהרי - ברכה מציון, שנאמר: "יברכך ה' מציון".
אתה מחפש גילוי ה'?? (אגב! נבואה ל-א- יכולה להינתן בחו"ל, אלא אם כן התחילה להינתן לנביא בארץ ישראל!!) תהיה בארץ ישראל, שהרי - הופעה מציון, שנאמר: "מציון מכלל יופי אלקים הופיע".
בקיצור - ארץ ישראל שקולה כנגד כל המצוות (הרמב"ן בשם הספרי).
תהיו בארץ ישראל!! הכי טוב!
(ומה עוד שההיתר לצאת בשביל זה לחו"ל, הוא מעט לא ברור; עיין בשו"ת משפט כהן סי' קמ"ז למרן הרב קוק שעירער על היתרו של השדי חמד [אגב, לא לשכוח - השדי חמד והרב קוק חיו באותו זמן בערך! כלומר השדי חמד שלח לרב קוק את הספר שלו על מנת שיעיר לו הערות על מה שכתב])
תגובה -אוסנת
צו שמונה?!
צו שמונה לעזוב את האישה, להשאיר אותה לבד?! איפה "אשתו כגופו"?
פה מתגלמת האינדווידואליסטיות במלוא הדרה.
החסיד הולך להתרומם ולהתפלל ולהתעלות, לבדו, אי שם, על חשבון הכסף שאצל רוב האנשים לא גדל על העצים. וחוץ מזה, הכסף הולך לצאצאי אוקריאנים אנטישמים, ולגויים שרק יחכו להזדמנות לחסל אותנו.
זה צו שמונה?!
זה נשמע כמו תירוץ.
את ההתעלות הרוחנית, תתן גם לאשתך. גם היא רוצה לקבל אווירת חג, להצליח להתפלל קצת, לישון כמו שצריך, ולהיות שמחה.
אל תדאג רק להנאה שלך.
אם כבר, אז קח אותה יחד איתך לאומן.
"כן קיבוץ קדוש, כן של חסידי רבי נחמן יש להם תפקיד ורבי נחמן לא סיפר זאת בפירוש. " - אם הוא לא סיפר על זה בפירוש, אז זה מקסימום תלמידיו שהחליטו על זה. יש לזה פחות משמעות...
לא יודעת. אני חושבת ששלום בית זה דבר ה-ר-ב-ה יותר חשוב. הרבה.
וברור, שאם חסידי ברסלב יעשו תפילה גדולה בכותל, יחד עם כל ישראל, יהיה לזה הרבה יותר משמעות.
(שוב, בלי לדבר בכלל על חשיבות א"י)
טוב, אבל מה אני מצפה מבן להבין.אוסנת
נגיד זה סוג הוויכחוים שלא יועילו בכלום...קראתיך
זה ברור שזה לא ישכנע אפ'חד מה שאתם אומרים ,וכל אחד ימשיך בדעה שלו...
אז זה סתם חסר תועלת..אבל אם אתם נהנים אז בכייף....זה העיקר...
לא נסיתי לנצח מישהו.אוסנת
נק' מרכזית ועיקרית.
אפ'חד לא אמר לנצח..ממש ממש לא התכוונתי לזה!קראתיך
גם ניראה לי שכולם עברו את הלבטים שאתם מעלים פה....
אז זה לא בדיוק נק' חדשה לעיין...
אבל שוב,תמשיכו בכיף...זה לא באמת מפריע לי...
את סתם במצברוח היום של חפירות יתר...
איי אייי כמו שהרמב"ם אומר..matu99
כי השכלים של כולנו כלום..
אנחנו לא מבינים כלום..
אני לא מבין כלום רק מאמין שהכל לטובה...
קלעת למטרה!!קראתיך
אם זה כך, אז חבל.מ.מ.י.ר
אבל יתרו ידע לשמוע באמת - הוא שמע על קריעת ים סוף, הסיק את המסקנות הנכונות, ולמרות כל הקושי (הוא היה כהן מדין!! אחד מהאנשים הכי חשובים במדיין!) והחליט שהוא מתגייר וכשכר על זה - זכה שמבני בניו ישבו בלשכת הגזית, בסנהדרין!
אגב, אוסנת - אני שאלתי את אמא שלי, והיא אמרה שמצידה אבא שלי היה הולך לאומן בראש השנה..
זה כנראה תלוי באופי של נשים. יש נשים שלא יכולות להיות לבד בלי הבעלים שלהם (אחותי בקושי הסכימה לגיסי ללכת ליום אחד של מילואים..) ויש נשים שזה לא כל כך מפריע להם (כמו אמא שלי, שנתנה לבעלה לעבוד במשטרה בשעות לא-שעות).
זה כמו אחותי,לפני שבועיים היא התחתנה והיא נותנתקראתיך
מצטערת שזה לא במדויק...אבל אשרי כל מי שמסוגלת לזה....
זה כמו אחותי,לפני שבועיים היא התחתנה והיא נותנתקראתיך
מצטערת שזה לא במדויק...אבל אשרי כל מי שמסוגלת לזה....
מזל טוב לך!אוסנת
הבעיה היא, שהנסיעה לאומן בר"ה, יוצרת לחץ חברתי. כולם נוסעים, למה לא אני?
ואיך החסיד ה"אומלל" יסביר לחבריו את פשר הישארותו בביתו? שאשתו לא מסכימה לו? איזה פרצוף יהיה לו? (או יותר נכון, לאשתו)
בעצם, לא נראה לי שיש מה להרחיב, יותר מאשר הצמד מילים הבא-
לחץ חברתי.
אפילו בציבורינו היקר, יש מריבות בנוגע לפתיחת העזרת נשים בהזדמנויות שונות (שמחת תורה, פורים) - כי הנשים רוצות להיות שותפות, ולא להיות רק "מאחורי הקלעים".
היא תכין אוכל, תטפל בעריכת השולחן וסידור הבית, תשמור על הילדים, תגרור אותם לבית הכנסת (כדי שיהיו לה אי אלו שתי דקות מנוחה), תנקה, לא תצליח להתפלל, תשב בעזרת נשים ותקנח את האף של הילדים.
ובעלה? יתפלל כמו שצריך, ירקד להנאתו, יקח את הילדים כשקל (כי הוא לא יכול לטפל תוך כדי הקפות...), יגיע הביתה, יאכל, ילך לישון (הוא רקד הרבה...), יקום, יתפלל, יאכל...
אז לפחות שיפתחו את המחיצה בעזרת נשים, כדי שגם הנשים תהינה שותפות בשמחת החג...!
אותו דבר לגבי אומן.
(בכל מקרה, כל מקרה לגופו. נניח, בישיבה, לא מתאים שיפתחו את המחיצה. בבית כנסת של בעלי-בתים, למה לא?)
אולי לנו זה ניראה שיש לחץ חברתי...קראתיך
אבל לכי תדעי מה קורה שם באמת.....אולי זה סתם ניראה לנו כך...
בקיצר,לא תמיד כדאי לקבוע דברים מראש....
זה לא הגיוני שזה ל א לחץ חברתי.אוסנת
ומי שיאמר, שלעיתים לחץ חברתי הוא טוב, אני אומרת כבר עכשיו, שלא.
לחץ חברתי מוגזם, לא טוב אף פעם.
בן אדם צריך להתפתח בעצמו, ללכת לפי נטיות ליבו ולפי מחשבותיו.
לא תמיד צריך לחץ חברתי.
אז מסתבר שזה לא לחץ חברתי!קראתיך
וזה לכן ניראה לך כך מהצד..........
לא הבנתי את הקשר.אוסנת
איך כולם חושבים את אותו דבר?
איך לאף אחד אין מחשבה אישית?
או שטיפת מוח, או לחץ חברתי (בחרי, הקיפי בעיגול).
אין קטע להתדיין על זה.
רק נק' למחשבה...
יש קשר..זה פשוט עמוק מאוד..קראתיך
אחלה,שיהיה נק' למחשבה...עוד אחת לאוסף..
זה פשוט שלא יהיה לך משעמם..=]תפוזה 1
צודק, אבל............ילדה רגילה
ל- מ.מ.י.ר ולכול מי שנגד נסיעה לאומןילדה רגילה
תגובה לקראתיךילדה רגילה
ב.למה תמיד באולפנא אומרים 'לחץ חברתי' מה כל מה שאת עושה זה לחץ חברתי?
ג. זה לפעמים נחוץ מאוד לעשות דיונים ולהעלות נקודות חדשות למחשבה, וחבל מאוד שלפעמים אנשים אוטמים אוזניים בוויכוחים.
מתי אח של רוצה לטוס..?matu99
תגובהילדה רגילה
לילדה רגילה-קראתיך
זה דעתי בעניין...עכשיו אתם תעשו מה שבאלכם..
וד"א-לא הבנתי ת'קטע של הלחץ חברתי באולפנא...
עם ישראל הקדוש אולי מספיקנ נח זה הכל
עכשיו עכשיו עכשיו עכשיו! דחוף!!מתנחל גאה.
מישהוא רוצה כרטיס ב720 דולר יוצא ביום רביעי לפני וחוזר ישר בצאת החג!!!!! משו פצצה!!!! שיתקשר אלי מייד ל0543077568!! אני יסביר לו! זריז!!!!!
מתנחל אתה לכלכלך מה ניגמרר?!?matu99
מחילה.. אמרתי עכשיו עכשיו.. בקושי לי הצלחתי..מתנחל גאה.
תגובה ענינית ויפה ולא מתנצחת, יפה, אבל לגופו של ענאריה ליפו
ומה שארע ליוסף אירע לציון, וצדיקים ירשו ארץ.
צ"ע גדול האם אפשר לבסס מתוך דבר רבי אברהם ברב נחמן שיטה שנשמת רבנו נמצאת גם בקודש הקודשים , בהר ובית ובכותל ,
וכן יש שיטה שאפשר לפגוש את נשמת רבנו בציון רבי ישראל אודסר, שי"א שאמר אני נ נח נחמ נחמן מאמן, מה שיתכן מאפשר, לפתח שיטה , שניתן לקים דברי רבנו להיות אצלו , בר"ה , גם בקיבוץ בא"י , בכותל , כמנהג חלק מהנ נחים, שהולכים ארב רה"ש לציון רבי ישראל ובר"ה בקיבוץ בכותל.
ויתכן שזה בחינה שצריכה להופיע בשלבי הגאולה, כמו שאמר רבי ישראל שהגילוי של נ נח נחמ נחמן מאומן , שזה כנגד השיר של חסד שיתער לעתיד זה חלק בההופעה המיוחדת של רבנו בארץ ישראל ,
ועין עוד ליקוטי מוהרן, תנינא , תורה ח' א, וי'. וכן ביאור הליקוטים , בהקשר לתורה קנ"ה
וצריך עוד עיןץ וברור הסוגיה... והמסורת של אנשי רבנו בענין
מישהו רוצה כרטיס ב520 דולר? זה דרך תורכיה..מתנחל גאה.
מתנחל גאה תודה על המספר שנתת לי דיברתי איתו וכל מיmatu99
תגידו חברה מי יכול להביא לי את המספר פלאפון שלmatu99אחרונה
מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami
לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר
סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.
מתכנן ללכת?זיויק
כןabrahami
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלג
אז כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.
תודה רבה!abrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר,
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!
מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))
אני גם רוצה
זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר ברא
גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.
ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.
לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.
וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.
וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..
ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.
שתזכי להזמנה אישית!
קצת כמו השיר של בינינפש חיה.אחרונה
כל צעד מקרב אותנו
לגלות שוב את פנייך
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?