הייתי באומן, היה אור שלא ניתן לתאר במילים.
שאלה למי שהיה באומן-רוני בלילה
קפץ.המשך-רוני בלילה
ואני עכשיו בעצבים ודינים כל הזמן, כי ההבדל בין האורות ששם ליומיום ולרגשות הרגילים כאן משגע אותי.
מישהו יכול לעזור לי?
ואגב, אשרינו מה טוב חלקנו שזכינו להתקרב לעצמנו!
לא הייתי אבלעובד ה בשמחה!!
זה מה שנקרא "רצו ושוב" רבנו מדבר על זה הרבה.............
דבר ראשוןנתל'ה
עליך לשמוח שזכית בזכויות חינם להשתטח על ציון רבינו ז"ל באומן ולקבל את התיקון הנצחי שרק רבינו ז"ל הבטיח ולקח לעדות שני עדים ואמר שמי שיבוא על קברו ויאמר את העשרה מזמורי תהילים הידועים אזי ישטח לאורך ולרוחב להושיעו ולתקנו, זה לא מובן מאליו, ועובדה שאנו רואים כל כך הרבה אנשים בעולם וגם אנשים חשובים וכו', שלא רק שהם לא זכו להיות אצל רבינו ז"ל אלא עוד מתנגדים וכו'.
ר' נתן אמר- כשתגיע לבית דין של מעלה ויאמרו לך מאחר שלא השלמת עצמך כראוי יש לך שתי ברירות או להכנס לגינהם כדי להזדכך מהעוונות או לרדת שוב בגלגול לעולם הזה, תאמר להם עשו איתי כאן ותגמרו, מאשר ארד שוב לעולם הזה ומי יודע מה יהיה עימי שוב וכו'. ואמר ר' נתן אבל אם יבטיחו לי שארד לעולם הזה ואזכה להיות פעם אחת בציון רבינו אני מוכן לרדת על אף הכול וכו'..
דבר שני- וזה נקודה חשובה שצריכים לזכור שרבינו הבטיח תיקון נצחי! לא "אורות" ולא "הרגשות" ולא "בכיות" וכו' וכו', אדם צריך להגיע לציון רבינו בתמימות ובפשיטות ולומר את ה'תיקון הכללי' וזהו! אם וקורה ויש התעוררות ואורות וכו' זה יפה וזה נחמד וזה חשוב אבל זה רק "נלוה ל.." את זה רבינו לא הבטיח! רבינו הבטיח תיקון נצחי לנשמה שלנו (שאין לנו מושג מה זה אומר...
) ולכן לא צריכים להתבלבל מכלום..
היום בימינו כדי לשכנע אנשים שיגיעו לציון רבינו אז מספרים להם על ההתעוררות והבכיות ועל הניסים והישועות ברוחניות ובגשמיות שמקבלים מרבינו, ואז אנשים מגיעים עם צפיות ותקוות וכו' ולא תמיד זה עובד ולכן האדם מגיע למסקנה "אולי אצלי זה לא עובד, אני לא שווה כלום, הנה להם הולך ולי לא... וכו' וכו'" בזמן שרבינו רק ביקש שתבוא אליו בתמימות ובפשיטות ובשמחה..
דבר שלישי- שזה הכי חשוב ויסודי בתורת רבינו, זה "הסבלנות"! המילים האחרונות של רבינו בעולם היו "לאט לאט", רבינו היה נגד הלומדים והחסידים העצבניים שהם כל הזמן במתח רוחני. כל הבעיה שלנו בעולם זה שאנו רוצים הכל כאן ועכשיו, וזה לא עובד ככה.. רבינו לימד אותנו את המושג "מתינות", להוריד את האורות והרצונות הטובים והשאיפות לתוך כלים בצמצומים וביישוב הדעת לאט לאט, עוד יום ועוד יום.. להתמיד כל יום בעוד קצת ובעוד קצת.. דרך אגב, שר' נתן התקרב לרבינו, רבינו אמר לו "מעד זה גם טוב.." (עיין באריכות בליקוטי הלכות, הלכות תפילת המנחה הלכה ז', ששם ר' נתן מבאר שזה היסוד של ספירת העומר והמפתח לקבלת התורה בשלמות).
רבינו ז"ל אמר "אל תהיו כמו החסידים שכשנוסעים לרבי שלהם אינם יודעים על מה נוסעים וכשחוזרים אינם יודעים על מה חוזרים", ידידי היקר! עכשיו שחזרת מרבינו עכשיו מתחילה העבודה האמיתית, באומן ליד ציון רבינו הקדוש והנורא זה לא חכמה לכסוף לה' יתברך ולהתבודד וכו', דווקא עכשיו יש לך הזדמנות להוריד ולצמצם את כל השאיפות והאורות לתוך כלים של תורה ותפילה וצדקה וחסד בהתמדה יום יום.. בהצלחה!!![]()
תודה גדולה!רוני בלילה
זה חיזק מאד.
נ.ב- אני בת...
הא אוקיינתל'ה
סליחה לא שמתי לב...
אני חושב שהדברים נאמרו גם לגבי בנות..
ד.א. תיקון טעות- רבינו אמר לר' נתן: "מעט זה גם טוב"...
אשרייך!! ובהצלחה![]()
מחילה!אתמול לא היה לי כח לכתוב הכול אבל....עובד ה בשמחה!!
במעשה מרכבה ביחזקאל כתוב "והחיות רצו ושוב..." בחסידות מדברים על זה המון.
מה שזה אומר (בערך אני גם לא הבנתי את זה עד הסוף.......) שלאדם (כול אדם שעובד את ה' מכיר את זה) שלפעמים אתה נמצא בהארה ענקית מלמעלה ושניה אחרי זה (או כמה זמן אחרי) זה מתנפץ ואתה בהסתר לא מרגיש את ה' יתברך (הסתר) זה נקרא "שוב" והאורות זה "רצו" . ועל זה כותב רבנו(מחילה, זה לא מילה במילה....) "שאדם צריך שיהיה לו בקיאות הן ב"רצו" והן ב"שוב" ולכן ילמד הלכה שזה נותן בקיאות בשניהם"כשלמדתי את זה עם חברותא שלי, הדוגמא שהוא הביא זה אומן והחזרה מאומן...............
נ.ב. בחסידות אומרים שהעיקר של אדם זה השוב ולא הרצו אם לא הייתי מובן אשמח להסביר שוב (זה נושא ענק כתבתי כלום ממה שהוא!!!)
זה הכאפות של רבנו..שיינדי

זה אומר שהוא התחיל ל'תקן' אותך.
אני כמובן אומרת את זה כשבת צחוק גדולה על שפתיי, אבל יש בזה משהו, הרבה חברות שלי (וגמני, כמובן..) שחזרו מאומן, במקום להמשיך עם האורות, פתאום קיבלו מניעות וכו'- אבל זה פשוט שעכשיו את ב'שק של רבנו', הוא דואג לעניינים ואת רק צריכה לשמוח 
תכלס כאפות,רוני בלילה
כשהייתי אצל הבעשט, ר לוי יצחק ור נתן, ממש נפתחו שערים ואצל רבנו- רב הזמן הייתי פשוט רדומה. נו, מה ציפיתי? כדי להחליף לב צריכים הרדמה מלאה...
כל צאדיקשיינדי
ושיטת תיקונו 
(למרות שרבנו מופקד על הריאות ור' לוי יצחק על הלב...)
וואהו איך היה לב אצל ר לויצחקרוני בלילה
וואי בדיוק ככה!!!
שדות האמונהאחרונה
בס"ד בר"ה
כמו שתיארת!!!
אשרייך על התשובה!! שצריך הקדמה מלאה!! חיזקת לגמרי 
שנזכה להכיל את כל האורות של רבינו, ולהכניס אותם לכלים הנכונים והראויים, ולעבוד את ה' בשמחה ובטוב לבב 
אשרינו שזכינו להתקרב לרבינו 
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!