חשוב לי לנצל את ההזדמנות שהנושא של ההתמכרות לתכנים פורנוגרפיים עלה, ולחזק את דברייך.
ואם זה לא יועיל דווקא במקרה הזה- אולי זה יפתח פה פתח למישהו אחר שנמצא בבעיה דומה (ולצערנו מדובר ברבים וטובים).
אני נשואה ב"ה באושר 4 שנים, ולאחרונה גילתי שבעלי נתון בבעיה חמורה. זה התחיל בל"תפוס" אותו גולש באתרים פורנוגרפיים, אך לאחר שיחה מעמיקה, ופתיחות גדולה מצד שנינו, הבנתי שמדובר בעניין הרבה יותר עמוק- בדבר שהתחיל בגיל 13, אך המשיך והדרדר, מבלי יכולת להפסיק במשך כל השנים.
אני חייבת לציין שבעלי אברך, ירא שמיים, עוסק בתורה, בעל ואבא אכפתי ועוזר, ועם כל זה- נפל (ב"ה בלשון עבר!!) בדברים כ"כ חמורים.
בזכות האתר שדרור אל הזכיר- "שמור עיניך", בעלי ואני נפתחנו לדרך חדשה, דרך של החלמה.
חשוב להבין שאצל רבים מאלו שחווים נפילות חוזרות במשך תקופה ארוכה- מדובר ממש במחלה! זו התמכרות לכל דבר, ופעמים רבות הנפילה לא ניתנת לשליטה. אולי זה נשמע שעם קצת יותר כוח רצון אנשים כאלו יכולים להתגבר, אך זה פשוט לא כך. ויעידו אלפי הפעמים בהם בעלי וחבריו חזרו בתשובה גמורה, וניסו את כל השיטות להפסיק- ללא הצלחה.
הפתרון היחיד כאמור הוא בשיטת 12 הצעדים, שב"ה עובדת על רבים, ואצלנו היא מחוללת פלאים, אך זה לא המקום להאריך בה.
מה אני מנסה להגיד? קודם כל- אני כותבת מתוך כאב גדול, אם יש פה מישהו שמתמודד עם הבעיה הזו לאורך זמן, שיבין שהוא לא לבד. זאת לא רק התמודדות שלו מול היצר הרע שלו. ייתכן שיש פה משהו הרבה יותר שורשי, ולא סתם הוא נכשל שוב ושוב. שיעשה טובה לעצמו ויפנה לאתר הנפלא הזה- "שמור עיניך". יש שם אנשים מקסימים שהצליחו לצאת מהעניין, ויכולים לחלוק עם הנסיון שלהם.
דבר נוסף- יש הרבה ילדים שרק בגלל ההחשפות והנגישות שיש היום לאינטרנט פרוץ (בכל המכשירים הניידים) נופלים ומגיעים לדברים הללו. יש אמנם כאלו שגם אם זה לא נגיש ימצאו תכנים לא ראויים, אך יש מספיק ילדים שלא היו נופלים אם לה היה להם מכשיר ביד. הורים- זו המלחמה של הדור שלנו!!!
באשר לאחות היקרה- קודם כל יישר כוח על הדאגה.
לעניות דעתי חשוב לדעת באיזה עמדה נפשית נמצאים האחים שלך ביחס לנפילות. האם לאחר מכן הם מבואסים, מתחרטים, שונאים את עצמם שהגיעו לזה, או שבנתיים הם בשלב של "להנות מהחיים"....
אם הם רוצים את זה ומחפשים את זה, ובנתיים עוד מרגישים בסדר עם עצמם- אני לא יודעת אם כ"כ יש לך מה לעשות, חוץ מלשוחח עם ההורים ולדאוג להצבת גדירות שיקשו עליהם להגיע לתכנים כאלו- להעלות את הרמה של הרימון, אי המצאות בבית של מכשירים עם אינטרנט פתוח (למרות ההקרבה מצד ההורים) וכו'.
אך שוב- העובדה שהאינטרנט לא נגיש, במקרים רבים מפחיתה את הנפילות, בעיקר בשלבים התחלתיים ומעידות קלות, אך מי שבאמת רוצה ומחפש, ובעיקר מי שכבר איבד שליטה על העניין- זה לא יעזור. מי שבאמת מחפש את זה יימצא את הדרכים להגיע אל התכנים האלו (ואני מדברת מתוך נסיון וכאב גדול).
אז אולי העניין הוא יותר להביא אותם אל התחושות הללו, אל הסלידה מהעניין הזה, אל הגועל והכאב שאחרי הנפילה, לדבר איתם על הנזקים הרוחניים והנפשיים שזה גורם. לעזור להם לרצות לפחות להפסיק עם זה.
מי יכול לעזור ולהוביל אותם לזה? אני לא יודעת...
מצד שני אם הם במצב רוחני ונפשי כזה שהם בעצמם מרגישים את הסלידה, ורק היצר הרע (או במקרים יותר מורכבים- ההתמכרות...) גורם להם ליפול שוב ושוב- אז הדרך כבר הרבה יותר ברורה. והפתרון שאני מכירה זה האתר הנפלא "שמור עיניך". האתר נותן פתרונות ועצות גם למקרים קלים וגם למקרים כבדים יותר. כמובן זה לא פתרונות קסם, אך יש עצות ויש מה לעשות.
תנסי להיכנס קודם כל את לאתר. יש שם אפשרות של "יודע על מישהו שזקוק לעזרה?" תנסי להיכנס שם. יש שם אפשרות שהאתר יישלח מייל אנונימי לאחים שלך. הם לא ידעו שאת אחראית לזה..
אני לא יודעת אם זה יתפוס אותם. צריך לחשוב על דרך שיתעניינו באתר הזה, כי הוא יכול ממש להציל אותם!!
יש שם אפשרות של מייל וטלפון למי שזקוק לעזרה- את יכולה בעצמך ליצור קשר ולשאול כיצד את יכולה לעזור לאחים שלך.
אני יודעת שאת בסה"כ אחות שלהם, לא עלייך מוטלת החובה לחנכם, אך אולי נקרתה בידיך ההזדמנות לעזור להם בצורה שרק את יכולה לעזור..
כמה שמטפלים בבעיה הזו יותר מוקדם- הנזקים פחות חמורים.
הלוואי שבעלי היה מגלה את ההחלמה שלו לפני כמה שנים... וב"ה שלא נגררנו ככה עוד כמה שנים...
כמובן שאני לא יודעת עד כמה עמוק בפנים האחים שלך נמצאים, אך בכל מקרה ואפילו הקל ביותר- חשוב לטפל!!
הרבה בהצלחה
אשמח לייעץ במידת הצורך.