איך אני מכפר על זרע לבטלה ?kobi36
האם יש תפילה או ברכה או מצווה ?
תיקון הכללי.יהודי_פשוט
מיקווה...סוריי שאני מתערבת.../מפודח/קראתיך
קראתיך-הזכרת לי את הבנותשב ממצולות
שאני רואה באוטובוס קוראות תיקון הכללי ואחרי זה את התפילה בסוף על שמירת הברית חחחח
או את הבנות שקוראות את התפילה לתיקון הברית שתלויה במערה
אשריכן בנות ישראל באימא שלי כזאת תמימות וטוהר לב לא ראיתי
בנות שקוראות תפילה אפילו מבלי להבין מה נאמר בה באמונה תמימה וזכה שתפילה מועילה ועוזרת למרות שהיא מוכוונת לגברים והן לא יודעות
אחח בנות ישראל אחת אחת יהלום,רק צריכות ליטוש!
במערה???????אנונימי (פותח)
בחברון???????
עכשיו שהעלת זה לאו דווקא על תיקום הברית זה גם לזיושב ממצולות
לזיווג טוב וכו' ומוזכר שם גם העניינים האלה,
וכן אחינו מערה יש רק אחת
לשב ממצולות...אנונימי (פותח)
איזה מוזר...בחיים לא ריאיתי את זה במערה...ואני שם בערך כל החיים שלי...
כמדומני על הקיר שבכניסה לאולם יצחק בצד שמאלשב ממצולות
זאת תפילה לזיווג טוב על ציון אבותינו הקדושים שיש שם כמה עניינים שמוזכר בהם שמירת הברית אני חושב
בוא לאומן והכל יעבור בע"ה..matu99
כל מה שאמרו פה, ומאוד חשוב - לימוד תורה.מ.מ.י.ר
ודבר שכתב מרן הרב קוק.מ.מ.י.ר
אם כל האישיות מתעלה, מזדככת ומתרוממת, אז ממילא גם היצר הזה נסוג. מרן הרב קוק מסביר רבות על יצר זה ומגדיר באופן תמציתי: "עיקר תיקון פגם הברית הוא קידוש הרצון והארתו הברורה".

ההמשך, פה -
cMkrFjCrXoJ:www.daat.ac.il/daat/mishpach/ztneut.htm+%D7%A4%D7%92%D7%9D+%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA+%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%93+%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94&hl=iw&ct=clnk&cd=10">http://66.102.9.104/search?q=cachecMkrFjCrXoJ:www.daat.ac.il/daat/mishpach/ztneut.htm+%D7%A4%D7%92%D7%9D+%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA+%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%93+%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94&hl=iw&ct=clnk&cd=10

אגב, אני בכל זאת חושב שגם בשביל תיקון הברית לא צריך לצאת מארץ הקודש לחו"ל.

האם תפילה על הצניעות תעזור לי ?kobi36
האם תפילה על הצניעות תעזור לי ?kobi36
רבונו של עולם בראת גן עדן, בראת גהינום, בראת צדיקים, בראת רשעים, יהי רצון מלפניך שיהא מורא שמים עלי כמורא בשר ודם ולא יכשלו בי בני אדם ויפסידו חלקם בגן עדן וירשו גיהנום ואפסיד אני שלא אזכה חס ושלום להיכנס במחיצתו של הקדוש ברוך הוא. יהי רצון שתתקן ברחמיך כל דבר שאינו כשורה שנעשה ונתקלקל על ידִי או שנגרם בסיבתי, הפוֹך רצונך לטובה ותמחול ותסלח ותכפר לאמתך.
הצילני מעזי פנים ומעזות פנים וסייע בידי להיות כרצונך צנועה בכל דרכי, ותגדור פרצות כל עמך בית ישראל ברחמים אנא אלוקי.
בבקשה תקראי את התפילה  לבנות למעלהאריה ליפו
איפה זה אומן ?kobi36
התפילה הזאתי היא לא לנשים?קראתיך
ברוסיה מקום מדהים והרבה אנשים נושעו מכל מיני מרעיןmatu99
אוקראינהשב ממצולות
אחי הצדיק!!אנונימי (פותח)
בע"ה!

מקווה-תיקון הכללי בשירה_ חובה!!

ולהחליט שמהיום אני שומר על העיניים! ב"הצלחה!! אשרייך צדיק!!
"הבא להיטהר מסייעין בידו...."
אם כבר העלינו את הנושא אז יש לי כמה שאלות-לא לבנותאנונימי (פותח)
אני יודע שאנחנו לא בסמינר אז אל תתעצבנו אם אני מציק לכם עם שאלות של ילד בן 13

קראתי על תיקון הברית המון. אתם לא צריכים להפנות אותי לשום מאמר בעניין. מה שמפריע לי מבחינת העיקרון הוא שזרע ממילא יצא החוצה. אם לא נעזור לו אז הוא יצא בזמן השינה, ואחרי ייסורים. אז למה למנוע בכל מחיר את מה שממילא יקרה? הרי אם אדם לא יחטא במודע הוא יחטא לא במודע. הזרע יצא החוצה אם נרצה או לא. אז למה להעמיד פנים?
אי אפשר באמת לצפות מבן אדם להסתובב עם כאלה כאבים. בייחוד לא כשהוא לא באמת שומר על שום דבר.
זה כמו שמישהו ישים לך צלחת ביד ויגיד לך לא להפיל אותה אף פעם. הרי ברור שתוך יום יומיים חודש שנה לא יודע כמה, היד תתרפה והצלחת תיפול ותישבר. אז למה להתאמץ להחזיק אותה מלכתחילה?
יצחק רק לצורך העניין היה בן ארבעים כשהוא פגש את רבקה. אני לא יכול להאמין שארבעים שנה הוא לא עשה כלום. בייחוד לא כשעוד לא היו חוקים מפורשים נגד זה.
אני חושב שאנשים מגזימים עם חומרת העניין הזה. הרי גם כשלא שופכים זרע לבטלה רק אחד מתוך המיליארדיםם הופך לעובר. וכל הסיפורים האלה על זה שאשת השטן מתעברת עם הזרעים שנשפכו תסלחו לי אבל זה נשמע כמו איזה אגדה פגאנית. אני לא יכול להאמין לזה.
בכלל, לפעמים מכל האגדות והסיפורים זה נשמע כאילו אלהים הוא מין זקן חביב עם זקן לבן שיושב בעננים על כיסא. זה קצת אנושי מדי בשביל להיות אמיתי.
מקווה שלא עיצבנתי אף אחד, אבל אני לא יכול לקחת את כל הדברים האלה ברצינות.
במיוחד לא דברים כמו "בוא לאומן והכל יהיה בסדר"
הרי אנחנו כל הזמן מדברים על זה שבזמן המוות הגוף והנשמה נפרדים. ככה שאחרי המוות אין שום הבדל בין הגופה שדל היטלר והגופה של רבי נחמן. זה בשר מת וריק. ומי שנוסע לאומן כי הוא חושב שהוא צריך לנסוע חצי עולם כדי לזכות באורו של הרבי נחמן קצת פספס את הנקודה.... אוי ואבוי לנו אם הנשמה שלנו היתה נשארת בקבר גם אחרי המוות. אפילו לאויבים הכי גדולים שלי לא הייתי מאחל כזה דבר.
אני חושב שכדי לקבל אור של צדיק כל מה שצריך לעשות זה להתפלל אליו. זה לא משנה אם אתה באומן, בעומן, בתל אביב או בטהרן. עצם הכוונה זה הדבר היחיד שחשוב. אז למה לנסוע רחוק בשביל מה שכבר נמצא לכם מתחת לאף?
דבר ראשון-זה לא אגדות!!!!!!!!! התורה תורת אמת!מתנחל גאה.
בע"ה ית' ובהישתדלותינו לשם יחודו

הוצאת זרע לבטלה זה חמור מאוד, זה אוטם תלב,פשוט כול דבר שבקדושה לא יכנס אליך-פשוט תיהיה אטום, ומישם זה מידרדר,

מלעשות,

כתוב ש "עבר קטן יש בגופו של האדם המשביעו-רעב המעריבו- שבע"

ככה שאין שום כאב המצאה שלך, אומנם למי שפוגם הרבה-והוא מנסה להפסיק יכוליות שכואב-לא יודע, אבל למי שלא פוגם פשוט לא מרגיש את זה.. ומה שמעורר את זה זה השמירת העיניים-אני לקחתי על עצמי שיותר עד שאני יצליח לשמור את העיניים אני לא מגיע לסיבוב שערים-למה? כי אני ניכשל-אתה רק אולך 5 דקות בשער יפו וניכשל בשמירת העיניים..

רבנו אמר שמי שבאותו היום שפגם בברית טבל במקווה-ידע שהיתכפר לו משמיים,
ורבנו שחזה שאנ"ש לא יעמדו בזה ויפגמו בברית ליקט את התיקון הכללי שזה תהילים שאמירתם לכפרת החטא,

אל תישכח-אתה לא יצחק, יצחק היה הגדול שבגדולים וצדיק גדול- אלא אם כן גם אתה כזה ויכול להבין תמדרגה של יצחק, יצחק שבר את כול התאוות-וההפך בוא ניקח דוג' מיצחק- שאם הצדיק הזה הצליח לישמור על הברית עד גיל 40 אז אנחנו להבדיל מיתקשים לישמור עד גיל 18???? מזה לאומת 40??!!! <( תודה על ההיתחזקות הזאת..)

גיאגיא- אתה צדיק, אתה לא צריך תיקון, אתה מושלם!

אני צריךך להגיע לרבנו! אני צריך להגיע בראש השנה ולטבול ולתת פרוטה לצדקה ולהגיד את התיקון הכללי-ושרבנו יתקן אותי תיקון גמור!!!

אתה לא רוצה לטוס לאומן?! סבבה אל תבוא! אז תלך לרבי שמעון ותלך לשאר הצדיקים, (אפילו ש מי מה שאמרת אז גם אין למה ליסוע לשאר הצדיקים הקבורים פה בארץ-"זה בשר מת וריק.")

י'א אפס!<> מי אתה שתשווה ת"גופה" ותמילה של רבנו הקדוש,
לגופה של היטלר ימ"ש!

הצדיק אמר לבוא אליו בר"ה-אתה אומר לא? אתה לא מתבייש?.. סתם שואל.. כי אני מתבייש אפילו בזה שחשבתי על זה!

אתה מרפה ידיהם של חוזים בתשובה-וזה מה שהכעיס אותי,
אתה מחפש תהיתרים למה כן ולמה מותר. אסור נקודה. בוא נחשוב ביחד איך תעבור את זה.. ולא סולחים לך! התורה-וחז"ל לא אגדות, אהה אז גם מי אמר לך שהתורה נימסרה במידבר? ולא במכה? מי אמר לך שהים ניחצה לשניים? אגדה\סיפורי ילדים לא?

מחילה שניכנסתי בך, הייתי חייב...
ברור שהתורה אמת. על זה לא חלקתי לשניהאנונימי (פותח)
לא אמרתי פה שום דבר שאומר שאין אמת בתורה.
אבל כל מה שבא בעקבות התורה, פרשנויות של בני אדם שאיכשהו נכנסו לסטטוס קוו כאילו היו אורים ותומים. כאילו היו יותר מדעתם של בני אדם. אנשים חיים ומתים לפי הדברים האלה מבלי באמת לדעת מי פסק אותם ולמה.
וזה לא משנה כמה צדיק בן אדם. הוא רק בן אדם. וכשהוא מת הגופה שלו היא רק גופה. אני לא חוזר בי. אין בגופה שום דבר קדוש. זה רק בשר. ובשר שאין בו נשמה הוא כמו שקית ריקה. לבשר מת אין חשיבות.
בקשר לצדיקים כאלה או אחרים. זה לא משנה קטן או גדול, תמיד חשוב להקשיב לכולם. זה לא העניין ולא על זה אני מתווכח.
מבחינתי התורה היא קודש קודשים. כל מה שהוא לא חלק מהתורה הוא מבחינתי בבחינת המלצה ותו לא. אני לא יכול לסמוך על שום דבר שבני אדם כתבו כי הם רק בני אדם והחכמה שלהם מוגבלת למעט שהם מסוגלים לראות. ואת כל הסיפורים על שדים ורוחות אף פעם לא ראיתי בתורה ולא בתנ"ך. אלא רק במקורות מאוחרים יותר. התגובה שלך קצת מוגזמת. נראה שאפילו לא קראת את ההודעה שלי כמו שצריך.
אבל אם אתה חושב שיש הבדל בין גופה של צדיק וגופה של רשע אתה כסיל.

סיימתי את דברי. אני מקווה שאתה לא הולך עכשיו להאשים אותי בכל תחלואי העולם ולהבין את דברי שלא כהלכה ולפרש אותם כאילו כפרתי בקב"ה בכבודו ובעצמו.
אני רק אומר שדעתם של בני אדם, גדולים או קטנים- היא לא תורה מסיני.
ועוד משהואנונימי (פותח)
אם אנחנו כבר בעניין של דקויות וסמנטיקה
לא כתוב שיצחק שמר ארבעים שנה, כתוב שהוא פגש את רבקה כשהוא היה בן ארבעים.
את זה הסקת בעצמך.
ואפילו חזל אמרואנונימי (פותח)
שמי שהולך לקברים לא בהלוויה או אזכרה הוא טיפש.
ואם היה כל כך איכפת לך מגמילות חסדים וצדקה אז היית לוקח את הכסף של הכרטיס ויכולת לקנות בו ארוחת חג ללפחות שלוש ארבע משפחות. וכפי שאתה יודע עניים בישראל לא חסרים.
בבקשה ממך רק אל תעמיד פנים שאתה הולך לשם שמיים.
-מתנחל גאה.
בע"ה..

טוב(= אז אין לי מה להיתווכח איתך, מיצטער, כופר.

כן-אבל גם כתוב במשנה ברורה תקס"ח תענית שמי שרוצה ליסוע לקברי צדיקים בחוץ לארץ שרי אבל בדעתא לחזור, כנ"ל למי שרוצה לצאת להישתטח על קברות צדיקים בא"י,
מכאן רואים שכן משתטחים על בשרים רקים ושוממים.

טוב.. אם אתה אומר, מיבחינתי אני נוסע בגללי, בגלל שאני רוצה, אני נוסע לבד, בלי חברים(אולי שם אני יפגוש) אבל אם כבודו אומר..

מזכיר לי ילד קטן, "לפחות אל תעמיד פנים שאתה הולך לשם שמיים" אז לשם מהההההההההההההההההה???? בררר?? לשם מה אני אולך? בשביל לצאת למיזבלה של אוקרינה? במקום הכי זבל שיש? לא,! יש לי מטרה.. ואני יקלע.

(אני יהרוג תמעביד שלי, קמתי כרגיל לעבודת ב6 והוא אמר לי שלא צריך היום... בגלל זה ניתקעתי על המאחשב..)
לשם הנאה עם החבר'ה למשלאנונימי (פותח)
לא להתחצף לאבות העולם!אנונימי (פותח)
אבותינו הקדושים והטהורים אברהם יצחק ועקב דרגתם למעלה למעלה מהשגת שכלינו, הם היו מרכבה לשכינה ועד היום אנו נשענים על זכותם. השכל שלנו מוגבל ומצומצם ולא קולט מה זו קדושה וטהרה. על יעקב אבינו עליו השלום כתוב שהתחתן עם לאה אמנו עליה השלום בגיל 84 ולבנו הראשון קרא ראובן כי היה ראשית אונו. איזו קדושה, איזו טהרה, איזה חן אמיתי, איזה יופי רוחני. אנחנו גמדים קטנים טרוטי עיניים והמח האוטיסט שלנו לא מסוגל לקלוט את אור התורה כי הפשע של האדם מכניס כפירה באדם. ויש צדיק אמיתי שכולו איכפתיות מנשמות ישראל, והשיג מה שהשיג, וצדיקים במיתתם קרויים חיים. לא סתם התורה מספרת על כלב בן יפונה שהשתטח על קברי אבות. עיננו נשואות בהערצה אל הצדיקים ששמרו את הברית בתכלית וצריך מאד מאד להזהר בלשונינו . אשרינו שזכינו להתקרב לרבינו שמעודד ומחזק!
קוסמטיקה,www.sr10.co.il,אס.אר.קוסמטיקס,מוצרי קוסמטאנונימי (פותח)אחרונה
קוסמטיקה,www.sr10.co.il,אס.אר.קוסמטיקס,מוצרי קוסמטיקה,טיפוח פנים,טיפול יופי,קוסמטיקה מוצרי קוסמטיקהקוסמטיקה,www.sr10.co.il,אס.אר.קוסמטיקס,מוצרי קוסמטיקה,טיפוח פנים,טיפול יופי,קוסמטיקה מוצרי קוסמטיקהקוסמטיקה,www.sr10.co.il,אס.אר.קוסמטיקס,מוצרי קוסמטיקה,טיפוח פנים,טיפול יופי,קוסמטיקה מוצרי קוסמטיקהקוסמטיקה,www.sr10.co.il,אס.אר.קוסמטיקס,מוצרי קוסמטיקה,טיפוח פנים,טיפול יופי,קוסמטיקה מוצרי קוסמטיקה
במקום טמאאנונימי (פותח)
במקום רחוק מחוץ לגבול הקדושה. במקום שאוקראינים רשעים ואכזרים רצחו יהודים בקלשונים. סבא ישראל היה אומר: חוץ לארץ זה בחוץ ממש. שם גנוז רבינו הקדוש זכותו יגן עלינו. אשרינו שזכינו להתקרב לרבינו! לראות בספריו הקדושים גם התחזקות ולא להתעלם מאין ספור פעמים שהוא כותב בשבח אר ישראל!
ספר מדהים מהאדמו"ר מתולדות אהרוןשב ממצולות
שכולו מבוסס על הזוהר ספר אדיר שבאדירים
אני בטוח שהוא יעזור לך אחי
ד"א בעולם קטן מפרסמים נראה לי מספר טלפון
לייעוץ בנושאים האלה לא זוכר איך זה נקרא מוצ"ש שבת אראה ואכתוב בלי נדר
נכון ספר שלא מומלץ ליקרא עם לא קוראים לינ פני ספריאנונימי (פותח)
ספרים של רבי נחמן כי הוא ניכנס באנשים וזה מפחידאנונימי (פותח)
אז מה אחי קבל בומבה בראש ע"פ הזוהרשב ממצולות
יש כאלה שזה מזעזע אותם ומתחילים לקבל
ויש כאלה שזה מפחיד אותם ומתחילים לקבל
וגם בטהרת הקודש הוא רושם המון מעלות(80 ליתר דיוק לעניין שמירת הברית כמדומני)
ויש הרבה דברים טובים ומועילים,
אחי אתה לא לבד,"עימו אנוכי בצרה.."
אפילו ברגע שאתה פוגם בברית בורא עולם נמצא איתך שם אתה קולט את זה?
יצא פעם דיבור מרבי לוי יצחק בנדר זצוק"לשב ממצולות
והוא אמר שבעולם הבא ישאלו את האדם כמה פעמים הוא התחיל מחדש?
תבין שכל הנפילות מזמנים לך את זה משמיים והניסיון זה בעצם אם תתחיל מחדש או לא?
שאתה נופל אתה לא רואה את זה ככה כי נראה שכבר נכשלת
אבל בשמיים רואים את זה כך-אחרי כל הנפילות שהבאנו לו גם הפעם הוא מתחיל מחדש? הבן אדם הזה ממש רציני
ואז הוא עולה דרגה ומזמנים לו עוד נפילה לראות אם יתחיל מחדש שוב?
בבקשה תקראו את המכתב אישי לבנים למעלה , בענין הנ"לאריה ליפו
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך