טוב אני די מזייף אם למשהו יש עצות לניגון בחלילית אני ממש אשמח...
דבר שני משהו יודע מה זה הקשתות האלה מעל התווים? עדיין לא הבנתי...
ואם משהו יפרסם פה את כל הבמולים בחלילית אני אשמח...
תודה רבה למי שיענה ומצטער על החפירות![]()
אני לומד חלילית לבד ו..צריך קצת הרבה עזרה...רפ"א
עזוב אתה פשוט גרוע לא תצליח ללמוד בחיים
החיים הם דבש
טווב:רעות!!!
דבר ראשון די מומלץ לקנות חוברת של מתחילים שרק תראה לך ת'תווים..
דבר שני הקשתות האלה זה שאתה לא צריך לעשות נקישה בלשון פשוט לחבר ת'תווים..
ולפי דעתי לא כשאי להשקיע בחלילית עדיף לך חליל אלט\ חלי צד..
אבל זה ממש אחלה להתחלה..
בהצלחה!
בחיים אל תתחיל ממסובך!!auchv
אוקי דבר 1:זה מעולה שאתה מתחיל מחלילית זה כלי בסיסי מאוד!!
דבר 2:הקשתות אומרות לך להאריך את הצליל אם יש לך סימן של 4 בסוף הקשת אז צליל ארוך של 4
אם יש לך סימן של 3 אז צליל ארוך של 3 וכו'...הבנת?
מקווה שהתכוונת לקשתות האלה..
חליל צד זה שונה ממש מחלילית.p&y
סוגי חליליות שונות הן אותו הדבר- מבחינה בסיסית (אף פעם לא התעמקתי בנושא החליליות אבל הן כמעט אותו הדבר)
חליל צד שונה בהרבה- הנשיפה היא שונה- השפתיים בזוית שונה, לחצנים שונים/כפתורים, מחזיקים אותו אחרת.. קיצר.. שונה
(ועל זה דווקא אני כן יודעת לנגן)
בהצלחה! 
ימ"ש =)רפ"א
![]()
עצות לניגון בחליליתבועית מחשבה
בס"ד ובהשתדלותי
1. תלמד עם מוזיקאי. אני לא יודעת אם אתה יכול להרשות לעצמך ללמוד עם מורה פרטי, או אם אתה בכלל רוצה, אבל מוזיקאי, אפילו מוזיקאי-חבר, יוכל לתת לך פידבק חיובי ויעזור.
2. על מנת להתגבר על זיופים יש מכשיר שנקרא טיונר - tuner. כאשר המכשיר הזה דולק ואתה מנגן איזשהו תו, הוא מסמן לך אם התו נמוך מדי, גבוה מדי או בסדר. בעזרתו תלמד לכוון את "עמוד האוויר" שאתה מפיק כך שיופק צליל טוב. חוץ מזה - תתאמן הרבה. עם הזמן יופיע גם נסיון, ואולי תראה שאתה משתפר
(זיופים, אגב, יכולים להיווצר בגלל מספר סיבות, למשל: אתה לא מספק מספיק אוויר לתו, אתה לא נושף לכיוון המדוייק, אתה נושף חזק מדי, החלילית לא מכוונת וכו')
3. הקשתות האלה - אתה יודע מה זה לנקוש עם הלשון? לנקוש עם הלשון זה לעשות מן תנועת יריקה, או תנועה עם הלשון כאילו אתה מנסה להפיק את הצליל של האות ת'. הנקישה הזאת גורמת לתוים להשמע מופרדים בצורה ברורה. הקשתות נקראות "לגטו" - הן מחברות את התווים. כלומר: אתה מנגן את קבוצת התוים בלי לנקוש עם הלשון - בלי להזיז אותה בכלל - רק לנשוף ולנשוף לתוך החלילית.
מצטערת על החפירה הנגדית ![]()
בקשר לזיופים
אנונימי (פותח)
א. בדרך כלל הזיופים זה בגלל שלא סותמים טוב את החורים בחלילית עם האצבע.. פשוט תדאג שאתה מכסה הרמטית את החור ואז יוצא צליל נקי

ב. חלילית *אפשר* ללמוד לבד!!
מספיק לך כמה שבועותאפילו לנגן סתם וכבר לאט לאט, ובטוח, שתצליח לנגןיפה! חלילי זה אחד הכלים הכי כיפיים וקלים שיש..
אז בהצלחה![]()
מצאתי מדריך ברשת שאולי יוכל לעזורp&y
ממש לא נכון!עין הקורא
אם תלמד תוים תירק דם,
אבל זה יקדם אותך בטירוף.
טוב אז ממש תודה לכולם וכו...רפ"א
לא ציפיתי לכ"כ הרבה תגובות אז באמת תודה על ההתייחסות...
ויש לי עוד שאלה- יש תו עם 3 רגליים או 4 רגליים איך אני מנגן אותו?
אני יודע שתו של 2 רגליים מנגנים תה(בקמץ) ותה(בצרה) אבל את האחרים א הבנתי...
4 רגליים*ר*
נדמה שמנגנים תה תה (בקמץ) תה תה (בצירה).
לא סגורה על העניין, כי מזמן לא ניגנתי ואני גם לא באמת סופרת את זה ככה..
בהצלחה! 
אתה מתכוון לטפה טפה?MOTEK
...רעות!!!
זה מסובך להסביר אם אתה יכול להעלות תמונות של התווים ואני יוכל להסביר כי זה יכול להיות שצריך להכניס או 4 צלילים בפעמה אחת או 2 תלוי איך זה כתוב..
ולכולם אני גם התחלתי מחלילית ועכשיו אני לומדת חליל צד עוד מעט מתחילה שנה רביעית בעז"ה וזה ממש ממש לא אותו דבר חליל צד הרבה יותר קשה יש יותר אוקטבות האיצבוע שונה וגם הנשיפה הרבה יותר קשה, יותר קשה להפיק צליל.. וחלילית זה בהחלט7 כלי טוב להתחלה רק התכוונתי שלא כדאי להשקיע יותר מידי שנים כי בסופו של דבר זה לא הכלי הכי יפה.. אז.. אבל כן כדי שתדע את הבסיס בהחלט מומלץ.. בהצלחה..
זה כלי ממש יפה וכדאי להשקיע!!!!עין הקורא
אני מנגן חלילית בהרכב וזה ממש יפה.
חוץ מזה,תתרגל להשקיע בכלי שאתה לומד,
זה יעזור לך גם אם תחליט להחליף כלי.
ממליצה מנסיוןמאחורי הקואחרונה
זרוק את התויום ונגן לפי שמיעה
הכי עדיף ביחד עם שיר שאתה אוהב. ממליצה על ניגונים של ירמיהו!
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי
היי לכולם,
אשמח לעזרתכם.
מנגנת בפסנתר קלאסי.
רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.
מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.
מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד
אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?
תודה!
אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16
קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)
ושל 3\4 לעשות 3 פעמים
כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר
פירוק אקורדיםחובביםאחרונה
אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.
מקווה שסייעתי לך.
משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות
מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.
שאלתי את הAI:
נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:
1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.
2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.
3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.
4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.
לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו
מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.